Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Haemonine 1000 Iu/10 Ml Iv Enjeksiyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz ve Çözücü Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

HAEMONINE 1000 IU/10 mL IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz ve çözücü Steril, apirojen

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİEtkin Madde:

İnsan koagülasyon faktörü IX

HAEMONINE toz flakonu, 10 mL enjeksiyonluk su ile sulandırıldığında yaklaşık 100 IU/mL insan koagülasyon faktörü IX ihtiva eder.

Potens (IU) Avrupa Farmakopesi bir aşamalı pıhtılaşma testi kullanılarak belirlenir. HAEMONINE'nın spesifik aktivitesi > 70 IU/mg proteindir.

Yardımcı maddeler:

1 ml sulandırılmış çözelti:

Sodyum sitrat: 5.16 mg Sodyum klorür: 9.12 mg

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyonluk toz ve çözücü

Sulandırıldıktan sonra gözle görülür partikül içermeyen berrak ya da hafif opak çözelti elde edilir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik ¦Eendikasyonlar

Hemofili B (konjenital Faktör IX eksikliği) hastalarında kanamanın profilaksisi ve tedavisinde endikedir.

HAEMONINE yetişkinlerde, ergenlerde ve 6 yaş ve üzeri çocuklarda endikedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

Tedaviye mutlaka hemofili tedavisi konusunda uzman bir doktorun gözetiminde başlanmalıdır.

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Uygulanacak doza ve tekrarlanan infüzyonların sıklığına rehberlik etmesi için tedavinin seyri boyunca, faktör IX seviyelerinin uygun şekilde belirlenmesi önerilmektedir. Her hastanın faktör

1

IX'a yanıtı farklı yarılanma ömürleri ve iyileşme süreleri ile değişiklik gösterebilir. Vücut ağırlığına bağlı doz normalin altındaki veya üzerindeki kiloya sahip hastalarda ayarlamagerektirebilir. Özellikle büyük cerrahi girişimlerde, koagülasyon analizi (plazma faktör IXaktivitesi) vasıtasıyla ikame tedavisinin hassas şekilde izlenmesi zorunludur.

Doz ve ikame tedavisinin süresi, faktör IX eksikliğinin şiddetine, kanamanın yeri ve derecesi ile hastanın klinik durumuna bağlıdır.

Uygulanan faktör IX birimi sayısı, faktör IX ürünleri için Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış mevcut Uluslararası Birim (IU) cinsinden ifade edilir. Faktör IX'in plazmadakiaktivitesi, yüzde (normal insan plazmasına göre) olarak veya Uluslararası Birim (plazmadakifaktör IX için uluslararası bir standarda göre) cinsinden ifade edilir.

Faktör IX aktivitesinin bir Uluslararası Birimi (IU) bir mL normal insan plazmasında bulunan faktör IX miktarıdır.

İhtiyaç halinde ilaç alımı


Gerekli faktör IX dozunun hesaplanması, şu ampirik bulguya dayanmaktadır: Vücut ağırlığının kg'ı başına 1 IU faktör IX, plazma faktör IX aktivitesini normal aktiviteye göre %1-2 arttırır.Gerekli doz aşağıdaki formül kullanılarak bulunur:

Gerekli IU= vücut ağırlığı (kg) x istenen faktör IX artışı (%) (IU/dL) x 0.8

Uygulanacak dozun miktarı ve uygulama sıklığı her bir vakadaki klinik etkinliğe göre uyarlanmalıdır.

Aşağıda belirtilen hemorajik durumların ortaya çıkması halinde, faktör IX aktivitesi, bu süre içinde, belirtilen plazma aktivitesi düzeyinin (normalin %'si veya IU/dL) altına düşmemelidir.Aşağıdaki tablo, kanama vakaları ve ameliyatlarda kullanılacak dozlar için kılavuz olarakkullanılabilir:

Kanama derecesi/ Cerrahi Gerekli FaktörDoz sıklığı (saat)/tedavi süresi

prosedürün cinsi IX düzeyi (%)(gün)

_(IU/dL)_

(IU/dL)

_(IU/dL)_

Kanama_

Erken hemartroz, kas 20- 4024 saatte bir tekrarlanır. En az 1 gün,

kanaması veya oral kanama ağrı ile kendini belli eden kanama

duruncaya veya iyileşinceye kadar.

