KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI
OLAMİS 6.65 mg/mL Nazal Sprey, Çözelti
2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM
1 ml çözelti aşağıdaki etkin ve yardımcı maddeleri içerir:
Etkin madde(ler):
Olopatadin hidroklorür 6,65 mg
Yardımcı madde(ler):
Yardımcı maddeler için 6.1.'e bakınız.
3. FARMASÖTİK FORM
Burun spreyi, çözelti Berrak, renksiz çözelti
4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar
Mevsimsel alerjik rinitin belirti ve bulgularının tedavisinde kullanılır.
4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:
Yetişkinler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklar:
Doz her iki burun deliğine günde iki kez 2 püskürtmedir.
6-11 yaş arasındaki çocuklar:
Doz her iki burun deliğine günde iki kez 1 püskürtmedir.
Uygulama şekli:
OLAMİS 6.65 mg/mL Nazal Sprey, Çözelti burun deliklerine püskürtülerek kullanılır.
1 / 11
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Olopatadinin nazal sprey formu böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda çalışılmamıştır. Ancak böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda (Bkz. Bölüm 5.2.) herhangibir dozaj ayarlaması gerekliliği beklenmemektedir.
Pediyatrik popülasyon:
OLAMİS 12 yaşından büyük çocuklarda erişkinlerle aynı dozajda kullanılabilir. 6-11 yaş arasındaki çocuklarda, yetişkin dozunun yarısı kullanılmalıdır.
Geriyatrik popülasyon:
Yaşlı hastalarda dozaj ayarlaması yapılmasına gerek yoktur.
4.3. Kontrendikasyonlar
Olopatadin veya yardımcı maddelerden herhangi birisine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.
4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri
Lokal Nazal Etkiler
2 hafta - 12 ay süreli plasebo (taşıyıcı nazal sprey) kontrollü klinik denemelerde epistaksis venazal ülserasyon bildirilmiştir.
Plasebo (taşıyıcı nazal sprey) kontrollü uzun dönemli (12 ay) 2 güvenilirlik denemesi yürütülmüştür. Birinci güvenilirlik denemesinde hastalar povidon içeren olopatadin nazalsprey formülasyonunu (ticari olarak pazarlanan formülasyon değil) veya povidon içerentaşıyıcı nazal spreyi almıştır. Olopatadin nazal sprey formülasyonunun uygulandığı 1 hastadave taşıyıcı nazal spreyin uygulandığı 2 hastada nazal septal perforasyonlar bildirilmiştir.Olopatadin nazal sprey ile yapılan povidonu içermeyen ikinci güvenilirlik denemesinde nazalseptal perforasyona dair rapor bildirilmemiştir.
Üçüncü bir üç kollu 12 aylık plasebo (taşıyıcı nazal sprey) kontrollü güvenilirlik çalışmasında 12 yaş ve üzeri pereniyal alerjik rinitli hastalar (1,026) olopatadin nazal sprey tedavisine (343hasta), 3,7 pH taşıyıcı nazal spreye (341 hasta) veya 7.0 pH taşıyıcı nazal spreye (342 hasta)
2 / 11
randomize edilmiştir. Tüm tedaviler günde 2 kere her bir burun deliğine 2 sprey olarak uygulanmıştır. Nazal septal perforasyonu 3.7 pH taşıyıcı nazal sprey ile tedavi edilen 1hastada bildirilmiştir.
Olopatadin Nazal Sprey'in etkinliği ve güvenliği 12 yaş ve üstü mevsimsel alerjik rinit semptomları gösteren yetişkin ve adolesan hastalarda, 2 hafta süren 3 ayrı randomize, çift kör,paralel grup, çok merkezli, plasebo (taşıyıcı nazal sprey)- kontrollü klinik çalışmalardadeğerlendirilmiştir. 12 yaş ve üstü 1,598 hastanın (556 erkek ve 1,042 dişi) dahil olduğu 3klinik çalışma yürütülmüştür. Bu üç klinik çalışmada 587 hasta olopatadin nazal sprey %0.6ile 418 hasta olopatadin nazal sprey %0.4 ile ve 593 hasta taşıyıcı nazal sprey ile tedaviedilmiştir. 3 çalışmada da, hastalar günde iki kere her burun deliği için iki püskürtmeolopatadin nazal sprey ile tedavi edilen hastalar, taşıyıcı nazal sprey ile tedavi edilenlere göre,rTNSS'de istatistiksel olarak önemli ölçüde daha büyük düşüşler göstermiştir. Çalışmalarınikisinde, olopatadin nazal sprey ile tedavi edilen hastalar, taşıyıcı nazal sprey ile tedavi edilenhastalara göre kaşıntılı gözler ve sulu gözler için yansıtıcı semptom skorlarında önemli ölçüdedaha büyük düşüş göstermiştir.
