Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Emoclot 1000 Iu/10 Ml Iv İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz ve Çözücü Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

EMOCLOT 1000 IU/10 mL infüzyonluk çözelti hazırlamak için toz ve çözücü Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

Dondurularak kurutulmuş insan plazma kaynaklı pıhtılaşma Faktör VIII.

Her flakon nominal olarak 1000 IU insan plazma kaynaklı pıhtılaşma Faktör VIII taşır. EMOCLOT, rekonstitüe edildikten (sulandırıldıktan) sonra yaklaşık 1000 IU/10 mlinsan plazma kaynaklı pıhtılaşma Faktör VIII taşır.

EMOCLOT 1000 IU'nun spesifik aktivitesi yaklaşık 80 IU/mg proteindir.

İnsan donörlerin plazmasından üretilmiştir.

Üretim sürecinde domuz bağırsak mukozasından elde edilen heparin sodyum kullanılmıştır.

Bu müstahzar insan von Willebrand faktörü taşır.

Yardımcı maddeler

:

Sodyum klorür 66 mg Tribazik sodyum sitrat 29,4mg

Yardımcı maddeler için bölüm 6.1' e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

İnfüzyonluk çözelti için toz ve çözücü.

Tıbbi ürün beyaz veya açık sarı, higroskopik toz veya ufalanabilen katı.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

— Hemofili A hastalarında (konjenital Faktör VIII yetmezliği) kanamanın profilaksi ve tedavisinde,

— Edinilmiş Faktör VIII yetmezliğinde,

— Faktör VIII yüksek titreli inhibitörü olan hemofili hastalarının immün toleranstedavisinde (ITT) kullanılır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi hemofili tedavisinde deneyimli bir uzman denetiminde başlatılmalıdır.

1 / 14

Pozoloji


Yerine koyma tedavisinin dozu ve süresi; Faktör VIII eksikliğinin şiddetine, kanamanın yeri ve boyutu ile hastanın klinik durumuna bağlıdır.

Uygulanan Faktör VIII ünitesinin sayısı, Faktör VIII ürünleri için Güncel olan WHO standartlarına bağlı olarak Uluslararası Birimler'de belirtilmiştir. Plazmadaki Faktör VIIIaktivitesi yüzde olarak (normal insan plazmasına göre) ya da Uluslararası Birimde(Plazmadaki Faktör VIII için Uluslararası Standart'a göre) belirtilmiştir.

Bir ünite (IU) Faktör VIII aktivitesi 1 mL normal insan plazmasında bulunan Faktör VIII miktarına eşdeğerdir.

İhtiyaç anında tedavi


Gerekli Faktör VIII dozu 1 IU/kg Faktör VIII'in plazma Faktör VIII düzeyini % 1.5-2 yükselttiği şeklindeki ampirik bilgi esas alınarak hesaplanır. Gerekli doz aşağıdaki formülkullanılarak tayin edilir:

Gerekli Ünite = Vücut ağırlığı (kg) x istenen Faktör VIII artışı (%) (IU/dL) x 0,5

Uygulanacak miktar ve uygulama sıklığı her vakada daima klinik etkinliğe göre izlenmelidir.

Aşağıdaki kanama şekillerinde Faktör VIII aktivitesi, ilgili dönem süresince belirtilen plazma aktivite seviyelerinin (normalin yüzdesi olarak) altına düşmemelidir. Aşağıdaki tabloepisodlar ve ameliyat kanamalarında dozlama kılavuzu olarak kullanılabilir:

Kanama Derecesi/ Cerrahi prosedür tipi

Gerekli plazma Faktör VIII aktivitesi(%)(IU/dL)

Dozların sıklığı (saat) / Tedavinin süresi (gün)

Kanama

Her 12-24 saatte tekrarlanır. En az 1

Erken hemartrozis,
Kas kanaması ya da oral kanama
20 - 40

gün, ağrı ile oluşan kanama çözülünceye ya da iyileşmesağlanıncaya kadar

Daha büyük hemartrozis,

Kas kanaması ya da hematom

30 - 60

İnfüzyon 3-4 gün ya da daha fazla süreyle, ağrı ve akut yetersizlikçözülünceye kadar her 12-24 saatte birtekrarlanmalı

Hayatı tehdit eden kanamalar
60-100
İnfüzyon her 8-24 saatte bir tehlike geçinceye kadar tekrarlanmalıdır.

