Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Menveo 0.5mL Flakon Kısa Ürün Bilgisi

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » Aşılar » Bakteriyel Aşılar » Meningokok A, C, Y ve W135 Oligosakkariti

KISA URUNBILGİSİ

1.BEŞERI TIBBI URUNUN ADI

MENVEO 0.5 mL IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz içeren flakon Meningokokkal (Serogrup A, C, W-135 ve Y) Oligosakkarit CRM197 Konjuge Aşı

2.KALITATIF VE KANTİTATIF BİLEŞİM

Etkin madde:

Bir doz (0.5 mL çözelti halindeki aşı) aşağıdaki etkin maddeleri içerir: Her bir toz flakonu şunları içerir:
10 mikrogram
16.7 ila 33.3 mikrogram
5 mikrogram
7.1 ila 12.5 mikrogram
5 mikrogram
3.3 ila 8.3 mikrogram
5 mikrogram
5.6 ila 10 mikrogram
Meningokok grup A oligosakkarit ile

Corynebacterium diphtheriae

CRM197 proteinine konjuge
Her bir çözelti flakonu şunları içerir: Meningokok grup C oligosakkarit ile

Corynebacterium diphtheriae

CRM197 proteinine konjuge
Meningokok grup W135 oligosakkarit ile

Corynebacterium diphtheriae

CRM197 proteinine konjuge
Meningokok grup Y oligosakkarit

Corynebacterium diphtheriae

CRM197 proteinine konjuge

Yardımcı maddeler:

Potasyum dihidrojen fosfat
5 mg
4.5 mg 2.5 mg 7.5 mg
Sodyum klorür
Sodyum dihidrojen fosfat monohidrat Disodyum fosfat dihidrat Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3.FARMASÖTIK FORM

Enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü Toz, beyaz ila hafif grimsi beyaz kektir. Çözelti, renksiz berrak bir çözeltidir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1.Terapötik endikasyonlar

MENVEO

Neisseria meningitidis

serogrup A, C, W135 ve Y'ye maruziyet riski taşıyan adolesanlar (11 yaşından itibaren) ve erişkinlerin invaziv hastalığım önlemek üzere aktif immünizasyonu için endikedir.
Bu aşının kullanımı resmi tavsiyelere uygun olmalıdır.

4.2.Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinlerde:
MENVEO 0.5 mL'lik tek doz enjeksiyon şeklinde uygulanır.

Uygulama şekli:

MENVEO tercihen deltoid kastan intramüsküler enjeksiyon ile uygulanmalıdır. MENVEO hiçbir koşul altında intravenöz, subkütan veya intradermal yolla uygulanmamalıdır. Aynı anda birden fazla aşı uygulanıyorsa farklı enjeksiyon bölgeleri kullanılmalıdır. Aşının hazırlanması ve sulandırılması ile ilgili talimatlar için Bölüm 6.6'ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

MENVEO'nun böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenliliği ve etkinliği incelenmemiştir. Bu gibi hastalarda ihtiyatla kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

MENVEO 11 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
MENVEO 11 yaş ve üzeri çocuk ve adolesanlarda 0.5 mL'lik tek doz enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

MENVEO'nun kullanımı ile ilgili 55-65 yaşındaki bireylerle ilgili sınırlı veri bulunmakta olup, 65 yaş üzerindeki bireylerle güvenliliği ve uygunluğu ile ilgili veri mevcut değildir.
Menveo pekiştirme doz zamanı ve ihtiyacı henüz tanımlanmamıştır.

4.3.Kontrendikasyonlar

Etkin maddelere veya difteri toksoidi (CRM197) dahil yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılık veya benzer bileşenler içeren bir aşı ile daha önceki uygulamadan sonra yaşamı tehdit eden bir reaksiyon olduğu bilinen bireylerde kontrendikedir. (bkz. Bölüm 4.4).
Diğer aşılar gibi, MENVEO uygulanması da akut şiddetli bir ateşli hastalık geçiren kişilerde ertelenmelidir.
Hafif üst solunum yolu enfeksiyonu gibi minör enfeksiyon durumları bir kontrendikasyon değildir.

4.4.Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Herhangi bir aşının enjeksiyonundan önce, uygulamadan sorumlu kişi alerjik reaksiyonlar veya diğer tüm reaksiyonların önlenmesi için tam tıbbi öykü ve mevcut sağlık durumu dahil bilinen tüm önlemleri almalıdır. Tüm enjeksiyon ile kullanılan aşılarda olduğu gibi, aşının uygulanmasını takiben gelişebilecek nadir bir anafilaktik reaksiyon durumunda uygun tıbbi tedavi ve gözetim hazır bulundurulmalıdır.

MENVEO hiçbir koşul altında intravenöz, subkütan veya intradermal yolla uygulanmamalıdır.

