Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Cinryze 500 U/5 Ml Iv Enjeksiyonluk Çözelti İçin Liyofilize Toz ve Çözücü Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

V Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'abildirmeleri beklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8 Advers reaksiyonlar nasıl raporlanır?

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

CINRYZE 500 IU/5 mL IV enjeksiyonluk çözelti için liyofilize toz ve çözücü Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

C1 esteraz inhibitörü (insan)

Her tek kullanımlık toz flakonu, insan donör plazmasından üretilen 500 Uluslararası Ünite (IU) C1 inhibitörü (insan)1 içermektedir.

Sulandırmadan sonra bir flakon, 100 IU/mL'lik bir konsantrasyona karşılık gelecek şekilde, 5 mL başına 500 IU C1 inhibitörü (insan) içermektedir. Bir IU, normal insan plazmasının1 mL'sinde bulunan C1 inhibitörü miktarına eşdeğerdir.

Sulandırılmış çözeltinin toplam protein içeriği 15±5 mg/mL'dir.

Sulandırma hakkında bilgi için kullanma talimatına bakınız.

Yardımcı madde(ler):

Trisodyum sitrat 12,90 mg

Sodyum klorür 20,45 mg

Yardımcı maddeler için, 6.1'e bakınız.

1 İnsan kaynaklı plazmadan üretilmiştir.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü.

Beyaz toz.

Çözücü berrak, renksiz bir çözeltidir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER4.1 Terapötik endikasyonlar

- Herediter Anjiyoödemi (HAÖ) olan erişkinlerde, adölesanlarda ve 2 ve üzeri yaştaçocuklarda anjiyoödem ataklarının tedavisi ve atakların önlenmesi amacıyla prosedüröncesi uygulanması.

- Şiddetli ve tekrarlayıcı atakları olan erişkin, adölesan ve 6 ve üzeri yaşta çocuk HAÖ hastalarında, tekrarlanan akut tedaviler ile yeterli kontrol sağlanamadığı veya oral

1

önleme tedavilerinin tolere edilemediği veya oral önleme tedavileri ile yeterli korumanın sağlanamadığı durumlarda anjiyoödem ataklarının rutin önlenmesi.

4.2 Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

CINRYZE tedavisi, HAÖ hastalığı hakkında tecrübeli bir doktor tarafından düzenlenmelidir.

Erişkinler:


Anjiyoödem ataklarının tedavisi


• Bir akut atağın ilk belirti veya bulgusu oluştuğunda 1000 IU CINRYZE.

• Tedavi başladıktan 60 (altmış) dakika sonra yeterli yanıt alınamayan hastalarda 1000 IU ikinci doz olarak uygulanabilir.

• Laringeal atak geçiren hastalarda veya tedaviye geç başlanan hastalarda 1000 IU'lukikinci doz, 60 (altmış) dakika beklenmeksizin uygulanabilir.

Anjiyoödem ataklarının rutin önlenmesi


• Anjiyoödem ataklarının rutin olarak önlenmesinde, önerilen başlangıç dozu her 3 veya 4 günde bir uygulanan 1000 IU CINRYZE'dır. Tedavi zaman aralıkları bireyselyanıta göre ayarlanır. CINRYZE ile düzenli profilaksiye duyulan gereksinim, düzenliaralıklarla gözden geçirilmelidir.

Anjiyoödem ataklarının prosedür öncesinde önlenmesi


• Tıbbi, cerrahi veya dental bir prosedürden önceki 24 saat içinde 1000 IU CINRYZE.

Uygulama şekli:

Sadece intravenöz kullanım içindir.

Sulandırılmış ürün, dakikada 1 mL'lik bir hızda intravenöz enjeksiyon yoluyla uygulanmalıdır.

Uygulamadan önce tıbbi ürünün sulandırılmasına ilişkin talimatlar için bölüm 6.6'ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Bu hastalarla ilgili özel bir çalışma yapılmamıştır. Böbrek veya karaciğer bozukluğu olan hastalarda tedavi, rutin önleme ve prosedür öncesi önleme için doz, erişkinlerde kullanılanınaynısıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Adölesanlar:

12 ila 17 yaş arası adölesanlarda tedavi, rutin önleme ve prosedür öncesi önleme için doz, erişkinlerde kullanılanın aynısıdır.

Çocuklar:

2 yaşından küçük çocuklarda CINRYZE'ın güvenliliği ve etkililiği belirlenmemiştir. 6 yaşından küçük çocuklarda dozlama önerilerini destekleyen veriler çok sınırlıdır. Güncelolarak mevcut veriler bölüm 4.8, 5.1 ve 5.2'de tarif edilmektedir.

Anjiyoödem ataklarının

prosedür öncesi önlenmesi



Anjiyoödem ataklarının tedavisi


Anjiyoödem ataklarının rutin önlenmesi


2


2 ila 11 yaş, > 25 kg:

Akut atağın ilk belirti veya bulgusu oluştuğunda 1000 IUCINRYZE.

Tedavi başladıktan 60 dakika sonra yeterli yanıt alınamayanhastalarda, ikinci bir 1000 IUdoz uygulanabilir.

2 ila 11 yaş, > 25 kg: Tıbbi, cerrahi veya dentalbir prosedürden önceki 24saat içinde 1000 IUCINRYZE.
6 ila 11 yaş:
Anjiyoödem ataklarının rutin olarak önlenmesinde önerilenbaşlangıç dozu, her 3 veya 4günde bir 500 IU CINRYZE'dır. Tedavi zaman aralıklarıve dozun, bireysel yanıtagöre ayarlanması gerekebilir.CINRYZE ile düzenliprofilaksiye duyulangereksinim düzenli aralıklarlagözden geçirilmelidir.

