Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Teglix 180mg Film Tablet Kısa Ürün Bilgisi

Sindirim Sistemi ve Metabolizma » Diyabet (Şeker Hastalığı) İlaçları » Oral Antidiyabetik İlaçlar » Diğer Antidiyabetik İlaçlar » Nateglinid

KISA URUN BILGISI

1. BEŞERI TIBBI URUNUN ADI

TFGI,İX'® 180 mg film tablet

2. K ALİTATİF ve KANTİTA IİF BİLEŞİM Etkili madde:

Natcglinid ISOmg

Yardımcı maddeler:

Laktoz monohidrat 250 mg
Aglomere-alfa laktoz monohidrat 97,75 mg
Kroskarmelloz sodyum 32 mg
Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Film tablet.
Tabletler açık kahve renkli, oblong, bikonveks film kaplı tabletlerdir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

TEGLİX® (nateglinid) hiperglisemisi diyet ve egzersizle yeterince kontrol edilemeyen ve diğer antidiyabetik ajanlarla kronik tedavi görmemiş tip 2 diyabet (insüHne bağımlı olmayan diabetes mellitus, NIDDM) hastalarında kan glukoz düzeyini azaltmak amacıyla kullanılır. TEGLİX®, metformin ile kombine olarak da kullanılabilir. Hiperglisemisi metformin ile yeterince kontrol edilemeyen hastaların tedavisine TEGLİX® eklenebilir; ancak metforminin yerine verilmesi önerilmez.
Diğer insülin salgılatıcılar ile hiperglisemisi yeterince kontrol edilememiş hastalarda TEGLİX® tedavisine geçilmesi ve/veya bu hastaların tedavisine TEGLİX® eklenmesi önerilmez.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Monoterapi

Tavsiye edilen başlangıç dozu ana yemeklerden önce 60 mg'dır. Bu doz günde 3 defa olmak üzere 120 mg'a çıkarılabilir.
Eğer bu dozla da yeterli cevap alınamazsa hastalar, yine yemeklerden önce alınacak 180 mg doza cevap verebilir,
İlacın dozu, glukozile hemoglobin (HbAn;) ölçüm sonuçlarma göre ayarlanmalıdır. Yemek zamanındaki HbAıc düzeylerine katkıda bulunan kan şekeri yükselmesini azaltmak, TF.GI,İX®'in başlıca terapötik tilkisi olduğundan bu ilaca alınan terapotik ccvap, yemekten sonraki

1-2

saat 'çcrisind^: yapılacak ölçümlcı lc dc izlenebilir.
Klinik çalışmalar sırasında TRGLİX'^^, genellikle kahvaltı, öğle veya akşam yemeğinden önce olmak üzere, yemeklerden önce kullanılnıışlır.
Kombinasyon tedavisi
rHGLİX® monoterapisi görmekte olmasına rağmen ilave tedaviye ihtiyacı olan hastalarda, idame dozuna ilave olarak metformin kullanılabilir.
Metformin monoterapisi sırasında ilave tedaviye ihtiyaç duyan hastalarda genellikle kullanılan TEGLİX® dozu, yemeklerden önce 120 mg'dır. Tedavi hedefi HbAic<%7.5 olan hastalarda yemekten önce 60 mg TEGLİX® de yeterli olabilir.
Uygulama şekli:
TEGLİX®, yemeklerden önce alınmalıdır. Genellikle yemekten hemen (1 dakika) önce alınır ama yemekten önceki yarım saat içerisinde alınması da mümkündür.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler;

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek fonksiyonlan bozuk olan hastalarda doz ayarlanmasına ihtiyaç yoktur. TEGLlX®'in orta-ileri derecede şiddetH böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi 15-50 ml/1.73 m^) olan hastalarda ve diyalize ihtiyaç gösteren vakalardaki sistemik biyoyararlammı ve eliminasyon yan-ömrü, sağlıklı deneklerdekinden, istatistik anlama sahip olacak derecede farklı değildir (bkz.bölüm 5.2).
Hafif-orta şiddette karaciğer hastalığı olan vakalarda doz ayarlanmasma ihtiyaç yoktur. TEGLİX®'in diyabeti olmayan, hafif-orta şiddette karaciğer yetmezliği vakalarındaki sistemik biyoyararlamm oranı ve yan-ömrü sağlıklı deneklerdekinden istatistik anlam taşıyacak şekilde farklı değildir. Ağır karaciğer hastaları incelermiemİştir ve TEGLİX® bu grupta, ihtiyatla kullamimalıdır (bkz.bölüm 5.2).