MENVEO aşıda bulunmayan diğer

N. meningitidis

serogruplarının neden olduğu enfeksiyonlara karşı koruma sağlamayacaktır.
Tüm aşılarla olduğu gibi, koruyucu bir immün sistem yanıtı aşılama yapılan herkeste sağlanamayabilir (bkz. Bölüm 5.1).
Aşının maruziyet sonrası profilaksiye uygulanabilirliği ile ilgili herhangi bir veri mevcut değildir.
Aşının uygulanması immün sistemi bozulmuş bireylerde, uygun bir koruyucu antikor yanıtı ile sonuçlanmayabilir. İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü (HIV) enfeksiyonu bir kontrendikasyon nedeni değilken, MENVEO immün sistemi bozulmuş kişilerde özellikle değerlendirilmemiştir. Kompleman eksikliği olan kişiler ve fonksiyonel veya anatomik asplenili kişiler meningokokkal A, C, W135 ve Y konjugat aşılara karşı bir immün yanıt oluşturamayabilir.
MENVEO trombositopenisi ve kanama bozuklukları olan kişilerde veya antikoagülan tedavi uygulanlarda hematom riski nedeniyle değerlendirilmemiştir. Bundan dolayı intramüsküler enjeksiyonu takiben hematom riski taşıyan kişiler için risk-fayda oranı sağlık profesyonelleri tarafından değerlendirilmelidir.
MENVEO'nun güvenlilik ve etkililiği kronik tıbbi durumları, epilepsisi veya Down sendromu gibi bilinen sitogenetik anomalileri olan kişilerde değerlendirilmemiştir.
MENVEO sodyum (sodyum klorür, sodyum hidrojen fosfat monohidrat ve disodyum fosfat dihidrat halinde) ve potasyum (potasyum dihidrojen fosfat halinde) içermektedir. İçerdiği sodyum ve potasyuma bağlı herhangi bir etki beklenmez.
MENVEO ,0.5mL'lik dozda 12.5mg sukroz içermektedir.Sukroza karşı uygulama yolu nedeniyle herhangi bir olumsuz etki beklenmez.

4.5.Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

MENVEO'nun Tetanoz, Azaltılmış Difteri ve Aselüler Boğmaca Aşısı, Adsorbe (Tdap) ile tek başına veya Tdap ve İnsan Papillomavirus Kuadrivalan (Tip 6, 11, 16 ve 18) aşısı, Rekombinant (HPV) ile birlikte uygulanması yapılan çalışmalar ile değerlendirilmiş olup sonuçlar bu aşıların eşzamanlı uygulanmasını desteklemektedir.
İki çalışmada da artmış bir reaktojenisite oranı veya aşıların güvenlilik profilinde değişikliğe ilişkin herhangi bir kanıt elde edilmemiştir. MENVEO ve difteri, tetanoz veya HPV aşısı bileşenlerine antikor yanıtları eşzamanlı uygulamadan negatif olarak etkilenmemiştir.
MENVEO'nun Tdap'tan bir ay sonra uygulanması istatistiksel olarak daha düşük W135 serolojik yanıtlarıyla sonuçlanmıştır. Seroproteksiyon oranı üzerinde doğrudan bir etki olmadığından klinik sonuçlar şu anda bilinmemektedir.
Üç boğmaca antijeninin ikisine karşı antikor yanıtında bir miktar baskılanmaya ilişkin kanıtlar elde edilmiştir. Bu gözlemin klinik ilgisi bilinmemektedir. Aşılamadan sonra, aşıyı kullananların % 94.5% 100'ü her bir aşı antijenine karşı tespit edilebilir antikora sahip bulunmuştur.
MENVEO yukarıda listeli olanlar dışındaki aşıların eşzamanlı olarak uygulanması konusunda çalışılmamıştır. MENVEO mutlaka gerekli olmadığı sürece özellikle canlı aşılar olmak üzere, diğer aşılarla aynı zamanda uygulanmamalıdır.
Eşzamanlı aşılar daima farklı enjeksiyon bölgelerinden ve tercihen kontralateral olarak uygulanmalıdır. Herhangi bir eşzamanlı uygulama ile advers reaksiyonların yoğunlaşıp yoğunlaşmadığı kontrol edilmelidir.
Aşıyı kullanan kişi immünosupresan tedavi görüyorsa immünolojik yanıt azalabilir.

4.6. Gebelik ve laktasyon Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlardan elde edilen veriler yetersizdir. Bu gruptakilere yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle MENVEO gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Buna karşılık

Neisseria meningitidis

serogrup A, C, W135 ve Y'nin neden olduğu invaziv meningokokkal hastalığının şiddeti düşünüldüğünde, maruziyet riski açık bir şekilde tanımlandığı zaman gebelik aşılama için bir engel oluşturmayacaktır.

Laktasyon dönemi

MENVEO'nun insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. MENVEO emziren anneye uygulanacağı zaman dikkatli olunmalıdır. Emzirmeyi sürdürmek/durdurmak veya MENVEO ile aşılamayı sona erdirmek konusundaki bir karar emzirmenin bebeğe faydası ile MENVEO'nun anneye faydası dikkate alınarak verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Klinik dışı veriler konvansiyonel tekrar eden doz toksisitesi ve üreme ve gelişim toksisitesi çalışmalarına göre insanlar için özel bir tehlike ortaya koymamıştır.
Çiftleşme öncesi ve gebelik sırasında MENVEO verilen dişi tavşanlarda fertilite üzerinde herhangi bir etki gözlenmemiştir (bkz. Bölüm 5.3).

