Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Tabcal-d3 500 Mg / 440 I.u. Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

TABCAL-D3 500 mg / 440 I.U. film kaplı tablet

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Kalsiyum karbonat 1250 mg (500 mg elementer kalsiyum)

D3 vitamini (Koyun yününden elde edilen) 440 I.U. (11 mcg)

Yardımcı maddeler:

Yardımcı maddelerin tam listesi için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Film kaplı tablet

Beyaz oblong, bikonveks film kaplı tablet

4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

• D3 vitamini ve kalsiyum eksikliğinin önlenmesi ve tedavisi

• D3 vitamini ve kalsiyum yetersizliğine bağlı olarak ortaya çıkan osteoporoz ve osteomalazigibi hastalıkların önlenmesi ve ek tedavisinde endikedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji / uygulama sıklığı ve süresi

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

12 yaş üzeri çocuklar ve erişkinler günde 1-2 film kaplı tablet kullanabilir.

Uygulama şekli

Film kaplı tabletler bir bardak (200 ml) su ile yemeklerden yarım saat önce veya sonra alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Böbrek fonksiyon bozukluğu ve/veya böbrek taşı ile birlikte veya tek başına ciddi hiperkalsiüri olanlarda kontrendikedir.

Hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği, hafif hiperkalsiürisi veya böbrek taşı hikayesi olan hastalarda dikkatli kullanılması, idrar ve plazma kalsiyum düzeylerinin düzenli olarak izlenmesiönemli olabilir.

Kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda alüminyum veya magnezyum içeren antiasitlerin birlikte kullanılması, alüminyum veya magnezyumun kan düzeylerini artırabilir.

Karaciğer yetmezliği olanlarda yalnız doktor tavsiyesi ile kullanılabilir.

1 / 10

Pediyatrik Popülasyon: Çocuklarda kullanım ile ilgili deneyim yoktur.

Geriyatrik Popülasyon: Sadece doktor tavsiyesi ile kullanılabilir.

4.3. Kontrendikasyonlar

• Bileşenlerinden bir veya birden fazlasına karşı aşırı duyarlılığı

• Hiperkalsemi ve/veya hiperkalsemi ile neticelenen sarkoidoz, kötü huylu kemik hastalıklarıve primer hipertiroidi,

• Şiddetli hiperkalsiüri

• Böbrek fonksiyon bozukluğu

• D vitamini hipervitaminozu

• Nefrolityaz, nefrokalsinoz

• Hiperkalsemi ve/veya hiperkalsiürinin eşlik ettiği uzun süreli immobilizasyon

• Kanda fosfat seviyesi yüksekliğinde

• Birincil hiperparatiroidizm

• Kalsitriol (1,25 (OH) 2-kolekalsiferol) veya diğer D vitamini metabolitleri ile tedavidurumunda;

• Yaygın plazmositom;

• Kemik metastazları durumunda;

• Kalsiyum ürolitiyazis durumunda (idrar yollarında taş oluşumu);olan hastalarda kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

TABCAL-D3 ile uzun süreli tedavi boyunca serum ve üriner kalsiyum seviyeleri takip edilmeli ve serum kreatinin ölçümleri yoluyla böbrek fonksiyonları izlenmelidir. İzleme özellikle yaşlıhastalarda ve kardiyak glikozitler veya diüretikler ile eşzamanlı tedavide önemlidir. Hiperkalsemiveya böbrek işlevlerinde bozulma belirtileri görülmesi durumunda doz azaltılmalı veya tedaviyeara verilmelidir. Üriner kalsiyumun 7.5 mmol/24 saat'i (300 mg/24 saat) aşması halinde tedavininazaltılması veya tedaviye geçici olarak ara verilmesi önerilir.

• D vitamini içeren diğer ilaçları reçete ederken D vitamini dozunu (440 I.U.) göz önündebulundurunuz. İlave D vitamini veya kalsiyum tedavisi tıbbi gözetim altında yapılmalıdır.Bu durumlarda, serum ve üriner kalsiyum seviyeleri düzenli olarak izlenmelidir.

• TABCAL-D3, D vitamininin aktif metabolitlerine dönüştürülmesinin artma riski nedeniylesarkoidoz hastalarına dikkatle reçete edilmelidir. Bu hastalarda üriner ve serum kalsiyumseviyeleri izlenmelidir.

• TABCAL-D3 hiperkalsemi veya bozulmuş böbrek fonksiyonu olan hastalarda dikkatlikullanılmalı ve kalsiyum ve fosfat düzeylerine etkisi izlenmelidir. Yumuşak dokukalsifikasyonu riski dikkate alınmalıdır. Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalardakolekalsiferol formundaki D vitamini normal olarak metabolize edilmez ve diğer D vitaminiformları kullanılmalıdır (bkz. Bölüm 4.3, kontrendikasyonlar).

