Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Menveo 0.5ml Flakon Kısa Ürün Bilgisi

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » Aşılar » Bakteriyel Aşılar » Meningokok A, C, Y ve W135 Oligosakkariti

\

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

MENVEO 0.5

mL

IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofılize toz içeren flakon Meningokokkal (Serogrup A, C, W-135 ve Y) Oligosakkarit CRM197 Konjuge Aşı

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

Bir doz (0.5 mL çözelti halindeki aşı) aşağıdaki etkin maddeleri içerir:
Her bir toz flakonu şunları içerir:
Meningokok grup A oligosakkarit ile
10 mikrogram 16.7 ila

Corynebacterium diphtheriae

CRM197 proteinine konjuge mikrogram
33.3

Her bir çözelti flakonu şunları içerir:
5 mikrogram 7.1 ila
5 mikrogram 3.3 ila
5 mikrogram 5.6 ila

Meningokok grup C oligosakkarit ile

Corynebacterium diphtheriae

CRM197 proteinine konjuge mikrogram
12.5
8.3
10.0

Meningokok grup W135 oligosakkarit ile

Corynebacterium diphtheriae

CRM197 proteinine konjuge mikrogram
Meningokok grup Y oligosakkarit

Corynebacterium diphtheriae

CRM197 proteinine konjuge mikrogram

Yardımcı maddeler:

Potasyum dihidrojen fosfat 5 mg
Sodyum klorür 4.5 mg
Sodyum dihidrojen fosfat monohidrat 2.5 mg
Disodyum fosfat dihidrat 7.5 mg Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü Toz, beyaz ila hafif grimsi beyaz kektir.
Çözelti, renksiz berrak bir çözeltidir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasvonlar

«

s



MENVEO

Neisseria meningitidis

serogrup A, C, W135 ve Y'ye maruziyet riski taşıyan çocuklar (2 yaşından itibaren ve üstü), adolesanlar ve erişkinlerin invaziv hastalığını önlemek üzere aktif immünizasyonu için endikedir.
Bu aşının kullanımı resmi tavsiyelere uygun olmalıdır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Çocuklar (2 yaşından itibaren ve üstü), adolesanlar ve erişkinlerde:
MENVEO 0.5 mL'lik tek doz enjeksiyon şeklinde uygulanır.
MENVEO'nun pekiştirme doz ihtiyacı ve zamanı henüz tanımlanmamıştır.

Uygulama şekli:

MENVEO tercihen deltoid kastan intramüsküler enjeksiyon ile uygulanmalıdır.
MENVEO hiçbir koşul altında intravenöz subkütan veya intradermal yolla uygulanmamalıdır.
Aynı anda birden fazla aşı uygulanıyorsa farklı enjeksiyon bölgeleri kullanılmalıdır.
Aşının hazırlanması ve sulandırılması ile ilgili talimatlar için Bölüm 6.6'ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

MENVEO'nun böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenliliği ve etkililiği incelenmemiştir. Bu gibi hastalarda ihtiyatla kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

MENVEO 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
MENVEO 2 yaş ve üzeri çocuk ve adolesanlarda 0.5 mL'lik tek doz enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

MENVEO'nun kullanımı ile ilgili 56-65 yaşındaki bireylerle ilgili sınırlı veri bulunmakta olup, 65 yaş üzerindeki bireylerle ilgili veri mevcut değildir.

4.3. Kontrendikasyonlar

Etkin maddelere veya difteri toksoidi (CRM197) dahil yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılık veya benzer bileşenler içeren bir aşı ile daha önceki uygulamadan sonra yaşamı tehdit eden bir reaksiyon olduğu bilinen bireylerde kontrendikedir. (bkz. Bölüm 4.4).
Diğer aşılar gibi, MENVEO uygulanması da akut şiddetli bir ateşli hastalık geçiren kişilerde ertelenmelidir.
Minör enfeksiyon durumları bir kontrendikasyon değildir.

4.4. Özel kullanım uyanları ve önlemleri

Herhangi bir aşının enjeksiyonundan Önce, uygulamadan sorumlu kişi alerjik reaksiyonlar veya diğer tüm reaksiyonların önlenmesi için tam tıbbi öykü ve mevcut sağlık durumu dahil bilinen tüm önlemleri almalıdır. Tüm enjeksiyon ile kullanılan aşılarda olduğu gibi, aşının uygulanmasını takiben gelişebilecek nadir bir anafilaktik reaksiyon durumunda uygun tıbbi tedavi ve gözetim hazır bulundurulmalıdır.

