Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Dificlir 200 Mg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'a bildirmeleribeklenmektedir. Bakınız: Bölüm 4.8 İstenmeyen Etkiler / Şüpheli advers reaksiyonlarınraporlanması.

1. BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI

DIFICLIR 200 mg film kaplı tablet

2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Her bir film kaplı tablet 200 mg fidaksomisin içerir.

Yardımcı madde(ler):

Her bir tablet 0,35 mg lesitin (soya) içerir.

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Film kaplı tablet.

Beyaz-kırık beyazımsı renkte, bir yüzünde “FDX” ve diğer yüzünde “200” baskısı bulunan, 14 mm kapsül şekilli (oval) tabletler.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER4.1. Terapötik Endikasyonlar

DIFICLIR, erişkinlerde aynı zamanda

C.difficileClostridium difficile

enfeksiyonlarının (CDI) tedavisinde endikedir (bkz. Bölüm 5.1).

Antibakteriyel ajanların uygun kullanımı hakkındaki resmi kılavuzlar dikkate alınmalıdır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji

Erişkinler ve yaşlılar (>65 yaş)


Önerilen doz, 10 gün süreyle günde iki defa (her 12 saatte bir) uygulanan 200 mg'dır (bir tablet).

Uygulama şekli:

DIFICLIR, ağız yoluyla uygulamaya yöneliktir.

DIFICLIR, yiyeceklerle veya yiyeceklerden ayrı olarak alınabilir.

1/10

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Herhangi bir doz ayarlaması gerekli görülmemektedir. Bu popülasyondaki klinik verilerin sınırlı olması nedeniyle, DIFICLIR ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır(bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2).

Karaciğer yetmezliği:

Herhangi bir doz ayarlaması gerekli görülmemektedir. Bu popülasyondaki klinik verilerin sınırlı olması nedeniyle, DIFICLIR orta şiddette ve ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatlikullanılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2).

Pediyatrik popülasyon:

Fidaksomisinin güvenliliği ve etkililiği, 18 yaşın altındaki çocuklarda henüz belirlenmemiştir. Veri bulunmamaktadır.

4.3. Kontrendikasyonlar

Etkin maddeye veya Bölüm 6.1'de listelenen yardımcı maddelerin herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda DIFICLIR kullanımı kontrendikedir.

Bu tıbbi ürün soya yağı ihtiva eder. Eğer fıstık ya da soyaya alerjiniz varsa, bu tıbbi ürünü kullanmayınız.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Şiddetli anjiyoödemi de içeren aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir (Bkz. Bölüm 4.8). DIFICLIR ile tedavi sırasında şiddetli alerjik bir reaksiyonun ortaya çıkması halinde, tıbbi ürünkesilmeli ve uygun önlemler alınmalıdır.

Makrolidlere karşı alerji geçmişi olan bazı hastalarda aşırı duyarlılık reaksiyonları raporlanmıştır. Fidaksomisin, bilinen makrolid alerjisi olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Klinik verilerin sınırlı olması nedeniyle, fidaksomisin ciddi böbrek yetmezliği veya orta şiddette ya da ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır (bkz. bölüm 5.2).

Klinik verilerin sınırlı olması nedeniyle, fidaksomisin psödomembranöz kolit, fulminan veya yaşamı tehdit eden CDI (C. difficile enfeksiyonu) hastalarında dikkatli kullanılmalıdır.

Siklosporin, ketokonazol, eritromisin, klaritromisin, verapamil, dronedaron ve amiodaron gibi güçlü P-glikoprotein inhibitörleri ile birlikte uygulanması önerilmemektedir (bkz. Bölüm 4.5 ve5.2).

2/10

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

P-gp inhibitörlerinin fidaksomisin üzerindeki etkisi


Fidaksomisin, bir P-gp substratıdır. P-gp inhibitörü siklosporin A'nın tek dozları ve DIFICLIR'in sağlıklı gönüllülerde eşzamanlı uygulaması, fidaksomisinin Cmaks değerinde 4 kat, EAAdeğerinde ise 2 kat artış ile ve fidaksomisinin başlıca aktif metaboliti OP-1118'in Cmaks değerinde9,5 kat, EAA değerlerinde ise 4 kat artış ile sonuçlanmıştır. Maruziyetteki bu artışın klinikleilişkisi bilinmemekle beraber, siklosporin, ketokonazol, eritromisin, klaritromisin, verapamil,dronedoran ve amiodoran gibi güçlü P-glikoprotein inhibitörleri ile birlikte uygulanmasıönerilmemektedir (bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2).

