Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Fasturtec 7,5mg/5ml Iv İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz ve Çözücü Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

FASTURTEC 7,5 mg / 5 ml IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz ve Çözücü Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Rasburikaz 7,5 mg

FASTURTEC

Saccharomyces cerevisiae

suşu ile üretilen bir rekombinant ürat oksidaz enzimidir. Rasburikaz tetramerik bir protein olup yaklaşık 34 kDa moleküler kitleye ve birbiriile aynı alt birimlere sahiptir.

Hazırlandıktan sonra 1 ml FASTURTEC konsantresi 1,5 mg rasburikaz içerir.

1 mg=18,2 EAU*.

*Bir enzim aktivite ünitesi (EAU) +30 °C ±1 °C TEA pH 8,9 tampon olarak tanımlanan işlem koşullarında bir dakikada 1 mikromol ürik asidi allantoine dönüştüren aktivitedir.

Yardımcı maddeler:

Disodyum fosfat dodekahidrat 63 - 71,5 mg Disodyum fosfat dihidratmak. 5 mg

Sodyum dihidrojen fosfat dihidrat mak. 0,3 mg

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

İnfüzyonluk çözelti konsantresi tozu ve çözücü (steril konsantre için toz)Toz beyaz-kırık beyaz renkte ve pellet şeklindedir.

Çözücü renksiz ve berrak bir sıvıdır.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

Kemoterapi başlangıcında, yüksek tümör yükü olan hematolojik maligniteli hastalar ile hızlı tümör lizisi veya küçülmesi riski taşıyan hastalarda, akut böbrek yetmezliğinden korunmakamacı ile akut hiperüriseminin tedavisi ve profilaksisinde.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Bugün için, çoklu tedavi kürlerinde FASTURTEC kullanımını önerecek yeterli veri bulunmadığından yalnızca kemoterapinin başlangıcı sırasında veya kemoterapibaşlangıcından hemen önce uygulanmalıdır.FASTURTEC'in önerilen dozu 0,2mg/kg/gün'dür. FASTURTEC, 50 mL 9 mg/mL (%0,9'luk) sodyum klorür çözeltisi içinde,günde bir kez, 30 dakikalık intravenöz infüzyon şeklinde uygulanmalıdır (bkz. Bölüm 6.6).

FASTURTEC ile tedavi 7 güne kadar sürebilir. Kesin tedavi süresi, plazma ürik asit düzeylerinin uygun takibi ve klinik değerlendirmeye göre belirlenmelidir.

1/9

Uygulama şekli:

FASTURTEC hematolojik malignitelerin kemoterapisi konusunda eğitim almış bir hekimin gözetimi altında uygulanmalıdır.

Rasburikaz uygulaması, sitoredüktif kemoterapiye başlanırken, zamanlama veya programlamada herhangi bir değişiklik yapılmasını gerektirmez.

Rasburikaz çözeltisi 30 dakikalık infüzyon şeklinde uygulanmalıdır. Olası bir ilaç geçimsizliğini önlemek amacıyla, rasburikaz çözeltisi infüzyonu, kemoterapötik ajanlarıninfüzyonu için kullanılandan ayrı bir infüzyon setinden verilmelidir. Farklı bir infüzyonsetinin kullanılması mümkün değilse, infüzyon seti, kemoterapötik ajanlar ve rasburikazinfüzyonu arasında, %0,9'luk NaCl çözeltisiyle yıkanmalıdır. Uygulama ile ilgili talimatlariçin bölüm 6.6'ya bakınız.

Rasburikaz

in vitroÖzel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Böbrek veya karaciğer bozukluğu olan hastalar gibi özel hasta gruplarında doz ayarlamasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Doz ayarlamasına gerek olmadığından, tavsiye edilen doz 0,2 mg/kg/gün'dür.

Geriyatrik popülasyon:

Geriyatrik hastaların yetişkin ve pediyatrik hastalardan farklı şekilde yanıt verdiğini gösterecek yeterli veri mevcut değildir.

4.3. Kontrendikasyonlar

- Rasburikaz veya bölüm 6.1'de yer alan ilacın içerdiği yardımcı maddelerden herhangi birinekarşı aşırı duyarlılık.