2 haftalık mevsimsel alerji çalışmalarında, çalışma ilacının ilk dozunun verilmesinin ardından etkinin başlangıcı da ani TNSS değerlendirmesi ile günde iki kere değerlendirilmiştir. Buçalışmalarda etkinin başlangıcı dozlamanın birinci gününün ardından görülmüştür. Etkininbaşlangıcı tek doz olopatadin nazal sprey ile 3 çevresel maruziyet birimi çalışmasındadeğerlendirilmiştir. Bu çalışmalarda, mevsimsel alerjik riniti olan hastalar çevresel maruziyetbiriminde yüksek seviye polene maruz bırakılıp sonra her burun deliği için iki spreyolopatadin nazal sprey veya taşıyıcı nazal sprey ile tedavi edilmişlerdir. Sonraki 12 saat içinhastalar alerji semptomları hastanın kendisi tarafından her saat rapor edilmiştir. Olopatadin%0.6 nazal sprey'in etki başlangıcı süresi çevresel maruziyet biriminde dozlamadan sonra 30dakika olarak belirlenmiştir.
Mevsimsel alerjik riniti olan 6-11 yaş arası hastalarda olopatadin nazal sprey ile 2 haftalık 3 klinik çalışma mevcuttur. Olopatadin nazal sprey'in etkinliği 3 çalışmanın 2'sindedeğerlendirilmektedir. Etkinlik gösteren 2 deneyin 1'i mevsimsel alerjik riniti olan 6 ila <11yaş ve arası 1,188 çocuğun dahil edildiği randomize, çift kör, paralel grup, çok merkezli, 2hafta süren, plasebo (taşıyıcı nazal sprey)-kontrollü klinik çalıma idi. Etkinlik değerlendirmesiyansıtıcı veya ani skorlarla 0'dan 3'e kategorik ciddiyet skalasında(0=yok, 1=hafif, 2= orta,3=şiddetli) 4 ayrı nazal semptomların (burun tıkanıklığı, rinore, kaşıntılı burun ve aksırma)hasta/bakıcı kaydına dayanarak yapılmıştır. Her burun deliğine 1 veya 2 püskürtme olopatadin
3 / 11
nazal sprey ile günde iki kere tedavi edilen hastalar, taşıyıcı nazal sprey ile tedavi edilenlere kıyasla, rTNSS'de istatistiksel olarak önemli ölçüde daha büyük düşüşlere sahip olmuştur.Aynı çalışmada kaşıntılı gözler ve sulu gözler ikincil bitiş noktası olarak değerlendirilmişfakat göz kızarıklığı değerlendirilmemiştir. Olopatadin nazal sprey ile tedavi edilen hastalar,taşıyıcı nazal sprey ile tedavi edilen hastalara kıyasla kaşıntılı gözler ve sulu gözler içinyansıtıcı semptom skorlarında önemli ölçüde daha büyük düşüşlerle sonuçlanmıştır.
Olopatadin nazal spreye başlamadan önce hastaların alerjik rinitten başka bir nazal hastalığa sahip olmadığına dair çalışmalar yapılmalıdır. Nazal mukoza üzerindeki yan etki belirtisi içinperiyodik olarak nazal incelemeler yürütülmelidir. Hastada nazal ülserasyonlar meydanagelirse, OLAMİS 6.65 mg/mL Nazal Sprey, Çözelti kullanımı durdurulmalıdır.
Klinik denemelerde olopatadin nazal sprey alan bazı hastalarda somnolans meydana geldiği bildirilmiştir. OLAMİS 6.65 mg/mL Nazal Sprey, Çözelti'nin alkol ve diğer santral sinirsistemi depresanları ile eşzamanlı kullanımından kaçınılmalıdır, çünkü uyanık kalmadurumunda azalma ve santral sinir sistemi performansında daha fazla azalma meydana geldiğibildirilmiştir.
4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri
Olopatadin nazal sprey ile ilgili klinik çalışmalar yapılmamıştır. Herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.
In vitro4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye
Gebelik kategorisi: C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Hayvanlarda yapılan üreme toksisitesi çalışmalarında sistemik uygulamanın ardından üreme toksisitesi görülmüştür. Kontrasepsiyon yöntemi kullanmayan kadınlara önerilmemektedir.OLAMİS'in eşzamanlı kullanımı, oral yolla alınan doğum kontrol ilaçları ile etkileşime neden
4 / 11
olmaktadır. Bu nedenle, tedavi süresince alternatif, etkili ve güvenilir bir doğum kontrol yöntemi uygulanmalıdır.
