KISA ÜRÜN BİLGİSİ
¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'abildirmeleri beklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8 Advers reaksiyonlar nasıl raporlanır?
1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI
RIXUBIS 500 IU/5 mL IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz ve çözücü Steril
2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:
Bir flakon, nominal olarak 500 IU nonakog gamma (rekombinant insan koagülasyon faktörü IX [rDNA]) içerir; 5 mL'lik çözücü ile sulandırıldıktan sonra 100 IU/mL'lik bir konsantrasyonakarşılık gelmektedir.
Potens (IU), Avrupa Farmakopesi tek aşamalı pıhtılaşma tayini kullanılarak belirlenmektedir. RIXUBIS'in spesifik aktivitesi yaklaşık olarak 200-390 IU/mg proteindir.
Nonakog gamma (rekombinant koagülasyon faktörü IX), 415 amino asit içeren tek zincirli, saflaştırılmış bir glikoproteindir. Rekombinant DNA teknolojisi yoluyla bir Çin hamsteri over(CHO) hücre serisinde üretilmektedir.
Yardımcı maddeler:
Bir flakon 19 mg sodyum içerir.
Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.
3. FARMASÖTİK FORM
Enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon ve çözücü.
Toz, beyaz/beyaza yakın renktedir. Çözücü berrak ve renksizdir.
4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1 Terapötik endikasyonlar
Hemofili B (konjenital faktör IX eksikliği) hastalarında kanamanın tedavisi ve profilaksisinde endikedir.
RIXUBIS, tüm yaş gruplarındaki hastalarda endikedir.
4.2 Pozoloji ve uygulama şekli
Tedavi, hemofili tedavisi alanında deneyimli bir hekimin gözetiminde uygulanmalıdır.
1
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Tedavinin izlenmesi
Tedavi esnasında uygulanacak dozun ve tekrarlanan enjeksiyonların sıklığının belirlenmesi için uygun plazma faktör IX seviyelerinin tayin edilmesi önerilmektedir. Farklı hastalarınfaktör IX'a verdikleri yanıt yarılanma ömrü ve recovery değerlerinin (düzelme) farklı olmasınedeniyle değişkenlik gösterebilir. Vücut ağırlığı düşük veya yüksek olan hastalarda,belirlenen dozda düzenlemeler yapılması gerekebilir. Özellikle majör cerrahi müdahalelerde,plazma faktör IX aktivite tayini ile yerine koyma tedavisinin tam takibi gerekmektedir.
İstenen plazma faktör IX seviyesinin elde edildiğinden emin olmak için, uygun bir faktör IX aktivite tayini kullanılarak değerlerin dikkatle izlenmesi tavsiye edilmektedir ve gerekligörülmesi halinde, dozda ve tekrarlanan infüzyonların sıklığında uygun düzenlemeleryapılmalıdır. Faktör IX aktivitesini belirlemek için aktive parsiyel tromboplastin zamanına(aPTT) dayanan tek aşamalı pıhtılaşma tayininde plazma faktör IX aktivitesi sonuçlarıkullanılan aPTT reaktifinin tipinden ve tayinde kullanılan referans standarttan anlamlı ölçüdeetkilenebilmektedir. Bu durum, tayin yapan laboratuvarın ve/veya tayinde kullanılan reaktifindeğiştirilmesi durumunda özellikle göz önünde bulundurulmalıdır.
Pozoloji:
Replasman tedavisinin dozu ve süresi, faktör IX eksikliğinin ciddiyetine, kanama yerine, büyüklüğüne, hastanın klinik durumuna, yaşına ve faktör IX'un recovery değeri ve yarılanmaömrü gibi farmakokinetik parametrelerine bağlıdır.
Uygulanan faktör IX dozu, faktör IX ürünleri için geçerli Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standardına uygun olarak Uluslararası Ünite (IU) şeklinde ifade edilir. Plazmadaki faktör IXaktivitesi, yüzde olarak (normal insan plazmasına göre) ya da Uluslararası Ünite (plazmadakifaktör IX'a ilişkin Uluslararası Standarda göre) olarak ifade edilir.
Bir Uluslararası Ünite (IU) faktör IX aktivitesi, bir mL normal insan plazmasındaki faktör IX miktarına eşdeğerdir.
Yetişkin popülasyonuKanadıkça tedavi
Gerekli faktör IX dozu için yapılan hesaplama, 1 kg vücut ağırlığı başına 1 Uluslararası Ünite (IU) faktör IX'un plazma faktör IX aktivitesini 0,9 IU/dL (aralık: 0,5 - 1,4 IU/dL) ya da 12 yaşve üzerindeki hastalarda normal aktivitenin %0,9'u oranında arttırdığı yönündeki ampirikbulguya dayanır (daha ayrıntılı bilgi için bkz. Bölüm 5.2).
Gereken doz aşağıdaki formül kullanılarak belirlenir: 12 yaş ve üzerindeki hastalar
Gerekli doz =
vücut ağırlığı istenen faktör IX gözlenen düzelmenin resiprokali/
(kg) artışı (%) veyagözlenen düzelmenin karşılığı
(IU/dL) (dL/kg)
IU/kg başına 0,9 IU/dL recovery değeri elde etmek için, doz aşağıda belirtildiği şekilde hesaplanır:
2
istenen faktör IX
Gerekli doz =
x artışı (%) veya x 1,1 dL/kg (IU/dL)
Uygulanacak doz ve uygulama sıklığı, her hastanın kliniğine göre bireysel olarak belirlenmelidir.
