Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar » Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler » Makrolidler » Roksitromisin
KISA URUN BILGISI
1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI
RİTOSİN'^lSOmgfılm tablet
2. KALİ l ATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde
Roksitromisin 150 mg
Yardımcı madde(ler):
Yardımcı maddeler için bölüm 6,1'c bakınız.
3. FARMASÖTİK FORM
Film tablet
Beyaz, film kaplı tablet
4* KLİNİK ÖZELLİKLKR
4.1 Tcrapötik endikasy onlar
RTTOSTN, roksitromisine duyarlı olan mikroorganizmaların neden olduğu özellikle aşağıdaki infeksiyonlarm tedavisinde kullanılır.
-Kulak, burun ve boğaz infeksiyonları,
-Solunum yollarının infeksiyonları,
-Genilal organların infeksiyonİarı İle gonokoksik infeksiyon dışmda seksüel yoldan bulaşan infeksiyonlar^
-Deri ve yumuşak doku İnfeksiyonİarı,
"Ağız boşluğunun infeksiyonİarı.
4.2 Pozoloji ve uygulama sekli Fozoloji/ uyguliima sıklığı ve süresi:
Hekimin başka bir önerisi yoksa yetişkinlerde günitik doz, 12 saat ara ile birer tablet olmak tizcre toplam 300 mg'dır*
Uygulama süresi; terapölik endikasyona, sebep olan organizmaya ve klinik tabloya bağlıdır. Çocuklardaki tedavi 10 günden uzun sürmemelidır.
Uygulamii sekli:
Sadece ağızdan kullanım içindir.
RİTOSİN, öğünlerden öncc ve çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı ile alınmalıdır.
Özel popüksyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği;
Böbrek bozukluğu olan hastalarda, 12 saat ara ile günde 2 kez 150 mg tablet kullanılabilir.
Karaciğer yetmezliği:
Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda günde tek doz 150 mg olarak doz ayarlaması yapılmalıdır,
Pediyatrik popülasyon:
40 kg'ın üzerindeki pedİyatrik hastalarda (4 yaş üzeri) günde 2 kez 150 mg olarak doz ayarlaması yapılmalıdır. 4 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamaUdır.
1
Geriyatrik popUIasyon:
Yaşlı hastalarda günde 2 kez 150 mg olarak doz aytırkması yapılmalıdır.
4.3 Kontrendikasyoıılar
Makrolidlere aşın duyarlılık bulunanlarda
Vazokonstrıktör ergol alkaloidleri ile birlikte kullanılmamalıdır.
4.4 Özel kullauım uyarılan ve önlemleri
Makrolid antibiyotikler ile birlikte vazokonstriktör ergot alkaloidleri kullanıldığı; zaman ciddi vazokonstriksiyon (“ergotizm”) ile ckstı^emi tel erde nekroz ihtimalinin söz könusu olduğu bildirilmiştir, ^TOSİN bu tür ilaı^larla birlikte kullamimamalıdır.
Karaciğer yetmezliğinde (sarılık vc/vcya asil ile birlikte hepatik siroz gibi) ıroksitromisİn uygulanması önerilmez. Mutlaka kullanılması gerekiyorsa, karaciğer testleri muntazkm aralıklarla tekrarlanmalı ve icabında uygulanacak doz yarı yarıya azaltılmalıdır(yctişkinlerde günde tek doz 150 mg olmak üzere).
i
Roksitromisin ve metabolitlerinin böbrek yoluyla itrahı düşük orandadır (oral dpzun % lO'u kadar). Böbrek yetmezliğinde doz değiştirilmeden uygulanır.
Yaşlı kimselerde uygulanacak dozun azaltılmasına gerek yoktur.
