Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Blissel 50 Mikrogram/g Vajinal Jel Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

BLİSSEL 50 mikrogram/g vajinal jel

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

1 g vajinal jel 50 mikrogram estriol içerir.

Yardımcı madde(ler):

1 g vajinal jel 1,6 mg sodyum metil parahidroksibenzoat ve 0,2 mg sodyum propil parahidroksibenzoat içerir.

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Vajinal jel

Berrak-hafifçe yarı saydam, homojen, renksiz jel.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1 Terapötik endikasyonlar

Postmenopozal kadınlarda östrojen eksikliğine bağlı vajinal atrofi semptomlarının tedavisi.

4.2 Pozoloji ve uygulama şekli

BLİSSEL vajinal kullanım için yalnızca östrojen içeren bir üründür.

Uygulama sıklığı ve süresi:

BLİSSEL tedavisine atrofik vajinit belirtileri ortaya çıktıktan sonra herhangi bir zamanda başlanabilir.

Başlangıç tedavisi: 3 hafta boyunca günde bir aplikatör ile doz uygulaması (tercihen yatarken). İdame tedavisi olarak haftada iki kez bir aplikatör ile doz uygulaması önerilir(tercihen yatarken). 12 hafta sonra tedaviye devam edip etmeme kararı bir hekim tarafındandeğerlendirilmelidir.

Postmenopozal semptomlara yönelik tedavinin başlangıcı ve sürdürülmesi sırasında en kısa süreyle en düşük etkili doz kullanılmalıdır (ayrıca Bölüm 4.4'e bakınız).

Östrojene sistemik maruziyetin normal postmenopozal aralık içinde kaldığı vajinal uygulama için östrojen ürünleri için, bir progestagen eklenmesi önerilmez (bkz. bölüm 4.4).

Eğer 12 saatten fazla gecikme yoksa unutulan doz hatırlanır hatırlanmaz uygulanmalıdır. Aksi durumda, unutulan doz atlanmalı ve bir sonraki doz normal zamanında uygulanmalıdır.

1/11

Uygulama şekli:

BLİSSEL aşağıda belirtildiği gibi “kullanma talimatlarına” uyarak doz işaretli aplikatör ile vajina içine uygulanmalıdır.

Bir aplikatör dozu (işarete kadar doldurulmuş aplikatör) 50 mikrogram estriol içeren 1 g vajinal jel dozu uygulamayı sağlar. Doldurulmuş aplikatör vajinaya yerleştirilipboşaltılmalıdır ve bu işlem tercihen akşam yapılmalıdır.

Jeli uygulamak için sır üstü yatarak dizlerinizi bükün ve birbirinden ayrı olacak şekilde uzanın. Aplikatörün açık ucunu nazikçe vajinanın iç kısmına sokup pistonu gidebildiği yerekadar ittirerek jeli vajinanın içine boşaltın.

Kullanım sonrası pistonu kanülden çıkarın ve ardından “Kullanma talimatlarında” belirtildiği gibi kanülü temizleyebilir veya atabilirsiniz.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

BLİSSEL özel olarak karaciğer yetmezliği olan hastalarda çalışılmamıştır. Karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır (bkz. bölüm 4.4).

BLİSSEL özel olarak böbrek yetmezliği olan hastalarda çalışılmamıştır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasını gerektirecek veri bulunmamaktadır (bkz. bölüm 4.4).

Böbrek ve karaciğer yetmezliğinde dikkatli kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

BLİSSEL çocuklarda kullanılmaz. Eğer çocuklarda kaza ile estriol içeren preparatlar kullanılırsa özel bir toksisite beklenmemektedir. Ancak bulantı görülebilir.

Geriyatrik popülasyon:

BLİSSEL ile yapılan farklı çalışmalar 65 yaş üstü kadınları içermektedir. Daha genç kadınlara kıyasla bu popülasyonda herhangi bir spesifik etkililik veya güvenlilik sorunu bulunmadı veyaönlemler alınmadı.

