Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Tamoxifen Tablet 10mg Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

TAMOXIFEN 10 mg tablet

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİEtkin madde:

Tamoksifen sitrat (10 mg tamoksifene eşdeğer).............15,2 mg

Yardımcı maddeler:

Laktoz (sığır sütünden üretilir)............. 114,4 mg

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız

3. FARMASÖTİK FORMU

Film tablet

Beyaz, yuvarlak tabletler

4. KLİNİK ÖZELLİKLERİ
4.1 Terapötik Endikasyonu

TAMOXIFEN meme kanserinin tedavisinde endikedir.

4.2 Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Yetişkinler ve yaşlılar:

Günde iki kez bölünmüş dozlar halinde veya günde bir kez tek doz olarak, günlük 20-40 mg uygulanır.

Erken evre meme kanserinde hormonal tedavinin en az 5 yıl devam etmesi önerilmektedir. Optimum TAMOXIFEN tedavi süresi hekimin tayinine bırakılır.

Uygulama şekli

Oral olarak kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Yeterli bilgi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Etkisi ve güvenliliği kanıtlanmadığından çocuklarda kullanımı önerilmez (bkz. Bölüm 5.1 Farmakodinamik özellikler ve 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda doz değişikliği önerilmez.

1 / 104.3 Kontrendikasyonlar

Gebelik: TAMOXIFEN gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Tamoksifen kullanan kadınlarda çok az sayıda düşük, fetus ölümleri ve doğum hataları bildirilmiş fakat bu vakalar ile ilaçkullanımı arasında nedensel bir ilişki kurulamamıştır (bkz. Bölüm 4.6 Gebelik ve Laktasyon).

TAMOXIFEN'e veya bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı bilinen aşırı duyarlığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Anastrazol ile birlikte kullanımı kontrendikedir.

4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Meme kanseri tedavisi için TAMOXIFEN alan ve menopoza girmemiş olan hastaların bir kısmında menstruasyon baskılanır.

Tamoksifen tedavisi ile ilgili olarak hiperplazi, polipler, endometrial kanseri gibi endometrial değişimler ve uterus sarkomu (çoğunlukla malign

mikstMüllerian tümörler)

insidansında artışrapor edilmiştir. Bunun altında yatan mekanizma bilinmemektedir, fakat bu olayTAMOXIFEN'in estrojene benzer etkisi ile ilgili olabilir. TAMOXIFEN ile tedaviye devamedilen veya daha önce TAMOXIFEN tedavisi görmüş olan herhangi bir hastada anormaljinekolojik semptomlar, özellikle vajinal kanama veya mensturel düzensizlikler ve pelvisteağrı veya baskı gibi vajinal akıntı belirtileri rapor edilirse hasta hemen incelemeye alınmalıdır.

Hastaların söz konusu ilacın kullanımından önce ve tedavi boyunca periyodik olarak jinekolojik kontrollerden geçmeleri ve herhangi bir anormal vajinal kanama olması halindebunu doktorlarına bildirmeleri önerilmektedir.

Meme kanserli hastalarla yapılan klinik deneylerde, tamoksifen ile tedaviyi takiben bazı hastalarda endometrium ve diğer meme haricindeki bir bölgede ikinci bir primer tümöroluşumu rapor edilmiştir. Bu gözlemlerle tamoksifen arasında herhangi bir sebepsel ilişkisaptanmamış ve klinikteki önemi açığa kavuşmamıştır.

Normal dozun birkaç katı kullanıldığında TAMOXIFEN, uzun QT sendromuna / Torsades de Pointes gelişmesine neden olabilir. Konjenital uzun QT sendromu veya Torsades de Pointestanısı ya da şüphesi bulunan hastalarda kullanılmamalıdır.

Venöz tromboembolizm (VTE)

• Tamoksifen verilen sağlıklı kadınlarda, tromboembolizm riskinde 2-3 kat artışgörülmüştür (bkz. Bölüm 4.8 İstenmeyen etkiler).