Daha yoğun hemartroz, kas 30 -60İnfüzyon, 3-4 gün veya daha uzun

kanaması veya hematom süreyle 24 saatte bir tekrarlanır, ağrı ve

akut iş görememe hali geçinceye kadar

_

devam edilir.

_

Hayati tehlike yaratan 60-100 Tehlike geçinceye kadar 8-24 saatte bir

kanamalarinfüzyon tekrarlanır.

_

Cerrahi Operasyon_

Minör (diş çekimi dahil) 30- 60İyileşinceye kadar en az 1 gün, 24

_

saatte bir uygulanır.

_

Majör 80-100Yarada yeterli iyileşme sağlanıncaya

Bubeige(Operasyon öncesi kadar infüzyon 8-24 saatte bir

Belge Do^^gov.tr/saglik-titck-ebys

2

sonra %30-%60 (IU/dL) faktör IX aktivitesi sağlanıncaya kadar en az 7

_

gün daha devam edilir.

_

Profilaksi:


Ağır hemofili B vakalarında, kanamanın uzun süreli profilaksisi için, normal dozlar 3-4 günlük aralıklarla, vücut ağırlığının her bir kilogramı için 20-40 IU faktör IX'dur. Bazı durumlarda,özellikle daha genç hastalarda, daha kısa doz aralıkları veya daha yüksek doz uygulamasıgerekebilir.

Uygulama şekli:

Ürün intravenöz yolla uygulanır. Uygulamadan önce tıbbi ürünün sulandırılmasına ilişkin talimatlar için Bölüm 6.6'ya bakınız. Uygulama hızının 5 mL/dakika olan maksimum infüzyonhızını aşmaması önerilir.

Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

HAEMONINE'nın böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenlilik ve etkililiği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

6 yaşından küçük çocuklarda HAEMONINE kullanımına dair yeterli veri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon

: Dozaj ve infüzyon hızı hastanın durumuna göre ayarlanır.

4.3. Kontrendikasyonlar

Ürünün etken madde ya da Bölüm 6.1'de listelenen herhangi bir bileşene veya heparine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Virüs güvenliği:

HAEMONINE, insan plazmasından elde edilmektedir. İnsan plazmasından elde edilen ilaçlar, virüsler ve teorik olarak Varyant Creutzfeldt-Jacob (v-CJD) gibi,çeşitli hastalıklara yol açabilenenfeksiyon yapıcı ajanlar içerebilirler.

HAEMONINE 'da Varyant Creutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski teorik olarak minimumken, klasik Creutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski hiçbirkanıtla desteklenmez. Alınan önlemlere rağmen, bu tür ürünler halen potansiyelolarak hastalık bulaştırabilir.

Bu tip ürünlerin enfeksiyon yapıcı ajanları bulaştırma riski, plazma verenlerin belirli virüslere önceden maruz kalıpkalmadığının izlenmesi, belirli virüs

enfeksiyonlarının halihazırda varlığının test edilmesi ve belirli virüslerin yok

edilmesi ve/veya inaktivasyonu ile azaltılmıştır. Bütün bu önlemlere rağmen, buürünler hala potansiyel olarak hastalıkbulaştırabilirler. Ayrıca, henüz

bilinmeyen enfeksiyon yapıcı ajanların bu ürünlerin içerisinde bulunma ihtimali mevcuttur.