4.3 Kontrendikasyonlar

- Bilinen, geçirilmiş ya da şüpheli meme kanseri

- Bilinen ya da şüpheli östrojene-bağımlı malign tümör (örn. endometrium kanseri)

- Tanı konulmamış genital kanama

- Tedavi edilmemiş endometrial hiperplazi

- Geçirilmiş veya mevcut venöz tromboembolizm (derin ven trombozu, pulmonerembolizm)

- Aktif ya da yeni arteriyel tromboembolik hastalıklar (örn. anjina, miyokard enfarktüsü)

- Bilinen trombofilik bozukluklar (örn. protein C, protein S ya da antitrombinyetmezliği, bkz. Bölüm 4.4);

- Akut karaciğer hastalığı ya da karaciğer fonksiyon testlerinin normale dönmesineengel olan karaciğer hastalığı öyküsü

2/11

- Etkin maddeye ya da bölüm 6.1'de listelenmiş bileşenlerden herhangi birine karşıhipersensitivite

- Porfiri

4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Postmenapozal semptomların tedavisinde, sadece yaşam kalitesini olumsuz etkileyen semptomlar için lokal östrojen tedavisine başlanmalıdır.

Her durumda, risk ve fayda en azından yılda bir kez dikkatli bir şekilde değerlendirilmeli ve HRT, fayda risk değerlendirmesinin fayda lehine olması koşuluyla sürdürülmelidir.

Kombine tedavi ile elde edilen östrojen konsantrasyonları ile ilgili hiçbir güvenlilik ve risk çalışması olmadığından, BLİSSEL sistemik tedavi için östrojen preparatları ile kombineedilmemelidir.

İntravajinal aplikatör, özellikle ciddi vajinal atrofisi olan kadınlarda minör lokal travmaya neden olabilir.

Tıbbi muayene/tedavinin takibi


Estriol tedavisi başlatmadan ya da yeniden vermeden önce, eksiksiz bireysel ve ailesel tıbbi öykü alınmalıdır. Tıbbi özgeçmiş ve aile öyküsüyle birlikte kontrendikasyonlar ve kullanımuyarılarının kılavuzluğunda fiziksel muayene (pelvis ve meme dahil) gerçekleştirilmelidir.Tedavi sırasında her bir kadın hastaya göre uyarlanmış sıklıkta ve yapıda periyodik kontrolleryapılması önerilir. Kadınlar, memelerindeki hangi değişiklikleri doktorlarına veyahemşirelerine bildirmeleri gerektiği konusunda bilgilendirilmelidir (Aşağıdaki “Memekanseri” bölümüne bakınız).

Mamografi de dahil olmak üzere tetkikler, halihazırda kabul edilen ve hastanın klinik ihtiyaçlarına göre değiştirilen tarama uygulamalarına uygun olarak yapılmalıdır.

Vajinal enfeksiyon olduğu takdirde, bunlar BLİSSEL tedavisine başlamadan önce tedavi edilmelidir.

Gözetim gerektiren durumlar


Aşağıdaki hastalıklardan herhangi biri mevcutsa, daha önce meydana gelmişse ve/veya gebelik veya önceki hormon tedavisi sırasında ağırlaşmışsa, hasta yakından takip edilmelidir.BLİSSEL ile tedavi sırasında özellikle bu hastalıkların tekrarlayabileceği veyaşiddetlenebileceği göz önünde bulundurulmalıdır:

- Leiyomiyom (rahim fibroidleri) veya endometriyoz

- Tromboembolik bozukluk öyküsü veya risk faktörleri (aşağıya "Venöz tromboembolikbozukluk" bölümüne bakın)

- Östrojene bağlı tümörler açısından risk faktörleri, örn. birinci derece akrabada memekanseri

- Hipertansiyon

- Karaciğer bozuklukları (örn. Karaciğer adenomu)

- Vasküler bozukluğun eşlik ettiği ya da etmediği diabetes mellitus

- Kolelitiyazis

- Migren veya (şiddetli) baş ağrı sı imza ile imzalanmıştır.