Aşağıdaki hemorajik olayların varlığı durumunda, faktör IX aktivitesi, ilgili dönemde belirtilen plazma aktivite düzeyinin (normalin %'si veya IU/dl olarak) altına düşmemelidir.Kanama epizodları ve cerrahi girişimlerde uygulanacak dozun belirlenmesi için aşağıdakitablo kullanılabilir:
Kanamanın derecesi / Cerrahi prosedür tipi |
Gereken
düzeyi
(IU/dL) |
faktör IX (%) veya |
Doz sıklığı (saat) / Tedavi süresi (gün) |
Kanama
Erken dönem hemartroz, kas içi kanama veya ağız içikanama |
20 - 40 |
|
Uygulama her 24 saatte bir tekrarlanır. Ağrı ile kendinigösteren kanama epizodudüzelinceye kadar veya iyileşmegörülünceye kadar en az 1 gün. |
|
|
|
Ağrı ve akut hareket kısıtlılığı |
Daha yaygın hemartroz, kas içi kanama veya hematom |
30 - 60 |
|
düzelinceye kadar 3-4 gün veya daha uzun süreyle her 24 saattebir tekrarlanan infüzyon. |
Hayatı tehdit eden kanamalar |
60 - 100 |
|
Tehlike geçinceye kadar her 8 ila 24 saatte bir tekrarlanan infüzyon. |
Cerrahi
Minör: diş çekimi dahil |
30 - 60 |
İyileşme görülünceye kadar en az 1 gün, her 24 saatte bir. |
|
|
|
Yeterli yara iyileşmesi görülünceye kadar her 8-24 saatte |
Majör cerrahi |
80 - 100
(pre- ve postoperatif) |
bir tekrarlanan infüzyon, daha sonra faktör IX aktivitesini % 30ile%60 (IU/dl) seviyesinde |
|
|
|
korumak için en az 7 gün süreyle tedavi devamı. |
Majör cerrahi veya hayatı tehdit eden kanama durumlarında replasman tedavisinin dikkatle izlenmesi özellikle önemlidir.
Profılaksi
Ağır hemofili B hastalarında kanamaya karşı uzun süreli profılaksi için, 12 yaş ve üzerindeki hastalarda olağan dozlar, 3-4 gün arayla vücut ağırlığı başına 40 - 60 IU faktör IX'dur. Bazıdurumlarda, hastanın farmakokinetik özelliklerine, yaşına, kanama fenotipine ve fizikselaktiviteye bağlı olarak doz aralığının azaltılması ya da uygulanan dozun artırılması gerekebilir.
3
Uygulama şekli:
İntravenöz kullanım.
Ürünün hastanın kendisi ya da sağlık personeli olmayan bir kişi tarafından uygulanması için uygun eğitimin alınması gerekmektedir. Uygulama hızı dakikada 10 mL'yi geçmeyecek şekildehastanın rahat edeceği bir hızda olmalıdır.
Sulandırmadan sonra elde edilen çözelti berrak ve renksizdir, yabancı partiküller içermez ve pH değeri 6,8 ile 7,2 arasındadır. Ozmolalitesi 240 m osmol/kg'dan daha yüksektir.
Uygulama öncesi tıbbi ürünün sulandırılmasına ilişkin talimatlar için bkz. Bölüm 6.6. Bu ürünle yalnızca plastik luer-lock enjektörler kullanılmalıdır.
Devamlı infüzyon
RIXUBIS'i sürekli infüzyon şeklinde uygulamayınız.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Yeterli veri yoktur.
Pediyatrik popülasyon:
Pozoloji, yetişkinlerde ve 12-17 yaş arasındaki pediatrik popülasyonda aynıdır.
12 yaşından küçük pediyatrik hastalar için;
Kanadıkça tedavi:
Gereken faktör IX dozu için yapılan hesaplama, 1 kg vücut ağırlığı başına 1 Uluslararası Ünite (IU) faktör IX'un plazma faktör IX aktivitesini 0,7 IU/dL (aralık: 0,31 - 1,0 IU/dL) yada 12 yaşından küçük hastalarda normal aktivitenin %0,7'si oranında arttırdığı yönündekiampirik bulguya dayanır (daha ayrıntılı bilgi için bkz. Bölüm 5.2).
Gerekli doz aşağıdaki formül kullanılarak belirlenir:
12 yaşından küçük hastalar:
Gerekli doz =
vücut ağırlığı istenen faktör IX gözlenen düzelmenin resiprokali/
x x
(kg) artışı (%) veyagözlenen düzelmenin karşılığı
(IU/dL) (dL/kg)
IU/kg başına 0,7 IU/dL recovery değeri elde etmek için, doz aşağıda belirtildiği şekilde hesaplanır:
istenen faktör IX
vücut ağırlığı
Gerekli doz = x artışı (%) veya x 1,4 dL/kg
(kg) (IU/dL)
Kanama epizodları ve cerrahi girişimlerde uygulanacak dozun belirlenmesi için erişkin hastalar için sunulan doz önerileri tablosu (yukarıdaki bölüme bakınız) kullanılabilir.
Profilaksi:
4
12 yaşından küçük pediyatrik hastalar için önerilen doz aralığı, 3-4 gün arayla 40 - 80 IU/kg faktör IX'dur. Bazı durumlarda, hastanın farmakokinetik özelliklerine, yaşına, kanamafenotipine ve fiziksel aktiviteye bağlı olarak doz sıklığının azaltılması ya da uygulanan dozunartırılması gerekebilir.
Geriyatrik popülasyon:
RIXUBIS ile yapılan klinik çalışmalara 65 yaş ve üzerindeki hastalar dahil edilmemiştir. Yaşlı bireylerin tedaviye genç hastalardan farklı yanıt verip vermediği bilinmemektedir. Tümhastalarda olduğu gibi, yaşlı hastalar için de doz seçimi hastaya özel yapılmalıdır.
4.3 Kontrendikasyonlar
RIXUBIS, ürünün etkin maddesine, Bölüm 6.1'de sıralanmış yardımcı maddelere ya da fare veya hamster proteinlerine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.
4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri
Aşırı Duyarlılık
RIXUBIS ile alerjik tipte aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Ürün eser miktarda hamster proteinleri içermektedir. Hastalara ya da bakıcılarına, aşırı duyarlılık semptomları ortayaçıkması durumunda tıbbi ürün kullanımını derhal durdurmaları ve doktorlarıyla iletişimegeçmeleri tavsiye edilmelidir. Hastalar kurdeşen, yaygın ürtiker, göğüste sıkışma, hırıltılısolunum, hipotansiyon gibi aşırı duyarlılık reaksiyonlarının erken belirtileri ve anafilaksikonusunda bilgilendirilmelidir.