Meme kanserli

hastalarda, ilaç reçete edilmeden önce dikkali olarak hastanın kişisel veailevi tromboembolizm hikayesine dair bilgi edinilmelidir. Protrombotik risk olduğuna kararverilmesi durumunda, hastalar trombofilik faktörler açısından taranmalıdır. Test sonucupozitif olan hastalar trombotik risk açısından uyarılmalıdır. Böyle hastalarda tamoksifenkullanımına ilişkin karar, hastanın tüm riskine dayalı olarak verilmelidir. Bazı hastalarda

2 / 10

tamoksifenin profilaktik antikoagülan ile birlikte kullanımı değerlendirilebilir (bölüm 4.5 ile çapraz referans).

• Ciddi obezite, yaşı ve diğer tüm risk faktörlerini arttırarak VTE riskini daha fazlaarttırmaktadır. Tamoksifen ile tedaviye başlamadan önce tüm hastalarda risk yarar dengesidikkatlice değerlendirilmelidir.

Meme kanserli

hastalarda, eş zamanlı kemoterapi de riskiarttırmaktadır (bkz. Bölüm 4.5 Diğer tıbbi ürünlerle etkileşim ve diğer etkileşim şekilleri).VTE açısından birden çok risk faktörü taşıyan hastalarda uzun süreli antikoagülan profilaksisidüşünülebilir.

• Cerrahi ve hareketsizlik:

InfertiliteMeme kanserliTüm

hastalara tromboz için uygunprofilaktik önlemler alınmalı ve hastanede bulundukları dönem ile ayağa kalktıkları erkendönemde derecelendirilmiş baskı çoraplarını kapsayacak şekilde, mümkünse, antikoagülantedavisi uygulanmalıdır.

• Herhangi bir hastada VTE görülmesi halinde, tamoksifen derhal durdurulmalı veuygun anti-tromboz önlemleri başlatılmalıdır. Tamoksifeni

meme kanserimeme kanserli

hastalarda tamoksifen kullanımına profilaktik antikoagülanile birlikte devam edilmesi gerekli olabilir.

• Tüm hastalar, VTE belirtisi ile karşılaştıklarını fark ettikleri anda derhal doktorları ileirtibata geçmeleri konusunda bilgilendirilmelidir.

Geç dönem meme rekonstrüksiyon operasyonunda TAMOXIFEN mikrovaskuler flap komplikasyonları riskinin artmasına neden olabilir.

Yaşları 2 ile 10 arasında olan McCune Albright Sendromlu (MAS) 28 kızla yapılan ve günde 20 mg tamoksifen alan kontrolsüz 12 aylık klinik çalışmada, 6 aylık tedaviden sonra uterushacmi artmış ve bir yıl sonra çalışma bitiminde ise ikiye katlanmıştır. Bu bulgulartamoksifenin farmakodinamik özellikleri ile uyumlu olduğundan, nedensel bir ilişkikurulamamıştır.

Bu ürün laktoz içerir. Kalıtsal olarak nadir galaktoz intolerans problemi olan Lapp laktaz yetmezliği veya glukoz-galaktoz malabsorbsiyonu olan hastalar bu ilacı kullanmamalıdır.

4.5 Diğer tıbbi ürünlerle etkileşim ve diğer etkileşim şekilleri

TAMOXIFEN kumarin tipi anti-koagülanlar ile beraber kullanıldığı zaman, anti-koagülan etkide belirgin bir artış meydana gelebilir. Böyle bir ilaç uygulaması başlatıldığında, hastanındikkatle izlenmesi önerilir.

TAMOXIFEN sitotoksik ajanlar ile birlikte kullanıldığında tromboembolik olayların oluşma riski artar (bkz. Bölüm 4.8 İstenmeyen etkiler). VTE riskindeki artış nedeniyle, bukombinasyonlar kullanıldığında trombüs profilaksisi, kemoterapi tedavisi boyuncadüşünülmelidir.

3 / 10

Tamoksifenin anastrazol ile kombinasyon halinde adjuvan tedavi olarak kullanılması, tamoksifenin tek başına kullanılmasına kıyasla artmış bir etkililik göstermemiştir. Anastrazolile birlikte kullanılmalarından sakınılmalıdır.