RİTOSİN, vücut ağırlığı 40 kgMan düşük olan hastalarda kullanılmamalıdır, ;
Belli koşullarda, roksitrom isini de içeren makrol i dİ er QT aralığını uzatma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle roksitromİsm, konjenital QT aralığı uzaması, devam eden proaritmik durumları (yani, düzeltilmemiş hipopotasemi veya hipomagnczemİ, klinik a<;ıdan anlamh bradikardi) olan hastalarda ve Smıf lA ve 111 antiarİtmİk ajanlar almakta olan hastalarda kullanılmamalıdır ( Bltz. bölüm 4*5).
j
Diğer makrolİdlerde olduğu gibi, roksitromisinin Myasthenİa Gravis'i şiddetlendinııe potansiyeli olabilir,
4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri
Ergot Alkaloidlerl
Makrolidlerle birlikte ergotamine veya bazı çavdar mahmuzundan üretilen vazokonstriktör ilaçlar kullanıldığı zaman ergotizm belirtilerinin görüldüğü ve ckstremitelerde nekroz ihtimalinin söz konusu olduğu bildirilmiştir, RİTOSİN bu tür ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır (bltz. bölüm 4.4).
Terfenadin
Belli makrolidler terfenadinle farmakokinetik etkileşime girebilirler ve bunun sonucu olarak terfenadinin serum konsantrasyonları artar, Bu durum şiddetli ventriküler aritmiyle, tipik olarak torsades de pointes ile sonuçlanabilir. Roksitrom i sinle bu tip bir reaksiyon kanıtlanmamış ve sınırlı sayıda sağlıklı gönüllüyle yapılan çalışmalar herhangi bir fannakokinetik etkileşim ya da önemli EKG değişikliği göstermemişse de, roksitromisin ve terfenadinin birlikte kullannnı önerilmez.
Astemizol, sisaprid, pimozid
Asiemizol, sisaprid ya da pimozid gibi hepatik CYP3A İzoenzimiyle metabolize edilen diğer ilaçlar, makrolid antibakteriyeller de dahil olmak üzere bu İzoenzimin önemli inhibitörleriyle etkileşebilmekte ve serum seviyelerindeki artış yüzünden, QT süresinin uzaması ve/veya kardiyak aritmi (tipik olarak torsades de pointes) gibi yajı etkilere neden olabilmektedir. Roksitromisinin, CYP3A tarafından inaktive edilen diğer ilaçların metabolizmalarını inhibe etmemesi ya da çok sınırlı düzeyde etmesi nedeniyle, bu ilaçların metabolizmasını inhibe etmesi veya bu ilaçlarla klinik etkileşme potansiyeli göz ardı edilemez. Bu nedenle, roksitrom i sinin bu tür ilaçlarla bİrlİktc kullanılması önerilmez.
Bromokriptin ile birlikte kullanıldığı zaman plazmada bromokriptin seviyesinin yükseleceği, antiparkinson aktlvitenin artabileceği veya dopaminerjik ilaçların aşırı dozaj ile ilgili belirtilerin meydana çıkabileceği düşünülmelidir.
Roksitromisin siklosporinin metabolizmasını inhibe ederek kandaki siklosporin seviyesini artırabilir, kreatinin konsantrasyonunu yükseltebilir. Bu iki ilaç birlikte kullanılacağı zaman siklosporin dozu azaltılmalı ve böbrek fonksiyonu kontrol edilmelidir.
Gönüllülerde yapılan çalışmalarda varfarin ile etkileşim bulunmamıştır; ancak roksitromisin ve K vitamini antagonistlerİylc tedavi edilen hastalarda, protrombin zamanında ya da INR (International Nomialized Ratio)'de enfeksiyöz epizod ile açıklanabilen artışlar bildirilmiştir.Bu yüzden roksitromisin ve vitamin K antagonistleriyle kombine tedavilerde INR'yi izlemek uygun olacaktır.
tn vitro bir çalışma roksitromisin in proteine bağlı disopiramidi bağlanma yerinden ayırdığını göstermiştir; bu tür bir etki in vivo şartlarda serbest disopiramidin serum düzeylerinin artmasıyla sonuçlanabilir. Bu nedenle, EKG ve mümkünse disopiramid serum seviyeleri izlenmelidir.
