Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Emgality 120 Mg/ml Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Kalem Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'a bildirmeleribeklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8 Advers reaksiyonlar nasıl raporlanır?

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

EMGALITY 120 mg/ml Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Kalem Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Her bir kullanıma hazır kalem 1 ml içerisinde 120 mg galcanezumab içerir.

Galcanezumab Çin hamster overi (CHO) hücrelerinde üretilen bir rekombinant insan monoklonal antikordur.

Yardımcı maddeler:

Yardımcı maddelerin tamamı için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyonluk çözelti içeren kullanıma hazır kalem

EMGALITY berrak cam şırınga içinde çözelti olarak sunulur. İlaç renksiz ya da hafif sarı olabilir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

EMGALITY bir ayda en az 4 migrenli gün geçiren yetişkinlerde migren profilaksisi için endikedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi, migren tanı ve tedavisinde deneyimli hekimler tarafından başlatılmalıdır.

Önerilen doz; ilk olarak 240 mg'lık yükleme dozunu takiben ayda bir kez subkütan yoldan enjekte edilen 120 mg'dır.

1/16

Hastalara bir dozu atladıkları takdirde mümkün olan en kısa süre içinde enjeksiyon yapmaları ve sonrasında aylık dozlamaya devam etmeleri gerektiği söylenmelidir.

Tedavinin yararı tedavi başlanmasından 3 ay sonra değerlendirilmelidir. Tedavinin devamına ait karar hasta bazında verilmelidir. Tedavinin sürdürülmesi gerekliliğinin daha sonra düzenli olarakdeğerlendirilmesi önerilir.

Uygulama şekli:

Subkütan kullanım içindir.

Hasta, Kullanma Kılavuzunu takip ederek kendi kendine galcanezumab enjeksiyonu yapabilir. Galcanezumab abdomen, uyluk, üst kolun arka kısmı veya gluteal bölgeye subkütan yoldanenjekte edilir. Hastalar galcanezumabı eğitim aldıktan sonra ve sağlık personeli bunun uygunolacağını belirlerse kendilerine enjekte edebilirler. Uygulama için kapsamlı yönlendirmelerKullanma Kılavuzu'nda verilmektedir.

Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler:Böbrek yetmezliği

Hafif ile orta dereceli böbrek yetmezliği bulunan hastalarda doz ayarlaması yapılması gerekmemektedir (bkz. Bölüm 5.2).

Karaciğer yetmezliği

Hafif ile orta dereceli karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda doz ayarlaması yapılması gerekmemektedir (bkz. Bölüm 5.2).

Pediyatrik popülasyon

Galcanezumab'ın 6 ila 18 yaş arası çocuklarda güvenlilik ve etkililiği henüz belirlenmemiştir. Bu konuyla ilgili veri yoktur.

Galcanezumab'ın 6 yaşından küçük çocuklardaki migrenin önlenmesi ile ilgili kullanımı bulunmamaktadır.

Geriyatrik Popülasyon

Galcanezumab yaşlı hastalarda (>65 yaş) çalışılmamıştır. Galcanezumabın farmakokinetiği yaştan etkilenmediği için doz ayarlamasına gerek bulunmamaktadır.

4.3 Kontrendikasyonlar

Etkin maddeye veya Bölüm 6.1'de listelenmiş olan yardımcı maddelerden herhangi birine karşı ciddi aşırı duyarlılık (hipersensitivite) durumunda kontrendikedir.

2/16

4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Kardiyovasküler risk

Ciddi majör kardiyovasküler hastalığı olan hastalar, klinik çalışmalara dahil edilmemiştir (bkz. Bölüm 5.1). Bu hastalar için güvenlilik verisi bulunmamaktadır.

Ciddi aşırı duyarlılık

Anafilaksi, anjiyoödem ve ürtiker vakalarının da dahil olduğu ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonu gelişmesi halinde, galcanezumab uygulamasıhemen durdurulmalı ve uygun tedavi başlatılmalıdır. Galcanezumab uygulamasından sonraki 1gün içinde ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonları meydana gelebilir, bununla birlikte geç başlangıçlıvakalar da bildirilmiştir.

Bu tıbbi ürün her 120 mg dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani aslında “sodyum içermez”.

Biyoteknolojik ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

İlaç etkileşim çalışması yapılmamıştır. Galcanezumabın özellikleri doğrultusunda farmakokinetik ilaç etkileşimleri beklenmemektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

Hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6. Gebelik ve laktasyon Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınların tedavi sırasında ve tedaviden sonra en az 5 ay süreyle etkili bir kontrasepsiyon yöntemi kullanmaları önerilir.

3/16

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda galcanezumab kullanımıyla ilgili veriler sınırlıdır. Hayvan çalışmalarında üreme toksisitesi ile ilgili doğrudan veya dolaylı herhangi bir zararlı etki gösterilmemiştir (bkz.Bölüm 5.3). İnsanlarda immünoglobulinin (IgG) plasentaya geçtiği bilinmektedir. Tedbir amaçlıbir önlem olarak, gebelikte galcanezumab kullanımından kaçınılması tercih edilmelidir.