Pediatrik popülasyon:

TEGLİX®'in pediatrik hastalardaki etkinlik ve güvenliliği değerlendirilmemiştir. Bu nedenle de TEGLİX®'in söz konusu hasta popülasyonunda kullamiması önerilmez (bkz.bölüm 5.2).

Geriatrik popülasyon:

TEGLİX®'in güvenlilik ve etkinlik profilleri bakımından yaşlı hastalarla toplum geneli arasında herhangi bir fark gözlemlenmemiştir. Aynca hastanın yaşı, TEGLİX®'in farmakokinetik özelliklerini etkilememiştir. Bu nedenle de yaşlı hastalarda kullanılacak dozun, özellikle ayarlanması gerekmez (bkz.bölüm 5.2).

4.3. Koııtrendikasyonlar

TEGLİX®, aşağıdaki hastalarda kontrendikedir:
Etkin madde ya da yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlar.
Tip 1 {iıısüline bağımlı) diabctes mellitusta,
Di>abetik kclf^asidoz
Gebeler vc bebeğini emziren anneler (bkz; 4,6 Gebelik ve laktasyon liölümii)

4.4.

Özel kullanım uyanları ve önlemleri
Diyet ve egzersiz tedavisi altında olan tip 2 diyabet hastalarında vc oral antidiyabetik kullananlarda hipoglisemi gelişebildiği gözlemlenmiştir (bkz; Bölüm 4.8.İstcruncyen Etkiler). Malnutrisyonlu, ileri yaştaki hastalar ve adrenal ya da hipofız yetmezliği ya da ciddi böbrek yetmezliği olanlar bu tedavilerin hipoglisemik etkilerine karşı daha duyarhdır. Zorlu fiziksel egzersiz veya alkol alınması, tip 2 diyabetlilerdeki hipoglisemi riskini artıran faktörlerdir.
Diğer oral antidiyabetiklerle birlikte kullanılması, hipoglisemi riskini artırabilir.
Beta-blokör kullanan hastalarda hipoglisemi geliştiğinin fark edilmesi, zor olabilir.
Tabletler, laktoz içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği veya glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastalann bu İlacı kullanmamalan gerekir.
Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mm ol'den (23 mg) daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etldleşimlerdiğer etkileşim şekilleri

İn vitroin vivo{%in vitroİn vitro

deney sonuçlanna bakıldığında, CYP 3A4'ün aracılık ettiği metabolik reaksiyonlann inhibisyonu beklenmez. Bir bütün olarak bütün bu bulgular, klinikte önem taşıyan farmakokinetik ilaç etkileşim potansiyelinin düşük olduğu izlenimini vermektedir.
Nateglinid; bir CYP 3A4 ve CYP 2C9 substratı olan varfarinin, bir CYP 2C9 substratı olan diklofenakm, bir CYP 3A4 indükleyici olan troglitazonun veya digoksİnin farmakokinetik özellikleri üzerinde, klinik önemi olan hiçbir etkiye sahip değildir. Bu nedenle de digoksin, varfarin veya diklofenak TEGLİX® ile birlikte kullamidığı zaman ne TEGLİX®'in ne de diğer ilaçlann dozlarında ayarlama yapılması gerekir. Benzer şekilde TEGLİX®, metformin ya da glibenklamid gibi diğer oral antidiyabetik ilaçlarla klinik önemi olan herhangi bir ilaç-ilaç etkileşimine girmez.
Güçlü ve selektif bir CYP2C9 inhibitörü olan sulfmpirazonla sağlıklı gönüllüler üzerinde yapılan bir etkileşim çalışmasında, nateglinid AUC değerinin % 28 arttığı, ortalama
Cmaks ve eliiTiinasyün yarı-ömrünün değişmediği görülmüştür. Natcglinid CYP2C9 inhibitörlcriyle birlikte kullanıldığında, daha uzun süreli bir etki görülmesi ve olası bir iıipoglisemi riski göz ardı edilemez.
Nateglinid önceliklc albüm in olmak üzere plazma proteinlerine yüksek oranda (%98) bağlıdır. Phızma proteinlerine yük'^ck oranda bağlandıkları bilinen lurL:;eiTiid, propranolol, kaptopril, nikardipin, pravastatin, glibenklamid, varl'arin, i'cnitoin, asctilsali^ilik asit, tolbutanıid ve ınctformin gibi ilaçların kullanıldığı