Digoksİn ve diğer kardiyak glikozidler:
Sağlıklı gönüllülerle yapılan bir çahşma, roksitromisinin digoksin absorpsiyonunu artırabildiğini göstermiştir. Diğer makrolidlcrle de yaygın olarak görülen bu etki, çok seyrek olarak kardiyak glikozid toksİsİtesiylc sonuçlanabilir. Bu durum bulantı, kusma, diyare, baş ağrısı ya da sersemlik hissi ile kendini gösterebilir; kardiyak glikozid toksisitesi, kalp İlctİ vc/veya ritm bozukluklarma yol açabilir. Bu sebeple, roksitromisin ve digoksinle ya da başka bir kardiyak glikozidle tedavi edilen hastalarda, EKG ve mümkünse kardiyak glikozid serum seviyeleri izlenmelidir; bu işlem, kardiyak glikozid aşırı dozunu düşündüren semptomlar ortaya çıkarsa, zorunlu hale gelİr.
Diğer makrolidlerle olduğu gibi, roksitromisinle tedavi edilen hastalarda midazolamın etkileri güçlenebilir ve uzayabilir. Roksitromisin ve triazolam arasındaki etkileşim konusunda kesİn bİr yargı oluşturacak kanıt yoktur.
RİTOSİN ile birlikte kullanıldığında teofılin plazma konsantrasyonlarında genellikle doz ayarlaması gerektirmeyen hafif bir yükselme olduğu gösterilmiştir,
Karbamazepin, ranitidin, alüminyum ya da magnezyum hidroksit ve östrojen ve progesteron içeren oral kontraseptifler ile klinik olarak anlamlı bİr etkileşim bulunmamaktadır.
Roksitromisin, diğer antibiyotiklerde olduğu gibi, Sınıf lA ve TTT antiaritmik ajanlar İle tedavi edilen hastalarda kullanılmamalıdır (bkz. bölüm 4.4).
4.6 Gebelik ve laktaşyon Genel tavsiye
Gebelik kategorisi: C
Çoeuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğuın kontrolü (Kontrasepsiyon)
Çeşitli hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda roksitromisinin gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri gözlenmemiştir. İnsanlarda güvcnlİliği saptanmamıştır. RİTOSİN gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılınamahdır.
Gebelik dönemi
Roksitromisinin gebelikte fetüs üzerindeki güvenliliği saptanmamıştır. Ancak birçok hayvan türündeki çalışmalar 200 mg/kg/gün dozlarına kadar ya da insandaki terapötik dozun 40 katına kadar olan dozlarda roksitromisin herhangi bir teratojenik ya da fetotoksik etkİ göstermemiştir.
J^aktasyon dönemi
Roksitromisin anne sütüne geçtiği için, bebeğe olası risk dikkate almarak gerekirse ya tedavi kesilmeli ya da emzirmeye ara verilmelidir.
Üreme yeteneği /l^'ertiHte
Özgün toksikûloji verileri aynca, roksitromisinin fare, sıçan ve tavşanlarda teratojenik olmadığını göstermiş ve herhangi bir mutajenİk potansiyel bulgusu ortaya koymamıştır.
4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Motorlu araç kullanma veya dikkat gerektiren işlerin yapılması durumunda sersemlik hissi konusunda dikkatli olunmalıdır.
4.8 İstenmeyen etkiler
Advers ilaç reaksiyonları aşağıdaki sıklık derecesine göre belirtilmiştir;
Çok yaygın(> 1/10); yaygın (> 1/100 ila> 1/10); yaygın olmayan (> 1/1000 İla> i/100); seyrek (> 1/10000 ila >1/1000); çok seyrek
(>
1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)
Kan ve lenfatik sistem bozuklukları:
Eozinofili
Sinir sistemi bozuklukları:
Sersemlik hissi, baş ağrısı, parcstezi.
Diğer makrolidlerle olduğu gibi, tat ve/veya koku alma duyularında bozukluk bildirilmiştir.
Solunum sistemi bozuklukları:
Bronko spazm
Gastrointestinal sistem bozuklukları:
Bilinmiyor: Bulantı, kusma, mide ağrısı Çok seyrek; ishal (kanlı olabilen)
İzole vakalarda: Pankreatit semptomları. Birçok hasta pankreatitin bilinen advers reaksiyon olduğu başka ilaçlar almışlardır.
