Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Rotateq oral çözelti Kısa Ürün Bilgisi

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » Aşılar » AŞI KOMBİNASYONLARI » Rota virus diarrhea vaccines » Rota virus, live attenuated

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

ROTATEQ oral kullanım için çözelti Canlı, oral rotavirüs aşısı

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler:

Her bir 2 mL'lik doz;
Rotavirüs serotip* G1.........minimum 2,2 x 10® lU^'^
Rotavirüs serotip* G2.........minimum 2,8 x 10® lU^'^
Rotavirüs serotip* G3.........minimum 2,2 x 10® lU^'^
Rotavirüs serotip* 04.........minimum 2,0 x 10® lU^'^
Rotavirüs serotip* Pl(8)......minimum 2,3 x 10® lU^'^
* Vero hücrelerinde üretilmiş, canlı, tekrar çeşitlendirilmiş insan-sığır rotavirüsü ^ Enfeksiyoz üniteler
^ En düşük güvenlilik limiti olarak (p=0.95)

Yardımcı maddeler:

Sukroz............................................1080 mg
Sodyum sitrat.........................................127 mg
Sodyum dihidrojen fosfat monohidrat.... 29.8 mg Sodyum hidroksit.............................2.75 mg
Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Oral çözelti
Soluk san, hafif bir pembelik içerebilen, berrak bir çözeltidir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

ROTATEQ, 6-32 haftahk bebeklerde ve çocuklarda Gl, 02, 03, 04 serotiplerinin sebep olduğu rotavirüs gastroenteritinin önlenmesinde endikedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi

ROTATEQ üç doz halinde uygulanmalıdır.

tik

doz 6 haftalıktan sonra ve 12 haftadan geç olmamak kaydıyla uygulanır.
ROTATEQ gebeüğin en az 25. haftasında doğan prematüre bebeklere uygulanabilir. Bu bebekler ROTATEQ ilk dozunu en az 6-12 haftalar arasında

alm

alıdır.
Dozlar arasında en az 4 hafta aralık olmahdır.
Her üç dozun da 32 haftanın sonunda verilmiş olması gerekmektedir.
ROTATEQ'in diğer rotavirüs aşılarıyla değiştirilebilirliğine dair herhangi bir çalışma mevcut olmadığından ilk immünizasyon için ROTATEQ alan bebekler bir sonraki dozlar için de ajnıı aşıyı almalıdır.
Eğer herhangi bir nedenle eksik doz uygulanırsa (örn. bebek aşıyı tükürür veya mide muhteviyatı ile dışan atarsa) yerine tekrar doz önerilmez. Çünkü

klinikrinin

geri kalan dozlarını almaya devam etmelidir.
3 dozluk serinin uygulanmasını takiben daha fazla doz uygulanması öne

rilm

ez (bkz. bölüm 4.4 ve 5.1 korumamn sürekliliği ile ilgili mevcut bilgiler).

Uygulama şekli

Yalmzca oral uygulama içindir.
ROTATEQ HİÇ BİR KOŞULDA ENJEKTE EDİLMEMELİDİR.
ROTATEQ, jdyecek, içecek veya anne sütünden bağımsız olarak verilebilir.
Uygulama ile ilgili açıklama için bkz. bölüm 6.6

4.3. Kontrendikasyonlar

• Aktif madde ya da yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşın duyarhlık
• Bir önceki rotavirüs uygulamasında oluşan aşın duyarhlık
• Geçmişte intususepsiyon (barsak düğümlenmesi) oluşmuş olması
• Intususepsiyonu tetikleyici olarak, gastrointestinal sistemde konjenital malformasyonlar
• Bilinen immün yetmezliği olan veya şüphelenilen bebeklerde kontrendİkedir. Asemptomatİk HIV enfeksiyonunun ROTATEQ'in güve

nliliğinitkililiğini

etkilemesi beklenmez. Ancak yeterh bilgi mevcut olmadığından asemptomatik HIV'li bebeklerde ROTATEQ uygulaması önerilmez.
• Akut şiddetli febril hastalık durumunda ROTATEQ uygulaması ertelenmelidir. Minör bir enfeksiyonun varlığı immünizasyon için kontrendikasyon oluşturmaz.
• Eğer bebek kusma veya ishal geçirmekte ise ROTATEQ uygulaması ertelenmelidir.

