Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Elmiron 100 Mg Kapsül Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'abildirmeleri beklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8 Advers reaksiyonlar nasıl raporlanır?

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

ELMİRON 100 mg kapsül

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Her bir kapsül 100 mg pentosan polisülfat sodyum içerir.

Yardımcı madde(ler):

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Kapsül

Beyaz, opak, sert jelatin kapsüller

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

Pentosan polisülfat sodyum, interstisyel sistite bağlı ağrılı mesane tedavisinde kullanılır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktorunuz başka bir şekilde önermediği takdirde ELMİRON kapsül günde 3 defa 1 kapsül şeklinde uygulanır.

ELMİRON alan hastalar 3 ay sonra tekrar değerlendirilmelidir. Eğer gelişme görülmediyse ve yan etkiler ortaya çıkmamışsa ELMİRON 3 ay daha kullanılabilir.

6 aydır ağrısında ilerleme olmamış hastalardaki devam edilen tedavinin klinik verileri ve riskleri bilinmemektedir.

Uygulama şekli:

Sadece ağızdan kullanım içindir.

1 / 11

Kapsül, yemeklerden en az 1 saat önce veya 2 saat sonra su ile birlikte alınmalıdır.

Yiyecek etkisi: Yiyeceklerin pentosan polisülfat sodyumun absorbsiyonu üzerindeki etkisi bilinmemektedir. Klinik çalışmalarda pentosan polisülfat sodyum yemeklerden 1 saat önce yada yemekten 2 saat sonra su ile birlikte verilmiştir.

Özel populasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek yetmezliği:

Pentosan polisülfat sodyumun farmakokinetiği, böbrek yetmezliği olan hastalarda incelenmemiştir.

Karaciğer yetmezliği

Pentosan polisülfat sodyumun farmakokinetiği, karaciğer yetmezliği olan hastalarda incelenmemiştir.

Pediatrik popülasyon:

16 yaş altında kullanımına ait etkililik ve güvenlilik verileri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

Pentosan polisülfat sodyumun farmakokinetiği, yaşlı hastalarda incelenmemiştir.

4.3. Kontrendikasyonlar

Pentosan polisülfat sodyum'a ya da içinde bulunan eksipiyanlara karşı hipersensitivite gösterdiği bilinen hastalarda kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Genel


Pentosan polisülfat sodyum zayıf antikoagülandır (1/15 heparin aktivitesi). 300 mg günlük dozda (n=128) hastaların % 6.3'ünde yan etki olarak rektal kanama bildirilmiştir. Kanamakomplikasyonları olarak morarma, burun kanaması ve dişeti kanaması bildirilmiştir (bkz.İstenmeyen etkiler). İnvazif operasyon geçirecek ya da altta yatan koagülopatibelirtisi/semptomu gösteren ya da diğer yüksek kanama riskine sahip (kumarin,antikoagülanlar, heparin, t-PA, streptokinaz veya yüksek doz aspirin gibi diğer tedaviler)hastalar kanama açısından değerlendirilmelidir. Anevrizma, trombositopeni, hemofili,gastrointestinal ülserasyon, polipler ya da divertikül gibi hastalıkları olan kişiler ELMİRON'abaşlamadan önce dikkatlice değerlendirilmelidir.

2 / 11

Subkütan, sublingual ya da intramüsküler (başlangıçta karaciğerde metabolize edilmeyen) olarak verilen diğer bir ürün, tromboz ve kanama semptomları ile birlikte gecikmişimmünoalerjik trombositopeni ile ilişkilidir. Heparin kaynaklı trombositopenisi olanhastalarda ELMİRON kullanılırken gerekli uyarı mutlaka yapılmalıdır.

Alopesi pentosan polisülfat sodyum ve heparin ürünleri ile ilişkilidir. ELMİRON'un klinik çalışmalarında alopesi tedavinin ilk 4 haftası içinde başlamıştır. Bu vakaların yüzde doksanyedisi (%97) alopesi areata olarak bildirilmiştir, saç derisindeki tek bir alan ile sınırlıdır.