Tamoksifenin, aromataz inhibitörleri ile adjuvan tedavide birlikte kullanımı, tamoksifenin tek başına kullanılmasına kıyasla artmış etki göstermemiştir.

İnsanlarda tamoksifen metabolizması için bilinen yol CYP3A4 enzimleri ile kataliz sonucu demetilasyondur. Enzim indüksiyonu yapan bir ajan olan rifampisinin varlığında CYP3A4 ilefarmakokinetik etkileşimin, tamoksifen plazma seviyelerinde azalmaya neden olduğuliteratürde rapor edilmiştir. Bunun klinikteki önemi bilinmemektedir.

Literatürde CYP2D6 inhibitörleri ile farmakokinetik etkileşimin, ilacın daha aktif olan formlarından birinin (endoksifen) plazma seviyesinde %65-75 azalmaya neden olduğu raporedilmiştir. Bazı çalışmalarda bazı SSRI antidepresanlarla (örn. paroksetin) birlikte kullanımın,tamoksifenin etkililiğinde azalmaya yol açtığı rapor edilmiştir. Tamoksifen etkisindeki azalmaihmal edilebilir düzeyde olmadığından, güçlü CYP2D6 inhibitörleri (örn. paroksetin,fluoksetin, kinidin, sinakalset veya bupropion) ile birlikte kullanımdan mümkün olduğuncakaçınılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri ve 5.2 Farmakokinetiközellikler).

4.6 Gebelik ve laktasyonGebelik kategorisi: D

TAMOXIFEN hamilelerde kontrendikedir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü(Kontrasepsiyon)

Kadınlar TAMOXIFEN kullandıkları sürece gebe kalmamaları konusunda uyarılmalı ve eğer seksüel olarak aktiflerse gebeliğe karşı bariyer yöntemler veya hormonal olmayan diğerkontraseptif metodlar uygulamalıdırlar. Premenopozal kadınlar tedaviye başlamadan öncedikkatle incelenerek gebe olmadıkları kanıtlanmalıdır. Kadınlar TAMOXIFEN kullanırkenveya tedavinin kesilmesinden sonraki iki ay içinde gebe kaldıkları takdirde fetus üzerindekipotansiyel riskleri konusunda uyarılmalıdır.

Gebelik dönemi

TAMOXIFEN gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Tamoksifen kullanan kadınlarda çok az sayıda düşük, fetüs ölümleri ve doğum kusurları bildirilmiş fakat bu vakalar ile ilaç kullanımıarasında nedensel bir ilişki kurulamamıştır.

Laktasyon dönemi

TAMOXIFEN'in insan sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden, laktasyon sırasında bu ilacın alınması önerilmez. Bebeğin emzirilmesinin bırakılması veya TAMOXIFEN tedavisininbırakılması kararı, ilacın anne için önemine bağlıdır.

4 / 10Üreme yeteneği/Fertilite

Bir dizi

in-vivoin-vitroin-vitro ve in-vivo

genotoksisite testlerindetamoksifen genotoksiktir. Uzun dönemli çalışmalarda tamoksifen alan farelerde gonadaltümörler ve sıçanlarda karaciğer tümörleri rapor edilmiştir. Bu bulguların klinikle ilişkisisaptanmamıştır.

Sıçan, tavşan ve maymunların üremeleri üzerinde yapılan toksikoloji çalışmalarında herhangi bir teratojenik potansiyel görülmemiştir.

Tamoksifen, kemiricilerde fetüsün üreme sisteminin gelişimi üzerinde, estradiol, etinilestradiol, klomifen ve dietilstilbestrol (DES) tarafından oluşturulan değişikliklere benzeretki göstermiştir. Bu değişikliklerin klinik bağlantısı bilinmemekle birlikte, bazıları, özelliklevajinal adenozis, uterus içi DES kullanan ve 1/1000 oranında berrak hücreli vajinal ya daservikal karsinom gelişimi olasılığı bulunan genç kadınlardakine benzemekteydi. Tamoksifenkullanan hamile kadın sayısı çok azdı. Bu oral kullanımın, uterus içi tamoksifen kullanan gençkadınlarda vajinal adenozis ya da berrak hücreli vajinal veya servikal karsinoma yol açtığınadair ise herhangi bir vaka rapor edilmemiştir.