Risk, özellikle yüksek riskli gen mutasyonları taşıyan hastalar olmak üzere, daha önce tedavi almamış hastalarda (PUP), faktör IX konsantreleri için ilk maruziyetin erken fazlarında enyüksek düzeydedir. Literatürde, özellikle yüksek riskli gen mutasyonu taşıyan hastalarda faktörIX inhibitörü ile alerjik reaksiyonların ortaya çıkması arasında bir ilişki olduğunu gösterenbildirimler mevcuttur. Bu nedenle, alerjik reaksiyonların ortaya çıktığı hastalar inhibitör varlığıaçısından değerlendirilmelidir.
Anaflaktik şok durumunda şok tedavisine yönelik mevcut standart medikal tedaviler uygulanmalıdır.
İnhibitör Gelişimi
Hastalar, insan koagülasyon faktörü IX (rDNA) ürünlerinin kullanıldığı tekrarlanan tedavilerden sonra, nötralize edici antikorların (inhibitörlerin) gelişimi açısından takip edilmelidir. Buinhibitörlerin titresi uygun biyolojik tayin yöntemi kullanılarak Bethesda Ünitesi (BU) cinsindenölçümlenmektedir.
Literatürde, faktör IX inhibitörü ile alerjik reaksiyonların ortaya çıkması arasında bir ilişki olduğunu gösteren bildirimler mevcuttur. Bu nedenle, alerjik reaksiyonların ortaya çıktığıhastalar inhibitör varlığı açısından değerlendirilmelidir. Faktör IX inhibitörü saptanan hastalarda,daha sonraki faktör IX uygulamalarıyla anafilaksi riskinin artabileceği göz önündebulundurulmalıdır.
Faktör IX konsantreleri ile alerjik reaksiyon riskinden dolayı faktör IX'un ilk uygulamaları,
5
tedaviyi yürüten hekimin takdirine göre, alerjik reaksiyonlar için uygun tıbbi bakımın sağlanabileceği yerlerde ve tıbbi gözetim altında yapılmalıdır.
Nefrotik sendrom
Faktör IX inhibitörü olan hemofili B hastalarında, immün tolerans indüksiyonu girişimini takiben nefrotik sendrom bildirilmiştir.
Tromboembolizm
Karaciğer hastalığı olanlarda, post-operatif dönemdeki hastalara, yenidoğanda veya trombotik fenomen ya da DIC riski altındaki hastalara bu ürün uygulandığında, potansiyel trombotikkomplikasyon riskinden dolayı, trombotik ve tüketim koagülopatisinin erken bulguları içinuygun biyolojik testi içeren klinik gözetim başlatılmalıdır. Bu durumların her birinde,RIXUBIS tedavisinin sağladığı yarar, söz konusu komplikasyonların riski ile karşılaştırılarakdeğerlendirilmelidir.
Kardiyovasküler olaylar
Kardiyovasküler risk faktörlerinin bulunduğu hastalarda, FIX replasman tedavisi kardiyovasküler riski artırabilir.
Kateterle ilişkili komplikasyonlar
Uygulama için Santral Venöz Kateter (SVK) kullanımının gerekli olduğu durumlarda, lokal enfeksiyonlar, bakteremi ve kateter bölgesinde trombozu içeren SVK ile ilişkili komplikasyonriski göz önünde bulundurulmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Pediyatrik popülasyon:
Belirtilen uyarılar ve önlemler hem erişkin hem de çocuklar hastalar için geçerlidir.
Yardımcı maddelerle ilgili değerlendirmeler
Sulandırma sonrasında flakon başına 0,83 mmol sodyum (19 mg) içermektedir. RIXUBIS'in pozolojisine ve vücut ağırlığına bağlı olarak hastalar birden fazla flakon alabilir. Bu durum,kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.
İzlenebilirlik
Biyoteknolojik ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.
4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri
İnsan koagülasyon faktörü IX (rDNA) ürünleri ile diğer tıbbi ürünler arasında etkileşim bildirilmemiştir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler
Herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.
Pediyatrik popülasyon:
6
Herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.
4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye
Gebelik Kategorisi C'dir.
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Yeterli veri yoktur.
Gebelik dönemi
Faktör IX'un hamile kadınlarda kullanımına ilişkin veri yoktur veya sınırlı miktardadır. Faktör IX ile hayvan üreme çalışmaları gerçekleştirilmemiştir. Bu nedenle faktör IX hamilelikte veemzirme döneminde, yalnızca gerçekten gerekiyor ise kullanılmalıdır.
RIXUBIS gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Laktasyon dönemi
Nonakog alfanın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Bu nedenle faktör IX emzirme döneminde, yalnızca gerçekten gerekiyor ise kullanılmalıdır.
RIXUBIS gerekli olmadıkça emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
Üreme yeteneği /Fertilite
RIXUBIS'in fertilite üzerindeki etkilerine ilişkin veri yoktur.
4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
RIXUBIS'in araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
4.8 İstenmeyen etkiler
Güvenlilik profilinin özeti
Seyrek olarak aşırı duyarlılık ya da alerjik reaksiyonlar (anjiyoödem, infüzyon yerinde yanma ve batma, üşüme, yüz ve boyunda kızarma, yaygın ürtiker, baş ağrısı, kurdeşen, hipotansiyon, letarji,bulantı, huzursuzluk, taşikardi, göğüste sıkışma, karıncalanma, kusma, hırıltılı solunum dahil)gözlenmiştir ve bu vakaların bazıları şiddetli anafilaksiye (şok dahil) ilerlemiştir. Bureaksiyonların şiddetli anafilaksiyle seyrettiği bazı hastalarda faktör IX inhibitörlerinin gelişimiile yakın zamansal ilişki ortaya çıkmıştır (bkz. bölüm 4.4).
Alerjik reaksiyon öyküsü olan ve faktör IX inhibitörü olan hemofili B hastalarında, immün tolerans tedavisi girişimini takiben nefrotik sendrom bildirilmiştir.
Çok seyrek olarak hamster proteinine karşı antikor gelişimi ile birlikte aşırı duyarlılık reaksiyonları gözlemlenmiştir.
