Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Renadin 800 Mg Film Tablet Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

RENADİN 800 mg film tablet

2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Her bir film tablet 800 mg sevelamer hidroklorür içerir.

Yardımcı maddeler:

Yardımcı maddeler için Bkz. Bölüm 6.1

3. FARMASÖTİK FORM

Film kaplı tablet

Beyaz renkli, parlak, oval tabletler

4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

RENADİN, hemodiyaliz veya periton diyaliz alan yetişkin hastalarda hiperfosfateminin kontrolünde endikedir. RENADİN, kalsiyum destekleyici suplementleri, 1,25 dihidroksiVitamin D3 veya analoglarından bir tanesini içeren multipl tedavi yaklaşımı kapsamındarenal kemik hastalığının gelişimini kontrol etmek için kullanılmalıdır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Başlangıç dozu:


Fosfat bağlayıcı almayan hastalar için, serum fosfor seviyeleri baz alınarak önerilen RENADİN başlangıç dozu günlük 2,4 g veya 4,8 g'dır. RENADİN günde 3 kezyemeklerle birlikte alınmalıdır.

Fosfat bağlayıcıları almayan hastalarda serum fosfat seviyeleri

RENADİN balangıç dozu

1,76-2,42 mmol/l (5,5 - 7,5 mg/dl)

Günde 3 kez, 1'er film tablet

> 2,42 mmol/l (> 7,5 mg/dl)

Günde 3 kez, 2'şer film tablet

Daha önce fosfat bağlayıcı alan hastalarda optimum günlük dozu sağlamak için, serum fosfor seviyeleri ölçülerek gram bazında eşdeğer RENADİN dozu verilmelidir.

Titrasyon ve idame tedavisi:

Serum fosfor düzeyleri yakından takip edilmelidir ve RENADİN dozu, serum fosfor düzeyi

1 / 9

1,76 mmol/l (5,5 mg/dl) veya daha düşük değere ulaşacak şekilde ayarlanmalıdır. Serum fosfat seviyesi, stabil serum fosfat düzeylerine ulaşılana kadar her iki ile üç haftada bir vedaha sonra da düzenli olarak kontrol edilmelidir. Doz, gerekli olduğunda iki haftalıkaralıklarda öğün başına 1 tablet arttırılabilir veya azaltılabilir. Titrasyon kılavuzu aşağıdakitabloda verilmektedir:

Doz titrasyon kılavuzu:

Serum fosfor seviyesi
RENADİN dozu
> 5,5 mg/dL (1,76 mmol/l)
2 hafta arayla her öğünde 1 tablet arttırılır.
3,5 - 5,5 mg/dL (1,13 - 1,76 mmol/l)
Mevcut dozla devam edilir.
<3,5 mg/dL (1,13 mmol/l)
Her öğünde bir tablet azaltılır.
Doz aralığı her öğünde 1 ile 5 adet 800 mg film tablet arasında değişebilir.

Serum fosfor seviyesinin 5 mg/dL veya daha düşük bir seviyeye düşürülmesi için tasarlanan bir Faz 3 çalışmada günlük ortalama doz her öğünde 3 adet 800 mg sevelamer hidroklorüriçeren film tablettir. Çalışılan günlük maksimum doz 13 gramdır.

Bir yıllık klinik çalışmanın kronik fazında kullanılan ortalama gerçek günlük doz 7 gram sevelamerdir.

Uygulama şekli:

Hastalar RENADİN'i yemekler ile almalı ve reçetelenmiş olan diyet listesine bağlı kalmalıdırlar. Tabletler bütün olarak yutulmalı, çiğnenmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek yetmezliği:

Bu ilacın güvenliliği ve etkinliği prediyaliz hastalarında belirlenmemiştir. Bu hastalarda RENADİN kullanılması önerilmez.

Karaciğer yetmezliği:

Bu ilacın güvenliliği ve etkinliği karaciğer yetmezliği olan hastalarda belirlenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

RENADİN'in güvenliliği ve etkinliği 18 yaş altındaki hastalarda belirlenmemiştir. 18 yaşın altındaki çocuklarda RENADİN kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

RENADİN'in geriyatrik hastalarda kullanımına ait veri yoktur.

4.3. Kontrendikasyonlar

- Hipofosfatemi veya bağırsak obstrüksiyonlarında

- Etkin madde sevelamer hidroklorüre veya formülasyonda yer alan yardımcı

2 / 9

maddelere karşı aşırı duyarlılık

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Sevelamerin güvenliliği ve etkinliği aşağıdaki hastalarda çalışılmamıştır:

- Yutma bozukluğu,

- Aktif inflamatuar bağırsak hastalığı,

- Ciddi veya tedavi edilmemiş gastroparesizi, divertiküloz, gastrik içerik retansiyonuve anormal veya düzensiz bağırsak hareketleri dahil gastrointestinal motilitebozukluğu,

- Major gastrointestinal cerrahi işlem hikayesi.