Deri ve deri altı dokuları:
Hritema muhİforme, ras, ürtiker, anjiyoödem, pupura
Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar:
Süperinfeksiyon: Dİğcr antibiyotiklerle olduğu gibİ, uzun süreli kullanım duyarlı olmayan organizmaların aşırı üremesiyle sonuçlanabilir. Hastanın durumunun düzenli biçimde değerlendirmesi önemlidir. Tedavi sırasında süperinfeksiyon ortaya çıkarsa uygun önlemler ahnmalıdır.
İmmün sistem bozuklukları:
Anafılaktik şok
Uepatobiliyer bozuklukları:
Kolestatik veya akut hcpatit (arasıra sanlık ile birlikte)
Psikiyatrik bozukluklar:
Halüsinasyonlar
Laboratuar testleri:
Karaciğer enzimlerinde artış (AST, AT J' ve/veya alkalin fosfataz).
4.9 Doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımında, mide yıkanmalı ve semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Roksitromisinin özel bir antidotu yoktur.
5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ
5.1 Farmakodinamik özellikleri
Farmakoterapötik grubu: Makrolidler ATC kodu: J01FA06
RİTOSİN, makrolid grubu semisentetik antibakteriyci bir antibiyotik olup, bakteri hücresinde ribozomlara bağlanır ve protein sentezini İnhibe ederek etki.sini gösterir,
Htki spektrumuna aşağıdaki bakteriler dahildir.
Genellikle duyarh olan bakteriler:
Streptococcus spp,
Stt^eplocûccus pneumoniae,Neisseria meningitidis, Botdeidla pertussis, Branhamella catarrhalis, Corynebacierium diphteriae, TAsteria monocyiû^enes,Mycopiasma pneumoniae, Pusteureila multodda, Chlamydia Irüchomatis, Chlamydia psittacİ ve Chlamydia pneumoniae, f.egionella pneumophila, Helicobacter pyloti, Gardnerella vaginalis,Borrelia hurgdorferi, Propionibacterİum acnes, CampyIohacter jejuni ve Camyiobactef coli, Closlridium perjringens, Peptostteplocüccus, Rhodococcus equi,
Porphyromonas, Mobiluncus.
Orta deret:ede duyarlı bakteriler:
Haemophilus influenzae, Vibrio cholerae, Ureaplasma urealyticum.
Aşağıdaki bakteriler çok defa dirençlidir:
Enterobacteriacea, Pseudomonas spp, Acinetobactcr spp, metisiline dirençli stafılokoklar
(S. aureus veMycoplasma hominis,Bacteroides fragills.
5.2 Farmakokinetik özellikler
Yetişkinler:
Em ilim:22
saatte pik serum seviyesine (Cmaks) ulaşır, Roksitromisinin yemeklerden sonra almımı cmilimini azaltacağından, yemeklerden önce alınması tavsiye edilir.
Darılım:
Tek doz: Sağlıklı yetişkin deneklerde tek bİr 150 nıg roksitromisin oral dozun ardmdan belirlenen farmakokinetik parametreler aşağıdaki gibidir:
- Cmaks: 6.6 mg/1
- Cmin: (oral uygulamadan 12 saat sonra): L8 mg/1
- ortalama eliminasyon yarılanma ömrü: 10.5 saal
Tek bir 300 mg roksitromisin oral dozun ardından ortalama pik plazma değeri (Cmaks) 9.7 mg/l'dir. Bu değere yaklaşık L5 saat sonra ulaşılır. 12 saat sonraki plazma seviyesi 2,9 mg/1 ve 24 saat sonraki 1.2 mg/IMlr,
Tekrarlanan doz: Sağlıklı deneklere tekrarlanan doz uygulamasından sonra (10 gün boyunca her 12 saatte bir 150 mg), 2, ve 4, günler arasında plazma seviyesinde sabit bir duruma ulaşılmıştır. Sabit durum plazma konsantrasyonları aşağıdaki gibidir:
- Cmaks: 93 mg/1
- Cmin: 3.6 mg/1
11 gün boyunca her 24 saatte bir 300 mg roksitromisin uygulamasının ardından Cmaks 10.9 mg/l'dir. Sabit durumda 24 saat sonraki Cmin 1.7 mg/l'dir.