2 ila 11 yaş, 10-25 kg:

Akut atağın ilk belirti veya bulgusu oluştuğunda 500 IUCINRYZE.

Tedavi başladıktan 60 dakika sonra yeterli yanıt alınamayanhastalarda, ikinci bir 500 IUdoz uygulanabilir.

2 ila 11 yaş, 10-25 kg: Tıbbi, cerrahi veya dentalbir prosedürden önceki 24saat içinde 500 IUCINRYZE.

Geriyatrik popülasyon:

Bu hastalarla ilgili özel bir çalışma yapılmamıştır. 65 yaş ve üzeri yaşlı hastalarda tedavi, rutin önleme ve prosedür öncesi önleme için doz erişkinlerde kullanılanın aynısıdır.

4.3 Kontrendikasyonlar

Etkin maddeye veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlı hastalarda kontrendikedir (bkz. bölüm 6.1).

4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Trombotik olaylar


Kapiller sızıntı sendromunu önlemek için kardiyak bypass ameliyatı geçiren yenidoğan ve infant bireylerde, bir başka C1 inhibitörü ürünün endikasyon dışı yüksek dozlarının (500Ünite(*Vkg'a kadar) uygulanması sırasında trombotik olaylar bildirilmiştir. Bir hayvançalışmasına dayalı olarak, 200 Ünite(*Vkg'nin üzerindeki dozlarda potansiyel bir trombojenikeşik vardır. Trombotik olaylar açısından bilinen risk faktörleri olan hastalar (kalıcı kateterdahil) yakından takip edilmelidir.

*[Geçmişte tayin edilmiş olan potens değerleri; 1 Ünite (U)'nin, 1 mL normal insan plazmasındaki C1 inhibitörü miktarının ortalamasına eşit olduğu bir in-house referans standarta göre belirlenmişti.] Şuanda, IU'nun, 1 mL normal insan plazmasındaki C1 inhibitörü miktarı olarak da tanımlandığı biruluslararası referans standart (IU) kullanılmaktadır.

3

Virüs güvenliği

CINRYZE, insan plazmasından elde edilmektedir. İnsan plazmasından elde edilen ilaçlar, virüsler ve teorik olarak Varyant Creutzfeldt-Jacob (v-CJD) gibi, çeşitlihastalıklara yol açabilen enfeksiyon yapıcı ajanlar içerebilirler. CINRYZE'da VaryantCreutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski teorik olarak minimumken, klasikCreutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski hiçbir kanıtla desteklenmez. Alınanönlemlere rağmen, bu tür ürünler halen potansiyel olarak hastalık bulaştırabilir.

Bu tip ürünlerin enfeksiyon yapıcı ajanları bulaştırma riski, plazma verenlerin belirli virüslere önceden maruz kalıp kalmadığının izlenmesi, belirli virüs enfeksiyonlarınınhalihazırda varlığının test edilmesi ve belirli virüslerin yok edilmesi ve/veyainaktivasyonu ile azaltılmıştır. Bütün bu önlemlere rağmen, bu ürünler hala potansiyelolarak hastalık bulaştırabilirler. Ayrıca, henüz bilinmeyen enfeksiyon yapıcı ajanlarınbu ürünlerin içerisinde bulunma ihtimali mevcuttur.

HIV, HBV, HCV gibi zarflı virüsler ve HAV gibi zarflı olmayan virüsler için etkili önlemlerin alınmasına dikkat edilmelidir. Parvovirüs B19 gibi zarflı olmayan virüslerekarşı alınan tedbirler sınırlı sayıda olabilir. Parvovirüs B19 enfeksiyonu, gebelikte(fetal infeksiyon) ve immün yetmezlik ya da kırmızı kan hücre üretiminde artış olanhastalarda tehlikeli olabilir (hemolitik anemi gibi).

Doktor, bu ilacı hastaya reçete etmeden veya uygulamadan önce hastası ile risk veyararlarını tartışmalıdır._


Ayrıca,

İnsan plazması kaynaklı C1 inhibitörü ürünlerini düzenli/sürekli alan hastalar için uygun aşılama (Hepatit A ve B) düşünülmelidir.

Aşırı duyarlılık


Herhangi bir biyolojik ürün ile olduğu gibi, aşırı duyarlılık reaksiyonları meydana gelebilir. Aşırı duyarlılık reaksiyonları, anjiyoödem atakları ile benzer semptomlara sahip olabilir.Hastalar ürtiker, yaygın ürtiker, göğüs sıkışması, hırıltı, hipotansiyon ve anafilaksi gibi aşırıduyarlılık reaksiyonlarının erken belirtileri hakkında bilgilendirilmelidirler. Eğer busemptomlar uygulamadan sonra meydana gelirse, hasta doktorunu hemen bilgilendirmelidir.Anafilaktik reaksiyonlar veya şok durumunda, acil tıbbi tedavi uygulanmalıdır.

Evde tedavi ve kendi kendine uygulama


Bu tıbbi ürünün evde uygulanmasına veya hastanın kendisi tarafından uygulanmasına dair sınırlı veri mevcuttur. Evde tedavi ile ilişkili potansiyel riskler, özellikle aşırı duyarlılıkolmak üzere, advers reaksiyonların ele alınmasının yanı sıra uygulamanın kendisi ile deilgilidir. Bireysel olarak bir hasta için evde tedavi uygulamasına dair karar, tedaviyi yapandoktor tarafından alınmalıdır; doktor, uygun eğitimin verilmesini ve kullanımın belirliaralıklarla gözden geçirilmesini de sağlamalıdır.

Pediyatrik popülasyon


Kapiller sızıntı sendromunu önlemek için kardiyak bypass ameliyatı geçiren yenidoğan ve infant bireylerde, bir başka C1 inhibitörü ürünün endikasyon dışı yüksek dozlarının (500Ünite(*Vkg'a kadar) uygulanması sırasında trombotik olaylar bildirilmiştir.