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerindeki etkilerle ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Aşılamayı takiben nadiren sersemlik bildirilmiştir. Bu durum araç ve makine kullanımını geçici olarak etkileyebilir. Aşı uygulanan kişilerin bu bakımdan uyarılması gerekmektedir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profili özeti:
Herhangi bir bölgesel, sistemik reaksiyonun veya diğer tür reaksiyonların insidansı ve şiddeti tüm çalışmalardaki MENVEO gruplarında, adolesan ve erişkin yaş grupları içinde genellikle benzer bulunmuş olup, iki meningokokkal karşılaştırma aşısına (meningokokkal aşıya konjuge kuadrivalan difteri toksoidi veya kuadrivalan meningokokkal polisakkarit aşı) kıyasla da önemli ölçüde farklı bulunmamıştır. Ayrıca 11 ila 18 (adolesan) yaş grubunda tek başına verildiğinde MENVEO'nun reaksitojenisitesi, tek başına verildiğinde Tdap'ınkinden önemli ölçüde daha düşük bulunmuştur.
MENVEO'nun güvenliliği, MENVEO kullanan 6.185 katılımcının (11-65 yaş arası) dahil olduğu beş randomize kontrollü klinik çalışmada değerlendirilmiştir. MENVEO kullanıcıları arasında % 61, % 17, % 22 ve % 3.4'ü sırasıyla 11-18 yaş, 19-34 yaş, 35-55 yaş ve 56-65 yaş gruplarını oluşturmuştur. İki birincil güvenlilik çalışması, sırasıyla 11 ila 55 yaş (N=2663) ve 19 ila 55 yaş (N=1606) yaşındaki katılımcıları kaydeden randomize, aktif kontrollü çalışmalar olmuştur.
MENVEO kullanan 55-65 yaşındaki gönüllüler (N=216) arasında reaksitojenisite profili ve advers olay oranları, 11-55 yaşındaki MENVEO kullanan gönüllülerde gözlenene benzer bulunmuştur. Bir kuadrivalan meningokokkal polisakkarit aşı (Menomune ; Sanofi Pasteur) (ACWY-PS) kullanıcılarına kıyasla, 56-65 yaş aralığındaki daha yüksek bir gönüllü oranı aşılama sonrası 4-7. günlerde enjeksiyon bölgesinde ağrı rapor ederken, aşılama sonrası 1-3. günlerde etmemiştir. Advers olay oranları MENVEO kullanan daha genç gönüllüler arasında görülen ve ACWY-PS kullanan 5665 yaşındaki gönüllüler arasında görülenle benzer bulunmuştur. Nispeten daha az sayıda MENVEO kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde, bu veriler dikkatle yorumlanmalıdır. Sonuçta, MENVEO'nun karşılaştırma aşılarına benzer bir profille güvenli ve tolere edilebilir olduğu bulunmuştur. Adolesan yaş grubunda aşının güvenlilik ve tolere edilebilirliği Tdap'a kıyasla lehte olup, diğer aşıların eşzamanlı veya ardışık kullanılmaları ile önemli ölçüde değişmemiştir.
Klinik çalışmalar sırasında bildirilen en yaygın yan etkiler genellikle bir ila iki gün sürmüş olup, genellikle şiddetli yapıda görülmemiştir. Üç temel ve iki destekleyici klinik çalışmada rapor edilen advers reaksiyonlar sistem organ sınıfına göre aşağıda listelenmiştir.
Şu terimler ve sıklık dereceleri kullanılmıştır:
Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor). Bilinmeyen (mevcut verilerden tahmin edilemeyen)

Sinir sistemi hastalıkları:

Çok yaygın: Baş ağrısı Yaygın olmayan: Sersemlik

Gastrointestinal hastalıklar:

Çok yaygın: Bulantı

Deri ve deri altı doku hastalıkları:

Yaygın: Döküntü

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygın:
Enjeksiyon bölgesi ağrı, enjeksiyon bölgesi eritemi (<50 mm), enjeksiyon bölgesi endürasyonu (< 50 mm), enjeksiyon bölgesi kaşıntısı, halsizlik
Yaygın:
Enjeksiyon bölgesi eritemi (>50 mm), enjeksiyon bölgesi endürasyonu (>50 mm),
ateş >38°C, titreme

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Herhangi bir aşırı doz aşımı vakası bildirilmemiştir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER 5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Meningokok aşılar ATC kodu: J07AH08

İmmünojenisite


MENVEO'nun etkililiği bakteri öldürücü etkinliğe sahip serogruba özgü antikapsüler antikorların üretimi ölçülerek belirlenmiştir. Serum bakteri öldürücü etkinlik (SBA) ekzojen kompleman kaynağı olarak insan serumu (hSBA) kullanılarak ölçülmüştür. hSBA meningokokkal hastalığa karşı orijinal koruma korelatı olarak belirlenmiştir.
İmmünojenisite adolesanlar (11-18 yaş) ve erişkinleri (19-55 yaş) kaydeden randomize, çok merkezli, aktif kontrollü, klinik çalışmalarda değerlendirilmiştir.
Temel çalışmada (V59P13), katılımcılara ya bir doz MENVEO (N=2649) veya karşılaştırma ajanı olarak meningokokkal aşıya konjge, kuadrivalan difteri toksoidi (ACWY-D) (N=875) verilmiştir. Serumlar hem aşılamadan önce hem de aşılama sonrası 28. günde toplanmıştır.
524 adolesanla yapılan diğer çalışmada (V59P6) MENVEO'nun immünojenisitesi ACWY-PS ile kıyaslanmıştır.

