Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Sultamat 250 Mg/5ml Oral Süspansiyon İçin Kuru Toz Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

SULTAMAT 250 mg/5 ml oral süspansiyon için kuru toz

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

5 ml'de 250 mg sultamisilin içerir.

Yardımcı maddeler:

Şeker (sükroz) 2065 mg/5 ml

Disodyum hidrojen fosfat (susuz) 75 mg/5 ml Karboksimetilselüloz sodyum15 mg/5 ml

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Oral süspansiyon için kuru toz

Beyaz veya beyaza yakın renkte, homojen, akışkan toz. Sulandırıldığında beyaz veya beyaza yakın renkte, homojen, akıcı süspansiyon.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

SULTAMAT oral süspansiyon kullanımı aşağıdakiler ile sınırlandırılmalıdır:

- beta-laktamaz üretimi yoluyla ampisiline karşı dirençli hale gelmiş olan patojenlerinneden olduğu enfeksiyonlar,

- sorumlu olan patojenin beta-laktamaz üretimi yoluyla ampisiline karşı dirençli halegelmiş olduğundan şüphelenilen şiddetli enfeksiyonlar.

SULTAMAT oral süspansiyon, IM/IV sulbaktam/ampisilin ile tedavisinden sonra oral antibiyotik tedavisine geçmesi gereken hastalarda da kullanılabilir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinlerde:


Erişkinlerde (geriyatrik hastalar dahil) tavsiye edilen toplam günlük doz her 12 saatte bir alınan 375 - 750 mg'dır.

1

Hem erişkinlerde ve hem de çocuklarda tedavi, genellikle pireksi ve diğer enfeksiyon belirtilerinin kaybolmasından 48 saat sonraya kadar devam ettirilir. Tedavi normalolarak 5 - 14 gün süreyle uygulanır, fakat gerekirse tedavi süresi uzatılabilir.

Ateşli romatizmayı ve glomerulonefriti önlemek amacıyla A grubu beta-hemolitik streptokoklara bağlı enfeksiyonun tedavisine en az 10 gün süreyle devam edilmesi tavsiyeolunur.

Çocuklarda:


30 kg'ın altındaki çocuklar için önerilen günlük doz 2-3 ya da 4 doza bölünmüş şekilde (her 12-8 veya 6 saatte bir) 50 mg/kg/gündür. 30 kg ve üstündeki çocuklar için günlükönerilen erişkin dozu ile aynıdır (her 12 saatte 375-750 mg).

Uygulama şekli:

Oral yoldan uygulanır.

Hazırlanışı:


Ölçekteki (27 ml) işaretine kadar, kaynatılmış soğutulmuş su koyup şişe muhteviyatına ilave ederek iyice çalkalayınız. Her kullanımdan önce şişeyi çalkalayınız. Sulandırılmışolarak SULTAMAT süspansiyon buzdolabında saklanmalı, 14 gün içinde kullanılmayankısımlar atılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Ciddi renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi ^ 30 ml/ dak.) sulbaktam ve ampisilinin eliminasyon kinetiği birbirine benzer şekilde etkilenmekte vebirinin diğerine plazma oranları değişmeden kalmaktadır. Böbrek yetmezliğinde dozaralığı, genel ampisilin uygulamasında olduğu gibi, uzatılır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda SULTAMAT dozu vücut ağırlığına ve enfeksiyonun şiddetine göre belirlenir (bkz; Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi).

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda böbrek fonksiyonları yeterli düzeyde ise dozaj ayarlaması erişkin dozu ile aynıdır.

4.3. Kontrendikasyonlar

Sultamisiline, diğer penisilinlere veya formülasyonda yer alan herhangi bir maddeye karşı

2

aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Sultamisilin dahil olmak üzere penisilin tedavisi yapılan hastalarda ciddi, hatta bazen fatal aşırı duyarlılık (ve anaflaktik) reaksiyonlar bildirilmiştir. Bu reaksiyonlar daha ziyadegeçmişinde penisilin ve/veya diğer allerjenlere aşırı duyarlılığı olan kişilerde meydanagelir. Penisiline karşı aşırı duyarlılık hikayesi olan kişiler sefalosporinlerle tedaviedildiğinde şiddetli reaksiyonlar meydana geldiği bildirilmiştir. Bir penisilin tedavisindenönce, geçmişte penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere duyarlılık reaksiyonları olupolmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Eğer allerjik bir reaksiyon meydana gelirse, ilaçkesilmeli ve uygun tedavi başlatılmalıdır.