- G6PD (glukoz 6 fosfat dehidrogenaz) eksikliği ve hemolitik anemiye neden olduğu bilinendiğer hücresel metabolik hastalıklar. Hidrojen peroksit, ürik asidin allantoine dönüşümününbir yan ürünüdür. Hidrojen peroksidin neden olabileceği hemolitik anemilerin önlenmesiamacıyla, rasburikaz bu hastalıkların bulunduğu kişilerde kullanılmamalıdır.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Diğer proteinler gibi rasburikaz da insanlarda, potansiyel olarak ölümcül olabilen anafilaktik şoku da içeren, anafilaksi gibi alerjik cevaplara neden olma potansiyeli taşır. FASTURTECile elde edilen klinik deneyim, hastaların, alerjik tipte istenmeyen etkilerin, özellikle anaflaksidahil ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonlarının başlangıcı açısından, yakın takibe alınmasıgerektiğini ortaya koymuştur (bkz. Bölüm 4.8). Şiddetli alerjik reaksiyon durumunda, tedaviyehemen ve süresiz olarak son verilmeli ve uygun tedaviye başlanmalıdır.

Atopik alerji hikayesi olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Bugün için, çoklu tedavi kürlerini önerebilmek için, tekrarlayan tedavi uygulanmış hastalardan elde edilen yeterli veri yoktur. Rasburikaz uygulanan sağlıklı gönüllülerde vetedavi gören hastalarda, anti-rasburikaz antikorları saptanmıştır.

2/9

FASTURTEC kullanan hastalarda methemoglobinemi bildirilmiştir. Methemoglobinemi gelişen hastalarda FASTURTEC uygulamasına hemen ve süresiz olarak son verilmeli veuygun önlemler alınmalıdır (bkz. Bölüm 4.8).

FASTURTEC kullanan hastalarda hemoliz bildirilmiştir. Hemoliz gelişmesi durumunda, tedaviye hemen ve süresiz olarak son verilmeli ve uygun önlemler alınmalıdır (bkz. Bölüm4.8).

FASTURTEC uygulaması, ürik asit düzeylerini normal düzeylerin altına indirir. Bu mekanizma, hiperüriseminin bir sonucu olarak ürik asit kristallerinin böbrek tubuluslarındaçökmesi nedeniyle oluşan böbrek yetmezliği gelişme olasılığını azaltır. Tümör lizisi,hiperfosfatemi, hiperkalemi ve hipokalsemiyle de sonuçlanabilir. FASTURTEC buanomalilerin tedavisinde doğrudan etkili değildir. Bu nedenle hastalar yakından izlenmelidir.

FASTURTEC, miyeloproliferatif hastalıkları bulunan hipeürisemili hastalarda incelenmemiştir.

FASTURTEC ile tedavi sırasında, plazma ürik asit düzeylerinin doğru olarak ölçülebilmesini sağlamak için kan örneği alınırken örnek alım prosedürü sıkı şekilde takip edilmelidir (bkz.Bölüm 6.6).

Biyoteknolojik ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Etkileşim çalışmaları yapılmamıştır.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar FASTURTEC ile tedavi sırasında uygun bir kontrasepsiyon yöntemi kullanmalıdır. Kontrasepsiyon kullanmayan ve çocuk doğurmapotansiyeli bulunan kadınlarda FASTURTEC kullanılması önerilmemektedir.

Gebelik dönemi

Rasburikazın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin veri mevcut değildir.

Hayvanlarda yürütülen çalışmalar Standart hayvan modellerinde endojen ürat oksidaz bulunduğundan yorumlanamaz. Teratojenik etkiler dışlanamadığından, rasburikazın anneyeyönelik potansiyel yararın fetusa yönelik potansiyel riske baskın olduğu durumlar dışındagebelik sırasında kullanılmamalıdır.

3/9

Laktasyon dönemi

Rasburikazın insan sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Bir protein olduğundan yenidoğandaki dozun çok düşük olması beklenir. FASTURTEC tedavisi sırasında emzirmeninyararı yenidoğandaki potansiyel risk ile karşılaştırılarak değerlendirilmelidir.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Rasburikazın fertilite üzerindeki etkisine ilişkin veri bulunmamaktadır.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanmaya etkisi ile ilgili çalışma yapılmamıştır.

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profili özeti


FASTURTEC, ilerlemiş malignitelerin sitoredüktif kemoterapisine destek tedavisi şeklinde eşzamanlı olarak uygulanmaktadır; advers olayların nedenini değerlendirmek, altta yatanhastalık ve tedavisinden beklenen advers olayların anlamlı yükü nedeniyle, zordur.

