Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

MON.MIBG-131I – TANI 9 – 120 MBq / ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Kısa Ürün Bilgisi

Çeşitli İlaçlar » Radyofarmasötik Teşhis » Iobenguane (131I)

KISA URUN BILGISI 1 . BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI:

M0N.MIBG-131I- TANI 9- 120 MBq/ mL I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon

2 . KALITATIF VE KANTİTATIF BILEŞIM ETKIN MADDE :

(131I) iobenguane sülfat : 9-120 MBq/mL

Yardımcı maddeler

Benzil alkol: 0.01 mg/mL
Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTIK FORM

Enjeksiyonluk çözelti.
Steril, apirojen, renksiz veya hafif sarı renkli berrak çözelti.

4. KLİNIK ÖZELLIKLER

4.1 Tanısal endikasyonlar

131I-Iobenguan sülfat primer veya metastatik feokromositoma ve nöroblastomaların
- tanısının doğrulanması,
- hastalığın evrelemesi,
- kemoterapi sonrası izleme ve nükslerin erken saptanması,
-

MIB

G-13 I tedavisinin planlanması, için kullanılır.

4.2 Pozoloji ve uygulama şekli

M0N.MIBG-131I- TANI enjeksiyonluk çözeltisi yalnızca diagnostik amaçla kullanılan bir radyofarmasötik ilaçtır.
lobenguan sülfat-131I hastalara uygulanmadan önce tiroid bezinin gereksiz yere radyasyona maruz kalmasını engellemek için oral potasyum iyodür veya Lugol çözeltisi ile tiroid bezinin bloke edilmesi gerekir. İyot uygulamasına enjeksiyonun bir gün öncesinden başlayıp 1 hafta devam edilmelidir.
Çocuklar için verilebilecek potasyum iyodür miktarı:
Yeni doğanlar için 16 mg/gün (yalnızca uygulama öncesindeki gün)
1 ay - 3 yaş arası: 32 mg/gün
3 -13 yaş arası : 65 mg/gün
Daha büyük çocuklar ve erişkin dozu: 130 mg/gün

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler için önerilen 13 I- lobenguan sülfat dozu 0.5 mCi (18.5 MBq)dir. Kilolu hastalarda doz vücut alanına göre artırılabilir ancak 1.0 mCi (37 MBq)'den fazla olmamalıdır.

Uygulama şekli :

13 I- Iobenguan sülfat hastaya yavaş intravenöz infüzyon yolu ile yaklaşık 5 dakikada uygulanmalıdır. Hasta, enjeksiyon esnasında ve sonrasında rebaund hipertansiyon görülme olasılığına karşı dikkatle takip edilmelidir.

Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler

Böbrek yetmezliği :

131I- Iobenguan sülfat glomerüler filtrasyonla vücuttan uzaklaştırılmaktadır ve diyaliz edilememektedir. Bu nedenle böbrek fonksiyonu bozuk hastalarda dikkatle kullanılması, anefrik hastalarda ise kullanılmaması önerilmektedir.

Karaciğer yetmezliği :

131I- Iobenguan sülfat'ın etkinliği incelenmemiştir.
131I- Iobenguan sülfat'ın karaciğer yetmezliği bulunan hastalardaki güvenilirlik ve

Pediatrik popülasyon :

Çocuk hastalar için önerilen 131I-Iobenguan sülfat dozu vücut yüzey alanına göre 0.3 mCi/m2 (11.1 MBq/m2 ) olup maksimum doz 0.5 mCi (18.5 MBq)'dir. İyi bir görüntüleme için en az 0.135 mCi (5 MBq) 131I-iobenguan sülfat uygulanması önerilmektedir.

Geriatrik popülasyon :

131I- Iobenguan sülfat'ın yaşlı hastalardaki güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiştir.

4.3 Kontrendikasyonlar

131I- Iobenguan sülfat enjeksiyonu, iobenguan ve organik iyota karşı aşırı duyarlılığı bulunan hastalarda kontrendikedir.

