Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Tamoxit 20 Mg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

TAMOXİT 20 mg film kaplı tablet

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde(ler):

Her bir tablet 20 mg tamoksifene eşdeğer 30,4 mg tamoksifen sitrat içerir.

Yardımcı madde(ler):

Laktoz monohidrat (sığır kaynaklı) 234 mg

Yardımcı maddeler için bölüm 6.1.'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Film tablet.

Beyaz renkli, yuvarlak, bikonveks film tabletler.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER4.1. Terapötik endikasyonlar

TAMOXİT meme kanserinin tedavisinde endikedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler ve yaşlılar:

Günde iki kez bölünmüş dozlar halinde veya günde bir kez tek doz olarak, günlük 20-40 mg uygulanır.

Erken evre meme kanserinde hormonal tedavinin en az 5 yıl devam etmesi önerilmektedir. Optimum TAMOXİT tedavi süresi hekimin tayinine bırakılır.

Uygulama şekli:

Oral olarak kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Yeterli bilgi bulunmamaktadır.

1/11

Pediyatrik popülasyon:

Etkisi ve güvenliliği kanıtlanmadığından çocuklarda kullanımı önerilmez (bkz. bölüm 5.1. ve 5.2.).

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda doz değişikliği önerilmez.

4.3. Kontrendikasyonlar

Gebelik: Tamoksifen gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Tamoksifen kullanan kadınlarda çok az sayıda düşük, fetüs ölümleri ve doğum hataları bildirilmiş fakat bu vakalar ile ilaç kullanımıarasında nedensel bir ilişki kurulamamıştır (bkz. bölüm 4.6. Gebelik ve Laktasyon).TAMOXİT'e veya bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı bilinen aşırı duyarlığıolanlarda kullanılmamalıdır.

Anastrazol ile birlikte kullanımı kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Meme kanseri tedavisi için tamoksifen alan ve menopoza girmemiş olan hastaların bir kısmında menstruasyon baskılanır.

Tamoksifen tedavisi ile ilgili olarak hiperplazi, polipler, endometrial kanseri gibi endometrial değişimler ve uterus sarkomu (çoğunlukla malign

mikstMüllerian tümörler)

insidansında artışrapor edilmiştir. Bunun altında yatan mekanizma bilinmemektedir, fakat bu olay tamoksifeninestrojene benzer etkisi ile ilgili olabilir. Tamoksifen ile tedaviye devam edilen veya daha öncetamoksifen tedavisi görmüş olan herhangi bir hastada anormal jinekolojik semptomlar, özelliklevajinal kanama veya mensturel düzensizlikler ve pelviste ağrı veya baskı gibi vajinal akıntıbelirtileri rapor edilirse hasta hemen incelemeye alınmalıdır.

Hastaların söz konusu ilacın kullanımından önce ve tedavi boyunca periyodik olarak jinekolojik kontrollerden geçmeleri ve herhangi bir anormal vajinal kanama olması halinde bunudoktorlarına bildirmeleri önerilmektedir.

Meme kanserli hastalarla yapılan klinik deneylerde, tamoksifen ile tedaviyi takiben bazı hastalarda endometrium ve diğer meme haricindeki bir bölgede ikinci bir primer tümör oluşumurapor edilmiştir. Bu gözlemlerle tamoksifen arasında herhangi bir sebepsel ilişki saptanmamışve klinikteki önemi açığa kavuşmamıştır.

Normal dozun birkaç katı kullanıldığında tamoksifen, uzun QT sendromuna / Torsades de Pointes gelişmesine neden olabilir. Konjenital uzun QT sendromu veya Torsades de Pointes

2/11

»oküman http://ebs.titck.gov.tr/Basvuru/EImza/Kontrol

ır.

Venöz tromboembolizm (VTE)

• Tamoksifen verilen sağlıklı kadınlarda, tromboembolizm riskinde 2-3 kat artış görülmüştür(bkz. bölüm 4.8.).

