Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Tesroject 250 Mg/ml I.m. Enjeksiyonluk Çözelti Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

TESROJECT 250 mg/ml I.M. enjeksiyonluk çözelti Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

Etkin madde(ler):

Her bir flakon;

Testosteron propiyonat.................30 mg/ml

Testosteron fenilpropiyonat............60 mg/ml

Testosteron izokaproat..................60 mg/ml

Testosteron dekanoat....................100 mg/ml

Bu dört bileşiğin tümü doğal testosteron hormonunun esterleridir. Her 1 ml'deki toplam 176 mg testosterona eşdeğerdir.

Yardımcı madde(ler):

Benzil alkol..............................100 mg/ml

Araşit yağı (yer fıstığı yağı)............y.m.

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyonluk çözelti Berrak, açık sarı çözelti

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

Testosteron yetmezliğinin klinik özellikler ve biyokimyasal testlerle teyit edilmesi koşulu ile erkeklerde hipogonadizmin testosteron replasman tedavisinde endikedir.

Testosteron uygulaması kadından erkeğe dönüşen transseksüellerde destekleyici tedavi olarak da kullanılabilir.

1

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Genel olarak doz uygulama sıklığı, hastanın verdiği yanıta göre ayarlanmalıdır.

Erişkinler (yaşlılar dahil):


Genellikle üç haftada bir yapılacak 1 ml'lik enjeksiyon yeterlidir.

Kadından erkeğe transseksüeller:


İki haftada bir veya dört haftada bir yapılacak 1 ml'lik enjeksiyon tercihleri olabilmektedir, dozları hastaya göre bireyselleştirilmelidir.

Uygulama şekli:

TESROJECT derin intramüsküler enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Bu popülasyon grubu ile ilgili herhangi bir klinik çalışma yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda ve ergenlerde güvenliliği ve etkililiği değerlendirilmemiştir. Prepubertal çocukların TESROJECT ile tedavisinde dikkatli olunmalıdır (Bkz. Bölüm 4.4).

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı (65 yaşın üzerindekiler) hastalarda testosteron propiyonat, testosteron fenilpropiyonat, testosteron izokaproat, testosteron dekanoat kombinasyonunun kullanımının güvenliliği veetkililiğine dair kısıtlı veri vardır. Yaşın artması ile fizyolojik olarak testosteron serumdüzeylerinin azalacağı dikkate alınmalıdır.

4.3. Kontrendikasyonlar

- Gebelik (Bkz. Bölüm 4.6)

- Prostat ya da meme kanseri varlığı ya da şüphesi (Bkz. Bölüm 4.4)

- Emzirme

2

- Etkin maddeye ya da yer fıstığı yağı dahil 6.1'de sıralanan yardımcı maddelerdenherhangi birine karşı aşırı duyarlılık. TESROJECT yer fıstığına veya soyaya karşı alerjisiolanlarda kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.4).

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Tıbbi muayene:


Testosteron düzeyi başlangıçta ve tedavi esnasında düzenli aralıklarla izlenmelidir. Hekimler dozajı bireysel ögonadal testosteron düzeyini devam ettirmeyi sağlayacak şekildeayarlamalıdır.

Hekimler TESROJECT tedavisine başlamadan önce ve başlandıktan sonra ilk 12 ay, 3 ayda bir ve daha sonra yıllık olarak hastayı aşağıdaki parametreler açısından izlemelidir:

- Selim prostat hiperplazisi ya da subklinik prostat kanseri için dijital rektal prostatmuayenesi ve PSA tetkiki (Bkz. Bölüm 4.3)

- Polisitemi olasılığını dışlayabilmek için hematokrit ve hemoglobin tetkiki

Uzun dönem androjen tedavisi alan hastalarda aşağıdaki laboratuvar testleri de düzenli olarak izlenmelidir:

• Hemoglobin

• Hematokrit

• Karaciğer fonksiyon testleri

• Lipid profili

Gözetim gerektiren durumlar:


Bilhassa yaşlı hastalar aşağıdaki durumlarda izlem altında tutulmalıdır:

• Tümörler-meme karsinomu, hipernefrom, bronşial karsinom ve iskelet metastazları

Bu hastalarda androjen tedavisi esnasında spontan olarak hiperkalsemi veya hiperkalsiüri gelişebilir. Bu durum hormonal tedaviye karşı pozitif tümör cevabının göstergesi olabilir.Yine de ilk önce hiperkalsemi ve hiperkalsiüri uygun şekilde tedavi edilmeli ve normalkalsiyum değerleri elde edildikten sonra hormon tedavisine yeniden başlanmalıdır.

