Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Octagam 5 G/50 Ml Iv İnfüzyonluk Çözelti Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

¡BU ILAÇ EK IZLEMEYE TABIDIR. BU ÜÇGEN YENI GÜVENLILIK BILGISININ HıZLı OLARAK BELIRLENMESINI SAĞLAYACAKTıR. SAĞLıK MESLEĞI MENSUPLARıNıN ŞÜPHELI ADVERS REAKSIYONLARı TÜFAM'ABILDIRMELERI BEKLENMEKTEDIR. BAKıNıZ BÖLÜM “4.8 ŞÜPHELI ADVERS REAKSIYONLARıNRAPORLANMASı”.1. BEŞERI TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

OCTAGAM 5 g/50 mL IV infüzyonluk çözelti Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin maddeler:

İnsan normal immünglobulini (IVIg)

1 mL çözelti içeriği:

İnsan normal immünglobulini (IVIg) 100 mg (En az %95 IgG içeren saflıktadır)

Her bir 50 mL'lik flakon, 5 g insan normal immünglobulini içerir.

IgG alt gruplarının dağılımı (yaklaşık değerler)

IgGı yaklaşık %60

IgG2 yaklaşık %32

IgG3 yaklaşık %7

IgG4 yaklaşık %1

Maksimum IgA içeriği 400 mikrogram/mL'dir.

İnsan donörlerin plazmasından üretilmiştir.

Yardımcı maddeler:

Bu tıbbi ürün her 100 mL'de 69 mg sodyum içerir. Bu miktar, Dünya Sağlık Örgütü'nün erişkin bir kişi için önerdiği günlük maksimum sodyum alım miktarı olan 2 g'ın %3,45'ineeşdeğerdir.

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

İnfüzyonluk çözelti

Sıvı preparat berrak ya da hafif opelasan ve renksiz veya hafif sarı renklidir. Sıvı preparatın pH değeri 4,5- 5 ozmolalitesi >240 mosmol/kg dır.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötİk endİkasyonlar.[gg^ güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

1. İmmün yetmezlik durumlarında replasman tedavisi için;

a. Antikor üretiminin bozulduğu primer (Konjenital) immün yetmezliklerde,

b. Şiddetli veya tekrarlayan enfeksiyonlar gelişen, antimikrobiyal tedavininyetersiz kaldığı ve kanıtlanmış spesifik antikor yetmezliği (SAE)* olan ya daserum IgG düzeyi <4 g/L olan hastalarda sekonder immün yetmezliklerde(SİY) kullanılır.

* Kanıtlanmış SAE: lgG antikor titresinde pnömokokal polisakkarit ve polipeptit antijen aşılarına en az 2 kat artış sağlanamaması

2. İmmünomodülatuar etki için;

a. Kanama riski yüksek olan veya cerrahi müdahale öncesi trombosit sayısınınyükseltilmesi gereken immün trombositopeni (ITP) olgularında,

b. Guillain-Barre sendromunda,

c. Kawasaki hastalığında,

d. Multifokal Motor Nöropati (MMN) hastalığında,

e. Kronik Enflamatuvar Demiyelinizan Polinöropatinin (KIDP) tedavisinde

f. Bulber tutulumu olan Myastenia Gravis tedavisinde uygulanır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

Replasman tedavisi, immün yetmezlikliğin tedavisi konusunda deneyimli bir uzman hekimin denetiminde başlatılmalı ve izlenmelidir.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Pozoloji ve uygulama sıklığı endikasyona göre değişir.

Replasman tedavisinde hastadaki farmakokinetik ve klinik yanıta bağlı olarak dozun bireysel olarak ayarlanması gerekebilir. Vücut ağırlığı normalin altında ve üstünde olan hastalarda,vücut ağırlığına dayalı dozun ayarlanması gerekebilir. Aşırı kilolu hastalarda doz, fizyolojikstandart vücut ağırlığına dayanmalıdır.

Bir rehber olarak aşağıdaki doz şemaları verilmektedir.

Primer immün yetmezliklerde replasman tedavisi

Doz, bir sonraki infüzyondan önce ölçülen serum IgG düzeyinin en az 500-600 mg/dL düzeyinde kararlı olarak sürdürülmesini sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır. Bu dengeninsağlanabilmesi için tedavinin başlangıcından itibaren 3-6 ay gereklidir.

Önerilen başlangıç dozu bir seferde verilen 0,4-0,8 g/kg infüzyonu takiben her 3-4 haftada bir uygulanan en az 0,2 g/kg'dır.

Serum immünglobulin düzeyinin 500-600 mg/dL olacak şekilde sabit tutulabilmesi için gereken doz ortalama 0,2-0,8 g /kg/ay düzeyindedir.

Kararlı serum düzeyi sağlandıktan sonra doz aralığı 3 ile 4 hafta arasında değişir.

Hastanın klinik yanıtı ile birlikte kararlı serum düzeyleri ölçülmeli ve değerlendirilmelidir. Klinik yanıta bağlı olarak (örneğin, enfeksiyon sıklığı) daha yüksek kararlı serum

Belge Dd|üzeyi6r^ia\sailanfflâsfeafflafiiyiadozxve/ıveya dozara^ğın^rayıarianmastrdüşün.üisbil^itck-ebysSekonder immün yetmezlikte replasman tedavisi:

Sekonder immün yetmezlikte replasman tedavisinde tavsiye edilen doz 3-4 haftada bir uygulanan 0,2-0,4 g/kg'dır.

Primer immün trombositopeni


İki alternatif doz şeması vardır:

• Birinci gün 0,8-1 g/kg dozunda uygulanır; doz, 3 gün içinde bir kez tekrarlanabilirveya

• 2-5 gün süreyle 0,4 g/kg/gün dozunda uygulanır.

Relaps olursa, tedavi tekrarlanabilir.

Guillain Barre Sendromu


5 gün süreyle 0,4 g/kg/gün dozunda uygulanır.

Kawasaki Hastalığı


8-12 saat süreyle tek doz olarak uygulanan 2 g/kg'dır ve asetil salisilik asit ile kombine olarak verilir.

