Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Antimax %5 Krem Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

ANTİMAX %5 krem

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Her 1 g krem içerisinde;

Doksepin hidroklorür 50 mg

Yardımcı maddeler:

Her 1 g krem içerisinde;

Setostearil alkol 60 mg

Propilen glikol 50 mg

Bütil hidroksitoluen (E321) 0,1 mg

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Su içinde yağ (Y/S) emülsiyonu.

Beyaz, kokusuz, bağdaşık (homojen) görünümlü krem.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

ANTİMAX, atopik dermatit veya liken simpleks kronikusu olan yetişkinlerde görülen orta şiddetteki pruritusun kısa süreli (8 güne kadar) tedavisinde endikedir.

4.2. Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediyse; ANTİMAX, uygulama aralarında en az 3-4 saat olacak şekilde, ince bir tabaka halinde günde 4 kez uygulanmalıdır.

ANTİMAX'ın 8 günden fazla süre ile kullanımının, etkili ve güvenli olduğu ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. 8 günden fazla kronik kullanımı, yüksek sistemik ilaç düzeylerine nedenolabilir ve bu durum önlenmelidir. ANTİMAX'ın 8 günden fazla süre kullanımı, kontaktsensitizasyon olasılığını artırabilir.

Uygulama şekli:

Sadece topikal olarak uygulanır.

ANTİMAX'ın geniş vücut yüzeylerine uygulanması ile, sedasyon riski artabilir. Klinik deneyimler, doksepin hidroklorür kremi vücut yüzey alanının %10'undan fazlasına uygulayanhastalarda uyuşukluğun daha sık olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla vücut yüzey alanının%10'undan fazlasının etkilendiği hastalar, olası uyuşukluk ve diğer sistemik yan etkilerkonusunda uyarılmalıdırlar. Eğer aşırı uyuşukluk oluşursa; tedavi edilen vücut yüzey alanı,1 gün içerisindeki uygulama sayısı, uygulanan krem miktarı azaltılabilir veya ilacın kullanımıdurdurulabilir.

Sayfa 1 / 9

Kapalı bandaj uygulaması, birçok topikal ilacın emilimini arttırdığından ANTİMAX ile kapalı bandaj uygulaması yapılmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği olan hastalarda ANTİMAX'ın kullanımı araştırılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

ANTİMAX'ın çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Genel olarak; yaşlı hastalar için doz seçimi, azalmış hepatik, renal veya kardiyak fonksiyonlar, eşlik eden hastalıklar ve beraberindeki diğer ilaç tedavileri göz önündebulundurularak dozlama aralığının alt sınırından başlayacak şekilde yapılmalıdır.

Sedasyon yapan ilaçlar, yaşlılarda konfüzyona ve aşırı sedasyona neden olabilir. Bu nedenle, ANTİMAX ile tedaviye başladıktan sonra yaşlı hastalar konfüzyon ve aşırı sedasyonaçısından yakından gözlemlenmelidir.

4.3. Kontrendikasyonlar

Doksepin hidroklorür, diğer dibenzoksepinler veya ANTİMAX'ın herhangi bir bileşenine alerjisi veya aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir. Ayrıca;

• Glokom ve tedavi edilmemiş dar açılı glokomda,

• Üriner retansiyon eğilimi olanlarda,

• Ciddi üriner retansiyon olgularında,

• Monoamin oksidaz (MAO) inhibitörü ilaçlar ile birlikte veya bu ilaçlarla tedavininsonlanmasını takip eden 2 hafta içerisinde ANTİMAX kullanımı kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

• ANTİMAX haricen kullanılır.

• Alkol ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.

• MAO inhibitörü ilaçlar ile birlikte veya bu ilaçlarla tedavinin sonlanmasını takip eden14 gün içerisinde ANTİMAX kullanılmamalıdır.

• Sistemik absorbsiyonu arttırabileceğinden, kapalı bandaj uygulamasındankaçınılmalıdır.

• Ciddi uyku apnesinde kullanımı tavsiye edilmez.

• Komorbid fiziksel veya psikiyatrik bozuklukların altında yatan, 7-10 gün içerisindegeçen uykusuzluktaki azalma veya yeni davranışsal/idrak etme anormalliklerininortaya çıkışı primer bir medikal ve/veya psikiyatrik hastalığın varlığını gösterebilir.