• Daha önceden mevcut durumlar

Kardiyovasküler risk:


Şiddetli kardiyak, hepatik veya böbrek yetmezliği ya da iskemik kalp hastalığı şikayeti olan hastalarda, testosteron ile tedavi; konjestif kalp yetmezliği ile birlikte ya da birlikte

3

olmaksızın ödem ile karakterize olan şiddetli komplikasyonlara neden olabilir. Bu gibi durumda tedavi hemen sonlandırılmalıdır.

Erkeklerde testosteronu yerine koyma tedavisinin kardiyovasküler sonuçlarını değerlendirmek için uzun süreli klinik güvenlilik çalışmaları yürütülmemiştir. Bugüne kadar yapılanepidemiyolojik ve randomize kontrollü çalışmalarda testosteron kullanımı ile testosteronkullanılmaması karşılaştırıldığında, ölümcül olmayan miyokard infarktüsü, ölümcül olmayaninme ve kardiyovasküler ölüm gibi majör advers kardiyovasküler olaylar ile ilgili riskingösterilmesi yetersiz kalmıştır. Tamamı olmamakla birlikte bazı çalışmalar, erkeklerdetestosteronu yerine koyma tedavisi ile ilişkili artmış bir majör advers kardiyovasküler olayriskini bildirmiştir. Testosteron içeren ilaçların kullanılmasına veya tedaviye devamedilmesine karar verildiğinde, hastalar bu olası risk hakkında bilgilendirilmelidir.

Testosteron kan basıncında bir yükselmeye neden olabilir ve TESROJECT hipertansiyonu olan erkeklerde dikkatli kullanılmalıdır.

Venöz tromboembolizm:


Testosteron içeren ilaçları kullanan hastalarda, derin ven trombozu (DVT) ve pulmoner embolizmi (PE) de içeren venöz tromboembolik olaylar pazarlama sonrasında raporlanmıştır.Alt ekstremitede ağrı, ödem, sıcaklık ve eritem semptomlarını raporlayan hastaları DVTaçısından, akut nefes darlığını tanımlayan hastaları da PE açısından değerlendiriniz. Eğervenöz tromboembolik olaylardan şüphelenirseniz, testosteron tedavisini durdurunuz ve uygunbir tedaviyi başlatınız.

Miyokard enfarktüsü, kalp, karaciğer veya böbrek yetmezliği, hipertansiyon, epilepsi veya migren hastalığı ya da öyküsü bulunan hastalar, hastalığın kötüleşmesi ya da tekrar görünmesiriski nedeniyle tıbbi gözlem altında bulundurulmalıdır. Böyle durumlarda tedavi derhalsonlandırılmalıdır.

• Epilepsi ve migren-(veya bu durumlarla ilgili öykü), androjenler ara sıra sıvı ve tuztutulmasını tetikleyebilir.

• Diyabetes mellitus -Genellikle androjenler ve TESROJECT diyabetik hastalarda glukoztoleransını iyileştirebilir (Bkz. Bölüm 4.5)

• Antikoagülan tedavisi-Genellikle androjenler ve TESROJECT kumarin tipi ilaçların

Belge DoetkMnf1a#töraKffi5 (Bkz. Bölüm 4.5 )

4

• Uyku apnesi-Uyku apnesi olan erkeklere uygulamada dikkatli olunmalıdır. Testosteronun uyku apnesine yol açtığına veya uyku apnesi öyküsü olanlarda şiddetlendirdiğine dairbildirimler mevcuttur. Buna rağmen bu durumdaki erkeklerde testosteronungüvenlililiğine dair yeterli kanıt yoktur. Şişmanlık ya da kronik akciğer hastalığı gibi riskfaktörleri olan kişilerde iyi bir klinik değerlendirme yapılmalı ve dikkatli olunmalıdır.

