Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Tionamid 250 Mg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

TİONAMİD 250 mg kaplı tablet

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Protionamid 250 mg

Yardımcı madde(ler):

Sukroz 129,75 mg

Yardımcı maddeler için 6.1.'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Kaplı tablet

Yeşil renkli, bikonveks yuvarlak kaplı tablet

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

TİONAMİD yetişkinlerde ve çocuklarda

Mycobacterium tuberculosis

'in sebep olduğu tüm tüberküloz formlarının tedavisinde diğer antitüberküloz ajanlarla kombine kullanımdaendikedir.

TİONAMİD sadece ilk basamak ilaçlara karşı direnç veya bu ilaçların toksisite durumlarında ikinci basamak antimikobakteriyel ilaç olarak endikedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

TİONAMİD çoklu-ilaç dirençli tüberküloz tedavisinde deneyimli bir uzman doktor tarafından verilmelidir.

TİONAMİD daima diğer antitüberküloz ajanları ile kombinasyon halinde kullanılmalıdır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Optimum günlük doz 15-20 mg/kg'dır. Normal günlük doz vücut ağırlığı ve toleransa bağlı olarak 500 mg ila 750 mg (günde 1 g'a kadar)'dır. Bu günlük doz tek başına alınabildiği gibidayanıklılığı artırmak için gün boyunca iki doza bölünerek de alınabilir.

Tedavi süresi:

Antitüberküloz tedavisinin süresi seçilen rejime, hastanın klinik ve radyografik cevaplarına, simir ve kültür sonuçlarına ve

Mycobacterium tuberculosis'in

hastadan veya şüpheli kaynakvakalarından izole edildiği duyarlılık çalışmalarına bağlıdır.

Eğer tedavi kesilirse, tedavi programı, kesilmenin uzunluğuna, tedavi ile geçen süreye (erken veya geç) ve hastanın durumu vb'e bağlı olarak bir sonraki tamamlanma tarihine kadaruzatılmalıdır.

Bir doz unutulduğunda ve bu 6 saat içinde fark edildiğinde, unutulan doz mümkün olduğunca

°. Bu belge, güvenli eleKtroniK imza ile imzalanmıştır. ...'d§rk§n aknmatetev JBr sâMakadoz 6n@fmalxprogramıpaagöreralıam:alı4ırtarEğer'6r/saatti60k4aha


Belge Dı


1

geç fark edilirse, normal doz zamanında alınmalıdır. Unutulan tekli dozlar için çiftli dozlar alınmamalıdır.

Uygulama şekli:

Oral yoldan kullanılır.

TİONAMİD aç veya tok karnına alınabilir. Gıdalarla birlikte veya uyku zamanı alınması gastorintestinal dayanıklılığı artırabilir (bkz. Bölüm 5.2.).

Dayanıklılığı değerlendirmek ve artırmak için, tedavi günlük 125 mg-250 mg'lık doz ile başlanabilir ve hasta tarafından tölere edildikçe kademeli titrasyonla optimal doza ulaşılabilir.Dozlar, birkaç gün içinde 125-250 mg'lık artışlarla tam doza ulaşılana kadar artırılmalıdır.

Tüm hastalara protionamid kullanırken piridoksin (vitamin B6) alması önerilmelidir. Yetişkinler için önerilen doz, 100 mg'dır ve çocuklar, kilolarıyla orantılı bir doz almalıdır(günde 10-50 mg aralığında olacak şekilde 1-2 mg/kg/gün).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Protionamid karaciğerde CYP450 sistemi tarafından, hangi CYP enziminin sorumlu olduğunun bilinmemesine rağmen, hemen hemen tamamen metabolize edilir. Ciddi karaciğeryetmezliği bulunan hastalarda kullanımından kaçınılmalıdır. Hafif ila orta derece karaciğeryetmezliği olan hastalar için veri mevcut değildir. Renal olarak çok az protionamid vücuttanatılır ve böbrek yetmezliği bulunan hastalarda doz ayarlanmasının gerekli olduğudüşünülmemektedir.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda 15-20 mg/kg/gün'lük önerilen dozlar genellikle gün boyunca 2-3 doza bölünür (günde 1 g'a kadar). Tek günlük doz bazen uykudan hemen önce bazen de ana yemeklebirlikte verilebilir.