Meme kanserli

hastalarda, ilaç reçete edilmeden önce dikkali olarak hastanın kişisel ve ailevitromboembolizm hikayesine dair bilgi edinilmelidir. Protrombotik risk olduğuna kararverilmesi durumunda, hastalar trombofilik faktörler açısından taranmalıdır. Test sonucupozitif olan hastalar trombotik risk açısından uyarılmalıdır. Böyle hastalarda tamoksifenkullanımına ilişkin karar, hastanın tüm riskine dayalı olarak verilmelidir. Bazı hastalardatamoksifenin profilaktik antikoagülan ile birlikte kullanımı değerlendirilebilir (bölüm 4.5.ile çapraz referans).

Ciddi obezite, yaşı ve diğer tüm risk faktörlerini arttırarak VTE riskini daha fazla arttırmaktadır. Tamoksifen ile tedaviye başlamadan önce tüm hastalarda risk yarar dengesidikkatlice değerlendirilmelidir.

Meme kanserli

hastalarda, eş zamanlı kemoterapi de riskiarttırmaktadır (bkz. bölüm 4.5.). VTE açısından birden çok risk faktörü taşıyan hastalardauzun süreli antikoagülan profilaksisi düşünülebilir.

• Cerrahi ve hareketsizlik:

InfertiliteMeme kanserliTüm

hastalara tromboz için uygunprofilaktik önlemler alınmalı ve hastanede bulundukları dönem ile ayağa kalktıkları erkendönemde derecelendirilmiş baskı çoraplarını kapsayacak şekilde, mümkünse, antikoagülantedavisi uygulanmalıdır.

Herhangi bir hastada VTE görülmesi halinde, tamoksifen derhal durdurulmalı ve uygun anti-tromboz önlemleri başlatılmalıdır. Tamoksifeni

meme kanserimeme kanserli

hastalarda tamoksifen kullanımına profilaktik antikoagülanile birlikte devam edilmesi gerekli olabilir.

• Tüm hastalar, VTE belirtisi ile karşılaştıklarını fark ettikleri anda derhal doktorları ile irtibatageçmeleri konusunda bilgilendirilmelidir.

Geç dönem meme rekonstrüksiyon operasyonunda TAMOXİT mikrovaskuler flap

komplikasyonları riskinin artmasına neden olabilir.

Yaşları 2 ile 10 arasında olan McCune Albright Sendromlu (MAS) 28 kızla yapılan ve günde

3 / 11

20 mg tamoksifen alan kontrolsüz 12 aylık klinik çalışmada, 6 aylık tedaviden sonra uterus hacmi artmış ve bir yıl sonra çalışma bitiminde ise ikiye katlanmıştır. Bu bulgular tamoksifeninfarmakodinamik özellikleri ile uyumlu olduğundan, nedensel bir ilişki kurulamamıştır.

Bu tıbbi ürün laktoz monohidrat (sığır kaynaklı) içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktaz yetmezliği ya da glukoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

4.5. Diğer tıbbi ürünlerle etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

TAMOXİT kumarin tipi anti-koagülanlar ile beraber kullanıldığı zaman, anti-koagülan etkide belirgin bir artış meydana gelebilir. Böyle bir ilaç uygulaması başlatıldığında, hastanın dikkatleizlenmesi önerilir.

TAMOXİT sitotoksik ajanlar ile birlikte kullanıldığında tromboembolik olayların oluşma riski artar (bkz. bölüm 4.8. İstenmeyen etkiler). VTE riskindeki artış nedeniyle, bu kombinasyonlarkullanıldığında trombüs profilaksisi, kemoterapi tedavisi boyunca düşünülmelidir.Tamoksifenin anastrazol ile kombinasyon halinde adjuvan tedavi olarak kullanılması,tamoksifenin tek başına kullanılmasına kıyasla artmış bir etkililik göstermemiştir. Anastrazolile birlikte kullanılmalarından sakınılmalıdır.

Tamoksifenin, aromataz inhibitörleri ile adjuvan tedavide birlikte kullanımı, tamoksifenin tek başına kullanılmasına kıyasla artmış etki göstermemiştir.