Advers olaylar:


Androjen ile ilişkili advers reaksiyonların (Bkz. Bölüm 4.8) ortaya çıkması durumunda TESROJECT tedavisi kesilmeli ve belirtiler ortadan kalktıktan sonra daha düşük dozlatedaviye devam edilmelidir.

Virilizasyon:


Hastalar görülmesi muhtemel virilizasyon belirtileri hakkında bilgilendirilmelidir. Özellikle şarkıcılar ve kadın spikerler ses kalınlaşması riski hakkında bilgilendirilmelidir. Sesdeğişiklikleri geri dönüşümsüz olabilir.

Virilizasyon belirtileri görülürse, bireysel olarak hasta için risk/yarar oranı yeniden değerlendirilmelidir.

Sporda (uygunsuz) kullanım:


Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından kontrol edilen yarışmalara katılan hastalar bu ilacı kullanmadan önce anti-doping testleri ile etkileşime girebileceği için WADA-koduna uygun olup olmadığını sormalıdır. Sporlarda yeteneği artırmak için androjenlerinuygunsuz kullanımı ciddi sağlık sorunları riski taşımaktadır ve özendirilmemelidir.

Laboratuvar testleri:


Testosteron seviyesi başlangıçta ve tedavi sırasında belirli aralıklarla gözlemlenmelidir. Ögonodal testosteron seviyelerinin devamlılığını sağlamak için doz bireysel olarak hekimlertarafından düzenlenmelidir. Uzun süreli androjen terapisi alan hastalarda; hemoglobin vehematokrit, karaciğer fonksiyon testleri ve lipit profili gibi laboratuvar parametreleri düzenliolarak gözlemlenmelidir.

Laboratuvarlar arasındaki farklar nedeniyle tüm testosteron ölçümleri aynı laboratuvarda yapılmalıdır.

5

Kadından-erkeğe transseksüellerdeki destek tedavisi:


Kadından-erkeğe transseksüellerde TESROJECT tedavisine başlamadan önce, psikiyatrik değerlendirme dahil, uzman düzeyinde değerlendirmeler yapılmalıdır. Tam bir kişisel ve tıbbianamnez alınmalıdır. Tedavi sırasında, sıklığı ve yapısı tedavi alan bireye göre ayarlanan,periyodik kontroller (check-up) yapılmalı ve aşağıdaki ölçütler izlenmelidir:

- Osteoporoz belirtileri

- Lipid profili değişiklikleri

Kendi veya soy geçmişinde meme kanseri mevcut olan hastalarla, özgeçmişinde endometriyum kanseri mevcut olan hastalar dikkatle izlenmelidir.

Testosteron tedavisinden 18-24 ay sonra, uzman önerilerine göre, endometriyum ve over kanseri risklerindeki olası artışları önlemek amacıyla histerektomi ve bilateral ooforektomiyapılması değerlendirilmelidir.

Testosteron tedavisi, ooforektomi geçirmiş hastalardaki kemik mineral yoğunluğu azalmasını tam olarak düzeltemeyebileceğinden, osteoporoz geliştiğini fark edebilmek amacıyla, hastanınsürekli olarak izlenmesi gerekir.

Histerektomi ve bilateral ooforektomi yapılmamış olan hastaların uzun süre tedavisi sırasında, endometriyum ve over kanserlerinin farkına varılabilmesi için hastanın sürekli olarakizlenmesi gerekir.

Pediyatrik popülasyon:

Yüksek dozdaki androjenler ve TESROJECT genellikle epifiz kapanmasını ve seksüel olgunlaşmayı hızlandırdığından prepubertal çocuklarda boy büyümesi ve seksüel gelişimizlenmelidir.

Geriyatrik popülasyon:

65 yaş üstü hastalarda testosteron propiyonat, testosteron fenilpropiyonat, testosteron izokaproat, testosteron dekanoat kombinasyonunun kullanımının güvenliliği ve etkililiğihakkında yeterli deneyim bulunmamaktadır. Yaşa bağlı testosteron referans değerleri ile ilgiligörüş birliği halen sağlanamamıştır. Ancak, fizyolojik testosteron serum seviyelerinin yaş ilebirlikte düştüğü göz önünde bulundurulmalıdır.

