Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Ivhebex 5000 Iu/ 100 Ml Iv Eenjeksiyon İçin Liiyofilize Toz İçeren Flakon Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

“¡Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'a bildirmeleribeklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8 Advers reaksiyonlar nasıl raporlanır?”

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

IVHEBEX 5000 IU/100 mL I.V. İnfüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİEtkin madde:

İnsan Hepatit B immünoglobulini..................................................5000 IU/100 mL

İnsan protein içeriği, %95'i IgG olan yaklaşık 50 g/L'dir. İmmünoglobulin G (IgG) alt sınıfları: IgG1: %57, IgG2:%35, IgG3:%6, IgG4:%2.

Yardımcı maddeler:

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

İnfüzyon çözeltisi için liyofilize toz ve çözücü Toz beyaz renklidir.

Hazırlama sonrası elde edilen çözelti renksiz ya da biraz opaktır.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

1. HBsAg içeren veya içerme riski yüksek olan kan veya vücut sekresyonları ile risk yaratankarşılaşma, HBsAg pozitif anneden doğan bebekler ve akut hepatit B geçiren bir kişi ile ev içitemas durumunda aşağıda belirtilen durumlarda,

a. HBsAg içeren kan ile riskli karşılaşma, parenteral (iğne batması, ısırma, derinyaralanma) veya mukozal yüzeylerin direkt teması (kazara göze-oral mukozaya sıçrama),oral olarak yutma (kazara içme-pipetleme) ile kan, serum veya plazma ile riskli temas yada temas şüphesi veya alma,

b. Perinatal olarak bebeğin, HBsAg pozitif (HBeAg pozitif veya negatif oluşundanbağımsız olarak) anneden doğması (normal veya sezaryen ile),

c. HBsAg pozitif cinsel partner ile şüpheli ilişki,

d. Ev içinde akut hepatit B enfeksiyonu geçiren birisinin varlığında, daha önceaşılanmamış 12 aydan küçük bebekler ve kan ile riskli teması olan 12 aydan büyükler,

Bu kullanımlar için; kişinin daha önce hepatit B aşısı ile aşılanmamış olması gereklidir.

13u belge ^

2. Sağlık çalışanlarının da riskli temas sonrası değerlendirilmesinde aşı cevabı da dikkatealınmalıdır. Aşı olduğu halde antikor cevabı vermemiş kişiler aşısız gibi değerlendirilmelidir.

1/11

3. Karaciğer transplantasyonu sonrası rekürren riski taşıyan karaciğer transplant alıcılarında,

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:Pozoloji

HBsAg içeren veya içerme riski yüksek olan kan veya vücut sekresyonları ile risk yaratan karşılaşma, HBsAg pozitif anneden doğan bebekler ve akut hepatit B geçiren bir kişiile ev içi temas durumunda ve sağlık çalışanlarının da riskli temas sonrasıdeğerlendirilmesinde

IVHEBEX 24 saat içinde uygulanmalıdır. (50 IU = 1mL, 8 IU = 0.16 mL IVHEBEX) Hepatit B aşısının ilk dozu veya rapel dozu mümkün olan en kısa sürede, tercihen pasif immünizasyondansonra 7 gün içerisinde verilmeli ve sonra üreticinin talimatları ile uyumlu olarak takip dozlarıuygulanmalıdır.

1. Temas sonrası profilaksi






HBsAg-pozitif materyal





Düşük miktar

Yüksek

miktar

Aşılanmış

Antikor
Yeterli (> 10 mIU/ml)
Uygulanmaz
Uygulanmaz

titresi
Çok düşük <10 mIU/ml)
500 IU + rapel
50 IU/kg +


Bilinmiyor

1

test

Titre
Çok düşük
veya
2 x 500 IU (Çocuklarda:8 IU/kg +rapel veya 2x8 IU/kg )

rapel

(Çocuklarda: 50 IU/kg +rapel)





Yeterli
Uygulanmaz
Uygulanmaz




Bilinmeyen
(test
yapılamayan)
500 IU (Çocuklarda:8 IU/kg);Öneri: Olayınanından 3 aysonra test
50 IU/kg (Çocuklarda: 50IU/kg Öneri:Olayın anından3 ay sonra test