Laktasyon dönemi

Galcanezumabın insanlarda anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İnsanlarda IgG'nin doğumdan sonraki ilk birkaç günde anne sütüne geçtiği ve sonrasında kısa süre içinde düşükkonsantrasyonlara indiği bilinmektedir; sonuç olarak, bu kısa süre zarfında anne sütü alanbebekler için bir risk olduğu göz önüne alınmalıdır. Daha sonra, emzirme dönemindegalcanezumab kullanımı yalnızca klinik açıdan ihtiyaç duyulduğu durumlarda düşünülebilir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Galcanezumabın insanlarda fertilite üzerine etkisi değerlendirilmemiştir. Hayvan çalışmalarında erkek ve dişi fertilitesi ile ilgili doğrudan veya dolaylı herhangi bir zararlı etki gösterilmemiştir(bkz. Bölüm 5.3).

4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Galcanezumabın araç ve makine kullanımı üzerinde minör etkileri olabilir. Galcanezumab uygulaması sonrasında vertigo görülebilir (bkz. Bölüm 4.8).

4.8 İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profilinin özeti


Migren profilaksisi ile ilgili klinik çalışmalarda 2500'ün üzerinde hasta galcanezumaba maruz kalmıştır. Plasebo kontrollü çift-kör faz 3 tedavi çalışmalarında, 1400'den fazla hastagalcanezumaba maruz kalmıştır. 279 hasta 12 ay maruz kalmıştır.

Migren klinik çalışmalarında 120 mg ve 240 mg dozunda raporlanan advers reaksiyonlar enjeksiyon bölgesinde ağrı (%10,1 / %11,6), enjeksiyon bölgesi reaksiyonları (%9,9 / %14,5),vertigo (%0,7 / %1,2), kabızlık (%1,0 / %1,5), kaşıntı (% 0,7 / %1,2) ve ürtiker (%0,3 / %0,1)şeklindedir. Reaksiyonların çoğu hafif veya orta şiddettedir. Advers reaksiyonlar sebebi iletedaviye devam etmeyen hastaların oranı % 2,5'den azdır.

4/16

Advers reaksiyonların tablo halindeki listesiTablo 1. Klinik çalışmalardaki ve pazarlama sonrası raporlardaki advers reaksiyon listesi

Sıklık tahmini: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor). Her sıklık grubunda istenmeyen etkiler azalan ciddiyet sıralamasıile sunulmaktadır.

Sistem Organ Sınıfı

Çok yaygın

Yaygın

Yaygın

olmayan

Seyrek

Bağışıklık sistemi hastalıkları




Anafilaksi

Anjiyoödem

Kulak ve iç kulak hastalıkları


Vertigo


Gastrointestinal

hastalıkları


Kabızlık


Deri ve deri altı doku hastalıkları


Kaşıntı

Döküntü

Ürtiker

Genel

bozukluklar ve uygulamabölgesine ilişkinhastalıklar

Enjeksiyon bölgesinde ağrıEnjeksiyonbölgesireaksiyonlarıa



a En sık bildirilen terimler (>%1) aşağıdaki gibidir: Enjeksiyon bölgesi reaksiyonu, Enjeksiyon bölgesinde eritem, Enjeksiyon bölgesinde kaşıntı, Enjeksiyon bölgesinde morluk, Enjeksiyonbölgesinde şişme.

Seçili advers reaksiyonların tanımı


Enjeksiyon bölgesinde ağrı veya enjeksiyon bölgesi reaksiyonları


Enjeksiyon bölgesiyle ilgili olayların çoğu hafif ila orta şiddette olmuş ve faz 3 çalışmalar sırasında galcanezumab maruziyeti kaydedilen hastaların %0,5'inden azı enjeksiyon bölgesireaksiyonu nedeniyle tedaviye devam etmemiştir. Enjeksiyon bölgesi reaksiyonlarının büyükbölümü 1 gün içinde bildirilmiş ve ortalama 5 gün içerisinde düzelmiştir. Enjeksiyon bölgesindeağrı bildiren hastaların %86'sında olay enjeksiyondan sonraki 1 saat içinde meydana gelmiş veortalama 1 gün içerisinde düzelmiştir. Faz 3 çalışmalar sırasında galcanezumaba maruz kalanhastaların yüzde birinde enjeksiyon bölgesinde şiddetli ağrı tecrübe edilmiştir.

Ürtiker


Ürtiker yaygın olarak gözükmese de, galcanezumab ile ilgili klinik çalışmalarda ciddi ürtiker vakaları bildirilmiştir.

İmmünojenisite


Klinik çalışmalarda, ayda bir kez galcanezumab alan hastalarda çift-kör tedavi fazında, ilaca karşı antikor gelişme insidansı %4,8'dir (Biri hariç hepsinde in-vitro nötralizan aktivitegörülmüştür).