Dolayısıyla bu bozuklukları olan hastalarda RENADİN kullanıldığı zaman dikkatli olunmalıdır.

Bağırsak tıkanması ve ileus/subileus


Çok nadir vakalarda, sevelamer ile tedavi sırasında bağırsak tıkanması ve ileus/subileus oluştuğu gözlenmiştir. Konstipasyon bu duruma öncülük eden belirti olabilir. Konstipasyongözlenen hastalar RENADİN ile tedavi edilirken dikkatle izlenmelidir. Ciddi konstipasyonveya diğer ciddi gastrointestinal semptomlar gelişen hastalarda RENADİN tedavisi tekrardeğerlendirilmelidir.

Hiperparatiroidizm

RENADİN hiperparatiroidizmin kontrolünde tek başına endike değildir. Sekonder hiperparatiroidizmli hastalarda RENADİN, kalsiyum destekleyici suplementleri, 1,25dihidroksi Vitamin D3 veya analoglarından bir tanesini içermesi nedeni ile multipl tedaviyaklaşımı düşüncesi ile intakt paratiroid hormon (iPTH) seviyesini düşürmek içinkullanılmalıdır.

Hipokalsemi/hiperkalsemi:

Renal yetersizliği olan hastalarda hipokalsemi veya hiperkalsemi gelişebilir. RENADİN kalsiyum içermez. Serum kalsiyum düzeyleri diyaliz hastalarının normal takiplerindeyapıldığı gibi izlenmelidir. Hipokalsemi durumunda elemental kalsiyum suplement olarakverilmelidir.

Yağda çözünen vitaminler


Diyet alımına ve son dönem renal yetersizliğin gidişine bağlı olarak diyaliz hastaları düşük Vitamin A,D,E ve K seviyeleri geliştirebilir. RENADİN'in, yiyeceklerde bulunanyağda çözünen vitaminleri bağladığı göz ardı edilemez. Bu nedenle, bu vitaminleri almayanhastalarda, Vitamin A, D ve E seviyelerini izlemek ve tromboplastin zamanını ölçerekdoğrudan Vitamin K'nın durumunu değerlendirmek düşünülmelidir ve eğer gerekiyorsavitaminlerle destekleme yapılmalıdır. Klinik çalışmada A, D, E ve K vitaminleriölçülmediğinden, periton diyalizi alan hastalarda bu vitaminlerin ve folik asitin ayrıcaizlenmesi önerilmektedir.

Folat eksikliği


3 / 9

Uzun dönem RENADİN tedavisi sırasında folat eksikliğinin mümkün olmadığını söylemek için şimdilik yeterli veri yoktur.

Serum klorür


Serum klorürü, RENADİN tedavisi sırasında klorürün bağırsak lümeninde fosfor için değiştirilmesi nedeni ile artabilir. Her ne kadar, klinik çalışmalarda klinik olarak önemli birserum klorür yükselmesi gözlenmese de, serum klorür seviyesi diyaliz hastalarında rutintakiplerde yapıldığı gibi izlenmelidir. Bir gram RENADİN yaklaşık olarak 180 mg (5,1mEq) klorür içermektedir.

Metabolik asidoz


Kronik renal yetmezliği olan hastalar gelişen metabolik asidoza yatkındır. Sevelamer ile tedavi edilen hastalardaki daha düşük bikarbonat seviyelerinin kalsiyum bazlı bağlayıcılarkullanan hastalar ile karşılaştırıldığı birçok klinik çalışmada diğer fosfat bağlayıcılarındansevelamere geçişte asidozun daha da kötüleştiği bildirilmiştir. Dolayısıyla serum bikarbonatseviyelerinin yakından takip edilmesi önerilmektedir (bkz. Bölüm 4.5).

Hipotiroidizm


Sevelamer hidroklorür ve levotiroksini birlikte kullanan hipotiroidizm hastalarında yakın takip önerilir.