Sodyum


4

Bu tıbbi ürün her flakonunda 1 mmol (23 mg)'den daha az sodyum ihtiva eder (11,5 mg/flakon); yani aslında “sodyum içermez”.

Biyolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyonlara ilişkin etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Veri yoktur.

Gebelik dönemi

Sınırlı sayıda gebelikte maruz kalma olgularından gelen veriler, C1 inhibitörünün gebelik üzerinde ya da fetüsün/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunugöstermemektedir. Bugüne kadar, başka herhangi bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir.Sıçanlarda yapılmış olan, 70 kg ortalama yetişkin vücut ağırlığına göre önerilen insandozunun (1000 IU) 28 katına kadar olan dozların verildiği üreme çalışmalarında, hiçbirmaternal veya embriyofetal etki görülmemiştir. İnsanlara yönelik potansiyel riskbilinmemektedir.

Bu nedenle, gebelere ancak kesin endikasyon varsa uygulanmalıdır.

Laktasyon dönemi

C1 inhibitörünün anne sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Yenidoğan/infant için risk göz ardı edilemez. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da CINRYZE tedavisinindurdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin kararverilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve CINRYZE tedavisinin emziren anneaçısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite

Fertilite, erken embriyonik ve postnatal gelişim veya karsinojenisiteye ilişkin hiçbir spesifik çalışma yürütülmemiştir (bkz. bölüm 5.3).

4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Güncel klinik verilere göre, CINRYZE'ın araç ve makine kullanımı üzerinde hafif etkileri görülebilir. Bu nedenle araç veya makine kullanırken dikkatli olunmalıdır.

4.8 İstenmeyen etkiler

5

Güvenlilik profilinin özeti


Klinik çalışmalarda CINRYZE infüzyonunun ardından gözlenen en yaygın advers reaksiyonlar baş ağrısı ve bulantı olmuştur.

Advers reaksiyonların tablo halinde listesi


Advers reaksiyon sıklıkları, 251 farklı hastayı kapsayan 2 pivot plasebo-kontrollü ve 2 açık-etiketli çalışmaya dayanılarak belirlenmiştir. Sıklık kategorilerini tayin etmek için sadece klinik çalışmalardaki raporlama oranlarına dayanan sıklıklar kullanılmıştır.

CINRYZE tedavisinde görülen istenmeyen etkiler Tablo 1'de, MedDRA Sistem Organ Sınıfına ve mutlak sıklıklarına göre sınıflandırılmıştır. Her sıklık grubundaki istenmeyenetkiler azalan ciddiyet sıralamasına göre yer almıştır. Sıklıklar şu şekilde tanımlanmıştır: çokyaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek(>1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor).

Tablo 1. Klinik çalışmalarda ve pazarlama sonrası raporlarda bildirilen istenmeyen etkiler

Sistem Organ Sınıfı

Çok Yaygın

Yaygın

Yaygın olmayan

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Aşırı duyarlılık

Metabolizma ve beslenme hastalıkları


Hiperglisemi
Sinir sistemi hastalıkları
Baş ağrısı
Sersemlik

Vasküler hastalıklar


Venöz tromboz, flebit, venöz yanma,sıcak basması

Solunum, göğüs bozuklukları vemediastinal hastalıklar



Öksürük

Gastrointestinal

hastalıklar

Bulantı
Kusma
Diyare, karın ağrısı
Deri ve deri altı doku hastalıkları

Döküntü, eritem, kaşıntı
Kontakt dermatit
Kas-iskelet
bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları


Eklem şişmesi, artralji, miyalji
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesineilişkin hastalıklar

Enjeksiyon bölgesinde döküntü/eritem,infüzyon bölgesindeağrı, ateş
Göğüs rahatsızlığı

Seçilmiş advers reaksiyonların tanımlanması


Venöz tromboz raporlarına göre, altta yatan risk faktörlerinden en yaygını kalıcı bir kateterin varlığı olmuştur.

Enjeksiyon bölgesindeki lokal reaksiyonlar yaygın olmayan sıklıkta gözlenmiştir. Klinik çalışmalarda, lokal reaksiyonlar (enjeksiyon/kateter bölgesinde ağrı, morarma veya döküntü,venöz yanma veya flebit olarak tarif edilen) infüzyonların yaklaşık %0.2'si ile ilişkili olarakortaya çıkmıştır.

6

Pedivatrik popülasyon


Klinik çalışmalar sırasında, 61 farklı pediyatrik hasta katılmış ve 2500'den fazla CINRYZE infüzyonuna maruz kalmıştır (2-5 yaş, n=3; 6-11 yaş, n=32; 12-17 yaş, n=26). Bu çocuklararasında, CINRYZE ile gözlenen advers reaksiyonlar yalnızca baş ağrısı, bulantı, yüksek ateşve infüzyon bölgesinde eritem olmuştur. Advers reaksiyonların hiçbiri şiddetli olmamıştır vehiçbiri tıbbi ürünün bırakılmasına yol açmamıştır.

Genel olarak, CINRYZE'ın güvenliliği ve tolerabilitesi çocuklarda, adölesanlarda ve yetişkinlerde benzerdir.

Bulaşıcı ajanlar ile ilgili güvenlilik bilgileri için bölüm 4.4'e bakınız.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirilmesi gerekmektedir (www.titck.gov.tr;e-posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)4.9 Doz aşımı ve tedavisi

Hiçbir doz aşımı olgusu bildirilmemiştir.5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Herediter anjiyoödemde kullanılan ilaçlar, C1 inhibitörü, plazma kaynaklı.

ATC kodu: B06AC01.