4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

RADYOFARMASÖTİKLER SADECE NÜKLEER TIP UZMANLARI TARAFINDAN NÜKLEER TIP MERKEZLERİNDE UYGULANMALIDIR.
Tüm radyoaktif iyotlu bileşiklerde olduğu gibi 131I-Iobenguan sülfat kullanımı öncesinde ve esnasında hasta çok iyi hidrate edilmelidir.
İyot-131 'in tiroid bezinde birikmesini azaltmak için, diğer I-131 ajanlarında olduğu gibi, hastanın tiroid bezi iyot ile bloke edilmelidir. (Bkz.4.2)
Anefrik hastalara verilen radyasyon dozu, ilacın biyolojik eliminasyonunun gecikmesi nedeniyle oldukça yükselecektir; ayrıca vücuttan uzaklaştırılmasındaki yetersizlik nedeniyle hedef- geri plan (background) aktivite oranları ile çalışmanın sonucu dikkatle değerlendirilmelidir.
Feokromositoma hastası olduğu bilinen veya şüphelenilen hastalarda lobenguan sülfat enjeksiyonu esnasında hasta, hipertansif kriz geçirme olasılığına karşı dikkatle gözlenmelidir.
İyotlu kontrast madde içeren ilaçların anaflaktik şoka varan aşırı duyarlık reaksiyonları geliştirdiği bilinmesine rağmen 131I- Iobenguan sülfat'ın neden olduğu aşırı duyarlık reaksiyonlarının sıklığı oldukça düşüktür. Ancak görülme olasılığına karşı, acil müdahale gereçleri hazır bulundurulmalıdır. Aşırı duyarlık reaksiyonları dozdan bağımsız görülmektedir.
M0N.MIBG-131I-TANI, her ml'sinde 0.01mg benzil alkol içermektedir. Bu nedenle bebeklerde ve 3 yaşına kadar olan çocuklarda toksik ve anaflaktik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

131I- Iobenguan sülfat tutulumu ve birikimi pek çok ilaç tarafından etkilenmektedir. Bu nedenle aşağıda belirtilen ilaçların kullanılıp kullanılmadığı uygulama öncesinde kontrol edilmelidir.
Genel olarak bronkodilatasyon yapan ajanlar: Fenoterol, salbutamol, terbutalin ve ksilometazolin içeren burun damlası veya spreyleri. Bu maddeleri içeren ilaçlar 131I- Iobenguan sülfat uygulama öncesinde kesilmelidir.
Bazı kalp ilaçları da

MIBMIB

G-131I-TANI uygulanmadan önce
sorgulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyon ile ilgili etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon

Pediyatrik popülasyonla ilgili etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6 Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) Gebelik dönemi

131I- Iobenguan sülfat'ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim/ ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir.(bkz.kısım 5.3) İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
MON.MIBG-131I-TANI'nın uygulanması ile beklenen yararın potansiyel zarardan yüksek olduğu durumlar hariç gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

I-131 anne sütüne geçer. Ancak 131I- lobenguan sülfat'ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle 131I- lobenguan sülfat süt veren annenin vücudundan uzaklaşıncaya kadar bebeğe anne sütü verilmemeli, bir başka yöntemle beslenmelidir.

Üreme yeteneği /Fertilite

131I- lobenguan sülfat ile deney hayvanlarında üreme sistemi üzerine etkileri incelenmemiştir.