Aılanmamış

500 IU + aşı (Çocuklarda:
8 IU/kg +

aşı)

r.

resi: https: /Avww. turkiy e. g

50 IU/kg + aşı (Çocuklarda:50 IU/kg + aşı)

ov.tr/saglik-titck-ebys

2/11

Aılama mümkün deil

500 IU; 2 ve 4 aydan sonratekrarlanır(Çocuklarda:
8 IU/kg; 2 ve 4 ay sonratekrarlanır);
50 IU/kg;
2 ve 4 aydan sonra 500 IU(Çocuklarda: 8IU/kg; 2 ve4 ay sonratekrarlanır)
* İlk doz temastan sonraki 24 saat içinde ve ikincisi bi r ay sonra
** Örneğin agammaglobulinemi veya hipogammaglobulinemi hastaları veya
bağışıklık sistemi sürekli olarak zayıf olan hastalar

2. Enfeksiyon riskinin sürekli olduğu veya tekrarlandığı durumlarda:

Bu durumda, hepatit B aşısı ile aktif immünizasyon tercih edilir. Hepatit B'ye karşı aşılama mümkün değilse veya antikor oluşumunu ya da yeterli antikor oluşumunu sağlamıyorsa,yetişkinlere 2 ayda bir 500 IU IVHEBEX (10 mL) ve çocuklara vücut ağırlığı kg başına 8 IUHepatit B İmmünoglobulin (0.16mL) uygulanması düşünülebilir.

3. Yenidoğanların Hepatit B'den korunması:

Doğumdan sonraki 2 saat içerisinde 150 IU IVHEBEX uygulanır. Bu uygulamayla birlikte veya doğumdan sonraki 48 saat içerisinde aşılama da yapılmalıdır. Eksiksiz bir aşılama çizelgesi içinilgili aşının ürün bilgisindeki talimatlara bakınız.

4. Karaciğer transplantasyonu sonrası rekürren riski taşıyan karaciğer transplantalıcılarında,

Hepatit B'li yetişkin hastalarda karaciğer naklini takiben hepatit B'nin nüksetmesini önlemek için aşağıda tarif edilen şekilde 500 mIU/mL'den daha büyük düzeylerde serum anti-HBdüzeylerine ulaşılması gerekmektedir. Yüksek dozlarda (500 mIU/mL'den daha yüksekdüzeylerde anti-HBs düzeylerine ulaşmak için) verildiği zaman Hepatit B Immün Globulin(HBIG) ile profilaksinin en fazla etkin olduğu saptanmıştır. Aşağıdaki tarif edilen önerilmiş dozçizelgesi 500 mIU/mL'den daha büyük anti-HBs düzeylerine ulaşması amacına yöneliktir.

1- Anhepatik dönemde-cerrahi işlem sırasında ve akut postoperatif dönemde ilk bir hafta yüksekdoz 10.000 IU/gün şeklinde uygulanmalıdır. Bu dönemde bu düzeylerin elde edilmesi için IVpreparatlar tercih edilmelidir.

2- Cerrahi sonrasında orta ve uzun dönem profilaksi amacı ile ise,a- İlk üç ay serum düzeyi 500 IU

b- 3-5. aylar arasında 250 IU, c- 6-12. aylar arasında da 50-100 IU

En alt düzeyde olacak şekilde IV veya IM preparatlar ile profilaksi uygulanması uygundur.

Uygulama şekli:

IVHEBEX, 6.6. Kullanma Talimatı'nda da tanımlandığı şekilde, enjeksiyonluk su ile kullanıma hazırlanacak toz formunda sunulmuştur. Kullanıma hazır hale getirilen çözelti hafif opak

Bdge DoggrüHümrn1 ^a5 6daorenkS'i^dirwBufanfkvyadaçökeltiligçözeitilers ıenj,ekte'edfimeemveii^rk-IVHEBEx,

sadece IV olarak infüzyon edilmelidir.