Etki mekanizması


C1 inhibitörü, bir serin proteaz inhibitörü olarak, serpin protein süper ailesinin üyesidir. Serpinlerin ana fonksiyonu serin proteazların aktivitesinin düzenlenmesidir. C1 inhibitörü,olgun haliyle 105 kD'lik bir görünür molekül ağırlığına sahip, 478 amino asitten oluşan,plazmada bulunan tek zincirli bir glikoproteindir.

C1 inhibitörü, lektin yolağındaki mannoz bağlayıcı lektinle ilişkili serin proteazların yanı sıra, klasik yolakta kompleman sistemin ilk komponentinin (C1) aktif enzim alt ünitelerinden ikisiolan C1r ve C1s'i bağlayarak kompleman sistemi inhibe etmektedir. Aktive C1 enzimininprimer substratı C4'tür ve inhibe edilmeyen C1, C4 düzeylerinin azalması ilesonuçlanmaktadır. C1, kontakt aktivasyonun en önemli inhibitörüdür ve kallikrein ve faktörXIIa'ya bağlanarak ve bunları inaktive ederek, kontakt sistemi ve intrinsik pıhtılaşma yolağınıdüzenlemektedir. Bu yolaklar enzim amplifikasyon kaskadlarının parçası olduğundan, C1inhibitörü olmadan, bu yolakların kendiliğinden veya tetikleyici ile indüklenen aktivasyonlarıkarşılanmayan aktivasyona ve şişmeye yol açabilir.

Farmakodinamik etkiler


Klinik çalışmalarda, intravenöz CINRYZE uygulaması, uygulamadan sonraki 1 saat içinde antijenik ve fonksiyonel C1 inhibitörünün sistemik düzeylerinde anlamlı bir artışa yolaçmıştır. C1 inhibitörü uygulaması, C1 inhibitörü aktivitesi serum düzeylerini arttırmakta veşişmeyi veya şişmeye eğilimi kontrol edecek şekilde kontakt, kompleman ve fibrinolitiksistemlerin doğal yollarla düzenlenmesini geçici olarak yeniden sağlamaktadır.

7

Düşük serum C4 düzeyleri çoğunlukla HAÖ atakları ile korelasyon göstermektedir. CINRYZE ile tedavi 12 saat sonunda C4 düzeylerinin yükselmesine yol açmıştır. C4aktivitesinde bir artış ile CINRYZE tedavisinin ilişkisini gösterecek şekilde, 12 saatte, tedavigrupları arasında başlangıca göre ortalama değerlerdeki değişimlerde istatistiksel açıdananlamlı (p=0,0017) bir fark gözlenmiştir (CINRYZE+2,9 mg/dL'ye karşı plasebo+0,1mg/dL).

Klinik etkililik ve güvenlilik


İki randomize, çift kör, plasebo kontrollü çalışmadan (LEVP 2005-1/A ve LEVP 2005-1/B), iki açık etiketli çalışmadan (LEVP 2006-1 ve LEVP 2006-4) ve 2 pediyatrik klinikçalışmadan (0624-203 ve 0624-301) elde edilen veriler, HAÖ'li hastalarda anjiyoödemataklarının tedavisi ve önlenmesi için CINRYZE'ın etkililiğini göstermiştir.

HAÖ ataklarının tedavisi için CINRYZE


LEVP 2005-1/A çalışmasında randomize, çift kör, plasebo kontrollü, paralel gruplu bir düzen kullanılmıştır; akut HAÖ atakları olan 71 hasta randomize edilmiştir (36 CINRYZE, 35plasebo). Çalışma, HAÖ atağının başlamasından sonraki 4 saat içinde CINRYZE iletedavinin, HAÖ atağının tanımlayıcı semptomunda net bir iyileşmenin başladığı zamandaplaseboya göre 2 katın üzerinde bir azalmaya yol açtığını göstermiştir (CINRYZE içinmedyan 2 saate karşı plasebo için >4 saat, p=0,048). CINRYZE tedavisi ayrıca, HAÖatağının tamamen çözülmesine kadar geçen zamanda plaseboya karşı 2 katın üzerinde birazalmaya yol açmıştır (medyan 12.3 saate karşı 31,6 saat, p=0,001). Uygulama sonrası 4 saatiçinde tanımlayıcı semptomda net bir iyileşmenin başladığı hasta yüzdesi CINRYZE için %60ve plasebo için %42 olarak belirlenmiştir (p=0,062). Laringeal HAÖ atakları için açık etiketliCINRYZE ile tedavi edilen 15 hastadan hiçbiri için entübasyon gerekmemiştir.

Açık etiketli LEVP 2006-1 çalışmasında, 101 hasta toplam 609 akut HAÖ atağı için tedavi edilmiştir (hasta başına medyan 3 atak; aralık: 1-57). CINRYZE uygulamasından sonra 4 saatiçinde, atakların %87'si tanımlayıcı semptomda net bir iyileşmeye ulaşmıştır. Atakların %95'iiçin, klinik iyileşme gözlenmiştir ve/veya hastalar 4 saat içinde taburcu edilmiştir. Birdenfazla atak geçiren hastalar için, CINRYZE uygulamasından sonra 4 saat içinde yanıt verenatak sayısı ve yanıta kadar geçen zaman oranı, tedavi edilen atak sayısından bağımsız olarakbenzerlik göstermiştir. 84 ayrı laringeal HAÖ atağından hiçbiri, CINRYZE tedavisindensonra entübasyon gerektirmemiştir.