5/16

12 ay tedaviyle, galcanezumab tedavisi alan hastaların %12,5'inde anti-ilaç antikorları gelişmiş, bunların çoğunun düşük titreli olduğu ve

in vitro

koşullarda nötralizan aktivite testinin pozitifbulunduğu kaydedilmiştir. Bununla birlikte, anti-ilaç antikorlarının varlığı galcanezumabınfarmakokinetik özelliklerini, etkililiğini veya güvenliliğini etkilememiştir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr, e-posta:[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).

4.9 Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda 600 mg'a varan dozlar doz sınırlayıcı toksisite olmaksızın subkütan olarak uygulanmıştır. Doz aşımı olduğu takdirde, hastanın advers reaksiyonlar ile ilgili her türlü bulguya da semptom bakımından izlenmesi ve derhal uygun semptomatik tedavinin başlatılmasıönerilir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Analjezikler, anti migren preparatları, kalsitonin geni ilişkili peptid (CGRP) antagonistleri

ATC kodu: N02CD02

Etki mekanizması


Galcanezumab, kalsitonin gen ilişkili peptide (CGRP) bağlanarak biyolojik aktivitesini engelleyen bir insan IgG4 monoklonal antikorudur. Kandaki yüksek CGRP konsantrasyonlarımigren ataklarıyla ilişkilendirilmiştir.

Galcanezumab CGRP'ye yüksek afinite (K

D

= 31 pM) ve yüksek özgüllükle bağlanmaktadır (ilgili peptidler adrenomedullin, amilin, kalsitonin ve intermedine kıyasla >10.000 kat).

Klinik etkililik ve güvenlilik


Galcanezumabın etkililiği ve güvenliliği yetişkin hastaların (N=2886) yer aldığı 3 faz 3, randomize, plasebo kontrollü, çift kör çalışmada incelenmiştir. İki epizodik migren çalışmasına(EVOLVE-1 ve EVOLVE-2), auralı veya aurasız migren tanısı için Baş Ağrısı Bozukluklarınaİlişkin Uluslararası Sınıflandırma (ICHD) kriterlerini karşılayan, ayda 4-14 gün migren tipi başağrısı olan hastalar alınmıştır. Kronik migren çalışmasına (REGAIN), ICHD kriterlerini

6/16

karşılayan, en az 8'i migren özellikleri sergilemek üzere ayda en az 15 gün kronik migreni olan hastalar dahil edilmiştir. Yakın zamanda akut kardiyovasküler olay (miyokardiyal enfarktüs,stabil olmayan anjina, koroner arter by-pass ameliyatı, inme, derin ven trombozu dahil) gelişmişolan ve/veya ciddi kardiyovasküler risk altında olduğu değerlendirilen hastalar galcanezumabklinik çalışmalarına dahil edilmemiştir. Ayrıca, 65 yaş üzeri hastalar da dahil edilmemiştir.

Hastalara plasebo veya galcanezumab 120 mg/ay (ilk ay için başlangıç yükleme dozu olarak 240 mg verildikten sonra) veya galcanezumab 240 mg/ay verilmiş ve migrenin akut tedavisi için ilaçkullanmalarına izin verilmiştir. Bu 3 çalışma genelinde, ortalama migren öyküsü süresi 20 ila 21yıl olan ve ortalama yaşı 41 olan kadın hastalar ağırlıklıdır (>%83). Çalışmalar genelinde,hastaların üçte biri önceden en az 1 profilaktik migren tedavisinin etkililiğinde başarısızlıkyaşamış ve hastaların yaklaşık %16'sı önceden en az 2 profilaktik migren tedavisininetkililiğinde başarısızlık yaşamıştır.

Üç çalışmanın tamamında primer etkililik ölçütü, başlangıca göre aylık migren baş ağrısı olan günlerin sayısındaki (MBG) ortalama değişikliktir. Yanıt oranı, çift kör tedavi dönemi boyuncaaylık migren baş ağrısı olan günlerin sayısında azalmaya ilişkin önceden tanılı bir eşiği (>%50,>%75 ve %100) karşılayan hastaların ortalama yüzdesidir. Migrenin fonksiyonel etkisi MigrenSpesifik Yaşam Kalitesi Anketi (MSQ) versiyon 2.1 Rol Fonksiyonu-Kısıtlayıcı alanıyla veMigren Yeti Yitimi Değerlendirme Ölçeği (MIDAS) ile değerlendirilmiştir. MSQ, migrenin işveya günlük aktiviteler, aile ve arkadaşlarla ilişkiler, boş zaman aktiviteleri, verimlilik,konsantrasyon, enerji ve yorgunluk üzerine etkisini ölçer. Skorlama 0 ile 100 arasındadeğişmekte olup, yüksek puanlar daha az bozukluk anlamına gelmektedir, yani hastalar günlükaktivitelerine ilişkin performansta daha az kısıtlılık yaşamaktadır. MIDAS için, daha yüksekskorlar daha fazla yeti yitimine işaret eder. Başlangıçtaki MIDAS skorları EVOLVE-1 veEVOLVE-2 çalışmalarındaki hastalarda migrenle ilgili şiddetli yeti yitimi (ortalama 33,1) veREGAIN popülasyonunda migrenle ilgili çok şiddetli yeti yitimi (ortalama 67,2) olduğunuyansıtmıştır.