En yaygın olarak bildirilen advers reaksiyonlar bulantı, kusma, baş ağrısı, ateş ve diyaredir. Klinik çalışmalarda FASTURTEC'in hemoliz, hemolitik anemi ve methemoglobinemi gibihematolojik hastalıklara neden olması yaygın değildir. Ürik asidin rasburikaz ile ürik asideenzimatik dönüşümü hidrojen peroksit üretir ve hemolitik anemi ya da methemoglobinemiG6PD eksikliği olan hastalar gibi belli riske sahip popülasyonda gözlenmiştir.

FASTURTEC ile ilişkili olabilecek ve klinik çalışmalarda bildirilmiş advers reaksiyonlar aşağıda sistem organ sınıfına göre yer almaktadır. Sıklıklar aşağıda tanımlanan MedDRAuyarınca verilmiştir: Çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan(>1/1.000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000), çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor(eldeki verilerden yola çıkılarak tahmin edilemiyor).

MedDRA Organ sistem sınıfı

Çok

yaygın

Yaygın

Yaygın

olmayan

Seyrek

Bilinmiyor

Kan ve lenf

sistemi

hastalıkları



Hemoliz Hemolitik anemiMethemoglobinemi



Bağışıklık sistemi hastalıkları


Alerji/alerjik reaksiyonlar(döküntü veürtiker)

Şiddetli

hipersensitivite

reaksiyonları

Anafilaksi

Anafilaktik

şok*

Sinir sistemi hastalıkları

Baş ağrısı+


Konvülziyon* *


İstemsiz kas

konfeksiyonları

**

Vasküler

hastalıklar



Hipotansiyon



Solunum, göğüs bozuklukları vemediastinalhastalıklar



Bronkospazm

Rinit


Gastrointestinal

hastalıklar

Diyare + Kusma

++

Bulantı





4/9

++





Genel

bozukluklar ve uygulamabölgesine ilişkinhastalıklar

Ateş ++





*potansiyel olarak ölümcül sonuçlar içerebilen anafilaktik şok,

** Pazarlama sonrası deneyim + Yaygın olmayan Grade 3/4;
++ Yaygın Grade 3/4;

İstenmeyen etkiler, sıklık gruplarının her birinde, ciddiyet düzeyi giderek azalan şekilde sunulmuştur.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirilmesi gerekmektedir

(www.titck.gov.tr[email protected]

; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

FASTURTEC'in etki mekanizması göz önünde alındığında, doz aşımının, düşük veya belirlenemeyen plazma ürik asit konsantrasyonlarına ve artmış hidrojen peroksit üretimineneden olması beklenmektedir. Aşırı doz aldığından şüphe edilen hastalar hemoliz açısındanizlenmeli ve FASTURTEC'in bilinen spesifik antidotu olmadığından, genel destekleyiciönlemler alınmalıdır.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Antineoplastik tedavi için detoksifikasyon ajanları ATC kodu: V03AF07

Etki mekanizması

İnsanlarda, pürin katabolizmasının son basamağı ürik asittir. Sitoredüktif kemoterapi sırasında, büyük miktarda habis hücrenin lizise uğramasını takiben plazma ürik asitdüzeylerinde ortaya çıkan akut yükselme, ürik asit kristallerinin böbrek tubuluslarındaçökmesine bağlı olarak, böbrek fonksiyonunun bozulmasına ve böbrek yetmezliğine nedenolabilir. Rasburikaz, ürik asidin allantoine enzimatik oksidasyonunu katalize eden, çokkuvvetli bir ürikolitik ajandır (allantoin, suda eriyebilen ve böbrekler aracılığıyla kolaylıklaidrarla atılan bir üründür).

Ürik asidin enzimatik oksidasyonu, stokiometrik olarak hidrojen peroksit açığa çıkışıyla sonuçlanır. Normal düzeyin üzerindeki hidrojen peroksit artışı, endojen antioksidanlararacılığıyla elimine edilebilir. Bu nedenle, hemoliz riski yalnızca G6PD eksikliği ve kalıtımsalanemi hastalarında söz konusudur.

Sağlıklı gönüllülerde, FASTURTEC'in 0,05 mg/kg - 0,2 mg/kg doz aralığında uygulanması sonucunda, plazma ürik asit düzeylerinde doza-bağlı belirgin azalma gözlenmiştir.