Ciddi, anaflaktik reaksiyonlar adrenalin ile hemen acil tedavi gerektirir. Oksijen, intravenöz steroidler ve entübasyon dahil solunum yollarına müdahale gerekli olduğuşekilde uygulanmalıdır.

Örneğin toksik epidermal nekroliz (TEN), Stevens-Johnson Sendromu (SJS), eksfoliyatif dermatit ve eritema multiforme gibi şiddetli deri reaksiyonları ampisilin/sulbaktam iletedavi gören hastalarda bildirilmiştir. Şiddetli bir deri reaksiyonu yaşayan hastalar derhaldoktorları ile temas kurmalıdır. SULTAMAT terapisi derhal kesilmeli ve uygun bir tedavibaşlatılmalıdır. (Bkz. Bölüm 4.8).

Her antibiyotik preparatında olduğu gibi, mantarlar dahil duyarlı olmayan organizmaların aşırı üreme belirtileri için devamlı gözlem gereklidir. Superenfeksiyon olduğunda, ilaçkesilmeli ve/veya uygun tedavi uygulanmalıdır.

Clostridium difficileC.difficile

'nin çoğalmasını sağlar.

C.difficile,

CDAD'ya neden olan A ve B toksinleri üretir. Bu enfeksiyonlar antimikrobiyal tedaviye refrakter olabileceğinden ve kolektomi gerekebileceğinden, C.difficile'ninhipertoksin üreten türleri morbidite ve mortalitede artışa neden olur. CDAD, antibiyotikkullanımını takiben diyare görülen tüm hastalarda dikkate alınmalıdır. CDAD'nınantibakteriyel ajanların verilişinden 2 ay sonra ortaya çıktığı rapor edildiği için medikalhikayeye dikkat edilmelidir.

Sarılık ile kolestatik hepatit de dahil farmasötikler tarafından indüklenen karaciğer hasarı

3

ampisilin/sulbaktam kullanımı ile ilişkilendirilmiştir. Hastalar, karaciğer hastalığı belirtileri ve semptomlarının gelişmesi halinde doktorlarına danışmaları konusundabilgilendirilmelidir (Bkz. Bölüm 4.8).

Enfeksiyöz mononükleoz viral kaynaklı olduğundan, tedavide ampisilin kullanılmamalıdır. Ampisilin alan mononükleozlu hastaların büyük bir çoğunluğunda deri döküntüsü görülür.

Uzun süreli tedavilerde, renal, hepatik ve hematopoietik sistemler dahil olmak üzere organ sistem disfonksiyonu yönünden periodik kontroller önerilir.

Sulbaktam ve ampisilinin oral uygulamadan sonra başlıca itrah yolu idrar yoluyladır. Yeni doğanlarda renal fonksiyon tam oluşmadığı için, sultamisilin kullanılırken bu durum gözönünde tutulmalıdır.

SULTAMAT süspansiyon, her 5 ml'lik dozunda 26,8 mg sodyum içermektedir. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

SULTAMAT şeker (sükroz) içermektedir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sukraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir. Bu durum diabetes mellitus hastalarında göz önündebulundurulmalıdır.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Allopurinol:

Ampisilin ve allopurinolün birlikte kullanımı, hastalarda deri döküntüsü görülme sıklığını, yalnız ampisilin alan hastalara göre, önemli derecede artırır.

Antikoagülanlar:

Penisilinler, pıhtılaşma testleri ve trombosit agregasyonu üzerine etki edebilirler. Bu etkiler antikoagülanlar ile artabilir.

Bakteriostatik ilaçlar (kloramfenikol, eritromisin, sulfonamidler, tetrasiklinler): Bakteriostatik ilaçlar penisilinlerin bakterisid etkisi ile etkileşebilirler; birlikte tedavidenkaçınmak en iyisidir.

Östrojen içeren Oral Kontraseptifler:

Ampisilin kullanan kadınlarda, oral kontraseptiflerin etkinliğinin azalmasına dair vakalar bildirilmiştir. Bunlar beklenmeyen gebelikle sonuçlanmıştır. Aradaki ilişki zayıf olmasınarağmen, ampisilin kullanımı sırasında hastalara alternatif veya ilave bir kontraseptif yöntemseçeneği sağlanmalıdır.

