Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Theolong 1200/400mg Efervesan Tablet Kısa Ürün Bilgisi

Solunum Sistemi » Solunum Sisteminde Tıkanma - Astım İlaçları » KORTİKOİDLER » Ksantinler ve adrenerjikler » Teofilin ve adrenerjikler

KISA URUN BILGISI

1.BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI

THEOLONG 1200/400 mg efervesan tablet

2. KALITATIF VE KANTİTATIF BİLEŞİMİ ETKIN MADDELER:

Asetilsistein 1200 mg
Teofilin 400 mg

Yardımcı maddeler:

Sodyum hidrojen karbonat 1800 mg
Diğer yardımcı maddeler için bölüm 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTIK FORMU

Efervesan tablet.
Beyaz, yuvarlak, düz yüzeyli efervesan tabletler.

4. KLİNIK ÖZELLİKLER

4.1 Terapötik endikasyonlar

Asetilsistein teofilin kombinasyonu astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve kronik bronşit tedavisinde endikedir.

4.2 Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde, yetişkinlerde ve 14 yaşın üstündeki çocuklarda önerilen THEOLONG dozu günde bir efervesan tablettir.

Uygulama şekli:

THEOLONG, ağızdan kullanım içindir.
THEOLONG efervesan tablet bir bardak suda (150 mL) eritilerek bekletmeden içilmelidir.
Alınan gıdanın teofilinin biyoyararlanımı üzerinde etkileri tam olarak bilinmemektedir. Ancak tok iken alındığında absorbsiyon mekanizmalarını etkilediği ve açken alınana nazaran serum değerlerinde farklılıklar olacağı düşünülmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda güvenilirlik ve etkinliği araştırılmamıştır. Ağır karaciğer yetmezliği ve sirozu olan hastalarda (Chil-Pugh Klas C) asetilsistein eliminasyonu yavaşlayarak kan konsantrasyonu yükselebilir ve yan etkileri artabilir.

Pediyatrik popülasyon:

On dört yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşla birlikte teofilin klerensinde azalma eğilimi olacağından, yaşlılarda doz ayarlaması gerekebilmekte ve yakından izlem önerilmektedir.

4.3. Kontrendikasyonlar

THEOLONG,
• İlaç bileşenlerinden birine, ksantinlere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda,
• İçeriğinde bulunan teofilin etkin maddesinden dolayı kontrol edilemeyen aritmi, hipertroidizm, peptik ülser, kontrol edilemeyen epileptik nöbet ve 30 aylıktan küçük çocuklarda kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Asetilsistein etkisiyle solunum yollarında birikmiş müköz salgılar eriyip sulanarak çoğalabilir ve ekspektorasyonda artışa neden olabilir. Öksürük refleksi yeterli değilse sonlum yollarını temiz ve açık tutmaya özen gösterilmelidir.
THEOLONG, astımı olan ve bronkospazm geçirmiş hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
Ağır karaciğer yetmezliği ve sirozu olan hastalarda (Chil-Pugh Klas C) asetilsistein eliminasyonu yavaşlayarak kan konsantrasyonu yükselebilir ve yan etkileri artabilir (Bkz. Bölüm 4.2, 5.2). THEOLONG bulantı ve kusmayı arttırabileceğinden dikkatle kullanılmalıdır.
Kronik karbamazepin tedavisi gören epileptik hastalarda asetilsisteinin tonik-klonik konvülsiyonlara neden olabilir (Bkz. Bölüm 4.5).
Kalp rahatsızlığı (özellikle angina pektoris, konjestif kalp yetmezliği), taşiaritmi, akut pulmoner ödem, hipertiroid, ciddi karaciğer rahatsızlığı (siroz, akut hepatit), böbrek fonksiyon bozukluğu, hipertansiyon, epilepsi, sepsis, şok, 24 saat veya daha uzun süreli yüksek ateş, peptik ülser (mide ve duodenal) bulunan hastalarda dikkatli olunmalı ve doktor bilgilendirilerek duruma en uygun tedavinin yürütülmesi sağlanmalıdır.
Teofilin aktif peptik ülser (teofilin peptik asit salgısını artırdığından peptik ülser uygun bir tedavi ile kontrol edilmelidir), nöbet bozuklukları ve kardiyak aritmide (bradiaritmi hariç) dikkatli kullanılmalıdır.
Önerilen dozlar uygun kullanıldığında serum seviyeleri 20

mcg/ml'ninmcg/ml'nin

üzerine çıktığını gösterir. Bu durumda ilacın kullanımı durdurulmalı ve doktora başvurulmalıdır.
Aşırı miktarda kafein ihtiva eden yiyecek ve içecek (kola, kahve, çikolata) alımından kaçınılmalıdır.