HIV, HBV, HCV gibi zarflı virüsler ve HAV gibi zarflı olmayan virüsler için etkili önlemlerin alınmasına dikkat edilmelidir. Parvovirüs B19 gibi zarflıolmaya virüslere karşı alınan tedbirler sınırlı sayıda olabilir. Parvovirüs B19

ulama Küdu. 1ZW56M0F yaklUZ w 56Z1 A\SIIY3R083'YııUy-Belge Takıp Adıesı.lıttps.//wvv vvrtnrkıye.guv.ti/saglık-tıtek-ebys-


Belge Do


3

enfeksiyonu, gebelikte (fetal infeksiyon) ve immün yetmezlikya dakırmızı

kan hücre üretiminde artış olan hastalarda tehlikeli olabilir (hemolitik an emi gibi).Doktor, bu ilacı hastaya reçete etmeden veya uygulamadan önce hastası ile risk veyararlarını tartışmalıdır._


Ayrıca;

HAEMOMINE kullanılması gerekiyorsa hekim tarafından, hastalık yapıcı etkenlerin hastaya bulaşmasını önlemek için uygun aşıların (Hepatit A, Hepatit B vb.) yaptırılması önerilebilir.

Aşırı duyarlılık

HAEMONINE ile alerjik tipte aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. Ürün faktör IX dışında eser miktarlarda insan proteini içerir. Hastalara, bu tip semptomlar görüldüğünde, ürünkullanımının derhal durdurmaları ve doktora başvurmaları tavsiye edilmelidir. Hastalar,kurdeşen, bütün vücudu saran ürtiker, göğüs sıkışması, hırıltılı soluma, hipotansiyon veanafilaksiyi de içine alan aşırı duyarlılık reaksiyonlarının erken belirtileri konusundabilgilendirilmelidir. Şok durumunda şok için standart tedavi uygulanmalıdır.

İnhibitörler

İnsan koagülasyon faktör IX ürünleri ile tekrarlı tedaviden sonra hastalar, nötralize edici ajanların (inhibitör) gelişip gelişmediğinin saptanması açısından izlemelidir. İnhibitörler, uygun biyolojiktestler kullanılarak Bethesda Birimi (BU) cinsinden kantifiye edilmelidir.

Literatürde, faktör IX inhibitörleri ile alerjik reaksiyonların görülmesi arasında bir korelasyon olduğunu gösteren raporlar bulunmaktadır. Bu nedenle, alerjik reaksiyon gösteren hastalar,inhibitör mevcutiyeti açısından değerlendirilmelidir. Faktör IX inhibitörü taşıyan hastalarda,tekrarlanan faktör IX uygulamasında anafilaksi riskinin daha yüksek olduğu akılda tutulmalıdır.

Faktör IX ürünleri ile olası alerjik reaksiyon riski nedeniyle, faktör IX başlangıç uygulaması, tedavi eden hekimin kararına göre, alerjik reaksiyonlara gerekli müdahelenin yapılabileceği birmerkezde, tıbbi gözetim altında yapılmalıdır.

Tromboembolizm

Potansiyel tromboembolik komplikasyon riskinden dolayı, karaciğer hastalığı olanlarda, ameliyat sonrasında, yeni doğanlarda veya trombotik olay veya dissemine (yaygın) intravaskülerkoagülasyon (DIC) riski taşıyan hastalarda bu ürün uygulanırken, uygun biyolojik testlerletrombotik semptomlar ve konsumptif koagülopatinin erken belirtilerini saptayabilmek için klinikgözetim uygulanmalıdır. Bu durumların her birinde, HAEMONINE uygulamasının potansiyelyararı, yukarıda belirtilen komplikasyonlara göre hesaplanmalıdır.

Aditif veya sinerjistik farmakodinamik etkilerden dolayı, antifibrinolitik ajanların anti-inhibitör koagülan kompleksi veya faktör IX kompleksi ile birlikte kullanımı tromboz riskini artırabilir.

Kardiyovasküler olaylar

Mevcut kardiyovasküler risk faktörlerine sahip hastalarda, faktör IX ile tedavi kardiyovasküler riski artırabilir.

Kateter ilişkili komplikasyonlar

oEğ .ntral "* * marac^eenijklektrömi^ittgaleınfeksiyonl bakteriy * . kate ıb"l *

4

trombozu dahil santral venöz erişim aracı ile ilişkili komplikasyonlara dikkat edilmelidir.