4

Metotreksat:

Penisilinlerle birlikte kullanım, metotreksat klerensinde azalma ve buna karşılık olarak metotreksat toksisitesinde artış ile sonuçlanmıştır. Hastalar yakından izlenmelidir.Kalsiyum folinat dozunun artırılması veya daha uzun dönem boyunca uygulanmasıgerekebilir.

Non steroidal antiinflamatuvar İlaçlar (asetilsalisilik asit, indometazin ve fenilbutazon): Penisilinin yarılanma ömründeki artış ile gösterildiği gibi asetilsalisilik asit, indometazin vefenilbutazon penisilinlerin eliminasyonunu uzatabilir.

Probenesid:

Birlikte kullanıldığında, probenesid, ampisilin ve sulbaktamın renal tübüler sekresyonunu azaltır; bu etki serum konsantrasyonlarının artması ve uzaması, eliminasyon yarı ömrününuzaması ve toksisite riskinde artış ile sonuçlanır.

Laboratuvar Test Etkileşmeleri:

Benedict, Fehling reaktifleri ve ClinitestTM kullanılarak yapılan idrar analizlerinde yalancı pozitif glikozüri gözlenebilir. Ampisilinin hamile kadınlara verilmesini takiben, totalkonjuge östriol, östriol-glukuronid, konjuge östron ve östradiol plazmakonsantrasyonlarında geçici bir düşüş kaydedilmiştir. Bu etki aynı zamanda intramüskülerveya intravenöz yoldan uygulanan sulbaktam sodyum / ampisilin sodyum IM/IV ile demeydana gelebilir.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Sulbaktam ve ampisilin plasenta bariyerini aşar. Ancak, insan gebeliğinde kullanım açısından güvenlilik belirlenmemiştir. Gebelikte sulbaktam maruziyetine dair klinikveriler sınırlı olduğundan, önlem olarak gebelik esnasında SULTAMAT kullanımındankaçınılması tercih edilmelidir. Bu yüzden, sultamisilin sadece potansiyel yarar, potansiyelriskten fazla ise gebelik esnasında kullanılmalıdır.

5

Laktasyon dönemi

Anne sütünde düşük konsantrasyonlarda sulbaktam ve ampisilin bulunur. Emziren annelerin sultamisilin kullanımı; bebeklerinde sensitizasyon, diyare, kandidiyaz ve ciltdöküntüsüne sebep olabilir. Bu yüzden SULTAMAT'ın emzirme sırasında kullanımıönerilmez.

Üreme yeteneği/Fertilite

Yapılan hayvan üreme çalışmalarında sultamisilin nedeniyle fertilite bozukluğuveya fetüste zarar olduğuna dairbir kanıt ortaya çıkmamıştır.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Sultamisilin kullanımının ardından sersemlik hissi oluşabileceğinden dikkatli olunması tavsiye edilmektedir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Aşağıdaki tabloda, yetişkinlerde sultamisilin ile yapılan çok dozlu terapötik çalışmalarda görülen tüm advers reaksiyonlar sistem organ sınıfı ve sıklığına göre listelenmiştir.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor) olarak tanımlanmaktadır.

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar

Yaygın :Kandidaz

Bilinmiyor :Pseudomembranöz kolit, patojen direnci

Kan ve Lenf sistemi hastalıkları

Bilinmiyor :Pansitopeni, pıhtılaşma zamanında artış, trombositopeni,

agranulasitoz, lökopeni, nötropeni, hemolitik anemi, anemi, eozinofili, trombositopenik purpura1


Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor : Anafilaktik şok dahil anafilaktoid reaksiyonlar,

anafilaktoid şok1 ve


anafilaktoidreaksiyonlar1Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Bilinmiyor :Anoreksi

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın :Baş ağrısı

6

Yaygın olmayan : Baş dönmesi

Seyrek :

nöbetler

1

Bilinmiyor : Nerotoksisite, somnolans, sedasyon

Vasküler hastalıkları

Bilinmiyor : Alerjik vaskülit

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Bilinmiyor : Dispne

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın : Diyare, mide bulantısı,kusma, karın ağrısı

Yaygın olmayan : Melena,

stomatit1, glosit

1

Seyrek : Enterokolit

Bilinmiyor : Hemorajik enterokolit, ağız kuruluğu, epigastralji, disguzi, mide

gazı, hazımsızlık, dilin renginde değişiklikler

Hepatobiliyer hastalıklar

Bilinmiyor :

Hiperbilirubinemi1

sarılık, anormal karaciğer fonksiyonu (Bkz.