MENVEO hiçbir koşul altında intravenöz, subkütan veya intradermal yolla uygulanmamalıdır.

MENVEO aşıda bulunmayan diğer M

meningitidis

serogruplarının neden olduğu enfeksiyonlara karşı koruma sağlamayacaktır.
Tüm aşılarla olduğu gibi, koruyucu bir immün sistem yanıtı aşılama yapılan herkeste sağlanamayabilir (bkz. Bölüm 5.1).
Aşının maruziyet sonrası profilaksiye uygulanabilirliği ile ilgili herhangi bir veri mevcut değildir.
Aşının uygulanması immün sistemi bozulmuş bireylerde, uygun bir koruyucu antikor yanıtı ile sonuçlanmayabilir. İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü (HIV) enfeksiyonu bir kontrendikasyon nedeni değilken, MENVEO immün sistemi bozulmuş kişilerde özellikle değerlendirilmemiştir. Kompleman eksikliği olan kişiler ve fonksiyonel veya anatomik asplenili kişiler meningokokkal A, C, W135 ve Y konjugat aşılara karşı bir immün yanıt oluşturamayabilir.
MENVEO trombositopenisi ve kanama bozuklukları olan kişilerde veya antikoagülan tedavi uygulananlarda hematom riski nedeniyle değerlendirilmemiştir. Bundan dolayı intramüsküler enjeksiyonu takiben hematom riski taşıyan kişiler için risk-fayda oranı sağlık profesyonelleri tarafından değerlendirilmelidir.
MENVEO'nun güvenlilik ve etkililiği kronik tıbbi durumları, epilepsisi veya Down sendromu gibi bilinen sitogenetik anomalileri olan kişilerde değerlendirilmemiştir.
MENVEO her flakonda lmmol (23mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında sodyum içermediği kabul edilebilir. MENVEO her flakonda lmmol (39mg)'dan az potasyum ihtiva eder; yani esasında potasyum içermediği kabul edilebilir.
MENVEO ile yapılan çalışmalarda, miktar tayininde insan komplemam kullanıldığında serogrup A'ya karşı serum bakteri öldürücü antikor (hSBA) miktarlarının azaldığı görülmüştür (bakınız bölüm 5.1). hSBA serogrup A antikor miktarlarının azalmasının klinik önemi bilinmemektedir. Bağışıklığı pekiştirici (tekrar) dozun güvenliliği ile ilgili veriler şu an için kısıtlıdır. Ancak, bireyin Men A'ya karşı maruziyet riski varsa ve MENVEO dozu yaklaşık bir yıldan Önce uygulandıysa, tekrar doz aşı yapılabilir.
MENVEO, 0.5mL'lik dozda 12.5mg sukroz içermektedir. Sukroza karşı uygulama yolu nedeniyle herhangi bir olumsuz etki beklenmez.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

2 ila 10 yaş çocuklarda, MENVEO ile birlikte kullanım halinde diğer çocukluk aşılarının güvenirliğini ve immünoj eni sitesini değerlendirmek için veri mevcut değildir.
Adolesanlarda (11 ila 18 yaş) MENVEO'nun, Tetanoz, Azaltılmış Difteri ve Aselüler Boğmaca Aşısı, Adsorbe (Tdap) ile tek başına veya Tdap ve İnsan Papillomavirus Kuadrivalan (Tip 6, 11, 16 ve 18) aşısı, Rekombinant (HPV) ile birlikte uygulanması yapılan çalışmalar ile değerlendirilmiş olup, sonuçlar bu aşıların eşzamanlı uygulanmasını desteklemektedir.
İki çalışmada da artmış bir reaktojenisite oranı veya aşıların güvenlilik profilinde değişikliğe ilişkin herhangi bir kanıt elde edilmemiştir. MENVEO ve difteri, tetanoz veya HPV aşısı bileşenlerine antikor yanıtları eşzamanlı uygulamadan negatif olarak etkilenmemiştir.
MENVEO'nun Tdap'tan bir ay sonra uygulanması istatistiksel olarak daha düşük W135 serolojik yanıtlarıyla sonuçlanmıştır. Seroproteksiyon oranı üzerinde doğrudan bir etki olmadığından klinik sonuçlar şu anda bilinmemektedir.
Üç boğmaca antijeninin ikisine karşı antikor yanıtında bir miktar baskılanmaya ilişkin kanıtlar elde edilmiştir. Bu gözlemin klinik ilgisi bilinmemektedir. Aşılamadan sonra, aşıyı kullananların % 97'si her bir aşı antijenine karşı tespit edilebilir antikora sahip bulunmuştur.
MENVEO yukarıda listeli olanlar dışındaki aşıların eşzamanlı olarak uygulanması konusunda çalışılmamıştır. MENVEO mutlaka gerekli olmadığı sürece özellikle canlı aşılar olmak üzere, diğer aşılarla aynı zamanda uygulanmamalıdır.
Eşzamanlı aşılar daima farklı enjeksiyon bölgelerinden ve tercihen kontralateral olarak uygulanmalıdır. Herhangi bir eşzamanlı uygulama ile advers reaksiyonların yoğunlaşıp yoğunlaşmadığı kontrol edilmelidir.
Aşıyı kullanan kişi immünosupresan tedavi görüyorsa immünolojik yanıt azalabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