Fidaksomisin'in P-gp substratları üzerindeki etkisi


Fidaksomisin bağırsak P-gp'inin hafif-orta derecede inhibitörü olabilir.

DIFICLIR'in (günde iki defa 200 mg), digoksine maruziyeti üzerinde küçük, ancak klinik olarak anlamlı olmayan bir etkisi bulunmuştur. Ancak, dabigatran eteksilat gibi düşük biyoyararlanımasahip ve bağırsak P-gp inhibisyonuna daha hassas olan P-gp substratları üzerine daha büyük biretki olduğu göz ardı edilemez.

Fidaksomisinin diğer taşıyıcılar üzerindeki etkisi


Fidaksomisinin, OATP2B1 ve BCRP taşıyıcılarının substratı olan rosuvastatin maruziyetine klinik olarak önemli bir etkisi bulunmamaktadır. Sağlıklı gönüllülerde 200 mg fidaksomisiningünde iki kere tek doz 10 mg rosuvastatin ile birlikte uygulanmasının rosuvastatinin EAACınaetkisi bulunmamıştır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Etkileşim çalışmaları sadece yetişkinlerde yapılmıştır.

Pediyatrik popülasyon

Etkileşim çalışmaları sadece yetişkinlerde yapılmıştır.

4.6. Gebelik ve LaktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Fidaksomisinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin herhangi bir veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar üreme toksisitesine bağlı doğrudan ya da dolaylı zararlı etkigöstermemektedir. Tedbir amaçlı olarak, gebelik sırasında DIFICLIR kullanımındankaçınılmalıdır.

3/10

Laktasyon dönemi

Fidaksomisinin ve metabolitlerinin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Fidaksomisine sistemik maruziyetin düşük olması nedeniyle anne sütü ilebeslenen yenidoğanlar / bebekler üzerinde herhangi bir etki öngörülmese de, yenidoğanlara/bebeklere yönelik bir risk olduğu göz ardı edilemez. Emzirmenin durdurulupdurdurulmayacağına ya da DIFICLIR tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedavidenkaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası vetedavinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Fidaksomisinin, sıçanlarda değerlendirildiğinde fertilite üzerine herhangi bir etkisi bulunmamıştır (Bkz. Bölüm 5.3).

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

DIFICLIR'in araç veya makine kullanımı üzerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır veya etkisi ihmal edilebilir düzeydedir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profilinin özeti


En yaygın advers reaksiyonlar, kusma, bulantı ve konstipasyon olmuştur.

Advers reaksiyonların tablo halinde özeti


Tablo 1'de fidaksomisinin

C. difficile

enfeksiyonu tedavisinde günde iki defa uygulaması ile ilişkili bulunan, en az iki hastada rapor edilmiş ve sistem organ sınıfına göre sunulan adversreaksiyonlar gösterilmektedir.

Advers reaksiyonların sıklığı şu şekilde tanımlanmıştır: Çok yaygın (> 1/10), Yaygın (> 1/100 ila < 1/10), Yaygın olmayan (> 1/1.000 ila <1/100), Seyrek (> 1/10.000 ila <1/1.000), Çok seyrek (<1/10.000), Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor). Her bir sıklık gruplamasıiçinde advers ilaç reaksiyonları azalan ciddiyet sırasına göre sunulmaktadır.

4/10

MEdDRA sistem organ sınıfı

Yaygın

Yaygın olmayan

Sıklığı bilinmiyor

Bağışıklık sistemi hastalıkları


Ciltte döküntü, kaşıntı

Aşırı duyarlılık reaksiyonları(anjiyoödem,dispne)*

Metabolizma ve beslenme hastalıkları


İştahta azalma


Sinir sistemi hastalıkları


Baş dönmesi, baş ağrısı, disguzi


Gastrointestinal

hastalıkları

Kusma, bulantı, konstipasyon

Abdominal distansiyon, midede gaz, ağızkuruluğu


Hepato-bilier

hastalıkları


Alanin aminotransferaz artışı


Seçilmiş advers reaksiyonların tanımlanması


*Pazarlama sonrasında anjiyoödem ve dispne gibi akut aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir (Bkz. Bölüm 4.3 ve 4.4).