4.4. Özel kullanım uyanları ve önlemleri

İmmün sistemi baskılanmış, HIV ile enfekte ohnuş, aşı dozundan önce 42 gün içinde kan transfüzyonu veya immün globulin ahmş olan bebeklerde ROTATEQ uygulamasımn güvenliliği ve etkililiğine dair bilgi mevcut değildir.
Yapılan çahşmalarda ROTATEQ aşı, uygulanan bebeklerin %8.9'unda hemen hemen l.dozdan sonraki haftada ve sadece bir bebekte (%0.3) S.dozdan sonra dışkılannda saptanmıştır. Doz uygulamasından sonra 7 gün içinde atıhm doruğa ulaşır. Teorik olarak aşıdaki virüsün seronegatif kişilere bulaşma İhtimali vardır. ROTATEQ immün yetmezliği olan (maligniteleri olan hastalar, immün sistemi baskılanmış ve immün sistemi baskılayıcı tedavi alan hastalar) kişilerle yakın temasta olanlara uygulanırken dikkatli olunmalıdır. Aynı zamanda yeni aşı ohnuş bebeklerin bakımım yapan kişilerde özellikle dışkı temizlenirken hijyene çok dikkat etmelidir.
Yapılan bir klinik çahşmada ROTATEQ 25-36 haftalık gebelik periyodundan sonra doğmuş olan yaklaşık 1000 bebeğe uygulanmıştır. Doğumdan itibaren 6 haftalıktan sonra ilk doz uygulamr. ROTATEQ'in güvenliliği ve etkiliHği bu gruptaki bebeklerde ve zamamnda doğan bebeklerde karşılaştmlabiHrdir. Ancak yaklaşık 1000 bebeğin 19'u 25-28 haftahk iken doğmuş, 55 bebek 29-31 haftalık doğmuş ve geri kalan bebekler 32-36 haftalık iken doğmuşlardır (bkz. bölüm 4.2 ve 5.1).
Çok erken doğmuş bebeklerde (gebeliğin 28. haftasından önce) özeUikle daha önceden solunumun olgunlaşmadığı durumlarda primer immünizasyon serisi uygulanırken potansiyel apne riski nedeniyle 48-72 saat boyunca solunumun izlenmesi göz önünde bulunduru

lm

alıdır. Bu grup bebeklerde aşının yararlan çok yüksek olduğundan aşı yapılması durdurulmamalı veya geciktirilmemelidir.
Büyüme geriliği veya (kronik diyare dahil) aktif gastrointestinal hastalığı olan bebeklerde güvenlilik ve etkililik verileri mevcut değildir. Doktorun görüşüne göre aşımn yapılmaması daha büyük bir risk almayı gerektiriyorsa ROTATEQ bu bebeklerde dikkat göstererek uygulanabilir.
ROTATEQ'in koruyucu etki seviyesi her üç dozun da tamamlanmasıyla elde edilir. Diğer tüm aşılarda olduğu gibi ROTATEQ'te tüm bebeklerde tamamen koruma sağlamayabilir. ROTATEQ gastroenteritte rotavirüs haricindeki diğer patojenlere karşı koruma sağlamaz.
Avrupa, ABD, Latin Amerika ve Asya'da rotavirüs gastroenteritine karşı e

tkililik

çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar sırasında en yaygın olarak sirküle olan serotip G1P1[8] iken G2P[4], G3P1[8], G4P1[8], ve G9P1[8] daha sej^ek olarak tanımlanmıştır. Diğer popülasyonlarda başka serotiplere karşı ROTATEQ'in koruma kapsamı bilinmemektedir.
Sonradan maruziyet h

alin

de ROTATEQ'in profilaksisi ile ilgili klinik veri mevcut değildir.
ROTATEQ 1080 mg sukroz içerir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glukoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu aşıyı kullanmamaları gerekir.

