Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Bimapress 0,3 Mg/ml Göz Damlası Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

BIMAPRESS 0,3 mg/ml göz damlası

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

1 ml çözelti etkin madde olarak 0,3 mg bimatoprost içerir.

Yardımcı maddeler:

1 ml çözelti 0,05 mg benzalkonyum klorür içerir.

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Göz damlası, çözelti Renksiz ve berrak çözeltidir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

BİMAPRESS, kronik açık açılı glokom ve oküler hipertansiyon hastalarında yüksek göziçi basıncının (GİB) düşürülmesi amacıyla monoterapi ajanı olarak ya da topikal beta-blokörler ileyeterince kontrol altına alınamayan hastalarda beta-blokörlere ek tedavi ajanı olarak endikedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Monoterapide veya adjuvant tedavide kullanıldığında, tavsiye edilen doz, etkilenen göze/gözlere günde bir kez akşamları bir damladır. Doz, günde bir kez uygulamayıaşmamalıdır, zira daha sık uygulama, göziçi basıncını düşürücü etkiyi azaltabilir.

Uygulama şekli:

Birden fazla topikal oftalmik ilaç kullanıldığı takdirde, ilaçların en az 5 dakika ara ile uygulanması gerekir.

Damlalık ucunun ve çözeltinin kontamine olmasını önlemek için, şişenin damlalık ucunun göz kapaklarına, çevresine veya başka yüzeylere temas etmemesine dikkat edilmelidir.Kullanılmadığı sürece şişe sıkı bir şekilde kapalı tutulmalıdır.

1

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

BİMAPRESS, renal veya orta ile şiddetli hepatik bozukluğu olan hastalarda çalışılmamıştır. Bu nedenle, bu hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. BİMAPRESS'in hafif karaciğer hastalığıveya anormal alanin aminotransferaz (ALT), aspartat aminotransferaz (AST) ve/veya bilirubingeçmişi olan hastalarda, 24 ay boyunca karaciğer fonksiyonu üzerinde istenmeyen etkisiolmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

BİMAPRESS'in etkililik ve güvenlilik verilerinin yetersiz olması nedeniyle 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda herhangi bir dozaj ayarlamasına gerek yoktur.

4.3. Kontrendikasyonlar

Etkin madde bimatoprosta veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

BİMAPRESS, benzalkonyum klorüre karşı ilacın bırakılmasına sebep olan eski bir şüpheli istenmeyen reaksiyonu olan hastalarda kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Oküler


BİMAPRESS ile tedaviye başlanmadan önce hastalar kirpik uzaması, göz kapağı renginin koyulaşması ve artan iris pigmentasyonu olasılığı hakkında bilgilendirilmelidir, çünkü buolaylar BİMAPRESS tedavisi sırasında gözlemlenmiştir. Bu değişikliklerin bazıları kalıcıolabilir ve sadece bir gözün tedavi edildiği olgularda, iki göz arasında görünüm açısındanfarklılığa yol açabilir. İristeki pigmentasyonun kalıcı olması muhtemeldir. Pigmentasyondeğişikliğinin nedeni, melanosit sayısındaki artıştan ziyade, melanositlerdeki melaniniçeriğinde oluşan artıştır. Pigmentasyon artışının uzun süreli etkileri bilinmemektedir.Oftalmik bimatoprost uygulamasıyla görülen iristeki renk değişikliği, aylar veya yıllarboyunca fark edilmeyebilir. Tipik olarak, göz bebeği etrafında oluşan kahverengipigmentasyon eş merkezli olarak iris çevresine doğru yayılır ve irisin tamamı veya bir kısmıdaha kahverengimsi renk alır. İristeki renkli noktalar veya lekelerinin tedaviden etkilenmediğigörülmüştür. BİMAPRESS ile 12. aydaki iris pigmentasyonu insidansı %1,5'tir ve 3 yıllıktedavi takibinde artmamıştır (bkz. Bölüm 4.8). Bazı hastalarda periorbital dokupigmentasyonunun geri dönüşümlü olduğu bildirilmiştir. BİMAPRESS tedavisini takibenyaygın olmayan sıklıkta (>1/1.000 ila <1/100) kistoid maküler ödem bildirilmiştir. Bu nedenlemaküler ödem riski olduğu bilinen hastalarda (örn: afakik hastalar, yırtık posteriör lenskapsülü olan psödofakik hastalar) BİMAPRESS dikkatli kullanılmalıdır.

