Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Lemorin 400 Mg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

EK-2KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

LEMORİN 400 mg Film Kaplı Tablet

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

Her bir film tablet 400 mg Sevelamer Hidroklorür içerir.

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Film kaplı tablet

Beyaz renkli, yuvarlak, bikonveks film kaplı tablet

4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1 Terapötik endikasyonlar

LEMORİN, hemodiyaliz veya periton diyalizi alan yetişkin hastalarda hiperfosfateminin kontrolünde endikedir. Lemorin, kalsiyum destekleyici suplementleri, 1.25 dihidroksi VitaminD

34.2 Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Başlangıç dozu :


Fosfat bağlayıcı almayan hastalar için, serum fosfat seviyeleri baz alınarak önerilen Lemorin başlangıç dozu günlük 2.4 g, 3.6 g veya 4.8 g'dır. LEMORİN günde 3 kez yemeklerle birliktealınmalıdır.

Fosfat bağlayıcıları almayan hastalarda serum fosfat seviyeleri

Lemorin başlangıç dozu

1.76-2.42 mmol/l (5.5-7.5mg/dl)

Günde 3 kez, 2'er film tablet

2.42-2.91 mmol/l (7.5-9 mg/dl)

Günde 3 kez, 3'şer film tablet

>2.91 mmol/l

Günde 3 kez, 4'er film tablet

1

Daha önce fosfat bağlayıcı alan hastalarda optimum günlük dozu sağlamak için, serum fosfor seviyeleri ölçülerek gram bazında eşdeğer LEMORİN dozu verilmelidir.

Titrasyon ve idame tedavisi:

Serum fosfat düzeyleri yakından takip edilmelidir ve Sevelamer Hidroklorür dozu günde 3 defa 0.4 g veya 0.8 g (1.2 g/gün veya 2.4 g/gün) artışlarla titre edilerek, serum fosfat düzeyinin 1.76mmol/l (5.5 mg/dl) veya daha düşük değere ulaşması amaçlanmalıdır. Serum fosfat seviyesi,stabil serum fosfat düzeylerine ulaşılana kadar her iki ile üç haftada bir ve daha sonra da düzenliolarak kontrol edilmelidir.

Doz aralığı her öğünde 1 ile 10 tablet 400 mg film tablet arasında değişebilir. Bir yıllık klinik çalışmanın kronik fazında kullanılan ortalama gerçek günlük doz 7 gram sevelamerhidroklorürdür.

Uygulama şekli:

reçetelenmiş olan diyet listesine bağlı ezilmemeli, çiğnenmemeli ve parçalara

Hastalar LEMORİN'i yemekler ile almalı ve kalmalıdırlar. Tabletler bütün olarak yutulmalı,bölünmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Bu ilacın güvenliliği ve etkinliği 18 yaş altındaki prediyaliz hastalarda belirlenmemiştir. Bu hastalarda LEMORİN kullanılması önerilmez.

Pediyatrik popülasyon:

LEMORİN'in güvenliliği ve etkinliği 18 yaş altındaki hastalarda belirlenmemiştir. 18 yaşın altındaki çocuklarda LEMORİN kullanılması önerilmez.

4.3 Kontrendikasyonlar

Hipofosfatemi veya barsak obstrüksiyonlarında • Etkin madde sevelamer hidroklorüre veya formülasyonda yer alan yardımcı maddelerekarşı aşırı duyarlılık.

24.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

LEMORİN'in güvenliliği ve etkinliği aşağıdaki hastalarda çalışılmamıştır:

• Yutma bozukluğu

• Aktif inflamatuar barsak hastalığı

• Ciddi veya tedavi edilmemiş gastroparsiezi, divertikül, gastrik içerik retansiyonu veanormal veya düzensiz barsak hareketleri dahil gastrointestinal motilite bozukluğu,Major gastrointestinal cerrahi işlem hikayesi

Dolayısıyla bu bozuklukları olan hastalarda LEMORİN kullanıldığı zaman dikkatli olunmalıdır.

Barsak tıkanması ve ileus/subileus


Çok nadir vakalarda, LEMORİN ile tedavi sırasında barsak tıkanması ve ileus/subileus oluştuğu gözlenmiştir. Konstipasyon bu duruma öncülük eden belirti olabilir. Konstipasyongözlenen hastalar LEMORİN ile tedavi edilirken dikkatle izlenmelidir. Ciddi konstipasyonveya diğer ciddi gastrointestinal semptomlar gelişen hastalarda LEMORİN tedavisi tekrardeğerlendirilmelidir.