MENVEO'nun böbrek veya karaciğer yetmezliği için bir risk oluşturabileceğine işaret eden hiçbir veri mevcut değildir. Eğer böbrek ve karaciğer yetmezliği olan birisine uygulanacaksa, MENVEO'nun dozunda ayarlama yapılmasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

MENVEO'nun 2 yaşından küçük çocuklardaki güvenliliği ve etkililiği konusundaki klinik araştırmalar devam etmektedir.

4.6. Gebelik ve laktasyon Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlardan elde edilen veriler yetersizdir. Bu gruptakilere yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve veya

1

doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle MENVEO gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Buna karşılık

Neisseria meningitidis

serogrup A, C, W135 ve Y'nin neden olduğu invaziv meningokokkal hastalığının şiddeti düşünüldüğünde, maruziyet riski açık bir şekilde tanımlandığı zaman gebelik aşılama için bir engel oluşturmayacaktır.

Laktasyon dönemi

MENVEO'nun emzirme döneminde kullanımına dair elde kısıtlı veriler olmasına rağmen, süte geçen antikor miktarının emzirilen bebeğe zararı olmayacağı düşünülmektedir. Bu nedenle MENVEO, emzirme döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Klinik dışı veriler konvansiyonel tekrar eden doz toksisitesi ve üreme ve gelişim toksisitesi çalışmalarına göre insanlar için özel bir tehlike ortaya koymamıştır.
Çiftleşme öncesi ve gebelik sırasında MENVEO verilen dişi tavşanlarda fertilite üzerinde herhangi bir etki gözlenmemiştir (bkz. Bölüm 5.3).

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerindeki etkilerle ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Aşılamayı takiben nadiren sersemlik bildirilmiştir. Bu durum araç ve makine kullanımını geçici olarak etkileyebilir. Aşı uygulanan kişilerin bu bakımdan uyarılması gerekmektedir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profili özeti;
Her bir sıklık gruplamasında, istenmeyen reaksiyonlar azalan ciddiyet amacıyla sunulmaktadır.
Şu terimler ve sıklık dereceleri kullanılmıştır:
Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

2 ila 10 yas arası çocuklarda:


MENVEO'nun 2 ila 10 yaş arası çocuklarda güvenirliği MENVEO alan 3181 gönüllünün katıldığı 4 klinik çalışmada değerlendirilmiştir. MENVEO ve karşılaştırılan aşıları (dörtlü difteri toksoid konjuge meningokok aşısı (ACWY-D) veya dörtlü meningokok polisakkarit aşısı (ACWY-PS)) alanlarda lokal ve sistemik reaktojenisite oranları gibi diğer istenmeyen olayların oranı genel olarak benzerdir.
Klinik çalışmalarda, en yaygın gözlenen yan etkiler genellikle bir ila iki gün devam etmiştir ve ciddi yan etkiler değildir. Bu yan etkiler şöyledir:

Metabolizma ve beslenme bozuklukları:


Yaygın: Yeme bozuklukları

Sinir sistemi hastalıkları:


Çok yaygın: Uykulu olma, baş ağrısı

Gastrointestinal hastalıklar:


Yaygın: Bulantı, kusma, diyare

Deri ve deri altı doku hastalıkları:


Yaygın: Döküntü

Kas-iskelet bozuklukları, bag doku ve kemik hastalıkları


Yaygın: Miyalji, atralji

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar


Çok yaygın: Sinirlilik, keyifsizlik, enjeksiyon bölgesi ağrısı, enjeksiyon bölgesi eritemi (< 50 mm), enjeksiyon bölgesi endürasyonu (<50 mm)
Yaygın: Enjeksiyon bölgesi eritemi (>50mm), enjeksiyon bölgesi endürasyonu (>50mm), üşüme, ateş >38°C
Yaygın olmayan: Enjeksiyon bölgesi kaşıntısı