Gebelik dönemi
Olopatadinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (Bkz. Bölüm5.3.). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
OLAMİS gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Laktasyon dönemi
OLAMİS, emziren annelere tavsiye edilmez.
Olopatadin, oral yolla uygulamayı takiben emziren sıçanların sütünde tespit edilmiştir. Hayvan çalışmalarında, insanlarda nazal kullanım için tavsiye edilen maksimum seviyeninüzerindeki miktarlarda olopatadini sistemik dozlarda alan dişi köpekleri emen yavrularıngelişiminde azalma görülmüştür. İnsanlarda topikal nazal uygulamanın anne sütünegeçebilecek düzeyde sistemik absorpsiyona yol açıp açmayacağı bilinmemektedir.Olopatadinin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Olopatadin oral yoldanalındığında süt ile atılımı hayvanlar üzerinde gösterilmiştir. Olopatadinin nazal yoldanuygulandığında süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulupdurdurulmayacağına ya da OLAMİS tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedavidenkaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası veOLAMİS tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.
Üreme yeteneği/Fertilite
Olopatadinin üreme yeteneği üzerine bilinen bir etkisi yoktur.
Erkek ve dişi sıçanlara 400 mg/kg/gün (önerilen maksimum insan dozunun [MHRD] yaklaşık
680 katı) dozunda oral olarak uygulanan olopatadin fertilite indeksinde düşüş ve
2
implantasyon oranında azalma ile sonuçlanmıştır. 50 mg/kg/gün (erişkinler için mg/m bazında MHRD'nin yaklaşık 85 katı) dozunda fertilite üzerinde hiçbir etkisi olmamıştır.Tavşanlara ve sıçanlara sırasıyla 400 veya 600 mg/kg/gün (erişkinler için mg/m bazındaMHRD'nin yaklaşık 1400 ve 1000 katı) oral dozlarda olopatadin teratojenik olmamıştır. Bunarağmen tavşanlarda 25 mg/kg (erişkinler için mg/m bazında MHRD'nin yaklaşık 88 katı) veüzeri dozlarda oral olopatadin dozları ve sıçanlarda 60 mg/kg (erişkinler için mg/m bazında
5 / 11
MHRD'nin yaklaşık 100 katı) ve üzeri oral dozlarda canlı fetüslerin sayısında azalma gözlenmiştir. Sıçanlarda, 60 mg/kg (erişkinler için mg/m bazında MHRD'nin yaklaşık 100katı) ve üzeri oral dozlarda doğum sonrası 4. günde yavruların hayatta kalması ve vücutağırlıkları azalmıştır fakat 20 mg / kg (erişkinler için mg/m bazında MHRD'nin yaklaşık 35katı) dozunda hayatta kalma üzerinde hiçbir etki gözlenmemiştir.
4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Olopatadin nazal spreyini kullanan bazı hastalarda somnolans bildirilmiştir. Araç ve makine kullanımı gibi tam zihinsel uyanıklık ve motor koordinasyon gerektiren tehlikeli işlerlemeşgul olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Alkol ve diğer santral sinir sistemi depresanlarıile eşzamanlı kullanımında uyanılabirlikte azalma ve santral sinir sistemi performansındaazalma meydana gelebilir.
4.8. İstenmeyen etkiler
Aşağıdaki istenmeyen etkiler uygulama ile ilintili olarak değerlendirilmişler ve aşağıdaki kurala göre sınıflandırılmışlardır:
Çok yaygın (>1/10); Yaygın (>1/100 ila <1/10); Yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); Seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000), Çok seyrek (<1/10.000); Bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor). Her bir sıklık grubunda istenmeyen etkiler azalan ciddiyetsırasına göre bulunmaktadır.
Sinir sistemi hastalıkları:
Çok yaygın: Tat alma bozukluğu Yaygın: Baş ağrısı, disguzi
Yaygın olmayan: Baş dönmesi, hipoestezi, uykusuzluk
Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar:
Yaygın: Geniz akıntısı, burun kanaması, burunda kuruluk Yaygın olmayan: Üst solunum yolu enfeksiyonuBilinmiyor: Dispne, sinüzit
Gastrointestinal hastalıklar:
Yaygın: Faringolaringeal ağrı
Yaygın olmayan: Boğaz iritasyonu, ağız kuruluğu
6 / 11
Bilinmiyor: Bulantı, kusma
Deri ve derialtı doku hastalıkları:
Yaygın olmayan: Kontakt dermatit, ciltte yanma hissi, cilt kuruluğu Bilinmiyor: Dermatit, eritem
Böbrek ve idrar yolu hastalıkları:
Yaygın: İdrar yolu enfeksiyonu
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar:
Yaygın olmayan: Halsizlik Bilinmiyor: Asteni, kırıklık
Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması
Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr;e-posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).