Hiperparatiroidizm

LEMORİN, hipertiroidizmin kontrolünde tek başına endike değildir. Sekonder hiperparatiriodizmli hastalarda LEMORİN, kalsiyum destekleyici suplementleri, 1.25dihidroksi Vitamin D

3

veya analoglarından bir tanesini içermesi nedeni ile çoklu ilaç tedavisiyaklaşımı düşüncesi ile intakt paratiroid hormon (iPTH) seviyesini düşürmek içinkullanılmalıdır.

Hipokalsemi/hiperkalsemi:

Renal yetersizliği olan hastalarda hipokalsemi veya hiperkalsemi gelişebilir. LEMORİN kalsiyum içermez. Serum kalsiyum düzeyleri diyaliz hastalarının normal takiplerinde yapıldığıgibi izlenmelidir. Hipokalsemi durumunda elemental kalsiyum takviyesi olarak verilmelidir.

Yağda çözünen vitaminler


Diyet alımına ve son dönem renal yetersizliğin gidişine bağlı olarak diyaliz hastalarında düşük Vitamin A, D, E ve K seviyeleri gelişebilir. LEMORİN'in yiyeceklerde bulunan yağda çözünenvitaminleri bağladığı göz ardı edilemez. Bu nedenle, bu vitaminleri almayan hastalarda,

3

Vitamin A, D ve E seviyelerini izlemek ve tromboplastin zamanını ölçerek doğrudan Vitamin K'nın durumunu değerlendirmek düşünülmelidir ve eğer gerekiyorsa vitaminlerle desteklemeyapılmalıdır. Klinik çalışmada A, D, E ve K vitaminleri ölçülmediğinden, periton diyalizi alanhastalarda bu vitaminlerin ve folik asitin ayrıca izlenmesi önerilmektedir.

Folat eksikliği


Uzun dönem LEMORİN tedavisi sırasında folat eksikliğinin mümkün olmadığını söylemek için şimdilik henüz veri yoktur.

Serum klorür


Serum klorürü, LEMORİN tedavisi sırasında klorürün barsak lumeninde fosfor için değiştirilmesi nedeni ile artabilir. Her ne kadar, klinik çalışmalarda klinik olarak önemli birserum klorür yükselmesi gözlenmese de, serum klorür seviyesi diyaliz hastalarında rutintakiplerde yapıldığı gibi izlenmelidir. Bir gram LEMORİN yaklaşık olarak 180 mg(5.1 mEq)klorür içermektedir.

Metabolik asidoz


Kronik renal yetmezliği olan hastalar gelişen metabolik asidoza yatkındır. Sevelamer hidroklorür ile tedavi edilen hastalardaki daha düşük bikarbonat seviyelerinin kalsiyum bazlıbağlayıcılar kullanan hastalar ile karşılaştırıldığı birçok klinik çalışmada diğer fosforbağlayıcılarından sevelamer hidroklorüre geçişte asidozun daha da kötüleştiği bildirilmiştir.Dolayısıyla serum bikarbonat seviyelerinin yakından takip edilmesi önerilmektedir (bkz.Bölüm 4.5).

Hipotiroidizm


Sevelamer hidroklorür ve levotiroksini birlikte kullanan hipotiroidizm hastalarında yakın takip önerilir.

Anti-aritmik ve anti-nöbet ilaçları


Anti aritmik ve anti nöbet ilaçları kullanan hastalarda LEMORİN reçetelenirken dikkatli olunmalıdır. (Bkz. Bölüm 4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri).

4

Peritonit


Diyaliz alan hastalar, kullanılan diyaliz modalitesine spesifik olarak bazı enfeksiyon risklerine karşı açıktır. Peritonit, periton diyalizi (PD) alan hastalarda bilinen bir komplikasyondur veLEMORİN ile yapılan çalışmalarda birçok peritonit vakası bildirilmiştir. Dolayısıyla, PD alanhastalar, peritonit ile ilişkili herhangi bir belirti veya semptomun acil teşhisi ve tedavisi ilebirlikte uygun aseptik tekniğin kullanıldığının garanti altına alınması için yakından takipedilmelidir.

Uzun süreli kronik tedavi


Sevelamer hidroklorürün bir yıldan fazla kronik kullanımına ait veri henüz bulunmadığından, Sevelamer hidroklorür'ün uzun süreli kronik tedavi esnasındaki potansiyel emilimi ve birikimitamamıyla dışlanamaz. (Bkz. Bölüm 5.2 Farmakokinetik Özellikler).

