Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Cf 19,8 Mg Disc Jel Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

CF 19,8 mg Disc Jel

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde

Her bir jel disk 19,8 mg pilokarpin nitrat içerir.

Yardımcı maddeler

Yardımcı maddeler için 6.1 'e bakınız

3. FARMASÖTİK FORM

Beyaz kilitli kapaklı PP şeffaf tüp içerisinde kirli beyaz, yarı saydam jel disk

4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

CF 19,8 mg Disc Jel;

Kistik fibrozis tanısını doğrulamak ya da dışlamak için:

- Kistik fibrozisi düşündüren klinik bulguları olan hastalara,

- Kistik fibrozise yol açan bir ya da iki mutasyonun saptandığı hastalara,

- Ailede kistik fibrozis hikâyesi olan hastalara,

- Yeni doğan tarama programında kistik fibrozis olduğu şüphelenilen 2 haftadanbüyük ve 3 kg'dan ağır bebeklere

kullanılır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji:

CF 19,8 mg Disc Jel ile iyontoforez ter testinin uygulanması bu konuda standardize eğitim almış deneyimli sağlık teknisyenleri tarafından yapılmalıdır. Sağlıkteknisyenlerine ter testi uygulama yöntemi standart işlem olarak tanımlanmalı vebasamakları yazılı olarak belirlenmelidir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Bu belge SO^s^âeldronl^mz a^mA^S^ e^ürn^ İ^Sammşıtır. Veiahanp://uygulaovmra a^rm^^nzâ,/ Kontrol

adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : 1Q3NRZ1 AxRG83ZmxXQ3NRSHY3S3kO

Uygulama şekli:

İyontoforez, elektriksel olarak yüklü, yapısında iyonize moleküller içeren ilaçların

elektrik akımı aracılığıyla başta deri olmak üzere yüzey dokulara uygulanması işlemidir.

Pilokarpin iyontoforezi ile ter testi 3 basamaktan oluşur:

• Ter bezlerinin iyontoforez yöntemi ile uyarılması,

• Terin toplanması,

• Terin analizi.

Pilokarpin iyontoforezi şu şekilde uygulanmaktadır:

• Cilde elverişli ve uygun yerlere tercihen ön kola 2 zıt yüklü elektrot yerleştirilir.

• Daha sonra hastanın ağrı eşiğinden daha az seviyede olmak üzere elektrik akımıverilerek akım 2 elektrot arasından geçirilir ve ilacın cilt içine oradan da terbezlerine geçmesi sağlanmış olur. Bu işlem 5 dk sürer. Bu sürenin sonundaelektrotlar kaldırılır ve cilt temizlenir.

• Terin toplanması için kola pozitif elektrodun yerleştiği yere saat gibi içindemikrobore tübing olan küçük bir aparat yerleştirilir.

• 20 dakika boyunca ter bu aparat içine toplanır. Terde klor miktarınınsaptanabilmesi için toplanan ter miktarının minimum 15 mikrolitre veya 75 mgolması gereklidir. Ter toplama aparatında toplanan ter miktarı renklendiriciolarak kullanılan farmasötik boya ile izlenir ve tubing sistemi dolduğunda ölçümiçin hazırdır.

Terin analizi:


Kistik fibrozis genetik bir hastalıktır ve bu hastalarda vücuttaki tüm hücre zarlarında klorür (tuz) geçişinde bir sorun vardır. Bu neden ile bu hastaların terlerinde tuziçeriği, kistik fibrozis olmayan kişiler ile karşılaştırıldığında daha yüksektir. Terdedoğrudan klorun ölçülmesi ter testi için tercih edilen yöntemdir.

Kondüktivite ölçümünde klor dışındaki diğer iyonlar da (sodyum, potasyum) klor ile beraber ölçülür. Kistik fibrozisde terde diğer iyonların da arttığı bilinmektedir. CLSI(Clinical Laboratory Standart Institute) rehberi, kondüktive yöntemini ancak taramatesti olarak önermektedir. Yüksek bulunan kondüktivite değerlerinde mutlaka klorölçümü yapılarak son karar verilmelidir.

Terdeki klor konsantrasyonu;

• 0-40 mmol/L aralığında bir değerse “normal”

• 40-60 mmol/L arasında bir değerse “şüpheli”

• 60 mmol/L ve üzerinde bir değerse “yüksek” olarak yorumlanır.

Elde edilen kondüktivite değeri:

• 0-50 mmol/L aralığında ise “normal”

• 50-90 mmol/L aralığında ise “şüpheli”

• 90 mmol/L ve üzerindeki değerler “yüksek” olarak yorumlanır.