Belge Do

3/11

- Endometriyal hiperplazi öyküsü (aşağıya bakınız “Endometriyal hiperplazi” bölümünebakınız)

- Epilepsi

- Astım

- Otoskleroz

Tedavinin hemen bırakılmasını gerektiren sebepler


Bir kontrendikasyon fark edildiğinde ya da aşağıdaki durumlarda tedavi kesilmelidir:

- Sarılık ya da karaciğer fonksiyonlarında kötüleşme

- Kan basıncında anlamlı artış

- Yeni başlayan migren tipi baş ağrısı

- Gebelik

BLİSSEL, lokal olarak etkili, düşük dozlu bir estriol preparatıdır ve bu nedenle aşağıda belirtilen durumların ortaya çıkması, sistemik östrojen tedavisine göre daha az olasıdır.

Endometriyal hiperplazi ve karsinom


Uterusu sağlıklı olan kadınlarda, sistemik östrojenler tek başına uzun süre uygulandığında endometriyal hiperplazi ve karsinom riski artar.

Östrojene sistemik maruziyetin normal postmenopozal aralık içinde kaldığı vajinal uygulama için östrojen ürünleri için, bir progestagen eklenmesi önerilmez (bkz. bölüm 4.4).

Uzun süreli (bir yıldan fazla) veya lokal vajinal olarak uygulanan östrojenin tekrarlanan kullanımının endometriyal güvenliği belirsizdir. Bu nedenle, tekrarlanırsa tedavi en az yıldabir kez gözden geçirilmelidir.

Tedavi sırasında herhangi bir zamanda kanama veya lekelenme ortaya çıkarsa, endometriyal maligniteyi yok etmek için endometriyal biyopsiyi içerebilecek neden araştırılmalıdır.

Karşılanmayan östrojen uyarımı, endometriozis kalıntı odaklarında premalign dönüşüme yol açabilir. Bu nedenle, endometriozis nedeniyle histerektomi geçirmiş kadınlarda, özellikle deartık endometriozisi olduğu biliniyorsa, bu ürünü kullanırken dikkatli olunması önerilir.

Aşağıdaki riskler sistemik HRT ile ilişkilendirilmiştir ve östrojene sistemik maruziyetin normal menopoz sonrası aralık içinde kaldığı vajinal uygulama için östrojen ürünleri içindaha az ölçüde geçerlidir. Ancak, bu ürünün uzun süreli veya tekrarlanan kullanımıdurumunda dikkate alınmalıdır.


Meme kanseri


Büyük bir meta-analizden elde edilen epidemiyolojik kanıtlar, düşük doz vajinal olarak uygulanan östrojen alan meme kanseri öyküsü olmayan kadınlarda meme kanseri riskindeartış olmadığını göstermektedir. Düşük doz vajinal östrojenlerin meme kanserininnüksetmesini stimüle edip etmediği bilinmemektedir.

Yumurtalık kanseri


Yumurtalık kanseri meme kanserinden çok daha nadirdir. Büyük bir meta-analizden elde edilen epidemiyolojik kanıtlar, yalnızca östrojen içeren sistemik HRT alan kadınlarda,

4/11

kullanımdan sonraki 5 yıl içinde belirgin hale gelen ve kullanımdan sonra zamanla azalan hafif bir risk artışı olduğunu düşündürmektedir.

Venöz tromboembolizm


• Sistemik HRT de, venöz tromboembolizm (VTE), yani derin ven trombozu veyapulmoner emboli, gelişimi 1,3-3 kat daha riskli olarak ilişkilendirilir. Böyle bir olayınmeydana gelmesi, HRT'nin ilk yılında sonraki yıllara göre daha olasıdır (bkz. bölüm4.8).

• Trombofilik durumları olduğu bilinen hastalarda artmış VTE riski vardır ve HRT buriski artırabilir. Bu nedenle HRT bu hastalarda kontrendikedir (bkz. bölüm 4.3)

• VTE için genel olarak kabul edilen risk faktörleri arasında östrojen kullanımı, ileriyaş, majör cerrahi operasyon, uzun süreli immobilizasyon, obezite (VKİ> 30 kg/m2),gebelik/doğum sonrası dönem ve sistemik lupus eritematoz (SLE) ve kansersayılabilir. VTE'de varislerin muhtemel rolü hakkında fikir birliği yoktur.

Koroner arter hastalığı (KAH)


Sistemik etkiye sahip preperatlarla hormon replasman tedavisi, artan koroner arter hastalığı riski ile ilişkilidir.