• ANTİMAX'ın beraberinde alkol ve/veya diğer merkezi sinir sistemi depresanlarınınkullanımı ile artan risk ile birlikte, uyku halindeyken ve daha sonrasında hiçbir şeyhatırlamayacak şekilde uykulu araba kullanmak, telefon görüşmesi yapmak, yemekhazırlamak ve yemek yemek gibi aktiviteler yapan hastalar dahil uyku ile ilişkilikompleks davranışlar görülebilir.

Sayfa 2 / 9

• ANTİMAX kullanımı ile uyuşukluk oluşabileceğinden, hastalar sedasyon olasılığınakarşı uyarılmalı ve ANTİMAX ile tedavi edilirken motorlu araç ve makinekullanımına karşı dikkatli olmalıdır.

• Uzun QT sendromu / Torsades de Pointes'e neden olabilen ilaçlar ile birliktekullanıldığında, uzun QT sendromu veya Torsades de Pointes oluşma riskiniarttırabilir. Bu nedenle bu tür ilaçlar ile birlikte kullanılmamalıdır.

• Gözlerden uzak tutunuz.

• ANTİMAX kullanımı ile doksepine karşı Tip IV hipersensitivite reaksiyonları (kontakt sensitizasyon) gelişebilir.

ANTİMAX'ın içeriğinde bulunan;

• Setostearil alkol lokal deri reaksiyonlarına (örneğin kontakt dermatite),

• Propilen glikol deride iritasyona,

• Bütil hidroksitoluen (E321) lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontakt dermatite) yada gözlerde ve mukoz membranlarda iritasyona sebebiyet verebilir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Doksepin hidroklorür krem ile, ilaç etkileşimlerini inceleyen bir çalışma yapılmamıştır. Ancak; topikal doksepin hidroklorür krem uygulaması ile, oral doksepin hidroklorür tedavisialındığında gözlenen plazma düzeylerine erişilebildiğinden, aşağıda belirtilen ilaçetkileşimleri topikal ANTİMAX uygulaması ile de görülebilir:

P450 2D6 ile Metabolize Olan İlaçlar:

İlaç metabolize edici sitokrom P450 2D6 izoziminin (debrizokin hidroksilaz) biyokimyasal aktivitesi, beyaz ırkta azalmıştır (Beyaz ırkın

%

7-10'u “zayıf metabolizör” olarak anılır).Asyalı, Afrikalı ve diğer popülasyonlarda azalmış P450 2D6 izozim aktivitesi görülme sıklığıile ilgili güvenilir bir tahmin henüz mevcut değildir. Metabolize etme gücü daha zayıf olankişiler, trisiklik antidepresanları (TSA, örn. doksepin) olağan dozda aldıklarında, beklenendendaha yüksek plazma derişimleri göstermişlerdir. İlacın P450 2D6 ile metabolize olan kısmınabağlı olarak, plazma konsantrasyonundaki artış, düşük veya oldukça yüksek (TSAEAA'nında8 kat artış) olabilir.

Ek olarak; bazı ilaçlar bu izozim aktivitesini inhibe ederek, normal metabolize edicilerin zayıf metabolize edicilere benzemelerine yol açar. Bir TSA kullanırken kararlılık gösteren bir birey,tedavisine ek olarak bu inhibe edici ilaçlardan birinin eklenmesiyle aniden toksisitegösterebilir. Sitokrom P450 2D6 inhibe eden ilaçların bazıları (kinidin, simetidin) bu enzimtarafından metabolize edilmemektedir ancak birçoğu (diğer birçok antidepresan,fenotiyazinler, Tip 1C antiaritmikler olan propafenon ve flekainid) bu enzimin substratıkonumundadır. Tüm selektif serotonin gerialım inhibitörleri (SSRI'lar, örn. fluoksetin,paroksetin, sertralin) bu enzimi inhibe etmekle birlikte, inhibisyon dereceleri farklılıkgösterebilir. SSRI ile TSA etkileşimi sonucu klinik problem oluşma olasılığı, dahil olan SSRIilacın farmakokinetiğine ve inhibisyonun derecesine bağlıdır. Yine de, SSRI ilaçlar ileTSA'ların birlikte kullanımında uyarı yapılmalıdır. TSA tedavisi başlatılacak ise, fluoksetin

Sayfa 3 / 9

kullanımı sonlandırıldıktan sonra ana ve aktif metabolitinin yarılanma ömrünün uzun olması nedeniyle yeterli süre (en az 5 hafta) beklemek gerekir.