HAÖ ataklarının rutinde önlenmesi için CINRYZE


Çalışma LEVP 2005-1/B randomize, çift kör, plasebo kontrollü, çapraz bir düzen kullanmıştır; 22 hasta etkililik için değerlendirilebilir bulunmuştur (her iki çapraz dönemderandomize ve tedavi edilmiştir). Çalışma, CINRYZE ile profilaksinin HAE atağı sayısındaplaseboya göre 2 katın üzerinde bir azalma ile sonuçlandığını göstermiştir (CINRYZE içinortalama 6,3 atağa karşı plasebo için 12,8 atak; p<0,0001). Anjiyoödem atakları da profilaktikCINRYZE terapisi sırasında plaseboya göre daha az ağır (ortalama şiddet skoru 1,3'e karşı 1,9veya %32 oranında bir azalma, p=0,0008) ve daha kısa süreli (ortalama 2,1 güne karşı 3,4 günveya %38 oranında azalma, p=0,0004) olmuştur. Profilaktik CINRYZE terapisi sırasındatoplam şişme yaşanan gün sayısı plaseboya göre azalmıştır (ortalama 10,1 güne karşı 29,6gün veya %66 oranında bir azalma, p<0,0001). Buna ek olarak, CINRYZE terapisi sırasındaHAÖ ataklarının tedavisi için plaseboya karşı daha az açık etiketli CINRYZE infüzyonugerekmiştir (ortalama 4,7 infüzyona karşı 15,4 infüzyon veya %70 oranında azalma,

p<0,0001).

8

Açık etiketli LEVP 2006-4 çalışmasında, 146 hasta, 8 gün ila yaklaşık 32 ay arasında değişen (medyan 8 ay) dönemler boyunca HAÖ profilaksisi olarak CINRYZE almıştır. Çalışmayakatılmadan önce, hastalar 3,0'a eşit (aralık: 0,08-28,0) bir medyan aylık HAÖ atak oranıbildirmişlerdir. Profilaktik CINRYZE terapisi sırasında bu oran 0,21 (aralık: 0-4,56) olarakbelirlenmiştir ve hastaların %86'sı ayda ortalama en fazla 1 atak yaşamıştır. En az 1 yılboyunca CINRYZE profilaksisi alan hastalar için, hasta başına aylık atak oranı çalışma öncesioranlara göre tutarlı şekilde düşük kalmıştır (ayda 0,34 atak).

HAÖ ataklarının prosedür öncesinde önlenmesi için CINRYZE


Açık etiketli CINRYZE klinik program boyunca toplam 91 tıbbi, dental veya cerrahi prosedür öncesindeki 24 saat içinde uygulanmıştır (çocuklarda 40 prosedür ve erişkinlerde 51prosedür). Prosedürlerin %98'i için, CINRYZE dozundan sonraki 72 saat içinde hiçbir HAÖatağı bildirilmemiştir.

Pediyatrikpopülasyon (6 - 11 Yaş Grubu):


HAÖ Ataklarının Tedavisi için CINRYZE Kullanımı:


Çalışma LEVP 2006-1: Yirmi iki pediyatrik hasta, 121 akut HAÖ atağı nedeniyle tedavi edilmiştir. CINRYZE tedavisinden sonraki 4 saat içinde tanımlayıcı semptomda net biriyileşmeye ulaşan HAÖ atağı oranı, atakların sırasıyla %89'unun ve %86'sının iyileşmeyeulaşması ile, çalışmaya katılan 22 çocuk (yaş aralığı: 2-17) ve yetişkinler arasında benzerlikgöstermiştir.

Çalışma 0624-203: Dokuz hasta (yaş aralığı: 6-11) katılmış ve tek doz CINRYZE verilmiştir: 3 hastaya (10-25 kg) 500 Ünite(*}, 3 hastaya (>25 kg) 1000 Ünite(*} ve 3 hastaya (>25 kg)1500 Ünite(*) verilmiştir. 9 hastanın tümünde (%100), CINRYZE tedavisinin başlangıcınıtakiben 4 saat içinde tanımlayıcı bulgularda net bir şekilde rahatlamaya başlanmasısağlanmıştır. Medyan aralık 0,5 saattir (aralık: 0,25-2,5 saat): 500 Ünite(*}, 1000 Ünite(*} ve1500 Ünite^'lik CINRYZE gruplarında sırasıyla 1,25, 0,25 ve 0,5 saat. 9 hastanın HAÖataklarının çözümünün tamamlanması için medyan aralık 13,6 saat olmuştur (aralık: 1,6102,3 saat).

HAÖ Ataklarının Önlenmesi için CINRYZE Kullanımı:


Çalışma LEVP 2006-4: Katılım öncesi, 23 çocuk (yaş aralığı: 3-17), 3,0'lık bir medyan aylık HAÖ atak oranı (aralık: 0,5-28,0) bildirmiştir. CINRYZE profilaksisi (her 3-7 günde 500Ünite(*) alan 3 yaşındaki bir çocuk hariç olmak üzere her 3-7 günde 1000 Ünite(*)) alırkenyapılan çalışmada, çeşitli yaş gruplarından çocuklarda 0,4 değerinde (aralık: 0-3,4) medyanaylık HAÖ atak oranları gözlenmiştir ve çocukların %87'si aylık ortalama en fazla 1 atakbildirmiştir; bu sonuçlar yetişkinlerde gözlenenler ile benzer bulunmuştur.

Çalışma 0624-301: Altı pediyatrik hasta (6 ila 11 yaş) katılmıştır ve iki tedavi dizisinde 12 hafta için haftada 2 dozlamaya randomize edilmiştir (500/1000 Ünite(*) veya 1000/500Ünite(*)). Her iki dozda da atak sıklığında benzer azalma olmuş ve atakların akut tedavisi içingereklilik, süre ve ciddiyet bakımından klinik yararlılık gösterilmiştir.

