Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Oncotice 2-8 × 108 Cfu İntravesikal Kullanıma Yönelik İnstilasyon Sivisi İçin Toz Kısa Ürün Bilgisi

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar » İmmünostimülanlar » İmmünostimülan İlaçlar » Diğer » BCG Aşısı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

ONCOTICE 2-8 X 108 CFU intravesikal kullanıma yönelik instilasyon sıvısı için toz Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

Etkin madde:

ONCO TICE, Bacillus Calmette-Guerin (BCG) kültüründen hazırlanmış zayıflatılmış Mikobakteri bovis basilleri içeren, dondurularak kurutulmuş bir preparattır.Dondurularak kurutulmuş ONCO TICE, her biri 2-8 X 108 koloni oluşturucu ünite(CFU) içeren mühürlü cam flakonlarda satılmaktadır. 50 ml salin ile yeniden oluşturulansüspansiyon 0.4-1.6 X 107 CFU/ml içerir.

Yardımcı madde(ler):

Potasyum fosfat (dibazik) 0.125 mg

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

İntravesikal kullanıma yönelik instilasyon (aşılama) sıvısı için toz Beyaz, beyaza yakın toz.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

ONCO TICE mesanenin yassı üreteliyal hücre karsinoma in situ (CIS) tedavisinde ve mesanenin T

AA

derece 1papiller tümörlerinde, yalnızca tümör yineleme riski çok yüksek olduğundaönerilmektedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

ONCO TICE süspansiyonunun hazırlanması için bkz. Bölüm 6.6.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Her instilasyonda, yeniden hazırlanmış ve seyreltilmiş bir ONCO TICE flakonun içeriği mesaneye verilmektedir.

İndüksiyon tedavisi:

İlk 6 hafta boyunca haftalık ONCO TICE instilasyonu.

Mesanenin yüzeyel üretelyal hücre karsinomuna yönelik TUR işleminden sonra destek tedavi olarak kullanıldığında (bkz. “Terapötik endikasyonlar”), ONCO TICE tedavisine 1

TUR uygulandıktan 10-15 gün sonra başlanmalıdır. Tedaviye TUR sonrasındaki mukozal lezyonlar iyileşene dek başlanmamalıdır.

İdame tedavisi:

İdame tedavisi tüm hastalar için gereklidir ve tedaviye başlandıktan sonraki 3, 6 ve 12. aylarda 3 ardışık hafta boyunca haftalık ONCO TICE instilasyonundan oluşur.Tedavinin ilk yılından sonra idame tedavinin gerekliliği, 6 ayda bir kez olmak üzeretümör sınıflandırması ve klinik yanıta göre değerlendirilmelidir.

Uygulama şekli

Bir katater üretradan mesaneye sokularak mesane tamamen boşaltılır.

Hazırlanmış ONCO TICE süspansiyonunu içeren 50ml'lik şırınga katatere bağlanır ve süspansiyon mesaneye boşaltılır. Kapalı sistem bir transfer cihazı mevcut değilse, 50 mlOncoTICE süspansiyonu, mesaneye yerçekimi akışı ile yerleştirilir. ONCO TICEsüspansiyonu verildikten sonra kateter çıkarılır.

Verilen ONCO TICE süspansiyonu mesanede 2 saat boyunca kalmalıdır. Bu süre içinde verilen ONCO TICE süspansiyonunun mesanenin tüm mukozal yüzeyi ile temas etmesiönemlidir. Bu nedenle hasta yatırılmamalı veya yatalak hastalar 15 dakikada bir yüzüstü ve sırt üstü pozisyonlarına döndürülmelidir.

ONCO TICE süspansiyon mesanede 2 saat boyunca kaldıktan sonra, verilen süspansiyon oturur pozisyonda boşaltılır. İdrar tedaviden sonraki 6 saat boyuncaoturarak boşaltılır ve sifon çekilmeden önce tuvalete iki fincan çamaşır suyudökülmelidir. Sifon çekilmeden önce idrar ve çamaşır suyu tuvalette 15 dakikabekletilmelidir.