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir. (www.titck.gov.tr; e- posta:[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Klinik çalışmalar sırasında veya pazarlama sonrası verilerde akut doz aşımına dair bir advers reaksiyon bildirilmemiştir. Ancak, advers reaksiyonlar için olasılık dışlanamaz ve genel destekönlemleri önerilir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özelliklerFarmakoterapötik grup:

Antidiyareikler, intestinal antiinflamatuvar/antiinfektif ajanlar, antibiyotikler

ATC kodu:

A07AA12

5/10

Etki mekanizması


Fidaksomisin, makrosiklik antibakteriyeller sınıfına ait bir antibiyotiktir. Fidaksomisin bakterisidal olup, bakteriyel RNA polimeraz ile RNA sentezini inhibe eder. RNA polimerazı ilerifamisinlerden farklı bir bölgede etkileşir. Klostridiyal RNA polimeraz inhibisyonu,

E. coliC. difficile 'ninin vitro

olarak inhibe ettiğigösterilmiştir.

Farmakokinetik/Farmakodinamik (FK/FD) ilişkisi


Fidaksomisin lokal olarak etki eden bir ilaçtır. Topikal bir ajan olarak, sistemik FK/FD ilişkileri saptanmamıştır, ancak

in vitro

veriler fidaksomisinin bakterisidal aktivitesinin zamana bağımlıolduğunu göstermektedir ve MİK (Minimum İnhibisyon Konsantrasyonu) üzerinde kalan süreparametresinin, klinik etkililiğin öngörülmesine en çok yardımcı olan parametre olabileceğiniakla getirmektedir.

Kırılma noktası


Fidaksomisin, topikal olarak etki eden bir ilaç olup, sistemik enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılamaz; bu nedenle klinik bir kırılma noktasının belirlenmesi anlamlı değildir.Fidaksomisin ve

C. difficile

için, kazanılmış direnç özellikleri gösteren izolatlardaki yabani tippopülasyonu ayıran epidemiyolojik eşik değeri > 1 mg/L'dir.

Antimikrobiyal spektrum


Fidaksomisin,

C. difficile'eC. difficile'e

karşı MIC90 değeri 0,25 mg/L ve ana metaboliti OP-1118'inise MIC90 değeri 8 mg/L'dir. Gram negatif organizmalar, intrinsik olarak fidaksomisine duyarlıdeğildir.

Bağırsak florası üzerine etkiler


Çalışmalar, fidaksomisin tedavisinin CDI hastalarında

Bacteroides

konsantrasyonlarını veya feçeste mikrobiyatanın diğer majör komponentlerini etkilemediğini göstermiştir.

Direnç mekanizması


Fidaksomisine karşı direnç kazandırdığı bilinen aktarılabilir herhangi bir unsur bulunmamaktadır. Aynı zamanda P-laktamlar, makrolidler, metronidazol, kinolonlar, rifampin ve vankomisini deiçeren diğer herhangi bir antibiyotik sınıfıyla keşfedilmiş çapraz direnç yoktur. RNApolimerazdaki spesifik mutasyonlar, fidaksomisine karşı azalmış duyarlılık ile ilişkilidir.

Klinik etkililik


Pivot klinik çalışmalarda, tedaviyi izleyen 30 gün içerisindeki rekürens oranı, ikincil sonlanım noktası olarak değerlendirilmiştir. Rekürens oranı (relapslar da dahil olmak üzere) fidaksomisin

6/10

ile anlamlı olarak daha düşük bulunmuştur (%14,1'e karşı %26; %95 GA [%-16,8, %-6,8]), ancak bu çalışmalar, enfeksiyonun yeni bir suşla tekrarına karşı koruma sağladığının kanıtlamasıiçin prospektif olarak dizayn edilmemiştir.