5/9

Klinik etkililik ve güvenlilik


52 pediyatrik hastada gerçekleştirilen, randomize, karşılaştırmalı bir Faz III çalışmasında, 27 hasta (< 5 yaş: n=11; 6-12 yaş: n=11; 13-17 yaş: n=5) 0,2 mg/kg/gün önerilen dozundaintravenöz olarak 4 - 7 gün rasburikaz ile tedavi edilirken 25 hasta günlük oral allopurinol ile4-8 gün tedavi edilmiştir. Sonuçlar FASTURTEC'in allopürinole kıyasla anlamlı düzeydedaha hızlı bir etki başlangıcına sahip olduğunu göstermiştir. İlk dozdan 4 saat sonra, başlangıçplazma ürik asit konsantrasyonlarına göre ortalama yüzde değişikliği açısından,FASTURTEC grubunda -%86 ile, allopürinol grubuna kıyasla (-%12,1) anlamlı farksaptanmıştır (p<0,0001).

Hiperürisemik hastalarda normal ürik asit düzeylerinin ilk belirlenmesine kadar geçen süre, FASTURTEC için 4 saat, allopürinol içinse 24 saattir. Ayrıca, bu hasta grubunda ürik asitdüzeylerinin bu hızlı kontrolüne, böbrek fonksiyonlarında düzelmeler de eşlik etmektedir. Budüzelmeler, serum fosfat yükünün etkin bir şekilde atılmasını sağlayarak, böbrekfonksiyonlarının kalsiyum/fosfor çökmesi nedeniyle daha çok bozulmasını önler.

Randomize (1:1:1), çok merkezli, açık etiketli bir çalışmada, hiperürisemi ve tümör lizis sendromu (TLS) riski bulunan lösemili ve lenfomalı 275 yetişkin hastaya, 5 gün süreyleintravenöz yolla 0,2 mg/kg/gün dozunda rasburikaz (A kolu: n=92) veya 1.-3. günler arasındaintravenöz yolla 0,2 mg/kg/gün dozunda rasburikaz, ardından 3.-5. günler arasında oral yollagünde bir kez 300 mg dozunda allopürinol (tedavilerin kesiştiği 3. günde, rasburikaz veallopürinol yaklaşık 12 saat arayla uygulanmıştır) (B kolu: n=92) veya 5 gün süreyle gündebir kez 300 mg allopürinol (C kolu: n= 91) uygulanmıştır. Ürik asit yanıt oranı(antihiperürisemik tedaviye başlandıktan sonra 3.-7. günler arasında plazma ürik asitdüzeyleri <7,5 mg/dl olan hastaların oranı), A kolunda %87, B kolunda %78 ve Ckolunda %66 olmuştur. A kolundaki yanıt oranı C kolundaki yanıt oranından anlamlı düzeydedaha yüksektir (p=0,0009); B kolundaki yanıt oranı C koluna kıyasla daha yüksek olsa da,fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmamıştır. 1. günkü dozun 4. saatinde, allopürinolkolundaki hastaların %5'inde ve rasburikaz uygulanan iki koldaki hastaların %96'sında ürikasit düzeyleri <2 mg/dl olarak saptanmıştır. EFC4978 Çalışmasında FASTURTEC ile tedaviedilen hastaların güvenlilik sonuçları, ağırlıklı olarak pediyatrik hastalarda yapılmış olan dahaönceki klinik çalışmalarda gözlenen advers etki profiliyle uyumludur.

Pivotal klinik çalışmalarda, 246 pediyatrik hasta ( yaş ortalaması 7; yaş aralığı 0-17), 1 - 8 gün süreyle (genellikle 5.- 7. günler arasında), 0,15 mg/kg/gün veya 0,2 mg/kg/gün dozundarasburikazla tedavi edilmiştir. 229 değerlendirilebilir hastada genel yanıt oranı (plazma ürikasit düzeylerinin normalleşmesi) %96,1 olmuştur. 246 hastadaki güvenlilik sonuçları, genelpopülasyonun advers etki profiliyle uyumlu bulunmuştur.