Tüberkülozun kombinasyon tedavisinde protionamidin ağırlığa dayalı doz ayarlama şeması
Vücut Ağırlığı
Günlük tablet sayısı (doz)
Çocuklar

5-10 kg
0,5 tablet (125 mg/gün)
11-18 kg
1 tablet (250 mg/gün)
19-24 kg
1,5 tablet (375 mg/gün)
25-29 kg
2 tablet (500 mg/gün)
Yetişkinler

30-45 kg
2 tablet (500 mg/gün)
46-70 kg
3 tablet (750 mg/gün)
> 70 kg
4 tablet (1000 mg/gün)

Geriyatrik popülasyon:

Erişkin dozları kullanılabilir.

2

4.3. Kontrendikasyonlar

• Şiddetli karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlarda,

• Serebral nöbet bozuklukları ve psikozlarda,

• Periferik nöropati ve optik nörit, tioizonikotianamid türevlerine alerjik olanlarda,

• İlacın içerdiği etkin madde ya da yardımcı maddelere alerjik olanlarda,

• Hamilelerde ve emziren kadınlarda kesinlikle kullanılmamalıdır.

4.4.Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Direnç


Tüberküloz tedavisinde tek başına protionamidin kullanımı hızlıca direnç gelişimi ile sonuçlanır. Bunun olması kaçınılmazdır, bu sebeple uygun diğer antitüberküloz ilaçlar veyaduyarlılık testlerinin sonuçlarına dayanılarak seçilen ilaçlarla birlikte kullanılır. Ancak uzmandoktor tarafından uygun görülmesi halinde duyarlılık testleri sonuçlanmadan önce de tedavibaşlatılabilir.

Karaciğer toksisitesi


Protionamid tedavisi boyunca sarılıkla birlikte veya sarılık olmaksızın bilirubin ve alkalin fosfataz, karaciğer transaminaz seviyelerinin artışının yanı sıra toksik hepatit, obstruktifsarılık, akut hepatik nekroz bildirilmiştir. Tedaviden önce referans karaciğer fonksiyon testleriyapılmalı ve serum transaminazları tedavi süresince her 2-4 haftada bir izlenmelidir. Eğersemptomlarla birlikte veya semptomsuz transaminaz seviyeleri Normal Üst Limit'in (ULN)beş katını geçerse veya sarılık ve/veya hepatit semptomları ile birlikte ULN'in üç katınıgeçerse TİONAMİD 250 mg kaplı tablet veya eşzamanlı uygulanan diğer potansiyel olarakhepatoksik ilaçlar laboratuvar anomalileri çözülene kadar geçici olarak kesilmelidir.Hepatoksisiteye sebep olan ilaçların belirlenmesinden sonra sıralı olarak bu ilaç (veya ilaçlar)yeniden verilebilir.

Diabetes mellitus hastalarında artmış bir hepatoksisite riski tanımlanmıştır.

Nörolojik etkiler


Protionamid dahil tiamid antimikobakteriyeller ile pellegra benzeri sendromun yanında psikotik rahatsızlıklar, ensefalopati, periferal ve optik nörit bildirilmiştir. Bazı vakalarda busemptomlar, nikotinamid ve piridoksin sübstitüsyonları ile düzeltilmiştir. Bu sebepleprotionamidin nörotoksik etkilerini önlemek için piridoksinin eşzamanlı kullanımı şiddetleönerilmektedir.

Protionamid tedavisi sırasında nöropati oluşumunu önlemek için günde 50-100 mg piridoksin verilmelidir. Bu özellikle izoniazide bağlı nörit geçirenler için geçerlidir.

Protionamid tedavisi uzun sürerse periyodik olarak göz muayenesi ve nörolojik muayene yaptırılmalıdır.

Protionamidle diğer nikotinik asit türevleri, izoniazid, pirazinamid, etionamid ve nikotinik asit arasında çapraz alerji görülebilir.

Protionamid, depresyonu veya başka bir psikiyatrik rahatsızlığı olan hastalara, epilepsisi olanlara ve kronik alkoliklere dikkatle verilmelidir. Tedavi esnasında kesinlikle alkolalınmamalıdır.