Not:

Hasta instilasyonundan 4 saat önceden başlayarak ve mesanenin boşaltılmasına izin verilene dek (instilasyondan 2 saat sonra) herhangi bir sıvı almamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda ONCO TICE'ın güvenliliği ve etkililiğine ilişkin veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik hastalarda ONCO TICE'ın güvenliliği ve etkililiğine ilişkin veri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

İndüksiyon ve idame tedavisi süresince önerilen tedavi çizelgesi geriyatrik popülasyonda da uygulanır.

4.3. Kontrendikasyonlar

• İdrar yolu enfeksiyonları. Bu durumda ONCO TICE tedavisine, idrar bakteri kültürünegatif olana ve antibiyotik ve/veya idrar antiseptikleri ile tedavi kesilene dek araverilmelidir.

• Ağır hematüri. Bu olgularda ONCO TICE tedavisi, hematüri başarılı biçimde tedaviedilene dek kesilmeli ya da ertelenmelidir.

• Varolan aktif tüberküloza ilişkin klinik kanıt. ONCO TICE tedavisine başlanmadanönce PPD pozitif olan kişilerde aktif tüberküloz dışlanmalıdır.

2

• Streptomisin, paraamino salisilik asit (PAS), izoniazid (INH), rifampisin veetambutol gibi anti tüberküloz ilaçlarla tedavi.

• Konjenital veya hastalığa bağlı ilaç ya da başka bir tedaviye bağlı olduğunabakılmaksızın bağışıklık yanıtında bozulma.

• Pozitif HIV serolojisi.

• Gebelik ve laktasyon.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

• ONCO TICE'in ilk uygulanmasından önce, tüberkülin testi yapılmalıdır. Bu testinpozitif olması halinde, ONCO TICE'in intravezikal instilasyonu yalnızca aktiftüberküloz enfeksiyonuna ilişkin ek tıbbi bulguların varlığında kontrendikedir.

• Travmatik kateterizasyon ya da üretra veya mesane mukozasındaki diğeryaralanmalar, sistemik BCG enfeksiyonuna yol açabilir. Bu hastalarda ONCO TICEuygulamasının mukozadaki hasar iyileşene dek geciktirilmesi önerilir.

• HIV enfeksiyonu riski taşıdıkları bilinen hastaların tedaviye başlamadan önce yeterliölçüde taranması önerilir.

• Her intravezikal uygulama ardından hastalar sistemik BCG enfeksiyonusemptomları ve toksisite bulguları yönünden izlenmelidir.

•Sadece intravezikal kullanım içindir. Subkutan, intradermal, intramuskuler, intravenöz veya oral kullanılmaz ve kanserin veya_tüberkülozun önlenmesinde kullanılan bir aşı değildir._

• Hastanın eşinin korunması için, hastaya ONCO TICE instilasyonundan sonra 1 haftaboyunca cinsel ilişkiye girmemesi ya da kondom kullanılması önerilmelidir.

• ONCO TICE kullanımı, hastayı tüberküline karşı duyarlılaştırarak pozitif PPDreaksiyonuna yol açabilir.

• İnstilasyon ve uygulama için ONCO TICE süspansiyonun sulandırılması vehazırlanması aseptik koşullar altında yapılmalıdır.

• ONCO TICE süspansiyonunun dökülmesi Tice BCG kontaminasyonuna nedenolabilir. Dökülen ONCO TICE süspansiyonunun tümü tüberkülosidal dezenfektanlaıslatılmış kağıt havluyla en az 10 dakika boyunca örtülerek temizlenmelidir. Tüm atıkmaddeler, biyolojik tehlike arz eden malzemeler gibi atılmalıdır.

• Kaza ile ONCO TICE maruziyeti, kişinin kendini inoküle etmesiyle, açık yaraüzerinden dermal maruziyet, ONCO TICE süspansiyonunun inhalasyonu ya dayutulması ile gerçekleşebilir. ONCO TICE maruziyeti, sağlıklı bireylerde önemli adverssağlık sorunlarına neden olmamalıdır. Fakat kişinin kendini kaza ile inoküle etmesidurumunda, kaza anında ve 6 hafta sonra PPD cilt testi yapılarak değişimin saptanmasıönerilir.