6

Pıhtılaşma bozuklukları:

Pazarlama sonrası çalışmalarda ve raporlarda testosteron tedavisi alan hastalarda trombotik olaylar bildirildiğinden trombofili hastalarında dikkatli kullanılmalıdır.

TESROJECT araşit yağı (yer fıstığı yağı) içermektedir ve yer fıstığı alerjisi olduğu bilinen hastalara verilmemeli/uygulanmamalıdır. Fıstık ile soya alerjisi arasında ilişki olması olasılığınedeniyle soya alerjisi olan hastalara da TESROJECT verilmesinden kaçınılmalıdır (Bkz.Bölüm 4.3)

TESROJECT her 1 ml'de 100 mg benzil alkol içerdiğinden, prematüre bebekler ve yeni doğanlara uygulanmaması gerekir. Benzil alkol bebeklerde ve 3 yaşına kadar olan çocuklardatoksik reaksiyonlara ve anafilaktoid reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Enzim indükleyici ilaçlar testosteron düzeyini azaltabilir ve enzim inhibe edici ilaçlar testosteron düzeyini artırabilir. Bu nedenle TESROJECT için doz ayarlaması gerekebilir.

İnsülin ve diğer anti-diyabetik ilaçlar:


Androjenler glukoz toleransını iyileştirebilir ve diyabetli hastalarda insülin ya da diğer antidiyabetik ilaçlara gereksinimi azaltabilir (Bkz. Bölüm 4.4). Bu yüzden diyabetes mellitusuolan hastalar TESROJECT tedavisinin başlangıcında, sonunda ve tedavi esnasında düzenliaralıklarla izlenmelidir.

Anti-koagülan tedavisi:


Yüksek doz androjenler kumarin tipi ilaçların antikoagülan etkinliğini artırabilir (Bkz. Bölüm 4.4). Bu yüzden protrombin zamanı yakından izlenmelidir ve tedavi esnasında ihtiyaçduyulduğunda antikoagülan dozunun azaltılması gereklidir (Bkz. Bölüm 4.4).

ACTH veya kortikosteroidler

:

ACTH veya kortikosteroidler ödem oluşumunu artırabilir. Bu nedenle, bu etkin maddeler bilhassa kardiyak veya hepatik hastalığı olan hastalarda ya da ödeme meyilli hastalardadikkatle uygulanmalıdır (Bkz. Bölüm 4.4).

7

Laboratuvar testi etkileşimleri:


Androjenler, toplam serum T4 seviyelerinin azalmasına ve T3 ile T4'ün resin geri alımının artmasına neden olacak şekilde tiroksin bağlayıcı globulin seviyelerini azaltabilirler. Serbesttiroid hormonu seviyeleri değişmeden kalır ve tiroid disfonksiyonu ile ilgili herhangi birklinik kanıt mevcut değildir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlar ile ilgili herhangi bir klinik etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon

Pediyatrik popülasyon ile ilgili herhangi bir klinik etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: X

TESROJECT gebelik döneminde kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.3).

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Testosteron propiyonat, testosteron fenilpropiyonat, testosteron izokaproat, testosteron dekanoat kombinasyonunun gebelik döneminde uygulandığı takdirde ciddi doğum kusurlarınayol açmaktadır/yol açtığından şüphelenilmektedir. Bu nedenle, TESROJECT kullanmasıgereken, doğurganlık çağındaki kadınlara uygun bir kontrasepsiyon yöntemi önerilmelidir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda testosteron propiyonat, testosteron fenilpropiyonat, testosteron izokaproat, testosteron dekanoat kombinasyonunun kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır.Fötusta virilizasyon riski nedeniyle TESROJECT gebe kadınlarda kullanılmamalıdır (Bkz.Bölüm 4.3).

Gebelik ortaya çıktığında TESROJECT tedavisi kesilmelidir.

TESROJECT gebelik döneminde kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.3).

8

Laktasyon dönemi

Laktasyon sırasında testosteron propiyonat, testosteron fenilpropiyonat, testosteron izokaproat, testosteron dekanoat kombinasyonunun kullanımına ilişkin yeterli veribulunmamaktadır.