4.7 Araç ve makine kullanımıa yeteneğiüzerindeki etkiler

131I- lobenguan sülfat uygulamasının araç ve makine kullanma üzerine olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

4.8 istenmeyen etkiler

İstenmeyen etkiler aşağıdaki sıklık derecesine göre sıralanır.
Çok yaygın(>1/ 10);yaygın (>1/100 ila <1/10 ); yaygın olmayan(> 1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/ 10.000 ila <1/1000 ); çok seyrek ( <1/10.000 ); bilinmiyor.
131I- lobenguan'ın intra venöz uygulamasını takiben sıklık derecesi bilinmemekle beraber rapor edilen yan etkiler aşağıda belirtilmiştir.
131I- lobenguan sülfat enjeksiyonu sonrasında, kimi hastalarda, geçici olarak kan basıncında yükselme rapor edilmiştir.
Önerilen dozun üstünde 131I- lobenguan sülfat enjeksiyonuna bağlı bulantı, kusma ve uyuklama hali bildirilmektedir. Bu gibi istenmeyen etkilerin görülmeyeceği bir doz düzeyi tanımlanmamıştır.

4.9 Doz aşımı ve tedavisi

131I- lobenguan sülfat enjeksiyonu ile ilgili doz aşımına bağlı gerçek bir vaka rapor edilmemiştir ve 131I- lobenguan sülfat'a özgün bir antidot bulunmamaktadır. Ancak böyle bir durum söz konusu olduğunda hastanın yaşamsal faaliyetlerini kontrole yönelik uygulamalar yapılmalıdır.

5. FARMAKOLOJIK ÖZELLIKLER

5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grubu : Diagnostik radyofarmasötik ATC kodu : V09IX02
Etki mekanizması : MIBG bir noradrenalin analoğudur ve yapı olarak adrenerjik nöron blokörü olan guanetidine ve nörotransmitter olan noradrenaline benzemektedir. Bu yapısal benzerlik nedeniyle adrenal medulla ve sempatik sinirler bakımından zengin olan dokular tarafından tutulmaktadır.

MIB

G-131I iki farklı taşıma sistemi ile adrenerjik nöronlar ve kromafin içeren hücrelerin içine geçer. Birinci mekanizma Tip I aktif transporttur. Bu mekanizma sodyum-bağımlı prosestir. Sıcaklık ve enerji gerektiren, yüksek affinite düşük kapasite ile karakterizedir. Diğer mekanizma ise pasif difüzyon yoludur. Bu mekanizma sodyum-bağımlı olmayıp; sıcaklık ve enerji gerektirmez. Özellikle sodyum-bağımlı pompanın doygunluğa erişmesi durumunda önemli rol oynar.

5.2 Farmakokinetik özellikler Genel özellikler

131I-Iobenguan'ın farmakokinetik profili üç kompartmanlı modele uygunluk göstermektedir. Radyoaktif 131I'in fiziksel yarı ömrü 8.04 gündür. 131I-Iobenguan için biyolojik yarı ömrü böbrek fonksiyonu normal hastalarda yaklaşık 5 gündür.

Emilim ve dağılım:


MIBG bir noradrenalin analoğudur ve yapı olarak adrenerjik nöron blokörü olan guanetidine ve nörotransmitter olan noradrenaline benzemektedir. Bu yapısal benzerlik nedeniyle adrenal medulla ve sempatik sinirler bakımından zengin olan dokular tarafından tutulmaktadır.

Biyotransformasyon :


MIBG-131I, noradrenalinin aksine metabolize olmaz ve büyük çoğunluğu glomerüler filtrasyonla idrarla değişmeden atılır.
Normal böbrek fonksiyonlu hastalarda enjekte edilen dozun yaklaşık %10'u metabolize olur. Metabolitleri m-iyodohippurik asit (MIHA), m-iyodobenzoik asit (MIBA) ve 4-hidroksi-3-iyodobenzilguanidin ve radyoaktif 131I'dir. Bu metabolitlerin oluşum mekanizması ve farmakolojik etkilerine ait çalışma bulunmamaktadır.