Bulaşıcı ajanlar

İnsan kanı ya da plazmasından üretilen tıbbi ürünlerin kullanımının neden olduğu enfeksiyonları önlemek için alınan standart önlemler, bağışçıların seçimini, bireysel bağışların ve plazmahavuzlarının spesifik enfeksiyon markerleri için taramadan geçirilmesini ve virüslerin etkisizhale getirilmesi/elimine edilmesi için etkin üretim basamaklarının dahil edilmesini içerir. Bunarağmen, insan kanından ya da plazmasından hazırlanan ilaçlar hastalara uygulandığında,enfeksiyona neden olan ajanların bulaşma olasılığı tamamen ortadan kaldırılamaz. Bu durumayrıca bilinmeyen ya da sonradan ortaya çıkan virüsler ve diğer patojenler için de geçerlidir.

Alınan önlemlerin, insan immün yetmezliği virüsü (HIV), hepatit B (HBV) virüsü, hepatit C (HCV) virüsü gibi zarflı virüsler ve zarfsız hepatit A virüsü (HAV) için etkili olarak kabul edilir.

Alınan önlemler parvovirüs B19 gibi zarfsız virüslere karşı sınırlı değerde olabilir. Parvovirüs B19 enfeksiyonu, hamile kadınlar (fetal enfeksiyon) ve immün yetmezliği veya artmış eritropoeziolan (örn.; hemolitik anemi) kişiler için ciddi olabilir.

Hasta ve ürün serisi arasındaki ilişkiyi belirlemek için her bir HAEMONINE dozunun alımında ürünün adının ve seri numarasının kaydedilmesi önemle önerilmektedir.

Pediyatrik popülasyon:


Listelenen uyarılar ve önlemler hem 6 yaş ve üzeri çocuklar hem yetişkinler için geçerlidir. (Bkz. Bölüm 4.2)

Bu ilaç 2000 IU'lik her dozunda maksimum 4.9 mmol (113 mg) sodyum ihtiva eder. Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Herhangi bir etkileşim çalışması yürütülmemiştir. İnsan koagülasyon faktörü IX'un, diğer ilaçlarla etkileştiğine dair herhangi bir bildirim bulunmamaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategori: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ doğum kontrolü

(Kontrasepsiyon)

5

HAEMONINE'nın, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin özel bir öneri veya, tedavi sırasında veya sonrasında doğum kontrolünün gerekli olduğuna dairherhangi bir bilgi söz konusu değildir.

Gebelik dönemi:

HAEMONINE'nın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (Bkz. Bölüm 5.3).İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Bu nedenle, HAEMONINE gebelik ve emzirme dönemi boyunca yalnız açık şekilde endike olduğu durumlarda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi:

Faktör IX'un insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Faktör IX'un süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacagına ya daHAEMONINE tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıpkaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası veHAEMONINE tedavisinin çocuk açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite:

Faktör IX'un üreme yetenegi ve fertilite üzerindeki etkisi ile ilgili hayvan deneyleri mevcut degildir.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

HAEMONINE'nın araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi yoktur veya ihmal edilebilir düzeydedir.

4.8. İstenmeyen etkilerGüvenlilik profilinin özeti

Aşırı duyarlılık reaksiyonları veya anafilaktik reaksiyonlar (anjiyoödem, enfeksiyon bölgesinde yanma ve batma hissi, soğuk terleme, sıcak basması, genel ürtiker, baş ağrısı, kurdeşen,hipotansiyon, letarji, bulantı, huzursuzluk, taşikardi, göğüste rahatsızlık hissi, karıncalanma,kusma, hırıltılı nefes) nadiren gözlenmiştir.

Bazı vakalarda, bu reaksiyonlar şiddetli anafilaksiye ilerlemiş ve faktör IX inhibitörlerinin gelişmesi ile zamansal ilişki içinde olmuşlardır (Bkz. Bölüm 4.4).

Faktör IX inhibitörleri olan veya alerjik reaksiyon hikayesi olan hemofili B hastalarında bağışıklık toleransı indüksiyonu girişiminin ardından nefrotik sendrom rapor edilmiştir.

HAEMONINE, alerjik reaksiyona ve kan pıhtılaşma sistemini etkileyebilecek şekilde düşük kan hücresi sayısına neden olabilen miktar tayin limiti (0.1 IU/mL) altında eser miktarda hepariniçerebilir. Heparin kaynaklı alerjik reaksiyonlar içeren geçmişi olan hastalar heparin içerenilaçları kullanmaktan kaçınmalıdırlar.