Epizodik migren


EVOLVE-1 ve EVOLVE-2 çalışmalarında 6 aylık, çift kör, plasebo kontrollü bir tedavi dönemi değerlendirilmiştir. Galcanezumab alan hastaların çift kör tedavi fazını tamamlama oranları%82,8 ila %87,7 arasında değişmiştir.

Galcanezumab 120 mg ve 240 mg tedavi grupları başlangıca göre MBG sayısında ortalama değişiklikte plaseboya kıyasla istatistiksel olarak anlamlı ve klinik açıdan önemli iyileşmelersergilemiştir (bkz. Tablo 2). Galcanezumab tedavisi alan hastalarda yanıt oranları ve akut ilaçtedavisi gerektiren aylık MBG sayısındaki azalma, plasebo tedavisi uygulanan hastalara kıyasladaha yüksek olmuştur. Galcanezumab tedavisi alan hastalarda (MSQ Rol Fonksiyonu-Kısıtlayıcıalan skoruyla ölçülen) fonksiyonlar bakımından plasebo tedavisi alanlara kıyasla 1. aydanitibaren daha fazla iyileşme görülmüştür. Fonksiyonlarda klinik açıdan anlamlı iyileşme (yanıtverenlerin oranı MSQ Rol Fonksiyonu-Kısıtlayıcı alanına dayalıdır), plasebo tedavisi uygulananhastalara kıyasla, galcanezumab tedavisi alan daha fazla sayıda hastada görülmüştür. 120 mg

7/16

dozu, plaseboya göre istatistiksel olarak anlamlı derecede yeti yitimi azalmasıyla ilişkilendirilmiştir.

Plasebo tedavisi alan hastalara kıyasla galcanezumab 120 mg veya 240 mg tedavisi alan hastalarda aylık MBG sayısı, 1. ayda ve 6. aya kadar takip eden tüm aylarda, başlangıca göreanlamlı derecede daha fazla azalmıştır (bkz. Şekil 1). Ayrıca, galcanezumab tedavisi alanhastalarda (yükleme dozu 240 mg) 1.ay içerisinde, 1.haftada ve takip eden tüm haftalarda plasebotedavisi alanlara kıyasla anlamlı derecede daha az sayıda haftalık MBG bildirmiştir.

Şekil 1 EVOLVE-1 ve EVOLVE-2 çalışmalarında aylık migren baş ağrısı olan günlerde zaman içindeki azalma

EVOLVE-2 Çalışması (Epizodik Migren)


EVOLVE-1 Çalışması (Epizodik Migren)


Migren Baş Ağrısı Olan Günler


s

*

t


0

01


u



O

s

)W)

<


«

M

= £

u a.Sf Cû

So

Plasebo

EMGALITY 120 mg EMGALITY 240 mg

Ay

GMB 120 mg ve 240 mg için plaseboya kıyasla tüm aylarda p<,001

GMB 120 mg ve 240 mg için plaseboya kıyasla tüm aylarda p<,001


Tablo 2. Etkililik ve hasta tarafından bildirilen sonuç ölçütleri


EVOLVE-1 -

Epizodik Migren

EVOLVE-2 - Epizodik Migren


EMGALITY

Plasebo N = 425

EMGALITY

Plasebo

120 mg N = 210

240 mg N = 208

120 mg N = 226

240 mg N = 220

N = 450

Etkililik Sonuçları3

MBG

Başlangıç

9,21

9,14

9,08

9,07

9,06

9,19

Ortalama Değişiklik

-4,73

-4,57

-2,81

-4,29

-4,18

-2,28

Tedavi Farkı

-1,92

-1,76


-2,02

-1,90


%95 GA

(-2,48, -

(-2,31, -


(-2,55, -
(-2,44, -


1,37)

1,20)


1,48)

1,36)


P değeri

< ,001d

< ,001d


< ,001d
< ,001d

>%50 MBG Yanıtı Verenler






Yüzde oran, %

62,3

60,9

38,6

59,3

56,5

36,0

P değeri

< ,001d

< ,001d


<,001d
< ,001d

>%75 MBG Yanıtı Verenler






Yüzde oran, %

38,8

38,5

19,3

33,5

34,3

17,8

P değeri

< ,001d

< ,001d


<,001d
< ,001d

8/16

%100 MBG Yanıtı Verenler

Yüzde oran,

%

P değeri

15,6 < ,001d

14,6 < ,001d

6,2

11,5 <,001d

13,8 < ,001d

5,7

Akut İlaç







Kullanılan MBG







Başlangıç

7,42

7,34

7,38

7,47

7,47

7,62

Ortalama Değişiklik

-3,96

-3,76

-2,15

-3,67

-3,63

-1,85

Tedavi Farkı

-1,81

-1,61


-1,82

-1,78


%95 GA

(-2,28, -

(-2,09, -


(-2,29, -

(-2,25, -



1,33)