Sodyum uyarısı


THEOLONG her dozunda 21.42 mmol (492.80 mg) sodyum ihtiva eder. Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Asetilsistein ile bağlantılı etkileşimler


İlaç etken maddelerinden biri olan asetilsistein ile ilaç etkileşimi çok nadirdir. Antitüssiflerle kombine olarak kullanılırsa öksürük refleksinin durması ile tehlikeli bir tıkanma bulgusu oluşabilir. Bu gibi durumlarda doktora danışılmalıdır. Antibiyotiklerden tetrasiklin hidroklorür (doksisiklin için geçerli değildir) ile ayrı ve en az 2 saat aralıkla kullanılmalıdır. Aynı anda nitrogliserinle kullanılırsa trombosit agregasyonu durdurucu etki oluşabilir fakat bu etki hakkındaki bilgiler henüz yeterli değildir.

Teofilin ile bağlantılı etkileşimler


Teofilin çok çeşitli ilaçlarla etkileşime girer. Etkileşim farmakodinamik karakterde olabileceği gibi daha çok farmakokinetik olarak gerçekleşir. Kullanılan bir başka ilacın teofilinin klerens hızında yapmış olduğu değişiklikler sonucunda serum teofilin konsantrasyonunda artış veya azalmalar meydana gelebilir. Teofilin klerensini azaltıcı (P450 1A2 inhibisyonu yapan) etkisi bulunan bir ilacı (simetidin, eritromisin gibi) henüz kullanmış bir hastada terapötik teofilin konsantrasyonu daha düşük bir teofilin dozu ile elde edilebilir. Eğer hasta teofilin klerensini artırıcı (P450 1A2 indüksiyonu yapan) bir ilacı (rifampin gibi) kullanmış ise bu takdirde terpötik teofilin konsantrasyonu için gerekli teofilin dozu daha fazla olacaktır. Klerens artırıcı ilaç kesildiğinde teofilin dozu uygun şekilde azaltılmadığı durumda vücuttaki teofilin miktarı potansiyel toksik seviyeye ulaşabilir. Klerensi inhibe eden ilacın kesilmesi durumunda ise, teofilin dozu uygun şekilde artırılmadığı takdirde serum teofilin konsantrasyonunda bir azalma olacaktır. Teofilin alan bir hastada yeni bir ilaca başlamadan önce teofilinle bu ilaç arasında herhangi bir etkileşimin rapor edilip edilmediğini belirlemek için ilacın prospektüsüne ve/veya tıbbi literatüre başvurulmalıdır.
Etki artırıcılar/toksisite
Allopurinol, beta-blokerler, kalsiyum kanal blokerler, karbamazepin, simetidin, siprofloksazin, kortikosteroidler, disulfiran, efedrin, eritromisin, interferon, izoniazid, diüretikler, makrolidler, meksiletin, oral kontraseptivler, propranolol, kinolonlar, tribendazol, troid hormonları, trolendomisin, ziloton, konjestif kalp yetmezliği, sağ kalp yetmezliği, ateş/viral hastalıklar, hepatik siroz etki artırıcılardır.
Etki azaltıcılar
Aminoglutetimid, barbitüratlar, karbamazepin, kömür, yüksek proteinli karbonhidrat diyeti, hidantoinler, isoniazid, i.v. isoproterenol, ketokonazol, kıvrım diüretikler, fenobarbital, fenitoin, rifampin, sigara içimi, sulfinpirazon, sempatomimetikler teofilinin etkisini azaltmaktadırlar. Tedavi sırasında ayrıca bu ilaçlar kullanılıyorsa klinik gözetim ve plazma teofilin takibi gerekmektedir. Elde edilen verilere göre tedavi boyunca teofilin dozajı yeniden ayarlanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması tespit edilmemiştir.

Pediyatrik popülasyon

Pediyatrik popülasyona ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması tespit edilmemiştir.