Bölüm 4.4),

kolestatik hepatit1, kolestazisDeri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın : Döküntü, pruritis

Yaygın olmayan : Dermatit

Bilinmiyor : Ürtiker, deri reaksiyonları, eritem, anjiyoödem, toksik epidermal

nekroliz (TEN), Stevens-Johnson sendromu (SJS), eritema multiforme (Bkz. Bölüm 4.4),

akut jeneralize eksantematözpustuloz1,Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

Yaygın olmayan : Artralji

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

Seyrek :

Tubülointerstisyel nefritGenel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yaygın olmayan : Yorgunluk, rahatsızlık

Bilinmiyor : Mukoza inflamasyonu

7

Araştırmalar:

Bilinmiyor : Alanin aminotransferaz artışı, aspartat aminotransferaz artışı (Bkz.

Bölü 4.4),

trombosit agregasyonu değişiklikleri

1

1

italik

' olarak belirtilen yan etkiler ampisilin ve/veya sulbaktam/ampisilin'in IM/IV uygulaması ile ilişkilidir.

Seçilmiş advers reaksiyonların tanımı:

* Pazarlama sonrası dönemde Kounis sendromu vakaları (miyokard enfarktüsü ile birlikte veya tek başına akut miyokard iskemi belirtileri ile ilişkili alerjik reaksiyon) bildirilmiştir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonuTürkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir(www.titck.gov.tr; e-posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 3599).

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Sulbaktam sodyum ve ampisilin sodyumun insanlarda akut toksisitesi üzerine sınırlı bilgi mevcuttur. İlacın aşırı doz kullanımı, temel olarak ilaç ile ilgili yan etkilerden daha yoğunveya bunların uzantısı olan belirtiler meydana getirebilir. P-Laktam antibiyotiklerinBOS'da yüksek konsantrasyonda bulunmasının, nöbet dahil olmak üzere nörolojiketkilere yol açabileceği gerçeği göz önünde tutulmalıdır. Nöbet görülmesi halinde diazepamile sedasyon önerilmektedir. Hemodiyaliz sultamisilinin atılımını hızlandırabilir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Sistemik Kullanılan Antibakteriyeller Beta-laktamaz inhibitörleri dahil penisilin kombinasyonu.

ATC kodu: J01CR04

Oral kullanım için sultamisilin, beta-laktamazların geri-dönüşümsüz bir inhibitörü olan sulbaktam ve beta-laktamaza-karşı-duyarlı bir antibiyotik olan ampisilinin kombinasyonu ileelde edilen bir çift ön-ilaçtır.

8

Etki mekanizması:

Sulbaktam sadece

Neisseriaceae, Acinetobacter calcoaceticus, BacteroidesMoraxella catarrhalisPseudomonas cepacia'ya

karşı belirgin antibakteriyel aktiviteyesahiptir.

Hücreden arındırılmış bakteriyel sistemlerle yapılan biyokimyasal

in vitro

çalışmalarda sulbaktamın, penisiline dirençli organizmalarda oluşan çok önemli beta-laktamazların geri-dönüşümsüz inhibitörü olduğu gösterilmiştir.

Sulbaktamın penisilinlerin dirençli organizmalar tarafından imhasını engelleme potansiyeli, penisiline-dirençli suşlar kullanılarak organizmanın tamamı üzerinde yapılan çalışmalardadoğrulanmıştır.

Sulbaktam penisilinlerle beraber verildiğinde bu suşlara karşı belirgin sinerjik etki göstermiştir.

Bu ürünün bakterisid bileşeni, benzilpenisilin gibi hücre duvarı mukopeptidinin biyosentezinin inhibisyonu yoluyla aktif çoğalma aşamasında duyarlı mikroorganizmalarakarşı etki gösteren, ampisilindir.

SULTAMAT ORAL SÜSPANSİYON, aşağıdakiler dahil olmak üzere geniş bir sınıf gram-pozitif ve gram-negatif bakterilere etkilidir.

Staphylococcus aureusepidermidisStreptococcus pneumoniaeStreptococcus faecalisStreptococcusHaemophilus influenzaeMoraxella catarrhalis;Bacteroides fragilisEscherichia coli, KlebsiellaProteusEnterobacterMorganella morganii; Neisseria gonorrhoeae,Neisseria meningitidis.