2 / 14

Ameliyat

30 - 60
24 saatte bir, iyileşme gerçekleşinceye kadar, en az 1 günsüresince

Diş çekimi dahil minör ameliyat

Majör ameliyat

80 - 100

(pre ve post operatif)

İnfüzyon, yeterli yara iyileşmesi oluncaya kadar her 8-24 saatte birtekrarlanmalıdır, daha sonra faktörVIII aktivitesi %30 dan %60 (30IU/dL - 60 IU/dL) değişinceyekadar en az 7 gün süresince tedaviyedevam edilir.

Profılaksi


Ağır hemofili A hastalarında kanamaya karşı uzun vadeli profılaksi için vücut ağırlığı kilo başına 20-40 IU Faktör VIII doz, 2-3 gün arayla verilmelidir. Bazı vakalarda ve bilhassa gençhastalarda, araların daha kısa ya da dozların daha yüksek tutulması gerekebilir.

Tedavi süresince, uygulanacak dozun ve tekrarlayan infüzyonların sıklığının belirlenmesi için yeterli Faktör VIII seviyesinin belirlenmesi önerilir. Majör ameliyat durumunda, yerinekoyma tedavisinin pıhtılaşma analizi (plazma Faktör VIII analizi) yoluyla tam olarak takibişarttır. Her bir hastanın farklı geri alınım (recovery) ve farklı yarı-ömürler gösterecek şekildeFaktör VIII'e cevabı farklı olabilir.

Uygulama şekli:

Ürün, intravenöz yoldan enjeksiyon veya yavaş infüzyon şeklinde uygulanır.

İntravenöz enjeksiyon yapılıyorsa, nabız hızlandığı takdirde enjeksiyonu yavaşlatmak ya da durdurmak suretiyle uygulamanın başında 3-5 dakika süre ile hastanın nabzının takip edilmesiönerilir.

Uygulamanın hızı her bir hasta için değerlendirilmelidir.

Uygulamadan önce tıbbi ürünün sulandırılması (rekonstitüe edilmesi) hakkındaki talimatlar için bölüm 6.6'ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Mevcut veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

EMOCLOT'ın 12 yaşından küçük çocuklarda güvenlilik ve etkililiği henüz net olarak ortaya konmamıştır. Adolesanlarda (12-18 yaş) her bir endikasyon için pozoloji vücut ağırlığına görehesaplanır.

3 / 14

Geriyatrik popülasyon:

Mevcut veri bulunmamaktadır.

4.3. Kontrendikasyonlar

Etkin maddeye veya bölüm 6.1'de listelenen herhangi bir yardımcı maddeye karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemler

Virüs güvenliği

EMOCLOT, insan plazmasından elde edilmektedir. İnsan plazmasından elde edilen ilaçlar, virüsler ve teorik olarak varyant Creutzfeldt-Jacob (v-CJD) gibi, çeşitlihastalıklara yol açabilen enfeksiyon yapıcı ajanlar içerebilirler. EMOCLOT'daVaryant Creutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski teorik olarak minimumken,klasik Creutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski hiçbir kanıtla desteklenmez.Alınan önlemlere rağmen, bu tür ürünler halen potansiyel olarak hastalıkbulaştırabilir.

Bu tip ürünlerin enfeksiyon yapıcı ajanları bulaştırma riski, plazma verenlerin belirli virüslere önceden maruz kalıp kalmadığının izlenmesi, belirli virüs enfeksiyonlarınınhâlihazırda varlığının test edilmesi ve belirli virüslerin yok edilmesi ve/veyainaktivasyonu ile azaltılmıştır. Bütün bu önlemlere rağmen, bu ürünler hala potansiyelolarak hastalık bulaştırabilirler. Ayrıca, henüz bilinmeyen enfeksiyon yapıcı ajanlarınbu ürünlerin içerisinde bulunma ihtimali mevcuttur.

HIV, HBV ve HCV gibi zarlı virüsler ve HAV gibi zarflı olmayan virüsler için etkili önlemlerin alınmasına dikkat edilmelidir. Parvovirus B19 gibi zarflı olmayan virüslerekarşı alınan tedbirler sınırlı sayıda olabilir. Parvovirüs B19 enfeksiyonu, gebelikte(fetal infeksiyon) ve immün yetmezlik ya da kırmızı kan hücre üretiminde artış olanhastalarda tehlikeli olabilir (hemolitik anemi gibi).