4.5 Diğer tıbbi ürünlerle etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Diyaliz


Etkileşim çalışmaları diyaliz hastalarında yürütülmemiştir.

Siprofloksasin


Sağlıklı gönüllülerde LEMORİN ile yapılan bir tek doz çalışmasında, eşzamanlı olarak kullanılan siprofloksasinin biyoyararlanımı %50 oranında düşmüştür. Dolayısıyla LEMORİN,siprofloksasin ile eşzamanlı kullanılmamalıdır.

Anti aritmik ve anti nöbet ilaçları


Aritmi kontrolü için anti aritmik ilaç alanlar ile nöbetlerin kontrolü için anti nöbet ilaçları kullanan hastalar klinik çalışmalara dahil edilmemiştir. Bu ilaçlarla birlikte LEMORİN'inkullanılması halinde dikkatli olunmalıdır.

Levotiroksin


Pazarlama sonrası deneyim sırasında, Sevelamer hidroklorür ve Levotiroksinin birlikte kullanımda çok nadir olarak TSH değerlerinde artış bildirilmiştir. Dolayısıyla her iki ilacıkullanan hastalarda TSH seviyelerinin yakından takip edilmesi önerilmektedir.

5

Transplantasyon hastalarında mikofenolat mofetil, siklosporin ve takrolimus

Transplantasyon hastalarında sevelamer hidroklorür ile birlikte kullanılan siklosporin,mikofenolat mofetil ve takrolimus seviyelerinde, herhangi bir klinik komplikasyon (graft reddigibi) olmaksızın düşüş bildirilmiştir. Etkileşim olasılığı ekarte edilmediğinden mikofenolatmofetil, siklosporin ve takrolimus ile kombine kullanımda ve bırakılması sonrasında builaçların serum seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Digoksin, varfarin, enalapril veya metoprolol:


Sağlıklı gönüllülerde yapılan etkileşim çalışmalarında, sevelamer hidroklorürün digoksin, varfarin, enalapril veya metoprololün biyoyararlanımı üzerine etkisi görülmemiştir.

Proton pompası inhibitörü


Pazarlama sonrası deneyimlerde, proton pompası inhibitörü ile sevelamer hidroklorürü birlikte kullanan hastalarda fosfor seviyesinde artış çok seyrek raporlanmıştır.

Biyoyararlanım


Sevelamer hidroklorür absorbe edilmediğinden diğer ilaçların biyoyararlanımlarını etkileyebilir. Herhangi bir ilacın uygulanmasıyla bu ilacın biyoyararlanımının azalmasıylaklinik güvenliliği ve etkileri değişebileceğinden bu ilaç LEMORİN kullanmadan bir saat önceya da kullandıktan 3 saat sonra alınmalıdır veya doktor kan düzeylerini izlemeyi göz önündebulundurmalıdır.

4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Gebelik dönemi

Sevelamer hidroklorürün gebelerde kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. Sevelamer hidroklorürün yüksek dozda farelere uygulandığı hayvan çalışmalarında bazı üremetoksisiteleri gösterilmiştir (Bkz. Bölüm 5.3). Sevelamer hidroklorür ün ayrıca folik asit de dahilolmak üzere bazı vitaminlerin emilimini azalttığını göstermiştir (Bkz. Bölüm 4.4 ve bölüm 5.3).İnsanlardaki potansiyel riski bilinmemektedir. LEMORİN hamilelerde sadece eğer çok açıkihtiyaç varsa ve anne ve fetüsün her ikisi için de dikkatli bir risk/yarar analizi yapıldıktan sonrakullanılmalıdır.

6Laktasyon dönemi

Sevelamer hidroklorürün insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir.

Emzirme veya LEMORİN tedavisinden birine devam edip etmemeye karar verilirken çocuğun emzirmeden ve annenin LEMORİN'den sağlayacağı yarar göz önünde bulundurulmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

LEMORİN ile üreme yeteneği ve fertilite üzerine insanlarda yapılan klinik çalışma bulunmamaktadır. Sevelamer hidroklorür ile yapılan bir çalışmada, erkek sıçanlaraçiftleşmeden 28; dişi sıçanlara 14 gün önce başlanıp dişilerde gebelik süresince devamedildiğinde fertilitenin etkilenmediği gösterilmiştir. Çalışmadaki günlük en yüksek doz 4.5g/kg'dır (insan eşdeğer dozu klinik çalışma maksimum dozu olan 14.4 gr'lık dozun 3 katıdır).