Hemofili B hastaları, faktör IX'a karşı nötralize edici antikorlar (inhibitörler) geliştirebilirler. Eğer bu tür inhibitörler oluşursa, durum kendini yetersiz klinik yanıt olarak gösterir. Böylevakalarda, uzman bir hemofili merkezi ile temasa geçilmesi önerilir.

6

En yüksek risk düşük saflıktaki ürünlerde olmak üzere faktör IX ürünlerinin uygulamasının ardından bir tromboembolik atak riski mevcuttur. Düşük saflıktaki faktör IX ürünlerininkullanımı miyokard enfarktüsü, dissemine intravasküler koagülasyon, venöz tromboz vepulmoner embolizm vakaları ile ilişkilendirilmiştir. Yüksek saflıkta faktör IX kullanımı nadirenbu tür yan etkiler ile ilişkili olmuştur.

Bulaşıcı ajanlara ilişkin güvenlilik bilgisi için Bölüm 4.4'e bakınız.

İstenmeyen etkilerin sıklıkları aşağıdaki şekilde değerlendirilmiştir.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila < 1/100); seyrek (>1/10.000 ila < 1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor).

Klinik çalışmalarda HAEMONINE ile advers ilaç reaksiyonlarının sıklığı (sıklıklar tedavi edilen her bir hasta için hesaplanmıştır (n=36)):

Sistem Organ Sınıfı

Sıklık

Advers reaksiyonlar

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Çok yaygın*

Aşırı duyarlılık

Psikiyatrik hastalıkları

Yaygın

Anksiyete

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın

Hiperestezi

Vasküler hastalıkları

Yaygın

Sıcak basması

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları

Yaygın

Dispne

Gastrointestinal hastalıkları

Yaygın

Bulantı

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın

Alerjik dermatit, ürtiker

Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

Yaygın

Sırt ağrısı

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları

Yaygın

Üşüme hissi, enjeksiyon bölgesi reaksiyonu (ağrı vedöküntü dahil)

Araştırmalar

Bilinmiyor**

Faktör IX inhibisyonu

* Aşırı duyarlılık alerjik veya alerjik olmayan rea nadirdir.

csiyonlar olabilir. Gerçek alerjik reaksiyonlar

** Pazarlama sonrası kaynaklar tarafından bildirilmiştir.

Seçilmiş advers reaksiyonların tanımı

Faktör IX inhibisyonu


İnhibe edici antikorların gelişmesi hemofili B hastalarının tedavisinde bilinen bir komplikasyondur. Şimdiye kadar önceden tedavi görmüş hastalarla deneyim mevcut değildir.Klinik geliştirme süresinde, 1493 maruziyet günü boyunca önceden tedavi görmüş hastalarda(n=36) hiçbir faktöre IX inhibitör indüksiyonu gözlenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:


Advers reaksiyonların sıklığı, tip ve şiddeti hem 6 yaş ve üzeri çocuklar hem yetişkinler için geçerlidir. (Bkz. Bölüm 4.2)

Şüpheli advers reaksiyonlaraporlan

ması

Bdge D(RUhsatiıand^haMs&nfasçwşsphe!¥Yfi:3YaHvers reaksyön^nMp^apöriffnmagY^büyük^-öhem

7

taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir.

(www.titck.gov.tr[email protected]. Doz aşımı ve tedavisi

Herhangi bir doz aşımı vakası bildirilmemiştir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Antihemorajikler: kan koagülasyon faktörü IX.