11 ila 65 vas arası bireylerde


Herhangi bir bölgesel, sistemik reaksiyonun veya diğer tür reaksiyonların insidansı ve şiddeti tüm çalışmalardaki MENVEO gruplarında, adolesan ve erişkin yaş gruplan içinde genellikle benzer bulunmuş olup, iki meningokokkal karşılaştırma aşısına (meningokokkal aşıya konjuge kuadrivalan difteri toksoidi veya kuadrivalan meningokokkal polisakkarit aşı) kıyasla da önemli ölçüde farklı bulunmamıştır. Ayrıca 11 ila 18 (adolesan) yaş grubunda tek başına verildiğinde MENVEO'nun reaksitojenisitesi, tek başına verildiğinde Tdap'ınkinden önemli ölçüde daha düşük bulunmuştur.
MENVEO'nun güvenliliği, MENVEO kullanan 6.185 katılımcının (11-65 yaş arası) dahil olduğu beş randomize kontrollü klinik çalışmada değerlendirilmiştir. MENVEO kullanıcıları arasında % 61, % 17, % 22 ve % 3.4'ü sırasıyla 11-18 yaş, 19-34 yaş, 35-55 yaş ve 56-65 yaş gruplarım oluşturmuştur. İki birincil güvenlilik çalışması, sırasıyla 11 ila 55 yaş (N=2663) ve 19 ila 55 yaş (N=1606) yaşındaki katılımcıları kaydeden randomize, aktif kontrollü çalışmalar olmuştur.
MENVEO kullanan 56-65 yaşındaki gönüllüler (N=216) arasında reaksitojenisite profili ve advers olay oranları, 11-55 yaşındaki MENVEO kullanan gönüllülerde gözlenene benzer bulunmuştur. Bir kuadrivalan meningokokkal polisakkarit aşı (Menomune ; Sanofi Pasteur) (ACWY-PS) kullanıcılarına kıyasla, 56-65 yaş aralığındaki daha yüksek bir gönüllü oranı aşılama sonrası 4-7. günlerde enjeksiyon bölgesinde ağrı rapor ederken, aşılama sonrası 1-3. günlerde etmemiştir. Advers olay oranlan MENVEO kullanan daha genç gönüllüler arasında görülen ve ACWY-PS kullanan 56-65 yaşındaki gönüllüler arasında görülenle benzer bulunmuştur. Nispeten daha az sayıda MENVEO kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde, bu veriler dikkatle yorumlanmalıdır. Sonuçta, MENVEO'nun karşılaştırma aşılarına benzer bir profille güvenli ve tolere edilebilir olduğu bulunmuştur. Adolesan yaş grubunda aşının güvenlilik ve tolere edilebilirliği Tdap'a kıyasla lehte olup, diğer aşıların eşzamanlı veya ardışık kullanılmaları ile önemli ölçüde değişmemiştir.
Klinik çalışmalar sırasında bildirilen en yaygın yan etkiler genellikle bir ila iki gün sürmüş olup, genellikle şiddetli yapıda görülmemiştir. Üç temel ve iki destekleyici klinik çalışmada rapor edilen advers reaksiyonlar sistem organ sınıfına göre aşağıda listelenmiştir.

Sinir sistemi hastalıkları:

Çok yaygın: Baş ağrısı Yaygın olmayan: Sersemlik

Gastrointestinal hastalıklar:

Çok yaygın: Bulantı

Deri ve deri altı doku hastalıkları:

Yaygın: Döküntü

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygın: Enjeksiyon bölgesi ağrısı, enjeksiyon bölgesi eritemi (<50 mm), enjeksiyon bölgesi endürasyonu (< 50 mm), enjeksiyon bölgesi kaşıntısı, halsizlik
Yaygın: Enjeksiyon bölgesi eritemi (>50 mm), enjeksiyon bölgesi endürasyonu (>50 mm), ateş >38°C, titreme

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Herhangi bir aşırı doz aşımı vakası bildirilmemiştir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Meningokok aşılar
ATC kodu: J07AH08