İskemik inme


Sistemik etkiye sahip preparatlarla hormon replasman tedavisi, artan iskemik inme riski ile ilişkilidir. Bununla birlikte, temel inme riski büyük ölçüde yaşa bağlı olduğundan, HRTkullanan kadınlarda genel inme riski yaşla birlikte artacaktır (bkz. bölüm 4.8).

Diğer koşullar


Sistemik etkileri olan östrojenler sıvı tutulmasına veya plazma trigliseritlerinde artışa neden olabilir, bu nedenle sırasıyla kalp hastalığı veya böbrek fonksiyon bozukluğu veya öncedenhipertrigliseridemisi olan hastalar tedavinin ilk haftalarında dikkatle izlenmelidir. BLİSSELlokal tedavi için düşük dozda estriol içerir, bu nedenle sistemik etkiler beklenmez.

Dolaşımdaki estriol seviyesinin artması beklenebileceğinden, şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalar dikkatle izlenmelidir.

Eksojen östrojenler, kalıtsal ve edinilmiş anjiyoödem semptomlarını indükleyebilir veya şiddetlendirebilir.

BLİSSEL'in içeriğinde bulunan metil parahidroksibenzoat (E219) ve sodyum propil parahidroksibenzoat (E217) alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir

4.5 Diğer tıbbi ürünlerle etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

BLİSSEL ile diğer ilaçlar arasında herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Vajinal uygulama ve minimal sistemik absorpsiyon nedeniyle, BLİSSEL ile klinik olarak anlamlı herhangi bir ilaç etkileşiminin meydana gelmesi olası değildir.

Ancak lokal olarak uygulanan diğer vajinal tedavilerle etkileşimler göz önünde

bulundurulmalıdır. Bu belge

5/11

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

:

Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon

:

Pediyatrik popülasyona ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye:

Gebelik kategorisi: X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınların tedavi süresince etkili doğum kontrol yöntemi kullanmaları önerilir.

Gebelik dönemi

BLİSSEL gebelik sırasında endike değildir

BLİSSEL ile tedavi sırasında gebelik gerçekleşirse tedavinin hemen kesilmesi gerekir. Gebelikte estriol maruziyetine ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Günümüze değin gerçekleştirilen epidemiyolojik çalışmaların çoğunda, fetüsün kazara östrojenlere maruz kalması teratojenik ya da feto-toksik etkiye yol açmamıştır.

Gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

BLİSSEL emzirme döneminde endike değildir, kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Fertilite verisi bulunmamaktadır.

4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

BLİSSEL araç ve makine kullanma becerisini etkilemez.

4.8 İstenmeyen etkiler

Tedavi edilen hastaların %3-10 kadarında estriola bağlı istenmeyen etkiler bildirilir.

Tedavinin başlangıcında vajinadaki mukus membranlar hala atrofik olabildiğinden, sıcaklık artışı ve/veya kaşıntı şeklinde lokal tahriş görülebilir.

BLİSSEL ile gerçekleştirilen klinik çalışmalarda saptanan yan etkiler sıklıklarına göre aşağıdaki gibi sınıflandırılmıştır:

(Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1.000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor), şeklinde gösterilmiştir.

6/11

Organ sistem sınıfı

Yaygın

Yaygın olmayan

Seyrek

Enfeksiyon ve enfestasyonlar



Kandidiyazis

Sinir sistemi hastalıkları



Baş ağrısı

Deri ve deri altı doku hastalıkları


Pruritus
Prurigo

Üreme sistemi ve meme hastalıkları


Genital pruritus.
Pelvik ağrı, genital döküntü

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesineilişkin hastalıkları


Uygulama bölgesinde pruritus
Uygulama bölgesinde irritasyon

BLİSSEL çok düşük doz estriol içeren ve kendi kendini sınırlayan sistemik maruziyete yol açan (tekrarlanan uygulamalardan sonra maruziyetin neredeyse sıfıra yakın olduğubulunmuştur) lokal vajinal jeldir ve bu nedenle oral östrojen replasman tedavisinin dahaşiddetli etkilerine benzer etkiler üretmesi beklenmez.