2

BİMAPRESS ile seyrek olarak önceki kornea infiltratlarında ya da oküler enfeksiyonda reaktivasyon ile ilgili ani bildirimler olmuştur. Ciddi oküler viral enfeksiyon (örn: herpessimplex) ya da üveit/iritit geçmişi olan hastalarda BİMAPRESS dikkatli kullanılmalıdır.

BİMAPRESS, inflamatuvar oküler durumları olan, neovasküler, inflamatuvar, kapalı açılı glokom, konjenital glokom ya da dar açı glokomu olan hastalarda çalışılmamıştır.

Deri


BİMAPRESS'in cilt yüzeyiyle tekrarlanan şekilde temas ettiği alanlarda tüylenme potansiyeli bulunmaktadır. Bu nedenle BİMAPRESS'in tavsiye edildiği şekilde uygulanması ve yanakveya diğer cilt alanlarına akmasını önlemek önemlidir.

Solunum


BİMAPRESS, kısıtlanmış solunum fonksiyonu olan hastalarda çalışılmamıştır. Astım veya KOAH geçmişi olan hastalarla ilgili sınırlı bilgi mevcuttur, ancak pazarlama sonrasıdeneyimlerde astım, dispne ve KOAH'ın şiddetlenmesi ile astım bildirilmiştir. Busemptomların sıklığı bilinmemektedir. Başka nedenlerden dolayı KOAH'lı, astımlı ya dakısıtlanmış solunum fonksiyonu olan hastalar, dikkatle tedavi edilmelidir.

Kardiyovasküler


BİMAPRESS, birinci dereceden daha ciddi kalp bloğu ya da kontrol edilemeyen konjestif kalp yetmezliği olan hastalarda çalışılmamıştır. BİMAPRESS ile sınırlı sayıda spontanbradikardi veya hipotansiyon bildirimleri olmuştur. BİMAPRESS, düşük kalp atışı veyadüşük tansiyona meyilli hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Diğer bilgiler


Glokom veya oküler hipertansiyonu olan hastalarda BİMAPRESS ile yapılan çalışmalarda gözün günde bir dozun üzerinde bimatoprosta maruz kalmasının intraoküler basınç düşürücüetkiyi azaltabileceği gösterilmiştir (bkz. 4.5 Diğer tıbbi ürünlerle etkileşim ve diğer etkileşimşekilleri). Diğer prostaglandin analogları ile birlikte BİMAPRESS kullanan hastalarintraoküler basınçlarındaki değişiklikler açısından izlenmelidir.

BİMAPRESS, koruyucu olarak yumuşak kontakt lensler tarafından absorbe edilebilen benzalkonyum klorür içermektedir. Gözde iritasyon ve yumuşak kontakt lensin rengindebozukluk oluşabilir. Göze uygulanmadan önce kontakt lensler çıkarılmalı ve uygulamadan 15dakika sonra yeniden takılmalıdır.

Oftalmik ürünlerde yaygın olarak koruyucu olarak kullanılan benzalkonyum klorürün noktalı keratopati ve/veya toksik ülseratif keratopatiye neden olduğu bildirilmiştir. BİMAPRESSbenzalkonyum klorür içerdiğinden kuru göz hastalarında ya da hasarlı korneada sık veya uzunkullanımı gözlem altında tutulmalıdır.