İmmünoienisite


MENVEO'nun etkililiği bakteri öldürücü etkinliğe sahip serogruba özgü antikapsüler antikorların üretimi ölçülerek belirlenmiştir Serum bakteri öldürücü etkinlik (SBA) ekzojen kompleman kaynağı olarak insan serumu (hSBA) kullanılarak ölçülmüştür. hSBA meningokokkal hastalığa karşı orijinal koruma korelatı olarak belirlenmiştir.
İmmünojenisite, çocukları (2-10 yaş), adolesanları (11-18 yaş), erişkinleri (19-55 yaş) ve yaşlı erişkinleri (56-65 yaş) kaydeden randomize, çok merkezli, aktif kontrollü, klinik çalışmalarda değerlendirilmiştir.
Pivot çalışma V59P20'de MENVEO'nun immünojenisitesi ACWY-D ile karşılaştırılmıştır; 1170 çocuk MENVEO ile aşılanmış, 1161 çocuk ise her bir protokol popülasyonunda karşılaştırma aşısı almıştır. İki destekleyici çalışma V59P8 ve V59P10'da MENVEO'nun immünojenisitesi ACWY-PS ile karşılaştırılmıştır.
Katılımcıların yaşa göre ayrıldığı (2 ila 5 yaş arası ve 6 ila 10 yaş arası), pivot, randomize, gözlemci kör çalışma V59P20'de, aşılamanın bir ay sonrasında tek doz MENVEO'nun immünojenisitesi, tek doz ACWY-D ile karşılaştın İmi ştır. Her iki yaş grubunda da, MENVEO'nun ACWY-D'den aşağı olmadığı, gönüllülerin serolojik yanıt gösteren kısmı ve >1:8 oranında hSBA'ya sahip olan gönüllü yüzdesinde serogrup C, W-135 ve Y için gösterilmiş olup serogrup A için gösterilmemiştir. Her iki yaş grubu için de (2-5 yaş ve 6-10 yaş), hSBA GMT'ler ile ölçülen immün yanıtı tüm serogruplar için aşağı değildir (Tablo 1). Ayrıca, serogrup W-135 ve Y için, serolojik yanıt gösteren katılımcıların yüzdesi, >1:8 oranında hSBA'ya sahip olan katılımcıların yüzdesi ve GMT düzeyleri, MENVEO alanlar arasında istatistiksel olarak daha yüksek olmuştur. GMT düzeyleri, serogrup C için de, MENVEO alanlar arasında istatistiksel olarak daha yüksek olmuştur.

Table 1: 2-5 yaş ve 6-10 yaş arası gönüllüler arasında MENVEO ile aşılamadan 1 ay sonra serum bakteri öldürücü antikor yanıtları

Serogrup
2-5 yaş
6-10 yaş

hSBA >1:8
hSBA GMT
hSBA >1:8
hSBA GMT

(%95 CI)

(%95

CI)
(%95 CI)
(%95 CI)
A
N=606
N=606
N=551
N=551

%12


26

%11


35

(68,75)
(22,30)
(74,81)
(29,42)
C
N=607
N=607
N=554
N=554

%68
18

%11


36

(64,72)
(15,20)
(73,80)
(29,45)
W135
N=594
N=594
N=542
N=542

%90
43
%91
61

(87,92)
(38,50)
(88,93)
(52, 72)
Y
N=593
N=593
N=545
N=545

%76
24
%79
34

(72,79)
(20,28)
(76,83)
(28,41)
Başka bir randomize, gözlemci kör çalışmada (V59P8) ABD'li çocuklar, MENVEO (N=284) ya da ACWY-PS'den (N=285) birinin tek dozuyla aşılanmıştır. 2-10 yaş arası çocuklarda, aynı zamanda her katmanda (2-5 ve 6-10 yaş arası), serolojik yanıt gösteren, >1:8 oranında hSBA ve GMT'lere sahip gönüllülerin yüzdesi ile ölçülen immün yanıtı, karşılaştırma aşısı ACWY-PS'den aşağı olmamakla kalmamış, bunların hepsi, aşılamadan 1 ay sonra tüm serogruplar ve tüm immün ölçümleri için karşılaştırma aşısından istatistiksel olarak daha yüksek olmuştur. Aşılamadan 1 yıl sonra, >1:8 oranında hSBA ve GMT'lere sahip gönüllülerin yüzdesi olarak ölçülen şekilde, serogrup A, W-135 ve

Y

için MENVEO,
ACWY-PS'den istatistiksel olarak yüksek olmaya devam etmiştir. MENVEO, serogrup C için bu sonlanım noktalarında aşağı olmamıştır (Tablo 2). Aşılama sonrası daha yüksek immün yanıtlarının klinik önemi bilinmemektedir.