Karaciğer Yetmezliği


Pentosan polisülfat sodyum hem karaciğer hem de dalakta desülfatasyona uğramaktadır. Karaciğer yetmezliği ya da dalak rahatsızlıklarının pentosan polisülfat sodyumun ana veyaaktif metabolitlerinin biyoyararlanımını artırma derecesi bilinmemektedir. Bu hastalardaELMİRON kullanılırken gerekli uyarılar yapılmalıdır.

Hastaların %1.2'sinde transaminaz, alkalin fosfataz, y-glutamil transpeptidaz ve laktik asit biraz yükselmiştir (<2.5xnormal). Yükselmeler genellikle ELMİRON'a başladıktan 3-12 aysonra gözlenmiştir ve sarılık ya da başka bir klinik belirti ya da semptom ile ilişkili değildir.Bu anormallikler genellikle geçicidir, temelde değişmeden kalabilir ya da nadiren devamlıkullanımda ilerleyebilir. Protrombin zamanında (PZ) ve kısmi tromboplastin zamanında(KTZ) (ikisi için de <%1) ve trombositopenide (%0.2) artışlar not edilmiştir.

Hastalar İçin Bilgilendirme


Hastalar ilacı tarif edilen şekilde, tarif edilen dozda ve tarif edilenden daha sık olmayacak şekilde almalıdırlar. Hastalara ELMİRON'un zayıf antikoagülan etkisi olduğuhatırlatılmalıdır. Bu etki kanama zamanlarını artırabilir.

Laboratuvar Bulguları


Pentosan polisülfat sodyum, 8 gün boyunca günde 1200 mg tedavi gören 24 sağlıklı erkek örnekte PZ ve KTZ'yi etkilememiştir. Pentosan polisülfat sodyum aynı zamanda plazmadafaktör Xa oluşumu inhibe eder ve ex vivo olarak insan plateletince zengin plazmada trombintarafından indüklenmiş platelet agregasyonunu inhibe eder (Daha fazla bilgi için bkz. 4.4 Özelkullanım uyarıları ve önlemleri).

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Bir çalışmada denekler 7 gün boyunca 8 saatte bir 100 mg pentosan polisülfat sodyum veya plasebo almıştır. Deneklerden alınan örnekler INR 1.4'ten 1.8'e kadar varfarin ile titreedilmiştir. Pentosan polisülfat sodyum varlığında ya da yokluğunda R-varfarin ve S-varfarinin

3 / 11

farmakokinetik parametreleri benzerdir. Varfarin+plasebo ve varfarin+pentosan polisülfat sodyumun INR'leri benzerdir (Bkz. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon

Pediyatrik popülasyona ilişkin etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6. Gebelik ve laktasyonGebelik kategorisi:Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Cinsel yönden aktif olan hem erkekler hem de kadınlar, tedavi süresince etkili doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdırlar.

Gebelik Dönemi

ELMİRON için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir (bkz. kısım 5.3).

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Üreme çalışmaları fare ve sıçanlarda günlük intravenöz 15 mg/kg ve tavşanlarda 7.5 mg/kg dozlarda yürütülmüştür. Vücut yüzey alanına göre normalize edildiğinde bu dozlar insanELMİRON dozunun 0.42 ve 0.14 katıdır. Bu çalışmalar ELMİRON'un doğurganlıktaazalmaya neden olduğu ya da fetüse zarar verdiğine dair kanıt sunmamaktadır. Üretilen fareembriyolarının 1 mg/ml Pentosan Polisülfat Sodyum(PPS) ile direkt in vitro olarak yıkanmasıgeri dönüşlü ayak tomurcuğu anomalisine neden olabilir. Hamile kadınlarda yeterli vekontrollü çalışma yoktur. Çünkü hayvan metabolizması ile insan metabolizması arasındafarklılıklar bulunduğu için, hayvan çalışmalarından her zaman insan cevabı tahmin edilemez,bu ilaç hamile kadınlarda sadece açıkça gerekli ise kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Pentosan polisülfatın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilaç insan sütüne geçebildiği için emziren annelere ELMİRON uygulanacaksa gerekli uyarı yapılmalıdır.

Pentosan polisülfat sodyumun insan ya da hayvan sütü ile atılmasına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. Memedeki çocuk acısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Emzirmenin

4 / 11

Durdurulup durdurulmayacağına ya da ELMİRON tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına veya tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken,emzirmenin çocuk açısından faydası ve ELMİRON tedavisinin emziren anne açısındanfaydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Pentosan polisülfat sodyumun,

• Spermatojenezis üzerine etkisi henüz araştırılmamıştır.