Önemli uygulama talimatları

• Ter testinde ter bezlerinin uyarılması için, yaygın deri lezyonu olan veya deribütünlüğünün kaybolduğu, deriden kan veya iltihabi salgıların olduğu alanlarseçilmemelidir.

• Ter testi uygulamasının tüm basamaklarında kontaminasyondan kaçınılmalıdır.

• Terin toplandığı bölgeye klor içeren solüsyonların veya kremlerinuygulanmaması önerilir.

• Elektrotlar uygulanan kişinin koluna uygun büyüklük ve şekilde olmalıdır.

• Her iyontoforez işlemi sonrası elektrotların saf su ile yıkanması önerilir.

• Test sırasında deride hafif kızarma sık görülen bir bulgudur. Bu önemli değildir.Uygulama yeri işlem sonrası yıkandıktan bir süre sonra kızarıklık kendiliğindengeçer.

• Test sırasında deride ürtiker gelişmesi nadir görülen bir bulgudur. Duyarlıkişilerde görülebilir. Uygulama yeri işlem sonrası yıkanmalıdır. Ciddi bulgularıolanlarda lokal antihistaminik içeren kremler veya oral antihistaminikleruygulanabilir.

• Müdahale için gerekli adrenalin ve antihistaminik işlemin yapıldığı odadabulundurulmalıdır.

• Uygulama yerinde deri direncinin azaldığı durumlarda su toplaması ve yanıkoluşması nadir de olsa görülebilir.

• pH 7' yi aştığında pilokarpin ciddi bozulmaya maruz kalır. Düşük pH değeri iseyanık ihtimalini artırır. Bunu önlemek için verilecek çözeltinin pH'sısınırlandırılmalıdır. Pilokarpin daha yüksek bir pH'da daha düşük bir pHdeğerine (pH 3) göre cilde daha yüksek nüfuz eder. Yapılan çalışmalardaoptimum pH 5.98 olarak bulunmuştur.

• Deneyimsiz ve yeterli eğitim almamış test uygulayıcılarının yaptığı testlerde

adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : 1Q3NRZ1 AxRG83ZmxXQ3NRSHY3S3kO

deride su toplanması ve yanıklar daha sık görülür.

• Elektrotların cilde doğrudan kontağı, hasarlı jel disk kullanılması sonucu nadirde olsa su toplanması ve yanıklar bildirilmiştir.

• Elektrotun altına yerleştirilen jel disklerin elektrot yuvası ile uyumlu olmasıgereklidir, aksi takdirde su toplanması ve yanıklar oluşabilir.

İyontoferez işleminin yapıldığı deri bölgesine kollektör aparatı uygulandıktan

sonra, su geçirmez bir materyal (polietilen, parafin vs.) ile sarılmalı ve bantlanmalıdır.

• İşlem sırasında kontaminasyon, terin kaybı veya buharlaşması gibi testsonuçlarını etkileyebilecek durumlardan kaçınılmalıdır.

• Eğer test yapılırken buharlaşma veya başka sıvılar ile karışma düşünülüyorsa,ölçüm yapılmamalıdır (örneğin terin toplandığı aparatın yere düşmesi, üzerinesarılan parafinin yırtılması, terin toplandığı tüpten akması gibi).

• Yetersiz ter toplanması (15 pl veya 75 mg'dan az) durumunda da ölçümyapılmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Doz ayarlaması gerekmemektedir.

Böbrek yetmezliği:

Doz ayarlaması gerekmemektedir.

Pediyatrik popülasyon:

Yeni doğan tarama programında kistik fibrozis olduğu şüphelenilen 2 haftadan büyük

ve 3 kg'dan ağır bebeklere doktor tavsiyesine bağlı olarak kullanılabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz ayarlaması gerekmemektedir.

4.3. Kontrendikasyonlar

Pilokarpin iyontoforezi,

• Pilokarpine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda,

• Aritmi gibi kardiyak hastalığı olan, kalp pili gibi elektriksel cihazlar taşıyanhastalarda,

• Epilepsisi olan hastalarda,

• Metal protezi olanlarda,

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Pilokarpin iyontoforezi ile ter testi pozitif çıkan bireylerde, ter testi sonuçları ile kistik fibrozis tanısının konulması için mutlaka test bir kez daha tekrarlanmalı ve onun dayüksek olduğu gösterilmelidir. Yüksek ve sınırda bulunan terde klor değerleri mutlakatekrarlanmalıdır.