TSA'lar ile sitokrom P450 2D6'yı inhibe eden ilaçların birlikte kullanımında, normalde reçete edilenden daha düşük dozların kullanımı her iki grup için de gerekli olabilir. P450 2D6inhibisyonu yapıp yapmadığı bilinmeyen bir ilaç ile bir TSA birlikte kullanılacak ise, TSA'ınplazma seviyelerinin izlenmesi istenir.

Monoamin Oksidaz (MAO) İnhibitörleri

ANTİMAX ile tedavi başlatılmadan en az iki hafta önce, MAO inhibitörü ilaç kullanımına son verilmelidir. Bu süre; kullanılan MAO inhibitörü ilaca, kullanım süresine ve dozuna bağlıolarak değişir.

Simetidin

Simetidin tedavisi başlatıldığında, serum TSA düzeylerindeki artış ile ciddi antikolinerjik semptomlar (ciddi ağız kuruluğu, üriner retansiyon, bulanık görme) ilişkilendirilmiştir. Ekolarak; zaten Simetidin tedavisi almakta olan hastalarda, beklenenden daha yüksek TSAseviyeleri gözlenmiştir.

Alkol

Alkol alımı ile, ANTİMAX'ın potansiyel sedatif etkisi şiddetlenebilir. Bu durum, özellikle aşırı alkol kullanan hastalarda önemlidir.

Tolazamit

Tolazamit (1 g/gün) kullanan Tip II diyabet hastasında, tedaviye 75 mg/gün dozda oral doksepin eklendikten 11 gün sonra, ciddi hipoglisemi vakası bildirilmiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Bu konuda yapılmış bir çalışma bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon

Bu konuda yapılmış bir çalışma bulunmamaktadır.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelikte Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Topikal olarak kullanılan ANTİMAX'ın, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve doğum kontrolü üzerindeki etkisi ile ilgili bir veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Doksepin hidroklorürün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Sayfa 4 / 9

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

ANTİMAX, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Doksepin hidroklorür; ANTİMAX'ın terapötik dozları emziren kadınlara uygulandığı takdirde, anne sütünden memedeki çocuk üzerinde etkiye neden olabilecek düzeydeatılmaktadır.

Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da ANTİMAX tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken,emzirmenin çocuk açısından faydası ve ANTİMAX tedavisinin emziren anne açısındanfaydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / fertilite

Üreme yeteneği üzerine bilinen bir etkisi yoktur.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

ANTİMAX ile tedavi edilen hastalar, sedasyon oluşması ihtimaline karşı uyarılmalı ve motorlu araç ve makine kullanımına karşı dikkatli olmalıdırlar.

4.8. İstenmeyen etkiler

Aşağıdaki sıklık grupları kullanılmıştır:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000; çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor).

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Agranülositoz, anemi, lökopeni, trombositopeni

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Ciddi alerjik reaksiyonlar (döküntü, ürtiker, kaşıntı, nefes almada zorluk, göğüste sıkışma, ağız, yüz, dudaklar ve dilde şişme)

Psikiyatrik hastalıklar

Bilinmiyor: İntihar, intihar düşüncesi, ruhsal-duygusal değişimler

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: Baş dönmesi, dalgınlık (uyuklama hali), uyuşukluk, yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı

Göz hastalıkları

Bilinmiyor: Bulanık görme

Sayfa 5 / 9Kardiyak hastalıklar

Bilinmiyor: Hipotansiyon, ani kardiyak ölüm, ventriküler aritmi, hızlı veya darbe şeklinde kalp atışı.