Tablo 2: 2 ila 10 yaş arası gönüllüler arasında aşılamadan 1 ay ve 12 ay sonra MENVEO ve ACWY-PS'ye karşı serum bakteri öldürücü antikor yanıtlarınınkarşılaştırılması___

Serogrup
Aşılamadan 1 ay sonra
Aşılamadan 12 ay sonra
hSBA>l:8

(%9S

CI)
hSBA GMT
(%95 CI)
hSBA >1:8 (%95 CI)
hSBA GMT
(%95 CI)
Menveo
ACWY-
PS
Menveo
ACWY-
PS
Menveo
ACWY-
PS
Menveo
ACWY-
PS
A
N=280
N=281
N=280
N=281
N=253
N=238
N=253
N=238

%79 (74,84)
%37
(31,43)
36
(30,44)
6.31
(5.21,
7.64)
%23 (18, 29)
%13 (9,18)
3.88
(3.39,
4.44)
3
(2.61,
3.44)
C
N=281
N=283
N=281
N=283
N=252
N=240
N=252
N=240

%73 (68, 78)
%54 (48, 60)
26
(21,34)
15 (12, 20)
%53 (47, 59)
%44
(38,51)
11
(8.64,
13)
9.02
(7.23,11)
W135
N=279
N=282
N=279
N=282
N=249
N=237
N=249
N=237

%92 (88,95)
%66
(60,71)
60 (50, 71)
14 (12,17)
%90 (86,94)
%45
(38,51)
42 (35,50)
7.57
(6.33,
9.07)
Y
N=280
N-282
N=280
N=282
N=250
N=239
N=250
N=239

%88 (83,91)
%53
(47,59)
54 (44, 66)
11
(9.29,
14)
%77 (71, 82)
%32 (26,38)
27 (22,33)
5.29
(4.34,
6.45)
Arjantin'de yapılan randomize, gözlemci kör bir çalışmada (V59P10) çocuklar, MENVEO (N=949) ya da ACWY-PS'den (N-551) birinin tek dozuyla aşılanmıştır. Her aşı grubundaki 150 gönüllüden oluşan bir alt küme içinde immünoj eni site değerlendirilmiştir. 2-10 yaş arası çocuklarda gözlenen immün yanıtı yukarıda gösterilen V59P8 çalışmasında gözlenen yanıtlarla oldukça benzer çıkmıştır: Aşılamadan 1 ay sonra, serolojik yanıt gösteren, >1:8 oranında hSBA ve GMT'lere sahip gönüllülerin yüzdesi ile ölçülen MENVEO immün yanıtı, ACWY-PS'den aşağı olmamıştır.
Finlandiya ve Polonya'da 12-59 aylık çocuklarda, randomize, kör-gözlemcili bir çalışma gerçekleştirilmiştir (V59P7). 2-5 yaş arasındaki toplam 199 gönüllü protokole göre MENVEO grubunda, 3-5 yaş arasındaki toplam 81 gönüllü ACWY-PS grubunda bağışıklıklanmıştır.
İlk aşılamadan 1 ay sonra, hSBA >1:8 olan gönüllülerin yüzdesi tüm serogruplarda istikrarlı olarak MENVEO grubunda daha yüksektir (A, C, W135 ve Y serogruplan için MENVEO'ya kıyasla ACWY-PS, sırasıyla %63'e karşı %39, %46'ya karşı %39, %78'e karşı %59, ve %65'e karşı %57).

11 vaş ve üzerindeki bireylerde immunoienisite


Temel çalışmada (V59P13), katılımcılara ya bir doz MENVEO (N=2649) veya karşılaştırma ajanı olarak meningokokkal aşıya konjuge, kuadrivalan difteri toksoidi (ACWY-D) (N=875)
verilmiştir. Serumlar hem aşılamadan önce hem de aşılamadan 1 ay sonra toplanmıştır.
524 adolesanla yapılan diğer çalışmada (V59P6) MENVEO'nun immünojenisitesi ACWY-PS ile kıyaslanmıştır.

Adolesanlarda immünojenisite


Temel çalışma V59P13'ün 11-18 yaşlık popülasyonunda, aşılamadan bir ay sonra MENVEO'nun tekli bir dozunun immünojenisitesi kuadrivalan, ACWY-Difteri toksoid protein konjugat aşı (ACWY-D) ile karşılaştın İmi ştır. Bir ay sonraki MENVEO veya ACWY-D immünojenisite bulgulan aşağıdaki Tablo 3'te özetlenmektedir.