4.6. Gebelik ve laktasyon Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C'dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Planlanmış bir gebelikten önce uygun bir alternatif tedaviye geçilmelidir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

THEOLONG'un gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.
THEOLONG, hayvanlardaki üreme çalışmaları her zaman insanlardaki cevabın bir göstergesi olmadığından gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Asetilsisteinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.
Teofilin anne sütüne geçer.
Emziren kadınlarda THEOLONG kullanımı önerilmemektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Asetilsisteinin fertiliteyi olumsuz etkilemesi yönünde bir sonuç tespit edilmemiştir (Bkz. Bölüm 5.3).
14 haftalık çalışmalarda B6C3F1 farelere 120, 270 ve 500 mg/kg dozlarına kadar teofilin verilmiş ve üreme yeteneğini etkilediği belirlenmiştir..

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanmaya karşı olumsuz bir etkisi yoktur.

4.8. İstenmeyen etkiler

Tüm ilaçlar gibi THEOLONG'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Her bileşen hakkında bilgi

Asetilsistein


İstenmeyen etkilerin sıklık gruplandırması şöyledir:
Çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Bağışıklık sistemi hastalıkları:

Yaygın olmayan: Alerjik reaksiyonlar (kaşıntı, ürtiker, eksantem, raş, bronkospazm, anjiyoödem, taşikardi ve hipotansiyon).
Çok seyrek: Şoka kadar gidebilen anafilaktik reaksiyonlar.

Solunum yolu hastalıkları:

Seyrek: Dispne, bronkospazm (özellikle bronşiyal astımla birlikte hiperreaktif bronşiyal sistem hastalıkları olanlarda rastlanmaktadır).

Gastrointestinal bozukluklar:

Seyrek: Stomatit, mide yanması, mide bulantısı, kusma ve diyare.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin reaksiyonlar:

Çok seyrek: Ateş
Ayrıca, çok seyrek olarak aşırı duyarlılık reaksiyonları kapsamında asetilsistein kullanımına bağlı hemoraji oluşumu bildirilmiştir. Trombosit agregasyonunda azalma olabilmektedir.

Teofilin


Gastrointestinal hastalıklar:

Bulantı, kusma, iştahsızlık, karın ağrısı, hematemez, diyare, kanamalı ülser ve oklisive sendromu, gastroözofajiyal reflüye neden olarak aspirasyona bağlı bronkospazm

Santral sinir sistemi hastalıkları:

Baş ağrısı, titreme, irritabilite, huzursuzluk, sersemlik, refleks hipereksitabilitesi, kas seyirmesi, konvülziyon,depresyon ve davranış bozuklukları.

Kardiyovasküler hastalıklar

Palpitasyon, sinüs taşikardisi, ventriküler aritmi, hipotansiyon, dolaşım yetmezliği.

Solunum sistemi hastalıkları:

Taşipne, respiratuvar arrest.

Renal hastalıklar:

Proteinüri, geçici diürez, üriner retansiyon.

Diğer:

Ateş, hiperglisemi, deride döküntü, saç dökülmesi.

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar:“Yan etkiler/Advers etkiler” bölümünde anlatılan semptomlara ek olarak diürez, susama, delirium, hipertermi, taşipne, aritmi, elektrolit bozuklukları, konvülsiyonlar ve koma görülebilir.
Tedavi: Hastada konvülsiyon yoksa, gastrik lavaj endikedir. Yüksek dozda hızlı etkili laksatifleri takiben aktif karbon ve 10 g sodyum sülfat uygulanmalıdır. Teofilin plazma düzeyi 20 ^g/ml'nin altına inene kadar aktif kömür 6 saatte bir tekrarlanmalıdır. Hasta kardiyak monitöre bağlanmalı ve aritmiler takip edilmelidir. Gerektiğinde uygun bir antiaritmik ilaç uygulanmalıdır. Başta hipokalemi olmak üzere metabolik bozukluklar düzeltilmeli ve konvülsiyonlar bir antikonvülsan ilaç ile kontrol altına alınmalıdır. Ağır teofilin intoksikasyonunda (örneğin plazma düzeyi 40 ^g/ml'den daha yüksek) aktif kömür ilehemoperfüzyon düşünülmelidir.Ayrıca gereken semptomatik tedavi uygulanır.
Nadiren de olsa alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Böyle durumlarda antihistaminik tedavi uygulanır. Spesifik antidotu mevcut değildir. Destek ve semptomatik tedavi yapılır.