Adolesanlarda immünojenisite


Temel çalışma V59P13'ün 11-18 yaşlık popülasyonunda, aşılamadan bir ay sonra MENVEO'nun tekli bir dozunun immünojenisitesi kuadrivalan, ACWY-Difteri toksoid protein konjugat aşı (ACWY-D) ile karşılaştırılmıştır. Bir ay sonraki MENVEO veya ACWY-D immünojenisite bulguları aşağıdaki Tablo 1'de özetlenmektedir. Karşılaştırma analizinde, MENVEO yanıtları dört serogrubun tümü için, aşılamadan bir ay sonra >1:8 oranında bir hSBA titresi elde edilen gönüllülerin oranı açısından ACWY'den aşağı bulunmazken, >1:8 oranı için serogrup A, W ve Y için ACWY-D'den istatistiksel olarak üstün bulunmuştur. Aşılamadan bir ay sonraki hSBA GMT'ler dört serogrubun tümü açısından MENVEO için ACWY-D'den anlamlı olarak daha yüksek bulunmuştur.
Başlangıçta seronegatif olan (hSBA<1:8) 11-18 yaşındaki gönüllü alt setinde ACWY-D'ye karşı bir MENVEO dozundan sonra >1:8 oranında bir titre elde eden gönüllülerin oranının şu şekilde olduğu saptanmıştır: serogrup A % 66'ya (230/347) karşı % 75 (780/1039); serogrup C % 79'a (260/331) karşı % 79 (771/977); serogrup W-135 % 83'e karşı (150/180) % 94 (570/609); serogrup Y % 54'e karşı (95/716) % 81 (510/630).

Tablo 1.

11-18 yaşındaki gönüllüler arasında aşılamadan 28 gün sonra MENVEO veya difteri toksoid proteini konujugat kuadrivalan meningokokkal aşıyı (ACWY-D) takiben serum bakteri öldürücü antikor yanıtlarınınf karşılaştırılması



MENVEO


ACWY-D

MENVEO ve ACWY-D'nin karşılaştırılması

Serogrup

Sonlanım noktası

N

% veya GMT (% 95 GA)

N

% veya GMT (% 95 GA)

MENVEO/ ACWY-D

(% 95 GA)

MENVEO eksi ACWY-D (% 95

GA)

A

GMT
1075
29 (24, 35)
359
18 (14, 23)
1.63 (1.31, 2.02)**


% >1:8

75 (73, 78)

67 (62, 72)
-
% 8 (3,14)**

C

GMT
1483
59 (48, 73)
501
47 (36, 61)
1.27 (1.01, 1.6)**


% >1:8 (tamamı)

84 (82, 86)

84 (80, 87)
-
% 1
(-3, 5)*

W-135

GMT
1024
87 (74, 102)
288
44 (35, 54)
2.00 (1.66, 2.42)**


% >1:8 (tamamı)

96 (95, 97)

88 (84, 92)
-
% 8 (4, 12)**

Y

GMT
1036
51 (42, 61)
294
18 (14, 23)
2.82 (2.26, 3.52)**


% >1:8 (tamamı)

88 (85, 90)

69 (63, 74)
-
% 19 (14, 25)**
I Seronegatif <1:4 oranında bir aşılama öncesi hSBA titresi olarak tanımlanmıştır. Seronegatif gönüllüler arasında seronegatif sonlanım noktası >1:8 oranında bir aşılama sonrası titre olarak tanımlanmıştır.
* eşit etkinlik kriteri karşılanmıştır (aşı grubu farklılıkları için iki taraflı % 95 GA alt sınırı >% -10, aşı grubu oranları için >0.5)
** üstünlük kriteri karşılanmıştır (aşı grubu farklılıkları için iki taraflı % GA alt sınırı >% 0, aşı grubu oranları için >% 1.0).
Aşılama zamanında 11-19 yaş grubundaki gönüllüler arasında aşılama sonrası 21. ayda MENVEO ve ACWY-D için immün yanıtların kalıcılığı aşağıdaki Tablo 2'de gösterilmektedir. Serogrup A, C, W ve Y'ye karşı arka plan immün oranlarına ilişkin bir değerlendirme sağlamak üzere yaş açısından eşleştirilmiş, daha önce meningokokkal aşı kullanmamış kontrol gönüllüleri kaydedilmiştir. > 1:8 oranında titrelere sahip MENVEO gönüllülerinin oranı serogrup A, W ve Y için ACWY-D'den anlamlı olarak daha yüksek bulunmuştur. Benzer şekilde, GMT'ler de serogrup A ve Y için ACWY-
D'den anlamlı olarak daha yüksek bulunmuştur.

Tablo 2.