Multifokal Motor Nöropati (MMN) Hastalığında


Başlangıç dozu: 2-5 gün süreyle bölünmüş dozlarda toplam 2 g/kg İdame dozu: 2-6 haftada bir 1-2 g/kg

Kronik enflamatuvar demiyelinizan polinöropati (KIDP)


Önerilen başlangıç dozu: 2-5 ardışık günde bölünmüş dozlarda toplam 2 g/kg'dır. Yanıt alınamaması durumunda 3 haftada bir 1 g/kg total doz 1 -2 günde verilir ve 2 ay sonunda yanıtalınamazsa tedavi kesilir.

İdame dozu: Başlangıç tedavisine yanıt alınmışsa 3 haftada bir 0,4-1 g/kg total doz 1-2 günde uygulanır. Maksimum yarar elde edilen doz önerilir ve doz doktor tarafından belirlenir. Endüşük etkin idame dozu belirlenene kadar doz azaltılır ve uygulama sıklığı ayarlanır.

Myastenia Gravis


Diğer özel tedavilere cevap vermeyen kritik fazda 5 gün süreyle 0,4 g/kg/gün dozunda uygulanır.

Pediyatrik popülasyon


Çocuklarda ve adolesanlardaki (0-18 yaş) pozoloji her bir endikasyon için, erişkinlerden farklı değildir ve yukarıda belirtilen durumlardaki klinik sonlanımlara göre ayarlanır.

Uygulama Şekli

İntravenöz yoldan uygulanır.

OCTAGAM [100mg/ml] ilk 30 dakika süresince dakikada 0,01 mL/kg başlangıç hızıyla intravenöz olarak uygulanmalıdır (Bkz. Bölüm 4.4). Yan etki görülmesi durumunda infüzyonhızı azaltılmalı ya da infüzyon durdurulmalıdır. İyi tolere edilirse uygulama hızı kademeliolarak maksimum dakikada 0,12 mL/kg'a kadar arttırılabilir.

İnfüzyondan sonra infüzyon setinde kalan ürünü infüze etmek için set, %0,9 sodyum klorür veya %5 dekstroz steril çözeltisi ile yıkanabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

IVIG tedavisi uygulanan hastalarda akut böbrek yetmezliği vakaları bildirilmiştir. Böbrek yetmezliği riski bulunan hastalarda, IVIG preparatları uygulanabilir en düşük infüzyonhızında ve dozda kullanılmalıdır (Bkz.Bölüm 4.4).

Karaciğer yetmezliği olan hastalara ilişkin ek bir bilgi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Yukarıda bahsedilen her durumda pozoloji vücut ağırlığına göre ve klinikte alınan yanıta göre verildiğinden, çocuklarda ve adolesanlarda (0-18 yaş) pozoloji değişmez.

Geriyatrik popülasyon:

IVIG tedavisi uygulanan hastalarda akut böbrek yetmezliği vakaları bildirilmiştir. Bu vakaların çoğunda kişinin 65 yaşın üzerinde olması dahil belirli risk faktörlerinin olduğubildirilmiştir.

Ayrıca IVIG uygulaması ile yüksek riskli hastalarda tromboembolik olaylar arasında bağlantıyı gösteren klinik kanıtlar mevcuttur. Bu nedenle ileri yaş dahil trombotik olayaçısından risk faktörlerini taşıyan hastalarda IVIG reçetelenip infüzyon uygulanırken dikkatlihareket edilmeli, uygulanabilir en düşük infüzyon hızında ve dozda kullanılmalıdır. (Bkz.Bölüm 4.4)

4.3. Kontrendikasyonlar

OCTAGAM %10'nun etkin maddesi (insan immünglobulinleri) veya yardımcı maddelerinden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık (Bkz. Bölüm 4.4 ve 6.1).

IgA'ya karşı antikor gelişen selektif IgA eksikliği bulunan hastalarda. Bu hastalarda IgA içeren ürünlerin kullanılması anafilaksiye neden olabilir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Virüs güvenliliği

OCTAGAM, insan plazmasından elde edilmektedir. insan plazmasından elde edilen ilaçlar, virüsler ve teorik olarak varyant Creutzfeldt-Jacob (v-CJD) gibi, çeşitlihastalıklara yol açabilen enfeksiyon yapıcı ajanlar içerebilirler. OCTAGAM'da varyantCreutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski teorik olarak minimumken, klasikCreutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski hiçbir kanıtla desteklenmez. Alınanönlemlere rağmen, bu tür ürünler halen potansiyel olarak hastalık bulaştırabilir.

Bu tip ürünlerin enfeksiyon yapıcı ajanları bulaştırma riski, donör seçimi, donörlerin ve plazma havuzlarının spesifik enfeksiyon markırları açısından izlenmesi ve virüslerinyok edilmesi ve/veya inaktivasyonu için etkili üretim basamaklarının eklenmesi ileazaltılmıştır. Bütün bu önlemlere rağmen, bu ürünler hala potansiyel olarak hastalıkbulaştırabilirler. Ayrıca, henüz bilinmeyen enfeksiyon yapıcı ajanların bu ürünleriniçinde bulunma ihtimali mevcuttur.

Bu önlemlerin HIV, HBV, HCV gibi zarflı virüsler için etkili olduğu kabul edilir. Bu önlemlerinHAV ve Parvovirüs B19 gibi zarflı olmayan virüslere karşı etkisi sınırlı

I . .. • Bu belge

lt)o0ııabiiair)du: lZW56aklUZmxXZlAxZlAxZW56ZmxXYnUy Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys


Immünoglobulinler ile hepatit A ve parvovirüs B19 bulaşması ile ilgili klinik deneyimlerin olmaması güven vericidir ve ayrıca antikor içeriğinin de viral güvenliliğeönemli katkı sağladığı varsayılmaktadır.