Çok dozlu topikal oftalmik ürün kullanımıyla ilişkili olarak bakteriyel keratit bildirimleri bulunmaktadır. Bu ürünler çoğunlukla aynı zamanda oküler bir hastalığı olan hastalartarafından kazara kontamine edilmiştir. Oküler epitel yüzeyinde bozulma olan hastalarbakteriyel keratit gelişimi açısından daha büyük risk altındadır.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

BubeHerhangiıfeirketkkleşimiga^Aşmâsa yıapilaarnutırzaianmıştır. Doküman http://ebs.titck.gov.tr/Basvuru/EImza/Kontrol adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : laklUZİ AxYnUyQ3NRSHY3Zl AxS3kO

3

BİMAPRESS'in oküler uygulamasından sonra bimatoprostun sistemik konsantrasyonları son derece düşük olduğundan (0,2 ng/ml'nin altında) insanlarda etkileşim beklenmez.Bimatoprost birden fazla enzim ve yolak aracılığı ile biyotransformasyona uğramaktadır vepreklinik deneylerde karaciğerde ilaç metabolize eden enzimlerinden herhangi birine etkisigözlemlenmemiştir.

Klinik deneylerde BİMAPRESS, çeşitli farklı oftalmik beta-blokerlerle birlikte kullanılmış ve herhangi bir ilaç etkileşimi tespit edilmemiştir.

BİMAPRESS'in topikal beta-blokerler dışındaki antiglokom ajanlar ile birlikte kullanımı, adjuvant glokom tedavisinde değerlendirilmemiştir.

Diğer prostaglandin analogları ile birlikte kullanıldığında, glokomu veya oküler hipertansiyonu olan hastalarda, prostaglandin analoglarının (örn. BİMAPRESS) göz içi basınçdüşürücü etkisinin azalma ihtimali vardır (bkz. 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar, tedavi sırasında uygun bir kontraseptif yöntem uygulamalıdır.

Gebelik dönemi

BİMAPRESS, gebelik döneminde gerekmedikçe kullanılmamalıdır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonel/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Bimatoprostun insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, bimatoprostun süte geçtiğini göstermektedir. Emen bebeğe risk gözardı edilemez.Laktasyona devam edilip edilmemesine veya BİMAPRESS tedavisine devam edilipedilmemesine, emzirmenin çocuğa yararı ve BİMAPRESS tedavisinin anneye yararıdeğerlendirilerek karar verilir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Topikal oftalmik kullanım ile ilgili olarak insanda üreme yeteneği/fertiliteye etkisi bildirilmemiştir. Ancak, hayvan çalışmalarında yüksek maternotoksik dozlarda üremetoksisitesi gösterilmiştir.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

BİMAPRESS'in araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde ihmal edilebilir bir etkisi vardır. Herhangi bir oküler tedaviyle olduğu gibi ilaç verildiğinde geçici bir görme bulanıklığı sözkonusu olursa, hastanın araç veya makine kullanmaya başlamadan önce görmesi tekrarnetleşene kadar beklemesi gerekir.

4

4.8. İstenmeyen etkiler

Klinik çalışmalarda 1800'den fazla hasta BİMAPRESS ile tedavi edilmiştir. Faz III BİMAPRESS monoterapi ve adjuvant tedavi verilerinin birleştirilmesinden elde edilen verileredayanarak, bildirilen tedaviye bağlı en yaygın istenmeyen etkiler: 2. yılda %7 ve 3. yılda %2 yeniraporlar insidansıyla ilk yılda %45'e kadar kirpik uzaması, 2. yılda %13 ve 3. yılda %12 yeniraporlar insidansıyla ilk yılda %44'e kadar konjunktival hiperemi (genelde eser miktar ile hafifve non-inflamatuar cinsi olduğu düşünülmüştür) ve 2. yılda %3 ve 3. yılda %0 yeni raporlarinsidansıyla ilk yılda hastaların %14'üne kadar oküler kaşıntı. İlk yılda hastaların %9'undan azıistenmeyen etkilere bağlı olarak tedaviyi bırakmıştır. Daha fazla hastanın tedaviyi bırakmainsidansı 2. ve 3. yılda %3'tür.