4.5. Diğer übbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

ROTATEQ ile birlikte diğer infant aşılan 2, 4 ve 6 aylık bebeklere uygulandığında aşılann immün yamt ve güvenlilik profillerinin etkilenmediği kamtlanmıştır. Bu nedenle ROTATEQ şu monovalan veya kombine aşılardan herhangi biriyle birükte verilebilir (hekzavalan aşılar [DtaP-HBV-IPV/Hib] dahil): difteri-tetanoz-aseMer boğmaca (DTaP),

haemophilus influenzae

tip b aşılan (Hib), inaktif veya oral poHo aşılan (IPV veya OPV); (bir sonraki paragrafa bakımz), hepatit B aşısı (HBV) ve konjüge pneumokok aşısı.
ROTATEQ ve oral polio aşısı (OPV) birlikte uygulandıklannda polio antijenlerine karşı oluşan immün yanıt etkilenmemektedir. Birükte uygulandıklarında OPV, rotavirüs aşısına karşı oluşacak immün yanıtı hafifçe azalttığı halde halen şiddetli rotavirüs gastroenteritine karşı klinik korumanın etkilendiğine dair veri yoktur. OPV ile ROTATEQ uygulaması arasında 2 hafta ara olduğundan ROTATEQ'e karşı oluşan immün yanıt etkilenmez.

4.6. Gebelik ve laktasyon Genel tavsiye

Bebeklerde kullanılması nedeniyle geçerü değildir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Bebeklerde kullanılması nedeniyle geçerü değildir.

Gebelik dönemi

Bebeklerde kullamiması nedeniyle geçerü değildir.

Laktasyon dönemi

Bebeklerde kullamiması nedeniyle geçerü değildir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Bebeklerde kullamiması nedeniyle geçerü değildir.

4.7. Araç ve makine kullammı üzerindeki etkiler

Bebeklerde kullanılması nedeniyle geçerü değildir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Bir grup bebekte yapılan 3 plasebo kontrollü klinik çalışmada (n=6130, ROTATEQ verilen bebekler ve 5560 plasebo verilen bebekler) aşılama sonrasında 42 gün içerisinde diğer pediyatrik aşılarla veya tek başına kullanımında ROTATEQ'in tüm yan etkileri değerlendirilmiştir. Toplamda ROTATEQ uygulanan bebeklerin

%

47'sinde advers etkiler görülürken plasebo alan bebeklerin % 45.8'inde advers etkiler gözlenmiştir. En sık rapor edilen ve plasebodan daha çok aşıda görülen advers reaksiyon ateş (% 20.9), diyare (% 17.6) ve kusma (%10.1)'dir.
Sistem organ sımfı ve sıklığına göre aşağıda listelenmiş gruplarda aşının advers reaksiyonları daha yaygın görülür. 6130 bebeğin ROTATEQ aldığı ve 5560 bebeğin plasebo aldığı üç klinik çalışmamn havuzlanmış verilerindeki advers reaksiyonlarda ROTATEQ alanlar plasebo ile karşılaştırıldığında %0.2 ve %2.5 aralığında artmış insidansta olduğu görülmüştür.
Südıklar aşağıdaki şekilde rapor edilmiştir:
Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (> 1/1.000 ila <1/100); sej^ek (> 1/10.000 üa <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), biHnmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar

Yaygın: Üst solunum yolu enfeksiyonu Yaygın olmayan: Nazofarenjit

Gastro-intestinal bozukluklar

Çok yaygın: İshal, kusma Yaygın olmayan: Üst abdominal ağn

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Döküntü

Genel bozukluk ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları

Çok yaygın: Ateş
Plasebo kontrollü 3 klinik çalışmada her bir dozdan 42 gün sonrasına kadar çalışmaya katılanlann tümünde (36,150 ROTATEQ alan ve 35,536 plasebo alan) ciddi advers reaksiyonlar değerlendirilmiştir.
Kawasaki hastalığı 36,150 aşı alıcısından 5'inde (%0.1) ve 35536 plasebo alıcısından l'inde (< %0.1) rapor edilmiştir. Relatif risk (RR) 4.9 [%95 CI, 0.6-239.1] (istatistiksel olarak anlamlı değildir)'dir.
Otitis media ve bronkospazm aşılananlarda plaseboya kıyasla belirgin bir şekilde daha fazla rapor edilmiştir. Ancak araşüncımn görüşüne göre aşı üe ilgili olduğu düşünülen vakalar arasında otitis media insidansı (%0.3) ve bronkospazm (<%0.1) aşı ve plasebo alanlar için aym idi.
Herhangi bir doz

alimini

takiben 42 gün içerisinde aşı alanların % 0.6'sında (34/5560) ve plasebo alanların %0.6'sında (39/6130) hematokezi rapor edilmiştir (farklılık istatistiksel olarak anlamlı değildir)

Intususepsivon


Intususepsiyon riski plasebo kontrollü bir çalışmada bebeklerde değerlendirilmiştir. Her bir dozu toplam 42 günlük periyot boj^nca 34,387 ROTATEQ alanların 6'smda ve 34,788 plasebo alanların 5'inde intususepsiyon vakası tespit edilmiştir. Relatif risk için %95 CI 0.4, 6.4 idi. Aşı uygulanan bireylerde herhangi bir dozdan sonra herhangi bir zaman d

ilimin

de olgu yığılması olmamıştır.

Pazarlama sonrası raporlar


Aşağıdaki advers etkiler ROTATEQ alimim takiben anında rapor edilmiştir.

Gastrointestinal bozukluklar

Hematokezi

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Ürtiker

Özel popülasvonlarla ilgili ek bilgiler


Çok erken doğmuş prematüre bebeklerde (< 28 hafta) apne (bkz. bölüm 4.4)

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı ile ilgili bilgi mevcut değildir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Viralaşı ATC Kodu: J07BH02

Etkililik

:
ROTATEQ'in koruyucu etkililiği plasebo kontrollü rotavirüs etkililik ve güvenlilik çalışmasında (REST) İM yoldan değerlendirilmiştir.
1. Aşılamadan sonra Uk tam rotavirüs sezonu boyunca, üçüncü dozun yapılmasından en az 14 gün sonra aşı G serotipleri G1 ve G4'ün sebep olduğu rotavirüs (RV) gastroenteritinin insidansmda azalma şeklinde koruyucu etkililik, 5,673 aşılanmış bebekte (2,384 aşı grubu) ölçülmüştür.
2. Üçüncü doz aşı verildikten sonra 14. günden itibaren RV gastroenteriti ile ilgili olarak hastane ve acile gidiş insidansmda azalma şeklinde koruj^cu etkililik 68,038 aşılı bebekte (34,035 aşı grubunda) ölçülmüştür.
Bu analizlerin sonuçlan aşağıdaki tabloda sunulmuştur.
Bir sezon boj^nca aşılama sonrası RV gastroenteritinin insidansmda azalma (ROTATEQ n=2,834) (% [%95 CI])

Serotip
Şiddetli
hastahk1
(G1-G4)
Herhangi bir şiddette (G1-G4)
G1
G2
G3
G4
G9
%98.0
[88.3,
100.0]^
%74.0 [66.8, 79.9] *
%74.9 [67.3, 80.9] ^
%63.4 [2.6, 88.2] ^
%82.7 [<0, 99.6] ^
%48.1 [<0, 91.6]
%65.4 [<0, 99.3]

Aşılamadan 2 j^l sonrasına kadar RV gastroenteritin
(R0TA1'EQ n=34,035) (%
de hastane/acile başvuruda azalma [%95 CI])
G1-G4
G1
G2
G3
G4
G9