7
Hemofili B hastalarında, faktör IX'e karşı nötralizan antikorlar (inhibitörler) gelişebilir. Bu tür inhibitörlerin oluşması durumu klinik yanıtın yetersiz olmasıyla anlaşılmaktadır. Böyledurumlarda uzmanlaşmış bir hemofili merkezine başvurulması önerilmektedir.
Faktör IX ürünlerinin uygulanmasını takiben potansiyel tromboembolik epizod riski söz konusudur ve bu risk düşük saflıktaki preparatlar için daha yüksektir. Düşük saflıktaki faktör IXürünlerinin kullanımı, miyokard infarktüsü, dissemine intravasküler koagülasyon, venöz trombozve pulmoner embolizm olaylarıyla bağlantılı bulunmuştur. Saflık düzeyi yüksek faktör IXkullanımı seyrek olarak bu tür advers reaksiyonlarla bağlantılıdır.
Advers reaksiyonların listelenmesi
RIXUBIS ile yapılan klinik çalışmalara, en az bir kez RIXUBIS'e maruz kalmış olan 99 hasta dahil edilmiştir ve toplam 5 advers reaksiyon bildirilmiştir. Aşağıda sunulan tablo MedDRAsistem organ sınıflamasına (SOC ve Tercih Edilen Dönem Seviyesi) uygun olarakhazırlanmıştır.
İstenmeyen etkiler aşağıdaki kategorilere göre listelenmiştir: çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000),çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden tahmin edilemiyor).
Advers reaksiyonlar, her bir sıklık grubunda azalan ciddiyet sıralamasına göre sunulmaktadır.
Klinik araştırmalara ve spontan bildirimlere dayanan Advers İlaç Reaksiyonları Bağışıklık sistemi hastalıklarıBağışıklık sistemi hastalıkları
Bilinmiyor: Aşırı duyarlılıka)
Sinir sistemi hastalıkları
Yaygın: Disguzi (tat alma bozukluğu)
Kas-iskelet ve bağ doku hastalıkları
Yaygın: Ekstremitede ağrı
a) Bu ADR aşağıda yer alan bölümde açıklanmıştır.
Seçilen advers reaksiyonları tanımıAşırı Duyarlılık
Alerjik tip reaksiyonlar dispne, pruritus, yaygın ürtiker ve döküntü ile kendini göstermiştir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Pediyatrik popülasyon:
Çocuklardaki advers reaksiyonların sıklığı, tipi ve şiddetinin erişkinlerle aynı olması beklenmektedir. Bununla birlikte, klinik çalışmalara yalnızca daha önce tedavi almış hastalarkaydedildiğinden, daha önce tedavi almamış hastalara ilişkin veri mevcut değildir; dolayısıyla,
risk altındaki bu popülasyonda inhibitör gelişimine ilişkin immünojenisite araştırması
8
yapılmamıştır.
Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması
Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e-posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).
4.9 Doz aşımı ve tedavisi
RIXUBIS'in tavsiye edilen düzeyin üzerindeki dozlarda gösterdiği etkiler tanımlanmamıştır.
5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1 Farmakodinamik özellikler
Farmakoterapötik grup:
Antihemorajikler, kan koagülasyon faktörü IX.
ATC kodu:
B02BD04.
Etki Mekanizması
RIXUBIS, rekombinant koagülasyon faktörü IX (nonakog gamma) içermektedir. Faktör IX, molekül kütlesi yaklaşık 68.000 Daltonluk olan tek zincirli bir glikoproteindir. K vitamininebağımlı bir koagülasyon faktörüdür ve karaciğerde sentezlenmektedir. Faktör IX, intrensekkoagülasyon yolağında faktör XIa, ekstrensek yolakta ise faktör VII/doku faktörü kompleksitarafından aktive edilir. Aktive olmuş faktör IX, aktive olmuş faktör VIII ile birlikte faktörX'u aktive eder. Aktive olan faktör X, protrombini trombine dönüştürür. Daha sonra trombin,fibrinojeni fibrine dönüştürür ve bir pıhtı oluşur.
Farmakodinamik Etkileri
Hemofili B, faktör IX düzeylerindeki azalmaya bağlı olarak ortaya çıkan cinsiyete bağlı herediter bir koagülasyon bozukluğudur ve spontan olarak veya kaza ya da cerrahi travmasonucunda eklemler, kaslar veya iç organlarda şiddetli kanamalarla sonuçlanmaktadır.Replasman tedavisi ile plazma faktör IX düzeyleri artmakta ve faktör eksikliği geçici olarakdüzeltilerek kanama eğilimlerinin engellenmesi sağlanmaktadır.
Klinik etkililik ve güvenlilik:
Daha önce tedavi almış olan 12 yaş ve üzerindeki hastalarda profilaksi ve kanama kontrolü:
RIXUBIS'in etkililiği, daha önce tedavi almış olan (PTP) 12- 59 yaşları arasındaki toplam 73erkek hastanın dahil edildiği ve hastalara profilaksi ve/veya kanama dönemler/ kanamaatakları için RIXUBIS uygulanan kombine bir faz 1/3 çalışmanın açık etiketli, kontrollüolmayan bölümünde değerlendirilmiştir. Çalışmaya ağır (faktör IX düzeyi <% 1) veya orta(faktör IX düzeyi <%2) hemofili B hastaları dahil edilmiştir. Tüm gönüllüler şiddetli (faktörIX düzeyi <% 1) veya orta dereceli (faktör IX düzeyi <%2) hemofili B hastalarındanoluşmuştur. Elli dokuz PTP, profilaksi için RIXUBIS kullanmıştır. Minimum 3 ay boyuncaRIXUBIS kullanan bu PTP'lerin 56'sı profilaksi için yapılan etkililik değerlendirmesine dahil
9
edilmiştir. Buna ek olarak 14 PTP, yalnızca kanama epizodlarının tedavisi için RIXUBIS kullanmıştır. Çalışmaya alınmadan önceki 12 ay içerisinde tedavi gerektiren en az 12 kanamaepizodu geçirmiş hastalar kanadıkça tedavi grubuna dahil edilmiştir. Gerekli görüldüğündetedavi kohortundaki gönüllülerde, kayıttan önceki 12 ay içinde tedavi gerektiren en az 12belgelenmiş kanama epizodu ortaya çıkmış olması koşulu aranmıştır. İhtiyaç durumunda tedavialan grupta ortalama tedavi süresi 3,5 ± 1,00 ay (medyan 3,4 ay, aralık: 1,2-5,1 ay) olmuş,ortalama toplam yıllık kanama oranı (ABR) 33,9 ± 17,37 ve medyan oran 27,0 (aralık: 12,9 -73,1) olarak saptanmıştır.