Özellikle mukoz membranlarda olmak üzere pelegra hastalığında gözlenen vitamin B ve nikotinik asit eksikliğine bağlı deri reaksiyonları gözlenebilir, bu durumda ilacın kesilmesigerekebilir.

3

Kan şekeri


Protionamid tedavisi hipoglisemi ile ilişkilendirildiğinden, TİONAMİD ile tedaviden önce ve tedavi boyunca kan şekeri periyodik olarak gözlenmelidir. Diabetes mellitus'ta kan şekerikontrolü, artan hipoglisemi riski de dahil, protionamid tedavisi sırasında daha zor olabilir(bkz. bölüm 4.5).

Diyabetik hastalarda kan şekeri sık olarak izlenmelidir.

Koagulopati görülen hastalarda dikkat edilmelidir.

Hipotiroidizm


Protionamid gibi tiamid antimikobakteriyeller ile tedavi esnasında bildirilmiş olan guatrlı veya guatrsız hipotiroidizm için tiroid fonksiyonunun periyodik olarak izlenmesi önerilir.Etionamidle ilgili bazı guatr ve hipotiroid vakaları mevcut olduğundan ve diyabetlilereverildiğinde diyabet kontrolü zorlaştığından, protionamid de bu tip hastalarda dikkatlekullanılmalıdır.

Alerjik reaksiyonlar


Protionamid, döküntü ve ateş ile ciddi alerjik hipersensitiviteye neden olabilir. Bu oluşursa, TİONAMİD tabletlerin kullanımı kesilmelidir.

Görme bozuklukları


Protionamid görme bozukluklarına sebep olabileceğinden, TİONAMİD ile tedaviden önce ve tedavi süresince oftalmoskopi önerilir.

Yardımcı Maddeler


TİONAMİD, sukroz içerir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glukoz -galaktoz malabsorsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Rifampisin ve protionamid gibi tiamid antimikobakteriyellerinin eşzamanlı uygulanması, muhtemelen ölümcül olan sarılıkla seyreden yüksek sıklıkta bir hepatitle ilişkilendirilir.Tedaviden sağlanacak yarar risklerden ağır basmadıkça eşzamanlı uygulamadankaçınılmalıdır ve bu durumda hasta, klinik belirtiler ve karaciğer fonksiyon bozukluğusemptomları yanı sıra karaciğer fonksiyon test anomalileri açısından düzenli olarakizlenmelidir.

Protionamid izoniazid ile birlikte verildiğinde kandaki protionamid konsantrasyonu artar. Bu nedenle protionamid dozu azaltılmalıdır (= ikiye bölünür ve 500 mg'ı geçmez).

Protionamid, izoniyazid bozunmasını yavaşlatır.

Tioamidlerin bozunması kimotripsinle azalır.

Etionamidle izosiyanidin eşzamanlı uygulanması hem hızlı hem de yavaş asetilatörlerde serum izoniyazid konsantrasyonunu artırır. Eğer eşzamanlı uygulamanın gerekli olduğunakarar verilirse, takviye olarak piridoksin verilmelidir, ayrıca izoniyazidin yan etkileri(periferal nörit, hepatotoksisite, ensefalopati) izlenmelidir.

4

Etionamid ve sikloserin eş zamanlı uygulandığında reversibl pellegra benzeri bir ensefalopati oluşmuştur. Bu, piridoksin metabolizmasından kaynaklanmış olabilir.

İnsülin veya kan şeker düzeyini azaltan ilaçların dozu azaltılmalıdır.

Alkol ile birlikte alındığında santral sinir sistemini uyarıcı etkisi artar. Etionamid tedavisi süresince aşırı etanol kullanımının psikotik reaksiyonlara zemin hazırladığı bildirilmiştir vebu sebeple protionamid kullanımından kaçınılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Pediyatrik popülasyon:

Veri yoktur.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda gerekli olmadıkça TİONAMİD kullanılmamalı veya uygun ilacın kullanılma durumunda uygun bir doğum kontrol yöntemiuygulanmalıdır.

İlacın doğum kontrol yöntemlerine bilinen bir etkisi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hamile kadınlarda protionamid kullanımına dair veriler sınırlıdır veya bulunmamaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkzBölüm 5.3).