Pediyatrik popülasyon (<6 Yaş Grubu):


6 yaşın altındaki 3 hasta için CINRYZE uygulaması (500 Ünite(*} veya 1000 Ünite(*}), atakların akut tedavisi ve önlenmesinde klinik etkililik ve C1 İnhibitör seviyelerinin artışı ileilişkilendirilmiştir. Genel olarak CINRYZE uygulaması iyi tolere edilmiştir.

Tüm çalışmalarda, CINRYZE uygulaması ile hem çocuklarda hem de yetişkinlerde infüzyon öncesi değerlere kıyasla infüzyon sonrası antijenik ve fonksiyonel C1 inhibitör düzeylerindeartışlar olmuştur.

95.2 Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

CINRYZE'a ilişkin randomize, paralel gruplu, açık etiketli bir farmakokinetik çalışması, semptomatik olmayan HAÖ'i olan hastalarda yapılmıştır. Hastalar, 1000 Ünite(*)'lik tek birintravenöz doz veya 1000 Ünite(*)'lik bir doz ve ardından 60 dakika sonra 1000 Ünite(*)'likikinci bir doz almışlardır. Başlangıca göre düzeltilmiş konsantrasyon verilerinden elde edilenfonksiyonel C1 inhibitörü için ortalama farmakokinetik parametreler Tablo 2'desunulmaktadır.

Tablo 2. CINRYZE uygulamasının ardından fonksiyonel C1 inhibitörü için ortalama farmakokinetik parametreler

Parametreler

Tek Doz (1000 Ünite*)

Çift Doz

(1000 Ünitelik doz ve ardından 6,0 dakika sonra ikinci bir 1000Ünitelik doz)

Cbaşlangıç (U/mL)
0,31 ± 0,20 (n=12)

0,33 ± 0,20 (n=12)

Cmaks (U/mL)
0,68 ± 0,08 (n=12)

0,85 ± 0,12 (n=13)

Başlangıca göre düzeltilmiş Cmaks (U/mL)
0,37 ± 0,15 (n=12)

0,51 ± 0,19 (n=12)

tmaks (saat) [medyan (aralık)]
[1,2 (0,3-26,0)] (n=12)

[2,2 (1,0-7,5)] (n=13)

EAA(0-t) (U*saat/mL)
74,5 ± 30,3 (n=12)

95,9 ± 19,6 (n=13)

Başlangıca göre
düzeltilmiş EAA(0-t) (U*saat/mL)
24,5 ± 19,1 (n=12)

39,1 ± 20,0 (n=12)

CL (mL/dak)
0,85 ± 1,07 (n=7)

1,17 ± 0,78 (n=9)

Eliminasyon yarı ömrü (saat)
56 ± 35 (n=7)

62 ± 38 (n=9)

n=değerlendirilen hasta sayısı
*Geçmişte tayin edilmiş olan potens değerleri, in-house Ünite (U) cinsinden ifade edilir.

Emilim:


HAÖ hastalarına tek bir CINRYZE dozunun intravenöz yolla uygulanmasının ardından, fonksiyonel C1 inhibitörünün serum konsantrasyonu 1 ila 2 saat içinde iki katına çıkmıştır.

Dağılım:


Maksimum serum konsantrasyonu (Cmaks) ve serum konsantrasyonu-zaman eğrisi altında kalan alan (EAA), tek dozdan çift doza artış göstermiştir ancak bu artış, doz ile orantılıbulunmamıştır.

Bivotransformasvon:


C1 inhibitörü endojen bir insan plazma proteini olduğundan, birçok düşük molekül ağırlıklı bileşik tarafından sergilenen sitokrom P450 izoenzimleri tarafından metabolize edilme, atılımveya farmakokinetik ilaç-ilaçetkileşimlerine tabideğildir.Bir glikoproteinin

metabolizmasının beklenen sonucu, bozunma yoluyla küçük peptitler ve ayrı amino asitlerin oluşumudur. Dolayısıyla, CINRYZE farmakokinetiği ve atılımının renal veya hepatikbozukluktan etkilenmesi beklenmemektedir.

Eliminasyon:


CINRYZE uygulamasının ardından fonksiyonel C1 inhibitörünün ortalama eliminasyon yarı ömrü, tek bir doz için 56 saat ve çift doz için 62 saat olarak belirlenmiştir.

10Hastalardaki karakteristik özellikler

Pedivatrik popülasyon:


Fonksiyonel C1 inhibitörü aktivitesi iki açık etiketli çalışmada çocuklarda ölçülmüştür (bkz. bölüm 5.1). 2 ila <18 yaş arası çocuklarda uygulamadan 1 saat sonra ölçülen fonksiyonel C1inhibitörü aktivitesinde başlangıca göre gözlenen ortalama artışlar Çalışma LEVP 2006-1'de(tedavi) %20 ila %88 arasında ve Çalışma LEVP 2006-4'te (önleme) %22 ila %46 arasındadeğişirken, bu değerler erişkinlerde sırasıyla %21 ila %66 ve %25 ila %32 olarakbelirlenmiştir. İki ilave çalışmada çocukların (6-11 yaş) plazma seviyeleri değerlendirilmiştir.

Çalışma 624-203'te; vücut ağırlığı baz alınarak 500 Ünite^, 1000 Ünite^ veya 1500 Ünite^'lik tek IV CINRYZE dozunu takiben, 9 hastadan plazma C1 INH antijen vefonksiyonel aktivitesi elde edilmiştir (bkz. bölüm 5.1). Doz sonrasındaki 1 saatte ve 24 saatte,C1 INH antijen seviyelerinde ve fonksiyonel aktivitesinde başlangıç değerlerinin üzerindeartışlar gösterilmiştir.