İnsanlarda tamoksifen metabolizması için bilinen yol CYP3A4 enzimleri ile kataliz sonucu demetilasyondur. Enzim indüksiyonu yapan bir ajan olan rifampisinin varlığında CYP3A4 ilefarmakokinetik etkileşimin, tamoksifen plazma seviyelerinde azalmaya neden olduğuliteratürde rapor edilmiştir. Bunun klinikteki önemi bilinmemektedir.

Literatürde CYP2D6 inhibitörleri ile farmakokinetik etkileşimin, ilacın daha aktif olan formlarından birinin (endoksifen) plazma seviyesinde %65-75 azalmaya neden olduğu raporedilmiştir. Bazı çalışmalarda bazı SSRI antidepresanlarla (örn. paroksetin) birliktekullanımının, tamoksifenin etkililiğinde azalmaya yol açtığı rapor edilmiştir. Tamoksifenetkisindeki azalma ihmal edilebilir düzeyde olmadığından, güçlü CYP2D6 inhibitörleri (örn.paroksetin, fluoksetin, kinidin, sinakalset veya bupropion) ile birlikte kullanımdan mümkünolduğunca kaçınılmalıdır (bkz. bölüm 4.4. ve 5.2.).

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye:

4/11

TAMOXİT hamilelerde kontrendikedir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Kadınlar TAMOXİT kullandıkları sürece gebe kalmamaları konusunda uyarılmalı ve eğer seksüel olarak aktiflerse gebeliğe karşı bariyer yöntemler veya hormonal olmayan diğerkontraseptif metodlar uygulamalıdırlar. Premenopozal kadınlar tedaviye başlamadan öncedikkatle incelenerek gebe olmadıkları kanıtlanmalıdır. Kadınlar TAMOXİT kullanırken veyatedavinin kesilmesinden sonraki iki ay içinde gebe kaldıkları takdirde fetüs üzerindekipotansiyel riskleri konusunda uyarılmalıdır.

Gebelik dönemi:

TAMOXİT gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Tamoksifen kullanan kadınlarda çok az sayıda düşük, fetüs ölümleri ve doğum kusurları bildirilmiş fakat bu vakalar ile ilaç kullanımı arasındanedensel bir ilişki kurulamamıştır.

Laktasyon dönemi:

TAMOXİT'in insan sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden, laktasyon sırasında bu ilacın alınması önerilmez. Bebeğin emzirilmesinin bırakılması veya TAMOXİT tedavisininbırakılması kararı, ilacın anne için önemine bağlıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Bir dizi

in-vivoin-vitroin-vitroin-vivo

genotoksisite testlerindetamoksifen genotoksiktir. Uzun dönemli çalışmalarda tamoksifen alan farelerde gonadaltümörler ve sıçanlarda karaciğer tümörleri rapor edilmiştir. Bu bulguların klinikle ilişkisisaptanmamıştır.

Sıçan, tavşan ve maymunların üremeleri üzerinde yapılan toksikoloji çalışmalarında, herhangi bir teratojenik potansiyel görülmemiştir.

Tamoksifen, kemiricilerde fetüsün üreme sisteminin gelişimi üzerinde, estradiol, etinilestradiol, klomifen ve dietilstilbestrol (DES) tarafından oluşturulan değişikliklere benzer etkigöstermiştir. Bu değişikliklerin klinik bağlantısı bilinmemekle birlikte, bazıları, özelliklevajinal adenozis, uterus içi DES kullanan ve 1/1000 oranında berrak hücreli vajinal ya daservikal karsinom gelişimi olasılığı bulunan genç kadınlardakine benzemekteydi. Tamoksifenkullanan hamile kadın sayısı çok azdı. Bu oral kullanımın, uterus içi tamoksifen kullanan gençkadınlarda vajinal adenozis ya da berrak hücreli vajinal veya servikal karsinoma yol açtığınadair ise herhangi bir vaka rapor edilmemiştir.