Terleme hızının yeterli olmamasına bağlı yetersiz miktarda ter toplanması yanlış sonuçlara sebep olabilir. Bu tür durumlarda pilokarpin iyontoforez ile ter testitekrarlanmalıdır.

Ödemli çocuklarda deri altındaki ödem sıvısı yanlış sonuçlara neden olabilir. Özellikle protein kaybının ağır olduğu kistik fibrozisli çocuklarda cilt ödemi sık görülür.Pilokarpin iyontoforez yapılmadan önce ödemin varlığı kontol edilmelidir.

Kan klor düzeyinin düşük olması ölçülen terin de düşük olmasına neden olur. Kistik fibrozisli çocuklarda deriden aşırı tuz kaybının olduğu psödo Bartter sendromutablosunda kan elektrolitleri de düşüktür. Bu sırada yapılan ölçümlerde terde klor düzeyide düşük veya sınırda bulunabilir. Bu hastalarda kan elektrolitleri normale geldiktensonra terde klor ölçümü yenilenmelidir.

Terde elektrolit düzeyleri kilosu düşük süt çocuklarında (boy/ağırlık oranı <%75), malnütrisyonu olan çocuklarda (kilosu < %3 persentil, boy< %10 persentil),psikososyal büyüme gelişme geriliği olan çocuklarda, dehidrate süt çocuklarında ya dabebeklerde ilk 48 saatte yüksek olabilir. Pilokarpin iyontoforez ile ter testi yapılmadanönce bu bulgular sorgulanmalıdır.

Terin uyarıldığı bölgede aktif egzeması olan çocuklarda terde elektrolit düzeyleri yüksek çıkabilir.

Bazı hastalıklarda terde klor değerleri yüksek çıkabilir.

Literatürde yüksek ter testi değerleri bildirilmiş bazı hastalıklar ve durumlar; otonomik disfonksiyon, ektodermal displazi, familyal kolestazis, fukosidoz, glukoz 6 fosfatdehidrogenaz eksikliği, glikojen depo hastalığı tip 1, hipogama globulinemi, Klienfeltersendromu, Mauriac sendromu, mukopolisakkoridoz tip 1, adrenal yetmezlik, anoreksianevroza, atopik dermatit, çölyak hastalığı, ailesel hipoparatiroidi, tedavi edilmemişhipotiroidi, malnütrisyon, nefrojenik diyabet insipid, nefroz, prostaglandin E1infüzyonu, psödohipoaldesteronizmdir.

adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : 1Q3NRZ1 AxRG83ZmxXQ3NRSHY3S3kO

İlaçların elektrik alanı altında uzun dönem stabilitelerinin belirlenmesi gerekir. İyontoforetik cihazların uzun bir süre boyunca uygulanması cilt florasını değiştirebilirveya ter bezlerini tıkayabilir. Aynı zamanda ilaçlar deri yüzeyinde ışık, oksijen,bakteriler gibi dejeneratif mekanizmalara maruz kalabilirler, bu da ilacın veiyontoforetik etkinliğin azalmasına veya değişmesine sebep olabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Akciğer hastalıkları:

Pilokarpinin astım hastalarında hava yollarının rezistansını arttırdığı bildirilmiştir. Astımı olan hastalarda, uygulayan hekim tarafından değerlendirilerek dikkatle ve tıbbigözetim altında uygulanmalıdır.

Kronik bronşit ve/veya kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan kişilerde artan bronşiyal düz kas tonusu ve artan bronşiyal sekresyon sonucu istenmeyen etkiler ortayaçıkabilmektedir. Bu nedenle pilokarpin kronik obstrüktif hava yolları hastalığı olankişilerde dikkatle kullanılmalıdır.

Kardiyovasküler hastalıklar:

Ciddi kardiyovasküler hastalıkları olan kişiler; pilokarpin tarafından indüklenen geçici hemodinamik değişiklikleri ya da kalp ritmini kompanse edemeyebilir. Pilokarpin, ciddikardiyovasküler hastalıkları olan kişilerde, dikkatle ve tıbbi gözetim altındauygulanmalıdır.

Safra sistemi:

Safra kesesinin ya da safra yolu düz kasının kontraksiyonu kolesistit, kolanjit ve safra yolu tıkanmasını içeren komplikasyonlara neden olabileceğinden pilokarpin dikkatlikullanılmalıdır.