2 / 10

• Hareketsizliğe bağlı osteoporozlu hastalarda TABCAL-D3 dikkatle alınmalıdır. Çünkü buhastalarda hiperkalsemi oluşma riski yüksektir.

• Eşlik eden diğer yüksek dozda D vitamini kaynaklı ve/veya kalsiyum içerikli ilaç alımınınveya gıda tüketiminin (örneğin süt) neden olduğu hiperkalsemi ile eşzamanlı seyreden biralkaloz durumunda (örneğin antiasitler gibi bazik maddelerin birlikte kullanımının nedenolduğu), akabinde böbrek yetmezliği ve yumuşak doku kalsifikasyonuna neden olacak olanbir süt alkali sendromu (Burnett sendromu) riski bulunmaktadır. Bu hastalarda, kan veidrardaki kalsiyum seviyeleri ile birlikte böbrek fonksiyonları da izlenmelidir.

• Böbrek yetmezliği olan hastaların D vitamini metabolizmasında bozulma söz konusudur vebu hastalar kolekalsiferol ile tedavi görürse, kalsiyum ve fosfat homeostazı üzerindekietkiler izlenmelidir.

4.5.Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Her bir bileşen için literatürde çeşitli potansiyel etkileşimler bildirilmektedir. Bu nedenle, başka herhangi bir ilaç alan veya tıbbi tedavi gören hastalar bu tıbbi ürünü almadan önce bir doktoradanışmalıdır.

ilaç etkileşimleri:

Kalsiyum:


Kalsiyum gibi divalent katyonlar, belirli maddelerle kompleksler oluşturarak her iki maddenin de düşük absorpsiyonuna yol açarlar. Bu etkileşimler sindirim kanalında meydana geldiğinden,kalsiyumun diğer ilaçlardan ayrı olarak alınması, etkileşim potansiyelini en aza indirecektir. Aksibelirtilmedikçe, bu ilaçların kalsiyum takviyesinden en az 2 saat önce veya 4 - 6 saat sonra ayrıolarak alınması genellikle yeterlidir.

Kompleksler oluşturan maddeler şunlardır:

• Antibiyotikler ve antiviraller (örn. Proteaz İnhibitörleri) absorbsiyonu azaltabileceklerindenen az 3 saat arayla alınmalıdır.

• Kalsiyum karbonat, birlikte uygulanan tetrasiklin preparatlarının emilimini engelleyebilir.Bu nedenle tetrasiklin preparatları, kalsiyum karbonatın alınmasından en az iki saat önceveya dört ila altı saat sonra verilmelidir. Kalsiyum ile eşzamanlı olarak uygulandığındakinolon antibiyotiklerin emilimi bozulabilir. Kinolon antibiyotikler, kalsiyum alımından ikisaat önce veya altı saat sonra alınmalıdır.

• Levotiroksin içeren ilaçların kalsiyum ile birlikte alındığında emilimi bozulduğundan, ikiilacın en az 2 saat ara verilerek alınması gerekmektedir

• Fosfatlar, bifosfonatlar ve florürler. Hastalar, bifosfonatları kalsiyumdan en az üç saat önce,ancak tercihen günün farklı bir saatinde almalıdır.

• Eltrombopag

3 / 10Kalsiyum ve/veya D Vitamini:

• Tiyazid diüretikleri: Tiyazid diüretikleri idrar yoluyla kalsiyum atılımını azaltır. Yüksekhiperkalsemi riski nedeniyle serum kalsiyumu, tiyazid diüretikleriyle eşzamanlı kullanımısırasında düzenli olarak izlenmelidir.

• Kardiyak glikozitleri ve Kalsiyum Kanal Blokerleri: Hiperkalsemi, digoksin gibi kardiyakglikozitlerle birlikte ölümcül kardiyak aritmi riskini arttırır ve atriyal fibrilasyondaverapamil gibi kalsiyum kanal blokerlerinin etkinliğini azaltır. Aynı anda kalsiyum ve/veyaD vitamini ile bu ilaçları birlikte alan kişilerde serum kalsiyum düzeylerinin takip edilmesiönerilir. Hastalar elektrokardiyogram (EKG) ve serum kalsiyum düzeyleri açısındanizlenmelidir.