Doktor, bu ilacı hastaya reçete etmeden veya uygulamadan önce hastası ile risk ve yararlarını tartışmalıdır.


İnsan plazma koagülasyon Faktör VIII tedavisi alan hastalarda uygun aşılama (Hepatit A, B) yapılmalıdır.

Hasta ve ürün serisi arasındaki linkin devam etmesi için hastaya uygulanan EMOCLOT 1000 IU'nun adı ve seri numarasının her zaman kaydedilmesi kesinlikle önerilir.

Hipersensitivite


EMOCLOT ile alerjik türde aşırı duyarlılık reaksiyonları mümkündür.

Ürün, Faktör VIII dışında eser miktarda insan proteinleri içerir. Eğer aşırı duyarlılık semptomları oluşursa, ürünün kullanımının derhal durdurulması ve hekime danışılması

4 / 14

önerilir. Hastalar; ürtiker, generalize ürtiker, göğüste sıkışma hissi, hırıltılı solunum, hipotansiyon ve anafilaksi gibi aşırı duyarlılık reaksiyonlarının erken belirtileri konusundabilgilendirilmelidir.

Şok durumunda, şok için standart medikal tedavi uygulanmalıdır.

İnhibitörler


Faktör VlII'e karşı nötralize edici antikor (inhibitörler) oluşumu, hemofili A hastalarının tedavisinde bilinen bir komplikasyondur. Bu inhibitörler genellikle faktör VIII prokoagülanaktiviteye yönelik olan IgG immünoglobülinleridir ve modifiye tetkik kullanılarak her mlplazmada Bethesda Ünitesi (BU) olarak ölçülür. İnhibitör gelişme riski, faktör VIII'emaruziyetin yanı sıra hastalığın şiddeti ile ilişkilidir ve bu risk ilk 50 maruziyet gününde enyüksek seviyededir; ancak risk yaygın görülmemesine rağmen yaşam boyu devam eder.

İnhibitör gelişiminin klinik önemi inhibitör titresine bağlı olacaktır; düşük titrenin teşkil ettiği yetersiz klinik yanıt riski, yüksek titreli inhibitörlere kıyasla daha az olacaktır.

Genel olarak, koagülasyon faktörü VIII ürünleri ile tedavi edilen tüm hastalar, uygun klinik gözlem ve laboratuvar testleri ile inhibitörlerin gelişimi açısından dikkatle izlenmelidir. Eğerbeklenen faktör VIII aktivitesinin plazma düzeylerine ulaşılamazsa veya yeterli doz ilekanama kontrol altına alınamazsa faktör VIII inhibitörü varlığı açısından test yapılmalıdır.İnhibitör düzeyleri yüksek olan hastalarda faktör VIII tedavisi etkili olmayabilir ve diğertedavi seçenekleri dikkate alınmalıdır. Böyle hastaların tedavisi hemofili ve faktör VIIIinhibitörleri tedavisi konusunda deneyimli hekimler tarafından yönlendirilmelidir.

Katetere bağlı komplikasyonlar


Eğer merkezi venöz giriş gerekliyse, lokal enfeksiyonlar, bakteri kaynaklı enfeksiyonlar ve kateter yeri trombozu dahil aparata bağlı komplikasyon riski dikkate alınmalıdır.

Pediyatrik popülasyon

Mevcut veri bulunmamaktadır.

Bu tıbbi ürün her bir dozunda 1.8 mmol (41 mg) sodyum ihtiva eder. Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

İnsan plazma kaynaklı Faktör VIII ürünlerinin diğer ilaçlarla etkileşimleri bildirilmemiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Çalışma yapılmamıştır.

5 / 14

Geriyatrik popülasyon:

Çalışma yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

Çalışma yapılmamıştır.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi C'dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü(Kontrasepsiyon)

EMOCLOT'ın çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda üreme kapasitesini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir. Hasta hamile kaldığında veya hamilelik kararı aldığındadoktorunu bilgilendirmesi gerektiği hususunda uyarılmalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya, embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/, doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim ve etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelikpotansiyel risk bilinmemektedir. EMOCLOT gerekli olmadıkça (sadece açıkça gereksinimduyulan durumlarda, yarar/risk oranı dikkate alınmak suretiyle) gebelik dönemindekullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

EMOCLOT'ın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. İnsan plazma kaynaklı pıhtılaşma Faktör VlII'in süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenindurdurulupdurdurulmayacağınaya da EMOCLOT tedavisinin durdurulup

durdurulmayacağına/ tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve EMOCLOT tedavisinin emziren anne açısındanfaydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Hayvan üreme çalışmaları yürütülmemiştir. İnsanlardaki üreme yeteneği / fertiliteyi etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

EMOCLOT'ın araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde etkisi bulunmamaktadır.