1,14)


1,36)

1,31)


P değeri

< ,001d

< ,001d


< ,001d

< ,001d


Hasta Tarafından Bildirilen Sonuç Ölçütleri


MSQ Rol Fonksiyonu-Kısıtlayıcı Alanb

N

189

184

377

213

210

396

Başlangıç

51,39

48,76

52,92

52,47

51,71

51,35

Ortalama Değişiklik

32,43

32,09

24,69

28,47

27,04

19,65

Tedavi Farkı

7,74

7,40


8,82

7,39


%95 GA

(5,20,

(4,83,


(6,33,

(4,88,



10,28)

9,97)


11,31)

9,90)


P değeri

< ,001d

< ,001d


< ,001d

< ,001d


MSQ Rol Fonksiyonu Kısıtlayıcı AlanYanıtı Verenlerc







N

189

184

377

213

210

396

Yüzde oran, %

63,5

69,6

47,2

58,2

60,0

43,4

P değeri

< ,001f

< ,001f


< ,001f

< ,001f


MIDAS Toplam Skorue







N

177

170

345

202

194

374

Başlangıç

32,93

36,09

31,84

30,87

32,75

34,25

Ortalama Değişiklik

-21,16

-20,06

-14,87

-21,17

-20,24

-12,02

Tedavi Farkı

-6,29

-5,19


-9,15

-8,22


%95 GA

(-9,45, -

(-8,39, -


(-12,61, -

(-11,71, -



3,13)

1,98)


5,69)

4,72)


P değeri

< ,001f

<,002f


< ,001f

< ,001f


N = hasta sayısı; %95GA= %95 güven aralığı. aEtkililik sonuçları 1-6. aylarda değerlendirilmiştir.b4-6. aylarda değerlendirilmiştir.

c4-6. aylarda Epizodik Migren için ortalama >25 puan iyileşme elde edenler olarak tanımlanmıştır.
dÇoklu karşılaştırmalar için ayarlama yapıldıktan sonra istatistiksel olarak anlamlıdır.
e6. ayda değerlendirilmiştir.

fÇoklu karşılaştırmalar için ayarlanmamıştır.

EVOLVE-1 ve EVOLVE-2 çalışmalarının birleştirilmiş verilerine göre, etkililik nedenleriyle bir veya daha fazla profilaktik tedavinin başarısız olduğu hastalarda ortalama aylık MBG azalmasıiçin galcanezumab 120 mg ve plasebo arasında gözlenen tedavi farkı -2,69 gün (p<0,001) iken,galcanezumab 240 mg ve plasebo arasında gözlenen fark -2,78 gündür (p<0,001). İki veya dahafazla profilaktik tedavinin başarısız olduğu hastalarda galcanezumab 120 mg ve plasebo

9/16

arasındaki tedavi farkı -2,64 gün (p<0,001) iken, galcanezumab 240 mg ve plasebo arasındaki fark -3,04 gündür (p<0,001).

Kronik Migren

REGAIN çalışması, 3 aylık, çift kör, plasebo kontrollü bir tedavi döneminin ardından 9 aylık açık etiketli uzatma döneminden oluşmaktadır. Hastaların yaklaşık %15'i protokolün migrenprofilaksisi için izin verdiği şekilde topiramat veya propranolol ile eşzamanlı tedaviye devametmiştir. Galcanezumab alan hastaların çift kör tedavi fazını tamamlama oranları %95,3'dür.

Galcanezumab 120 mg ve 240 mg tedavi grupları başlangıca göre plaseboya kıyasla MBG'de ortalama değişiklikte istatistiksel olarak ve klinik açıdan anlamlı iyileşmeler sergilemiştir (bkz.Tablo 3). Galcanezumab tedavisi alan hastalarda yanıt oranları plasebo tedavisi uygulananhastalara kıyasla daha yüksek ve akut ilaç tedavisi alınan aylık MBG sayısındaki azalma dahabüyük olmuştur. Galcanezumab tedavisi alan hastalarda (MSQ Rol Fonksiyonu-Kısıtlayıcı alanskoruyla ölçülen) fonksiyonlar bakımından plasebo tedavisi alanlara kıyasla 1. aydan itibarendaha fazla iyileşme kaydedilmiştir. Plasebo tedavisi uygulanan hastalara kıyasla galcanezumabtedavisi alan daha fazla sayıda hasta fonksiyonlarda klinik açıdan anlamlı düzeyde iyileşme eldeetmiştir (yanıt verenlerin oranı MSQ Rol Fonksiyonu-Kısıtlayıcı alanına dayalıdır). 120 mg'lıkdoz, plaseboya kıyasla istatistiksel olarak anlamlı derecede yeti yitimi azalmasıylailişkilendirilmiştir.