Uzun süreli güvenlilik çalışmalarında, 1-24 gün süreyle (genellikle 1.-4. günler arasında), 0,2 mg/kg/gün dozunda rasburikazla tedavi edilen 867 pediyatrik hastadan (yaş ortalaması 7,3;yaş aralığı 0-17) elde edilen verilerin analizinde, etkililik ve güvenlilik açısından, pivotalklinik çalışmalardaki bulgularla uyumlu sonuçlar elde edilmiştir.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Rasburikazın farmakokinetiği lösemi, lenfoma ya da diğer hematolojik malignitesi olan pediyatrik ve yetişkin hastalarda değerlendirilmiştir.

6/9

Emilim:


Rasburikazın 0,2 mg/kg/gün dozunda infüzyonunu takiben, kararlı duruma 2-3 gün içinde ulaşılır. Uygulamanın 1. ve 5. günleri arasında minimal rasburikaz birikimi (<1,3 kat)gözlenmiştir.

Dağılım:


Hastalarda saptanan dağılım hacmi pediyatrik hastalarda 110-127 mL/kg, yetişkinlerde 75,8138 mL/kg arasında olup, fizyolojik vasküler hacimle karşılaştırılabilir düzeydedir.

Biyotransformasyon:


Rasburikaz bir proteindir, bu nedenle 1) proteinlere bağlanması beklenmez, 2) metabolik parçalanmasının diğer proteinlerle aynı yolu yani peptid hidrolizini izlemesi beklenir, 3) ilaç-ilaç etkileşimine girmesi beklenmez.

Eliminasyon:


Rasburikazın klerensi 3,5 mL/saat/kg'dır. Ortalama terminal yarılanma ömrü pediyatrik ve yetişkin hastalarda benzer olup, 15,7-22,5 saat arasında değişmiştir. Klerens çocuk veergenlerde (yaklaşık %35) yetişkinlere göre artarak daha düşük sistemik maruziyete yol açar.

Rasburikazın böbrek yoluyla eliminasyonu, rasburikaz klerensinde minör bir yol olarak görülmektedir.

Özel hasta popülasyonları:

Çocuklar:

Farmakokinetik çalışmalara alınan hastaların çoğunu çocuklar ve ergenler oluşturmuştur. Bu sınırlı verilere göre, klerensin çocuklarda ve ergenlerde, yetişkinlere kıyasla daha yüksekolduğu (%35), bu durumun da, ilacın sistemik dolaşıma geçen miktarını düşürdüğüdüşünülmektedir.

Yetişkinler:

Yetişkinlerde (> 18 yaş), yaş, cins, başlangıçtaki karaciğer enzimi değerleri ve kreatinin klerensi, rasburikazın farmakokinetik özelliklerini etkilemez.

Böbrek Bozukluğu:

Çalışmalar arası bir karşılaştırmada, 0,15 or 0,2 mg/kg dozunda rasburikaz uygulanmasını takiben, vücut ağırlığıyla denkleştirilmiş ortalama klerens değerleriJaponlarda (n=20), beyazlara (n=26) kıyasla yaklaşık %40 daha düşük bulunmuştur.

Karaciğer Bozukluğu:

Metabolizmanın peptid hidroliziyle gerçekleşmesi beklendiğinden, karaciğer fonksiyon bozukluğunun farmakokinetiği etkilemesi beklenmez.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Güvenlilik farmakolojisi, tekrarlayan doz toksisitesi ve genotoksisite ile ilgili konvansiyonel çalışmalardan elde edilen preklinik veriler, insanlar için özel bir tehlike göstermemektedir.Standart hayvan modellerinde endojen ürat oksidaz bulunması, preklinik çalışmalarınyorumlanmasını güçleştirmiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Toz


Alanin

7/9
Mannitol

Disodyum fosfat dodekahidrat Disodyum fosfat dihidratSodyum dihidrojen fosfat dihidrat

Çözücü


Enjeksiyonluk su Poloxamer 188

6.2. Geçimsizlikler

Bu tıbbi ürün bölüm 6.6'da belirtilenler dışında, diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.

Olası ilaç geçimsizliklerini önlemek amacıyla, rasburikaz infüzyonu, kemoterapötik ajanların uygulanması amacıyla kullanılandan farklı bir infüzyon setinden verilmelidir. Farklı birinfüzyon seti kullanılması mümkün değilse, kemoterapötik ajanlar ve rasburikaz uygulamalarıarasında, infüzyon seti

%

0,9'luk NaCl çözeltisiyle yıkanmalıdır.