in vilro

dephıstnau çalışmaları, bu ilaçların, nateglinidin proteinlere bağlanma oranı üzerinde etkili olmadığını göstermiştir. Benzer olarak, nateglinidin propranolol, glibenklamid, nikardipin, varfarin, fenitoin, asetilsalisilik asit ve tolbutamidin serum protein bağlanması üzerine hiçbir etkisi bulunmamaktadır.
Glukoz metabolizmasını etkileyen çok sayıda ilaçla etkileşim olasılığı doktor tarafından göz önünde bulundurulmalıdır.
Oral antidiyabetik ilaçlann hipoglisemik etkisi, aralannda NSAİİ grubunun, salisilatlann, monoamin oksidaz (MAO) inhibitörlerinin vc nonselcktif beta-adreneıjik blokörlerin etkisiyle artabilir.
Oral antidiyabetik ilaçların hipoglisemik etkisi, aralarında tİyazidlerin, kortikosteroidlerin, tiroid ürünlerinin ve sempatomimetiklerin etkisiyle azalabilir.
Bu ilaçlardan herhangi biri nateglinid kullanmakta olan bir hastaya verileceği veya nateglinidle birlikte bu ilaçlardan herhangi birini kullanan bir hasta söz konusu ilacı bırakacağı zaman; glisemi kontrolünde meydana gelebilecek değişiklikler nedeniyle hasta, yakın gözlem altında bulundurulmalıdır.

4.6. Gebelik ve Laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C'dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
TEGLİX® gerekli ohnadıkça gebelik döneminde kullamimamalıdır.

Gebelik dönemi

Sıçanlar ile tavşanlarda nateglinid ile teratojenik etki gözlenmemiştir. Gebe kadınlarda bu konuda herhangi bir deneyim bulunmadığından, TEGLİX®'in gebe kadınlardaki ilaç emniyeti değerlendirilemez. Diğer oral antidiyabetik ilaçlar gibi TEGLİX® de, gebelik sırasında kullamiması önerilmeyen ilaçlardandır.
Laktasyon dönemi
Nateglinidin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilimneraektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, nateglinidin sülle atıldığını göstenn ektedir. Fmzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da 'rEGLİX® tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçmılmayacağn^a ilişkin karar verilirken, cnv/ivmcnin çocuk açısından faydası vc İEG1,İX® fcdavisiain emziren anne açısından I ay d ası dikkate alınmalıdır İnsanlarda nateglinidin anne sütü ile atılıp atıJıiıadığı bilinni'.,liginden, anne sütüyle beslenen bebeklerde hipoglisemi gelişmesi mümkündür. Rıı nedenle de, bebeğini emziren anneler nateglinid kullanmamiilıdır.
Üreme yeteneği / Fertilite
Klinik öncesi veriler, üreme toksisitesi modellerinde elde edilen sonuçlara göre insanlar için özel bir tehlikenin söz konusu olmadığını göstermiştir (bkz. bölüm 5.3).
4.7.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Hastalara, araç veya makine kullamrken hipoglisemi gelişmemesi için gerekli önlemleri almalan önerilmelidir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Klinik çalışmalarda listelenen advers reaksiyonlar bildirilmiştir.
Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (> I/IOOO ila <1/100); seyrek {> 1/10.000 ila <1/1000), çok seyrek (< 1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Metabolizma ve beslenme hastalıkları


Diğer oral antidiyabetik ilaçlarda olduğu gibi nateglinid verilmesinden sonra da hipoglisemiyi akla getiren semptomlann gözlemlendiği olmuştur. Terleme, titreme, göz kararması, iştah artması, palpitasyon, bulantı, yorgunluk ve dermansızlık şeklinde olabilen bu gibi semptomlar, genellikle hafiftir ve gerektiğinde karbonhidrat alınarak kolayca ortadan kaldınlabilir. Klinik çalışmalarda nateglinid kullanan hastalann %2.4'ünde, kan şekerinin düşük bulunmasıyla (plazma glikoz düzeyinin <3.3 mmol/L olmasıyla) da doğrulanan semptomatik olaylar görükn üştür.