%

94.5 [91.2, 96.6] *
%95.1 [91.6, 97.1]^
%87.6 [<0, 98.5]
%93.4
[49.4,
99.1]^
%89.1 [52.0, 97.5] ^
%100 [69.6, 100] ^
^ İstatistiksel olarak anlamlı
Aşılama sonrası

ikin

ci rotavirüs sezonu boyunca Gl-G4'ün sebep olduğu RV gastroenterit insidansmda azalma şiddetli hastalıklarda % 88.0 [%95 CI 49.4, 98.7] ve herhangi bir şiddette hastalık için %62.6 [%95 CI 44.3, 75.4]'dir.
G2P[4], G3P[8], G4P[8] ve G9P[8] rota virüslere karşı etkihhk Gl'e göre daha az vakayı temel alır. G2P[4]'e karşı görülen etkililik; büyük ihtimalle aşımn G2 bileşeninden kaynaklanmaktadır.
REST çalışmasının uzatması yalmzca Finlandiya'da yapılmıştır. Finlandiya Uzatma Çahşması (FES)'e daha önceden REST'e dahil olan 20.736 kişi katılmıştır. FES çalışmasında bebekler aşılanmadan sonra 3 yıla kadar takip edilmişlerdir.
REST çalışmasında her bir protokol popülasyonu için G1-G4 ve G9 RV gastroenteritle ilişkili 403 sağhk vakası ile karşılaşılmıştır (aşı grubunda 20 adet ve plasebo grubunda 383 adet). FES çahşmasında bu rakam toplamda 9 aşı gurubunda ve 127 plasebo grubunda ohnak üzere 136 artmıştır. Sonuç olarak FES çalışması sırasında ardışık gruplarda %31 ve %25 vaka ile karşılaşılmıştır.
REST ve FES çahşmasımn kombine verilerine dayanarak aşılamadan 3 yıl sonrasına kadar RV gastroenteriti için hastaneye gitme ve acil bölümünü ziyaret etmeoranındaki azalma, 94.4% (95% GA: 91.6, 96.2) serotip G1-G4 için, 95.5% (95% GA: 92.8, 97.2) serotip G1 için, 81.9% (95% GA: 16.1, 98.0) serotip G2 için, 89.0% (95% GA: 53.3, 98.7) serotip G3 için, 83.4% (95% GA:
51.2, 95.8) serotip G4 için, ve 94.2% (95% GA: 62.2, 99.9) serotip G9 içindir. 3 yıl boyunca aşı gurubunda RV gastroenterit için sağlıkla ilgili konularda iletişime geçme (n=3,112) görülmezken plasebo (n=3,126) gurubunda l'dir (sımflandınlamamaktadır).
Khnik çahşmalarda rotavirüs gastroenteritine karşı koruma seviyesi sağlanması için her üç doz ROTATEQ aşısınmda uygulanması gerektiği bulunmuştur (bkz. bölüm 4.2). Ancak sonraki geçici analizlerde ROTATEQ'in her üç dozu tamamlanmadan da (örneğin ilk dozun uygulanmasından itibaren yaklaşık 14 gün sonrasında) hastaneye yatınimayı veya acile gitmejd gerektiren rotavirüs gastroenteriti vaka sayısımn azaldığı görülmüştür.
Prematüre bebeklerde etkinlik:
REST çalışmasında gebehğin 25-36 haftalarında doğmuş olan yaklaşık 1000 bebeğe ROTATEQ uygulanmıştır. ROTATEQ'in etkinliği zamamnda doğan ve prematüre doğan bebekler arasında benzer bulunmuştur.