4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

TAMOXIFEN,in araç ve makine kullanma yeteneğini azalttığına dair herhangi bir kanıt yoktur.

4.8 İstenmeyen Etkiler

Yan etkiler ilacın farmakolojik etkisinden dolayı olanlar, sıcak basması, vajinal kanama, vajinal akıntı, pruritus vulva ve tümörün alevlenmesi gibi veya daha genel yan etkiler;gastrointestinal intolerans, baş ağrısı, sersemlik, ve bazen görülen sıvı retansiyonu ile alopesişeklinde sınıflandırılabilir.

Yan etkilerin şiddetli olduğu durumlarda, hastalığın kontrolünü kaybetmeksizin, dozajı (önerilen doz aralığı içinde) az miktarda azaltarak yan etkileri kontrol etmek mümkündür.Tamoksifen istenmeyen yan etkiler aşağıda özetlenmiştir.

Aşağıdaki sıklık tanımlamaları kullanılmaktadır:

Çok yaygın > 1/10

Yaygın >1/100 ila <1/10

Yaygın olmayan >1/1.000 ila < 1/100

Seyrek >1/10.000 ila < 1/1.000

Çok seyrek <1/10.000

Bilinmiyor eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor

İyi huylu ve kötü huylu neoplazmalar

Yaygın: Uterin miyom

Yaygın olmayan: Endometrial kanser

Seyrek: Uterin sarkoma (sıklıkla Malign mix ve Mullerian tümör), tümör alevlenmesi

5 / 10Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Yaygın: Anemi, tromboembolik olaylar (derin ven trombozu, mikrovasküler tromboz ve pulmoner emboli dahil)

Yaygın olmayan: Tromsitopeni, lökopeni Seyrek: Nötropeni, agranulositoz

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Yaygın: Hipersensitivite reaksiyonları

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Çok yaygın: Vücutta sıvı tutulumu

Yaygın olmayan: Hiperkalemi (kemik metastazı olan hastalarda)

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: İskemik serebrovasküler olaylar, başağrısı, sersemlik, duyularda değişiklik (parestezi ve disguzi)

Seyrek: Optik sinir iltihabı

Göz hastalıkları

Yaygın: Katarakt, retinopati
Yaygın olmayan: Görme bozuklukları

Seyrek: Kornea değişiklikleri, optik nöropati

Vasküler hastalıklar

Çok yaygın: Sıcak basması

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Yaygın olmayan: İnterstisyel pnömoni

Gastrointestinal hastalıkları

Çok yaygın: Bulantı Yaygın: Kusma, ishal, kabızlıkYaygın olmayan: Pankreatitis

Hepato-bilier hastalıklar

Yaygın: Karaciğer enzimlerinde değişiklik, karaciğer yağlanması Yaygın olmayan: Siroz

Seyrek: Hepatit, safra kanalı tıkanması, karaciğer yetmezliği, karaciğer hücre yaralanması, karaciğer hücre ölümü

Deri ve derialtı doku hastalıkları

Çok yaygın: Ciltte kızarıklık Yaygın: Saç dökülmesi

6 / 10

Seyrek: Anjiyoödem, Steven Johnson sendromu, kutanöz vaskulit, bülöz pemfigoid,eritema multiform

Çok seyrek: Kütanöz lupus eritematozus

Kas-iskelet bozukluklar, bağ-doku ve kemik hastalıkları

Yaygın: Bacak krampları, miyalji

Üreme sistemi hastalıkları

Çok yaygın: Vajinal kanama, vajinal akıntı

Yaygın: Vajinal kaşıntı, endometriyum değişiklikleri (rahim duvarı kalınlaşması ve polip dahil)

Seyrek: Endometriyoz, kistik over şişmesi, vajinal polipler

Konjenital, ailevi ve genetik hastalıklar

Çok seyrek:

Porphyria cutanea tardaLaboratuvar bulguları

Yaygın: Trigliserit seviyesi yükselmesi

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir. (www.titck.gov.tr; e-posta: [email protected]; tel: 0800 314 0008; faks: 0312 218 3599)

4.9 Doz aşımı ve tedavisi

Teorik bazda, aşırı dozun yukarıda bahsedilen farmakolojik etkilerde artmaya neden olacağı beklenmektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan gözlemler çok aşırı dozun (önerilen günlükdozun 100-200 katı) estrojenik etkiler yaratabileceğini göstermiştir.