3/11

Karaciğer transplantasyonu sonrası rekürren riski taşıyan karaciğer transplant alıcılarında;

Uygulanma hızı hastanın klinik toleransının bir fonksiyonu olarak ayarlanmalıdırve ilk 30 dakika içerisinde 1 mL/kg/saati geçmemelidir. İyi tolere edildiğinde, uygulama hızı enfazla 4 mL/kg/saat olacak şekilde yavaş yavaş arttırılabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda minimum konsantrasyonda ve pratik olarak mümkün en yavaş infüzyon hızıyla uygulanmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

İlacın dozu vücut ağırlığına göre hesaplanmalı ve ilaç minimum infüzyon hızında uygulanmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

65 yaşın üzerindeki hastalarda böbrek fonksiyonları azalabileceğinden, böbrek fonksiyon durumuna göre doz ayarlaması gerekebilir.

4.3. Kontrendikasyonlar

• Özellikle dolaşımında anti-IgA antikoru bulunan IgA yetersizliği olan hastalarda, insanimmünoglobulinlerine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda,

• Preparatın içindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinenhastalarda kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri


Virüs güvenliği

IVHEBEX, insan plazmasından elde edilmektedir. İnsan plazmasından elde edilen ilaçlar, virüsler ve teorik olarak Varyant Creutzfeldt-Jacob (v-CJD) gibi çeşitli hastalıklara yolaçabilen enfeksiyon yapıcı ajanlar içerebilirler. IVHEBEX'de Varyant Creutzfeldt-Jacobhastalığının bulaşma riski teorik olarak minimumken, klasik Creutzfeldt-Jacobhastalığının bulaşma riski hiçbir kanıtla desteklenmez. Alınan önlemlere rağmen, bu türürünler halen potansiyel olarak hastalık bulaştırabilir.

Bu tip ürünlerin enfeksiyon yapıcı ajanları bulaştırma riski, plazma verenlerin belirli virüslere önceden maruz kalıp kalmadığının izlenmesi, belirli virüs enfeksiyonlarınınhalihazırda varlığının test edilmesi ve belirli virüslerin yok edilmesi ve/veya inaktivasyonuile azaltılmıştır. Bütün bu önlemlere rağmen, bu ürünler hala potansiyel olarak hastalıkbulaştırabilirler. Ayrıca, henüz bilinmeyen enfeksiyon yapıcı ajanların bu ürünleriniçerisinde bulunma ihtimali mevcuttur.

HIV, HBV, HCV gibi zarflı virüsler ve HAV gibi zarflı olmayan virüslerin etkisi için önlemlerin alınmasına dikkat edilmelidir. Parvovirüs B19 gibi zarflı olmayan virüslerekarşı alınan tedbirler sınırlı sayıda olabilir. Parvovirüs B19 enfeksiyonu, gebelikte (fetalenfeksiyon) ve immün yetmezlik ya da kırmızı kan hücre üretiminde artış olan hastalardatehlikeli olabilir (hemolitik anemi gibi).

Doktor, bu ilacı hastaya reçete etmeden veya uygulamadan önce hastası ile risk veyararlarını tartışmalıdır._


4/11

IVHEBEX'in hastaya her uygulanışında, ürünün adı ve seri numarasının kaydedilerek hasta ve ürünün serisi arasında bir bağlantı sağlanması şiddetle önerilmektedir.

Hastalar, serum anti-HBs antikor seviyeleri için düzenli olarak izlenmelidir.

Preparatın içindeki bileşenlerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Hastalar, uygulamadan sonra en az 20 dakika izlenmelidir.

Belirli istenmeyen etkiler, uygulama hızı ile ilişkili olabilir. 4.2. Pozoloji ve uygulama şekli bölümünde anlatılan uygulama hızı yakından izlenmelidir. Hastalar, intoleransın herhangi birbelirtisini saptamak için infüzyon boyunca yakından izlenmelidir. Eğer intolerans oluşur ise,uygulanma hızı azaltılmalı veya bu etkiler ortadan kalkana kadar infüzyon durdurulmalıdır.