Aşağıdaki istenmeyen etkiler, BİMAPRESS ile klinik çalışmalar sırasında bildirilmiştir. Çoğu oküler, hafif ila orta şiddettedir ve hiç biri ciddi değildir.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Göz alerjisi ve alerjik dermatitin işaret ve semptomlarını içeren aşırı

duyarlılık reaksiyonu

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: Baş ağrısı

Yaygın olmayan: Baş dönmesi

Göz hastalıkları

Çok Yaygın: Yaygın:

Yaygın olmayan: Bilinmiyor:

Konjunktival hiperemi, kirpiklerde uzama ve oküler kaşıntı Alerjik konjunktivit, astenopi, blefarit, konjunktival ödem, korneaerozyonu, kirpiklerde koyulaşma, gözde ağrı, gözde yabancı cisimhissi, iris pigmentasyonunda artış, oküler yanma, oküler kuruluk, oküleriritasyon, fotofobi, yüzeyel noktalı keratit, göz yaşarması, görmebozukluğu ve görme keskinliğinin kötüleşmesi, göz akıntısı, gözkapağında eritem, göz kapağında kaşıntı

Blefarospazm, kistoid maküler ödem, göz kapağı retraksiyonu, iritis, üveit ve retinal hemoraji, periorbital eritem, göz kapağı ödemiGöz kapağı sulkusunun derinleşmesi de dahil periorbital ve gözkapağındaki değişiklikler

Vasküler hastalıklar

Yaygın: Hipertansiyon

Solunum, göğüs ve mediyastinal hastalıklar

Bilinmiyor: Astım, astımınşiddetlenmesi, KOAH'ın şiddetlenmesi, dispne

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın olmayan: Bulantı

5

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın: Perioküler deri pigmentasyonu

Yaygın olmayan: Hirsutizm

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yaygın olmayan: Asteni

Araştırmalar

Yaygın: Anormal karaciğer fonksiyon testi

Fosfat içeren göz damlaları için bildirilen istenmeyen etkiler:

Ciddi kornea hasarı olan hastalarda, fosfat içeren göz damlaları kullanımıyla ilgili olarak çok seyrek olarak kornea kalsifikasyonu vakaları bildirilmiştir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e-posta:

[email protected]. Doz aşımı ve tedavisi

Herhangi bir doz aşımı vakası bildirilmemiştir ve oküler uygulamadan sonra doz aşımı olması muhtemel değildir.

Doz aşımı söz konusu olursa, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. BİMAPRESS yanlışlıkla yutulmuşsa, aşağıdaki bilgiler yararlı olabilir:

Ratlar ve farelerle yapılan iki haftalık bir çalışmada, 100mg/kg/gün'e kadar olan dozların toksik etkisi olmamıştır. mg/m2 olarak ifade edildiğinde bu doz, BİMAPRESS'in bütünşişesinin 10 kg'lık bir çocuk tarafından yutulmasından 70 kat daha yüksektir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik Grup: Oftalmik ilaçlar, prostaglandin analogları ATC Kodu: S01EE03

İnsanda bimatoprostun göziçi basıncını düşürmesinin mekanizması, hümör aközün trabeküler ağdan dışa akımını ve uveoskleral dışa akımını artırmaktır. Göziçi basıncındaki azalma ilkuygulamadan yaklaşık 4 saat sonra başlar ve maksimal etkiye yaklaşık 8 ila 12 saat içindeulaşılır. Etki süresi en az 24 saattir.