Bu tıbbi ürün her “doz”unda 1 mmol (39 mg)'dan daha az potasyum ihtiva eder; yani aslında “potasyum içermez”.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

ONCO TICE birçok antibiyotiğe ve özellikle de streptomisin, paraamino salisilik asit (PAS), izoniazid (INH), rifampisin ve etambutol gibi rutin olarak kullanılan antitüberküloz ilaçlarına karşı duyarlıdır. Bu nedenle ONCO TICE'ın antitümör etkinliğiantibiyotiklerle yapılan eşzamanlı tedaviden etkilenebilir. Antibiyotik tedavisi gören

3

hastada intravezikal instilasyonun tedavi sonuna dek ertelenmesi önerilir (bkz. “Kontrendikasyonlar”).

İmmunosüpresanlar ve/veya kemik iliği baskılayıcı ürünler ve/veya radyasyon, bağışıklık yanıtını ve dolayısıyla antitümör etkinliği olumsuz etkileyebilir ve bu nedenleONCO TICE ile birlikte kullanılmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Hiçbir resmi etkileşim çalışması

yapılmamıştır. Erişkinler için yukarıda anlatılan etkileşimler ve bunların kontrendikasyonları (bkz bölüm 4.3); pediyatrik hastalarda, karaciğer ve/veya safra yoluhastalıkları ve/veya böbrek yetersizliği olan hastalarda ve ileri yaştaki hastalarda gözönünde bulundurulmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi C'dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

ONCO TICE tedavisi sırasında çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmaları önerilmelidir.

Gebelik dönemi

Mesane kanserinin tedavisine yönelik ONCO TICE instilasyonu gebelik sırasında kontrendikedir (bkz. “Kontrendikasyonlar”).

ONCO TICE'ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelisim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Mesane kanserinin tedavisine yönelik ONCO TICE instilasyonu laktasyon sırasında kontrendikedir (bkz. “Kontrendikasyonlar”).

Üreme yeteneği/Fertilite

Aktif cinsel yaşamı olan gerek erkeklere gerekse kadınlara tedavi sırasında (ve tedavi tamamlandıktan sonra 1 hafta boyunca) cinsel ilişkide bulunmamaları ya da prezervatifkullanmaları önerilmelidir (bkz Bölüm 4.4).

4.7. Araç ve makine kullanma üzerine etkiler

ONCO TICE'in farmakodinamik profiline bakılarak, bu ürünün araç ve makine kullanma yeteneğini etkilemeyeceği varsayılmaktadır.

4

4.8. İstenmeyen etkiler

Intraveziküler ONCO TICE tedavisinin yan etkileri genellikle hafif ve geçici niteliktedir. Toksisite ve yan etkiler değişik instilasyonlarda uygulanan BCG kümülatifCFU sayımıyla doğrudan ilişkili görünmektedir. Hastaların yaklaşık %90'ınmmesanesinde yerel iritasyon semptomları görülmektedir. Pollaküri ve dizüri çok sıkbildirilmektedir. BCG instilasyonundan sonra mesane mukozasında gelişerek busemptomlara neden olan sistit ve tipik enflamatuvar reaksiyonlar (granülomlar),BCG'nin anti-tümör aktivitesinin temel bir parçası olabilir. Çoğu olguda, bu semptomlarinstilasyon sonrası 2 gün içinde kaybolmakta ve sistit tedavisi gerekmemektedir. BCGidame tedavisi sırasında, sistit semptomları daha belirgin ve uzun süreli olabilir. Buolgularda ciddi semptomlar söz konusu olduğunda, semptomlar geçene dek izoniazid(300 mg/gün) ve analjezikler verilebilir.