Ampisilin dirençli olduğu bilinen

Pseudomonas, CitrobacterEnterobacter5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim:


Sulbaktam ve ampisilinin çifte bir esteri olan sultamisin; "çifte ön-ilaç" için standart bir örnektir. Aslında, absorbsiyon sırasında gastrointestinal mukozanın doku esterazı yoluylahızla hidrolize olur ve antibakteriyel sistemik etki için 1:1 molar oranda iki bileşeni(sulbaktam ve ampisilin) sağlar.

9

Bir sultamisilin oral dozunun biyoyararlanımı, sulbaktam ve ampisilinin aynı miktardaki intravenöz dozunun % 80'idir.

Gıdalar ile eşzamanlı olarak alınması sultamisilinin sistemik biyoyararlanımını etkilemez.

Sultamisilin alınmasını müteakip ampisilin doruk serum seviyeleri, eşit dozdaki oral ampisilinin yaklaşık iki katıdır.

Dağılım:


SULTAMAT oral tüm test edilen sıvılar ve salgılarda terapötik konsantrasyonlara ulaşmıştır. Beyin zarı iltihabı olan durumlar haricinde, serebrospinal sıvıya nüfuz etmesinadirdir.

Eliminasyon:


Sulbaktam ve ampisilinin (sultamisilinin hidrolizinden türetilen) eliminasyon yarı ömürleri, sırayla yaklaşık 0,75 ve 1 saattir. Oral yoldan alınan bir sultamisilin dozunun büyük bölümü(%50 ila %75) idrarda sulbaktam ve ampisilin olarak atılır.

Doğrusallık/Doğrusal olmayan durum:


Yeterli veri yoktur.

Hastalardaki karakteristik özellikler

Karaciğer/Böbrek yetmezliği:


Renal disfonksiyonlu hastalar ve yaşlılarda ilacın eliminasyon yarı ömrü uzar, renal fonksiyonu normal olan yaşlılarda doz ayarı erişkin dozu ile aynıdır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Reversibl glikogenosis laboratuar hayvanlarında görülür, ancak bu olgu zaman ve doz bağımlıdır ve kısa süreli ampisilin/sulbaktam kombine tedavisi süresince terapötik dozlarda vekarşılık gelen plazma düzeylerinde insanlarda gelişmesi beklenmez.

Karsinojenik potansiyeli değerlendirmek için hayvanlarda uzun dönem çalışmalar yapılmamıştır. Sultamisilinin bireysel komponentleri (ampisilin/sulbaktam) mutajenisiteaçısından negatif sonuç vermiştir.

Fare ve sıçanlarda insan dozunu aşan dozlarda üreme çalışmaları yapılmış ve sultamisilin nedeniyle fertilite bozukluğu veya fetüste zarar olduğuna dair bir kanıt ortaya çıkmamıştır.Ancak gebe kadınlar üzerinde yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar yapılmamıştır.

10

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Şeker (sükroz)

Disodyum hidrojen fosfat (Susuz)

Kiraz aroması

Karboksimetil selüloz sodyum Hidroksipropil metil selülozKsantan gumSitrik asit (Susuz)

Aerosil 200

6.2. Geçimsizlikler

Mevcut değildir.

6.3. Raf ömrü

24 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Kuru toz 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Hazırlanan süspansiyon buzdolabında saklanmalı ve 14 gün içinde kullanılmalıdır.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

40 ml'lik cam şişe, plastik kapak, 27 ml'de işaretli plastik ölçek ve 5 ml'lik kaşıktan oluşmaktadır

70 ml'lik cam şişe, plastik kapak, 47 ml'de işaretli plastik ölçek ve 5 ml'lik kaşıktan oluşmaktadır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri”ne uygun olarak imhaedilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Atabay Kimya San. ve Tic. A.Ş.

Acıbadem, Köftüncü Sok. No: 1 Kadıköy 34718 İstanbul/ TÜRKİYE

11

RUHSAT NUMARASI

8.

188/71

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 23.9.1998 Ruhsat yenileme tarihi: 15.05.2006

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

12

İlaç Bilgileri

Sultamat 250 Mg/5ml Oral Süspansiyon İçin Kuru Toz

Etken Maddesi: Sultamisilin

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.