Hepato-bilier hastalıkları


Karaciğer enzimlerinde yükselmeler, seyrek olarak bildirilmiştir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları


Deri döküntüsü, kaşmtı ve ürtiker gibi aşın duyarlılık reaksiyonları, seyrek olarak bildirilmiştir.

Diğer advers olaylar


Klinik çalışmalarda sık karşılaşılan diğer hemen bütün advers olayların insidansı bakımından nateglinid kullanan hastalarla plasebo verilen hastalar arasında pek fark görülmemiştir. Kann ağrısı, hazımsızlık, ishal gibi gastrointestinal şikayetler, baş ağrısı ve hasta popülasyonlarmda bulunma olasılığı olan diğer sağhk sorunhmyla, örneğin solunum enfeksiyonlarıyla açıklanabilen olaylar; bu gibi advers ola , lardan Ju'.
4.9. Doz aşımı vc tedavisi
Bir klinik çalışmada hastalar 7 gün boyunca gittikçe artarak günde 720 miligrama kadar yükselen dozlarda nateglinid kullanmışlar ve bu dozu iyi tolere etmişlerdir. Klinik çalışmalarda, nateglinid doz aşımıyla hiç karşılaşılnıamıştır. Ancak olası bir aşırı doz, abartılı bir glukoz düzeyini düşürücü etki oluşması ve bununla birlikte hipoglisemi semptomlarmın gelişmesiyle sonuçlanabilir.
Tedavi
Bilinç kaybının veya nörolojik bulguların eşlik etmediği hipoglisemi semptomları, oral glukoz kullanılarak ve pozolojide ve/veya yemek saatlerinde gerekli değişiklikler yapılarak tedavi edilmelidir. Koma, kriz veya diğer nörolojik semptomlarla birlikte gelişen şiddetli hipoglisemi reaksiyonları, intravenöz glukoz verilerek tedavi edilmelidir. Nateglinid, plazma proteinlerine yüksek oranda bağlı bulunduğundan diyaliz, ilacın kandan uzaklaştırılması amacıyla kullanılabilecek, etkili bir yöntem değildir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Kan şekerini düşüren diğer ilaçlar, İnsülinler hariç ATC Kodu: A10BX03
Nateglinid, kimyasal ve farmakolojik bakımdan diğer antidiyabetiklerden farklı olan bir aminoasit (fenİlalanin) türevidir. Erken faz insülin salgılanmasım sağlayarak, yemekten sonraki kan şekeri ve HbAic yükselmesini azaltır.
Erken faz insülin salgılanması, normal glisemi kontrolünün devam ettirilmesi açısından temel bir mekanizmadır. Nateglinid, yemekten önce alındığında, tip 2 diyabet hastalarında ortadan kalkmış olan, erken veya ilk faz insülin salgılanmasını yeniden sağlar. Bu etki, pankreastaki beta-hücrelerinde bulunan K'"atp kanalıyla hızla gerçekleşen, geçici bir etkileşim sayesinde meydana gelir. Elektrofızyoloji çalışmaları nateglinidin pankreas beta-hücrelerindeki K^atp kanallanndaki selektivitesinin, kardiyovasküler hücrelerdeki K^atp kanallanndaki selektivitesinin 300 katından daha fazla olduğunu göstermiştir.
TEGLİX® hızla emilir ve oral yolla uygulamadan sonraki 15 dakika içinde pankreatik insülin sekresyonunu uyarır. Nateglinid doz uygulaması günde üç kez yemeklerden önce olacak şekilde yapıldığında plazma insülin düzeyinde hızlı bir artış görülmektedir; doruk düzeylere doz uygulamasmdan yaklaşık 1 saat sonra ulaşılır ve uygulamadan sonraki 4 saate kadar başlangıç düzeylerine geri dönülür.
Pankreastaki beta-hücrelerindc natcglinid etkisiyle gerçekleşen insülin salgılanması, kandaki glııkoz dü/oyierinc göre ayarl:ınır vc glııkoz düzeyleri düşlLikçe, salgılanan insülin miktarı da azalır. I'crsinc yiyecek alınması ya da glulxoz intuzyonu insülin sekresyonumın açıkça artmasıyla sonuçlanır. ThGLİX'*'in plazma ^lukoz düzeyleri düşük olduğunda insülin salgılanmasını daha az uyarması, örneğin bir öğün atlandığı zamanlarda görülebilecek hipoglisemiye karşı, ilave bir korunma sağlar.
Klinik çalışmalarda nalcglinidin tek başına kullamhnası, HbA,c ve yemek-sonrası kan şekeri düzeyi ölçümleriyle de gösterildiği gibi, gliseminin daha iyi kontrol altına alınmasıyla sonuçlanmıştır. Öncelikle açlık kan şekeri üzerinde etkili bir ilaç olan metforminle birlikte kullanıldığında HbAic üzerindeki etkinin, etki mekanizmalannın birbirini tamamlayıcı nitelikte olması nedeniyle, her İki ilacın tek başına kullanılmasına kıyasla daha fazla olduğu (sinerjik etki) gözlemlenmiştir.
Nateglinidin, insülin duyarlılığım artıran bir ilaç olan troglitazon ile birlikte kullanılması, her 2 ilacın tek başlarına kullanılmasına kıyasla HbAic düzeylerinin istatistik anlara taşıyacak şekilde daha fazla düzelmesiyle sonuçlanmıştır.
En az 3 ay boyunca yüksek doz sülfonİlürelerle stabilize olmuş durumdaki hastalann doğrudan doğruya nateglinid monoterapisine başlayarak bu ilacı 24 hafta süreyle kullandığı bir çalışmada, FPG ve HbAic düzeylerinin artmasından da anlaşıldığı gibi, glisemi kontrolünde azalma meydana gelmiştir.