TİONAMİD, hamile kadınlardaki klinik durum protionamid ile tedaviyi gerektirmedikçe hamilelerde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Protionamid ile tedavi gören kadınların yeni doğan bebeklerinde/infantlarında protionamid tespit edilmiştir. Protionamidin yeni doğanlara/infantlardaki etkisi bilinmemektedir.Emzirmenin veya TİONAM

İD

ile tedavinin kesilmesi konusunda karar; tedavinin anneyeyararı ve anne sütünün bebeğe yararı değerlendirilerek verilmelidir.

Hem emziren anne hem de bebeği için takviye piridoksin (Vitamin B6) önerilir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Protionamidin/metabolitlerinin üreme yeteneği ve fertilite üzerine etkisini gösteren veriler bulunmamaktadır. Hayvan çalışmalarında erkek ve dişi bireylerin üreme yeteneği üzerineetkileri değerlendirilmemiştir.

5

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerine etkileriyle ilgili çalışma yapılmamıştır. Yine de hastanın araç ve makine kullanma yeteneği değerlendirilirken, hastanın klinik durumu veTİONAMİD'in advers etki reaksiyon profili dikkate alınmalıdır.

4.8. İstenmeyen etkiler

Protionamid tedavisi ile ilişkili en az bir advers olay aşağıda vücut sistem, organ sınıfına ve mutlak sıklığına göre belirlenmiştir. Advers etkilerin sıklık gruplandırması şöyledir: Çokyaygın ( > 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1000 ila < 1/100); seyrek(> 1/10.000 ila < 1/1000); çok seyrek (< 1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor). Ek olarak, etionamidin pazarlama sonrası görülen yan etkilerin sıklıkgruplandırması bilinmiyor olarak belirtilmiştir. Veriler, sayısı bilinmeyen bir gönüllüpopülasyondan toplandığından, sıklık tahmini yapılamamaktadır. Protionamidle muhtemelsıradan ilişkili bu olaylar ciddiyetleri ve bildirilme sayıları dikkate alınarak bulunmuştur. Hersıklık grubunda istenmeyen etkiler azalan ciddiyet sıralaması ile sunulmaktadır.

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Trombositopeni

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Bilinmiyor: Pellegra benzeri sendrom, hipotiroidizm, hipoglisemi Psikiyatrik hastalıklar

Bilinmiyor: Depresyon, konfüzyon, konsantrasyonda güçlük, psikoz, intihara teşebbüs.

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: Başağrısı, sersemlik, uyuşukluk, asteni, parestezi

Bilinmiyor: Ensefalopati, periferal nörit, koklama duyusuyla ilgili rahatsızlıklar.

Kardiyovasküler hastalıklar

Bilinmiyor: Postural hipotansiyon

Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın: Metal ya da sülfür tadı, ağız kuruluğu, tükrük artışı, anoreksi, bulantı

Yaygın olmayan: Kusma, mide yanması, karın ağrısı, tokluk hissi, diyare, kabızlık,

meteorizm, kulak altı tükürük bezlerinin şişmesi.

Hepato-bilier hastalıklar

Çok yaygın: Transaminaz düzeyinde artış Yaygın: Hepatit, sarılık.

Bilinmiyor: Karaciğer yetmezliği.

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Bilinmiyor: Pellagroid reaksiyonlar, fotodermatoz, ragad, stomatit, akne, şilit, glosit ve alopesi

6

Üreme sistemi ve meme hastalıkları

Bilinmiyor: Jinekomasti, menstrüal rahatsızlık, impotens

Göz hastalıkları

Bilinmiyor: Göz bozuklukları (diplopi, bulanık görme, optik nörit)

Bkz. sinir sistemi hastalıkları

Kulak ve iç kulak-hastalıkları

Bilinmiyor: Ototoksisite.

Kas ve iskelet sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Artralji, artrit.

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

Bilinmiyor: Ürelitiyazis

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları

Bilinmiyor: Hemoptizi

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Alerjik reaksiyonlar

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonların raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TUFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; eposta:[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0312 218 35 99).