Klinik çalışmalarda hasta popülasyonunun tanımı


CDI hastalarıyla yapılan iki klinik çalışmada, hastaların %47,9'u (479/999) (protokole uygun popülasyon) >65 yaşındaydı ve hastaların %27,5'i (275/999) çalışma periyodu sırasındaeşzamanlı antibiyotiklerle tedavi edildi. Hastaların %24'ü, başlangıçtaki hastalık şiddeti açısındanaşağıda verilen üç kriterden en az birini karşılamıştır: vücut sıcaklığı >38,5°C, lökosit sayısı>15.000 veya kreatinin değeri >1,5 mg/dL. Fulminan kolitli hastalar ve birden fazla CDIepizodunun görüldüğü hastalar (önceki 3 ay içerisinde birden daha fazla önceki epizot geçirilmesişeklinde tanımlandı) çalışmaya dahil edilmemiştir.

Periyatrik popülasyon

Avrupa İlaç Ajansı, C. difficile'nin neden olduğu enterokoliti bulunan pediyatrik popülasyonun bir veya daha fazla alt grubunda fidaksomisin ile yapılan çalışmaların sonuçlarını sunmayükümlülüğünü ertelemiştir (pediyatrik kullanım hakkında bilgilendirme için bkz. 4.2).

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim

:

İnsanlardaki biyoyararlanımı bilinmemektedir. Sağlıklı erişkinlerde, 200 mg fidaksomisin uygulamasını takiben Cmaks yaklaşık 9,88 ng/ml ve AUC0-t 69,5 ng*saat/ml olup, Tmaks 1,75saattir. CDI hastalarında, fidaksomisinin ve ana metaboliti OP-1118'in ortalama doruk plazmaseviyeleri, sağlıklı yetişkinlerden 2 ila 6 kat daha fazla olma eğilimindedir. 10 gün süreyle her 12saatte bir, 200 mg fidaksomisin uygulamasını takiben plazmadaki fidaksomisin ve OP-1118birikimi oldukça sınırlı bulunmuştur.

Plazmadaki fidaksomisin ve OP-1118 Cmaks değerleri, yağ içeriği yüksek bir öğün sonrasında %22, açlıkta ise %33 daha düşük bulunmuştur, ancak maruz kalınan miktar (AUC0-t) eşdeğerolmuştur.

Fidaksomisin ve metaboliti OP-1118, P-gp'in substratlarıdır.

In vitro

çalışmalarda, fidaksomisinin ve metaboliti OP-1118'in BCRP, MRP2 ve OATP2B1 taşıyıcılarının inhibitörleri olduğunu gösterilmiş, ancak substratları oldukları bulunmamıştır.Klinik kullanım koşulları altında fidaksomisin'in, OATP2B1 ve BCRP taşıyıcıları için birsubstrat olan rosuvastatin maruziyeti üzerinde klinik olarak anlamlı bir etkisi yoktur (bkz. Bölüm4.5). MRP2 inhibisyonunun klinik anlamı halihazırda bilinmemektedir.

7/10

Dağılım

:

Fidaksomisin'in emiliminin çok sınırlı olması nedeniyle, insanlardaki dağılma hacmi bilinmemektedir.

Biyotransformasyon

:

Fidaksomisinin sistemik absorpsiyonunun düşük seviyelerde olması nedeniyle, plazmadaki metabolitlere ilişkin kapsamlı herhangi bir analiz yapılmamıştır. Ana metaboliti OP-1118,izobütiril esterin hidroliziyle oluşur.

İn vitro

metabolizma çalışmaları, OP-1118 oluşumununCYP450 enzimlerine bağımlı olmadığını göstermiştir. Bu metabolit aynı zamanda antimikrobiyaletkililik gösterir (bkz. bölüm 5.1).

Fidaksomisin CYP450 enzimlerini

in vitro

indüklemez ya da inhibe etmez.