Böbrek yetmezliği riski olan hastalarda sukroz içeriği (27.5 mg/mL) dikkate alınmalıdır. Önceden böbrek yetmezliği olan, diabetes mellitus, hipovolemi, aşırı kilo, nefrotoksik ilaçlarınbirlikte kullanılması veya 65 yaşın üzerindeki hastaların HepBIg tedavisi almaları durumundateorik olarak böbrek yetmezliği riski vardır. Böbrek fonksiyon bozukluğu ve akut böbrekyetmezliği raporları, birçok IVIg ürünlerin kullanımı ile ilişkili iken, stabilizan olarak sukroziçeren ürünler toplam sayının orantısız bir kısmını oluşturmaktadır.

Tüm hastalarda, HepBIg uygulaması için şunlar gereklidir:

• HepBIg infüzyonunun başlatılmasından önce yeterli hidrasyon.

• İdrar çıkışının izlenmesi.

• Serum kreatinin seviyelerinin izlenmesi

• Kıvrım diüretiklerinin birlikte kullanılmasının engellenmesi.

Böbrek yetmezliği durumunda, HepBIg tedavisinin durdurulması düşünülmelidir.

Risk altındaki hastalarda, sukroz içermeyen HepBIg ürünlerin kullanımı düşünülebilir.

Glukoz içeriği (7.5 mg/mL), latent diyabette, diyabette veya düşük karbonhidrat diyeti yapan hastalarda dikkate alınmalıdır. Bu ilaç, geçici glukozüri geliştirebilen asemptomatik diyabethastalarında ve preparatın herhangi bir bileşenine intolerans gösteren hastalarda dikkatlekullanılmalıdır

IgA yetersizliği olan veya olmayan hipo- veya agamaglobulinemisi olan hastalarda bazı yan etkiler daha sık görülebilir.

Gerçek aşırı duyarlılık reaksiyonları seyrektir. Aşırı duyarlılık reaksiyonları çok seyrek olarak anti-IgA antikorunun bulunduğu IgA eksikliği durumlarında veya üründe az miktarda hayvanpepsini bulunduğu durumlarda ortaya çıkar.

Alerjik veya anafilaktik reaksiyon durumunda, infüzyon derhal durdurulmalıdır. Şok durumunda, şok tedavisi için mevcut yöntemler izlenmelidir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Canlı attenüe virüs aşıları

5/11

İmmunoglobulin uygulaması, kızamık, rubella, kabakulak ve varicella aşıları gibi canlı attenüe virüs içeren aşıların etkinliğini en az 6 hafta olmak üzere 3 ay süre ile bozabilir. İnsan hepatit Bimmünoglobulinin uygulanmasından sonra, canlı attenüe virüs aşıları ile aşılamadan önce 3 aylıkbir süre geçmelidir.

Canlı attenüe aşı ile aşılandıktan 3-4 hafta sonra insan hepatit B immünoglobulini uygulanmalıdır; aşılamadan sonra 3-4 hafta içinde insan hepatit B immünoglobulini uygulamasıgerektiğinde, insan hepatit B immünoglobulininin uygulamasından 3 ay sonra tekrar aşılamayapılmalıdır.

Serolojik test ile etkileşim

İmmunoglobulinin enjeksiyonundan sonra, hastaların kanındaki pasif olarak transfer edilen çeşitli antikorların geçici artışı, serolojik testte pozitif sonuçların yanlış yorumlanmasına yol açabilir.

Eritrosit antijenlerine antikorların pasif geçişi, eritrosit-antikorları için bazı serolojik testler ile karışabilir (örneğin; Coombs testi).

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi : C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

IVHEBEX'in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin özel bir öneri veya, tedavi sırasında veya sonrasında doğum kontrolünün gerekli olduğuna dair herhangi birbilgi söz konusu değildir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gebelik/ve-veya/embriyonal/fetal gelişim/ve-veya/doğum /ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelikpotansiyel risk bilinmemektedir. Gebe kadınlara verilirken dikkatli olunmalıdır. Gerekliolmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

IVHEBEX'in hamilelerde güvenli kullanımı kontrollü klinik çalışmalarla değerlendirilmemiştir. Bu nedenle emziren annelerde çok dikkatli kullanılmalıdır. IVHEBEX anne sütü ile atılmaktadır(süte geçmektedir). Ancak IVHEBEX'in tüm dozlarında emzirilen çocuk üzerinde herhangi birolumsuz etki öngörülmemektedir.