Bu nedenle TESROJECT laktasyon sırasında kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Androjenlerle tedavi sperm oluşumunun baskılanması suretiyle erkeklerde üreme bozukluklarına yol açabilir (Bkz. Bölüm 4.8).

Androjenlerle tadavi kadınlarda menstrüel siklus baskılanmasına ve sıklığının azalmasına neden olabilir (Bkz. Bölüm 4.8).

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

TESROJECT'in araç ve makine kullanma yeteneği üzerine herhangi bir etkisi yoktur.

4.8. İstenmeyen etkiler

TESROJECT'in doğası nedeniyle istenmeyen etkiler tedavi kesildikten hemen sonra düzelmez. Genel olarak enjeksiyonla uygulanan ilaçlar enjeksiyon yerinde lokal reaksiyonaneden olabilir.

Aşağıdaki advers reaksiyonlar genel olarak androjen tedavisi ile ilişkili bulunmuştur.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor).

Sistem organ sınıfıMedDRA terimi*Sıklık


Prostat kanseri1

(Kist ve polipler de dahil olmak üzere) iyi huylu vekötü huylu neoplazmalar


Bilinmiyor

Yaygın

Hematokrit artışı, kırmızı kan hücre sayısında artış,hemoglobin artışı


Kan ve lenf sistemi hastalıkları


Polisitemi

Bilinmiyor

Bilinmiyor

Sıvı retansiyonu

Metabolizma ve beslenme hastalıkları


Bu bflge

Belge Takip Adresi:https:/7'www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys


BelgeDoğrulama Kodu: lRG83ZlAxQ3NRZmxXQ3NRZW36aklU



9

Psikiyatrik hastalıklar

Depresyon, sinirlilik, duygu durum bozuklukları, libidoartışı, libido azalması

Bilinmiyor

Vasküler hastalıklar

Hipertansiyon

Bilinmiyor

Gastrointestinal hastalıklar

Bulantı

Bilinmiyor

Hepato-bilier hastalıklar

Anormal hepatik fonksiyon

Bilinmiyor

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Pirürit, akne

Bilinmiyor

Kas-iskelet, bağ doku ve kemik hastalıkları

Miyaliji

Bilinmiyor

Üreme sistemi ve meme hastalıkları

Ejakülasyon bozukluğu, jinekomasti, oligospermi,priapizm, benign prostathiperplazisi2

Bilinmiyor

Araştırmalar

Lipid anormalliği3, PSA artışı

Bilinmiyor

Hematokrit artışı, kırmızı kan hücresi sayısında artış,hemoglobin artışı

Yaygın

*MedDRA versiyon 17.0

1Subklinik prostat kanserinin ilerlemesi 2Prostat büyümesi (ögonadal durum)3LDL-C, HDL-C ve trigliseridlerin azalması

İstenmeyen etkileri tanımlamak için yukarıda kullanılan terimler eş anlamlılarını ve ilintili terimleri de kapsamaktadır.

Kadınlarda tedavi:

TESROJECT tedavisi kadınlarda virilizasyon belirtilerini (Bkz. Bölüm 4.4) tetikleyebilir. Virilizasyon belirtilerine ses kısıklığı, akne, hirsutizm, menstrüel düzensizlik ve alopesi dahilolabilir.

10

Pediyatrik popülasyon:

Buluğ çağı öncesindeki çocuklarda androjen kullanımında bildirilen istenmeyen etkiler: erken cinsel gelişim (puberte prekoks), ereksiyon sıklığının artması, penis büyümesi ve epifizlerinzamanından önce kapanması.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir

([email protected]. Doz aşımı ve tedavisi

Testosteronun akut toksisitesi düşüktür.