İmmunoienite


ROTATEQ'in rotavirüs gastroenteritine karşı korumas

ının

immünolojik mekanizması tam olarak bilinmemektedir. Rotavirüs aşılanmn koruma ile immünolojik ilişkisi henüz tanımlanabilmiş değildir. Yapılan faz İÜ çahşmasında üç dozluk ROTATEQ rejimi tamamlandıktan sonra ahcılann % 92.5 ve %100'ünde serum anti rotavirüs IgA'lannda anlamh bir artiş görülmüştür. Aşı çeşitiendirilmiş beş insan rotavirüsüne (Gl, G2, G3, G4 ve Pl[8]) karşı immün yanıt (örn. serum nötralize edici antijenin görülmesi) meydana getirir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Aşılar için farmakokinetik özelliklerin değerlendirilmesi gerekmemektedir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Farelerde yapılan tek doz ve tekrarh doz oral toksisite çalışmaları insanlarda herhangi bir spesifik tehlike oluşmadığım göstermektedir. Farelere uygulanan doz yaklaşık 2.79 xlO* enfeksiyoz ünitesi/kg (bebeklere verilmesi planlanan dozun yaklaşık 14 katı).
ROTATEQ'in herhangi bir çevresel risk oluşturma ihtimah yoktur (bkz. bölüm 6.6).

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Sukroz Sodj^m sitrat
Sodj^m dihidrojen fosfat monohidrat Sodj^m hidroksit PoHsorbat 80
Kültür ortamı (inorganik tuzlar, aminoasitler ve vitaminler içerir)
Saf su

6.2. Geçimsizlikler

Aşı diğer ilaçlarla kanştmlmamalıdır.

6.3. Raf ömrü

24 ay.
ROTATEQ buzdolabından çıkarıldıktan sonra hemen uygulanmalıdır.

6.4. Saklamaya yönelik özel uyanlar

2°C-8°C'de (buzdolabında) saklayımz. Dondurmayınız. Donmuş ürünleri çözüp kuUanmayınız. Aşıj^ ışıktan korumak için kendi karton ambalajı içerisinde saklayımz.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Kullanıma hazır 2 mL çözelti içeren sıkılabilir (LDPE) dozajlı tüp ve çevirilerek açılan kapaklı (HDPE) ve koruyucu ambalaj içerisinde 1 veya lO'luk paketlerde bulunur. Bütün ticari şekiller piyasada bulunmayabilir.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Uvgulama metodu

: Aşı diğer aşı veya çözeltiler ile kanştınhnadan, oral yolla uygulanır. Dilue edilmemelidir.
Aşının uygulanması:


v\

¦
Poşeti yutarak açın ve dozaj tüpünü çıkann.




1
Tüpü dik tutarak ve kapağa vurarak dağıtıcı uçtaki sıvıyı uzaklaştınn.
¥
Dozaj tüpünü 2 basit hareketle açın:
1.Kapağı sıkışıncaya kadar

saat yönünde

çevirerek dağıtıcı ucu dehn.

i


2.Saatin ters yönünde

çevirerek kapağı çıkann.

Sıvıyı çocuğun ağzına yanağın iç tarafına doğru tüpü yavaşça sıkarak ve tüp tam boşalmcaya kadar uygulaj^n (Tüpün dibinde bir damla kalabilir).
Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği' “Ambalaj Atıkların Kontrolü Yönetmelİk”lerine uygun olarak imha edilmelidir.
ve

7. RUHSAT SAHİBİ
Merck Sharp Dohme İlaçlan Ltd. Şti.
Büyükdere Cad. Astoria Kuleleri No: 127 BBlokKat:8 Esentepe 34394 İSTANBUL Tel: (0212) 336 10 00 Fax: (0212) 215 27 33
8. RUHSAT NUMARASI: 17
9. İLK RUHSAT TARİHİ/ RUHSAT YENİLEME TARİHİ
İlk ruhsat tarihi: 30/06/2009 Ruhsat yenileme tarihi:

10.

KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ : 21/07/2011
1
Şiddet; bir skor olarak tanımlanmış olup >16/24 valide edilmiş klinik skor sisteminde semptomların (ateş, kusma, ishal ve davramş değişiklikleri) yoğunluğu ve uzunluğu temel ahmr.

İlaç Bilgileri

Rotateq oral çözelti

Etken Maddesi: Pentavalan rotavirüs serotipleri (G1,G2,G3,G4,P1(8))

Atc Kodu: J07BH01

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.