D Vitamini:

• Bazı ilaçlar D vitamininin gastrointestinal absorpsiyonunu azaltabilir. D vitamininden enaz 2 saat önce veya 4-6 saat sonra, bu ilaçların D vitamininden ayrı olarak alınması, buetkileşimi en aza indirecektir. Bu ilaçlar şunlardır;

- İyon değiştirici resinler (örn. kolestiramin)

- Laksatifler (örn. mineral yağ, senna gibi stimulant laksatif)

- Orlistat

- Parafin

• Karbamazepin, fenitoin veya barbitüratlar: Karbamazepin, fenitoin veya barbitüratlar, Dvitamini metabolizmasını aktif olmayan metabolitine artırarak D3 vitamininin etkisiniazaltır.

• Glukokortikosteroidler ile birlikte kullanımı, D vitamininin etkisini azaltabilir.

Gıda ve Gıda Takviyesi etkileşimleri:

Kalsiyum:


• Oksalik asit, fitik asit: Ispanak ve raventte bulunan oksalik asit ve tam taneli tahıllardabulunan fitik asit, kalsiyum absorpsiyonunu inhibe edebilir. Yüksek oksalik asit ve fitik asitkonsantrasyonlarına sahip gıdalar aldıktan sonraki 2 saat içinde kalsiyum ürünleri alınmasıtavsiye edilmez.

• Kalsiyum tuzları, demir, çinko ve stronsiyum ranelatın emilimini azaltabilir. Sonuç olarak,demir, çinko veya stronsiyum ranelat preparatları TABCAL-D3'ten en az iki saat önce veyasonra alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik Popülasyon:

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4 / 10

Geriyatrik popülasyon:

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6.Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye: Gebelik kategorisi C'dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Doğum kontrol yöntemleri üzerine bir etkisi bulunmadığına ve kullanırken doğum kontrolü uygulamasının gerekliliğine dair bir veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Sınırlı sayıda gebelikte maruz kalma olgularından gelen veriler, kalsiyum + vitamin D kombinasyonun gebelik üzerinde ya da fetüsün/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileriolduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri eldeedilmemiştir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, üreme toksisitesinin bulunduğunugöstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Bu Kalsiyum + Vitamin D kombinasyonu tavsiye edilen dozlarda kullanıldığı müddetçe gebelik döneminde genellikle güvenli kabul edilir. Ancak yine de gebelikte yalnızca klinik olarak endikeolduğunda ve doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Kronik doz aşımı fetüs ve yeni doğan için zararlıolabileceğinden dolayı önerilen doz aşılmamalıdır.

Gebelik süresince günlük gıda veya gıda takviyeleri ile toplamda alınan günlük miktar 1500 mg kalsiyumu ve 1200 IU D vitaminini aşmamalıdır.

Hayvanlarda, gebelik sırasında D vitamini doz aşımının teratojenik etkilerinin bulunduğu gösterilmiştir. Önerilen dozlarda kullanıldığında insanlar için teratojenik olduğuna dair kanıtyoktur.

Gebelik döneminde muhtemel aşırı D vitamini alımına bağlı olarak yenidoğanda gelişen doğumsal hiperkalsemi, fetusta pek çok yan etkiye sebep olabilir; retinopati, mental ve gelişim geriliği ilekarakterize, paratiroid hormonun baskılanması, hipokalsemi, kasılma, nöbetler ve valvüler aortstenoz sendromu gibi.

Laktasyon dönemi

Bu Kalsiyum + Vitamin D kombinasyonu ürün tavsiye edilen dozlarda kullanıldığı müddetçe laktasyon döneminde genellikle güvenli kabul edilir. Ancak yine de laktasyonda klinik olarakendike olduğunda ve doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

Laktasyon süresince günlük gıda veya gıda takviyeleri ile toplamda alınan günlük miktar 1500 mg kalsiyumu ve 1200 IU D vitaminini aşmamalıdır.

Kalsiyum ve D vitamini anne sütü ile atılmaktadır (süte geçmektedir.) Bu emzirilen çocuğa kalsiyum veya D vitamini verileceği durumlarda göz önünde bulundurulmalıdır.

5 / 10Üreme Yeteneği/Fertilite:

Bugüne kadar, vitamin D ve/veya kalsiyumun insanlarda üremeye ilişkin advers etki gösterdiğini kanıtlayan bir bilgi bulunmamaktadır.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

TABCAL-D3 kullanımının araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etkisi bildirilmemiştir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahminedilemiyor)

Bağışıklık sistemi hastalıkları:

Bilinmiyor: Alerjik reaksiyon, anafilaktik reaksiyon, anafilaktik şok. Anjioödem veya laringeal ödem gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları.