4.9. Doz aşımı ve tedavisi
İnsanlarda, kazayla ya da kasıtlı olarak alınan doz aşımı ile ilgili veri mevcut değildir. Antihistamin doz aşımının semptomları arasında yetişkinlerde uyku sersemliği, çocuklardabaşlangıçta ajitasyon ve huzursuzluk, sonrasında uyku sersemliği yer almıştır.OLAMİS 6.65 mg/mL Nazal Sprey, Çözelti için bilinen bir antidot bulunmamaktadır. Dozaşımı meydana gelirse, semptomatik ve destekleyici tedavi gerçekleştirilmelidir. Eşzamanlıolarak uygulanan ilaçlar dikkate alınmalıdır.
3,6 mg/kg'lık (mg/m temelinde 12 yaş ve üzeri yetişkinler ve adolesanlar için MRHD'nin yaklaşık 6 katı ve 6-11 yaş arasındaki çocuklarda MRHD'nin 7 katı) intranazal doz alansıçanlarda ve oral yolla 5 g/kg'lık (mg/m temelinde 12 yaş ve üzeri yetişkinler ve adolesanlariçin MRHD'nin yaklaşık 28.000 katı ve 6-11 yaş arasındaki çocuklarda MRHD'nin 33.000katı) doz alan köpeklerde mortalite gözlenmemiştir. Farelerde ve sıçanlarda oral medyan letaldoz sırasıyla 1.490 ve 3.870 mg/kg'dır (mg/m temelinde 12 yaş ve üzeri yetişkinler veadolesanlar için MRHD'nin yaklaşık 1.200 ve 6.500 katı ve 6-11 yaş arasındaki çocuklarda
7 / 11
MRHD'nin 1.500 ve 7.700 katı).
Tedavi:
Doz aşımı durumunda hastanın uygun bir şekilde monitorizasyonu ve tedavisinin yönlendirilmesi gerekir.
5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler:
Farmakoterapötik grup: Nazal dekonjestan, antialerjikler (Kortikosteroidler hariç)
ATC kodu: R01AC08
Olopatadin histaminin H1-reseptörü antagonistidir. Olopatadinin antihistaminik etkisi izole edilen dokularda, hayvan modellerinde ve insanlarda kanıtlanmıştır.
Plasebo kontrollü kardiyovasküler güvenlilik çalışmasında 32 sağlıklı gönüllü, 14 gün boyunca günde 2 kez 20 mg olopatadin oral çözeltisi almıştır (tavsiye edilen nazal dozdan8 kat daha büyük nazal doz). Başlangıç noktasından ortalama QTcF değişimi, olopatadin veplasebo için sırasıyla -2,7 milisaniye ve -3,8 milisaniyedir. Bu çalışmada olopatadinuygulanan 8 denek başlangıç noktasından 30-60 milisaniye QTcF değişimine sahiptir.1 denek, başlangıç noktasından 60 milisaniye daha fazla değişen QTcF'ye sahiptir. Hiçbirdenek 500 milisaniyeden daha fazla QTcF değerine sahip değildir. Plasebo uygulanan8 denek, başlangıç noktasıyla kıyaslandığında 30-60 milisaniye QTcF değişimine sahiptir,hiçbir denek 60 milisaniye ve 500 milisaniyeden daha fazla QTcF değerine sahip değildir.Günde 2 kez her bir nostrile 2 sprey olopatadin nazal spreyin uygulandığı 429 mevsimselalerjik rinit hastasında yapılan 12 aylık çalışmada olopatadin hidroklorürün QT uzamasıüzerine herhangi bir etkisine dair bir kanıt gözlenmemiştir.
5.2. Farmakokinetik özellikler:
Genel özellikler
Olopatadinin farmakokinetik özellikleri nazal, oral, intravenöz ve topikal oküler yolaklarla uygulamadan sonra çalışılmıştır. Olopatadin, uygulanan yolaklarla geniş bir doz aralığındadoğrusal farmakokinetik göstermiştir.
Emilim:
8 / 11
Sağlıklı denekler
Olopatadin nazal spreyin intranazal yolla uygulanmasından sonra hızla emilir. Pik plazma konsantrasyonları 30 dakika ve 1 saatlik süre arasında gözlenir. Olopatadinin ortalama (± SS)kararlı durum pik plazma konsantrasyonu (Cmaks) 16,0 ± 8,99 ng/ml'dir. Sistemik maruziyetortalama 66,0 ± 26,8 ngsa/ml'dir. İntranazal olopatadinin ortalama mutlak biyoyararlanımı%57'dir. Olopatadin nazal spreyin çoklu intranazal uygulamasını takiben ortalama birikimoranı yaklaşık 1,3'tür.