İnfüzyon için filtre kullanılmamalıdır.

Geçimsizlik olasılığı nedeniyle, seyreltme için herhangi bir glukoz çözeltisi kullanılmamalıdır.

6.3. Raf ömrü

36 ay

Hazırlama ya da seyreltmeden sonra derhal kullanılmalıdır. Bununla birlikte, 2-8 °C'de buzdolabında saklanmak koşuluyla en geç 24 saat içinde kullanılabilir.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Enjeksiyonluk toz: 2-8 °C'de buzdolabında saklayınız.

Dondurmayınız.

Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

Hazırlanmış veya seyreltilmiş tıbbi ürünün saklama koşulları için bkz. Bölüm 6.3.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

1 adet 7,5 mg rasburikaz içeren flakon ve 1 adet 5 mL çözücü içeren ampul ile

Toz kauçuk tapa ile kapanan 10 mL'lik, Tip I, şeffaf, cam flakonlarda, çözücü ise 5 mL'lik,

Tip I, şeffaf, cam ampullerde kullanıma sunulmaktadır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Rasburikaz, ambalaj içinde sunulan 5 ml'lik çözücünün tamamı ile hazırlanmalıdır. 1,5 mg/ml rasburikaz konsantrasyonunda hazırlanan çözelti daha sonra 9 mg/mL (% 0,9'luk) sodyumklorür intravenöz çözeltisi ile seyreltilmelidir.

Çözeltinin hazırlanması:


Bir ampul çözücü içeriği, bir rasburikaz flakonuna eklenir, daha sonra, kontrollü ve valide edilmiş aseptik koşullarda, çok yavaş bir şekilde döndürülerek karıştırılır.

Flakonu çalkalamayınız.

Kullanım öncesinde çıplak gözle inceleyiniz. Sadece partikül içermeyen, berrak çözeltiler kullanılmalıdır.

8/9

Yalnızca tek kullanım içindir, kullanılmayan çözelti atılmalıdır.

Çözücü, koruyucu madde içermez. Bu nedenle, hazırlanan çözelti, kontrollü ve valide edilmiş aseptik koşullarda seyreltilmelidir.

İnfüzyon öncesi seyreltme:


Gerekli olan hazırlanmış çözelti miktarı, hastanın vücut ağırlığına bağlıdır. Bir uygulama için gerekli olan rasburikaz miktarını elde etmek için birkaç flakon kullanılması gerekebilir. Bir yada daha fazla flakondan alınan gerekli miktar hazırlanmış çözelti hacmi, 50 mL çözelti eldeedecek şekilde 9 mg/mL (%0,9'luk) NaCl çözeltisi ile seyreltilir. İnfüzyon için elde edilennihai çözeltideki rasburikaz konsantrasyonu hastanın vücut ağırlığına bağlıdır.

Hazırlanan çözelti koruyucu madde içermez. Bu nedenle seyreltilen çözelti hemen infüzyon yoluyla uygulanmalıdır.

İnfüzyon:


Nihai çözelti 30 dakikalık infüzyon yoluyla uygulanmalıdır.

Kan örneklerinin alınması:


Bir hastanın ürik asit düzeyinin izlenmesi gerektiğinde, örnek alınırken, ürik asidin

ex vivo

degradasyonunu minimum düzeye indirebilmek için, örnek alım prosedürü sıkı şekilde takipedilmelidir. Kan, daha önce soğutulmuş ve antikoagülan olarak heparin içeren tüplerealınmalıdır. Örnekler bir buzlu-su banyosu içine yerleştirilmelidir. Plazma örnekleri, hemen,daha önceden soğutulmuş bir santrifüj makinesiyle (4°C) hazırlanmalıdır. Son olarak, plazmabir buzlu-su banyosunda saklanmalı ve ürik asit analizi 4 saat içinde yapılmalıdır.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Sanofi Sağlık Ürünleri Ltd. Şti.

Büyükdere Cad. No: 193 Levent 34394 Şişli-İstanbulTel: (212) 339 10 00Faks: (212) 339 10 89

8. RUHSAT NUMARA SI(LARI)

122/48

9. İLK RUHSAT TARİHİ /RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 04.05.2007 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİH

İ:

9/9

İlaç Bilgileri

Fasturtec 7,5mg/5ml Iv İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz ve Çözücü

Etken Maddesi: Rasburikaz

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.