Çalışma 0624-301'de; 6 hastanın plazma C1 INH antijen ve fonksiyonel aktivitesi, 12 hafta boyunca her 3 veya 4 günde bir, doz-öncesinde ve iki doz seviyesinde (500 Ünite^ ve 1000Ünite(<,)) CINRYZE IV uygulamasını takip eden 1 saatte ölçülmüştür. Her iki CINRYZE dozuile C1 INH antijen ve fonksiyonel aktivitesinin uygun plazma seviyeleri elde edilmiştir.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Genel toksisiteye ve üreme toksisitesine ilişkin konvansiyonel çalışmalara dayalı olarak klinik dışı veriler insanlarda hiçbir özel tehlike ortaya koymamaktadır. Hiçbir genotoksisiteçalışması yapılmamıştır zira etkin maddenin DNA veya diğer kromozom materyalleri iledoğrudan etkileşmesi mümkün değildir. Fertilite, erken embriyonik ve post-natal gelişim veyakarsinojenisite çalışmaları yürütülmemiştir çünkü hayvanlarda yapılan kronik dozlamanıninsan proteinine karşı nötralize edici antikor gelişimi ile ilişkili olması beklenecektir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1 Yardımcı maddelerin listesi

Toz:


Sodyum klorür Sukroz

Trisodyum sitrat dihidrat

L-valin

L-alanin

L-treonin

Çözücü:


Enjeksiyonluk su

6.2 Geçimsizlikler

Ürünün uygulanması için yalnızca silikon içermeyen bir enjektör (ambalaj içinde tedarik edilen) kullanınız.

Bu tıbbi ürün, bölüm 6.6'da bahsedilenler dışındaki tıbbi ürünler ile karıştırılmamalıdır.

6.3 Raf ömrü

24 ay.

11

Sulandırıldıktan sonra, ürün hemen kullanılmalıdır. Bununla birlikte, sulandırıldıktan sonra fiziksel ve kimyasal kullanım stabilitesi, oda sıcaklığında (15°C-25°C) 3 saate kadargösterilmiştir.

6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Dondurmayınız. Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

Tıbbi ürününün sulandırıldıktan sonraki saklama koşulları için bölüm 6.3'e bakınız.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

• Plastik geçme kapak ile kapatılmış, alüminyum başlık ve kauçuk tıpa (Tip 1) ile kaplı, tozhalinde 500 IU C1 inhibitörü içeren renksiz Tip I cam flakon

• Plastik geçme kapak ile kapatılmış, alüminyum başlık ve kauçuk tıpa (Tip 1) ile kaplı,

5 mL enjeksiyonluk su içeren renksiz Tip I cam flakon

Bir karton kutu içeriği aşağıdaki gibidir:

2 toz flakonu 2 çözücü flakonu

2 adet filtre transfer cihazı, 2 adet tek kullanımlık 10 mL'lik enjektör, 2 adet kelebek iğne ve 2 adet koruyucu mat

6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddeleri imhası ve diğer özel önlemler

Her kit, bir 1000 IU doz veya iki 500 IU doz için malzeme içermektedir.

CINRYZE'ın sulandırılması ve uygulanması


Sulandırma, ürün uygulaması ve uygulama setinin ve iğnelerinin kullanımı dikkatlice gerçekleştirilmelidir.

CINRYZE ile sağlanan filtre transfer cihazını veya piyasada mevcut olan çift uçlu bir iğneyi kullanınız.

Hazırlama ve kullanma


CINRYZE, enjeksiyonluk su ile sulandırıldıktan sonra intravenöz yolla uygulamaya yöneliktir. CINRYZE flakonu yalnızca tek kullanımlıktır.

Sulandırma


500 IU'luk bir doz hazırlamak için, 1 toz flakonu, 1 çözücü flakonu, 1 filtre transfer cihazı, 1 tek kullanımlık 10 mL'lik enjektör, 1 kelebek iğne ve 1 koruyucu mat gereklidir.

1000 IU'luk bir doz hazırlamak için, 2 toz flakonu, 2 çözücü flakonu, 2 filtre transfer cihazı, 1 tek kullanımlık 10 ml'lik enjektör, 1 kelebek iğne ve 1 koruyucu mat gereklidir.

Her ürün flakonu 5 mL enjeksiyonluk su ile sulandırılmalıdır.

Bir sulandırılmış CINRYZE flakonu, 500 IU'luk bir doza karşılık gelmektedir.

İki sulandırılmış CINRYZE flakonu, 1000 IU'luk bir doza karşılık gelmektedir, bu nedenle 1000 IU'luk bir doz için iki flakon kombine edilmektedir.

12

1. Verilen mat üzerinde çalışınız ve aşağıdaki prosedürleri gerçekleştirmeden önce ellerinizi yıkayınız.

2. Sulandırma prosedürü sırasında aseptik teknik kullanılmalıdır.

3. Toz flakonun ve çözücü flakonun oda sıcaklığında (15°C - 25°C) olduğundan emin olunuz.

4. Ters üçgen ile gösterilen delikli şeridi yırtarak toz flakonunun etiketini açınız.

5. Toz ve çözücü flakonlarından plastik kapakları çıkartınız.

6. Tıpaları bir dezenfeksiyon mendili ile siliniz ve kullanmadan önce kurumasını bekleyiniz.

7. Transfer cihazı ambalajının tepesinden koruyucu kapağı çıkartınız. Cihazı ambalajdan çıkartmayınız.

8. Not: Transfer cihazı, toz flakonundaki vakumun kaybedilmemesi için toz flakonunabağlanmadan önce çözücü flakonuna bağlanmalıdır. Çözücü flakonunu düz bir yüzeyeyerleştiriniz, transfer cihazının mavi ucunu çözücü flakonuna sokunuz ve sivri uç çözücüflakon tıpasının ortasından girene kadar ve cihaz yerine oturana kadar itiniz. Transfer cihazı,tıpa kapağına girmeden önce dikey konumda olmalıdır.