5.2. Farmakokinetik özellikler Genel özellikler:

Emilim:


TEGLİX® tabletlerinin yemekten önce alınmasından sonra nateglinid, hızla emilerek 1 saatten daha kısa bir süre içerisinde plazmadaki ortalama maksimum düzeylere (Cmaks) ulaşır. Oral solüsyon içerisindeki nateglinid, hızla ve neredeyse tamamen (>%90) emilir. Mutlak oral biyoyararlanım oranının %72 olduğu hesaplanmıştır.

DaSılım:


Nateglinidin, intravenöz veriler göz önünde tutularak hesaplanan, kararlı plazma düzeylerindeki dağılım hacminin, yaklaşık 10 litre olduğu bulunmuştur.

In vitro

çalışmalar nateglinidin, öncelikle albümin ve daha az olarak alfa-1 asit glikoprotein olmak üzere serum proteinlerine yüksek oranda (%97-99) bağlandığını göstermiştir. Bu bağlanmanın derecesi, test sınırlan olan 0.1-10 mikrogram nateglinid/ml içinde, ilaç konsantrasyonundan bağımsızdır.

Bivotransformasvon:


Nateglinid, vücuttan uzaklaştırılmadan önce, büyük oranda karma fonksiyonlu oksidaz sistemi tarafından raetabolizc edilir. İnsanlardaki başlıca nateglinid metabolitlcri; izopropil yan-zincirinin metil karbonu ya da metil gruplarından birinde hidroksilasyonu soımcu ortaya çıkmaktadır. Bu ana mctabolitlcrin aktivitesi, asıl molekülün aktivitesinin sırasıyla 1/5, 1/6 vc l/3'ü kadaıtlır. Minör nıctabolitlcr i.so bir ; U)l, bir i/opropcii ve nateglini<liıı açil {^lukuroııid(ler)i şeklindedir; bunlardan yalnı/ca izopropcn, aktivitcyc şahit 'ir ve bu ak(ivitc, neredeyse nateglinidin aktivitesi kadar güçlüdür. İnsan karaeiğcr mikrozomları ve tek başına insan CYP izoenzimleri içeren mikrozoıniar üzerinde yapılan

in vitro

çalışmaların sonuçlarına göre CYP 2C9 ve daha az olmak üzere CYP 3A4, nateglinid metabolizmasında rol oynayan başlica karaciğer enzimleridir.
Gerek in vitro gerekse in vivo deneylerden elde edilen veriler nateglinidin öncelikle (%70 oranında) CYP 2C9 izocnzimi; daha az olarak da CYP3A4 tarafından metabolize edildiğini göstermektedir.