5. FARMAKOLOJIK ÖZELLIKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grubu: Solunum sistemi ilaçları
Teofilin : ATC Kodu: R03DA04
Asetilsistein: ATC Kodu: R05CB01

Asetilsistein


Asetilsistein bir amino asit olan sistein türevidir. Asetilsistein mukolitik bir ajandır. Asetilsistein sahip olduğu sülfidril grubu ile mukus glikoproteini içindeki disülfit bağlarını kopararak mukoid ve mukopürülan sekresyonlar üzerine mukolitik etki gösterir. Solunum yollarındaki balgamın yoğunluğunu ve yapışkanlığını azaltır, su gibi akıcı hale getirir. Bronşiyal sekresyonların atılımını ve solunumu kolaylaştırarak akciğer fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Asetilsistein antioksidan bir maddedir. Akciğer ve karaciğerde glutatyon sentezine sistein vericisi olarak katılır ve glutatyon sentezini artırır. Asetilsistein ve glutatyon özellikle akciğerde enfeksiyonlar esnasında nötrofillerin oluşturduğu sigara dumanı ve diğer zararlı maddelerin solunmasıyla ortaya çıkan serbest oksijen radikallerini bağlar ve muhtemel hücre hasarını önleyerek koruyucu bir etki gösterir.
Asetilsisteinin parasetamol zehirlenmesinde karaciğer harabiyetini azaltıcı etkisi vardır. Normalde parasetamol karaciğerde metabolize edilirken az bir bölümü sitokrom P450 enzim sistemi ile reaktif bir ara metabolite dönüşür. Bu ara metabolitte glutatyon ile konjuge edilerek idrarla atılır. Parasetamol yüksek dozda alınırsa reaktif ara metabolitin oluşumu artar ve glutatyonun azalmasıyla ara metabolitin inaktivasyonu azalır. Bu durumda uygulanan asetilsistein karaciğer hücrelerinde glutatyonu normal düzeylere getirerek ve reaktif metabolite bağlanarak olası karaciğer hasarını önler.

Teofilin


THEOLONG'un diğer bir etkin maddesi olan teofilin bronkodilatatör etkiye sahip bir maddedir. Etkisini fosfodiesterazı inhibe ederek c-AMP düzeyini artırır ve bronşlardaki düz kasları ve pulmoner kan damarlarını gevşeterek bronkodilatör ve diğer düz kaslar üzerinde gevşetici etki ile gösterir. Teofilin, tablet formunda alındığında süratle ve tam olarak emilir. 1-2 saat içinde doruk kan konsantrasyonlarına ulaşır. Yaklaşık %60 oranında plazma proteinlerine bağlanır.
Erişkinlerde büyük ölçüde metabolizasyona uğrayarak %10'u değişmemiş olarak (bu oran yeni doğmuş bebekler için %50'dir.), kalanı çeşitli metabolitler halinde idrarla itrah edilir. Teofilin'in serum yarı ömrü sigara kullanmayan erişkinlerde 7-9 saat çocuklarda 3-5 saat, sigara kullanan erişkinlerde 4-5 saat; prematürelerde, kalp yetmezliğinde, karaciğer veya akciğer hastalığı mevcudiyetinde ise 24 saatin üstündedir.

5.2. Farmakokinetik özellikler Genel özellikler

Asetilsistein


Emilim:

Asetilsistein oral alımı takiben hızla ve çoğunlukla tamamen absorbe olur. Yüksek ilk geçiş etkisine bağlı olarak oral asetilsisteinin biyoyararlanımı çok düşüktür (yaklaşık %10).

Dağılım:

Asetil sistein 1 - 3 saat sonra doruk plazma konsantrasyonuna ulaşır, aktif metabolit sisteinin doruk plazma konsantrasyonu yaklaşık 2 ^mol/l civarındadır. Asetilsistein proteinlere %50 oranında bağlanır. Asetilsistein ve metabolitleri organizmada kısmen serbest olarak, kısmen kararsız disülfidler yoluyla proteinlere bağlanarak ve kısmen de aminoasitlere bağlanmış halde olmak üzere üç farklı formda bulunur.
Sıçanlarda asetilsisteinin plasentayı geçtiği ve amniyotik sıvıda bulunduğu saptanmıştır. 100 mg/kg asetilsisteinin oral uygulamadan 0.5, 1, 2 ve 8 saat sonra L-sistein metabolitinin konstrasyonu plasenta ve fötüsta maternal plazma konsantrasyonundan daha yüksektir.
İnsanlarda asetilsisteinin kan beyin engelini geçip geçmediğine dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Biyotransformasyon:

Karaciğerde farmakolojik olarak aktif metaboliti olan sisteine, ayrıca diasetilsistine, sistine ve miks disülfidlere metabolize edilir.