MENVEO veya ACWY-D ile aşılamadan yaklaşık 21 ay sonra immün yanıtların kalıcılığı (aşılamada 11-19 yaşında olan gönüllüler)

Aşı grubu

P-değeri

Aşı grubu

P-değeri

MENVEO

ACWY-D


MENVEO

ACWY-D


Serogrup

GMT

GMT

ACWY-D'ye karşı MENVEO

% > 1:8

% > 1:8

ACWY-D'ye karşı MENVEO

A

N=275

N=188


N=275

N=188


5.29 (4.636.05)
3.59 (3.064.23)
<0.001
% 36 (30-42)
% 25 (19-32)
0.010

C

N=275

N=188


N=275

N=188


10 (9.0212)
8.68 (7.3110)
0.11
% 62 (56-68)
% 58 (51-65)
0.36

W-135

N=273

N=185


N=273

N=185


18 (15-20)
14 (1217)
0.076
% 84 (79-88)
% 74 (67-80)
0.006

Y

N=275

N=188


N=275

N=188


12(10-14)
7.94 (6.649.49)
<0.001
% 67 (61-72)
% 54 (47-62)
.0008
Eşit etkinlik çalışması V59P6'da, immünojenisite MENVEO veya kuadrivalan meningokokkal polisakkarit aşı (ACWY-PS) kullanımına randomize edilen 11-17 yaşındaki adolesanlar arasında değerlendirilmiştir. MENVEO'nun serolojik yanıt, >1:8 oranında hSBA titreleri elde edenlerin oranı ve GMT'lere göre dört serogrubun (A, C, W ve Y) tümü için ACWY-PS'den aşağı olmadığı gösterilmiştir.
Aşılamada 11-17 yaşında olan kullanıcılarla MENVEO için immün yanıtların birinci yıldaki kalıcılığı Tablo 3'te gösterilmektedir. Bu analiz sadece başlangıçta, aşılama sonrası birinci ayda ve on ikinci ayda veri sağlayan gönüllüleri içermiştir. ACWY-PS'ye kıyasla MENVEO ile aşılanan daha yüksek bir gönüllü oranı aşılama sonrası birinci yılda serogrup C, W ve Y için >1:8 oranında hSBA titrelerine ve serogrup A için benzer düzeylere sahip bulunmuştur. Benzer bulgular hSBA GMT'lere kıyasla da gözlenmiştir.

Tablo 3.

MENVEO veya kuadrivalan polisakkarit meningokokkal aşı (ACWY-PS) kullanan ve başlangıçta, aşılamanın 1. ve 12. ayında değerlendirilen, >1:8 oranında hSBA titreleri ve GMT'lere sahip 11-17 yaşındaki gönüllü oranlarının karşılaştırılması




Serogrup

Zaman noktası

MENVEO

ACWY-PS

MENVEO

ACWY-PS

A


N=140
N=149
N=140
N=149
Başlangıç
% 1 (0, 5)
% 1 (0.017, 4)
2.08 (1.98, 2.18)
2.08 (1.98, 2.17)
29. Gün
% 81 (74, 87)
% 41 (33, 49)
33 (25, 44)
7.31 (5.64, 9.47)
360. Gün
% 29 (22, 38)
% 36 (29, 45)
4.24 (3.35, 5.38)
5.65 (4.54, 7.03)

C


N=140
N=147
N=140
N=147
Başlangıç
% 18 (12, 25)
% 19 (13, 26)
3.26 (2.77, 3.83)
3.28 (2.82, 3.81)
29. Gün
% 84 (77, 90)
% 61 (53, 69)
59 (39, 89)
28 (19, 41)
360. Gün
% 77 (69, 84)
% 61 (53, 69)
28 (19, 41)
26 (18, 37)

W


N=138
N=141
N=138
N=141
Başlangıç
% 13 (8, 20)
% 16(11, 23)
2.86 (2.39, 3.42)
3.16 (2.67, 3.75)
29. Gün
% 91 (84, 95)
% 84 (77, 89)
48 (37, 62)
28 (22, 36)
360. Gün
% 93 (88, 97)
% 68 (60, 76)
40 (31, 52)
17 (13, 22)