Eliminasyon:


Nateglinid ve metabolitlcri, vücuttan hızla ve tamamen atılır. '''C ile işaretlenmiş nateglinidin dozunun yaklaşık %75'i, dozu izleyen 6 saat içerisinde idrara çıkmış durumdadır. Karbon-14 ile işaretlenmiş nateglinid dozunun büyük bölümü (%83'ü) idrarla, bir diğer %10'u dışkıyla vücuttan atılır. Dozun %6-16'sı, hiç değişmeden İdrara çıkar. Gönüllülerin ve tip 2 diyabet hastalarmm katıldığı bütün çalışmalarda nateglinidin plazma konsantrasyonlan hızla azalmış ve eliminasyon yan-ömrü ortalama 1.5 saat olmuştur. Günde 3 defa 240 miligrama kadar çıkan dozlar kullanıldığında, eliminasyon yan-ömrünün kısa olmasına uygun bir şekilde, nateglinid birikmemektedir.

Doğrusallık / doğrusal olmayan durum:


1 hafta boyunca her yemekten önce 60-240 mg arasında nateglinid kullanan tip 2 diyabet vakalarmdaki nateglinid farmakokinetiginin, hem EAA hem Cmaks değerleri bakımından lineer karakter taşıdığı ve maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşılması İçin geçen sürenin (tmaks), doza bağlı olarak değişmediği görülmüştür.

Besinlerin etkisi


Yemeklerden sonra verilmesi, nateglinidin emilme derecesini (EAA değerini) etkilemez. Ancak Cnıaks değerinde azalma ve doruk plazma konsantrasyon süresi ile karakterize emilim hızmda gecikme meydana gelir, tn«ks değeri uzar. Bu nedenle TEGLİX®'in yemekten önce alınması önerilmektedir. İlaç genellikle, yemekten önceki 1 dakika içerisinde alınır ama yemekten önceki 30 dakika içerisinde de almabilir.

Hastalardaki karakteristik özellikler:

Cinsiyet:

Kadın ve erkekler arasında nateglinidin farmakokinetik özellikleri açısından klinik olarak anlamlı herhangi bir fark gözlenmemiştir. Dolayısıyla, cinsiyete dayanan herhangi bir doz ayarlaması gerekli değildir.

Irk:

Beyaz ırk, siyah ırk ve diğer etnik kökenler nrasıuda gerçekleştirilen popühvsyon Famakokiueük arınliziiıdc elde edilen br.igular, ırkuı n;.ı*'glinidin farmakokinetik özel! 'ori üzerinde küçük bir etkisinin olduğ.ıiıu düşündünnektedir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik öncesi veriler, ilaç emniyeti farmakolojisi, tekrarlanan doz toksisitesi, genotoksik etki, karsinojenik potansiyel ve üreme toksisitesi modellerinde elde edilen sonuçlara göre insanlar için özel bir tehlikenin söz konusu olmadığım göstermiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Laktoz monohidrat Hidroksipropil selüloz Aglomere alfa-laktoz monohidrat Kroskarmelloz sodyum (E466)
Talk (E553b)
Magnezyum stearat (E572)
Hidroksipropil metil selüloz (E464)
Titanyum dioksit (El 71)
Methocel E6: kırmızı demir oksit (3:1)
San demir oksit (E 172)

6.2. Geçimsizlikler

Bulunmamaktadır.

6.3. Raf ömrü

24 ay,

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'ninaltmdaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.
Orijinal ambalajında saklayımz.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Alüminyum folyo - Şeffaf PVC/PE/PVDC blisterlerde, 84 tablet içeren karton kutularda.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kuilanılınamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” vc “Ambalaj vc Ambalaj Atıklarmm K.on' : olü Yönetmc!i^i”'ne uygun oiaruk im^ ' edilmelidir.

7. RL'HSAT SAHİBİ

Ad: Biofarma İlaç San.ve 'Fic, A.Ş.
Adres: Akpınar Mah. Fatih Cad. No: 17, 34885
Şamandıra - Sancaktepe / İSTANBUL Telefon: (0216) 398 10 63 ^4 hat
Faks: (0216) 398 10 20

8. RUHSAT NUMARASI

225/14

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ ilk ruhsat tarihi: 16.06.2010

Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Teglix 180mg Film Tablet

Etken Maddesi: nateglinid

Atc Kodu: A10BX03

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Teglix 180mg Film Tablet
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.