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profilinin özeti


Aşırı duyarlılık ya da alerjik reaksiyonlar (bunlar arasında anjiyoödem, infüzyon bölgesinde yanma ve batma, titreme, sıcak basması, yaygın ürtiker, baş ağrısı, kurdeşen, kan basıncındadüşme, letarji, bulantı, huzursuzluk, taşikardi, göğüste sıkışma hissi, karıncalanma, kusma,

6 / 14

hırıltılı solunum yer alabilir) nadiren gözlenmiştir ve bazı olgularda şiddetli anafilaksiye kadar ilerleyebilir (şok dahil).

İlgili aşırı duyarlılık reaksiyonları ile birlikte, fare, sığır ve/veya hamster proteinine karşı antikor gelişini çok nadiren gözlenmiştir.

Emoclot da dahil olmak üzere faktör VIII ile tedavi edilmiş hemofili A hastalarında nötralize edici antikorlar (inhibitörler) gelişebilir (bkz. bölüm 5.1). Bu tür inhibitörler oluşursa, durum,yetersiz klinik yanıt şeklinde kendini gösterebilir. Bu gibi durumlarda uzman hemofilimerkezleriyle bağlantı kurulması önerilmektedir.

Advers reaksiyonların tablolaştırılmış listesi


Aşağıda verilen tablo, MedDRA sistem organ sınıflandırmasına (SOC ve Tercihli Terim Düzeyi) uygundur.

Görülme sıklıkları şu yaklaşıma göre değerlendirilmiştir: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek(<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Advers reaksiyonlar her bir sıklık grubunda azalan ciddiyet sırasına göre verilmiştir.

MedDRA Standart Sistem Organ Sınıfı

Advers reaksiyonlar

Sıklık

{<Çok yaygın, yaygın, yaygın olmayan, seyrek,çok seyrek.>}

Kan ve lenf sistemi bozuklukları
Faktör VIII inhibisyonu

Yaygın olmayan (TGH'ler)* Çok yaygın(HTGH'ler)*

Bağışıklık sistemi hastalıkları
Hipersensitivite

Bilinmiyor

Alerjik reaksiyon (Hipersensitivite) *

Bilinmiyor

Anafilaktik reaksiyon

Bilinmiyor

Anafilaktik şok

Bilinmiyor

Psikiyatrik hastalıklar
Huzursuzluk

Bilinmiyor

Sinir sistemi hastalıkları
Baş ağrısı

Bilinmiyor

Letarji

Bilinmiyor

Parestezi

Bilinmiyor

Kardiyak hastalıklar
Taşikardi

Bilinmiyor

Vasküler hastalıklar
Yüz kızarması

Bilinmiyor

Hipotansiyon

Bilinmiyor

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediyastinal hastalıklar
Hırıltılı solunum

Bilinmiyor

Gastrointestinal hastalıklar
Bulantı

Bilinmiyor

Kusma

Bilinmiyor

Deri ve deri altı doku
Anjiyoödem

Bilinmiyor

Generalize ürtiker (ürtiker)*

Bilinmiyor

7 / 14

hastalıkları

Kurdeşen (ürtiker)*
Bilinmiyor

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

İnfüzyon bölgesinde yanma (infüzyon bölgesinde ağrı)

Bilinmiyor

İnfüzyon bölgesinde kaşıntı (infüzyon bölgesinde ağrı)*

Bilinmiyor
Titreme
Bilinmiyor

Göğüste sıkışma hissi (göğüs ağrısı)

Bilinmiyor
Pireksi
Bilinmiyor

*

Sıklık, şiddetli hemofili A hastalarının yer aldığı, tüm FVIII ürünleri ile yapılmış çalışmalara dayanmaktadır. TGH'ler = daha önce tedavi görmüş hastalar, HTGH'ler = dahaönce tedavi görmemiş hastalar ”