Y


N=139
N=147
N=139
N=147
Başlangıç
% 24 (17,32)
% 22 (15, 29)
3.66 (3.04, 4.41)
3.59 (3.02, 4.27)
29. Gün
% 95 (90, 98)
% 82 (75, 88)
92 (68, 124)
35 (27, 47)
360. Gün
% 82 (75, 88)
% 55 (47, 63)
30 (22, 41)
13 (9.49, 17)
MENVEO artı Tdap ve HPV'nin eşzamanlı uygulaması ve MENVEO'nun Tdap'tan önce ve sonra ardışık olarak uygulanmasının MENVEO antijenlerine karşı immün yanıtlar üzerindeki etkisi değerlendirilmiştir. Serogrup A, C ve Y için bu aşıların eşzamanlı veya ardışık uygulanmasına
9
ilişkin tutarlı bir etki görülmemiştir. Serogrup W için GMT'ler MENVEO tek başına uygulandığında 159 iken (% 95 GA 140, 181), Tdap'tan bir ay sonra verildiğinde 104 (% 95 GA 91, 119) olarak belirlenmiştir. Benzer şekilde, > 1:8 oranında hSBA titrelerine sahip gönüllülerin oranı MENVEO tek başına verildiğinde % 99 (% 95 GA 98-100) iken, Tdap'tan bir ay sonra verildiğinde % 95 (% 95 GA 93, 97) bulunmuştur. Seroproteksiyon oranı üzerindeki minimum etki düşünüldüğünde, bu bulguların klinik sonuçları şu anda bilinmemektedir.
Tablo 4 eşzamanlı ve Tdap'tan önce ve sonra yapılan ardışık uygulamanın Tdap antijenlerine immün yanıtlar üzerindeki etkisini özetlemektedir. Difteri ve tetanoza immün yanıtlar MENVEO'nun eşzamanlı veya ardışık uygulanmasından etkilenmemiştir. Boğmaca antijenleri için Tdap ve MENVEO'nun eşzamanlı uygulanması sadece boğmaca toksini (PT) antijeni açısından aşağı olmayan bir sonuç göstermiş, ancak filamentöz hemaglutinin (FHA) ve pertaktin için immün yanıt açısından eşit etkinlik kriterleri karşılanmamıştır. Bu üç çalışma grubunun her birinde bu antijenler için çok yüksek bulunan GMC'lerin ışığında bu bulgunun klinik ilgisi belirsizdir.

Tablo 4.

MENVEO ve Tdap'ın eşzamanlı veya ardışık uygulanmasının Difteri, Tetanoz ve Boğmaca Antijenlerine karşı antikor yanıtları üzerindeki etkisi

MENVEO+ Tdap + HPV (I)

(% 95 GA)

MENVEO ^ Tdap ^ HPV(n)

(% 95 GA)

Tdap ^ MENVEO ^ HPV a (III)

(% 95 GA)

Aşı Grubu Farklılığı

(I - III)

(% 95 GA)

Aşı Grubu Oranı (I/III)

(% 95 GA)



N=492

N=458

N=487



Difteri

% >1.0 IU/mL
% 100 (99, 100)
% 100 (99, 100)
% 98 (96, 99)
% 2 (1, 4)**
NA

Tetanoz

% >1.0 IU/mL
% 100 (99, 100)
% 100 (99, 100)
% 100 (99, 100)
% 0 (-1, 1)*
NA

Boğmaca antijeni






PT

GMC

N=479

51 (47, 55)

N=451

79 (72, 87)

N=477

63 (58, 69)
NA
0.8 (0.72, 0.9)*

FHA

GMC

N=489

342
(310, 376)

N=457

1106 (989, 1238)

N=485

511
(464,563)
NA
0.67 (0.58, 0.76)

PRN

GMC

N=492

819
(727, 923)

N=458

1563 (1390,1758)

N=487

1197 (1061, 1350)
NA
0.68 (0.58, 0.81)
a Tek başına Tdap
* eşit etkinlik kriteri karşılanmıştır (D, T için: iki taraflı % 95 GA alt sınırı > % -10, PT, FHA, PRN için: iki taraflı % GA alt sınırı >0.67)
** üstünlük kriteri karşılanmıştır (D, T için: iki taraflı % 95 GA alt sınırı > % 0, PT, FHA, PRN için: iki taraflı % GA alt sınırı >1.0)

Erişkinlerde immünojenisite


Temel immünojenisite çalışması V59P13'te MENVEO'ya ve karşılaştırma ajanı konjugat aşı ACWY-D'ye immün yanıtlar 19 ila 55 yaşındaki erişkinler arasında değerlendirilmiştir. Tablo 5'te gösterildiği üzere dört serogrubun tümü için MENVEO'dan sonraki hSBA GMT'ler ACWY-D sonrasındakilerden aşağı bulunmazken, serogrup C, W ve Y için anlamlı olarak daha üstün bulunmuştur. Benzer şekilde dört serogrubun tümü için MENVEO'dan sonraki >1:8 oranında hSBA titrelerine sahip gönüllü oranı ACWY-D'den aşağı bulunmazken, serogrup C ve Y için istatistiksel olarak daha yüksek bulunmuştur. Başlangıçta seronegatif olan (hSBA<1:8) 19-55 yaşındaki gönüllü alt setinde ACWY-D'ye karşı MENVEO'nun bir dozundan sonra > 1:8 oranında bir titre elde eden gönüllülerin oranının şu şekilde olduğu saptanmıştır: serogrup A % 67'ye (191/283) karşı % 67 (582/875); serogrup C % 62'ye (133/214) karşı % 71 (425/596); serogrup W-135 % 71'e karşı (67/94) % 82 (131/160); serogrup Y % 52'ye karşı (95/716) % 66 (83/160).

Tablo 5.