Plasebo tedavisi alan hastalara kıyasla galcanezumab, 120 mg veya 240 mg tedavisi alanlarda 1. aydan 3. aya kadar her ay için aylık MBG sayısında başlangıca göre ortalama azalmalar anlamlıderecede daha fazladır (bkz. Şekil 2). Ayrıca, galcanezumab tedavisi alan hastalar (yükleme dozu240 mg) plasebo tedavisi alanlara kıyasla 1. aydaki 1. haftada ve sonraki tüm haftalarda anlamlıderecede daha az sayıda haftalık MBG göstermiştir.

Şekil 2 REGAIN çalışmasında aylık migren baş ağrısı olan günlerde zaman içindekiazalma

REGAIN Çalışması (Kronik Migren)

Plasebo

EMGALITY 120 mg EMGALITY 240 mg


2. ayda GMB 240 mg için plaseboya kıyasla p=,002 hariç, GMB 120 mg ve 240 mg içinplaseboya kıyasla tüm aylarda p<,001

10/16

Tablo 3. Etkililik ve hasta tarafından bildirilen sonuç ölçütleri



REGAIN - Kronik Migren



Emgality

Plasebo

N=538

120 mg N = 273

240 mg N = 274

Etkililik Sonuçları3

MBG




Başlangıç

19,36

19,17

19,55
Ortalama Değişiklik

-4,83

-4,62

-2,74

Tedavi Farkı

-2,09

-1,88


%95 GA

(-2,92, -1,26)

(-2,71, -1,05)


P değeri

< ,001c

< ,001c


>%50 MBG Yanıtı Verenler




Yüzde oran, %

27,6

27,5

15,4

P değeri

< ,001c

< ,001c


>%75 MBG Yanıtı Verenler




Yüzde oran, %

7,0

8,8

4,5

P değeri

,031d

< ,001c


%100 MBG Yanıtı Verenler




Yüzde oran, %

0,7

1,3

0,5

P değeri

> ,05d

> ,05d


Akut İlaç Kullanılan MBG




Başlangıç

15,12

14,49

15,51

Ortalama Değişiklik

-4,74

-4,25

-2,23

Tedavi Farkı

-2,51

-2,01


%95 GA

(-3,27, -1,76)

(-2,77, -1,26)


P değeri

< ,001d

< ,001c


Hasta Tarafından Bildirilen Sonuç Ölçütlerib

MSQ Rol Fonksiyonu-Kısıtlayıcı Alanb



N

252

253

494

Başlangıç

39,29

38,93

38,37

Ortalama Değişiklik

21,81

23,05

16,76

Tedavi Farkı

5,06

6,29


%95 GA

(2,12, 7,99)

(3,03, 9,55)


P değeri

< ,001d

< ,001c


MSQ Rol Fonksiyonu Kısıtlayıcı Alan



Yanıtı Verenler




N

252

253

494

Yüzde oran, %

64,3

64,8

54,1

P değeri

,003e

,002e


MIDAS Toplam Skoru




N

254

258

504

Başlangıç

62,46

69,17

68,66

Ortalama Değişiklik

-20,27

-17,02

-11,53

Tedavi Farkı

-8,74

-5,49


%95 GA

(-16,39, -1,08)

(-13,10, 2,12)


P değeri

,025e

> ,05e


11/16

N = hasta sayısı; %95GA= %95 güven aralığı. aEtkililik sonuçları 1-3. aylarda değerlendirilmiştir.
bHasta tarafından bildirilen sonuçlar 3. ayda değerlendirilmiştir. MSQ rol fonksiyonu kısıtlayıcı alan yanıtı verenler 3. ayda Kronik Migren için >17,14 puanlık iyileşme elde edilenler olaraktanımlanmıştır.

cÇoklu karşılaştırmalar için ayarlama yapıldıktan sonra istatistiksel olarak anlamlıdır. dÇoklu karşılaştırmalar için ayarlama yapıldıktan sonra istatistiksel olarak anlamlı değildir.eÇoklu karşılaştırmalar için ayarlanmamıştır.

Etkililik nedenleriyle bir veya daha fazla profilaktik tedavinin başarısız olduğu hastalarda ortalama aylık MBG azalması için galcanezumab 120 mg ve plasebo arasında gözlenen tedavifarkı -3,54 gün (p<0,001) olurken, galcanezumab 240 mg ve plasebo arasında gözlenen fark -1,37 gündür (p<0,05). İki veya daha fazla profilaktik tedavinin başarısız olduğu hastalardagalcanezumab 120 mg ve plasebo arasındaki tedavi farkı 4,48 gün (p<0,001) iken, galcanezumab240 mg ve plasebo arasındaki fark -1,86 gündür (p<0,01).

Aşırı miktarda akut baş ağrısı ilacı kullanımı görülen hasta oranı başlangıçta %64'dür. Bu hastalarda MBG sayısındaki azalma bakımından galcanezumab 120 mg ve plasebo arasındagözlenen tedavi farkı -2,53 gün (p<0,001) iken, galcanezumab 240 mg ve plasebo arasındagözlenen fark -2,26 gündür (p<0,001).