Sıklıkla hipersensitivite reaksiyonlarını yansıtan lokalize, irritatif toksisitelere eşlik eden ve semptomatik olarak tedavi edilebilen kırgınlık, düşük-orta derecede ateş ve/veya gripbenzeri semptomlar (ateş, kaslarda sertlik, kırgınlık ve kas ağrısı) da sıklıklagözlenmiştir. Bu semptomlar genellikle instilasyondan 4 saat sonra ortaya çıkmaktadırve 24-48 saat sürmektedir. 39°C ve üzerindeki ateş, tipik olarak antipiretikler (tercihenparasetamol) ve sıvı başlandıktan 24-48 saat sonra düşmektedir. Fakat komplikasyonsuzateş reaksiyonlarının erken sistemik BCG enfeksiyonlarından ayırt edilmesi genelliklemümkün değildir ve anti tüberküloz tedavi endike olabilir. 39°C üzerinde olan veantipiretik tedaviye rağmen 12 saat içinde düşmeyen ateş, sistemik BCG enfeksiyonuolarak kabul edilmeli ve tanı klinik olarak doğrulanarak tedaviye başlanmalıdır.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila < 1/100); seyrek (>1/10.000 ila < 1/1.000); çok seyrek (< 1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor).

Tablo 1. Pazarlama sonrası izlemde bildirilen yan etkiler

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar

Yaygın: İdrar yolu enfeksiyonları Yaygın olmayan: Tüberküloz enfeksiyonları1

Çok seyrek: Yutak (farinks) iltihabı, orşit, Reiter sendromu, Lupus vulgaris

Kan ve lenfatik sistem hastalıkları

Yaygın: Anemi

Yaygın olmayan: Pansitopeni, trombositopeni Çok seyrek: Lenfadenopati

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Çok seyrek: Anoreksiya

Psikiyatrik hastalıklar

Çok seyrek: Konfüzyonel durum

Sinir sistemi hastalıkları

Çok seyrek: Sersemlik, disestezi3, hiperestezi3, parestezi, uykululuk hali, baş ağrısı, kasların aşırı gerilmesi, nevralji3

5

Göz hastalıkları

Çok seyrek: Konjonktivit

Kulak ve iç kulak hastalıkları

Çok seyrek: Vertigo3

Vasküler hastalıkları

Çok seyrek: Hipotansiyon

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Yaygın: Pnömonit Seyrek: Öksürük

Çok seyrek: Bronş iltihabı, nefes darlığı, nezle

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın: Karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal Çok seyrek: Hazımsızlık3, gaz3

Hepatobiliyer hastalıklar

Yaygın olmayan: Hepatit

Deri ve derialtı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Döküntü, erüpsiyon (cilt döküntüsü) ve eksantem BYS1 Çok seyrek: Saç dökülmesi, hiperhidroz

Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

Yaygın: Eklem ağrısı, eklem iltihabı, kas ağrısı Çok seyrek: Sırt ağrısı

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

Çok yaygın: Sistit, dizüri (ağrılı idrar yapma), pollaküri (sık idrar yapma), hematüri (idrarda kan görülmesi)

Yaygın: İdrar kaçırma, acil idrara çıkma, idrar analizi bulgularında bozukluk Yaygın olmayan: Mesane konstrüksiyonu, piyüri (iltihaplı idrar), idrar retansiyonu,üreter tıkanıklığı

Çok seyrek: Akut böbrek yetmezliği

Üreme sistemi ve meme hastalıkları

Seyrek: Epididimit (testis arkası iltihabı)

Çok seyrek: Balanopostit, prostatit ve vulvuvajinal rahatsızlık3

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygın: İnfluenza benzeri hastalık, yüksek ateş, kırgınlık, yorgunluk Yaygın: Rigor

Çok seyrek: Göğüs ağrısı, periferik ödem ve granülom2

Araştırmalar

Yaygın olmayan: Karaciğer enzimlerinde artış Çok seyrek: Prostata spesifik antijen artışı, kilo kaybı

6

BYS: başka yerde sınıflandırılmamış

1 Tercih edilen terim yerine sık kullanılan terim

2 Granülomlar aort, mesane, epididim, gastroinstestinal kanal, böbrek, karaciğer,akciğerler, lenf düğümü, periton ve prostat dahil çeşitli organlarda gözlenmiştir.