Roksitromisin, tekrarlanan dozlarm uygulanmasından 6 ila 12 saat sonra özellikle pulmoner, ionsiler ve prostatik dokulara olmak üzere çeşitli dokulara ve vücut sıvılarına yüksek penetrasyon gösterir.
Plazma protein bağlanması: % 96; roksitromisin esas olarak alfa-I asİt glikoproteine bağlanır. Bu bağlanma oranı, roksitromisin plazma konsantrasyonları 4 mg/l'yi aştığında doygun hale ulaşır ve azalır.
Roksitromisin insan sütüne çok az geçer: uygulanan dozun % 0.05'ten azı.
Biyotransformasvon:
Roksitromisin organizmada çok az değişikliğe uğrar ve dozun yarısından çoğu değişmeden atılır. Üre ve dışkıda üç metabolİt belirlenmiştir: majör metabolit deskladİnoz roksitromisin, minör metabolitler ise N-mono-dimetil roksitromisin ve N-di-demetil roksitromisindir, Roksitromisin ve üç türevi idrar ve dışkıda benzer oranlarda bulunmaktadır,
Eliminasvon:
Renal ve hepatik Fonksiyonları normal olan yetişkinlerde: Oral olarak doz alımından sonra roksitromisin temel olarak dışkıyla atılır (% 65), 14 C-roksitromisinin oral uygulamasından 72 saat sonra üriner radyoaktivite İdrar ve dışkıda atılan toplamın sadece %12'sini gösterir.
Hastalardaki karakteristik durumlar
Pedivatrİk ooüülasvon:
infant ve çocuklarda, roksitromisinin farmakokinetik profilleri,
yetişkinlerinki ile benzerdir.
Sabit durumda ve eşit dozlardaki (2.5 mg/kg) sağlıklı genç yetişkinler ile çocuklarda bulunan fannakokinetik parametrelerin karşılaştırılması:
- Pik plazma konsantrasyonları benzerdir: Ortalama değerler 8 J ile 10,1 g/l arasındadır.
- T maks yaklaşık 2 saattir.
" Çocuklardaki terminal yarılanma ömrü uzundur: Yaklaşık 20 saat,
- Plazma konsantrasyon zaman eğrisi altındaki alan (EAA), yaş gruplan arasmda farksızdır.
- En düşük konsantrasyon (Cmin) yetişkinlerdeki değerler ile benzerdir: Ortalama değerler
2.6 ile 3.4 mg/l arasmda değişiklik göstermektedir.
Çocuklardaki varsayılan plazma konsantrasyonları ile yetişkinlerdeki değerler benzerdir; 1 yaş üstü çocuklarda uygulanan doz ve sıklık derecesinin modifiye edilmesine gerek yoktur.
Cmin zamana karşı stabil olduğundan, çocuklardaki oldukça uzun yarılanma ömrünün, birikmeye etkisi olmaz. Çocuklardaki EAA yetişkinlerdeki ile kıyaslanabilir olduğundan, biyoyararlanım aynıdır. 13u da ürünün toplam klirensi sağlıklı yetişkinlerde ve çocuklarda kıyaslanabilir olduğunu telkin eder.
Doku dağılımı:
Tonsillerde ve adenoidlerdeki dağılım aşağıdaki verileri sağlamaktadır:
- Enfeksiyonlu dokudaki roksitromİsin dilllzyonu hızlıdır; bu, dokudaki konsantrasyonun tek doz sonrasında ve 4 doz sonrasında benzer olduğunu gösterir.
“ Tek doz 3 mg/kg uygulamasının 1 saat sonrasında, tonsiilerdeki konsantrasyon 6.4 ± 1.0 mg/kg'dır.
- Dokudaki konsantrasyon uygulamanın ardından 12 saate kadar aynı kalmaktadır (doz aralığı)
- Çoğu dokudaki konsantrasyon, aynı zamanda ölçülen plazmadaki konsantrasyon İle aynı veya fazla bulunmuştur.