İlgili laboratuvar ve klinik belirtilerle ilgili nadiren görülen aşırı duyarlılık reaksiyonları astım sendromu, cilt ve/veya soluk borusunu, gastrointestinal kanalı ve/veya kardiyovasküler sistemietkileyen hafif ila orta düzey reaksiyonları içerir. Semptomlar kaşıntı, ürtiker, ödem, prurit,kardiyo-respiratuvar distresi içerebilir. Çok nadiren de olsa anafilaktik şok dahil şiddetlireaksiyonlar bildirilmiştir.

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Yaygın olmayan: Hiperkalsemi, hiperkalsiüri.

Gastrointestinal hastalıklar:

Bilinmiyor: Kabızlık, flatulans, bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, gastrointestinal ve abdominal ağrı

Çok seyrek: Genellikle sadece aşırı dozda görülür, bkz. 4.9: Süt-alkali sendromu

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Seyrek: Döküntü, kaşıntı, ürtiker.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği

Böbrek yetmezliği olan hastalarda hiperfosfatemi, nefrolitiazis ve nefrokalsinozis riski yüksektir.

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

TABCAL-D3'ün, tavsiye edildiği gibi kullanıldığında aşırı doz durumuna yol açabildiğine ilişkin herhangi bir kanıt bulunmamaktadır.

6 / 10

Aşırı doz ilgili raporların büyük bir çoğunluğu, yüksek dozlu tek vitamin ve/veya multivitamin preparatlarının eşzamanlı alımıyla ilişkilidir.

Kalsiyum ve D vitamininin toplam alımının, Kalsiyumun 2500 mg'ı ve D vitamininin 4000 IU/gün'ü aşacak şekilde olması toksisiteye neden olabilir.

Özellikle duyarlı hastalarda, akut veya uzun süreli kalsiyum ve D vitamini doz aşımı, D vitamini hipervitaminozu, hiperkalsemi, hiperkalsiüri ve hiperfosfatemiye sebep olan böbrek yetmezliği,süt-alkali sendromu, vasküler ve yumuşak doku kalsifikasyonuna, örneğin nefrolitiyazise yol açankalsinoza neden olabilir.

Süt-alkali sendromu, büyük miktarlarda kalsiyum ve emilebilen alkali tüketen hastalarda ortaya çıkabilir. Semptomlar sık idrara çıkma, baş ağrısı, devam eden iştah kaybı, mide bulantısı veyakusma, sıra dışı yorgunluk veya halsizlik, hiperkalsemi, alkaloz ve böbrek yetmezliği.

Doz aşımı hipervitaminoza ve hiperkalsemiye yol açabilir. Hiperkalsemi semptomları arasında anoreksiya, susama, bulantı, kusma, kabızlık, karın ağrısı, kas güçsüzlüğü, yorgunluk, zihinselrahatsızlıklar, polidipsi, poliüri, kemik ağrısı, nefrokalsinoz, böbrek taşları ve ciddi vakalarda,kardiyak aritmiler yer alabilir. Aşırı hiperkalsemi koma ve ölümle sonuçlanabilir. Kalıcı olarakyüksek kalsiyum seviyeleri, geri dönüşümsüz böbrek hasarına ve yumuşak doku kalsifikasyonunayol açabilir.

Aniden başlayan baş ağrısı, konfüzyon gibi karakteristik olmayan başlangıç semptomları ve kabızlık, ishal, mide bulantısı ve kusma gibi gastrointestinal rahatsızlıklar akut aşırı doz belirtisiolabilir.

Bu semptomların ortaya çıkması halinde tedavi kesilmeli ve bir sağlık uzmanına danışılmalıdır. Hiperkalseminin tedavisi: Kalsiyum ve D vitamini tedavisi kesilmelidir. Tiyazid diüretikler,lityum, A vitamini, D vitamini ve kardiyak glikozitlerle tedavi de kesilmelidir. Bozulmuş bilinçlihastalarda midenin boşaltılması. Rehidrasyon ve şiddete göre, loop diüretikler, bisfosfonatlar,kalsitonin ve kortikosteroidler ile izole veya kombine tedavi. Serum elektrolitleri, böbrekfonksiyonu ve diürez izlenmelidir. Ağır vakalarda EKG ve santral venöz basınç izlenmelidir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Mineral desteği (Kalsiyum, D vitamini ve / veya diğer ilaçlar ile kombinasyonlar)

ATC Kodu: A12AX

D vitamini kalsiyumun bağırsak emilimini artırır.

Kalsiyum ve D3 vitamini (kolekalsiferol) uygulaması, kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan ve artan kemik rezorpsiyonuna neden olan paratiroidoid hormonun (PTH) artmasına karşı koyar.