Sindirim sistemi:

Asit sekresyonunda artış riski nedeniyle, pilokarpin peptik ülserli hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Santral sinir sistemi:

Pilokarpin hidroklorür gibi kolinerjik agonistlerin, santral sinir sistemi üzerinde doza bağlı etkileri olabilir. Bu durum, kognitif veya psikiyatrik rahatsızlıkları olan hastalardagöz önünde bulundurulmalıdır.

Böbrek ve üriner sistem:

Pilokarpin, özellikle nefrolitiazis hastalarında

,4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Sistemik 9-alfa-fludrokortizon tedavisi alan olan bireylerde terde elektrolit düzeyleri düşük olabilir. Bu da ter testinin negatif çıkmasına sebep olur. Pilokarpin iyontoforezyapılmadan önce kişinin kullandığı ilaçlar sorgulanmalıdır.

Antikonvülsan ilaçlardan topiramat ter üretimini azaltabilir ve terde elektrolit düzeylerini yanlış olarak yüksek ölçülmesine neden olabilir.

Olası ileti bozukluğu nedeniyle pilokarpin, beta-adrenerjik antagonistleri alan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Pilokarpin parasempatomimetik etkili ilaçlarla birlikte kullanıldığı takdirde aditif farmakolojik etki ortaya çıkabilir.

Pilokarpin, birlikte kullanılan diğer ilaçların antikolinerjik etkilerini antagonize edebilir. Pilokarpinin antikolinerjik etkisinin birlikte kullanıldığı ilaçların (atropin, inhaleipratropium vb) terapötik etkisinekatkıdabulunabileceği göz önünde

bulundurulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel popülasyonlara ilişkin etkileşim çalışması bildirilmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin etkileşim çalışması bildirilmemiştir.

4.6. Gebelik ve laktasyon

GeneitaVSİye

nza Kanunu uyarınca elektronik olarak imzalanmıştır. Doküman http://ebs.titck.gov.tr/Basvuru/EImza/Kontrol adresinden koiSım eSlemur. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : lQ3NRZlAxRG83ZmxXQ3NRSHY3S3k0

Gebelik kategorisi C'dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Ürün ile birlikte herhangi bir doğum kontrol yönteminin kullanılmasının gerekliliği veya kullanılan yöntemlerle etkileşimi hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Pilokarpin iyontoforezi ile yapılan çalışmalarda 20 miliamper/akım şiddeti ile uygulanan iyontoforez tedavisinin gebelerde yan etkiye yol açmadığı bildirilmiştir. Öteyandan, tedavinin gebelerde güvenilirliği kanıtlanmamıştır ve genel olarak kullanımıönerilmemektedir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

CF 19,8 mg Disc Jel gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Yapılan hayvan çalışmalarında, pilokarpinin anne sütüne plazmadaki gözlenenlere benzer konsantrasyonlarda geçtiği gösterilmiştir. Pilokarpin ya da metabolitlerinin annesütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Pilokarpin, potansiyel risk ve fayda, tedaviyiuygulayan hekim tarafından dikkatle değerlendirildikten sonra emziren kadınlaraverilmemelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Pilokarpinin erkek ve kadın fertilitesi üzerindeki etkisi bilinmemektedir. Sıçanlar ve köpekler üzerinde yapılan çalışmalarda spermatogenez üzerinde, insanlarda önerilenmaksimum değerlerden daha yüksek terapötik dozajlarda istenmeyen etkilerin olduğunugöstermiştir. Sıçanlarda yapılan bir çalışma spermatogenezis ve dişi fertilitesininbozulma olasılığını göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

CF 19,8 mg Disc Jel uygulanması sonrasında araç ve makina kullanımı üzerine olumsuz bir etkisi beklenmez.

4.8. İstenmeyen etkiler

İstenmeyen etkiler sistem-organ sınıfına göre şu esaslar kullanılarak sıralanmaktadır: Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1.000 ila < 1/100);seyrek (> 1/10.000 ila < 1/1.000); çok seyrek (< 1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor).

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin bozukluklar:

Yaygın olmayan: Ürtiker gelişmesi, su toplanması ve yanık oluşması

Seyrek: Hafif bir karıncalanma hissi veya sıcaklık artışı, deride kızarıklık ve tahriş

Bilinmiyor: Eritem, kserozis, deskuamasyon ve vezikül oluşumu ile yanma, batma ve iğnelenme hissi kızarıklık vb istenmeyen etkiler önemli değildir. Uygulama yeri işlemsonrası yıkandıktan bir süre sonra kendiliğinden geçer.