Parvovirüs B19 enfeksiyonu, gebelikte (fetal infeksiyon) ve immün yetmezlik ya da kırmızı kan hücre üretiminde artış olan hastalarda tehlikeli olabilir (hemolitik anemigibi).Doktor, bu ilacı hastaya reçete etmeden veya uygulamadan önce hastası ile risk ve yararlarını tartışmalıdır.


Bu ilaç, yardımcı madde olarak 90

mgmL

maltoz içerir. Maltoz, kan glikoz testleri ile etkileşebilir ve hatalı yüksek glikoz sonuçları okunabilir. Bunun sonucunda, hatalı insülinuygulanmasına ve takiben hayati tehlike oluşturan hipoglisemiye ve ölüme yol açabilir.Ayrıca, hatalı olarak yüksek okunan glikoz düzeyleri nedeniyle hipoglisemik durummaskelenirse, gerçek hipoglisemi vakaları tedavisiz kalabilir (Bkz. Bölüm 4.5). Akut renalyetmezlik için aşağıya bakınız.

İzlenebilirlik

Biyolojik tıbbi ürünlerin izlenebilirliğini mümkün kılmak için, uygulanan ilacın ismi ve seri numarası açık bir şekilde kaydedilmelidir.

Kullanım sırasında alınacak önlemler

Potansiyel komplikasyonlar, hastalar için aşağıda belirtilen önlemlerin alınması halinde genellikle önlenebilir

:

• Ürün uygulamasına yavaş infüzyon hızı ile başlanması (0,01-0,02 mL/kg/dk). Böylecehastanın insan normal immünglobuline duyarlılık durumu anlaşılabilir.

• İnfüzyon süresince hastanın herhangi bir semptoma karşı dikkatle takip edilmesi.Özellikle, insan normal immünglobulini ile daha önce tedavi görmemiş hastalar, birIVIg ürününden başka bir IVIg ürününe geçiş yapmış hastalar ya da bir öncekiinfüzyondan sonra uzun bir ara vermiş olan hastalar, potansiyel advers belirtilerintespit edilebilmesi için ilk infüzyon süresince ve ilk infüzyondan sonraki bir saatboyunca izlenmelidir. Diğer tüm hastalar, infüzyondan sonra en az 20 dakikagözlemlenmelidir.

Tüm hastalarda, IVIg kullanımı şunları gerektirir:

• IVIg infüzyonuna başlamadan önce yeterli hidrasyon

• İdrar çıkışının izlenmesi

• Serum kreatinin düzeylerinin izlenmesi

• Loop diüretiklerin birlikte kullanımından kaçınılması (Bkz. 4.5)

Advers reaksiyon ortaya çıkması durumunda, uygulama hızı düşürülmeli veya infüzyon durdurulmalıdır. Gerekli tedavi, advers reaksiyonun doğasına ve şiddetine bağlıdır.

İnfüzyon reaksiyonu

Bazı advers reaksiyonlar (örneğin, baş ağrısı, flushing, ürperme, miyalji, hırıltılı nefes alma, taşikardi, alt sırt ağrısı, bulantı ve hipotansiyon) infüzyon hızı ile bağlantılı olabilir. “4.2Pozoloji ve Uygulama Şekli” bölümünde tavsiye edilen infüzyon hızı yakından takipedilmelidir. Hastalar infüzyon süresince yakından izlenmeli ve herhangi bir semptoma karşı

dikkatle gözlenmelidir. Bu belge

Bazı advers reaksiyonlar daha sık meydana gelebilir:

• İnsan normal immünglobulinini ilk kez alan hastalarda veya nadir durumlarda insannormal immünglobulin ürününün değiştirilmesi ya da önceki infüzyondan sonra uzunbir süre geçmesi durumunda

• Tedavi edilmemiş bir enfeksiyonu bulunan veya altta yatan kronik inflamasyonu olanhastalarda.

Hipersensitivite

Hipersensitivite reaksiyonları seyrektir.

Anafilaksi aşağıdaki durumlarda gelişebilir:

• Anti-IgA antikorları olan ve IgA saptanamayan hastalar

• İnsan normal immünglobulinleri ile önceki tedaviyi tolere etmiş hastalar

Şok gelişmesi halinde, standart şok tedavisi uygulanmalıdır.

Tromboembolizm

IVIg uygulanması ile miyokardiyal enfarktüs, serebrovasküler olay (inme dahil), pulmoner emboli ve derin ven trombozu gibi tromboembolik olaylar arasında ilişki olduğunu gösterenklinik kanıtlar mevcuttur. Bu durumun, risk altındaki hastalarda immünoglobulinin yüksekinfluksu nedeniyle kan vizkozitesinde göreceli bir artışa bağlı olduğu düşünülmektedir. Obezhastalarda ve trombotik olaylar açısından risk faktörleri bulunan hastalarda (ileri yaş,hipertansiyon, diabetes mellitus ve bir damar hastalığı veya trombotik olay hikayesi,kazanılmış veya kalıtımsal trombofilik bozuklukları olan hastalar, uzun süredir hareketsizolan hastalar, ağır hipovolemik hastalar, kan viskozitesini artıran hastalıkları olan hastalar veoral kontraseptifler gibi belirli hormonları birlikte kullanan hastalar gibi) IVIg reçetelenmesive infüzyonu dikkatle yapılmalıdır.

IVIg ürünleri, tromboembolik advers reaksiyonlar açısından risk altında bulunan hastalarda mümkün olan en düşük infüzyon hızında ve dozda kullanılmalıdır.

Akut renal yetmezlik

IVIg tedavisi alan hastalarda akut böbrek yetmezliği vakaları bildirilmiştir. Vakaların çoğunda, önceden var olan böbrek yetmezliği, diabetes mellitus, hipovolemi, aşırı kilo,birlikte kullanılan nefrotoksik ilaçlar veya 65 üzeri yaş gibi risk faktörleri tanımlanmıştır.

IVIg infüzyonu öncesinde renal parametreler değerlendirilmeli ve sonrasında uygun aralıklarla tekrarlanmalıdır. Bu değerlendirme, potansiyel olarak akut renal yetmezlikgelişmesi riskinin artmış olduğu düşünülen hastalarda özellikle yapılmalıdır. Akut renalyetmezlik riski bulunan hastalarda, IVIg ürünleri, mümkün olan en düşük infüzyon hızında vedozda uygulanmalıdır.