Tablo 3. 11-18 yaşındaki gönüllüler arasında MENVEO ile aşılamadan 1 ay sonra serum bakteri öldürücü antikor yanıtlarının karşılaştırılması

Serogrup

N

GMT

(%95

hSBA>

1:8 (%95

A
1075
29 (24, 35)
%75 (73, 78)
C
1396
50 (39, 65)
%85 (83, 87)
W135
1024
87 (74, 102)
m (95, 97)
Y
1036
51 (42, 61)
m (85, 90)
Başlangıçta seronegatif olan (hSBA<l:4) 11-18 yaşındaki gönüllü alt setinde ACWY-D'ye karşı bir MENVEO dozundan sonra >1:8 oranında bir titre elde eden gönüllülerin oranının şu şekilde olduğu saptanmıştır: serogrup A % 75 (780/1039); serogrup C % 80 (735/923); serogrup W

%%

81 (510/630).
Aşılama zamanında 11-18 yaş grubundaki gönüllüler arasında aşılama sonrası 21. ayda MENVEO için immün yanıtların kalıcılığı aşağıdaki Tablo 4'te gösterilmektedir.

Tablo 4. MENVEO aşılamadan yaklaşık 21 ay sonra immün yanıtların kalıcılığı (aşılamada 11-18 yaşında olan gönüllüler)

Serogroup

GMT (%95 CI)

hSBA> 1:8

(%95CI)

A
5.29(4.63,6.05)
%36 (30, 42)
C
10 (9.02,12)
%62 (56, 68)
W135
18(15, 20)

<%M

(79, 88)
Y
12(10,14)
%67 (61, 72)
Eşit etkinlik çalışması V59P6'da, immünojenisite MENVEO veya kuadrivalan meningokokkal polisakkarit aşı (ACWY-PS) kullanımına randomize edilen 11-17 yaşındaki adolesanlar arasında değerlendirilmiştir. MENVEO'nun serolojik yanıt, >1:8 oranında hSBA titreleri elde edenlerin oranı ve GMT'lere göre dört serogrubun (A, C, W ve Y) tümü için ACWY-PS'den aşağı olmadığı gösterilmiştir

Tablo 5. MENVEO veya kuadrivalan polisakkarit meningokokkal aşı (ACWY-PS) kullanan ve aşılamanın 1. ayında değerlendirilen, erişkinlerdeimmün yanıt oranlarının karşılaştırılması ;

Serogroup
hSBA

>1:8

hSBA GMT

(%95 CI)
(%95 CI)

Menveo
ACWY-PS
Menveo
ACWY-PS
A
N=140
N=149
N=140
N=149

%81
%41
33
7.31

(74, 87)
(33,49)
(25,44)
(5.64,9.47)
C
N=140
N=147
N=140
N=147

%84
%61
59
28

(77,90)
(53,69)
(39,89)
(19,41)
W135
N=138
N=141
N=138
N-141

%91
%84
48
28

(84,95)
(77, 89)
(37,62)
(22, 36)
Y
N=139
N=147
N=139
N=147

%95
%82
92
35

(90, 98)
(75,88)
(68,124)
(27, 47)
Aynı gönüllülerde aşılamadan 1 yıl sonra, ACWY-PS ile karşılaştırıldığında, MENVEO ile aşılanmış gönüllülerin daha yüksek bir kısmında, serogrup C, W135 ve Y için serogrup A ile karşılaştınlabilir düzeyde hSBA >1:8 görülmüştür. Benzer bulgular hSBA ve GMT'lerin karşılaştırılmasında da gözlenmiştir.

Erişkinlerde immünoienisite


Temel çalışma V59P13,te, 19-55 yaş arası yetişkinlerde,

MENVEO'ya1:8

değerine ulaşan gönüllülerin oram şu şekildedir: serogrup A %67 (582/875); serogrup C %71 (401/563); serogrup W135 %82 (131/160); serogrup Y %66 (173/263).

Table 6: 19-55 yaş arası gönüllülerde MENVEO ile aşılamadan bir ay sonra serumbakteri öldürücü antikor yanıtları__

Serogrup
N
GMT

(%95CI)

hSBA>

1:8(%95

CI)
A
963
31 (27, 36)
%69 (66, 72)
C
902
50 (43,59)
%80 (77, 83)
W135
484
111 (93,132)
%94 (91,96)
Y
503
44 (37,52)

%19

(76, 83)
Çalışma V59P17'de, 56-65 yaşındaki gönüllülerde ACWY-PS'ye karşı MENVEO'nun karşılaştırmalı immünojenisitesi değerlendirilmiştir. >1:8 oranında hSBA titrelerine sahip gönüllülerin oranı dört serogrubun tümü için ACWY-PS'den aşağı bulunmazken, serogrup A ve Y için istatistiksel olarak daha üstün bulunmuştur, (bkz. Tablo 7).