Sistemik HRT ile ilişkili sınıf etkileri

Aşağıdaki riskler sistemik HRT ile ilişkilendirilmiştir ve daha az ölçüde, östrojene sistemik maruziyetin normal postmenopozal aralık içinde kaldığı vajinal uygulama için östrojenürünleri için geçerlidir.Yumurtalık kanseri

Sistemik

HRT kullanımı, yumurtalık kanseri teşhisi konması riskinde hafif bir artış ile ilişkilendirilmiştir (bölüm 4.4'e bakınız).

52 epidemiyolojik çalışmadan elde edilen bir meta-analiz, şu anda sistemik HRT kullanan kadınlarda, hiç HRT kullanmayan kadınlara kıyasla yumurtalık kanseri riskinde artışolduğunu bildirmiştir (RR 1,43, %95 CI 1.31-1,56). 5 yıl HRT alan 50 ila 54 yaş arasıkadınlar için bu, 2000 kullanıcı başına yaklaşık 1 ekstra vaka ile sonuçlanır. 50-54 yaş arasıHRT almayan kadınlarda, 5 yıllık bir süre içinde 2000 yılında yaklaşık 2 kadına yumurtalıkkanseri teşhisi konacaktır.

Venöz tromboembolizm riski

Sistemik

HRT, venöz tromboembolizm (VTE), yani derin ven trombozu veya pulmoner emboli geliştirme açısından 1,3-3 kat artmış nispi risk ile ilişkilidir. Böyle bir olayın meydanagelmesi, HT kullanımının ilk yılında daha olasıdır (bkz. bölüm 4.4). WHI çalışmalarınınsonuçları sunulmaktadır:

7/11

WHI Çalışmaları - 5 yıllık kullanımda ek VTE riski


Yaş aralığı (yıl)

insidans

5 yıl boyunca

Risk oranı ve %95 CI

1000 HRT kullanıcısı başına Ek vakalar

Dİasebo kolundaki her 1000 kadın için


Sadece oral östrojen*



50-59

7

1,2 (0,6-2,4)

1 (3-10)

* Rahmi olmayan kadınlardaki çalışma

İskemik inme riski

•Sistemik

HRT kullanımı, göreceli iskemik inme riskinin 1,5 katına kadar artmasıylailişkilidir. HRT kullanımı sırasında hemorajik inme riski artmaz.

• Bu göreceli risk yaşa veya kullanım süresine bağlı değildir, ancak temel risk yaşabağlı olduğundan, HRT kullanan kadınlarda genel inme riski yaşla birlikte artacaktır,bölüm 4.4'e bakınız.

WHI çalışmaları birleştirildi - 5 yıllık kullanımda ek iskemik inme* riski


Yaş aralığı (yıl)

insidans

5 yıl boyunca

Risk oranı ve %95 CI

1000 HRT kullanıcısı başına Ek vakalar

plasebo kolundaki her 1000 kadın için


50-59

8

1,3 (1,1-1,6)

1 (1-5)

*iskemik ve hemorajik inme arasında ayrım yapılmamıştır.


Sistemik östrojen/progestagen tedavisi ile bağlantılı olarak başka advers reaksiyonlar bildirilmiştir:

- Safra kesesi rahatsızlığı.

- Deri ve deri altı bozuklukları: kloazma, eritema multiforme, eritema nodozum,vasküler purpura.

- 65 yaş üstü muhtemel demans

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir. (www.titck.gov.tr; e-posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

4.9 Doz aşımı ve tedavisi

Estriolün toksisitesi çok düşüktür. Vajinal yolla uygulanan BLİSSEL için doz aşımı olasılığı son derece düşüktür. lıkla ağız yoluyla yüksek doz alıma bağlı olası semptomlararasında bulantı, kusma ve kadınlarda vajinal kanama bulunmaktadır. Spesifik bir antidodubulunmamaktadır. Gerekirse semptomatik tedavi uygulanmalıdır.

8/11

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Doğal ve yarı sentetik östrojenler, ATC kodu: G03CA04.

Vajinal östrojen eksikliği semptomlarının tedavisi: Vajinal olarak uygulanan östrojen, menopoz sonrası kadınlarda östrojen eksikliğine bağlı vajinal atrofi semptomlarını hafifletir.