3 Pazarlama sonrası izlemde yalnızca izole olgular bildirilmiştir.

Sistemik BCG enfeksiyonları, travmatik kataterizasyon, mesane perforasyonu ya da yüzeysel mesane kanserinde kapsamlı TUR işlemi sonrasında erken BCG instilasyonunedeniyle gelişebilir. Bu sistemik enfeksiyonlar, semptomların giderek arttığı ateş vekırgınlık dönemi ardından pnömonit, hepatit, sitopeni, vaskülit, enfektif anevrizmave/veya sepsis şeklinde ortaya çıkabilir. Tedavinin neden olduğu sistemik BCGenfeksiyonları olan hastalar, tüberküloz enfeksiyonları için kullanılan tedavi çizelgesineuygun biçimde anti tüberküloz ilaçlarla yeterli biçimde tedavi edilmelidir. Bu olgulardaTice BCG tedavisi kontrendikedir.

Süpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarakizlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli adversreaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir

(www.titck.gov.tr[email protected];4.9. Doz aşımı ve tedavisi

İnstilasyonda birden fazla ONCO TICE flakonu uygulandığında doz aşımı ortaya çıkar. Doz aşımı durumunda hasta sistemik BCG enfeksiyonu bulguları açısından yakındanizlenmeli ve gerekirse anti tüberküloz ilaçlarla tedavi edilmelidir.

5. FARMAKOLOJIK ÖZELLIKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Sitokinler ve İmmünomodülatörler;

ATC kodu: L03AX03

ONCO TICE bağışıklığı uyaran bir ilaçtır. Antitümör etkinliğe sahiptir fakat bunun etki mekanizması kesin olarak bilinmemektedir. Çalışma verileri aktif ve özgün olmayanbağışıklık yanıtı geliştiğini ileri sürmektedir. BCG, makrofaj, doğal katil hücreler ve Thücreler gibi çeşitli hücreleri içeren bölgesel bir bağışıklık yanıtına yol açar.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim:


Mesane kanserinin tedavisi ve nükslerinin profilaksisi için, BCG mesaneye damlatılarak (instilasyonla) verilir ve iki saat kadar içeride bırakıldıktan sonra miksiyonla boşaltılır.Miksiyon sonrası bir kısmı mesane içerisinde kalır ama bunun mesanede ne kadar sürekaldığı net olarak bilinmemektedir. BCG basilleri mesanede olasılıkla fibronektinlere

7

bağlanarak kalmaktadır. İnsan fibronektinlerinin BCG basillerine de bağlanabildiği, in vitro olarak gösterilmiştir. İnsan mesanesindeki fibronektinler bazal membranda vemukoza-altında mevcuttur ama epitel hücrelerinin apikal (üst) yüzeyinde bulunmazlar.

Dağılım:


BCG (Bacillus Calmette-Guerin); intakt bir mikobakteri olduğu için vücutta, diğer kimyasal veya biyolojik ajanlar gibi dağılmaz. Bu nedenden dolayı farmakokinetik vebiyolojik dağılımı değerlendirilemez.

Biyotransformasyon:


BCG basillerinin mesanede hangi mekanizmayla bir süre kaldığı, gerek in vitro, gerekse hayvan çalışmalarında in vivo incelenmiştir ve burada BCG basillerinin fibronektinlerebağlanması söz konusu olabilir.

Eliminasyon:


Tice BCG'nin mesane duvarında fibronektine özgün olarak bağlanabildiği bilinmektedir. Bununla birlikte verilen ONCO TICE ürününün çoğu, instilasyondan 2saat sonra idrarla atılmaktadır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

BCG aşısının yıllardır gerçekleştirilen geniş çaplı klinik uygulaması sonucunda BCG riskleri insan deneklerde iyi karakterize edilmiştir. Köpeklere intra-vesikaluygulamaların güvenli olduğu ve anlamlı bir toksisite göstermediği bulunmuştur.BCG'nin aşı olarak kullanımı ile ilgili kapsamlı advers reaksiyon literatüründeinsanlarda doğum kusurlarına, genetik hasara veya karsinojeniteye dair bir kanıtbulunmadığı yer almaktadır.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Laktoz (ineklerden elde edilir),

Asparajin Sitrik asit (E330)

Potasyum fosfat (dibazik)

Magnezyum sülfat Demir amonyum sitratGliserin(E422)

Amonyum hidroksit (E527)