ATC Kodu: B02BD04

Faktör IX, moleküler ağırlığı 68.000 Dalton olan tek zincirli bir glikoproteindir. K-vitaminine bağımlı bir pıhtılaşma faktörüdür ve karaciğerde sentezlenir. Faktör IX, intrensek koagülasyonyolağında faktör XIa ile ve ekstrensek yolakta faktör VII/doku faktörü kompleksi ile aktiveedilir. Aktive edilmiş faktör IX, aktive edilmiş faktör VIII ile kombinasyon halinde, faktör X'uaktive eder. Aktive edilmiş faktör X protrombini trombine dönüştürür. Daha sonra trombin,fibrinojenin fibrine dönüştürür ve pıhtı oluşur. Hemofili B, faktör IX düzeylerindeki azalmadankaynaklanan, cinsiyete bağlı kalıtsal bir kan pıhtılaşması bozukluğudur ve spontan olarak veyakaza veya cerrahi travma sonucunda eklemlerde, kaslarda veya iç organlarda önemli miktardakanamaya neden olur. İkame tedavisi ile faktör IX'un plazmadaki düzeyi arttırılır. Böyleliklefaktör IX eksikliği geçici olarak düzeltilir ve kanama eğilimi düzeltilir.

Pediyatrik popülasyon:


6 yaşından küçük çocuklarda HAEMONINE kullanımını tavsiye etmek için yeterli bilgi bulunmamaktadır.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

13 hasta ile gerçekleştirilen bir farmakokinetik çalışması aşağıdaki sonuçları vermiştir:

Emilim:


İntravenöz uygulama sonrası, uygulanan faktör IX miktarının tamamı dolaşımda tespit edilebilir. İntravenöz uygulama sonrası absorbsiyon tam ve hızlıdır.

Dağılım ve biyotransformasyon:


Bifazik bir model kullanılarak, ortalama başlangıç yarılanma ömrü ilk vizitte 2,2 ± 1,9 saat ve 3. ayda 3,1 ± 2,9 saat olmuştur. Ortalama terminal yarılanma ömrü ilk vizitte 28,5 ± 12,1 saat v 3.ayda 30,1 ± 14,7 saat olarak hesaplanmıştır. HAEMONINE'nin artımlı geri kazanımı ilk vizitteve 3. ayda sırasıyla %69,8 ± 21,6 ve %72,2 ± 22,2 olmuştur. Bu da ilk vizitte 0,015 ± 0,005 IU/mlmL /IU/kg vücut ağırlığı ve 3. ayda 0,016 ± 0,005 IU/mL /IU/kg vücut ağırlığı artımlı gerikazanıma karşılık gelmektedir.

Eliminasyon:


HAEMONINE'nın diğer farmakokinetik parametreleri aşağıda olduğu gibidir:



Belge Do


383YnUy


ge Takip ,


ı:https:


dye.gov.tr/saglik-tıtck-ebys


8

yaklaşık 33 saat;

Klirens: yaklaşık 200 mL /saat.

Doğrusallık / Doğrusal olmayan durumlar:


Eliminasyonu dozla orantılı olarak lineerdir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Ürün yalnız insan plazması türevi proteinler başka bir deyişle endojen faktör IX ile özdeş yüksek saflıkta koagülasyon faktör IX içerir. Bir Ames testindeki klinik öncesi çalışmalar ürününmutajenik potansiyeline ilişkin bir bulgu göstermemiştir. HAEMONINE değişik tavşanmodellerinde anormal toksisite ve trombojenik potansiyel için test edilmiştir. Sonuçlartoksikolojik veya trombojenik potansiyele ilişkin hiçbir bulgu ortaya koymamıştır.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Toz:

Arginin

Lizin,

Sodyum sitrat,

Sodyum klorür

Çözücü:

Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Bu tıbbi ürün, diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.

İnsan koagülasyon faktörü IX'in bazı infüzyon ekipmanlarının iç yüzeylerine adsorpsiyonu sonucu tedavi hataları oluşabileceğinden, yalnızca verilen infüzyon setleri kullanılmalıdır.

6.3. Raf ömrü

24 ay

Sulandırıldıktan sonra hemen kullanılmalı, dondurulmamalıdır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Ürünü, dış karton kutusu içinde saklayınız ve ışıktan koruyunuz.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

1 paket HAEMONINE 1000 IU/10 mL IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz ve çözücü aşağıdakileri içerir:


Tip I (Av. Far.) klorobütil kauçuk tıpalı Tip I cam (Av. Far.) flakon içerisinde toz

Tip I (Av. Far.) bromobütil kauçuk tıpalı Tip I cam (Av. Far.) flakon içerisinde çözücü (10

mL)

Aynı paket 1 adet tek kullanımlık enjektör (10 mL), 1 adet çift filtreli transfer sistemi ve bir adet kelebek kanül içerir.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Tüm üretimin basamaklarında mutlak sterilitenin sağlandığından emin olunmalıdır.