Böbrek bozukluğu durumlarında, IVIg'nin kesilmesi düşünülmelidir.

Böbrek disfonksiyonu ve akut böbrek yetmezliği raporları, sukroz, glikoz ve maltoz gibi çeşitli yardımcı maddeler içeren ruhsatlı birçok IVIg ürününün kullanımı ile ilişkili bulunmuşolmasına rağmen, stabilizör olarak sukroz içerenler toplam sayının büyük kısmınıoluşturmaktadır. Risk altındaki hastalarda bu yardımcı maddeleri içermeyen IVIg ürünlerininkullanılması düşünülebilir. OCTAGAM %10 [100 mg/mL] maltoz içerir (Yukarıdaki, Bölüm4.4 kısmına bakınız).

IVIg tedavisi ile ilişkili olarak aseptik menenjit sendromunun ortaya çıktığı bildirilmiştir. Sendrom, genellikle, IVIg tedavisini izleyen birkaç saat ile iki gün içinde başlar. Beyinomurilik sıvısı (BOS) çalışmaları sıklıkla pozitiftir ve çoğunlukla granülositik serilerden

T

olmak üzere, mm başına birkaç bin hücreye kadar pleositoz ve birkaç yüz mg/dL'ye kadar artan protein düzeyleri mevcuttur.

AMS, yüksek doz IVIg tedavisi (2g/kg) ile ilişkili olarak daha sık ortaya çıkabilir.

Bu belirti ve bulguları gösteren hastalara, diğer menenjit nedenlerini ekarte etmek için BOS çalışmaları dahil olmak üzere, tam kapsamlı bir nörolojik muayene yapılmalıdır.

IVIg tedavisinin kesilmesi, birkaç gün içinde, AMS durumunun sekelsiz olarak iyileşmesi ile sonuçlanmıştır.

Hemolitik anemi

IVIg ürünleri, hemolizinler gibi davranabilen ve kırmızı kan hücrelerinin

in vivoNötropeni/Lökopeni

IVIg tedavisinden sonra, bazen şiddetli olabilen, nötrofil sayısında geçici bir azalma ve/veya nötropeni atakları bildirilmiştir. Bu durum tipik olarak, IVIg uygulamasından saatler veyagünler sonra ortaya çıkar ve 7-14 günde kendiliğinden düzelir.

Transfüzyonla ilişkili akut akciğer hasarı (TRALI)

IVIg ürünleri ile tedavi edilen hastalarda, nonkardiyojenik pulmoner ödem (transfüzyonla ilişkili akut akciğer hasarı -TRALI-) görüldüğünü bildiren raporlar mevcuttur. Bu nedenle,her ne kadar bugüne kadar OCTAGAM ile gözlenmemiş olsa da, bu yan etki OCTAGAMiçin tamamen dışlanamaz. TRALI; şiddetli hipoksi, dispne, takipne, siyanoz, ateş vehipotansiyon ile karakterizedir. Semptomlar tipik olarak tedavi sırasında veya tedaviden sonrasıklıkla 1-2 saat içinde olmak üzere 6 saat içinde ortaya çıkar. Bu nedenle, IVIg tedavisi alanhastalar izlenmeli ve pulmoner advers reaksiyonların ortaya çıkması halinde IVIg infüzyonuderhal durdurulmalıdır. TRALI, potansiyel olarak hayatı tehdit eden bir durumdur ve derhalyoğun bakım ünitesinde tedavi gerektirir.

Serolojik testlerle etkileşim

İmmünglobulin enjeksiyonundan sonra, pasif olarak geçen çeşitli antikorların hastanın kanında geçici olarak yükselmesi, serolojik testlerde yanıltıcı pozitif sonuçlara yol açabilir.

Antikorların, A, B, D gibi eritrosit antijenlerine pasif geçişi, kırmızı hücre antikorları için yapılan direkt antiglobulin testi (DAT, direkt Coombs testi) gibi bazı serolojik testlerleetkileşebilir.

Eritrosit sedimentasyon hızında (hatalı) yükselme

Tedavide IVIg kullanan hastalarda eritrosit sedimentasyon hızı hatalı olarak yüksek çıkabilir (enflamatuvar olmayan yükselme).

Dolaşım (hacim) yüklenmlstelektronik imza ile imzalanmıştır.

Dolaşım (hacim) yüklenmesi

İnfüze edilen IVIg hacmi (veya herhangi bir başka kan veya plazma kaynaklı ürün) ve diğer eşzamanlı infüzyonlar akut hipervolemiye ve akut pulmoner ödeme yol açtığı zaman, dolaşım(hacim) yüklenmesi ortaya çıkabilir.

Lokal enjeksiyon yeri reaksiyonları

Enjeksiyon yerinde lokal reaksiyonlar tanımlanmıştır. Bu reaksiyonlar arasında ekstravazasyon, infüzyon yerinde eritem, infüzyon yerinde prurit ve benzer semptomlarbulunabilir.

Pediyatrik popülasyon

Belirtilen uyarı ve önlemler hem erişkinler hem de çocuklar için geçerlidir.

Sodyum içeriği

Bu tıbbi ürün, her 100 mL'de 69 mg sodyum içerir. Bu miktar, DSÖ'nün erişkin bir kişide günlük maksimum sodyum alımı için önerdiği 2 g'ın %3,45'ine eşdeğerdir. Bu durumkontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Canlı atenüe aşılar

İmmünglobulin kullanımı, kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve suçiçeği gibi canlı atenüe virüs aşılarının etkinliğini en az 6 haftadan 3 aya kadar bir süre için azaltabilir. Bu ürününuygulanmasından sonra canlı atenüe virüs aşıları ile aşılanmadan önce 3 aylık bir süregeçmelidir. Kızamık durumunda bu süre 1 yıla kadar uzayabilir. Bu nedenle kızamık aşısıuygulanan hastalar antikor durumlarını kontrol ettirmelidirler.