Bimatoprost, kuvvetli oküler hipotansif bir ajandır. Sentetik bir prostamiddir ve yapısal olarak prostaglandin F 2a (PGF 2a) ile ilişkilidir ve bilinen prostaglandin reseptörlerinden herhangibiri ile etkileşmez. Bimatoprost selektif bir şekilde prostamidler adı verilen yeni keşfedilmişbiyosentez maddelerinin etkilerini taklit eder. Ancak prostamid reseptorü yapısal olarak henüztanımlanmamıştır.

6

Erişkinlerde bimatoprost'un timolol ile karşılaştırmalı 12 aylık monoterapisi sırasında, göziçi basıncında sabahleyin (08.00) başlangıca göre ortalama değişiklik -7,9 ila -8,8 mmHgolmuştur. Herhangi bir vizitte, 12 ay boyunca ölçülen diürnal ortalama göziçi basıncı değerlerigün boyunca 1,3 mm Hg'den daha farklı olmamıştır ve hiçbir zaman 18,0 mm Hg'den yüksekdeğildir.

Bimatoprost'un latanoprost ile karşılaştırıldığı 6 aylık bir çalışmada, çalışma boyunca sabah ortalama göziçi basıncında bütün vizitlerde istatistiksel olarak daha üstün azalma gözlenmiştir(bimatoprost için -7,6 ile -8,2 mm Hg arasında, buna karşılık latanoprost için -6,0 ile -7,2mmHg). Konjunktivada kızarıklık, kirpik uzaması, gözde kaşıntı, latanoprosta kıyaslabimatoprost ile istatistiksel olarak anlamlı şekilde daha yüksektir, ancak advers olaylara bağlıolarak ilaç bırakma oranları düşüktür ve anlamlı olarak farklı değildir.

Tek başına beta-bloker tedavi ile kıyaslandığında, kombine beta-bloker ve BİMAPRESS tedavisi ortalama sabah (08.00) göziçi basıncını -6,5 ila -8,1 mmHg düşürmüştür.

Psödoeksfoliyatif ve pigmenter glokomu olan açık açılı glokom hastalarında ve patent iridotomili kronik kapalı açılı glokom hastalarındaki kullanımına ait veriler sınırlıdır.

Klinik çalışmalarda, kalp atış hızı ve kan basıncı üzerinde klinik açıdan önemli bir etkisi görülmemiştir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Emilim:


Bimatoprost, insan kornea ve sklerasına

in vitro%

0,03 bimatoprostun oküleruygulanmasından sonra, kan konsantrasyonları dozlamadan sonra 10 dakika içinde pikseviyesine ulaşmış ve dozlamadan sonra 1,5 saat içinde alt tespit sınırının (0,025 ng/ml) altınadüşmüştür. Ortalama Cmax ve EEA0-24saat değerleri, 7. ve 14. günlerde sırasıyla yaklaşık 0,08ng/ml ve 0,09 ng*saat/ml'dir. Bu da, oküler dozlamanın ilk haftası içinde kararlı birbimatoprost konsantrasyonuna ulaşıldığını göstermektedir.

Dağılım:


Bimatoprost, vücut dokularına orta düzeyde dağılmaktadır ve kararlı durumda insanlarda sistemik dağılım hacmi 0,67 l/kg'dır. İnsan kanında, bimatoprost esas olarak plazmadabulunur. Bimatoprostun plazma proteinlerine bağlanma oranı yaklaşık %88'dir.

Biyotransformasyon:


Bimatoprost oküler uygulamadan sonra, kanda dolaşıma giren esas maddedir. Daha sonra bimatoprost oksidasyon, N-deetilasyon ve glukuronidasyona uğrayarak çeşitli metabolitlerinioluşturmaktadır.

Eliminasyon:


Bimatoprost, esas olarak renal yolla atılır. Sağlıklı gönüllülere verilen intravenöz bir dozun %67'si idrarla ve %25'i feçesle atılmıştır. İntravenöz uygulamadan sonra tespit edileneliminasyon yarı ömrü yaklaşık 45 dakikadır ve toplam kan klerensi 1,5 litre/saat/ kg'dır.