Kronik doz aşımı semptomları (örn., polisitemi, priapizm) ortaya çıktığında tedavi kesilmeli ve semptomlar ortadan kalktıktan sonra daha düşük dozla yeniden başlanmalıdır.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Androjenler ATC kodu: G03BA03

TESROJECT ile hipogonadal erkeklerin tedavisi testosteron, dihidrotestosteron, östradiol ve androstenedion plazma konsantrasyonlarında klinik olarak anlamlı artışa ve SHBG (cinsiyethormonu bağlayıcı globülin) düzeyinde azalmaya yol açmaktadır. Luteinleştirici hormon (LH)ve folikül stimüle edici hormon (FSH) normal sınırlarda kalır. Hipogonadal erkeklerdeTESROJECT tedavisi testosteron eksikliği semptomlarında düzelmeye yol açar. Ayrıca tedavikemik mineral yoğunluğunu ve vücut kitlesini artırırken vücut yağ kitlesini azaltır. Tedavilibido ve erektil işlevler dahil olmak üzere cinsel işlevleri düzeltir. Tedavi serum LDL-K,HDL-K ve trigliseritlerini azaltır, hemoglobin ve hematokritte polisitemi ile sonuçlanabilenartışa yol açar. Karaciğer enzimleri ve PSA düzeylerinde klinik olarak ilişkili olmayandeğişiklikler bildirilmiştir. Testosteron su retansiyonunda artışla sonuçlanan sodyum,potasyum ve klorür tutulmasında artış gibi sistemik etkilere de yol açabilir. Tedavi prostatbüyüklüğünde artışa ve alt idrar yolu semptomlarında kötüleşmeye yol açabilir fakat prostat

Belge Do

11

kullanımı ile insülin duyarlılığında düzelme ve/veya kan glukozunda düşüş bildirilmiştir. Yapısal büyüme ve puberte gecikmesi olan erkek çocuklarda androjen tedavisi büyümeyihızlandırır ve sekonder cinsiyet özelliklerinin gelişimini artırır. Kadından erkeğetransseksüellerde TESROJECT tedavisi maskülinizasyonu indükler.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

TESROJECT, farklı etki süresine sahip dört testosteron esteri içerir. Esterler genel dolaşıma girdikten sonra doğal testosteron hormonuna hidrolize olurlar.

Emilim:


Tek doz testosteron propiyonat, testosteron fenilpropiyonat, testosteron izokaproat, testosteron dekanoat kombinasyonu verildikten yaklaşık 24-48 saat sonra (tmaks) yaklaşık 70nanomol/l (Cmaks) doruk düzeyi ile toplam plazma testosteron düzeyinde artışa yol açar.Plazma testosteron düzeyi erkeklerde yaklaşık 21 günde normal düzeyin alt sınırınadönmektedir.

Kadından erkeğe transseksüellerde her iki haftada bir tekrarlanan tek doz TESROJECT normal erkeklerdeki üst sınıra yakın ortalama testosteron değerlerine 2, 4 ve 12 ayda erişir.

Dağılım:


Testosteron

in vitro

testlerde nonspesifik olarak plazma proteinlerine ve cinsiyet hormonu bağlayıcı globüline yüksek oranda (% 97 üzerinde) bağlanır.

Metabolizma:


Testosteron, hedef organlarda dihidrotestosteron ve östradiole metabolize olduktan sonra normal yolaklarla metabolize edilir.

Eliminasyon:


Esas olarak etiyokolanolon ve androsteron konj ügatları olarak idrar ile atılmaktadır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik öncesi veriler, genelde insanlar için zararlı olmadığını göstermektedir. Androjenlerin farklı türlerde kullanımı dişi fetüslerin dış genitallerinde virilizasyon ile sonuçlandığını

göstermiştir.

12

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Benzil alkol

Araşit yağı (yer fıstığı yağı)

6.2. Geçimsizlikler

Geçerli değil

6.3. Raf ömrü

24 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

30°C altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Buzdolabına konulmamalı, dondurulmamalıdır.

Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklanmalıdır.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

TESROJECT, 1 adet 1 ml çözelti içeren 3 mL'lik Tip I renksiz cam flakon ve kullanma talimatı ile kullanıma sunulmaktadır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

13

7. RUHSAT SAHİBİ

VEM İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Maslak Mahallesi AOS 55. Sokak 42 Maslak A Blok Sit. No: 2/134Sarıyer/İSTANBUL

8. RUHSAT NUMARASI

2021/113

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 20.04.2021 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ


14

İlaç Bilgileri

Tesroject 250 Mg/ml I.m. Enjeksiyonluk Çözelti

Etken Maddesi: Testosteron Propiyonat, Testosteron Fenilpropiyonat, Testosteron Izokaproat, Testosteron Dekanoat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.