Üreme yeteneği/ fertilite

IVHEBEX ile hayvanlarda üreme çalışmaları yapılmamıştır. İnsanlardaki üreme yeteneği/fertiliteyi etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına ilişkin herhangi bir etki gözlenmemiştir.

6/114.8. İstenmeyen etkiler

Yan etkilerin sıklık gruplandırması şöyledir:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 - <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 - <1/100); seyrek (>1/10.000 - <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahminedilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Yaygın olmayan: Alerjik reaksiyon

Seyrek: Anafilaktik şok, hasta daha önceki uygulamaya hiçbir aşırı duyarlılık göstermediğinde bile

Sinir sistemi bozuklukları

Yaygın olmayan: Baş ağrısı

Vasküler hastalıklarıGastrointestinal hastalıkları

Yaygın olmayan: Bulantı, kusma

Kas-iskelet bozukluklar, bağ doku ve kemik hastalıkları

Yaygın olmayan: Sırt ağrısı, bel ağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı

Genel bozukluklar

Yaygın olmayan: Ateş, titreme

Bu yan etkilerin yanında çok seyrek olarak karaciğer nakli yapılan hastalarda nakledilen dokunun tekrar enfeksiyonunu önlemek için yapılan tedavi sırasında, iki uygulama arasındaki süreninuzamasına bağlı olarak intolerans reaksiyonları oluşabilir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanaksağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir

(www.titck.gov.tr4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımının sonuçları bilinmemektedir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

7/11

Farmakoterapötik grup: İmmun serum ve immünoglobulinler, Hepatit B immünoglobulin ATC kodu: J06BB04

Etki Mekanizması:


İnsan hepatit B immünoglobulini esas olarak, hepatit B virüs yüzey antijenine (HBs) karşı spesifik olarak yüksek miktarda antikor içeren immünoglobulin G (IgG) içerir.

İnsan hepatit B immünoglobulini, fizyolojik anti-HBs antikorları ile aynı özelliklere sahiptir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Emilim:


İntravenöz kullanım için insan hepatit B immünoglobulininin biyoyararlanımı tamdır ve hemen oluşur.

Dağılım:


IgG, plazma ve ekstravasküler sıvı arasında hızla dağılır.

İntra ve ekstra vasküler kompartmanlar arasında denge 3-5 günde sağlanır.

Biyotransformasyon:


İmmunoglobulinler ve immün kompleksler, retikülo-endoteliyal sistemde parçalanırlar.

Eliminasyon:


Sağlıklı gönüllülerde IVHEBEX'in yarılanma ömrü 27±4 gündür. Bu yarılanma ömrü hastadan hastaya değişebilir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Preklinik emniyet verileri, IVHEBEX'in Ames testinde mutajenik aktivitesi olmadığını göstermektedir. Sıçanlarda ve farelerde yapılan akut toksisite çalışmaları, IVHEBEX'ininsanlarda uygulanmasıyla ilgili hiçbir bağlantısı olmayan türe özgü reaksiyonlar göstermiştir.Tekrarlanan doz toksisite testi ve embriyofetal toksisite çalışmaları, insan proteininin antikoroluşumunu indüklemesi ve antikorlarla etkileşime girmesi nedeniyle uygulanabilir değildir.Klinik deneyimler imunoglobulinlerin tümör oluşturucu ve mutajenik etkilerine dair hiçbir kanıtgöstermemektedir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Sukroz

Glisin

Glukoz monohidrat Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Belge Dc@eçimi#ikpl^mHtorıabftl

MMip6.3. Raf ömrü

8/11

36 ay

Buzdolabında (2-8°C) saklayınız. Dondurmayınız. Donmuş ürünleri çözüp kullanmayınız. Dış ambalajı içerisinde ve ışıktan korunarak saklanmalıdır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Ürün, hazırlandıktan sonra hemen kullanılmalıdır. Bununla birlikte, 25°C'de 24 saat fizikokimyasal stabilitesini korur.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Halobütil tıpalı flakon içinde toz (Tip II) + flakon içinde 100 ml çözücü (Tip II), sterilizasyon filtresi (15 p,m) ile bir çıkış içeren transfer sistemi ve bir filtre içeren uygulama seti.