• Doğurganlıkta azalmaya neden olduğuna dair kanıt yoktur.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma üzerindeki etkisine dair veri yoktur.

4.8. İstenmeyen etkiler

İstenmeyen etkilerin görülme sıklığı aşağıdaki gibi derecelendirilmiştir:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor).

ELMİRON, ortalama yaşın 47 olduğu (yaş aralığı:18-88; 60 yaş üstü 581 kişi) 2627 hastada (2343 kadın; 262 erkek; 22'si bilinmeyen) klinik çalışmalarda değerlendirilmiştir. 2627hastadan 128 hasta 3 ay deneme çalışmasında ve kalan 2499 hasta uzun dönem kör çalışmadayer almıştır. 3 ay ile 75 ay süresi aralığında ilaç alan 6 hastada (%0.2) ölüm gözlenmiştir.Ölüm nedeni, bilinemeyen bir hasta dışında, eş zamanlı hastalıklar veya girişimler nedeniyleilişkilidir. 33 hastada (%1.3) ciddi yan etkiler gözlenmiştir. 2 hastada ciddi abdominal ağrıveya diyare ve hastaneye yatış gerektiren dehidratasyona sebep olmuştur. Bu olayıELMİRON ile ilişkilendirmek zordur çünkü eşzamanlı değerlendirilebilecek interstisyel sistithastalıklarına sahip bir kontrol grubu bulunmamaktadır.

5 / 113 Ay Boyunca Günde 3 Kez ELMİRON'un Plasebo Kontrollü Klinik Çalışmalarındaki Advers Etkiler

Vücut sistemi/advers etkiler

ELMİRON n=128
Plasebo n=130

Merkezi Sinir Sistemi Hastalarının genel sayısı*

3
5

İnsomnia

1
0

Baş ağrısı

1
3

Şiddetli duygusal değişkenlik/ depresyon

2
1

Nistagmus/ baş dönmesi

1
1

Hiperkinezi

1
1

Gastrointestinal Hastalarının genel sayısı*

7
7

Bulantı

3
3

Diyare

3
6

Dispepsi

1
0

Sarılık

0
1

Kusma

0
2

Deri/ Alerji Hastalarının genel sayısı*

2
4

Kurdeşen

0
2

Pruritus

0
2

Lakrimasyon

1
1

Rinit

1
1

Terleme

1
0

Diğer Hastaların genel sayısı*

1
3

Amenore

0
1

Artralji

0
1

Vajinit

1
1

Toplam reaksiyon

17
27

Advers reaksiyon bildirilen toplam hasta sayısı

13
19

* Bir vücut sistemi içinde, bireysel olaylar hastaların genel sayısına eşit değildir, çünkü bir hastada birden fazla olay olabilir.

Aşağıda açıklanan advers etkiler ELMIRON ile tedavi edilmiş 2499 interstisyel sistit hastalarının bir kör klinik çalışmasından bildirilmiştir. 2499 hastadan; 1192 (%48) hasta 3 ayboyunca; 892 (%36) hasta 6 ay boyunca; 598 (%24) hasta 1 yıl boyunca; 355 (%14) hasta 2yıl boyunca ve 145 (%6) hasta 4 yıl boyunca ELMİRON kullanmıştır.

6 / 11Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Anemi, ekimoz, yükselmiş protrombin zamanı, yükselmiş kısmi tromboplastin zamanı, lökopeni, trombositopeni

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Alerjik reaksiyon, fotosensitivite

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Bilinmiyor: Anoreksi

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: Baş ağrısı, sersemlik

Göz hastalıkları

Bilinmiyor: Konjuktivit, optik nörit, görme kaybı, retinal kanama

Kulak ve iç kulak hastalıkları

Bilinmiyor: Kulak çınlaması

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları

Bilinmiyor: Faranjit, rinit, burun kanaması, dispne

Gastrointestinal hastalıkları

Yaygın: Diyare, bulantı, dispepsi, karın ağrısı

Bilinmiyor: Kusma, ağız ülseri, kolit, özafajit, gastrit, flatulens, konstipasyon, iştahsızlık, dişeti kanaması