Eliminasyon

:

Tek doz 200 mg fidaksomisin uygulamasını takiben, uygulanan dozun büyük bölümü (%92'nin üzerinde) feçeste fidaksomisin veya metaboliti OP-1118 (%66) olarak bulunmuştur. Sistemikolarak mevcut fidaksomisinin ana atılım yolakları karakterize edilmemiştir. İdrarla atılımı ihmaledilebilir düzeydedir (<%1). İnsan idrarında OP-1118'in yalnızca çok düşük seviyeleri tespitedilirken, fidaksomisin hiç saptanmamıştır. Fidaksomisinin yarılanma ömrü yaklaşık 8-10 saattir.

Hastalardaki karakteristik özellikler

Yaşlı Hastalar:


Plazma seviyelerinin yaşlılarda yükseldiği görülmektedir (yaş > 65). Fidaksomisin ve OP-1118 seviyeleri, > 65 yaş hastalarda, < 65 yaş hastalar ile karşılaştırıldığında yaklaşık 2 kat dahayüksek bulunmuştur. Bu farkın klinik olarak anlamlı olduğu düşünülmemektedir.

Inflamatuvar bağırsak hastalığı:


Açık etiketli, tek kollu bir çalışmadan elde edilen veriler doğrultusunda, eşlik eden inflamatuar bağırsak hastalığı (İBH) olan CDI hastalarında IBH'si olmayan hastalarla karşılaştırıldığında,fidaksomisin veya ana metaboliti OP-1118'in plazma konsantrasyonlarında önemli bir farklılıkbulunmamıştır.

Eşlik eden İBH'si olan CDI hastalarında maksimum fidaxomicin ve OP-1118 plazma seviyeleri, IBH'si olmayan CDI hastalarında tespit edilen düzeylerde bulunmuştur.

Karaciğer yetmezliği:


Faz 3 çalışmalarında aktif kronik hepatik siroz öyküsü bulunan hastalardaki sınırlı veriler, sirozu olmayan hastalarda görülen seviyelere kıyasla fidaksomisinin ve OP-1118'in medyan plazmaseviyelerinin yaklaşık 2-3 kat daha yüksek olabileceğini göstermiştir.

8/10

Böbrek yetmezliği:


Sınırlı veriler, fidaksomisin veya OP-1118 plazma konsantrasyonları bakımından böbrek fonksiyonu azalmış hastalar (kreatinin klirensi < 50 ml/dak) ve böbrek fonksiyonu normalhastalar (kreatinin klirensi > 50 ml/dak) arasında majör herhangi bir fark olmadığını önesürmektedir.

Cinsiyet, ağırlık ve ırk:


Sınırlı veriler, cinsiyet, ağırlık ve ırk faktörlerinin fidaksomisin veya OP-1118 plazma konsantrasyonları üzerinde hiçbir majör etkisinin olmadığını ortaya koymaktadır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik dışı veriler, güvenlilik farmakolojisi, tekrarlayan doz toksisitesi, genotoksisite ve üreme toksisitesi üzerine yapılan konvansiyonel çalışmalara dayanarak, insanlara yönelik hiçbir özeltehlike ortaya koymamıştır.

Üreme ve fertilite parametreleri, intravenöz fidaksomisin ile 6,3 mg/kg/gün'e kadar olan dozlarda fidaksomisin ile tedavi edilen sıçanlarda, istatistiksel olarak anlamlı herhangi bir farklılıkolmadığını göstermiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Çekirdek tablet

:

Mikrokristalin selüloz Prejelatinize nişasta (mısır)

Hidroksipropil selüloz Bütillenmiş hidroksitoluenSodyum nişasta glikolatMagnezyum stearat

Film Kaplama

:

Polivinil alkol Titanyum dioksit (E171)

Talk

Polietilen glikol Lesitin (Soya)

6.2. Geçimsizlikler

Geçerli değildir.

9/10

6.3. Raf ömrü

36 Ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Alu/Alu folyo blisterlerde 20 x 1 film kaplı tablet (her bir blisterde 10 film kaplı tablet; karton başına 2 blister).

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller 'Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği' ve 'Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmelikleri'ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş.

Büyükdere Caddesi Ali Kaya Sokak No:5 34394 Levent/Şişli, İstanbulTel: 0 212 350 80 00Faks: 0 212 350 84 64

8. RUHSAT NUMARASI

2021/228

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 13.08.2021 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

13.08.2021

10/10

İlaç Bilgileri

Dificlir 200 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Fidaksomisin

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.