9. Transfer cihazından plastik ambalajı çıkartınız ve atınız. Transfer cihazının açıkta kalan ucuna dokunmamaya dikkat ediniz.

10. Toz flakonunu düz bir yüzeye yerleştiriniz. Transfer cihazını ve enjeksiyonluk su içerençözücü flakonunu ters çeviriniz ve transfer cihazının açık ucunu sivri kısım kauçuk tıpayagirene kadar ve transfer cihazı yerine oturana kadar iterek toz flakonuna sokunuz. Transfercihazı, toz flakonun tıpa kapağına girmeden önce dikey konumda olmalıdır. Toz flakonundakivakum çözücüye çekilecektir. Flakonda vakum yoksa ürünü kullanmayınız.

11. Tüm toz çözünene kadar toz flakonunu nazikçe sallayınız. Toz flakonunu çalkalamayınız.Tüm tozun tamamen çözündüğünden emin olunuz.

12. Çözücü flakonunu saat yönünün tersine çevirerek çıkartınız. Transfer cihazının açık ucunu toz flakonundan çıkartmayınız.

Sulandırıldığında bir flakon CINRYZE, 100 IU/mL'lik bir konsantrasyona karşılık gelecek şekilde 5 mL'de 500 IU C1 inhibitörü içermektedir. Eğer hasta 500 IU'luk bir doz alacaksauygulama sürecine geçiniz.

1000 IU/10 mL olacak şekilde bir doz CINRYZE için, iki toz flakonu sulandırılmalıdır. Dolayısıyla, iki toz flakonundan ikincisini sulandırmak için, transfer cihazı içeren diğer paketikullanarak, yukarıdaki 1 ila 12. adımları tekrarlayınız. Transfer cihazını yenidenkullanmayınız. İki flakon da sulandırıldığında, 1000 IU'luk bir doz için uygulama sürecinegeçiniz.

500 IU doz için uygulama süreci:


1. Uygulama prosedürü sırasında aseptik teknik kullanılmalıdır.

2. Sulandırmadan sonra, CINRYZE çözeltileri renksiz ila hafif mavi renk arasında ve berraktır. Eğer çözeltiler bulanıksa veya çözeltilerin rengi değişmişse ürünü kullanmayınız.

13

3. Steril, tek kullanımlık 10 mL'lik bir enjektör kullanarak, enjektöre yaklaşık 5 mL hava alınmasına izin verecek şekilde pistonu çekiniz.

4. Enjektörü saat yönünde döndürmek suretiyle transfer cihazının açık ucunun tepesinebağlayınız.

5. Flakonu nazikçe ters çeviriniz ve çözelti içine havayı enjekte ediniz. Ardındansulandırılmış CINRYZE çözeltisini enjektöre yavaşça çekiniz.

6. Enjektörü saatin tersi yönde çevirerek ve transfer cihazının açık ucundan çıkartarak flakondan sökünüz.

7. Uygulamadan önce, sulandırılmış CINRYZE çözeltisi partiküller açısından incelenmelidir;eğer partikül görürseniz kullanmayınız.

8. CINRYZE çözeltisi içeren enjektöre kelebek setini bağlayınız ve intravenöz yolla hastayaenjekte ediniz. 5 dakika boyunca dakikada 1 mL'lik bir hızda intravenöz enjeksiyon yoluyla500 IU (5 mL enjeksiyonluk su içinde sulandırılmış) CINRYZE uygulayınız.

1000 IU doz için uygulama süreci:


1. Uygulama prosedürü sırasında aseptik teknik kullanılmalıdır.

2. Sulandırmadan sonra, CINRYZE çözeltileri renksiz ila hafif mavi renk arasında ve berraktır. Eğer çözeltiler bulanıksa veya çözeltilerin rengi değişmişse ürünü kullanmayınız.

3. Steril, tek kullanımlık 10 mL'lik bir enjektör kullanarak, enjektöre yaklaşık 5 mL hava alınmasına izin verecek şekilde pistonu çekiniz.

4. Enjektörü saat yönünde döndürmek suretiyle transfer cihazının açık ucunun tepesinebağlayınız.

5. Flakonu nazikçe ters çeviriniz ve çözelti içine havayı enjekte ediniz. Ardındansulandırılmış CINRYZE çözeltisini enjektöre yavaşça çekiniz.

6. Enjektörü saatin tersi yönde çevirerek ve transfer cihazının açık ucundan çıkartarak flakondan sökünüz.

7. 10 mL'lik bir tam doz yapmak için aynı enjektörü kullanarak, sulandırılmış CINRYZE'ın ikinci bir flakonu ile 3. adımdan 6. adıma kadar olan adımları tekrar ediniz.

8. Uygulamadan önce, sulandırılmış CINRYZE çözeltisi partiküller açısından incelenmelidir;eğer partikül görürseniz kullanmayınız.

9. CINRYZE çözeltisi içeren enjektöre kelebek setini bağlayınız ve intravenöz yolla hastayaenjekte ediniz. 10 dakika boyunca dakikada 1 mL'lik bir hızda intravenöz enjeksiyon yoluyla1000 IU (10 mL enjeksiyonluk su içinde sulandırılmış) CINRYZE uygulayınız.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

147. RUHSAT SAHİBİ

Takeda İlaç Sağlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Levent-Şişli/İSTANBUL

8. RUHSAT NUMARASI

2019/418

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 22.08.2019 Ruhsat yenileme tarihi: 25.06.2015

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

15

İlaç Bilgileri

Cinryze 500 U/5 Ml Iv Enjeksiyonluk Çözelti İçin Liyofilize Toz ve Çözücü

Etken Maddesi: C1 Esteraz İnhibitörü

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.