5/11

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Tamoksifen'in araç ve makine kullanma yeteneğini azalttığına dair herhangi bir kanıt yoktur.

4.8. İstenmeyen etkiler

Yan etkiler ilacın farmakolojik etkisinden dolayı olanlar, sıcak basması, vajinal kanama, vajinal akıntı, pruritus vulva ve tümörün alevlenmesi gibi veya daha genel yan etkiler; gastrointestinalintolerans, baş ağrısı, sersemlik ve bazen görülen sıvı retansiyonu ile alopesi şeklindesınıflandırılabilir.

Yan etkilerin şiddetli olduğu durumlarda, hastalığın kontrolünü kaybetmeksizin, dozajı (önerilen doz aralığı içinde) az miktarda azaltarak yan etkileri kontrol etmek mümkündür.Tamoksifen istenmeyen yan etkiler aşağıda özetlenmiştir.

Aşağıdaki sıklık tanımlamaları kullanılmaktadır:

Çok yaygın : >1/10

: >1/100 ila <1/10

Yaygın
Yaygın olmayan SeyrekÇok seyrekBilinmiyor

: >1/1.000 ila <1/100 : >1/10.000 ila <1/1.000: <1/10.000
: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor

İyi huylu ve kötü huylu neoplazmalar

Yaygın: Uterin miyom.
Yaygın olmayan: Endometrial kanser.
Seyrek: Uterin sarkoma (sıklıkla Malign mix ve Mullerian tümör), tümör alevlenmesi.

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Yaygın: Anemi, tromboembolik olaylar (derin ven trombozu, mikrovasküler tromboz ve pulmoner emboli dahil).
Yaygın olmayan: Tromsitopeni, lökopeni.
Seyrek: Nötropeni, agranulositoz.

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Yaygın: Hipersensitivite reaksiyonları.

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Çok yaygın: Vücutta sıvı tutulumu.
Yaygın olmayan: Hiperkalemi (kemik metastazı olan hastalarda).

Sinir sistemi hastalıkları

Bu be adresi

6/11

ve disguzi).

Seyrek: Optik sinir iltihabı.

Göz hastalıkları

Yaygın: Katarakt, retinopati.

Yaygın olmayan: Görme bozuklukları.

Seyrek: Kornea değişiklikleri, optik nöropati.

Vasküler hastalıkları

Çok yaygın: Sıcak basması.

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Yaygın olmayan: İnterstisyel pnömoni.

Gastrointestinal hastalıkları

Çok yaygın: Bulantı.

Yaygın: Kusma, ishal, kabızlık.

Yaygın olmayan: Pankreatitis.

Hepato-bilier hastalıkları

Yaygın: Karaciğer enzimlerinde değişiklik, karaciğer yağlanması.

Yaygın olmayan: Siroz.

Seyrek: Hepatit, safra kanalı tıkanması, karaciğer yetmezliği, karaciğer hücre yaralanması, karaciğer hücre ölümü.

Deri ve derialtı doku hastalıkları

Çok yaygın: Ciltte kızarıklık.

Yaygın: Saç dökülmesi.

Seyrek: Anjiyoödem, Steven Johnson sendromu, kutanöz vaskulit, bülöz pemfigoid, eritema multiform.

Çok seyrek: Kütanöz lupus eritematozus.

Kas-iskelet bozukluklar, bağ-doku ve kemik hastalıkları

Yaygın: Bacak krampları, miyalji.

Üreme sistemi hastalıkları

Çok yaygın: Vajinal kanama, vajinal akıntı.

Yaygın: Vajinal kaşıntı, endometriyum değişiklikleri (rahim duvarı kalınlaşması ve polip dahil).

Seyrek: Endometriyoz, kistik over şişmesi, vajinal polipler.