Tamoksifen standart dozun birkaç defa verilmesinin, EKG'de QT aralığının uzaması ile ilişkili olabileceği şeklinde raporlar literatürde yer almaktadır.

Aşırı dozun tedavisi için spesifik bir antidot yoktur ve semptomatik tedavi yapılır.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Antineoplastik ve immünomodülatör ilaçlar; antiestrojenler ATC kodu: L02BA01

Etki mekanizması ve farmakodinamik etkiler:


Tamoksifen estrojen antagonisti olarak kompleks bir spektrum gösteren ve değişik dokularda estrojen agonistine benzer etkileri olan non-steroidal, trifeniletilen yapısında bir ilaçtır. Meme

7 / 10

kanserli hastalarda, tümör seviyesinde, tamoksifen primer olarak antiestrojen etki yaparak, estrojenin, estrojen reseptörüne bağlanmasını önler

.

Estrojen reseptörü pozitif veya reseptördurumu bilinmeyen meme kanseri olan kadınlarda 5 yıl süreyle adjuvan tedavi olaraktamoksifen kullanımının 1 veya 2 yıllık tedaviye göre önemli derecede büyük etki eldeedilerek hastalığın nüks etmesini büyük ölçüde azalttığı ve 10 yıllık sağkalımı arttırdığıgösterilmiştir. Bu faydalar çoğunlukla yaşa, menopozal duruma, tamoksifen dozuna ve ilavekemoterapiye bakmaksızın ortaya çıkmıştır. Klinikte, tamoksifenin postmenopozal kadınlardatotal serum kolesterol ve düşük dansiteli lipoproteinlerin %10-20 azalmasına yol açtığısaptanmıştır. Buna ilaveten tamoksifenin postmenopozal kadınlarda kemik mineraldansitesinin idamesini sağladığı da rapor edilmiştir.

Heterojen gruptan yaşları 2 ile 10 arasında olan McCune Albright Sendromlu (MAS) 28 kızla kontrolsüz bir klinik çalışma yürütülmüştür. Çalışmada 12 ay boyunca günde 20 mgtamoksifen verilmiştir. Çalışma öncesinde vajinal kanaması olan hastaların %62'sinin (21hastanın 13'ü) 6 ay boyunca hiç vajinal kanamalarının olmadığı rapor edilmiştir ve %33hastada ise (21 hastada 7 hasta) 12 aylık çalışma süresince hiç vajinal kanama raporedilmemiştir. Ortalama uterus hacmi 6 aylık tedavi sonunda artmış ve 1 yıllık tedavi süresibitiminde ise ikiye katlanmıştır. Bu bulgular tamoksifenin farmakodinamik özellikleri ileuyumlu olduğundan, nedensel bir ilişki kurulamamıştır.

CYP2D6 polimorfizm durumu, tamoksifene klinik cevaptaki değişkenlik ile bağlantılı olabilir. Zayıf metabolizer durumu, azalmış cevap ile bağlantılı olabilir. CYP2D6 zayıfmetabolizerleri tedavisindeki bulguların önemi tamamiyle aydınlatılamamıştır (bkz. Bölüm4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri, 4.5 Diğer tıbbi ürünlerle etkileşim ve diğer etkileşimşekilleri ve 5.2 Farmakokinetik özellikler).

CYP2D6 genotipi

Mevcut klinik veriler, fonksiyonel olmayan CYP2D6 alelleri için homozigot olan hastalarda, meme kanseri tedavisindeki tamoksifen etkisinin daha az olacağını göstermektedir.

5.2 Farmakokinetik özellikler

Emilim:


Oral uygulamayı takiben, Tamoksifen hızla absorbe olur ve 4-7 saat arasında maksimum serum konsantrasyonuna ulaşır. Günlük 40 mg doz ile 4 haftalık tedaviden sonra, kararlıdurum konsantrasyonuna ulaşır (yaklaşık 300 nanogram/ml).