Eliminasyon:

Asetilsistein, çoğunlukla inaktif metabolitler halinde böbrekler yoluyla vücuttan atılır._Asetilsisteinin plazma yarılanma ömrü yaklaşık 2.27 saattir. Karaciğer fonksiyonlarındaki bir_bozukluk plazma yarı ömrünün 8 saate kadar uzamasına yol açar.

Doğrusallık / Doğrusal olmayan durum:

Veri yoktur.

Teofilin


Absorbsiyon:

Teofilin insana tek doz verilmesi halinde (350 mg) absorbsiyon yarılanma ömrü 2.1-2.7 saattir.

Dağılım:

Proteinlere bağlanması sağlıklı kişilerde %52-65; yeni doğmuşlarda, %32-40; karaciğer hastalığı bulunanlarda %20-40'dır.

Metabolizma:

Teofilin büyük ölçüde karaciğerde metabolize edilir.

Eliminasyon:

Eliminasyon yarılanma ömrü 10-27 saattir. Doruk plazma konsantrasyonuna ilaç alımından 6-9 saat sonra ulaşılmaktadır. Eliminasyonun ana yolu böbreklerdir. Dozun % 8 kadarı değişmemiş olarak, %40'ı dimetil ürik asid, %36'sı 3-metil-ksantin ve %16'sı 1-metilürik asid olarak atılır.
Teofilinin yarılanma ömrü fazla sigara içimine bağlı olarak %40 kadar azalabilir.

Doğrusallık / Doğrusal olmayan durum:

Plazma teofilin seviyeleri lineer farmakokinetik özellik göstermekte, ancak renal eliminasyonu non-lineer özellik göstermektedir.

Hastalardaki karakteristik özellikler

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda:


İlerlemiş karaciğer yetmezliği olan (Child-Pugh Klas C) hastalarda asetilsisteinin ortalama eliminasyon yarı ömrü (T1/2) % 80 uzar ve klerens % 30 azalır.

Böbrek yetmezliği olan hastalarda:


Veri bulunmamaktadır.

Geriatrik hastalarda


Geriyatrik popülasyonlarda asetisistein farmakokinetiği üzerine yeterli bilgi mevcut değildir. Yaşlı erişkin hastalarda (>60 yaş) teofilin klerensi, sağlıklı gençlere oranla ortalama %30 daha düşüktür. Yaşlı hastalarda sıklıkla serum teofilin konsantrasyonları izlenmelidir

Pediyatrik hastalarda:


N-asetilsisteinin eliminasyon yarı ömrü (T ^ ) yeni doğmuşlarda (11 saat) yetişkinlerdekinden (5, 6 saat) daha uzundur. Diğer yaş grupları için farmakokinetik bilgi bulunmamaktadır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Asetilsistein


Geleneksel güvenlilik farmakolojisi, tekrarlanan doz toksisitesi, genotoksisite, karsinojenik potansiyel ve üreme toksisitesi çalısmalarına dayalı olan insanlara yönelik özel bir tehlike ortaya koymamaktadır.

Teofilin


İnsanlar için önerilen doz dışında, diğer dozlarla yapılan hayvan toksikoloji çalışmalarından yan etiler tahmin edilebilir değildir.

6. FARMASÖTIK ÖZELLIKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Peg 6000 PVPK-30 Sukraloz (E955)
Sitrik asit anhidrus,
Sodyum hidrojen karbonat Böğürtlen aroması Kayısı aroması

6.2. Geçimsizlikler

Bilinen herhangi bir geçimsizliği bulunmamaktadır.

6.3. Raf Ömrü

24 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

250C'nin altındaki oda sıcaklığında ve kuru yerde saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

10 ve 20 efervesan tablet PE/Alüminyum/PET ve karton kutu ambalaj içerisinde sunulmaktadır.

6.6. Beseri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelik”lerine uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Vitalis İlaç San. Tic. A.Ş.
General Ali Rıza Gürcan Cad. Merter İş Merkezi
Bağımsız Bölüm No:2/2 Tozkoparan Güngören/İSTANBUL
Tel: 0 212 481 20 95
Fax: 0 212 481 20 95
e-mail: [email protected]

8. RUHSAT NUMARASI(LARI)

238/46

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsatlandırma tarihi: 21.12.2011 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Theolong 1200/400mg Efervesan Tablet

Etken Maddesi: Asetilsistein, teofilin

Atc Kodu: R03DB04

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.