Eliminasyon:


Böbrek fonksiyonu normal hastalarda enjeksiyondan sonra ilk 24 saatte enjekte edilen dozun yaklaşık % 40-55'i, 96 saat içinde de %70-90'ı vücuttan idrar yoluyla uzaklaştırılır. MIBG-131I diyaliz ile vücuttan uzaklaştırılamaz.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Fareler için Iobenguan'in intravenöz LD50 değeri 29.7 mg/kg olarak tespit edilmiştir. Toksik etkiler enjeksiyon esnasında ve hemen sonrasında ataksi, siyanoz eşliğinde ciddi nefes alamama, konvülsiyon ve sonuçta ölüm şeklinde gözlemlenmiştir.
Ratlar için LD50 değeri 47.6 mg/kg bulunmuştur. Toksik etkiler ve sonuç farelerle benzer olarak gözlemlenmiştir.
Farelerde yapılan akut toksisite çalışmalarında insanlara uygulanacak doz düzeylerinden 180 kez daha yüksek olan (1.8 mg/kg vücut ağırlığı) miktarlarda klinik bir semptom gözlenmemiştir.
Klinik dışı çalışmalarda tespit edilen etkiler, insanlarda kullanılabilecek en yüksek düzeyden daha fazla oranda maruz kalındığında gözlemlenmiştir ve bu klinik kullanım açısından fazla önem taşımamaktadır.

Karsinojenik, mutajenik ve üreme üzerine etkiler


131I- Iobenguan sülfat ile karsinojenisite, mutajenisite ve üreme üzerine olan etkilerine dair bir çalışma yapılmamıştır.

6. FARMASÖTIK ÖZELLIKLER

6.1 Yardımcı maddelerin listesi

Benzil alkol Enjeksiyonluk su

6.2 Geçimsizlikler

131I- lobenguan sülfat klinik olarak ilaç etkileşimleri kısmında belirtilenler dışında kimyasal olarak okside edici ajanlar ve klorür iyonları ile geçimsizdir. Bu bileşikler 131I- lobenguan sülfat bileşiğinden radyoaktif 131I'in ayrılmasına neden olurlar. Bu nedenle ürün ışıktan ve sıcaktan korunmalıdır.
Diğer bir olumsuz etki de kuvvetli asidik ortamlardır. Kuvvetli asit ortamlarda iyot (radikal veya elementel) buharlaşması nedeniyle flakon açıldığında radyoaktif kontaminasyona neden olabilmektedir.

6.3 Raf ömrü

Raf ömrü üretim tarihinden itibaren 6 gündür.

6.4 Saklamaya yönelik özel uyarılar

M0N.MIBG-131I-TANI raf ömrü süresince kurşun zırhı içinde buzdolabında (2-8 0C) muhafaza edilmelidir.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

İç ambalaj : Aluminyum mühürlü bromobutil kauçuk tıpa ile kapatılmış 10 ml hacimli Tip I cam flakon.
Dış ambalaj: Plastik kutu içinde strofor ısı yalıtım malzemesi ile korumalı kuru buz içinde kurşun zırhtan oluşur
1mL / Flakon / Kutu

6.6 Beeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve dier özel önlemleri

Tıbbi Atık Yönetmeliği ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun Radyoaktif Madde Kullanımından Oluşan Atıklara İlişkin Yönetmelik kurallarına uygun olarak atıklar bertaraf edilmelidir.

7 RUHSAT SAHİBI

Eczacıbaşı Monrol Nükleer Ürünler San. ve Tic. A.Ş.

TÜBİTAK MAM TEKNOPARKı 41470 GEBZE - KOCAELİ TEL: (0 262) 648 02 00 (PBX)

Faks: (0 262) 646 40 39 e-posta:

[email protected]


8. RUHSAT NUMARASI

226 / 35

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 12.10.2010 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ün YENİLENME TARİHİ

11. DOZİMETRİ

Organ

Hesaplanan Radyasyon Doz Eşdeğerleri (mSv/MBq)