Anti-aritmik ve anti-nöbet ilaçları


Anti aritmik ve anti-nöbet ilaçları kullanan hastalara RENADİN reçetelenirken dikkatli olunmalıdır. (Bkz. Bölüm 4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşimşekilleri)

Peritonit


Diyaliz alan hastalar, kullanılan diyaliz modalitesine spesifik olarak bazı enfeksiyon risklerine karşı açıktır. Peritonit, periton diyalizi (PD) alan hastalarda bilinen birkomplikasyondur ve sevelamer ile yapılan çalışmalarda birçok peritonit vakasıbildirilmiştir. Dolayısıyla, PD alan hastalar, peritonit ile ilişkili herhangi bir belirti veyasemptomun acil teşhisi ve tedavisi ile birlikte uygun aseptik tekniğin kullanıldığının garantialtına alınması için yakından takip edilmelidir.

Uzun süreli kronik tedavi


Sevelamerin bir yıldan fazla kronik kullanımına ait veri henüz bulunmadığından, Sevelamerin uzun süreli kronik tedavi esnasındaki potansiyel emilimi ve birikimitamamıyla dışlanamaz. (Bkz. Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler)

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileimler ve dier etkileimekilleri

Etkileşim çalışmaları diyaliz hastalarında yürütülmemiştir.

Sağlıklı gönüllülerde sevelamer ile yapılan bir tek doz çalışmasında, eşzamanlı olarak kullanılan siprofloksasinin biyoyararlanımı

%

50 oranında düşmüştür. Dolayısıyla

4 / 9

RENADİN, siprofloksasin ile eşzamanlı kullanılmamalıdır.

Aritmi kontrolü için anti aritmik ilaçlar alanlar ile nöbetlerin kontrolü için anti nöbet ilaçları kullanan hastalar klinik çalışmalara dahil edilmemiştir. Bu ilaçlarla birlikteRENADİN'in kullanılması halinde dikkatli olunmalıdır.

Pazarlama sonrası deneyim sırasında, sevelamer ve levotiroksinin birlikte kullanımda çok nadir olarak TSH değerlerinde artış bildirilmiştir. Dolayısıyla her iki ilacı kullananhastalarda TSH seviyelerinin yakından takip edilmesi önerilmektedir.

Transplantasyon hastalarında sevelamer ile birlikte kullanılan siklosporin, mikofenolat mofetil ve takrolimus seviyelerinde, herhangi bir klinik komplikasyon (graft reddi gibi)olmaksızın düşüş bildirilmiştir. Etkileşim olasılığı ekarte edilmediğinden mikofenolatmofetil, siklosporin, ve takrolimus ile kombine kullanımda ve bırakılması sonrasında builaçların serum seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Sağlıklı gönüllülerde yapılan etkileşim çalışmalarında sevelamerin digoksin, varfarin, enalapril veya metoprololün biyoyararlanımı üzerine etkisi görülmemiştir.

RENADİN absorbe edilmediğinden diğer ilaçların biyoyararlanımlarını etkileyebilir. Herhangi bir ilacın uygulanmasıyla bu ilacın biyoyararlanımının azalmasıyla klinikgüvenliliği ve etkileri değişebileceğinden bu ilaç RENADİN kullanmadan bir saat önce yada kullandıktan 3 saat sonra alınmalıdır veya doktor kan düzeylerini izlemeyi göz önü ndebulundurmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyon ile ilgili olarak hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır

.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiyeGebelik kategorisi:Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Sevelamerin gebelerde kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. Sevelamerin yüksek dozda farelere uygulandığı hayvan çalışmalarında bazı üreme toksisiteleri gösterilmiştir (Bkz.Bölüm 5.3). Sevelamerin ayrıca folik asit de dahil olmak üzere bazı vitaminlerin emiliminiazalttığını göstermiştir (Bkz. Bölüm 4.4 ve Bölüm 5.3). İnsanlardaki potansiyel riskibilinmemektedir. RENADİN hamilelerde sadece eğer çok açık ihtiyaç varsa ve anne vefetüsün her ikisi için de dikkatli bir yarar/risk analizi yapıldıktan sonra kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sevelamerin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir.

5 / 9

Sevelamerin emilmeyen yapısı anne sütüne sevelamer salınma ihtimalinin olmadığını göstermektedir. Emzirme veya RENADİN tedavisinden birine devam edip etmemeye kararverilirken çocuğun emzirmeden ve annenin RENADİN'den sağlayacağı yarar göz önündebulundurulmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Sevelamer ile üreme yeteneği ve fertilite üzerine insanlarda yapılan klinik çalışma bulunmamaktadır. Sevelamer hidroklorür ile yapılan bir çalışmada, erkek sıçanlaraçiftleşmeden 28; dişi sıçanlara 14 gün önce başlanıp dişilerde gebelik süresince devamedildiğinde fertilitenin etkilenmediği gösterilmiştir. Çalışmadaki günlük en yüksek doz 4,5g/kg'dır (insan eşdeğer dozu klinik çalışma maksimum dozu olan 14,4 gr'lık dozun 3katıdır).