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın: Mide bulantısı, ağız, dudak ve boğazda kuruluk, susama hissi, tat bozukluğu (acı tat alma, ağızda metalik tat)

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın: Uygulama bölgesinde yanma ve batma, kaşıntı, kaşıntıda artış, egzamanın şiddetlenmesi, iritasyon, ödem, kuru ve gergin deri

Böbrek ve idraryolu hastalıkları

Yaygın: Üriner retansiyon Bilinmiyor: Nefrotoksisite

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir

(www.titck. gov.tr[email protected]. Doz aşımı ve tedavisi

Bu ilaç sınıfının doz aşımında ölümler ortaya çıkabilir. Vaka yönetimi karmaşık ve değişken olduğu için, doktorun tedavi hakkında güncel bilgi elde etmek amacıyla bir zehir bilgimerkezi ile iletişime geçmesi tavsiye edilmektedir. TSA ile doz aşımını takiben zehirlenmesemptom ve işaretleri hızla belirir, bu nedenle mümkün olan en kısa zamanda hastanedeizlemeye gereksinim vardır.

Belirtileri

Doksepin hidroklorür kremin topikal uygulamasıyla doz aşımı gerçekleşirse ortaya çıkabilecek belirti ve semptomlar kardiyak disritmiler, ciddi hipotansiyon, konvülsiyonlar,merkezi sinir sistemi depresyonları ve komayı kapsayabilir. Elektrokardiyogramdaki (EKG)değişiklikler, özellikle QRS ekseninde ve genişliğindeki değişiklikler, TSA toksisitesininklinik olarak önemli göstergeleridir.

Doz aşımının diğer belirtileri şunları içerebilir; konfüzyon, konsantrasyon bozukluğu, geçici görsel halüsinasyonlar, pupil dilatasyonu, ajitasyon, hiperaktif refleksler, kendinden geçme,uyuşukluk, kas katılığı, kusma, hipotermi, hiperpreksi veya “İstenmeyen Etkiler” başlığıaltında belirtilen semptomlardan herhangi biri.

Sayfa 6 / 9Genel Öneriler Genel

EKG alınmalı ve kardiyak monitörizasyonu derhal başlatılmalıdır. Hastanın solunum yolu açık tutulmalı, intravenöz yol açılmalı ve gastrik dekontaminasyon başlatılmalıdır. En az 6saat boyunca; kardiyak monitörizasyonlu gözlem ile merkezi sinir sistemi ve respiratuvardepresyon belirtileri, hipotansiyon, kardiyak disritmi ve/veya iletim blokları, nöbet gözlemitavsiye edilir. Bu sürede toksisite belirtileri ortaya çıkarsa, uzatılmış monitörizasyon tavsiyeedilir. Aşırı dozdan sonra ölümcül disritmilere karşı koyamamış vaka raporları bulunmaktadırve bu hastaların ölmeden önce ciddi zehirlenme yaşadıkları ve çoğunun yetersizgastrointestinal dekontaminasyon aldığı belirlenmiştir. Plazma ilaç düzeylerinin gözlenmesi,hasta yönetimine kılavuzluk yapmamalıdır.

Kardiyovasküler

EKG'de görülen maksimum uzuv ucu (limb-lead) QRS zamanının 0,1 saniye ve üstünde olması aşırı doz ciddiyetinin en iyi göstergesi olabilir. Serum pH aralığını 7,45 ile 7,55arasında tutmak için intravenöz sodyum bikarbonat kullanılmalıdır. pH yanıtı yetersiz ise,hiperventilasyon da kullanılabilir. Hiperventilasyon ve sodyum bikarbonat birliktekullanılırken çok dikkatli olunmalı ve pH sıklıkla izlenmelidir. 7,6 üzeri bir pH veya 20 mmHg altında bir karbondioksit basıncı istenmez. Sodyum bikarbonat tedavisi/hiperventilasyonayanıt vermeyen disritmiler, lidokain, bretilyum veya fenitoine yanıt verebilir. Tip 1A ve 1Cantiaritmikler genel olarak kontrendikedir (örn. kinidin, dizopramid, prokainamid).

Seyrek durumlarda, akut toksisite gösteren hastalardaki akut refraktör kardiyovasküler instabilite durumlarında hemoperfüzyon yararlı olabilir. Ancak; hemodiyaliz, peritonealdiyaliz, kan değişimi ve zorlu diürez'in TSA zehirlenmelerinde etkisiz olduğu raporedilmiştir.