Konjenital, ailevi ve genetik hastalıklar

Bu beLge 5ı070 sayılı Elet^yonik İmza .Kanunu uyarınca elektronik olarak imzalanmıştır. Doküman http://ebs.titck.gov.tr/Basvuru/EImza/Kontrol adresiÇ°k(SSyfekepiPrphr/ffefiU0&8Ğa ^Sİfff^aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : lSHY3S3k0RG83ZlAxZlAxM0FyM0Fy

7/11

Laboratuvar bulguları

Yaygın: Trigliserit seviyesi yükselmesi.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr;e-posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Teorik bazda, aşırı dozun yukarıda bahsedilen farmakolojik etkilerde artmaya neden olacağı beklenmektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan gözlemler çok aşırı dozun (önerilen günlük dozun100-200 katı) estrojenik etkiler yaratabileceğini göstermiştir.

Tamoksifen standart dozun birkaç defa verilmesinin, EKG'de QT aralığının uzaması ile ilişkili olabileceği şeklinde raporlar literatürde yer almaktadır.

Aşırı dozun tedavisi için spesifik bir antidot yoktur ve semptomatik tedavi yapılır.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup:

Antineoplastik ve immünomüdülatör ilaçlar; antiestrojenler.

ATC kodu:

L02BA01

Etki mekanizması ve farmakodinamik etkiler:


Tamoksifen estrojen antagonisti olarak kompleks bir spektrum gösteren ve değişik dokularda estrojen agonistine benzer etkileri olan non-steroidal, trifeniletilen yapısında bir ilaçtır. Memekanserli hastalarda, tümör seviyesinde, tamoksifen primer olarak antiestrojen etki yaparak,estrojenin, estrojen reseptörüne bağlanmasını önler. Estrojen reseptörü pozitif veya reseptördurumu bilinmeyen meme kanseri olan kadınlarda 5 yıl süreyle adjuvan tedavi olaraktamoksifen kullanımının 1 veya 2 yıllık tedaviye göre önemli derecede büyük etki elde edilerekhastalığın nüks etmesini büyük ölçüde azalttığı ve 10 yıllık sağkalımı arttırdığı gösterilmiştir.Bu faydalar çoğunlukla yaşa, menopozal duruma, tamoksifen dozuna ve ilave kemoterapiyebakmaksızın ortaya çıkmıştır. Klinikte, tamoksifenin postmenopozal kadınlarda total serumkolesterol ve düşük dansiteli lipoproteinlerin %10-20 azalmasına yol açtığı saptanmıştır. Bunailaveten tamoksifenin postmenopozal kadınlarda kemik mineral dansitesinin idamesini

8/11

sağladığı da rapor edilmiştir.

Heterojen gruptan yaşları 2 ile 10 arasında olan McCune Albright Sendromlu (MAS) 28 kızla kontrolsüz bir klinik çalışma yürütülmüştür. Çalışmada 12 ay boyunca günde 20 mg tamoksifenverilmiştir. Çalışma öncesinde vajinal kanaması olan hastaların %62'sinin (21 hastanın 13'ü)6 ay boyunca hiç vajinal kanamalarının olmadığı rapor edilmiştir ve %33 hastada ise(21 hastada 7 hasta) 12 aylık çalışma süresince hiç vajinal kanama rapor edilmemiştir. Ortalamauterus hacmi 6 aylık tedavi sonunda artmış ve 1 yıllık tedavi süresi bitiminde ise ikiyekatlanmıştır. Bu bulgular tamoksifenin farmakodinamik özellikleri ile uyumlu olduğundan,nedensel bir ilişki kurulamamıştır.

CYP2D6 polimorfizm durumu, tamoksifene klinik cevaptaki değişkenlik ile bağlantılı olabilir. Zayıf metabolizer durumu, azalmış cevap ile bağlantılı olabilir. CYP2D6 zayıf metabolizerleritedavisindeki bulguların önemi tamamıyla aydınlatılamamıştır (bkz. bölüm 4.4., 4.5. ve 5.2.).CYP2D6 genotipi

Mevcut klinik veriler, fonksiyonel olmayan CYP2D6 alelleri için homozigot olan hastalarda, meme kanseri tedavisindeki tamoksifen etkisinin daha az olacağını göstermektedir.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim


Oral uygulamayı takiben, tamoksifen hızla absorbe olur ve 4-7 saat arasında maksimum serum konsantrasyonuna ulaşır. Günlük 40 mg doz ile 4 haftalık tedaviden sonra, kararlı durumkonsantrasyonuna ulaşır (yaklaşık 300 nanogram/ml).