Uzun süreli etkililik


Etkililik, epizodik veya kronik migrenli hastalara (başlangıçtaki ortalama aylık MBG sayısı 10,6 olmak üzere) galcanezumabın 120 mg/ay (ilk ay için başlangıç yükleme dozu olarak 240 mgverildikten sonra) veya 240 mg/ay verildiği açık etiketli bir çalışmada 1 yıla kadar korunmuştur.Hastaların %77,8'i tedavi dönemini tamamlamıştır. Aylık MBG sayısında başlangıca göre genelortalama azalmanın tedavi fazı süresince 120 mg doz grubu için ortalama 5,6 gün, 240 mg dozgrubu için ortalama 6,5 gündür. Çalışmayı tamamlayan hastaların %72'sinden fazlası 12. aydaMBG bakımından %50 azalma bildirmiştir. EVOLVE-1 ve EVOLVE-2 çalışmalarınınbirleştirilmiş verilerinde, galcanezumab tedavisi alan hastaların %19'undan fazlasında >%50yanıt, 1. aydan 6. aya kadar korunurken, plasebo uygulanan hastalar için bu oran %8 olmuştur

(p<0,001).

Daha önce 2 ila 4 migren önleyici ilaç kategorisinde başarısız olan popülasyonda Faz 3 çalışması


CONQUER çalışması, son 10 yılda 2 ila 4 profilaktik ilaç kategorisinde daha önce başarısızlık yaşamış epizodik ve kronik migren hastalarında, önceki migren etkililik çalışmalarının anabulgularını desteklemektedir, yani galcanezumab tedavisi aylık MBG sayısında ortalama birazalmaya yol açmıştır (plasebo grubunda 1,0 güne kıyasla 4,1 gün; p<0,0001). Aylık MBGsayısındaki ortalama azalma, epizodik migren (plasebo için 0,3 güne kıyasla galcanezumab için

2,9 gündür; p<0,0001) ve kronik migren (plasebo için 2,2 güne kıyasla galcanezumab için 5,9gündür; p<0,0001) alt popülasyonlarında da gözlenmiştir.

12/16

5.2 Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler:

Emilim:


Popülasyon farmakokinetiği (FK) analizine göre, 240 mg'lık bir yükleme dozunu takiben galcanezumabın maksimum serum konsantrasyonu (Cmaks) yaklaşık 30 gg/ml (%27 değişimkatsayısı [CV]) ve Cmaks'a kadar geçen süre doz sonrası 5 gündür.

Aylık 120 mg veya 240 mg dozlarıyla ulaşılan kararlı durum Cmaks (Cmaks, ss) sırasıyla yaklaşık 28 gg/ml (%35 CV) ve 54 gg/ml (%31 CV) olmuştur. 240 mg'lık yükleme dozundan sonra, 120mg'lık aylık dozlamalar ile, galcanezumab Cmaks, ss'a ulaşılmaktadır.

Enjeksiyon bölgesinin yeri (karın, uyluk, kalça ve kol) galcanezumabın emilimini anlamlı derecede etkilememiştir.

Dağılım:


Popülasyon FK analizine göre, galcanezumabın belirgin dağılım hacmi 7,3 L olmuştur.

Biyotransformasyon:


İnsan IgG4 monoklonal antikoru olan galcanezumabın, endojen IgG ile aynı şekilde katabolik yolaklar üzerinden küçük peptidlere ve amino asitlere parçalanması beklenir.

Eliminasyon:


Popülasyon FK analizine göre, galcanezumabın belirgin klerensi yaklaşık 0,008 L/saat, yarılanma ömrü ise 27 gündür.

Doğrusallık/doğrusal olmayan durum:


Galcanezumab maruziyeti dozla orantılı şekilde artar.

Dozların 5-300 mg aralığında değiştiği bir popülasyon FK analizine göre emilim, belirgin klerens ve belirgin dağılım hacminin dozdan bağımsız olduğu saptanmıştır.

Hastalardaki karakteristik özellikler

Yaş, Cinsiyet, Vücut Ağırlığı, Irk, Etnik Köken


Galcanezumabın belirgin klerensi veya belirgin dağılım hacmi üzerinde yaş (18'den 65 yaşa kadar), cinsiyet, vücut ağırlığı, ırk veya etnik köken kaynaklı ve klinik açıdan anlamlı etkigörülmediği için, bu faktörlere göre doz ayarlama yapılması gerekli değildir.

13/16

Böbrek veya karaciğer yetmezliği


Böbrek veya karaciğer yetmezliğinin galcanezumabın farmakokinetiği üzerindeki etkilerini değerlendirmeye yönelik spesifik klinik farmakoloji çalışması yapılmamıştır. IgG monoklonalantikorunun renal eliminasyonu düşük düzeydedir. Benzer şekilde, IgG monoklonal antikorlarıtemel olarak intraselüler katabolizmayla elimine edilir ve karaciğer yetmezliğinin galcanezumabklerensini etkilemesi beklenmemektedir. Popülasyon FK analizine göre, bilirubinkonsantrasyonu veya Cockcroft-Gault kreatinin klerensi (aralık: 24 ila 308 mL/dk)galcanezumabın belirgin klerensini anlamlı derecede etkilememiştir.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Sıçanlarda ve sinomolgus maymunlarında tekrarlanan doz toksisite çalışmaları ve 240 mg dozunu alan hastalardaki klinik maruziyetin yaklaşık 10 ila 80 katı maruziyet düzeylerininolduğu sinomolgus maymunlarıyla yapılan güvenlilik farmakoloji değerlendirmeleri, klinik dışıveriler insanlar için spesifik bir risk olduğunu göstermemiştir.