Loop diüretikler

Loop diüretiklerin eş zamanlı kullanımından kaçınılmalıdır.

Kan glikoz testi

Bazı glikoz test sistemleri (örneğin, glikoz dehidrogenaz pirolokinolinkinon (GDH-PQQ) veya glikoz-boya-oksidoreduktaz yöntemlerine dayananlar gibi) OCTAGAM %10'dakimaltozu (90 mg/mL) yanlışlıkla glikoz olarak algılamaktadır. Bu durum, infüzyon sırasındaveya infüzyon sonlandıktan yaklaşık 15 saatlik bir süre için hatalı yüksek glikoz okumalarınınalınmasına ve dolayısı ile hayati tehlike taşıyan ve hatta ölümcül hipoglisemi ile sonuçlanacakyanlış insülin uygulamasına sebep olabilmektedir. Ayrıca, hipoglisemik durumun, hatalıyüksek glikoz okuması ile maskelenmesi durumunda gerçek hipoglisemi vakalarında tedaviuygulanmamasına sebep olabilir. Buna bağlı olarak, OCTAGAM %10 veya maltoz içerenparenteral diğer ürünler uygulandığında, kan glikoz ölçümü glikoza özgün bir yöntemleyapılmalıdır.

Kan glikozu test sisteminin, test çubukları da dahil ürün bilgisi, sistemin maltoz içeren parenteral ürünlerle kullanım için uygun olup olmadığının belirlenmesi açısından dikkatleincelenmelidir. Herhangi bir şüphe olduğunda, maltoz içeren parenteral ürünlerlekullanımının uygun olup olmadığını tayin etmek için test sistemi üreticisi ile temasageçilmelidir.

Pediyatrik popülasyon

Listelenen etkileşimler hem erişkinler hem de çocuklar için geçerlidir.

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

IVIg uygulaması ile tromboembolik olaylar arasında ilişki olduğunu gösteren klinik kanıtlar bulunmaktadır. Oral kontraseptif kullanımı trombotik olaylar açısından bir risk faktörüolduğundan, bu tür ilaçları kullanan kadınlara IVIg reçetelenmesi ve infüzyonu dikkatleyapılmalıdır. IVIg ürünleri, bu hastalarda, mümkün olan en düşük infüzyon hızında ve dozdakullanılmalıdır.

Gebelik Dönemi

Bu tıbbi ürünün hamilelikte kullanımının güvenliliği kontrollü klinik çalışmalarla saptanmamıştır ve bu nedenle gebe kadınlarda dikkatle kullanılmalıdır. IVIg ürünlerininplasentaya geçtiği ve bu geçişin 3. trimesterde arttığı gösterilmiştir. İmmünglobulinlerle klinikdeneyimler, gebelik süreci, fötus ve yeni doğanda zararlı bir etki beklenmediğinidüşündürmektedir.

Laktasyon Dönemi

İmmünglobulinler anne sütüne salgılanmaktadır. Anne sütü alan yeni doğanlar/infantlarda negatif bir etkisi beklenmemektedir.

Üreme yeteneği /Fertilite

İmmünglobulinlerle klinik deneyimler, fertilite üzerinde zararlı bir etki beklenmediğini düşündürmektedir.

4.7 Araç ve makina kullanımı üzerindeki etkiler

OCTAGAM'ın araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde ya hiç etkisi yoktur ya da etkisi ihmal edilebilir düzeydedir. Bununla birlikte, tedavi sırasında advers reaksiyon yaşayanhastalar, araç ve makine kullanmadan önce bu belirtilerin düzelmesini beklemelidir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profili özeti


İnsan normal immünglobulinlerinin neden olduğu advers reaksiyonlar şunları kapsar (Bkz. Bölüm 4.4) (sıklıktaki azalmaya göre):

• Ürperme, baş ağrısı, baş dönmesi, ateş, kusma, alerjik reaksiyonlar, bulantı, artralji,kan basıncında düşme ve orta derecede alt sırt ağrısı

• Geri dönüşlü hemolitik reaksiyonlar (özellikle kan grubu A, B ve AB olanlarda) veseyrek olarak, transfüzyon gerektiren hemolitik anemi

• Seyrek olarak, kan basıncında ani düşme ve izole vakalarda, önceki uygulamalardahipersensitivite görülmemiş olsa bile, anafilaktik şok

• Seyrek olarak, geçici kütanöz reaksiyonlar (kütanöz lupus eritematozus dahil-sıklığıbilinmiyor)

• Çok seyrek sıklıkta, miyokard enfarktüsü, inme, pulmoner emboli, derin ven trombozugibi tromboembolik reaksiyonlar

• Geri dönüşlü aseptik menenjit vakaları

• Serum kreatinin düzeyinde artma ve/veya akut renal yetmezlik vakaları

Transfüzyon ile ilişk^i ^akutiakcisescfeftsası (TRALI)şvakaları

Advers reaksiyonların çizelgeli listesi


Aşağıdaki tablo MedDRA sistem organ sınıflamasına göre (sistem organ sınıfı ve tercih edilen terim düzeyinde) sunulmuştur.

Kullanılan terimler ve sıklık dereceleri şöyle tanımlanmıştır: Çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100), seyrek (>1/10,000 ila <1/1.000);çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Her bir organ gruplamasında istenmeyen etkiler azalan ciddiyet sıralamasına göre sunulmuştur.