D vitamini eksikliğinden muzdarip bakım evindeki hastalar klinik bir çalışmasında, altı ay boyunca iki tablet kalsiyum 500 mg / D vitamini 400 IU günlük alımının D3 vitamininin 25-hidroksilemetabolitinin değerini ve azalmış sekonder hiperparatiroidizm ve alkalin fosfatazlarını normalizeettiğini göstermiştir.

7 / 10

84 ± 6 yaşlarında 3270 bakım evindeki kadın hastayı içeren 18 aylık çift kör, plasebo kontrollü bir çalışmada, Vitamin D (800 IU / gün) ve kalsiyum fosfat (1200 mg / gün elementel kalsiyumakarşılık gelen) takviyesi alanların PTH sekresyonunda anlamlı bir düşüş göstermiştir. 18 ay sonra,“tedavi amaçlı” bir analiz kalsiyum-D vitamini grubunda 80 kalça kırığını ve plasebo grubundaki110 kalça kırığını göstermiştir (p = 0.004). 36 ay sonra yapılan bir takip çalışmasında kalsiyum-Dvitamini grubunda (n = 1176) en az bir kalça kırığı olan 137 kadın ve plasebo grubunda 178 (n =1127, p <0.02) görülmüştür.

5.2.Farmakokinetik özellikler Genel Özellikler

İnsan sağlığı ve sağlıklı halin devamı, doğal olarak vitamin ve eser elementlerin sürekli olarak alımı ve yönetilmesine bağlıdır ve bunların emilimi, vücutta dağılımı, metabolizasyonu ve eliminasyonuspesifik fizyolojik mekanizmalar tarafından gerçekleştirilir.

Kalsiyum

Emilim:

Gastrointestinal yoldan emilen kalsiyum miktarı, yutulan dozun yaklaşık

%

30'udur.

Dağılım ve metabolizma:

Vücuttaki kalsiyumun

%%

1, hücre içi ve sıvı dışı sıvılarda bulunur. Toplam kan-kalsiyum içeriğinin yaklaşık % 50'si fizyolojik olarakaktif iyonize edilmiş formdadır, yaklaşık % 10'u sitrat, fosfat veya diğer anyonlarakompleksleştirilmiştir, geriye kalan % 40'ı esasen albümin olan proteinlere bağlanmıştır.

Eliminasyon:

Kalsiyum dışkı, idrar ve ter ile giderilir. Renal atılım glomerüler filtrasyon ve kalsiyum tübüler reabsorpsiyona bağlıdır.

D vitamini Emilim:

D3 vitamini ince bağırsakta emilir.

Dağılım ve metabolizma:

Kolekalsiferol ve metabolitleri, kanda spesifik bir globüline bağlanarak dolaşır. Kolekalsiferol, karaciğerde hidroksilasyon ile aktif form 25-hidroksikolekalsiferole dönüştürülür. Daha sonraböbrekler içinde 1,25 hidroksikolekalsiferole dönüştürülür. 1,25 hidroksikolekalsiferol, kalsiyumemilimini arttırmaktan sorumlu olan metabolittir. Metabolize olmayan D vitamini adipoz ve kasdokularında depolanır.

8 / 10

Eliminasyon:

D vitamini, dışkı ve idrarla dışarı atılır.

5.3.Klinik öncesi güvenlilik verileri

Bu ürün ile yapılan spesifik bir çalışma yoktur fakat ayrı ayrı bileşenlerin klinik öncesi güvenilirliği kapsamlı şekilde belgelenmiştir. İnsan terapötik aralığından çok daha yüksek dozlarda hayvançalışmalarında teratojenite gözlenmiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi:

PVP K30

Mikrokristalin selüloz Kroskarmelloz sodyumSilikon dioksitMagnezyum stearatOpadry 204A180001 White

- Polivinil Alkol

- Talk

- Titanyum Dioksit

- Gliseril Monostearat

- Polisorbat 80

6.2. Geçimsizlikler

Geçerli değildir.

6.3. Raf ömrü

24 ay

6.4.Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

28 tabletlik blister

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller, “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

9 / 107. RUHSAT SAHİBİ

Edis Pharma İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.

Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet Cad. No:11/1 Çekmeköy/İstanbul/TürkiyeTel: (0216) 469 63 09Faks: (0216) 469 63 15

8. RUHSAT NUMARASI

2022/534

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsatlandırma tarihi: 20.09.2022 Son yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

10 / 10

İlaç Bilgileri

Tabcal-d3 500 Mg / 440 I.u. Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Kalsiyum Karbonat, Vitamin D3 (kolekalsiferol)

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.