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Şiddetli doz aşımı vakaları literatürde tanımlanmamıştır. Doz aşımı durumunda, tedavi semptomatik olmalıdır. Protionamid diyalize uygun değildir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grubu : Antimikobakteriyeller, Tüberküloz tedavisinde kullanılan ilaçlar ATC kodu: J04AD01

Protionamid

M. tuberculosis'M. kansasii, M. lepraeM. avium5.2. Farmakokinetik özellikler

Genel özellikler

7

Emilim:


Protionamid oral olarak alındığında tamamına yakını absorplanır. Protionamid'in sağlıklı gönüllülerde tek doz uygulamasını takiben ortalama (±SD) protionamid Cmaks değeri 1729ng/ml (±768 ng/ml), EAÂ0-t'e tekabül eden değer 5661 ng.h/ml (±1679 ng.h/ml). Ortalama(±SD) protionamid tmaks değeri 1,2 (±0,62) saattir.

Dağılım:


Plazma proteinleri bağlanması yaklaşık %30'dur ve dağılım hacmi yaklaşık 80 litre olarak bildirilmiştir. Protionamidin serebrospinal sıvıya penetrasyonu iyidir.

Biyotransformasyon:


Protionamid sonradan nikotinamid ve nikotinik asit formlarına metabolize olan aktif sülfoksitlerine ve diğer inaktif metabolitlerine dönüşür.

Eliminasyon:


Protionamid ekstensif karaciğer metabolizmasına maruz kalarak birkaç farklı metabolite dönüşür, sadece verilen dozun yaklaşık %1'i değişmemiş olarak idrarla atılır. Protionamid-sülfoksit ana metabolittir; antibakteriyel aktivitesi olduğu bildirilmiştir. Protionamidin plazmayarı ömrü yaklaşık 2-3 saattir.

Doğrusallık/Doğrusal olmayan durum:

Veri bulunmamaktadır.

Özel popülasyonlar


Böbrek/Karaciğer yetmezliği

: Farmakokinetik veriler ne böbrek yetmezliği ne de hafif ila orta derecede karaciğer yetmezliği olan hastalar mevcut değildir.

Çocuklar


Protionamid farmakokinetiğinin çocuklarda kullanımına dair verileri kısıtlıdır. 0-12 yaş arası çocuklarda gerçekleştirilen bir çalışmada günlük kullanılan 15-20 mg/kg dozların hastalarınçoğunluğunda hedeflenen konsantrasyon 2,5 ^g/ml'in üzerinde bir Cmax değeri elde edildiğigörülmüştür. Hedeflenen bu konsantrasyon değeri yayınlanmış uzman görüşlerinedayanmaktadır. Maruziyet yaşça küçük, özellikle 2 yaşından küçük hastalarda daha düşükolma eğilimindedir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri:

Genotoksisite ve karsinojenik potansiyele dair çalışmalara dayanan klinik öncesi veriler, insanlar için özel bir zararın olmadığını işaret etmektedir.

Protionamid ile yürütülen hayvan çalışmaları, ilacın farelerde, tavşanlarda ve sıçanlarda embriyotoksik ve teratojenik etkilerinin bulunduğunu göstermektedir. Erkek ve dişi bireylerinüreme yeteneği üzerine etkileri ile ilgili yapılmış çalışmalar bulunmamaktadır.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Mikrokristalin selüloz Polivinilpirolidon K 30Kroskarmelloz sodyum

Belge Do

8

Magnezyum stearat

Şellak

(Laccifer lacca

böceği kaynaklı reçine)

Sukroz

Talk

Arap zamkı Titanyum dioksitEuroblend greenNişasta

Polietilen glikol 6000

6.2. Geçimsizlikler

Uygulanmaz.

6.3. Raf ömrü

24 ay

İlk açılıştan sonra 25°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Kuru yerde, sıkı kapatılmış kaplarda saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

50 ve 500 kaplı tablet içeren amber renkli, pilverpruf plastik kapaklı cam şişeler.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

KOÇAK FARMA İlaç ve Kimya Sanayi AŞ.

Mahmutbey Mah. 2477. Sok. No:23

Bağcılar/İstanbul

Tel. : 0212 410 39 50

Faks : 0212 447 61 68

8. RUHSAT NUMARASI(LARI)

212/74

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 24.09.2007 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TA

RİHİ


9

İlaç Bilgileri

Tionamid 250 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Protionamid

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.