19-55 yaşındaki gönüllülerin aşılanmasından 28 gün sonra MENVEO ve ACWY-D'ye karşı bakteri öldürücü antikor yanıtlarmınf karşılaştırılması



MENVEO


ACWY-D

MENVEO ve ACWY-D'nin karşılaştırılması

Serogrup

Sonlanım noktası

N

% veya GMT (% 95 GA)

N

% veya GMT (% 95 GA)

MENVEO/ ACWY-D

(% 95 GA)

MENVEO eksi ACWY-D

(% 95 GA)

A

GMT
963
31 (27, 36)
321
30 (24, 37)
1.06
(0.82, 1.37)*


% > 1:8

69 (66, 72)

71 (65, 76)
-
%-2 (-7, 4)*

C

GMT
961
52 (44, 60)
318
32 (25, 40)
1.63
(1.24, 2.13)**


% > 1:8

80 (77, 83)

72 (67, 77)
-
% 8
(3, 14)**

W-135

GMT
484
111 (93, 132)
292
69 (55, 85)
1.61
(1.24, 2.1)**


% > 1:8

94 (91, 96)

90 (86, 93)
-
% 4
(0, 9)*

Y

GMT
503
44 (37, 52)
306
21 (17, 26)
2.10
(1.60, 2.75)**


% > 1:8

79 (76, 83)

70 (65, 75)
-
% 9
(3, 15)**
t Ekzojen insan kompleman kaynağı (hSBA) ile Serum Bakteri Öldürücü Etkinlik Tayini.
I Seronegatif <1:4 oranında bir aşılama öncesi hSBA titresi olarak tanımlanmıştır. Seronegatif gönüllüler arasında serolojik yanıt sonlanım noktası > 1:8 oranında bir aşılama sonrası titre olarak tanımlanmıştır.
* eşit etkinlik kriteri karşılanmıştır (aşı grubu farklılıkları için iki taraflı % 95 GA alt sınırı > % -10, aşı grubu oranları için >0.5)
** üstünlük kriteri karşılanmıştır (aşı grubu farklılıkları için iki taraflı % GA alt sınırı >% 0, aşı grubu oranları için >% 1.0).
MENVEO'nun tekli bir dozundan sonra bir serolojik yanıta sahip erişkinlerin yüzdesi farklı yaş sınıfları arasında değerlendirilmiş olup, Tablo 6'da gösterilmektedir. Serogrup A ve Y için 19-34 yaşındaki gönüllülerde, 35-55 yaşındaki MENVEO kullanıcılarına kıyasla daha genç MENVEO kullanıcılarında (19-34 yaş) daha yüksek serolojik yanıt oranlarına doğru bir eğilim söz konusudur. Serogrup C veya W için serolojik yanıt oranları üzerinde yaşın bir etkisi olmadığı görülmektedir.

Tablo 6.

Yaş grubuna göre, yetişkin gönüllüler arasında MENVEO veya ACWY-D'nin tekli bir dozuna karşı serolojik yanıt verenlerin yüzdeleri

Serogrup

Yaş (yıl)

MENVEO

ACWY-D

N

% (% 95 GA)

N

% (% 95 GA)

A
19-34
290
% 72 (66, 77)
98
% 77 (67, 85)

35-55
673
% 65 (61, 68)
223
% 64 (57, 70)
C
19-34
290
% 67 (62, 73)
96
% 56 (46, 66)

35-55
671
% 68 (64, 71)
222
% 59 (53, 66)
W
19-34
136
% 49 (41, 58)
90
% 38 (28, 49)

35-55
348
% 51 (45, 56)
202
% 42 (35, 49)
Y
19-34
141
% 70 (62, 78)
93
% 32 (23, 43)

35-55
362
% 50 (45, 56)
213
% 43 (36, 50)

Yaşlı erişkinlerde immünojenisite


Çalışma V59P17'de, 55-65 yaşındaki gönüllülerde ACWY-PS'ye karşı MENVEO'nun karşılaştırmalı immünojenisitesi değerlendirilmiştir. > 1:8 oranında hSBA titrelerine sahip gönüllülerin oranı dört serogrubun tümü için ACWY-PS'den aşağı bulunmazken, serogrup A ve Y için istatistiksel olarak daha üstün bulunmuştur. Benzer şekilde, GMT'ler dört serogrubun tümü için ACWY-PS'den aşağı değilken, serogrup A, C ve Y için istatistiksel olarak daha yüksek bulunmuştur (bkz. Tablo 7).

Tablo 7:

56-65 yaşındaki erişkinlerde başlangıçta ve aşılamadan bir ay sonra MENVEO ve ACWY-PS'nin immünojenisitesi.

> 1:8 oranında hSBA Titrelerine Sahip Gönüllü Yüzdesi

hSBA GMT'ler


MENVEO

ACWY-PS

MENVEO / ACWY-PS (% 95 GA)

MENVEO

ACWY-PS

Aşı Grubu Farklılığı

(MENVEO -ACWY-PS)

A

1.

gün

% 11
(5, 20) N=83
% 7 (2, 20) N=41
% 4 (-10, 14)
2.71
(2.29,3.22)N=83
2.36 (1.85,3.01) N=41
1.15 (0.86,1.55)

29. Gün

% 87 (78, 93) N=83
% 63 (47, 78) N=41
% 23 (8, 40)
111
(70,175) N=83
21 (11,39) N=41
5.4 (2.47, 12)

C

1.