Pediyatrik popülasyon


Pediyatrik popülasyon için mevcut spesifik veri yoktur.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (

www.titck.gov.tr;[email protected]. Doz aşımı ve tedavisi

Bugüne kadar insan plazma kaynaklı pıhtılaşma Faktör VIII konsantratı için aşırı doz belirtileri bildirilmemiştir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik Özellikler

Farmakoterapötik grup: Antihemorajikler, Kan koagülasyon Faktör VIII ATC kodu:B02BD02

Faktör VIII/von Willebrand faktörü kompleksi farklı fizyolojik işlevlere sahip iki molekülden (Faktör VIII ve von Willebrand faktörü) oluşur.

Bir hemofili hastasına uygulandığında, Faktör VIII hastanın kan dolaşımında von Willebrand faktöre bağlanır.

Aktif Faktör VIII, Faktör X'un aktif Faktör X'a dönüşmesini hızlandırarak, aktif Faktör IX için bir kofaktörü olarak hareket eder. Aktif Faktör X protrombini trombine dönüştürür.Ardından trombin, fibrinojen'i fibrine dönüştürür ve pıhtı oluşur. Hemofili A, azalan FaktörVIII kompleksi seviyesi sebebiyle, cinsiyete bağlı kalıtsal bir kan pıhtılaşma hastalığıdır ve

8 / 14

eklemlerde, kaslarda, ya da iç organlarda ya kendiliğinden ya da kaza ya da cerrahi travmanın sonucu olarak şiddetli kanama ile sonuçlanır. Yerine koyma tedavisi ile, Faktör VIII plazmaseviyesi artar, böylece geçici olarak Faktör VIII eksikliğinin giderilmesi ve kanama eğiliminingiderilmesi sağlanır.

Faktör VIII koruma proteini görevine ilave olarak, von Willebrand faktör, vasküler hasar bölgelerine trombositlerin adhezyonunu uyarır ve trombosit agregasyonunda rol oynar.

Pediyatrik popülasyon


Pediyatrik popülasyon için spesifik veriler olmamasına rağmen, etkililik ve güvenlilik çalışmaları ile ilgili yayınlanmış birkaç veri, aynı hastalığa sahip yetişkin ve çocuklar arasındamajör farklılıklar göstermemiştir.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim:


Ürünün enjekte edilmesinden sonra tamamına yakını emilir.

Faktör VIII'in yaklaşık üçte ikisi ile dörtte üçü kan dolaşımında kalır.

Dağılım:


Plazmada ulaşılan Faktör VIII aktivitesi düzeyi önceden tahmin edilenin %80 ile %120'si arasında değişir.

Plazma Faktör VIII aktivitesi iki fazlı eksponansiyel bir düşüş gösterir.

Başlangıç fazında, damar içi kompartıman ve diğer vücut sıvıları arasında dağılımı söz konusudur.

Biyotransformasyon:


Mevcut veri bulunmamaktadır.

Eliminasyon:


Plazmadan eliminasyon yarı-ömrü 3-6 saattir. Daha yavaş olan sonraki fazda ise (muhtemelen Faktör VIII tüketimini gösterir) yarı-ömür 8-20 saat arasında değişir, ortalama 12 saattir. Bubakımdan ikinci faz gerçek biyolojik yarı-ömür karşılığı olmaktadır.

Doğrusallık/doğrusalolmayan durum:


Plazma Faktör VIII aktivitesi iki fazlı üstel fonksiyon eğrisi şeklinde azalır.

EMOCLOT'ın farmakokinetik özellikleri, şiddetli Hemofili A'sı olan ( FVIII seviyesi <1 ) 15 hasta üzerinde yürütülen “ Hemofili A hastalarında, Faktör VIII konsantresi, EMOCLOTD.I.'nin farmakokinetiği ve klinik etkililiğinin değerlendirilmesi ” (çalışma kodu KB030)klinik çalışması sırasında değerlendirilmiştir. Farmakokinetik parametreler, 3-6 aylıkaralıklarla uygulanan iki tekli infüzyon (25 IU/ kg'lık dozda) üzerinden hesaplanmıştır. İki

9 / 14

infüzyon arasındaki periyodda, hastalar olağan terapötik rejimlerine ( ihtiyaç anında tedavi veya profilaksi) göre EMOCLOT ile tedavi edilmiştir.