Çinko format

6.2. Geçimsizlikler

ONCO TICE hipotonik ve hipertonik solüsyonlarla geçimli değildir. ONCO TICE yalnızca bölüm 6.6'da belirtildiği gibi fizyolojik salin ile karıştırılabilir. Başkageçimsizlik çalışması yapılmamıştır. 2

6.3. Raf ömrü

Ön görülen şartlarda saklanması koşuluyla ONCO TICE 12 aylık raf ömrüne sahiptir (bkz. Saklamaya yönelik özel tedbirler). Karton üzerine ve flakonun etiketi üzerinebasılı olan tarih son kullanım tarihidir; Bu tarihe dek ONCO TICE kullanılabilir.

Koruyucu madde eklenmemiştir.

Yeniden oluşturulmuş (sıvılaştırılmış) ürünün kullanımı için dayanıklılığının, ışıktan korunarak 2-8°C'de 2 saat olduğu gösterilmiştir. Mikrobiyolojik açıdan ise,açma/sıvılaştırma/seyreltme yöntemine bağlı olarak bir mikrobiyolojik kontaminasyonriski olmadığı sürece, ürün anında kullanılmalıdır. Anında kullanılmaması halinde,kullanım için saklama süreleri ve koşulları kullanıcının sorumluluğundadır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Dondurularak kurutulmuş ONCO TICE içeren flakonlar 2-8°C ve ışıktan korunarak saklanmalıdır.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

ONCO TICE tip I cam flakonlar içinde paketlenmiştir.

ONCO TICE, 2-8 x 102 CFU Tice BCG içerikli 1 flakonluk ambalajlarda satılmaktadır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

ONCO TICE canlı, zayıflatılmış mikobakteri içermektedir. Bulaşma potansiyeli riski nedeniyle, biyolojik tehlike arz eden maddeler olarak hazırlanmalı, işlem yapılmalı veatılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4).

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygunolarak imha edilmelidir.

Aşağıdaki işlemleri aseptik koşullarda gerçekleştiriniz:

ONCO TICE'ı primer ambalajından instilasyon ekipmanına aktarırken, kapalı sistem transfer cihazı ürünlerinin kullanılması düşünülebilir.

Yeniden oluşturma (sıvılaştırma)

1 ml steril fizyolojik salin solüsyonu steril bir şırınga ile 1 ONCO TICE flakonu içeriğine eklenir ve birkaç dakika beklenir.

İğnenin lastik tıpanın ortasından geçtiğinden emin olun.

Daha sonra flakon homojen bir solüsyon elde edilinceye dek yavaşça döndürülür. (Dikkat: kuvvetli çalkalamayınız).

Solüsyonun instilasyon için hazırlanması

Sıvılaştırılmış içerik flakondan 50 ml'lik bir kaba geri transfer edilir. Boş flakonu, kaptan 1 ml'yi tekrar flakona geri aktararak yıkayın, sonra tekrar kabın içine ekleyin.Eğer kapalı sistem transfer cihazı mevcut değilse, 1 ml rekonstitüye süspansiyon steril

9

fizyolojik şalinde 49 ml hacme seyreltilir. Ardından boş flakon 1 ml steril fizyolojik salin ile yıkanır. Yıkanmış sıvı toplam hacim 50 ml'lik toplam hacim için rekonstitüyesüspansiyona ilave edilir.

Süspansiyon dikkatlice çalkalanır.

50 ml toplam hacimli süspansiyon instilasyona hazır hale gelmiştir; toplam 2-8 x 108 CFU BCG Tice içerir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti.

Esentepe Mah. Büyükdere Cad.

No:199 Levent 199 Ofis Blok Kat:13 Levent 34394 İstanbulTel: (0212) 336 10 00Fax: (0212) 355 02 02

8. RUHSAT NUMARASI(LARI)

110/62

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 26.09.2001 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

10
1


2


İlaç Bilgileri

Oncotice 2-8 × 108 Cfu İntravesikal Kullanıma Yönelik İnstilasyon Sivisi İçin Toz

Etken Maddesi: Mikobakteri Bovis Basilleri

Atc Kodu: L03AX03

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.