Tablo 7: 56-65 yaşındaki erişkinlerde bir dozaşılamadan bir ay sonra MENVEO veya ACWY-PS'nin immünojenisitesi.

Serogrup
Menveo hSBA>

1:8

(%95 CI)
ACWY-PS hSBA >

1:8

(%95 CI)
A
N=83
N=41

%87
%63

(78, 93)
(47,78)
C
N=84
N=41

%90
%83

(82,96)
(68,93)
W135
N=82
N-39

%94
%95

(86, 98)
(83, 99)
Y
N=84
N=41

%88
%68

(79,94)
(52,82)

5.2. Farmakokinetik özellikler

Emilim:
Geçerli değildir.
Dağılım:
Geçerli değildir.
Biyotransformasyon:
Geçerli değildir.
Eliminasyon:
Geçerli değildir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik dışı veriler konvansiyonel tekrar eden doz toksisitesi ve üreme ve gelişim toksisitesi çalışmalarına göre insanlar için özel bir tehlike ortaya koymamıştır.
Laboratuar hayvanlarında, aşılı matemal tavşanlarda veya 29 günlük emzirme boyunca döllerinde herhangi bir advers reaksiyon görülmemiştir.
Çiftleşme öncesi ve gebelik sırasında MENVEO verilen dişi tavşanlarda fertilite üzerinde herhangi bir etki gözlenmemiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Potasyum dihidrojen fosfat
Sukroz
Sodyum klorür
Sodyum dihidrojen fosfat monohidrat Disodyum fosfat dihidrat Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Bu tıbbi ürün Bölüm 6.6'da bahsedilenler dışında diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.

6.3. Raf ömrü

36 ay
Flakonlar sulandırıldıktan hemen sonra kullanılmalıdır. Bununla birlikte 25°C veya altında 8 saate kadar saklanabilir.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

2-8°C arası sıcaklıklarda (buzdolabında) saklayınız. Dondurmayınız. Donmuş ürünleri çözüp kullanmayınız. Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.
Sulandırılarak hazırlanan ürünün saklama koşulları için Bölüm 6.3'e bakınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Kutuda; halobütil kauçuk tıpalı, flip-off kapaklı Tip I cam flakonda liyofilize toz ve teflon kauçuk tıpalı flip-off kapaklı Tip I cam flakonda çözelti içeren tek dozluk 1 Flakon xl Flakon 5 Flakon x5 Flakon içeren ambalajlarda.
5 Flakon x5 Flakon'luk çoklu ambalajlar piyasada bulunmamaktadır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmelidir.
MENVEO, MenA liyofilize konjugat bileşeninin tozun (flakonda) MenCWY sıvı konjugat bileşeni (flakonda) ile sulandırılmasıyla uygulama için hazırlanır.
Aşının bileşenleri sulandırmadan önce ve sonra görsel olarak incelenmelidir.
Enjektör ve çekme için uygun bir iğne (21G,1

l

) kullanılarak çözelti içeren flakonun tüm içeriği çekilir ve diğer flakondaki tozu sulandırmak için kullanılır. Sulandırılan flakon aşı çözülene kadar güçlü bir şekilde çalkalanır.
Flakonun tüm içeriği bir enjektöre çekilir. Dozun çekilmesini takiben flakonda az miktarda sıvının kalmasının normal olduğu akılda bulundurulmalıdır.
Sulandırarak hazırlamayı takiben aşı, görünür yabancı cisimler içermeyen berrak, renksiz ile açık san bir çözeltidir. Yabancı bir partikülün görülmesi ve/veya fiziksel özellikte bir değişikliğin gözlenmesi durumunda aşı atılmalıdır.
Enjeksiyondan önce iğne uygulama için uygun olanla değiştirilir. Aşının enjeksiyonundan
önce enjektörde hava kabarcığı olmamasına dikkat edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

NOVARTİS Ürünleri Yenişehir Mah. Dedepaşa Cad.
Elif Sok. 34912 Kurtköy İstanbul, Türkiye

8. RUHSAT NUMARASI :44

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 02/11/2011 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

14

İlaç Bilgileri

Menveo 0.5ml Flakon

Etken Maddesi: Meningokok Grup A,c,w-135,y Oligosakkaritleri Ile...

Atc Kodu: J07AH08

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.