Çalışma sırasında değerlendirilen EMOCLOT farmakokinetik parametreleri için ortalama değerler aşağıdaki tabloda bildirilmiştir.


İlk infüzyon
İkinci infüzyon
Başlangıç
verileri
çıkarılmadan
Başlangıç
verileri
çıkarılarak
Başlangıç
verileri
çıkarılmadan
Başlangıç
verileri
çıkarılarak

-1
EAAo-t (IUml saat)

10,94
9,96
10,75
8,95

-1
EAA0-« (IUml saat)

13,08
11,22
12,07
9,89

-1 -1
Cltoplam (ml saat kg )

2,63
2,89
2,51
2,99
İyileşme artışı (%)
2,688

2,671

t1/2 a (saat)
0,543

0,768

tı/2 p (saat)
12,05

15,16

Pediyatrik popülasyon


Pediyatrik popülasyon için spesifik veriler olmamasına rağmen, farmakokinetik çalışmaları ile ilgili yayınlanmış birkaç veri, aynı hastalığa sahip yetişkin ve çocuklar arasında majörfarklılıklar göstermemiştir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

İnsan plazma kaynaklı pıhtılaşma Faktör VIII konsantratı, insan plazmasının normal bir bileşenidir ve endojenik Faktör VIII gibi hareket eder.

Yüksek doz aşırı yükleme ile sonuçlandığı için tek doz toksisite testi bağımsızdır.

Tekrarlanan doz toksisite testi heterolog proteinlere karşı hayvansal örneklerde antikor gelişmesi sebebiyle uygulanamaz.

Vücut ağırlığının kg'ı başına önerilen insan dozajı laboratuvar hayvanları üzerinde birkaç kere uygulanmasına rağmen, hiçbir toksik etki göstermemiştir.

İnsan plazma kaynaklı pıhtılaşma Faktör VIII'in onkojenik ve mutajenik endikasyonu olmadığından, özellikle heterolog türler üzerindeki klinik çalışmalar gerekli görülmemiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Tribazik sodyum sitrat Sodyum klorürGlisin

10 / 14

Kalsiyum klorür Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Geçimlilik çalışmalarının yokluğunda, bu tıbbi ürün diğer ilaçlarla karıştırılmamalıdır.

Sadece ambalajı içinde sunulan onaylı enjeksiyon/infüzyon seti kullanılmalıdır. Çünkü bazı infüzyon ekipmanlarının iç yüzeylerinde insan plazma pıhtılaşma Faktör VlII'in tutunması(adsorbsiyonu) sonucu tedavi başarısız olabilir.

6.3. Raf ömrü

36 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Buzdolabında saklayınız (2°C- 8°C).

Dondurmayınız. Donmuş ürünü çözüp tekrar kullanmayınız.

Flakonu ışıktan korumak için dış ambalajın içinde saklayınız.

Toz içeren flakon kullanılmadan önce, son kullanma tarihine kadar en fazla 6 ay boyunca 25°C'yi geçmeyen oda sıcaklığında saklanabilir.

Bu süre sonunda toz içeren flakon atılmalıdır. Hiçbir durumda eğer ürün oda sıcaklığında saklanmışsa tekrar buzdolabında saklanamaz.

Ürünün oda sıcaklığında saklanmaya başlandığı tarih mutlaka kutunun üzerine yazılmalıdır.

Rekonstitüe edilen ürün hemen kullanılmalıdır, rekonstitüe edildikten sonra kullanılmamış olan ürün atılmalıdır.

Son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

EMOCLOT 1000 IU/10 mL infüzyonluk çözelti için toz ve çözücü. Bir flakon toz + bir flakon çözücü + sulandırma (rekonstitüsyon) ve uygulama için set.

Toz içeren tip I elastomer kapaklı nötral tip I cam flakon; çözücü içeren tip I elastomer kapaklı nötral tip I cam flakon; sulandırma (rekonstitüsyon) için tıbbi cihaz (Mix2vial),enjeksiyon için bir şırınga ve PVC tüplü kelebek iğnesi içeren pirojensiz, steril, tekkullanımlık set.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Tozun çözücü ile rekonstitüe edilmesi (sulandırılması).