Hepato-bilier hastalıkları

Yaygın: Karaciğer fonksiyon bozukluğu

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın: Alopesi, kızarıklık
Bilinmiyor: Kaşıntı, ürtiker

Pazarlama sonrası deneyimler

Aşağıdaki pazarlama sonrası yan etkiler bildirilmiştir:

Gastrointestinal hastalıkları:

Rektal kanama

32 hafta boyunca interstisyel sistitli 380 hasta ile Faz 4 çalışmaları yapılmıştır. Günlük 300 mg'lık doz verildiği zaman, hastaların %6.3'ü rektal kanamayı yan etki olarak bildirmiştir.

7 / 11

Rektal kanamanın şiddetini hastaların çoğu 'hafif' olarak bildirmiştir. Hastalara 900 mg günlük doz uygulandığı zaman, rektal kanama oranı%15 çıkmıştır.

Hepato-bilier hastalıkları:

Karaciğer fonksiyon bozukluğu

16 hafta boyunca paralel grup 100 erkek (51'i ELMİRON ve 49 plasebo) hastada bir randomize, çift kör Faz 2 çalışması yapılmıştır. 900 mg günlük doz uygulandığında,ELMİRON ile tedavi edilen hastalarda %11.8 ve plasebo ile tedavi edilen hastalarda %2karaciğer fonksiyon bozukluğu bir yan etki olarak bildirilmiştir.

Özel popülasyolar

Geriyatrik hastalarda doz ayarlaması çalışılmamıştır.

Karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması çalışılmamıştır.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir.

(www.titck.gov.tr; e-posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı bildirilmemiştir. İlacın farmakodinamik özelliklerine bağlı olarak, toksisitede antikoagülasyon, kanama, trombositopeni, karaciğer fonksiyonlarında anormallikler ve gastriksıkıntı gibi etkiler ortaya çıkartabilecektir. 32 hafta boyunca 900 mg günlük dozda yapılan birklinik çalışmada hastaların %15'inde yan etki olarak rektal kanama bildirilmiştir. 16 haftagünlük 900 mg ELMİRON dozunda yapılan 51 ELMİRON grubuna kayıtlı hasta ve 49 plasebogrubuna kayıtlı hasta ile yapılan klinik çalışmada ELMİRON grubunda %11.8, plasebogrubunda %2 hastada yükselmiş karaciğer fonksiyon test değerleri gözlenmiştir.

Tedavi

Akut doz aşımı olduğunda eğer mümkünse hastaya gastrik lavaj uygulanmalı, dikkatlice gözlenmeli ve semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özelliklerFarmakoterapötik grubuATC kodu

: G04BX15

8 / 11

Pentosan polisülfat sodyumun hastalarda hangi mekanizma ile etki gösterdiği bilinmemektedir. Ön klinik modellerde pentosan polisülfat sodyum, mesane duvarındakimukozal membrana tutunmuştur. İlaç, hücre geçirgenliğini kontrol eden bir tampon göreviyaparak idrar içinde çözünen tahriş edici maddelerin hücrelere ulaşmasını engelliyor olabilir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Genel özellikler

Pentosan polisülfat sodyum düşük molekül ağırlıklı heparin benzeri bir bileşiktir. Antikoagülan ve fibrinolitik etkileri vardır. Pentosan polisülfat sodyumun interstisyel sistittekietki mekanizması bilinmemektedir.

Emilim


Aç karnına radyoaktif olarak işaretlenmiş ilaç içeren pentosan polisülfat sodyumun 300 veya 450 mg dozunu oral solüsyon şeklinde alan sağlıklı kadın gönüllülerle yapılan klinikfarmakolojik çalışmada, en yüksek plazma radyoaktivite seviyesi, doz alımından sonrayaklaşık 2 saat görülmüştür. Radyoaktivitenin ürüner atılımına dayanan, pentosan polisülfatsodyumun radyoaktif olarak işaretlenmiş oral dozunun ortalama yaklaşık %6'sı absorbeedilmiş ve sistemik dolaşıma ulaşmıştır.