9

Şekil 1

Şekil 3

Şekil 5

Şekil 4

Şekil 6

Konsantrenin çözündürülmesi:

• Açılmamış flakonlardaki çözücü (enjeksiyonluksu) ve tozu oda sıcaklığına (15°C-25°C) getirin.Eğer ısıtma için bir su banyosu kullanılıyorsa,suyun flakonların kapakları veya stoperleri iletemas etmediğinden kesin olarak emin olun. Aksitakdirde ilaçta bulaşma oluşabilir.

• Kauçuk tıpaların merkezi bölümlerini açıktabırakmak için her iki flakonun da kapaklarıçıkarınız. Ürün ve çözücü flakonlarının kauçuktıpalarının dezenfekte edildiğinden emin olunuz.


• Transfer sisteminin ambalajını çıkartınız (2).Transfer sisteminin mavi kısmını, dikpozisyondaki çözücü içeren flakonayerleştiriniz (3).

• Transfer sistemi ambalajının kalan kısmınıçıkarınız. Şimdi transfer sisteminin saydamkısmı görünür olacaktır.

• Ürün flakonunu düz bir yüzeye koyunuz.

• Transfer sistemini batırdığınız çözücü flakonubaş aşağı çeviriniz. Adaptörün saydamkısmının sivri ucunu ürün flakonunun tıpasınadoğru itiniz (4) Ürün flakonundaki basınççözücünün ürün flakonuna akmasınısağlayacaktır (5) Transfer sisteminin mavikısmını çözücü flakon ile birlikte derhalçıkarınız. Çözücü flakonunu üzerindeki transfersisteminin mavi kısmı ile birlikte atınız. (6)Ürün flakonunun hafifçe kendi etrafındaçevrilmesi tozun çözünmesine yardımcıolacaktır. Sert şekilde çalkalamayınız, her türlüköpük oluşumundan kaçınınız! Çözücü berrakveya hafif opak görünümde olacaktır.

• Kullanıma hazır çözelti çözündürüldüktenhemen sonra kullanılmalıdır. Bulanık ve gözlegörünür partiküller içeren çözeltilerikullanmayınız.



10

Şekil 7


T?

n


Enjeksiyon:

• Tozu yukarıda tanımlandığı şekildeçözüldükten sonra transfer sisteminin saydamkısmı ile Luer-Lock bağlantısı bulunan kapalıenjektörü substrat flakonuna doğru itiniz (7).

Bu çözünmüş ilacı enjektöre kolayca çekmenizi sağlayacaktır. Transfer sistemi kendi dahilifiltresine sahip olduğundan dolayı ayrı bir filtregerekli değildir.

• Transfer sisteminin saydam kısmı ile flakonuenjektörden dikkatli şekilde ayırınız. Kapalıkelebek iğneyi kullanarak ilacı yavaşintravenöz enjeksiyon ile derhal uygulayınız.Enjeksiyon hızı 2-3 mL /dakikayıgeçmemelidir.

• Kelebek iğne kullanıldıktan sonra, koruyucukapak ile emniyete alınmalıdır.


Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller 'Tıbbi ürünlerin kontrolü yönetmeliği' ve 'Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmeliği'ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Maxicells İlaç San. A.Ş.

Oruç Reis Mahallesi Tekstilkent Cad. No:12 A/233 Esenler /İSTANBULTel: 0 212 438 30 30Faks: 0 212 438 29 29

8. RUHSAT NUMARASI

2021/167

9. İLK RUHSAT TARİHİ/ RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi:18.06.2021 Ruhsat yenileme tarihi:—

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

11

İlaç Bilgileri

Haemonine 1000 Iu/10 Ml Iv Enjeksiyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz ve Çözücü

Etken Maddesi: İnsan Koagülasyon Faktörü Ix

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.