Yenidoğan

1

5

10

yaş

15 yaş

Erişkin

Böbrek üstü bezleri
0.90
0.88
0.58
0.42
0.29
0.20
Karaciğer
10
4.5
2.4
1.6
1.0
0.78
Överler
0.97
0.41
0.22
0.14
0.094
0.074
Kemik
yüzeyi
0.90
0.37
0.19
0.12
0.081
0.064
Kırmızı kemik iliği
1.0
0.41
0.22
0.14
0.089
0.073
Dalak
10
3.9
2.1
1.3
0.85
0.58
Testisler
0.84
0.33
0.18
0.11
0.075
0.058
Tiroid
1.3
0.89
0.47
0.22
0.14
0.090
Mesane
duvarı
2.7
1.1
1.0
0.65
0.99
0.77
Efektif Doz eşdeğeri
2.3
0.95
0.54
0.35
0.26
0.20

Ref:Radiation Dose Estimates to Adults and Children from Various Radiopharmaceuticals Latest Re^ision Date: 4/30/96 Radiation Internal Dose In^ormal^ion Cenl^er. Oak R^idge Institute for Science and Educal^ion . Oak Ridge, TN 37831


12. RADYOFARMASÖTİKLERİN HAZIRLANMASINA YÖNELİK TALİMATLAR

M0N.MIBG-131I-TANI uygulamaya hazır formda üretilmektedir. Ancak hastaya uygulanacak doz “ 4.2 Pozoloji ve uygulama şekli” bölümünde belirtilen miktarlara göre ayarlanır.
M0N.MIBG-131I -TANI enjeksiyonluk çözeltisi steril apirojen ve radyoaktif bir üründür. Bu nedenle hastaya uygulanıncaya kadar sterilitesini korumak için aseptik koşullarda hazırlanmalıdır. Hasta ve çalışanların radyasyona maruziyetini en az düzeyde tutmak için uygun kurşun korumalı ortamlarda çalışılmalıdır.
Hasta uygulama dozu hazırlanması sırasında su geçirmez eldivenler giyilmeli ve kurşun zırhlı enjektörler kullanılmalıdır.
Uygun bir koruyucu zırh altında çözeltinin yabancı madde içerip içermediği ve berraklığı görsel olarak kontrol edilmelidir. Berrak olmayan ve/veya içinde herhangi bir madde görülen çözelti kullanılmamalıdır.
Hasta dozu, hastaya uygulanmadan hemen önce bir doz kalibratöründe ölçülmelidir.
Kullanılmayan kısımların ve kullanım sonrası oluşan atıkların “Radyoaktif Madde Kullanımından Oluşan Atıklara İlişkin Yönetmelik” kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir.