Merkezi Sinir Sistemi (MSS)

MSS depresyonu olan hastalarda, ani kötüleşme potansiyeli nedeniyle erken entübasyon önerilir. Nöbetler benzodiazepinlerle, eğer etkisiz iseler diğer antikonvülzanlarla(fenobarbital, fenitoin gibi) kontrol altına alınmalıdır. Fizostigminin, hayatı tehdit edensemptomlarda (eğer diğer tedavilere yanıt alınamıyorsa) bir zehir kontrol merkezikonsültasyonu altında kullanımı dışında verilmesi önerilmez.

Pediyatrik Yönetim

Çocuk ve yetişkin aşırı doz yönetimi prensipleri benzerdir. Doktorun yerel zehir kontrol merkezi ile özel pediyatrik tedavi için iletişime geçmesi önerilir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grubu: Diğer antipruritikler

ATC Kodu: D04AX

Doksepin hidroklorür; Hı ve H2 histamin reseptör blokörü etkiye sahiptir ancak antipruritik etkisini nasıl gösterdiği ile ilgili kesin mekanizma bilinmemektedir. ANTİMAX, uyuşukluk

Sayfa 7 / 9

yaparak farkındalığı azaltabilir ve pruritik semptomların fark edilebilmesi de böylece azalabilmektedir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Emilim:

Topikal doksepin hidroklorür krem ile tedavi edilen 10 pruritik egzama hastasında, perkütan absorbsiyon sonucu plazma doksepin konsantrasyonları “ölçülemez seviye” ile 47ng/mL arasında belirlenmiştir.

Dağılım:

Deriden emilen doksepin hidroklorür vücut dokularında geniş dağılım gösterir (akciğer, kalp, beyin, karaciğer).

Biyotransformasyon:

Sistemik dolaşıma geçtikten sonra, doksepin molekülü hepatik
metabolizmaya girer ve farmakolojik olarak aktif olan desmetildoksepine dönüştürülür. Desmetildoksepinin yarı ömrü 28-52 saat arasındadır ve çoklu dozlamadan etkilenmez.

Eliminasyon:

İleri glukuronidasyon sonucu ana ilaç ve metabolitleri idrarla atılır. Böbrekhastalığı, genetik etmenler, yaş ve diğer tedavilerin varlığı doksepin metabolizmasını veeliminasyonunu etkiler.

Doğrusallık / doğrusal olmayan durum:5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Günde 16 g ANTİMAX kullanımı (günde 4 kez, 4 g) sonucu tahmin edilen doksepin maruziyetinin 0,6 ve 1,2 katlarına kadar dozlarda doksepin, sıçanlara ve tavşanlara oral olarakverilerek üreme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Sonuçta, sıçan ve tavşan fetusunda doksepinebağlı hasar oluştuğuna dair bir kanıt bulunamamıştır.

Ancak yine de, hamile kadınlarda yeterli ve kontrollü çalışma bulunmamaktadır. Hayvanlarda yapılan üreme çalışmalarının sonuçları, insanlarda görülebilecek olan cevabı her zamanyansıtmadığından, ANTİMAX hamilelik boyunca sadece doktor tarafından gerekligörüldüğünde kullanılmalıdır.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Setostearil alkol

Gliserinmonostearat

Migliol

Vazelin

Dimetikon

Siklometikon

Süperpolistat

Katı parafin

Polioksil 40 stearat

Polisorbat 80

Propilenglikol

EDTA

Bütil hidroksitoluen (E321)

Benzil alkol Saf su

Sayfa 8 / 96.2. Geçimsizlikler

Bilinen bir geçimsizliği yoktur.

6.3. Raf ömrü

24 ay.

6.4. Saklamaya yönelik özel uyarılar

Özel muhafaza şartları mevcut değildir. 25°C altında oda sıcaklığında saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Ağzı plastik kapakla kapatılmış, Kullanma Talimatı ile birlikte, alüminyum tüpte 30 g krem.

6.6. Beşeri Tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

ORVA İlaç San. ve Tic. AŞ.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi / Çiğli / İZMİR

8. RUHSAT NUMARASI

210-93

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 16.04.2007 Ruhsat yenileme tarihi: 01.08.2013

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

Sayfa 9 / 9

İlaç Bilgileri

Antimax %5 Krem

Etken Maddesi: Doksepin Hidroklorür

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Antimax %5 Krem - KUB
  • Antimax %5 Krem - KT
  • Google Reklamları

    İlgili İlaçlar

  • Antimax 30 Gr Krem
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.