Klinik çalışmalarda OCTAGAM ile advers ilaç reaksiyonlarının sıklığı:

MedDRA Sistem organsınıflaması

Advers reaksiyon

Sıklık/hasta

Sıklık/infüzyon

Kan ve lenf sistemi hastalıkları
lökopeni
Yaygın olmayan
Yaygın olmayan
Bağışıklık sistemi hastalıkları(Bkz. Bölüm 4.4)
Aşırı duyarlılık
Çok yaygın
Yaygın
Sinir sistemi hastalıkları
Baş ağrısı
Çok yaygın
Yaygın
Kalp hastalıkları
Taşikardi
Yaygın olmayan
Yaygın olmayan
Damar hastalıkları
Hipertansiyon
Yaygın
Yaygın olmayan

Gastrointestinal

hastalıklar

Bulantı
Yaygın
Yaygın olmayan
Kusma
Yaygın
Yaygın olmayan
Kas-iskelet ve bağ dokusu hastalıkları
Sırt ağrısı
Yaygın
Yaygın olmayan
Genel rahatsızlıklar ve uygulama bölgesineilişkin hastalıklar
Ateş, yorgunluk, enjeksiyon yeri reaksiyonu, ürperme
Yaygın
Yaygın olmayan
Göğüs ağrısı
Yaygın olmayan
Yaygın olmayan
Araştırmalar
Hepatik enzimlerde yükselme
Yaygın
Yaygın olmayan

Aşağıda verilen reaksiyonlar OCTAGAM ile pazarlama sonrası deneyimlerine dayanmaktadır. Pazarlama sonrası dönemde bildirilen reaksiyonların sıklıkları mevcutverilerden hareketle tahmin edilememektedir.

MedDRA sistem organ sınıfı


Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Bağışıklık sistemi hastalıkları (Bkz. Bölüm 4.4)


Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Psikiyatrik hastalıklar

Advers reaksiyon (PT)


Hemolitik anemi

Anafilaktik şok Anafilaktik reaksiyonAnafilaktoid reaksiyonAnjiyoödemYüzde ödem

Sıvı yüklenmesi

(pseudo) hiponatremi



Konfüzyon durumu

olekt^onıks^^^ i 1 e imzalanmıştır.

Anksiyete

Sinirlilik


Sıklık


Bilinmiyor



Bilinmiyor
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Bilinmiyor

Bilinmiyor



Bilinmiyor

Bilinmiyor



Bilinmiyor BilinmiyorBilinmiyor

Bilinmiyor



Sinir sistemi hastalıkları

Serebrovasküler olay
(Bkz. Bölüm 4.4)
Aseptik menenjit
Bilinç kaybı
Konuşma bozuklukları
Migren
Baş dönmesi
Hipoestezi
Parestezi
Fotofobi
Tremor

Bilinmiyor

Bilinmiyor
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Bilinmiyor
Bilinmiyor

Göz hastalıkları

Görmede bozukluk
Bilinmiyor

Kardiyak hastalıklar

Miyokard enfarktüsü (Bkz. Bölüm 4.4)
Bilinmiyor

Anjina pektoris
Bilinmiyor

Bradikardi
Bilinmiyor

Palpitasyonlar
Bilinmiyor

Siyanoz
Bilinmiyor

Vasküler hastalıklar

Tromboz (Bkz. Bölüm 4.4)
Bilinmiyor

Dolaşım kollapsı
Bilinmiyor

Periferal dolaşım yetmezliği
Bilinmiyor

Flebit
Bilinmiyor

Hipotansiyon
Bilinmiyor

Solukluk
Bilinmiyor

Solunum, göğüs bozuklukları ve

Solunum yetmezliği
Bilinmiyor

mediastinal hastalıklar

Pulmoner emboli (Bkz. Bölüm 4.4)
Bilinmiyor

Pulmoner ödem
Bilinmiyor

Bronkospazm
Bilinmiyor

Hipoksi
Bilinmiyor

Dispne
Bilinmiyor

Öksürük
Bilinmiyor

Gastrointestinal hastalıklar

Diyare
Bilinmiyor

Abdominal ağrı
Bilinmiyor

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Ciltte eksfoliyasyon
Bilinmiyor

Ürtiker
Bilinmiyor

Döküntü
Bilinmiyor

Eritematöz döküntü
Bilinmiyor

Dermatit
Bilinmiyor

Prurit
Bilinmiyor

Alopesi
Bilinmiyor

Eritem
Bilinmiyor

Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve

Artralji
Bilinmiyor

kemik hastalıkları

Miyalji
Bilinmiyor

Ekstremitelerde ağrı
Bilinmiyor

Boyun ağrısı
Bilinmiyor

Kas spazmları
Bilinmiyor

Doodu: lZW56aklUZmxXZlAxZlAxZW56Zmx?

Kaslarda zayıflık

l^ronik imza, ile imzal^ı^ıştır. \Kas-iske^^ ;sertliğidresi:https:/

Bilinmiyor

Bilinmiyor

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları
Akut renal yetmezlik (bkz. Bölüm 4.4)Renal ağrı

Bilinmiyor

Bilinmiyor

Genel bozukluklar ve uygulama
Ödem
Bilinmiyor
bölgesine ilişkin hastalıklar
İnfluenza benzeri hastalık
Bilinmiyor

Sıcak basması
Bilinmiyor

Flushing
Bilinmiyor

Soğukluk hissetme
Bilinmiyor

Sıcaklık hissetme
Bilinmiyor

Hiperhidroz
Bilinmiyor

Halsizlik
Bilinmiyor

Göğüste rahatsızlık hissi
Bilinmiyor

Asteni
Bilinmiyor

Letarji
Bilinmiyor

Yanma hissi
Bilinmiyor
Araştırmalar
Kan glikozunda hatalı pozitif sonuç(Bkz. Bölüm 4.4)
Bilinmiyor

Seçilmiş advers reaksiyonların açıklanması


Hipersensitivite reaksiyonları, tromboembolizm, akut renal yetmezlik, aseptik menenjit sendromu ve hemolitik anemi gibi seçilmiş advers reaksiyonların açıklaması için Bkz. Bölüm4.4.

Pediyatrik popülasyon


OCTAGAM ile yürütülen klinik çalışmalarda çocuklarda gözlenen advers reaksiyonların çoğu hafif olarak değerlendirilmiştir. Bu reaksiyonların çoğu, infüzyon hızının düşürülmesiveya infüzyona bir süre ara verilmesi gibi basit önlemlere yanıt vermiştir. Gözlenen tümadvers reaksiyonlar, IVIg preparatları için bilinen reaksiyonlardır. Pediyatrik popülasyonda ensık gözlenen advers reaksiyon baş ağrısıdır.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir.