I-131 Bozunma Tablosu

I- 131 Yarı ömür:Saat

Gün

0

4 8 12

16

20

24

28 32 36 40 44

0
1.0000
0.9857 0.9716 0.9577 0.9440 0.9305
0.9172
0.9041 0.8912 0.8784 0.8658 0.8535
2
0.8413
0.8292 0.8174 0.8057 0.7942
0.7828
0.7716 0.7606 0.7497 0.7390 0.7284 0.7180
4
0.7077
0.6976 0.6876 0.6778
0.6681
0.6585
0.6491
0.6398 0.6307 0.6217 0.6128 0.6040
6
0.5954
0.5869 0.5785 0.5702
0.5620 0.5540 0.5461
0.5383 0.5306 0.5230 0.5155 0.5081
8
0.5009
0.4937 0.4866 0.4797 0.4728
0.4661
0.4594 0.4528 0.4463 0.4400 0.4337 0.4275
10
0.4214
0.4153 0.4094 0.4035
0.3978
0.3921
0.3865
0.3809 0.3755 0.3701 0.3648 0.3596
12
0.3545
0.3494 0.3444 0.3395
0.3346 0.3298
0.3251
0.3205 0.3159 0.3114 0.3069 0.3025
14
0.2982
0.2939 0.2897 0.2856 0.2815
0.2775
0.2735
0.2696 0.2657 0.2619 0.2582 0.2545
16
0.2509
0.2473 0.2437 0.2403
0.2368
0.2334 0.2301
0.2268 0.2236 0.2204 0.2172 0.2141
18
0.2110
0.2080 0.2050 0.2021
0.1992
0.1964 0.1936 0.1908 0.1881 0.1854 0.1827 0.1801
20
0.1775
0.1750 0.1725 0.1700 0.1676 0.1652
0.1628
0.1605 0.1582 0.1560 0.1537 0.1515
22
0.1494
0.1472 0.1451 0.1430 0.1410 0.1390 0.1370 0.1350 0.1331 0.1312 0.1293 0.1275
24
0.1256
0.1239 0.1221 0.1203
0.1186 0.1169 0.1152
0.1136 0.1120 0.1104 0.1088 0.1072
26
0.1057
0.1042 0.1027 0.1012
0.0998
0.0984 0.0970 0.0956 0.0942 0.0929 0.0915 0.0902
28
0.0889
0.0877 0.0864 0.0852
0.0839 0.0827 0.0816 0.0804 0.0792 0.0781 0.0770 0.0759
30
0.0748
0.0737 0.0727 0.0716 0.0706 0.0696 0.0686 0.0676 0.0667 0.0657 0.0648 0.0638
32
0.0629
0.0620 0.0611 0.0603
0.0594 0.0586 0.0577 0.0569 0.0561 0.0553 0.0545 0.0537
34
0.0529
0.0522 0.0514 0.0507 0.0500 0.0493
0.0486 0.0479 0.0472 0.0465 0.0458 0.0452
36
0.0445
0.0439 0.0433 0.0427 0.0420 0.0414 0.0409 0.0403 0.0397 0.0391 0.0386 0.0380
38
0.0375
0.0369 0.0364 0.0359 0.0354 0.0349 0.0344 0.0339 0.0334 0.0329 0.0324 0.0320

Radyoaktif özellikler

I-131' in fiziksel yarı ömrü 8.04 gündür. b" ve g ışıması yaparak bozunur. Yayınladığı ortalama b- ısını ve g ışınlarının enerjileri aşağıda verilmektedir.

b-

(beta), MeV 0.25 (% 1.6)
0.33 (% 6.9)
0.47 (% 0.5)
0.608 (%90.4)
0.81 (% 0.6)
g (gamma), MeV

Kalite kontrol değerleri ve analiz yöntemi:

Radyonüklidik dan az değildir.


0.080 (%5.0)
0.177
(%0.2)
0.284
(%5.0)
0.325
(%0.2)
0.364
(%85.5)
0.503
(%0.3)
0.637
(%6.9)
0.723
(%1.6)
0.164
(%0.6)
Radyonüklidik saflık: Çok kanallı analizör ile yapılan ölçümde I131 in radyoaktivitesi % 99,9
Radyokimyasal saflık: Meta-iyodobenzilguanidin (131I) aktivitesi toplam aktivitenin % 94'inden az değildir.

TLC yöntemi ile Radyokimyasal saflık testi:


Hareketli faz: Etanol : Amonyumhidroksit (50:1)
Sabit faz: Silikajel emdirilmiş alüminyum tabaka.
1. Kromatografi tankı ve kağıdı hazırlanır.
2. Numune kromatoğrafi kağıdında Başlangıç (0) noktasına damlatılır ve kurumadan tanka yerleştirilir.
3. Hareketli fazın kağıt üzerinde 10 cm ilerlemesi sağlanır.
4. Kağıt tanktan çıkarılarak havada kuruması beklenir.
5. TLC taratıcı ile alınan piklerin aktivite dağılımı belirlenir.
Rf değerlerine göre MIBG-131I saflık yüzdesi ile safsızlıklar ve bunların yüzde değerleri tespit edilir.
MIBG-131I için Rf=0,0 - 0,2 (131I) I'safsızlığı için Rf= 0,9 - 1,0

İlaç Bilgileri

MON.MIBG-131I – TANI 9 – 120 MBq / ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon

Etken Maddesi: (131I) iobenguane sülfat 9-120 MBq/mL

Atc Kodu: V09IX02

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.