RIXUBIS profilaksisi sırasındaki ortalama ABR, tüm kanamalar için 2,0, spontan kanamalar için 0,0 ve eklem kanamaları için 0,0 olmuştur. Yirmi dört hastada (%42,9) sıfır kanamaortaya çıkmıştır.
Toplam 249 kanama epizodu RIXUBIS ile tedavi edilmiş ve bu kanamaların 197'sini eklem kanamaları, 52'sini de eklem dışı kanamalar (yumuşak doku, kas, vücut boşluğu, intrakraniyalve diğer) oluşturmuştur. Toplam 249 kanama epizodundan 163'ünün orta dereceli, 71'ininminör ve 15'inin majör kanama olduğu saptanmıştır. Tedavi, kanamanın şiddetine, nedenineve bölgesine göre bireyselleştirilmiştir. İki yüz kırk dokuz kanama epizodunun çoğu (211;%84,7) 1-2 infüzyonla tedavi edilmiştir. Kanamanın durdurulmasındaki hemostatik etkinlik,tedavi edilen tüm kanama epizodlarının %96'sında mükemmel veya iyi olarakdeğerlendirilmiştir.
12 yaşından küçük PTP'lerde profilaksi ve kanama kontrolü:
RIXUBIS'in etkililiği, yaşları 1,8 ile 11,8 (yıl; medyan yaş 7,10) arasında değişen ve 11'i < 6 yaşında olan toplam 23 erkek PTP'nin dahil edildiği ve hastalara profilaksi ve kanamaepizodlarının kontrolü için RIXUBIS uygulanan bir kombine faz 2/3 çalışmadadeğerlendirilmiştir. Çalışmaya ağır (faktör IX düzeyi <% 1) veya orta (faktör IX düzeyi <%2)hemofili B hastaları dahil edilmiştir. Yirmi üç gönüllünün tümü minimum 3 ay süreyleRIXUBIS profilaksisi almış ve profilaksi için yapılan etkililik değerlendirmesine dahiledilmiştir.
Medyan ABR, tüm kanamalar için 2,0, spontan kanamalar için 0,0 ve eklem kanamaları için 0,0 olarak belirlenmiştir.
Dokuz hastada (%39,1) sıfır kanama ortaya çıkmıştır.
Toplam 26 kanama epizodu RIXUBIS ile tedavi edilmiş ve bunların 23'ünü travmatik, 2'sini spontan ve 1'ini nedeni bilinmeyen kanamalar oluşturmuştur. On dokuz kanamanın eklem dışı(yumuşak doku, kas, vücut boşluğu, intrakraniyal ve diğer) ve 7 kanamanın eklem kanamasıolduğu ve bunlardan 1'inin hedef eklemde ortaya çıktığı belirlenmiştir. Yirmi altı kanamaepizodundan 15'inin minör, 9'unun orta dereceli ve 2'sinin majör olduğu kaydedilmiştir. Tedavi,kanamanın şiddetine, nedenine ve bölgesine göre bireyselleştirilmiştir. Hastaların çoğu (23;%88,5) 1-2 infüzyonla tedavi edilmiştir. Kanamanın durdurulmasındaki hemostatik etkinlik,tedavi edilen tüm kanama epizodlarının %96,2'sinda mükemmel veya iyi olarakdeğerlendirilmiştir.
Perioperatif yönetim:
Perioperatif koşullarındaki güvenlilik ve etkililik, ağır ve orta Hemofili B hastası RIXUBIS
10
kullanan erkek PTP'lerin dahil edildiği prospektif, açık etiketli, kontrollü olmayan, çok merkezli bir faz 3 çalışmada değerlendirilmiştir. Per-protokol etkililik analizi, majör veyaminör cerrahi girişim, dental veya diğer invazif cerrahi prosedürlerin uygulandığı 17-57yaşları arasındaki 27 hastaya uygulanan 37 cerrahi girişimi içermektedir. On üç ortopedik ve 3dental cerrahi girişim de dahil olmak üzere, 20 prosedür majör girişimleri içermiştir. On dişçekimini de içeren 17 prosedürün minör olduğu kabul edilmiştir. Majör cerrahi girişimuygulanan hastalarda farmakokinetik (PK) değerlendirme yapılması gerekli görülmüştür. Tümhastalarda uygulanan doz, belirlenen en son bireysel recovery değerlerine dayanaraksaptanmıştır. RIXUBIS için önerilen başlangıç yükleme dozu, cerrahi sırasında faktör IXaktivitesinin majör cerrahi girişimler için %80-100 ve minör cerrahi girişimler için %30-60düzeyinde sürdürülmesini sağlayacak şekilde belirlenmiştir. RIXUBIS bolus infüzyon yoluylauygulanmıştır.
Hemostaz, çalışma süresi boyunca korunmuştur.
5.2 Farmakokinetik özelliklerGenel Özellikler
Daha önce tedavi almış 12 yaş ve üzerindeki hastalar:
Kombine faz 1/3 pivotal çalışma kapsamında, kanaması olmayan erkek gönüllülerde (> 15 yaş) RIXUBIS ve bir karşılaştırma ajanının değerlendirildiği randomize, kör, kontrollü, çaprazgeçişli bir farmakokinetik çalışması yapılmıştır. Hastalara tek bir intravenöz infüzyon yoluylaiki üründen biri uygulanmıştır. Per protokol analiz setinde (n = 25) ortalama (± SD) vemedyan RIXUBIS dozu sırasıyla 74,69±2,37 ve 74,25 IU/kg ve aralık 71,27 - 79,38 IU/kgolarak belirlenmiştir. Farmakokinetik parametreler, her bir infüzyondan en fazla 72 saat sonraalınan kan örneklerinde yapılan faktör IX aktivitesi ölçümlerinden hesaplanmıştır.