Deride eritem, kserozis, deskuamasyon ve vezikül oluşumu ile yanma, batma ve iğnelenme hissi oluşabilir. Bu etkiler kısa sürelidir. Uygulama yeri işlem sonrasıyıkanmalıdır. Ciddi bulguları olanlarda lokal antihistaminik içeren kremler veya oralantihistaminikler veya topikal steroidler uygulanabilir. İstenmeyen etkilerin tümündetedavinin kesilmesi gerekmez.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir.

([email protected]. Doz aşımı ve tedavisi

Uyarılma, konvülsiyon gibi merkezi nörolojik etkiler ve bradikardi, hipotansiyon gibi kardiyak etkiler ve şok yüksek terapötik dozlarda gözlenebilir. Tedavi; paranteral olarakatropin uygulanmasını, solunum ve dolasımı desteklemek için uygun önlemlerinalınmasını ve akciğer ödeminin giderilmesini içerir. Pilokarpinin diyalizle uzaklaştırılıpuzaklaştırılamayacağı bilinmemektedir.

0 sayılı Elektronik İmza Kanimu uyarınca elektronik olarak imzalanmıştır. Doküman http://ebs.titck.gov.tr/Basvuru/EImza/Kontrol adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : 1Q3NRZ1 AxRG83ZmxXQ3NRSHY3S3kO

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Diğer parasempatomimetikler ATC Kodu: N07AX01

Pilokarpin, kistik fibrozis tanısı için yaygın olarak kullanılan dominant muskarinik farmakolojik etki gösteren kolinerjik parasempatomimetik bir ajandır. Kistik fibrozispankreasın yanı sıra bronşlar, barsak ve karaciğeri etkileyen mukus üreten ekzokrinbezlerin kalıtsal sistemik bir hastalığıdır. Kistik fibroziste ter içinde anormal miktardasodyum ve klorür bulunmaktadır. Kistik fibrozis sendromunun tanısı için hastanın terianaliz edilmelidir. Bu amaçla pilokarpin geçici uygulama ve acil farmakodinamik yanıtiçin iyontoforez yolu ile verilerek tanı için uygulanan kişide belirgin ter üretilir. Yeterlidozda pilokarpin ter, salya, gözyaşı, sindirim sistemi, pankreas gibi ekzokrin bezlerin,intestinal bezlerin ve solunum sistemi mukoz hücrelerinin sekresyonunu arttırabilir.

Cilt nispeten yüksek empedansa sahiptir. Bu da temel olarak cildin stratum korneum tabakasıyla ilişkilidir. Stratum corneum tabakasının önemli derecede mekanik birdirenci bulunmaktadır. Transdermal iyontoforez esas olarak yüklü, hidrofil ve yüksekmoleküler ağırlıklı bileşikler için stratum corneum'un koruyucu özelliklerininüstesinden gelmek için tasarlanmıştır. İyontoferez süresince cildin direnci azalır vestratum korneumda iyon konsantrasyonu artar. Bu da elektrik akımı verilerek derininuyarılması esnasında maddenin verilmesini sağlar. Bu akışın sonunda akım kesilinceiyon konsantrasyonları fizyolojik düzeylerine geri döner.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Lüteinleştirici hormon (LH) gönüllü insanlara subkütan ve iyontoforez ile uygulandığında eğri altında kalan alan, maksimum LH'a ulaşma zamanı ve maksimumLH miktarı her iki durumda da benzer bulunmuştur. İnsülinin subkütan ve iyontoforezile uygulamasından sonra farmakokinetik ve farmakodinamik profilleri benzerbulunmuştur. Metoprolol yavaş salımlı tablet formülasyonu şeklinde ve transdermaliyontoforez yolu ile uygulanmış ve bunun sonucunda plazma konsantrasyonları benzerbulunmuştur. Benzer şekilde salisilik asit ve lidokain sıçanlara pasif dermal uygulamave transdermal iyontoforez şeklinde uygulanmış ve plazma konsantrasyonları benzerbulunmuştur. Hidromorfinin intravenoz infüzyon ve transdermal iyontoforez ileuygulanmasından sonra kararlı durum konsantrasyonları benzer bulunmuştur. Buna

adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : 1Q3NRZ1 AxRG83ZmxXQ3NRSHY3S3kO

benzer diğer gözlemler farklı bileşikler için yapılmıştır.

Transdermal iyontoforez yoluyla ilaçların uygulanmasından sonra plazma konsantrasyon-zaman eğrilerini belirlemek için tek kompartımanlı yaklaşımönerilmiştir. Uygulanan akımın büyüklüğü arttıkça ilacın plazma konsantrasyonlarıartmıştır.