Dağılım:


İlaç yüksek oranda serum albüminine bağlanır (>%99).

Biyotransformasyon:


Karaciğerde hidroksilasyon, demetilasyon ve konjugasyon yolu ile metabolize olması sonucu, ana molekül ile benzer farmakolojik profile sahip ve dolayısı ile terapötik etkiye katkıdabulunan birçok major metabolit oluşur.

8 / 10

Tamoksifen temel olarak CYP3A4 tarafından N-dezmetil-tamoksifene metabolize olmaktadır, ki bu da CYPD6 tarafından daha ileri olarak başka bir aktif metabolit olan endoksifenemetabolize edilir. CYP2D6 enzim eksikliği olan hastalarda endoksifen konsantrasyonları,normal CYP2D6 aktivitesine sahip olan hastalara oranla yaklaşık olarak %75 daha düşüktür.Güçlü CYP2D6 inhibitörlerinin kullanılması, dolaşımdaki endoksifen seviyelerini benzerseviyelere kadar düşürmektedir.

Eliminasyon:


İtrah başlıca feçes yolu ile olur. İlacın kendisi için yaklaşık 7 günlük bir eliminasyon yarılanma ömrü hesaplanmış olup, dolaşımdaki başlıca metabolit olan N-dezmetiltamoksifeniçin bu değer yaklaşık 14 gündür.

Hastalardaki karakteristik özellikler:


Yaş


Yaşları 2 ile 10 yaş arasındaki McCune Albright Sendromlu (MAS) kızlarla 12 ay boyunca günde 20 mg tamoksifen verilerek yürütülen klinik çalışmada, yetişkinlerlekarşılaştırıldığında, klirenste yaşla bağlantılı olarak düşüş ve EAA (genç hastalarda %50'yekadar yükselen değerler) değerinde de artış bulunmuştur.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Bir dizi

in-vivoin-vitroin-vitroin-vivo

genotoksisite testlerindetamoksifen genotoksiktir. Uzun dönemli çalışmalarda tamoksifen alan farelerde gonadaltümörler ve sıçanlarda karaciğer tümörleri rapor edilmiştir. Bu bulguların klinikle ilişkisisaptanmamıştır.

Sıçan, tavşan ve maymunların üremeleri üzerinde yapılan toksikoloji çalışmalarında herhangi bir teratojenik potansiyel görülmemiştir.

Tamoksifen, kemiricilerde fetüsün üreme sisteminin gelişimi üzerinde, estradiol, etinilestradiol, klomifen ve dietilstilbestrol (DES) tarafından oluşturulan değişikliklere benzeretki göstermiştir.

6. FARMASÖTİK BİLGİLER6.1 Yardımcı Maddeler

Laktoz (sığır sütünden üretilir)

Mısır nişastası Prejelatinize mısır nişastasıMagnezyum stearat

Film kaplama:


Metilhidroksipropilselüloz (E5)

Propilen glikol

Opaspray White M-1-711B (E171)

9 / 106.2 Geçimsizlik

Yeterli bilgi yoktur.

6.3 Raf ömrü

36 ay

6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C altındaki oda sıcaklığında, ışıktan ve nemden koruyarak saklanmalıdır.

6.5 Ambalajın yapısı ve içeriği

PVC/PVDC film kaplı beyaz PVC ve alüminyum folyo blister ambalajda 30 tablet şeklinde ambalajlanmıştır.

6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelik” lerine uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Deva Holding A.Ş.

Halkalı Merkez Mah. Basın Ekspres Cad.

34303 No:1 Küçükçekmece/İstanbul Tel: 0212 692 92 92Faks: 0212 697 00 24

8. RUHSAT NUMARASI(LARI)9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi:

Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

10 / 10

İlaç Bilgileri

Tamoxifen Tablet 10mg

Etken Maddesi: Tamoksifen

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Tamoxifen Tablet 10mg - KUB
  • Tamoxifen Tablet 10mg - KT
  • Google Reklamları

    Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.