İlk çapraz geçişli PK çalışmasına katılan ve 26±1 hafta (ortalama ± SD) süreyle RIXUBIS ile profilaksi uygulanarak en az 30 günlük bir RIXUBIS maruziyet süresi (ED) elde edilen erkekgönüllülerin dahil edildiği açık etiketli, kontrollü olmayan bir çalışmada farmakokinetikdeğerlendirme RIXUBIS için tekrarlanmıştır. Tekrarlanan farmakokinetik çalışmasındaRIXUBIS, sınırları 64,48 - 79,18 IU/kg olan bir doz aralığında kullanılmıştır (n = 23).
Değerlendirilebilir hastalar için farmakokinetik parametreler (per-protokol analiz) aşağıdaki tabloda sunulmaktadır.
Değer |
RIXUBIS
Başlangıçtaki çapraz geçişli çalışma (N=25) |
RIXUBIS
Tekrar Değerlendirme (N=23) |
AUC0-72 saat (IU.saat/dL)a Ortalama±SDMedyan (aralık)
|
1067,81±238,42 1108,35 (696,07-1571,16)
|
1156,15±259,44 1170,26 (753,85-1626,81)
|
Cmaks'da recovery değeri (IU/dL:IU/kg)b
|
0,87±0,22
|
0,95±0,25
|
Ortalama ± SD Medyan (aralık)
|
0,88 (0,53-1,35)
|
0,93 (0,52-1,38)
|
Yarılanma ömrü (saat) Ortalama±SD
|
26,70±9,55
|
25,36±6,86
|
Medyan (aralık)
|
24,58 (15,83-52,34)
|
24,59 (16,24-42,20)
|
Cmaks (IU/dL)
|
66.22±15.80
|
72,75±19,73
|
|
11
|
Ortalama±SD Medyan (aralık)
|
68,10 (41,70-100,30)
|
72,40 (38,50-106,30)
|
Ortalama kalış süresi (saat)
Ortalama±SD
Medyan (aralık)
|
30,82±7,26 28,93 (22,25-47,78)
|
29,88±4,16 29,04 (21,32-37,52)
|
Vss c (dL/kg) Ortalama±SDMedyan (aralık)
|
2,02±0,77 1,72 (1,10-3,94)
|
1,79±0,45 1,74 (1,12-2,72)
|
Klirens (dL/(kg.saat)) Ortalama±SDMedyan (aralık)
|
0,0644±0,0133 0,0622 (0,0426-0,0912)
|
0,0602±0,0146 0,0576 (0,0413-0,0945)
|
a İnfüzyondan sonra 0-72 saat arasındaki süreye ait plazma konsantrasyonu-zaman eğrisinin altında kalan alan.
b (Cmaks - başlangıçtaki faktör IX) sonucunun IU/kg cinsinden doza bölünmesiyle hesaplanmıştır; burada Cmaks, infüzyondan sonraki maksimal faktör IX ölçümüdür.c Sabit durumdaki dağılım hacmi
Kombine faz 1/3 çalışmada infüzyondan 30 dakika sonraki recovery değeri, maruziyetin 1. gününde ve 5, 13 ve 26. hafta vizitlerinde ve 26. hafta viziti ile aynı tarihe rastlamamasıdurumunda, çalışma tamamlandığı ya da sonlandırıldığı tarihte tüm gönüllüler içinbelirlenmiştir. Veriler, recovery değeri için zaman içinde tutarlı olduğunu göstermektedir(aşağıda yer alan tabloya bakınız).
İnfüzyondan 30 dakika Sonra recovery değeri
(IU/dL: IU/kg)a Ortalama±SDMedyan (aralık)
|
Maruziyet
1.
Gün
(N=73
) |
5.
Hafta
(N=71) |
13.
Hafta
(N=68) |
26.
Hafta
(N=55) |
Çalışmanın
tamamlandığı/
sonlandırıldığı
tarihb
(N=23) |
0,79±0,20
|
0,83±0,21
|
0,85±0,25
|
0,89±0,12
|
0,87±0,20
|
0,78
|
0,79
|
0,83
|
0,88
|
0,89
|
(0,26-1,35)
|
(0,46-1,48)
|
(0,14-1,47)
|
(0,52-1,29)
|
(0,52-1,32)
|
a (C30dk - başlangıçtaki faktör IX) sonucunun IU/kg cinsinden doza bölünmesiyle hesaplanmıştır; burada C30dk, infüzyondan 30 dakika sonraki faktör IX ölçümüdür.b 26. hafta vizitiyle çakışmıyorsa.
Pediyatrik popülasyon (daha önce tedavi almış 12 yaşından küçük hastalar)
Kombine faz 2/3 pediyatrik çalışma kapsamında, 23 erkek gönüllünün tümünde, RIXUBIS'in ilk farmakokinetik değerlendirmesi kanamanın olmadığı bir durumda yapılmıştır. Her birgönüllüdeki sık kan alma yükünü azaltmak amacıyla, gönüllüler randomize olarak iki kanörneği alım grubundan birine ayrılmıştır. Tam analiz setinde (n = 23) ortalama (± SD) vemedyan RIXUBIS dozu sırasıyla 75,50 ± 3,016 ve 75,25 IU / kg ve aralık 70,0 - 83,6 IU/kgolarak belirlenmiştir. Farmakokinetik parametreler, infüzyondan en fazla 72 saat sonra alınankan örneğinden elde edilen faktör IX aktivitesi ölçümlerinden hesaplanmıştır.