Klinik Etkililik ve Güvenlik

BLİSSEL in etkililiği, vulvovajinal atrofi semptom ve bulguları olan postmenopozal kadınlarda çok merkezli, randomize, çift kör, plasebo kontrollü bir çalışmada araştırılmıştır.

Düşük doz intravajinal estriol uygulaması (uygulama başına 50 mikrogram) vajinal epitelin matürasyonu, vajinal pH ve mukozada frajilite, kuruluk, solukluk ve kıvrımların düzleşmesigibi vajinal atrofi bulgularında belirgin iyileşme sağlamıştır. Semptomlara göre yanıt verenhasta analizinde de (sekonder sonlanım noktası) 12 haftalık tedavinin ardından vajinalkuruluktaki iyileşme istatistiksel anlamlılık düzeyine ulaşmış, ancak disparoni (p=0,095)vajinal pruritus, ve dizüri için istatistiksel anlamlılık sağlanmamıştır.

5.2 Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim


Tek doz BLİSSEL uygulamasından sonra estriol kolaylıkla emilmekte ve 106 ± 63 pg/ml'lik doruk estriol plazma konsantrasyonlarına 2 saatte (aralık: 0,5-4 saat) ulaşılmaktadır.

BLİSSEL ile 21 günlük tedaviden sonra ortalama doruk estriol plazma konsantrasyonu (± standart sapma) 22,80 (±15,78) pg/ml'dı.

BLİSSEL'in haftada iki kez uygulanması sırasında estriole sistemik maruziyet araştırılmamıştır.

Dağılım


Estriolün neredeyse tamamı (%90) plazmada albümine bağlıdır ve estriol cinsiyet hormonuna bağlanan globüline (SHBG) çok az bağlanır.

Biyotransformasyon


Estriol metabolizmasının başlıca yolları enterohepatik dolaşımdaki konjugasyon ve dekonj ugasyondur.

Eliminasyon


Doruğa ulaşıldıktan sonra estriol plazma konsantrasyonları mono-eksponansiyel olarak azalmaktadır ve ortalama yarılanma ömrü 1,65 ± 0,82 saattir, birikim oluşmaz.

Estriol esas olarak idrarda konjuge formda atılır. Yalnızca az miktarda estriol (< %2) feçeste konjuge olmamış estriol olarak atılmaktadır.

9/11

Doğrusallık/doğrusal olmayan durum


BLİSSEL'in tek doz uygulamasından sonra, zamana karşı plazma konsantrasyonları (EAA) altındaki alan, dozla orantılı bir şekilde (doğrusal kinetik) artmıştır.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Estriolün toksikolojik özellikleri iyi bilinmektedir. Kısa ürün bilgisinin diğer bölümlerinde ele alınanlar dışında güvenlilik değerlendirmesi açısından değer taşıyan başka bir preklinik verimevcut değildir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Gliserol (E422)

Sodyum metil parahidroksibenzoat (E219)

Sodyum propil parahidroksibenzoat (E217)

Polikarbofil

Karbopol

Sodyum hidroksit (pH ayarlaması için)

Hidroklorik asit (pH ayarlaması için)

Saf su.

6.2 Geçimsizlikler

Geçerli değil.

6.3 Raf ömrü

24 ay

6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

Bir karton kutu içerisinde:

10 g vajinal jel içeren alüminyum tüp,

Bir plastik kılıf içerisinde 10 adet tek kullanımlık kanül ile birlikte 1 adet tekrar kullanılabilen piston bulunmaktadır.

10 g'lık tüp, hasta bilgi broşürü ile birlikte bir dış karton kutu içinde paketlenmiştir.

6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”'ne uygun olarak imha edilmelidir.

10/11

7. RUHSAT SAHİBİ

ITF İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Merkez Mah. Bağlar Cad.

D Blok. No: 14D İç Kapı No:13 Kağıthane-İstanbul

8. RUHSAT NUMARASI

2022/626

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 27.10.2022 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ



11/11

İlaç Bilgileri

Blissel 50 Mikrogram/g Vajinal Jel

Etken Maddesi: Estriol

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.