7

Hastalardaki karakteristik özellikler:

BİMAPRESS'in günde iki defa uygulanmasından sonra, yaşlılarda (65 yaş veya üstü gönüllüler) ulaşılan 0,0634 ng*saat/ml ortalama EEAo-24saat değeri, genç sağlıklı yetişkinlerdeulaşılan 0,0218 ng*saat/ml'den önemli ölçüde yüksektir. Ancak bu bulgu, klinik olarakanlamlı değildir, çünkü oküler uygulama nedeniyle hem yaşlılarda hem de genç yetişkinlerdesistemik maruziyet çok düşük kalmıştır.

Bimatoprost zaman içinde kanda birikmez ve genç ve yaşlı hastalarda güvenlilik profili benzerdir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik olmayan çalışmalardaki etkiler yalnızca insandaki maksimal maruz kalınan dozdan yeterince yüksek maruziyetlerde gözlenmiştir ve klinik kullanım ile ilişkisi azdır.

Maymunlarda 1 yıl süreyle günde >0,3 mg/ml konsantrasyonlarında oküler bimatoprost uygulaması, iris pigmentasyonunda artışa ve üst ve/veya alt sulkus belirginleşmesi ve palpebralfissürün genişlemesi ile karakterize olan dozla bağlantılı reversibl perioküler etkilere sebepolmuştur. İris pigmentasyonundaki artışın, melanosit sayısındaki artıştan ziyade, melanositlerdemelanin üretimi uyarımının artmasından kaynaklandığı görülmektedir. Perioküler etkiler ile ilişkiliolarak fonksiyonel veya mikroskopik değişiklikler gözlenmemiştir ve perioküler değişikliklerinmekanizması bilinmemektedir.

Bimatoprost, bir dizi

in vitroin vivo

deneyde mutajenik veya sitojenik değildir.

Bimatoprost, 0,6 mg/kg/gün dozlarına (amaçlanan insan dozunun yaklaşık 103 katı) kadar, ratlarda fertiliteyi bozmamıştır. Embriyo/fetal gelişme çalışmalarında, fare ve ratlarda insanlardakidozdan 860 ile 1700 kat daha yüksek dozlarda düşük olmuş, gelişme üzerinde herhangi bir etkigörülmemiştir. Bu dozlar, amaçlanan insan dozunun sırasıyla en az 33 ile 97 katı olan sistemikmaruziyetle sonuçlanmıştır. Ratlarda yapılan peri/postnatal çalışmalarda, maternal toksisite > 0,3mg/kg/gün (amaçlanan insan maruziyetinin en az 41 katı) doz verilen dişilerde gebelik süresindeazalma, fetus ölümü ve yavru vücut ağırlığında azalmaya neden olmuştur. Yavrunun nörodavranışsal işlevleri etkilenmemiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Benzalkonyum klorür Sitrik asit monohidratDisodyum hidrojen fosfat heptahidratSodyum klorür

Sodyum hidroksit veya hidroklorik asit (pH ayarı için)

Saf su

6.2. Geçimsizlikler

Geçerli değildir.

8

6.3. Raf ömrü6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.

İlk açılıştan sonra 4 hafta içinde kullanılmalıdır.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

BİMAPRESS, beyaz LDPE damlalıklı, beyaz HDPE vidalı kapaklı, 5 ml beyaz LDPE şişede kullanıma sunulan 3 ml çözelti içeren bir göz damlasıdır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

ROMPHARM İLAÇ Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Gazi Osman Paşa Mah. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi 5. Cad. No:17 Çerkezköy, TekirdağTel: 0282 758 22 23Faks: 0282 758 22 40

8. RUHSAT NUMARASI(LARI)

2017/282

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 27.04.2017 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

9

İlaç Bilgileri

Bimapress 0,3 Mg/ml Göz Damlası

Etken Maddesi: Bimatoprost

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.