4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerindeki etkileri için herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

4.8 İstenmeyen etkiler

Tedavi süresi 54 haftaya varan 244 hemodiyaliz hastası ve tedavi süresi 12 hafta olan 97 periton diyalizi hastasını kapsayan paralel tasarımlı çalışmalarda, muhtemelen ve tahminenSevelamerhidroklorür ile ilişkili olarak gözlenen en sık görülen (hastaların >% 52'i) istenmeyen etkilersistem organ sınıflandırılmasına göre gastrointestinal bozukluklardır. Bu çalışmalarda (299hasta) ve kontrolsüz klinik çalışmalarda (384 hasta) muhtemelen ve tahminen Sevelamerhidroklorür ile ilişkili veriler görülme sıklıklarına göre listelenmiştir. Bildirilme sıklıkları şuşekildedir: çok yaygın ( >1/10), yaygın ( >1/100,<1/10 ), yaygın olmayan ( >1/1000,<1/100 )seyrek( >1/1000, < 1/10000 ), çok seyrek (<1/10000 ), bilinmiyor (mevcut verilere göre tahminedilemiyor ) şeklinde sınıflandırılmıştır.

İmmun Sistem Hastalıkları

Çok seyrek : Hipersensitivite*

Metabolizma ve Besleme Bozuklukları

Seyrek : Asit zehirlenmesi, serum klorür seviyesinde artış

Gastrointestinal Hastalıklar

Çok yaygın : Bulantı, kusma,

7

Yaygın : Diyare, dispepsi, flatulans, üst karın ağrısı, konstipasyon

Bilinmiyor : Karın ağrısı, barsak tıkanması, ileus/subileus, divertikülit, intestinal perforasyon

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Bilinmiyor : Kaşıntı, döküntü

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir

(www.titck.gov.tr[email protected] Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı vakası bildirilmemiştir.

Sevelamer hidroklorür, normal sağlıklı gönüllülere herhangi bir istenmeyen etki görülmeksizin sekiz gün süresince 14 gram/gün (35 adet 400 mg film tablete ekivalan) dozunda verilmiştir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

ATC Kod: V03A E02

Farmakoterapötik grup: Hiperkalemi ve hiperfosfatemi tedavisinde kullanılan ilaçlar

LEMORİN etkin madde olarak metal ve kalsiyum içermeyen, absorbe edilmeyen ve bir fosfor bağlayıcı poli ( allilamin hidroklorür ) polimeri olan sevelamer hidroklorür içermektedir.Sevelamer hidroklorür polimer iskeletten bir karbon ile ayrılan multipl aminler içerir. Buaminler barsakta kısmen proton eklenmesi ve iyon ve hidrojen bağlanması yoluyla fosformolekülleri ile reaksiyona girer. Bu şekilde, besin yolundaki fosfor bağlaması ile Sevelamerhidroklorür serumdaki fosfor konsantrasyonu düşürür.

Klinik çalışmalarda sevelamer hidroklorürün hemodiyaliz veya periton diyalizi alan hastalarda serum fosforunun düşürülmesinde etkili olduğu gösterilmiştir.

Sevelamer hidroklorür, sadece kalsiyum bazlı fosfor bağlayıcıları kullanan hastalarla karşılaştırıldığında, büyük bir ihtimalle kendisinin kalsiyum içermemesi nedeni ile

8

hiperkalsemik episodların sıklığını düşürür. Fosfor ve kalsiyum üzerindeki etkilerinin bir yıllık takip ile çalışma süresince korunduğu kanıtlanmıştır.

Sevelamer hidroklorür'ün

in-vitroin-vivo

deneysel hayvan modellerinde safra asitlerini bağladığı gösterilmiştir. İyon değişim reçineleri ile safra asidlerinin bağlanması, kan kolesteroldüzeylerinin düşürülmesi için iyi bir yöntemdir. Klinik çalışmalarda ortalama total ve LDLkolesterol % 15-31 oranında düşmüştür. Bu etki 2 haftadan sonra gözlenmiştir ve uzun surelitedavide de korunmuştur. Trigliseridler, HDL kolesterol ve albumin değişmemiştir.

Hemodiyaliz hastalarında yapılan klinik çalışmalarda, Sevelamer hidroklorür tek başına serum intakt paratiroid hormonu ( iPTH ) üzerinde devamlı ve klinik olarak anlamlı bir etkioluşturmamıştır. Bununla birlikte periton diyaliz hastalarını içeren 12 haftalık çalışmadakalsiyum asetat alan hastalar ile karşılaştırıldığında benzer iPTH düşüşü görülmüştür.Sekonder hiperparatrioidizmi olan hastalarda sevelamer hidroklorür, kalsiyum destekleyicisuplementleri, 1,25 dihidroksi Vitamin D3 veya analoglarından bir tanesini içermesi nedeni ileçoklu ilaç tedavisi yaklaşımı düşüncesi ile intakt paratiroid hormon ( iPTH ) seviyesinidüşürmek için kullanılmalıdır.