Tüm hastalar (tam analiz seti) için farmakokinetik parametreler aşağıdaki tabloda
12
sunulmaktadır.
|
Değer
AUCsonsuz Ortalama±SDMedyan (aralık)
|
< 6 yaş (N=11)
723,7 ± 119,00 717,2 (488-947)
|
6 - < 12 yaş (N=12)
886,0 ± 133,66 863,7 (730-1138)
|
Tüm Hastalar (N=23)
808,4 ± 149,14 802,9 (488-1138)
|
Yarılanma ömrü (saat) Ortalama±SDMedyan (aralık)
|
27,67 ± 2,66 27,28 (24,0-32,2)
|
23,15 ± 1,58 22,65 (21,8-27,4)
|
25,31 ± 3,13 24,48 (21,8-32,2)
|
Ortalama kalış süresi (saat)
Ortalama±SD Medyan (aralık)
Vss c (dL/kg) Ortalama±SDMedyan (aralık)
|
30,62 ±3,27 30,08 (26,2-36,2)
3,22 ± 0,52 3,16 (2,65-4,42)
|
25,31 ± 1,83 24,74 (23,7-30,3)
2,21 ± 0,32 2,185 (1,70-2,70)
|
27,85 ± 3,73 26,77 (23,7-36,2)
2,7 ± 0,67 2,69 (1,70-4,42)
|
Klirens (dL/(kg.saat)) Ortalama±SDMedyan (aralık)
|
0,1058 ± 0,01650 0,1050 (0,081-0,144)
|
0,0874 ± 0,01213 0,0863 (0,069-0,108)
|
0,0962 ± 0,01689 0,0935 (0,069-0,144)
|
|
a Sıfır zaman noktasından sonsuza kadar plazma konsantrasyonu-zaman eğrisinin altında kalan alan.
|
b Sabit durumdaki dağılım hacmi
Kombine faz 2/3 çalışmada infüzyondan 30 dakika sonraki recovery değeri, ilk farmakokinetik değerlendirmede (maruziyetin 1. günü) ve 5, 13 ve 26. hafta vizitlerinde ve 26. hafta vizitiile aynı tarihe rastlamaması durumunda, çalışma tamamlandığı ya da sonlandırıldığı tarihtetüm gönüllüler için belirlenmiştir. Veriler, tüm pediatrik yaş grupları için recovery değerininzaman içinde tutarlı olduğunu göstermektedir. Aşağıda yer alan tablolara bakınız.
Her iki pediyatrik yaş grubunda, infüzyondan 30 dakika sonra RIXUBIS için recovery değeri:
|
İnfüzyondan 30 |
FK (ED 1) |
5., Hafta |
13., |
26., Hafta |
dakika sonra |
Tüm Hastalar |
Tüm Hastalar |
Hafta |
Tüm Hastalar |
recovery değeri |
(N=22) |
(N=23) |
Tüm Hastalar |
(N=21) |
(IU/dL: IU/kg)a
|
0,67 ±0,16
|
0,68 ± 0,12
|
0,71 ±0,13
|
0,72 ± 0,15
|
Ortalama±SD
|
0,69
|
0,66
|
0,66
|
0,734
|
Medyan (aralık)
|
(0,31 - 1,00)
|
(0,48 - 0,92)
|
(0,51-1,00)
|
(0,51-1,01)
|
|
a (C30dk - başlangıçtaki faktör IX) sonucunun IU/kg cinsinden doza bölünmesiyle hesaplanmıştır; burada C30dk, infüzyondan 30 dakika sonraki faktör IX ölçümüdür.
< 6 yaşındaki pediyatrik hastalarda, infüzyondan 30 dakika sonra RIXUBIS için recovery değeri:
İnfüzyondan 30 |
FK (ED 1) |
5. Hafta |
13. Hafta |
26. Hafta |
dakika sonra |
Tüm Hastalar |
Tüm Hastalar |
Tüm Hastalar |
Tüm |
recovery değeri |
(N=10) |
(N=11) |
(N=10) |
Hastalar |
(IU/dL: IU/kg)a |
0,59 ± 0,13 |
0,63 ± 0,10 |
0,68 ± 0,12 |
0,65 ±0,13 |
Ortalama±SD |
0,59 |
0,6 |
0,66 |
0,61 |
Medyan (aralık) |
(0,31-0,75) |
(0,49-0,80) |
(0.51-0.84) |
(0,51-0,84) |
a(C30dk - başlangıçtaki faktör IX) sonucunun IU/kg cinsinden doza bölünmesiyle
13
hesaplanmıştır; burada C30dk, infüzyondan 30 dakika sonraki faktör IX ölçümüdür.
6 - <12 yaşları arasındaki pediyatrik hastalarda, infüzyondan 30 dakika sonra RIXUBIS için recovery değeri:
İnfüzyondan 30 |
FK (ED 1) |
5. Hafta |
13. Hafta |
26. Hafta |
dakika sonra |
Tüm Hastalar |
Tüm Hastalar |
Tüm Hastalar |
Tüm |
recovery değeri |
(N=12) |
(N=12) |
(N=11) |
Hastalar |
(IU/dL: IU/kg)a |
0,73 ± 0,16 |
0,73 ± 0,13 |
0,73 ± 0,14 |
0,8 ±0,1 4 |
Ortalama±SD Medyan (aralık) |
0,71 (0,51-1,00) |
0,70 (0.48-0,92) |
0,70 (0,54 - 1,00) |
0,78 (0,56-1,01) |
|
a (C30dk - başlangıçtaki faktör IX) sonucunun IU/kg cinsinden doza bölünmesiyle hesaplanmıştır; burada C30dk, infüzyondan 30 dakika sonraki faktör IX ölçümüdür.
|
5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri
RIXUBIS'in tavşan staz modelinde (Wessler-Testi), 750 IU/kg dozda trombojenik olmadığı belirlenmiştir. RIXUBIS, sinomolgus maymunlarında 450 IU/kg doza kadar hiçbir adversklinik, respiratuvar veya kardiyovasküler etkiye neden olmamıştır.
Kanserojenisite, fertilite bozukluğu ve fetüs gelişimi konusunda herhangi bir araştırma yapılmamıştır.
RIXUBIS, fareler, sıçanlar ve sinomolgus maymunlarında yapılan tek doz ve tekrarlanan doz toksisitesi çalışmalarında, 7500 IU/kg (tek doz) ve 750 IU/kg (tekrarlanan uygulama)düzeyine varan dozlarda iyi tolere edilmiştir.