Dağılım


Preklinik çalışmalarda, parenteral olarak radyoaktif olarak işaretlenmiş pentosan polisülfat sodyum uygulandığında, ürogenital yolda üroepitelyum hücrelerinde dağılım gözlenmiştir.Karaciğer, dalak, akciğer, deri, periosteum ve kemik iliğinde daha az miktarda bulunmuştur.Hayvanlarda eritrosit penetrasyonu düşüktür.

Biyotransformasyon


Absorbe edilen pentosan polisülfat sodyumun fraksiyonları, karaciğer ve dalakta kısmi desülfatasyona uğrayarak ve metabolitlerinin büyük çoğunluğu ise böbrekte kısmidepolimerizasyon ile metabolize edilir. Hem desülfatasyon hem de depolimerizasyon devameden dozlarda doygunluğa ulaşmıştır.

Eliminasyon


Sağlıklı birey gruplarında, radyoaktif olarak işaretlenmiş ilaç içeren pentosan polisülfat sodyumun 300 veya 450 mg dozunun oral solüsyon şeklinde uygulamasını takiben, sırasıyla,ortalama 27 ve 20 saat yarı ömürlü plazma radyoaktivitesi azalmıştır.

Pentosan polisülfat sodyumun oral olarak uygulanan dozunun büyük bir kısmı, değişim göstermeden dışkıyla vücuttan atılır (300 mg grubunda ortalama %84, 450 mg grubunda

9 / 11

ortalama %58). Oral dozun ortalama %6'sı, çoğunlukla desülfate ve depolimerize metabolitler şeklinde, idrarla atılır. Sadece verilen dozun (ortalama %0.14) küçük bir kısmı, idrardadeğişmemiş ilaç olarak geri kazanılır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Karsinojenezis


ELMİRON'un uzun süreli karsinojenite çalışmaları F344/N sıçan ve B6C3F1farelerde yapılmıştır. Bu çalışmalarda, ELMİRON, 2 yıl boyunca, haftada 5 gün, sonda ile günde birkez uygulanmıştır. Farelere uygulanan dozaj; 56, 168 veya 504 mg/kg'dır. Sıçanlara uygulanadozaj erkeklerde; 14, 42 veya 126 mg/kg, dişilerde; 28, 84 veya 252 mg/kg'dır. Test edilendozajlar, mg/kg baz alındığında, sıçanlarda, maksimum önerilen insan dozundan 60 kez dahafazla, farelerde ise 117 kez daha fazladır. Bu çalışmaların sonucunda, kemirgenlerde, ilaçlaalakalı tümörogenez ve kanserojen riski görülmemiştir.

Mutajenezis


Pentosan polisülfat sodyum fare mikronükleus testi ya da Ames testi (S. typhimurium) ile test edildiğinde klastojenik veya mutajenik değildir. Spermatogenez üzerinde pentosan polisülfatsodyum etkisi araştırılmamıştır.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Mikrokristalin selüloz Kolloidal anhidr silika

6.2. Geçimsizlik

Geçerli değildir.

6.3. Raf Ömrü

24 aydır.

6.4. Saklamaya yönelik özel uyarılar

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında, kuru yerde, ışıktan korunarak saklanmalıdır.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

ELMİRON, 100 mg pentosan polisülfat sodyum içeren beyaz, opak, sert jelatin kapsülde ve 100 kapsüllük şişede tedarik edilir.

10 / 11

6.6.Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

"Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

AYMED İLAÇ SAN. ve TİC. LTD.ŞTİ.

Adres :Ehlibeyt Mah. 1242.Cad. No: 18/14 Balgat Çankaya/ANKARA

Telefon :(312) 473 34 10

Faks :(312) 473 31 10

e-mail :

www.aymedilac.com


8. RUHSAT NUMARASI(LARI)

2017/274

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 28.04.2017 Ruhsat yenileme tarihi: -

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

11 / 11

İlaç Bilgileri

Elmiron 100 Mg Kapsül

Etken Maddesi: Pentosan Polisülfat Sodyum

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Elmiron 100 Mg Kapsül - KUB
  • Elmiron 100 Mg Kapsül - KT
  • Google Reklamları

    İlgili İlaçlar

  • Elmiron 100 Mg 100 Kapsül
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.