Dağılım


İlaç yüksek oranda serum albüminine bağlanır (>%99).

Biyotransformasyon


Karaciğerde hidroksilasyon, demetilasyon ve konjugasyon yolu ile metabolize olması sonucu, ana molekül ile benzer farmakolojik profile sahip ve dolayısı ile terapötik etkiye katkıdabulunan birçok major metabolit oluşur.

Tamoksifen temel olarak CYP3A4 tarafından N-dezmetil-tamoksifene metabolize olmaktadır, ki bu da CYPD6 tarafından daha ileri olarak başka bir aktif metabolit olan endoksifenemetabolize edilir. CYP2D6 enzim eksikliği olan hastalarda endoksifen konsantrasyonları,normal CYP2D6 aktivitesine sahip olan hastalara oranla yaklaşık olarak %75 daha düşüktür.Güçlü CYP2D6 inhibitörlerinin kullanılması, dolaşımdaki endoksifen seviyelerini benzer

seviyelere kadar düşürmektedir.

9/11

Eliminasyon


İtrah başlıca feçes yolu ile olur. İlacın kendisi için yaklaşık 7 günlük bir eliminasyon yarılanma ömrü hesaplanmış olup, dolaşımdaki başlıca metabolit olan N-dezmetiltamoksifen için bu değeryaklaşık 14 gündür.

Hastalardaki karakteristik özellikler Yaş


Yaşları 2 ile 10 yaş arasındaki McCune Albright Sendromlu (MAS) kızlarla 12 ay boyunca günde 20 mg tamoksifen verilerek yürütülen klinik çalışmada, yetişkinlerle karşılaştırıldığında,klirenste yaşla bağlantılı olarak düşüş ve EAA (genç hastalarda %50'ye kadar yükselendeğerler) değerinde de artış bulunmuştur.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Bir dizi

in-vivoin-vitroin-vitroin-vivo

genotoksisite testlerinde tamoksifengenotoksiktir. Uzun dönemli çalışmalarda tamoksifen alan farelerde gonadal tümörler vesıçanlarda karaciğer tümörleri rapor edilmiştir. Bu bulguların klinikle ilişkisi saptanmamıştır.Sıçan, tavşan ve maymunların üremeleri üzerinde yapılan toksikoloji çalışmalarında herhangibir teratojenik potansiyel görülmemiştir.

Tamoksifen, kemiricilerde fetüsün üreme sisteminin gelişimi üzerinde, estradiol, etinilestradiol, klomifen ve dietilstilbestrol (DES) tarafından oluşturulan değişikliklere benzer etkigöstermiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Laktoz monohidrat (sığır kaynaklı)

Mısır nişastası (Amidon)

Jelatin (sığır kaynaklı)

Kroskarmelloz sodyum A tipi Magnezyum stearatHidroksipropil metil selüloz E-15Polietilen glikol 300Titanyum dioksit

10/11

6.2. Geçimsizlikler

Yeterli bilgi yoktur.

6.3. Raf ömrü

Raf ömrü 24 aydır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C altındaki oda sıcaklığında ve ışıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

30, 100 ve 250 film tabletlik beyaz opak PVdC/PVC - Alu folyo ambalajlarda, kullanma talimatı ile beraber, karton kutu içerisinde ambalajlanır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.

Mahmutbey Mah. 2477. Sok. No: 23 Bağcılar / İstanbulTelefon : 0212 410 39 50Faks : 0212 447 61 65

8. RUHSAT NUMARASI

2018/317

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi : 13.06.2018

Ruhsat yenileme tarihi :

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

11 / 11

İlaç Bilgileri

Tamoxit 20 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Tamoksifen

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.