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makina kullanma yeteneği üzerindeki etkileri için herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

4.8. İstenmeyen etkiler

Tedavi süresi 54 haftaya varan 244 hemodiyaliz hastası ve tedavi süresi 12 hafta olan 97 periton diyalizi hastasını kapsayan paralel tasarımlı çalışmalarda, muhtemelen ve tahminensevelamer ile ilişkili olarak gözlenen en sık görülen (hastaların > %5'i) istenmeyenetkiler sistem organ sınıflandırmasına göre gastrointestinal bozukluklardır. Bu çalışmalarda(299 hasta) ve kontrolsüz klinik çalışmalarda (384 hasta) muhtemelen ve tahminensevelamer ile ilişkili veriler görülme sıklıklarına göre listelenmiştir. Bildirilme sıklıkları şuşekildedir: çok yaygın ( > 1/10), yaygın ( > 1/100, < 1/10), yaygın olmayan ( >1/1000, < 1/100), seyrek ( > 1/10000, < 1/1000), çok seyrek (< 1/10000), bilinmiyor (eldekiverilerden hareketle tahmin edilemiyor) şeklinde sınıflandırılmıştır.

Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın: Bulantı, kusma

Yaygın: Diyare, dispepsi, flatulans, üst karın ağrısı, konstipasyon

Pazarlama Sonrası Deneyim:

Sevelamerin onay sonrası kullanımı sırasında kaşıntı, döküntü, karın ağrısı, bağırsak tıkanması, ileus/subileus, divertikülit ve intestinalperforasyon vakaları raporlanmıştır.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması:


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonuTürkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir

(www.titck.gov.tr

; e-posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0312 218 3599).

6 / 9

4.9. Doz aımı ve tedavisi

Doz aşımı vakası bildirilmemiştir.

Sevelamer hidroklorür, normal sağlıklı gönüllülere herhangi bir istenmeyen etki görülmeksizin sekiz gün süresince 14 gram/gün (17 adet sevelamer 800 mg film tableteekivalan) dozunda verilmiştir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

ATC Kod: V03AE02

Farmakoterapötik grup: Hiperkalemi ve hiperfosfatemi tedavisinde kullanılan ilaçlar

RENADİN etkin madde olarak metal ve kalsiyum içermeyen, absorbe edilmeyen ve bir fosfat bağlayıcı poli (allilamin hidroklorür) polimeri olan sevelamer içermektedir.Sevelamer polimer iskeletten bir karbon ile ayrılan multipl aminler içerir. Bu aminlerbağırsakta kısmen protone olur ve iyon ve hidrojen bağlanması yoluyla fosfat molekülleriile reaksiyona girer. Bu şekilde, besin yolundaki fosfat bağlanması ile sevelamer serumdakifosfat konsantrasyonunu düşürür.

Klinik çalışmalarda sevelamerin hemodiyaliz veya periton diyalizi alan hastalarda serum fosforun düşürülmesinde etkili olduğu gösterilmiştir.

Sevelamer, sadece kalsiyum bazlı fosfat bağlayıcıları kullanan hastalarla karşılaştırıldığında, büyük bir ihtimalle ürünün kendisinin kalsiyum içermemesi nedeni ile hiperkalsemikepisodların sıklığını düşürür. Fosfat ve kalsiyum üzerindeki etkilerinin bir yıllık takip ileçalışma süresince korunduğu kanıtlanmıştır.

Sevelamerin

in-vitroin-vivo%

15-31 oranında düşmüştür. Bu etki 2 haftadan sonra gözlenmiştir veuzun süreli tedavide de korunmuştur. Trigliseridler, HDL kolesterol ve albumindeğişmemiştir.

Hemodiyaliz hastalarında yapılan klinik çalışmalarda, sevelamer tek başına serum intakt paratiroid hormonu (iPTH) üzerinde devamlı ve klinik olarak anlamlı bir etkioluşturmamıştır. Bununla birlikte periton diyaliz hastalarını içeren 12 haftalık çalışmadakalsiyum asetat alan hastalar ile karşılaştırıldığında benzer iPTH düşüşü görülmüştür.Sekonder hiperparatiroidizmi olan hastalarda RENADİN, kalsiyum destekleyicisuplementleri, 1,25 dihidroksi Vitamin D3 veya analoglarından bir tanesini içermesinedeni ile multipl tedavi yaklaşımı düşüncesi ile intakt paratiroid hormon (iPTH) seviyesinidüşürmek için kullanılmalıdır.