Birikmenin olmaması 12 saatlik doz uygulamasına izin vennektedir. Plazma konsantrasyonlarının çocuk ve yetişkinlerde karşılaştırılabilir olması ve dokuya iyi dİfÜzyonu verilecek dozu belirler.
Böbrek vetmezlİeİ:
Yetişkinlerde: Roksitromisinin ve metabolitlerinin renal atılımı oral dozun yaklaşık %10'udur. Böbrek yetmezliği durumunda doz deği:^tirilmeden korunmalıdır.
Karaciğer yetmezliği:
Ağır hepatik yetmezliği olan yetişkinlerde yarılanma ömrü uzar (25 s) ve 150 mg'lık bir oral dozdan sonra Cmaks artar.
5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri
Roksitromisinin, eritromİsin gibi, in vitro olarak kardİyak aksiyon potansiyeli süresinde konsantrasyona bağımlı bir uzama gösterdiği kanıtlanmıştır. Bu etki supraterapötik konsantrasyonlarda kendini açıkça gösterir: bu nedenle, insanlarda roksİtromisin ile tedavi sırasında elde edilen serum konsantrasyonlarında geçerli olması muhtemel değildir.
Akut toksisite: Roksitromisİn hayvanlarda akut doz uygulamasını (İarelerde yaklaşık 750 mg/kg p.o., sıçanlarda 1000-1700 mg/kg p.o. ve köpeklerde >2000 mg/kg p.o, IvDso) takiben çok az toksisite göstermiştir.
Kronik toksisite: l ekrarlanan dozu takiben, temel hedef organlar karaciğer ve pankreas olmuştur. Karaciğer üzerindeki toksik etkiler köpeklerde sıçanlara kıyasla daha belirgin bulunmuş; köpeklerde 1 ay süreyle 180 mg/kg/gün ile 6 ay süreyle 100 mg/kg/gün doz düzeylerinde ve sıçanlarda 400 mg/kg/gün ile 125 mg/kg/gün doz düzeylerinde görülmüştür: bu dozlarda görülen etkiler de köpeklerde sıçanlara kıyasla daha belirgin olmuştur. Pankreatik etkiler sıçanlarda endokrin dokuda görülürken, köpeklerde daha çok ek/okrin dokuda gözlenmiştir: bunlar yüksek dozlarda ya da uzun süreli uygulamadan sonra görülmüştür. Sıçanlarda dişler üzerinde etkiler de gözlenmiştir.
'I'eratojenitc: Özgün toksikolojİ verileri ayrıca, roksitromisinin İare, sıçan ve tavşanlarda teratojenik olmadığını göstermiş ve herhangi bir mutajenik potansiyel bulgusu ortaya koymamıştır.
Klinik kullanımda gözlenenden 30-60 kat daha yüksek serbest plazma konsantrasyonlarında, genç hayvanlarda büyüme plağı anormallikleri gözlenmiştir. Klinik kullanımda gözlenenden 10-15 kat daha yüksek serbest plazma konsantrasyonlarında ise herhangi bir anormallik gözlenmemiştir.
6. FARMASÖTtK ÖZELLÜCLER:
Yardımcı maddelerin listesi
Poioksomer
P.V.P
Hidroksipropilselüioz
Aerosil
Nişasta,
Magnezyum stearat Talk
Opadry Y-1-7000 Beyaz
6*2* Geçimsizlikler
Bildirilmemiştir.
6.3. Raf ömrü
24 ay
6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler
25°C'nin altmdaki oda sıcaklığmda ve ambalajında saklayınız,
6.5. Ambahıjm niteliği ve İçeriği
RİTOSİN, 10 film tablet içeren PVC/Al blİster ambalajlarda ambalajlanmıştır.
6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler
Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller 'Tıbbi Atıkların Kontrûlü Yönetmeliği' ve 'Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri'ne uygun olarak imha edilmelidir.
7. RUHSAT SAHİBİ
Münir Şahin ilaç San. Ve Tic. A.Ş.
Yunus Mah. Sanayi Cad. No:22 Kartal/İstanbul
8. RtHSAT NUMARASI
217/83
9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ
ilk ruhsat tarihi: 3L12.2008 Ruhsat yenileme tarihi:
10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