Emilim:


Transdermal iyontoforez ve diğer uygulama yolları ile ilaç verilmesinden sonra elde edilen serum konsantrasyonları arasındaki ilişki elektrik destekli absorbsiyonun hızlıolduğunu göstermektedir. Deri yoluyla maddelerin emiliminin meydana gelmesi için,elektrik akımının kendi akışına uygulanan empedansın üstesinden gelmesi ve yeterliyoğunlukta hedef dokuya ulaşması gerekir.

Dağılım:


Belirgin terleme için pilokarpin iyontoforetik transdermal olarak verilmesinde ilk bir saat içinde pilokarpinin penetrasyon hızı maksimumdur. Kistik fibrozis teşhisindeolduğu gibi, ya da plazma içindeki glukoz konsantrasyonunu invazif olmayan yollarlaizlemede, hızlı bir farmakolojik yanıt ve çok terleme gereklidir. Burada temel amaç ilkbir saat içinde ilacın maksimum nüfuzunu sağlamaktır. Çözeltilerde pH 7'yi aştığındapilokarpin ciddi bozulmaya maruz kalır. Ancak daha yüksek bir pH (pH 5) daha düşükbir pH değerine (pH 3) göre daha yüksek bir nüfuz elde edilmesini sağlar. Bunuönlemek için verilecek çözeltinin pH'sı sınırlandırılmalıdır. Yapılan çalışmalardaoptimum pH 5.98 olarak bulunmuştur. Daha küçük bir iyonik kuvvet daha büyük birakış meydana getirir. Optimum iyonik kuvvet 0.0055 M olarak bulunmuştur. Buna göreilk bir saat içinde pilokarpin maksimum miktarı 1011,4 mikrogram olarak bulunmuştur.

Biyotransformasyon:


Pilokarpin büyük oranda CYP2A6 yoluyla metabolize edilir.

Eliminasyon:


Pilokarpin, diğer bileşenlerle birlikte idrar ile vücuttan uzaklaştırılır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileriKarsinojenisite ve Genotoksisite

Bir dizi

in vitroin vivo

çalışmada pilokarpinin genetik toksisiteye yol açma potansiyeline sahip olduğuna dair kanıta rastlanmamıştır. Sıçanlarda tümörojenisiteyalnızca maksimum onaylı klinik dozun çok üstüne çıkıldığında gözlenmiştir ve budurum klinik kullanım açısından anlamlı olmayabilir.

Üreme Toksisitesi

Pilokarpinin insan erkek ve kadın fertilitesi üzerindeki etkileri bilinmemektedir.

Sıçanlar ve köpekler üzerinde yapılan çalışmalarda, insanlarda önerilen maksimum terapötik dozlardan daha yüksek değerlerde spermatogenez üzerinde istenmeyen etkilerolduğu gösterilmiştir.

Sıçanlar üzerinde yapılan bir çalışmada dişi fertilitesinde olası bir bozulmaya işaret edilmiştir (bkz. Bölüm 4.6 Gebelik ve emzirme). Üreme ve gelişim toksisitesiçalışmalarında teratojenik etkiler gösterilmemiştir (bkz. Bölüm 4.6 Gebelik veemzirme).

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Metil paraben Propil parabenBakteriyolojik agarDeiyonize su

6.2. Geçimsizlikler

Geçerli değildir.

6.3. Raf ömrü

24 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

2-8 °C'de (buzdolabında) saklayınız. Dondurmayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Kutuda 25 Tüp (her bir PE beyaz kilitli kapaklı PP şeffaf tüp 4 test için 8 adet disk jel içerir), 100 ter toplama aparatı ve kol bandı

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği "ne uygun olarakimha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

UTSAT Sağlık Teknolojileri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

Adres: İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Triko Dokumacılar Sitesi, S3 Blok, Kat:2, No:179

Başakşehir/ İSTANBUL

Tel: 0212 549 25 08 - Faks: 0212 549 25 07

Web: www.utsatco.com - E-posta: [email protected]

8. RUHSAT NUMARASI

2017 / 944

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 21.12.2017 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Cf 19,8 Mg Disc Jel

Etken Maddesi: Pilokarpin Nitrat

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Cf 19,8 Mg Disc Jel - KUB
  • Cf 19,8 Mg Disc Jel - KT
  • Google Reklamları

    İlgili İlaçlar

  • Cf 19,8 Mg Disc Jel
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.