Galcanezumabın karsinojenik veya mutajenik potansiyelinin değerlendirilmesi için klinik dışı çalışma yapılmamıştır. Galcanezumab ile ilgili farmakoloji ve kronik toksikoloji çalışmalarındaelde edilen veriler ve CGRP ile ilgili literatür değerlendirmesi doğrultusunda, galcanezumab ilekronik tedavinin karsinogenez riskini arttıracağını düşündürecek herhangi bir kanıt yoktur.

Galcanezumab uygulanan sıçanlarda östrus döngüsü, sperm analizi veya çiftleşme ya da üreme performansı gibi fertilite parametreleri üzerinde etki gözlenmemiştir (insanlarda 240 mg ilekaydedilen maruziyetin yaklaşık 4 ila 20 katı maruziyet düzeylerinde). Erkek fertilitesiçalışmasında, insanlarda 240 mg ile kaydedilen maruziyetin 4 katı maruziyetle sağ testis ağırlığıanlamlı derecede azalmıştır.

Sıçanlarda yapılan embriyo-fetal gelişimsel toksisite çalışmasında, insanlarda 240 mg ile kaydedilen maruziyetin yaklaşık 20 katı maruziyetle gestasyonun 20. gününde kısa kaburgalıfetus ve yavru sayısında artış, osifiye kaudal vertebraların ortalama sayısında azalma olmuştur.Bu bulgular maternal toksisite olmaksızın gözlenmiş ve galcanezumab ile ilgili olmakla birlikteadvers olmayan etkiler kapsamında değerlendirilmiştir.

Tavşanlarda yapılan embriyo-fetal gelişimsel toksisite çalışmasında, insanlarda 240 mg ile kaydedilen maruziyetin yaklaşık 33 katı maruziyetle galcanezumab tedavisi uygulanan birannenin erkek fetusunda gestasyonun 29. gününde kafatası anomalisi olduğu belirlenmiştir.

Sıçanlara postnatal 21 günden 90 güne kadar haftada iki kez galcanezumab uygulanan bir jüvenil toksikoloji çalışmasında, insanlarda 240 mg ile kaydedilen maruziyetin yaklaşık 50 katımaruziyetle ilişkilendirilen sistemik etkiler toplam kemik mineral içeriğinde ve kemik mineralyoğunluğunda geri dönüşümlü, minimal, advers olmayan azalmalarla sınırlı olmuştur.

14/16

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1 Yardımcı maddelerin listesi

L-histidin

L-histidin hidroklorür monohidrat Polisorbat 80Sodyum klorürEnjeksiyonluk su

6.2 Geçimsizlikler

Hiçbir geçimsizlik çalışması yapılmamıştır.

6.3 Raf ömrü

24 ay

6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler

Buzdolabında (2 °C - 8 °C'de) saklayınız.

Dondurmayınız.

Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız.

Çalkalamayınız.

EMGALITY 30°C'yi aşmayan sıcaklıklarda buzdolabı dışında 7 güne kadar saklanabilir. Bu koşulların aşılması halinde, kullanıma hazır kalem kullanılmayıp, atılmalıdır.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

Tip I berrak cam şırınga içinde 1 ml steril çözelti. Şırınga tek kullanımlık, tek dozluk bir enjeksiyon kalemi içindedir. Kullanıma hazır 1, 2 veya 3 kalem içeren ambalajları mevcuttur.

Kutu içerisinde yer alan iğne sadece subkütan enjeksiyon için uygundur.

6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanma Kılavuzu

Ambalaj içinde yer alan enjeksiyon kalemiyle ilgili kullanma talimatlarına dikkatlice uyulmalıdır.

Kullanıma hazır kalem yalnızca tek kullanımlıktır.

15/16

Kullanıma hazır kalem, uygulama öncesinde görsel olarak incelenmelidir. Bulanıklık, renk değişimi ve partikül madde olması durumunda veya cihazın herhangi bir parçasının hasarlıolması durumunda, EMGALITY kullanılmamalıdır.

Çalkalamayınız.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmedir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Lilly İlaç Ticaret Ltd. Şti.

Acıbadem Mah. Çeçen Sokak Akasya Acıbadem Kent EtabıA Blok Kat: 334660 Üsküdar / İstanbulTel: 0 216 554 00 00Faks: 0 216 474 71 99

8. RUHSAT NUMARASI(LARI)

2021/72

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 24.03.2021 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

../../....

16/16

İlaç Bilgileri

Emgality 120 Mg/ml Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Kalem

Etken Maddesi: Galcanezumab

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.