Bir yıllık bir klinik çalışma boyunca, kalsiyum karbonata kıyasla sevelamerin kemik döngüsü veya mineralizasyonu üzerinde herhangi bir yan etkisi olmamıştır.

7 / 9

5.2. Farmakokinetik özellikler

Sevelamer, sağlıklı gönüllülerde yapılan tek doz farmakokinetik çalışmaya göre gastrointestinal kanaldan emilmemektedir. Farmakokinetik çalışmalar renal yetersizliğiolan hastalarda yapılmamıştır (Bkz. Bölüm 4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Sevelamer ile yapılan klasik güvenlilik farmakolojisi, tekrarlayan doz toksisitesi ve genotoksisite çalışmalarında, insanlara yönelik özel bir tehlike yaratacağına dair klinik verisaptanmamıştır.

Oral sevelamer hidroklorür ile yapılan karsinojenik çalışmalar fareler (9 g/kg/gün dozuna kadar) ve sıçanlar (0,3; 1 veya 3 g/kg/gün dozuna kadar) üzerinde yürütülmüştür. Yüksekdoz grubundaki erkek sıçanlarda mesane geçiş hücreli papilloma insidansında artışsaptanmıştır (insan eşdeğer dozu klinik çalışma maksimum dozu olan 14,4 gr'lık dozun 2katıdır). Farelerde tümör insidansında artış olmamıştır (insan eşdeğer dozu klinik çalışmamaksimum dozunun 3 katıdır).

Metabolik aktivasyon olan

in vitro

memeli sitogenetik testte, sevelamer hidroklorür yapısal kromozom anomalilerinde istatistiksel olarak anlamlı artışa neden olmuştur. Amesbakteriyel mutasyon test sonuçlarına sevelamer hidroklorürün mutajenik olmadığıbildirilmiştir.

Sıçanlarda ve köpeklerde sevelamerin yağda eriyen D, E ve K (koagülasyon faktörü) vitaminleri ile folik asitin emilimini azalttığı gösterilmiştir.

Orta ve yüksek doz sevelamer alan dişi sıçanların fetuslarının farklı bölgelerinde iskelet osifikasyonunda kayıplar gözlenmiştir (insan eşdeğer dozu klinik çalışma maksimum dozuolan 14,4 gr'lık dozdan düşüktür). Bu etkiler D vitamini kaybına ikincil olarak oluşuyorolabilir.

Organogenez döneminde sonda ile sevelamer hidroklorür verilen gebe farelerde, yüksek doz grubunda (insan eşdeğer dozu klinik çalışma maksimum dozunun 2 katıdır) erkenrezorpsiyon artışı gelişmiştir.

Sevelamer hidroklorür ile yapılan bir çalışmada, erkek sıçanlara çiftleşmeden 28; dişi sıçanlara 14 gün önce başlanıp dişilerde gebelik süresince devam edildiğinde fertiliteninetkilenmediği gösterilmiştir. Çalışmadaki günlük en yüksek doz 4,5 g/kg/gün'dür (insaneşdeğer dozu klinik çalışma maksimum dozu olan 14,4 gr'lık dozun 3 katıdır).

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Her bir film tablette:

Kolloidal silikon dioksit

Stearik asit

Talk

Mikrokristal selüloz

8 / 9

Tablet kaplamasında;

Opadry II clear (içeriği: polysorbate 80, talk, polivinil alkol, polietilen glikol/makrogol), opadry fx (içeriği: mika-bazlı pearlescent pigment, talk, polietilen glikol/makrogol, polivinilalkol, polisorbat 80)

6.2. Geçimsizlikler

Geçerli değildir.

6.3. Raf ömrü

24 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında ve ağzı kapalı kaplarda saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Karton kutu içerisinde, blister ambalajda 180 Film Tablet

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Özel bir gereklilik yoktur.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller, “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imhaedilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

AYTAÇ MUHİTTİN DİNÇER-DİNÇTAŞ

Atatürk Bulvar No. 105/612 Kızılay ÇANKAYA/ANKARA

Tel: +90 312 419 89 65

Faks: +90 312 267 11 99

8. RUHSAT NUMARASI

2017/471

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi:05.03.2013 Ruhsat yenileme tarihi:23.06.2017

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

9 / 9

İlaç Bilgileri

Renadin 800 Mg Film Tablet

Etken Maddesi: Sevelamer Hidroklorür

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Renadin 800 Mg Film Tablet - KUB
  • Renadin 800 Mg Film Tablet - KT
  • Google Reklamları

    Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.