1. Toz halde etken madde içeren flakon ve çözücü flakonu oda sıcaklığına getiriniz;

2. Bu sıcaklık, tüm rekonstitüsyon işlemi süresince (maksimum 10 dakika) korunmalıdır;

3. Toz etken madde içeren flakon ve çözücü flakonun koruyucu kaplarını çıkartınız;

4. İki flakon tıpasının yüzeyini alkol ile temizleyiniz;

11 / 14

5. Üst başlığı sıyırarak aparatın ambalajını açınız; iç kısma dokunmamaya dikkat ediniz (Şekil A);

6. Aparatı ambalajından çıkarmayınız;

7. Aparat kutusunu baş aşağı çeviriniz ve çözücü flakon tıpasına doğru plastik sivri ucu yerleştiriniz, böylece aparatın mavi kısmı çözücü flakona bağlanmış olur ( Şekil B);

8. Aparat kutusunun kenarını tutunuz ve aparata dokunmadan dışarı çıkarınız ( Şekil C);

9. Toz flakonun güvenli bir yüzeye yerleştirildiğinden emin olunuz, sistemi başaşağı çeviriniz böylece çözücü flakon aparatın üstünde olur; toz flakon tıpasınınüzerindeki şeffaf adaptöre bastırınız, böylece plastik sivri uç toz flakon tıpanın içindengeçer; çözücü, toz flakonun içine otomatik olarak çekilecektir ( Şekil D);

10. Çözücünün transferinden sonra, transfer sisteminde çözücü flakonunun bağlı olduğumavi kısmı gevşetiniz ve çıkarınız ( Şekil E);

11. Toz etkin madde tamamen çözününceye kadar flakonu yavaşça çalkalayınız (Şekil F);

12. Köpürmeyi önlemek amacıyla, flakon kuvvetlice çalkalanmamalıdır.

Şekil B


Şekil A




Şekil D


Şekil C




Şekil E



Şekil F



12 / 14


Çözeltinin uygulanması


Rekonstitüe edildikten sonra, çözelti az miktarda küçük filamentler veya partiküller içerebilir. Uygulamadan önce, rekonstitüe edilmiş ürün partikül olup olmadığı ve renk değişiminisaptamak için, görsel olarak incelenmelidir. Çözelti berrak ve hafif opelesan olmalıdır.Bulanık veya tortulu çözeltileri kullanmayın.

1. Şırıngayı hava ile doldurunuz, pistonu geri çekiniz, aparata tutturunuz vehavayı rekonstitüe edilmiş çözeltiyi içeren toz flakonun içine enjekte ediniz ( Şekil G);

2. Pistonu bırakınız, sistemi baş aşağı çeviriniz böylece, rekonstitüe edilmiş çözeltiyiiçeren toz flakon aparatın üstünde olacaktır ve piston yavaşça geri çekerekkonsantreyi şırınganın içine çekiniz (Şekil H);

3. Şırıngayı saat yönünün tersine çevirerek ayırınız;

4. Şırınganın içindeki çözeltiyi görsel olarak inceleyiniz, partikülsüz, berrak veya hafifopelesan olmalıdır;

5. Kelebek iğnesini şırıngaya takınız ve intravenöz olarak infüzyon veya yavaşça enjeksiyon yoluyla uygulayınız.

Şekil G



Şekil H





Flakonlar bir kere açıldıktan sonra, içerik derhal kullanılmalıdır.

13 / 14

Sulandırılan (rekonstitüe edilen) çözelti ve şırınganın içine transfer edilen derhal kullanılmalıdır.

Flakon içeriği tek bir uygulama için kullanılmalıdır.

Etikette yer alan son kullanma tarihinden sonra bu ürünü kullanmayınız.

Kullanılmayan ürün veya atık materyal yerel şartlara uygun olarak atılmalıdır.

Tüm kullanılmayan ürün ve atık maddeler "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri” ne uygun olarak imhaedilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Kedrion Betaphar Biyofarmasötik İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Meşrutiyet Mah. Konur Sokak No: 50/4 Bakanlıklar

Çankaya/Ankara

Tel: 312 - 419 15 27

Faks: 312 - 419 66 30

8. RUHSAT NUMARA SI(LARI)

2020/171

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 14.08.2009 Yeni ruhsat tarihi: 27.07.2020Ruhsat yenileme tarihi: 31.08.2015

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

27.07.2020

14 / 14

İlaç Bilgileri

Emoclot 1000 Iu/10 Ml Iv İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz ve Çözücü

Etken Maddesi: Faktör Viii

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.