6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER
6.1 Yardımcı maddelerin listesi
Toz
Sukroz
Mannitol
Sodyum klorür
Kalsiyum klorür
L-Histidin
Polisorbat 80
Çözücü
Steril enjeksiyonluk su
6.2 Geçimsizlikler
Bu tıbbi ürün, geçimlilik araştırmaları mevcut olmadığından başka tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.
14
Bu ürünle yalnızca plastik luer-lock enjektörler kullanılmalıdır. Bazı infüzyon ekipmanlarının iç yüzeylerine insan koagülasyon faktörü IX adsorpsiyonu sonucunda yanlış doz uygulamasımeydana gelebilir.
6.3 Raf ömrü
36 ay.
Kullanım durumundaki kimyasal ve fiziksel stabilite, 30°C'den yüksek olmayan bir sıcaklıkta 3 saat süreyle bekletilerek gösterilmiştir. Mikrobiyolojik açıdan bakıldığında, sulandırma yöntemimikrobiyel kontaminasyon riskini önlemediği takdirde ürün derhal kullanılmalıdır. Derhalkullanılmadığı takdirde, kullanım durumundaki saklama süreleri ve koşulları, kullanıcınınsorumluluğundadır. Sulandırılan ürün buzdolabına konmamalıdır.
6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler
RIXUBIS 2-8°C arasında buzdolabında veya 30°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Dondurmayınız.
Tıbbi ürünün sulandırılmasından sonraki saklama koşulları için bölüm 6.3'e bakınız.
6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği
Her bir kutu, tıpası (butil kauçuk) ve geçmeli mühürü olan ve kuru toz içeren bir flakon (tip I cam), tıpası (klorobutil kauçuk) ve geçmeli mühürü olan ve 5 mL'lik çözücü içeren ikinci birflakon (tip I cam) ve iğnesiz bir sulandırma cihazı (BAXJECT II) içerir.
6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler
RIXUBIS, tozun verilen çözücü ile sulandırılmasından sonra intravenöz infüzyon (IV) yoluyla uygulanmalıdır.
-Sulandırma için, sadece ambalaj içinde verilen çözücüyü ve sulandırma cihazını (BAXJECT II) kullanınız.
-Uygulama için luer-lock enjektör kullanılması gereklidir.
-Steril bariyer sistemi veya ambalajı hasar görmüş veya bozulma belirtisi gösteriyorsa BAXJECT II cihazını kullanmayınız.
Sulandırma
Aseptik Teknik Kullanınız.
toz ve çözücü flakonları arasında) ulaşıncaya kadar
1. Ürünün buzdolabında saklanması durumunda, RIXUBISbuzdolabından çıkarınız ve oda sıcaklığına (15°C - 30°Cbekletiniz.
2. Ellerinizi sabun ve sıcak su kullanarak iyice yıkayınız.
3. Toz ve çözücü flakonlarının kapaklarını açınız.
4. Tıpaları alkollü bezle temizleyiniz. Flakonları düz ve temiz bir yüzeye koyunuz.
5. İç kısmına dokunmadan kağıt filmi çıkartarak BAXJECT II cihazının ambalajını açınız
15
(Şekil a). Cihazı ambalajdan çıkarmayınız.
6. Ambalajı ters çeviriniz ve cihazın şeffaf plastik ucunu çözücü içeren flakonun tıpasınageçiriniz. Ambalajı kenarlarından tutunuz ve BAXJECT II cihazının ambalajını çıkarınız(Şekil b). Mavi kapağı BAXJECT II cihazından ayırmayınız.
7. BAXJECT II çözücü flakonuna takılıyken, sistemi ters çevirerek çözücü flakonu cihazın üstkısmında kalacak şekilde tutunuz. Beyaz plastik ucu RIXUBIS tıpasına geçiriniz. Vakum,çözücünün RIXUBIS flakonuna çekilmesini sağlayacaktır (Şekil c).
8. Tüm malzeme çözününceye kadar hafifçe karıştırınız. Ürün hızla çözünür (genellikle 2dakika içinde). RIXUBIS'in tamamen çözünmesini sağlayınız; aksi takdirde sulandırılmışçözeltinin tümü cihaz filtresinden geçmeyecektir. Sulandırılmış tıbbi ürünler, uygulamadanönce partiküllü madde ve renk değişikliği açısından görsel olarak incelenmelidir. Çözelti berrak
veya hafifçe kullanmayınız
|
opalesan
|
olmalıdır. Bulanık olan ya
|
da tortuların
|
bulunduğu çözeltileri
|
Şekil a |
Şekil b t
..... D |
p t |
Şekil |
c |
|
|
[0ur-, i, i-, i, i
JE*jzrJai |
M |
n |
i |
|
|
1
fcf |
.....a
l!
r—<
_ri
|
i
|
Sulandırdıktan sonra preparatı buzdolabına koymayınız. Derhal kullanınız.
Uygulama
Aseptik Teknik Kullanınız
1. Mavi kapağı BAXJECT II cihazından çıkarınız.
Enjektöre hava çekmeyiniz.
Enjektörü BAXJECTII cihazına bağlayınız (Şekil d).
2. Sistemi ters çeviriniz (sulandırılmış çözeltinin bulunduğu flakon üstte olmalıdır).
Pistonu yavaşça geri çekerek sulandırılmış çözeltiyi enjektöre çekiniz (Şekil e).
3. Enjektörü çıkarınız.
4. Enjektöre kelebek iğne takınız. İntravenöz yolla enjekte ediniz. Çözelti, dakikada 10mL'yi aşmayacak şekilde, hastanın kendini rahat hissetmesiyle belirlenen hızda yavaşçauygulanmalıdır.
Şekil d
Şekil e |
|
16
|
Mümkün olduğunda, kullandığınız ürünlerin ve ürün serilerini takip edebilmek için, her RIXUBIS kullanışınızda ürünün adını ve seri numarasını (örneğin günlüğünüze) kaydediniz.Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve“Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmelidir.
7. RUHSAT SAHİBİ
Takeda İlaç Sağlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Levent-Şişli/İSTANBUL
8. RUHSAT NUMARASI
2022/89
9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ
İlk ruhsat tarihi: 26.02.2022 Ruhsat yenileme tarihi:
10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ:
17