Gün

% 21 (13, 32) N=84
% 17 (7, 32) N=41
% 4 (-12, 18)
3.79 (3.03,4.73)N=84
3.56 (2.59,4.89) N=41
1.06 (0.72, 1.56)

29. Gün

% 90 (82, 96) N=84
% 83 (68, 93) N=41
% 8 (-4, 23)
196
(125,306) N=84
86 (45,163) N=41
2.27 (1.05, 4.95)

W

1.

Gün

% 67 (56, 77) N=82
% 67 (50, 81) N=39
% 0 (-17, 19)
17
(12,25) N=82
16
(9.55,28) N=39
1.04 (0.55, 1.99)

29. Gün

% 94 (86, 98) N=82
% 95 (83, 99) N=39
% -1 (-9, 11)
164
(112,240) N=82
132 (76,229) N=39
1.24 (0.64, 2.42)

Y

1.

Gün

% 20 (12, 30) N=84
% 27 (14, 43) N=41
% -7 (-24, 8)
3.9
(2.99,5.08)N=84
4.2 (2.87,6.14) N=41
0.93 (0.59, 1.47)

29. Gün

% 88 (79, 94) N=84
% 68 (52, 82) N=41
% 20 (5, 36)
121
(76,193) N=84
28 (15,55) N=41
4.25 (1.89, 9.56)

5.2. Farmakokinetik özellikler

Geçerli değildir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik dışı veriler konvansiyonel tekrar eden doz toksisitesi ve üreme ve gelişim toksisitesi çalışmalarına göre insanlar için özel bir tehlike ortaya koymamıştır.
Laboratuar hayvanlarında, aşılı maternal tavşanlarda veya 29 günlük emzirme boyunca döllerinde herhangi bir advers reaksiyon görülmemiştir.
Çiftleşme öncesi ve gebelik sırasında MENVEO verilen dişi tavşanlarda fertilite üzerinde herhangi bir etki gözlenmemiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Potasyum dihidrojen fosfat
Sukroz
Sodyum klorür
Sodyum dihidrojen fosfat monohidrat Disodyum fosfat dihidrat Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Bu tıbbi ürün Bölüm 6.6'da bahsedilenler dışında diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.

6.3. Raf ömrü

36 ay
Flakonlar sulandırıldıktan hemen sonra kullanılmalıdır. Bununla birlikte 25°C veya altında 8 saate kadar saklanabilir..

6.4.Saklamaya yönelik özel tedbirler

2-8°C arası sıcaklıklarda (buzdolabında) saklayınız. Dondurmayınız. Donmuş ürünleri çözüp kullanmayınız. Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.
Sulandırılarak hazırlanan ürünün saklama koşulları için Bölüm 6.3'e bakınız.

6.5.Ambalajın niteliği ve içeriği

Kutuda; halobütil kauçuk tıpalı, flip-off kapaklı Tip I cam flakonda liyofilize toz ve teflon kauçuk tıpalı, flip-off kapaklı Tip I cam flakonda çözelti içeren tek dozluk 1 Flakonx1 Flakon 5 Flakonx5 Flakon içeren ambalajlarda.
5 Flakonx5 Flakon'luk çoklu ambalajlar piyasada bulunmamaktadır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelik"lerine uygun olarak imha edilmelidir.
MENVEO, MenA liyofilize konjugat bileşeninin (flakonda) MenCWY sıvı konjugat bileşeni
(flakonda) ile sulandırılmasıyla uygulama için hazırlanır.
Aşının bileşenleri sulandırmadan önce ve sonra görsel olarak incelenmelidir.
Enjektör ve çekme için uygun bir iğne (21G,1 ^) kullanılarak çözelti içeren flakonun tüm
içeriği çekilir ve diğer flakondaki tozu sulandırmak için kullanılır. Sulandırılan flakon aşı
çözülene kadar güçlü bir şekilde çalkalanır.
Flakonun tüm içeriği bir enjektöre çekilir. Dozun çekilmesini takiben flakonda az miktarda sıvının kalmasının normal olduğu akılda bulundurulmalıdır.
Sulandırarak hazırlamayı takiben aşı, görünür yabancı cisimler içermeyen berrak, renksiz ile açık sarı bir çözeltidir. Yabancı bir partikülün görülmesi ve/veya fiziksel özellikte bir değişikliğin gözlenmesi durumunda aşı atılmalıdır.
Enjeksiyondan önce iğne uygulama için uygun(25G,1) olanla değiştirilir. Aşının enjeksiyonundan önce enjektörde hava kabarcığı olmamasına dikkat edilmelidir.

7.RUHSATSAHIBI

NOVARTİS Ürünleri
Yenişehir Mah. Dedepaşa Cad.
Elif Sok. 34912 Kurtköy İstanbul, Türkiye

8.RUHSAT NUMARASI

44

9.İLK RUHSAT TARIHI/RUHSAT YENILEME TARIHI

İlk ruhsat tarihi: 02/11/2011 Ruhsat yenileme tarihi:

10.KÜB'ÜNYENILENME TARIHI

İlaç Bilgileri

Menveo 0.5mL Flakon

Etken Maddesi: Meningokok grup A,C,W-135,Y oligosakkaritleri ile Corynebacterium diphtheriae CRM 197 protein konjugatı

Atc Kodu: J07AH08

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.