Mevsimsel alerjik rinit hastaları
Olopatadin nazal spreyin günde 2 kez intranazal uygulamasından sonra olopatadinin mevsimsel alerjik rinitteki sistemik maruziyeti, sağlıklı deneklerde gözlenenler ilekarşılaştırılabilirdir. Olopatadin, pik plazma konsantrasyonları 15 dakika ve 2 saat arasındaolacak şekilde absorbe edilir. Ortalama kararlı durum Cmaks değeri 23,3 ± 6,2 ng/ml veEAA0-12 ortalama 78,0 ± 13,9 ng sa/ml'dir.
Dağılım
:
Olopatadinin proteinlere bağlanması, insan serumunda yaklaşık %55 olmak üzere orta derecededir. 0,1 ila 1000 ng/ml aralığında ilaç konsantrasyonundan bağımsızdır. Olopatadin,başlıca insan serum albüminine bağlıdır.
Biyotransformasyon
:
Olopatadin, geniş ölçüde metabolize edilmez. [14C] olopatadinin oral yolla uygulanmasını takiben plazma metaboliti profiline dayanarak insan plazmasında en az 6 minör metabolitbulunur.
Olopatadin, pik plazma toplam radyoaktivitesinin %77'sini oluşturmuştur. İki metabolit, olopatadine N-oxide ve N-desmethyl olopatadine'dir. cDNA ile eksprese edilmiş insansitokrom P450 izoenzimleri (CYP) ve flavin içeren monooksijenazlar (FMO) ile yapılan
invitroin vitro
metabolizmasınıinhibe etmemiştir. Olopatadin ve metabolitlerinin CYP enzimlerinin indükleyicisi olarak işlevgörme potansiyeli değerlendirilmemiştir.
9 / 11
Eliminasyon
:
Olopatadinin plazma eliminasyon yarılanma ömrü 8 ila 12 saattir. Olopatadinin büyük çoğunluğu idrarla, az bir miktarı da feçesle atılır. [14C] olopatadin hidroklorid oral dozununyaklaşık %70'i idrarda %17'si feçesle vücuttan uzaklaşmıştır. İlk 24 saat içinde idrarda tespitedilen ilaç ilişkili materyalin N-oksit ve N-desmetil olopatadin içeren bir dengede olmaküzere %86'sı değişmemiş olopatadindir.
5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri
Güvenlik, farmakoloji, tekrarlanan doz toksisitesi, genotoksite, karsinojenik potansiyel ve üreme üzerine toksisite ile ilgili konvansiyonel çalışmalar esas alındığında non-klinik verilerinsanlar için özel bir tehlike göstermemiştir. Oral olarak uygulanan olopatadinin sırasıyla 500mg/kg/gün ve 200 mg/kg/gün 'e (mg/m bazında intranazal uygulamada sırasıyla 12 yaş veüzeri adolesanlar ve erişkinler için MRHD'nin yaklaşık 420 ve 340 katı, 6-11 yaşlarındakiçocuklarda MRHD'nin 500 ve 400 katı) varan dozlarda fareler ve sıçanlarda karsinojenikolmamıştır.
6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi
Sodyum fosfat, dibazik
Sodyum klorür
Disodyum edetat
Benzalkonyum klorür
Hidroklorik asit, derişik (pH ayarı için)
Sodyum hidroksit (pH ayarı için)
Saf su
6.2. Geçimsizlikler
Olopatadin nazal sprey'in herhangi bir ilaç ya da madde ile geçimsizliği olduğuna dair bir kanıt bulunmamaktadır.
6.3. Raf ömrü
48 ay
10 / 11
6.4. Saklamaya yönelik özel uyarılar
25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği
Karton kutu içerisinde, kullanma talimatı ve 1 adet 15 ml veya 30 ml nominal hacim içeren 30 ml'lik beyaz renkli plastik sprey aplikatörlü beyaz renkli HDPE şişelerde ambalajlanır.
6.6. Beşeri tıbbi ürünlerden arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler
Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.
7. RUHSAT SAHİBİ
Dr. Sertus İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.
Bağcılar/İstanbul
8. RUHSAT NUMARASI
2018/286
9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ
İlk ruhsat tarihi: 25.05.2018 Ruhsat yenileme tarihi:
10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ
11 / 11