(www.titck.gov.tr:[email protected]:4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı, özellikle yaşlı hastalar veya kardiyak ya da renal yetmezliği olan hastalar da dahil risk altındaki hastalarda aşırı sıvı yüklemesine ve hiperviskositeye neden olabilir (Bkz. Bölüm4.4).

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: immün serum ve immünglobulinler: immünglobulinler, normal insan, intravasküler kullanım için,

İnsan normal immünglobulini esas olarak, enfeksiyöz ajanlara karşı geniş spektrumlu antikor dağılımına sahip immünglobulin G (IgG) içerir.

İnsan normal immünglobulinleri, normal popülasyonda bulunan IgG antikorlarını içerir. Genellikle 1000'den daha az olmayan bağıştan oluşan plazma havuzundan hazırlanır. Doğalinsan plazmasına benzer oranlarda immünglobulin G altsınıfı dağılımına sahiptir. Bu tıbbiürünün yeterli dozları, anormal derecede düşük IgG seviyesini normal değerlere çıkarabilir.

Replasman tedavisi dışındaki endikasyonlardaki etki mekanizması tam olarak anlaşılamamıştır.

Klinik çalışmalar


Prospektif, açık etiketli çok merkezli faz III çalışmasında OCTAGAM %10'nun (100 mg/mL) etkililiği ve güvenliliği idiyopatik (immün) trombositopenik purpura (ITP) hastalarındaçalışılmıştır. OCTAGAM %10, 1gram/kg/gün dozunda ardışık 2 gün infüze edilmiştir.Hastalar 21 gün boyunca gözlenmiş ve infüzyon sonrasında 63. günde takip ziyaretiyapılmıştır. Hematoloji parametreleri 2-7,14 ve 21. günlerde değerlendirilmiştir.

Analize toplam 116 gönüllü dahil edilmiştir; bunlardan 66'sı kronik ITP hastasıdır, 49'unun tanısı yeni konmuş ve biri de yanlışlıkla çalışmaya dahil edilmiştir (ITP'si yoktur) ve bunedenle etkililik analizinden çıkarılmıştır.

Toplamda gönüllülerin %80'i klinik bir yanıt göstermiştir (%95 güven aralığı: %73-%87). Klinik yanıt oranı 2 kohorta da benzerdir: kronik ITP kohortunda %82 ve yeni tanı konmuşkohortta %78'dir. Yanıt veren hastalarda medyan platelet yanıt süresi 2 gün olup 1-6 günarasında değişir.

Genel maksimum infüzyon hızı 0,12 mL/kg/dk'dır. Maksimum 0,12 mL/kg/dk infüzyon hızına izin verilen gönüllü grubunda (n=90), medyan maksimum infüzyon hızı olan 0,12mL/kg/dk (ortalama 0,10 mL/kg/dk) hızına ulaşılmıştır. Genel olarak gönüllülerin %55'iilaçla ilişkili advers olay yaşamıştır, insidans kronik ITP ve yeni tanı almış ITP kohortlarındabenzerdir. İlaçla ilişkili advers olayların tümü hafif veya orta şiddettedir ve hepsi düzelmiştir.En yaygın aders olaylar, baş ağrısı, kalp hızında artış (nabız hızında >10 atış/dk gibi küçükdeğişiklikler bildirilmiştir) ve ateştir. <0,08 mL/kg/dk hızındaki infüzyon sırasında veya 1saat içinde ortaya çıkan ilaçla ilişkili infüzyonel advers olaylar, 116 gönüllünün 32'sinde(%28) ortaya çıkmıştır, buna karşılık 0,12 mL/kg/dk hız uygulanan 54 gönüllünün sadece6'sında (%11) bu tip advers olaylar gözlenmiştir (eğer advers olay infüzyon bittikten sonrabaşlarsa, advers olay için en son uygulanan hız dikkate alınmıştır). Çalışma ilacına bağlıhemoliz vakası yoktur. 1 gönüllü haricinde hiç kimseye infüzyona bağlı intolerabiliteyigidermek için infüzyon öncesi tedavi verilmemiştir.

Kronik enflamatuvar demiyelinizan polinöropati (KEDP)


k kabul edilmiştir. Grup 've®Grufe^''2'de^skbr,^ttastaiarın %41,7'sinde anlamlı olarak

a Kodu: 17,W56ak1I J7,m3^X7,1 AxZMx^,W567,mxXS^IJyBelgeTakip Adresi:httpş://www.tur^Ye^Qv.tr/saglik-titck-ebys

lüştür (p=0,02). Grup 3 teKi (önceden IVIg ile tedavi edilmiş hastalar) 13 hastanın sade"

Bir retrospektif çalışma, OCTAGAM %5 ile tedavi edilen 46 kronik enflamatuvar demiyelinizan polinöropati hastasından elde edilen verileri dahil etmiştir. Etkililik analizine24 hasta dahil edilmiştir. Bu hastaların 11'i tedavi edilmemiş hastadır (grup 1), 13'ü iseOCTAGAM %5 tedavisine başlamadan önceki 12 hafta boyunca immünglobulin tedavisialmamıştır (grup 2). Grup 3, önceden immünglobulinlerle tedavi edilmiş (immünglobulinler,OCTAGAM %5 tedavisine başlamadan önceki 12 hafta içinde verilmiştir) 13 hastayı kapsar.Tedavi, tedavinin başlamasından sonra 4 ay içinde ONLS (Overall Neuropathy LimitationScale - Genel Nöropati Sınırlama Ölçeği) değerinde en az 1 puan düşme olması halinde etkiliolarak

ar) 13 hastanın sadece

Belge Do

düşmüştür (p= 3'ü (%23,08) ONLS değerinde bir iyileşme göstermiş, 10 hasta ise stabil kalmıştır. ÖncedenIVIg tedavisi almış hastalarda ONLS değerinde daha başka belirgin bir iyileşmebeklenmemiştir.