Bir yıllık bir klinik çalışma boyunca, kalsiyum karbonata kıyasla sevelamer hidroklorürün kemik döngüsü veya mineralizasyon üzerinde herhangi bir yan etkisi olmamıştır.

5.2 Farmakokinetik özellikler

Sevelamer hidroklorür sağlıklı gönüllülerde yapılan tek doz farmakokinetik çalışmaya göre gastrointestinal kanaldan emilmemektedir. Farmakokinetik çalışmalar renal yetersizliği olanhastalarda yapılmamıştır. (Bkz Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Sevelamer hidroklorür ile yapılan klasik güvenlik farmakolojisi, tekrarlayan doz toksisitesi ve genotoksisitite çalışmalarında, insanlara yönelik özel bir tehlike yaratacağına dair klinik verisaptanmamıştır.

Oral sevelamer hidroklorür ile yapılan karsinojenik çalışmalar fareler ( 9 g/kg/gün dozuna kadar) ve sıçanlar (0.3; 1 veya 3g/kg/gün dozuna kadar ) üzerinde yürütülmüştür. Yüksek dozgrubunda erkek sıçanlarda mesane geçiş hücreli papilloma insidansında artış saptanmıştır.

9

(insan eşdeğer dozu klinik çalışma maksimum dozu olan 14,4gr'lık dozun 2 katıdır). Farelerde tümör insidansında artış olmamıştır ( insana eşdeğer dozu klinik çalışma maksimum dozunun3 katıdır ).

Metabolik aktivasyon

in vitro

memeli sitogenetik testte, sevelamer hidroklorür yapısal kromozom anomalilerinde istatistiksel olarak anlamlı artışa neden olmuştur. Ames bakteriyelmutasyon test sonuçlarına sevelamer hidroklorürün mutajenik olmadığı bildirilmiştir.

Sıçanlarda ve köpeklerde sevelamer hidroklorürün yağda eriyen D, E ve K ( koagulasyon faktörü ) vitaminleri ile folik asid emilimini azalttığı gösterilmiştir.

Orta ve yüksek doz sevelamer hidroklorür alan dişi sıçanların fetuslarının farklı bölgelerinde iskelet osifikasyonunda kayıplar gözlenmiştir (insan eşdeğer dozu klinik çalışma maksimumdozu olan 14,4 gr'lık dozdan düşüktür ). Bu etkiler D vitamin kaybına ikincil olarak oluşuyorolabilir.

Organogenez döneminde sonda ile sevelamer hidoklorür verilen gebe farelerde, yüksek doz gurubunda ( insane eşdeğer dozu klinik çalışma maksizmum dozunun 2 katıdır ) erkenrezorpsiyon artışı gelişmiştir.

Sevelamer hidroklorür ile yapılan çalışmalarda, erkek sıçanlara çiftleşmeden 28; dişi sıçanlara 14 gün önce başlanıp dişilerde gebelik süresince devam edildiğinde fertilitenin etkilenmediğigösterilmiştir. Çalışmalardaki günlük en yüksek doz 4,5 g/kg/gün'dür ( insan eşdeğer dozuklinik çalışma maksimum olan 14,4 gr'lık dozun 3 katıdır ).

6. FARMASOTIK ÖZELLİKLER6.1 Yardımcı maddelerin listesi

Kolloidal silikon dioksit Stearik asit

Opadry White II 85F18422 Polivinil alkolTitanium dioksitMakrogolTalk

10

6.2 Geçimsizlikler

Geçerli değil.

6.3 Raf ömrü

24 ay

6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler

Çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

180 film kaplı tablet opak PVC/PE/PVdC-Aluminyum blisterlerde, karton kutuda kullanma talimatı ile beraber ambalajlanır.

6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Polpharma Sağlık Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.

Dikilitaş Mah. Prof. Dr. Bülent Tarcan Cad.

No: 5 Pak İş Mrk. K

:8

Beşiktaş/Gayrettepe/İstanbul Tel: 0212 266 6870Faks: 0212 266 6871

8. RUHSAT NUMARASI (LARI)

2017/462

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 30.06.2017 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLEME TARİHİ

11

İlaç Bilgileri

Lemorin 400 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Sevelamer Hidroklorür

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.