Kullanma TalimatıHAZIRLANMASI

• Asepsi kurallarına uyunuz.

Buzdolabından çıkardıktan sonra hemen kullanmayınız.



• Her iki flakonu da (toz ve çözücü) oda sıcaklığına gelmesi için bekletiniz.



• Çözücü ve toz flakonunun koruyucu kapaklarını çıkartınız.

• Kauçuk tıpaların yüzeyini alkollü bir pamukla silerek dezenfekte


ediniz.


• Transfer sisteminin buzlu cam görünümlü koruyucu başlığını çıkartıp, çözücü flakonunun tıpasından içeri döndürerek batırınız.


• Transfer sisteminin diğer ucundaki ikinci koruyucu kapağı daçıkartınız.

• İki flakonu da yatay konuma getiriniz ve iğnenin serbest ucunutoz flakonunun kapağının ortasına hızla batırınız. Çözücüflakonunun içindeki iğnenin sürekli çözücü içinde kalmasına

lUjb^lge, jiıv^ııli elektronik imza ile imzalanmıştır.

niz.


Belge doğrulama Kodu: !ZW56M0FyaklUaklUZ


ftLDflge, gu

dikkat e

9/11

1

POUMI

• Transfer iğnesi takılı durumda iken, her iki flakonu da dikeykonuma getiriniz. Çözücü toza gidecek şekilde, çözücü flakonutoz flakonunun üstünde olmalıdır.

• Transfer sırasında çözücü toz yüzeyinin her yanınapüskürtülmelidir. Çözücünün tamamının gitmiş olduğundan eminolun.

^ T

• Boş flakonu (çözücü) ve transfer sistemini çıkartınız.

• Toz tamamen çözünene kadar ve köpürtmeden flakonu hafifçedöndürerek sallayınız.

Toz, 15 dakikadan daha kısa bir sürede tamamen çözünmelidir.

Hazırlanan ürün uygulamadan önce partikül madde ve renk değişimi için gözle incelenmelidir. Elde edilen çözelti renksiz ya da biraz opaktır. Bulanık ya da çökeltili çözeltiler enjekteedilmemelidir.

UYGULANMASI

Ürün hazırlandıktan sonra hemen intravenöz olarak tek doz halinde uygulanmalıdır.

• Hazırlanan çözeltiyi içeren flakonu, paketin içinde bulunan infüzyon kitine, non-sterilize 15pm filtre ile bağlayınız.

• Uygulanma hızı hastanın klinik toleransa göre ayarlanmalıdır ve ilk 30 dakikada 1mL/kg/saati geçmemelidir. Daha sonra uygulama hızı maksimum 4 mL/kg/saat olacak şekildeartırılabilir.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller 'Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği' ve 'Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmelikleri'ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Er-Kim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Zorlu Center, Levazım Mah.

Koru Sk. No:2 D-Blok 342-345

34340, Beşiktaş-İstanbulTel: (0212) 275 39 68 Faks: (0212) 211 29 77

e-mail: [email protected]

8. RUHSAT NUMARASI

13.08.2007/ 23

9. İLK RUHSAT TARİHİ/ RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi.13.08.2007

Belge Dtgruljmıa ^odu: L|W56Mj)F^a|TU^^Ug^5,^gY^ZW56Q3NR Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

10/11

11/11

İlaç Bilgileri

Ivhebex 5000 Iu/ 100 Ml Iv Eenjeksiyon İçin Liiyofilize Toz İçeren Flakon

Etken Maddesi: İnsan Hepatit B İmmünoglobulini

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.