İncelenen hastaların ortalama yaşı 65'tir. Bu, diğer KEDP çalışmalarına göre ileri bir yaştır. 65 yaşın üstündeki hastalarda yanıt oranı, daha genç hastalara göre daha düşüktür. Bu durumyayınlanmış verilerle uyumludur.

Pediyatrik popülasyon


OCTAGAM %10 ile özel pediyatrik bir çalışma yürütülmemiştir.

Bununla birlikte, primer immün yetmezliği olan 17 çocuk/adolesan (medyan yaş 14 yıldır, aralık: 10,5-16,8) hastada, OCTAGAM %5 ile, prospektif, açık etiketli, bir Faz III çalışmayürütülmüştür. Hastalar 6 aylık bir süreyle tedavi edilmiştir. Enfeksiyonlu ve ateşli geçirilenve okula gidilemeyen günlerin sayısı düşük olduğu ve enfeksiyonların tipi ve şiddeti normalpopülasyonda görülenlerle karşılaştırılabilir bulunduğu için, klinik etkililik tatmin edicibulunmuştur. Hastaneye yatmaya yol açan şiddetli enfeksiyonlar gözlenmemiştir. IgG plazmadüzeyleri yaklaşık 6 g/L düzeyinde tutulduğunda, plazma IgG düzeyleri yaklaşık 4 g/L olmasıdurumuna göre, enfeksiyon ataklarının sayısının daha düşük olması da kayda değerbulunmuştur.

5.2 Farmakokinetik özellikler Genel özellikler

Emilim

:

İnsan normal immünglobulini intravenöz olarak verildikten sonra, alıcının dolaşımındaki biyoyararlanımı hızlı ve tamdır.

Dağılım:


Plazma ve ekstravasküler sıvı arasında nispeten hızla dağılır, intra- ve ekstravasküler kompartmanlar arasındaki dengeye yaklaşık 3- 5 gün sonra ulaşılır.

Biyotransformasyon:


IgG ve IgG-kompleksleri retiküloendotelial sistem hücrelerinde yıkıma uğrarlar.

Eliminasyon:


İnsan normal immünglobulinin ortalama yarılanma ömrü immün yetmezliği olan hastalarda 26-41 gün olarak ölçülmüştür. Bu yarılanma ömrü, özellikle primer immün yetmezlikte,hastadan hastaya, değişebilmektedir.

OCTAGAM %10 için, immün yetmezlik hastalarında formal farmakokinetik veriler mevcut değildir.

Pediyatrik popülasyon:


Pediyatrik popülasyonda OCTAGAM %10 ile özel bir çalışma yapılmamıştır.

Bununla birlikte, primer immün yetmezliği olan 17 çocuk/adolesan (medyan yaş 14 yıldır, aralık: 10,5-16,8) hastada, OCTAGAM %5 ile, prospektif, açık etiketli, bir Faz III çalışmayapılmıştır. Hastalar 6 ay süreyle tedavi edilmiştir.

Tedavi dönemi sırasında, kararlı durumda Cmaks 11,1±1,9 g/L, ortalama çukur düzeyi 6,2±1,8 g/L bulunmuştur. Toplam IgG'nin terminal yarılanma ömrü 36±11 gündür (medyan 34 gün).Toplam IgG'nin dağılım hacmi 3,7±1,4 L ve toplam vücut klerensi 0,07±0,02 L/gündür.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

İmmünglobulinler insan vücudunun normal bileşenleridir. Hayvanlardaki tekrarlı doz toksisitesi, genotoksisite ve üreme toksisitesi çalışmaları, heterolog proteinlere karşı gelişenantikorların indüksiyonu ve etkileşimi nedeniyle pratik değildir.

Klinik deneyimler immünglobulinlerin karsinojkenik veya mutajenik potansiyeli açısından bir kanıt ortaya koymadığından, deneysel çalışmalar, heterolog türlerde gerekli görülmemiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Maltoz

Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Geçimsizlik çalışmaları bulunmadığından, bu ürün, diğer ilaçlarla veya diğer herhangi bir IVIg ürünü ile karıştırılmamalıdır.

6.3. Raf ömrü

24 aydır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Buzdolabında saklayınız (2oC - 8oC). Dondurmayınız.

Işıktan korumak için flakonu dış kartonu içinde saklayınız.

Son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız.

Raf ömrü içinde olmak koşuluyla, buzdolabından çıkarılan açılmamış ürün, tekrar buzdolabına konmamak üzere, 25oC'nin altındaki sıcaklıkta 9 aya kadar saklanabilir. Ürün, busüre sonunda tekrar buzdolabına konmamalı ve atılmalıdır. Ürünün buzdolabından çıkarıldığıgünün tarihi dış ambalaj üzerine yazılmalıdır.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

50 mL içinde 5 g

50 mL çözelti 70 ml infüzyon şişesi içindedir.

Primer ambalaj, bromobutil lastik tıpa ile kapatılan tip II camdan yapılmıştır.

Ayrıca, OCTAGAM %10 10g/100 mL içeren 100 mL ambalaj büyüklüğündeki formu da bulunmaktadır.

Tüm ambalaj büyüklükleri piyasada bulunmayabilir.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Ürün kullanım öncesi oda veya vücut sıcaklığına getirilmelidir.

Çözelti berrak veya hafif opalesan ve renksiz veya açık sarı renkte olmalıdır.

Bulanık veya tortulu çözeltileri kullanmayınız.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyal, “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

Bakteriyel kontaminasyon olasılığından dolayı kalan kısımlar atılmalıdır.

7. RUHSAT SAHİBİ

Berk İlaç İthalat ve Pazarlama A.Ş.

Poligon Mah. Sarıyer Cad. ABC Plaza

No: 117/B Kat: 2

İstinye-Sarıyer / İstanbul

Telefon: 0 212 277 33 03

Faks: 0 212 277 30 36

8. RUHSAT NUMARASI

2022/689

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 29.11.2022 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Octagam 5 G/50 Ml Iv İnfüzyonluk Çözelti

Etken Maddesi: İnsan Normal Immünglobulin G

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.