Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Propofol-pf Mct %1 500 Mg/50 Ml I.v. Enjeksiyonluk/infüzyonluk Emülsiyon Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

1. BEŞERI TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

PROPOFOL-PF MCT %1 500 mg/50 mL I.V. enjeksiyonluk/infüzyonluk emülsiyon Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Propofol..................................10 mg/mL

Yardımcı madde(ler):

Her 1 mL içerisinde;

Rafine soya yağı.........................50 mg

Sodyum hidroksit........................y.m.

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız

3. FARMASÖTİK FORM

I.V. enjeksiyonluk veya infüzyonluk emülsiyon Beyaz renkli, su içinde yağ emülsiyonudur.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL),

• Yetişkinlerde ve bir aylıktan büyük çocuklarda genel anestezinin indüksiyonu veidamesi,

• Yoğun bakım ünitelerinde ventilasyondaki 16 yaşından büyük hastaların sedasyonu,

• Yetişkinlerde ve bir aylıktan büyük çocuklarda tek başına veya lokal veya rejyonalanestezi ile kombine olarak diagnostik ve cerrahi prosedürlerde sedasyon için kısa etkilibir intravenöz genel anesteziktir.

4.2. Pozoloji ve uygulamaekliGenel Bilgiler

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL), sadece anestezi ve reanimasyon uzman doktoru veya yoğun bakım doktoru tarafından veya doğrudan gözetimleri altındahastanelerde ya da uygun tedavi birimlerinde uygulanır. Dolaşım ve solunum fonksiyonları(EKG, nabız-oksimetre gibi) sürekli olarak izlenmeli ve hastanın hava yolunun açıktutulması, yapay ventilasyon ve diğer resüsitasyon işlemleri için gerekli ekipman süreklihazır bulundurulmalıdır. Diagnostik veya cerrahi prosedürlerde sedasyon esnasındaPROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) cerrahi veya diagnostik prosedürü uygulayankişi tarafından verilmemelidir.

Genellikle PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'ye analjezik ilaçların ilavesi gerekmektedir.

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) intravenöz uygulanır. Dozaj hastanın bireysel cevabına göre ayarlanır.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) maksimum 7 gün uygulanabilir.

Yetişkinlerde genel anesteziAnestezi indüksiyonu:


Anestezi indüksiyonu için hastanın cevabı karşısında anestezinin başladığının klinik belirtileri görülünceye kadar (her 10 saniyede 20 - 40 mg propofol) hastaya verilmelidir.

55 yaşından daha genç olan bir çok yetişkin hasta genellikle 1,5 - 2,5 mg/kg vücut ağırlığı propofole gereksinim duyar. Bu yaşın üstündeki hastalarda, ASA derecesi III ve IV olanhastalarda ve özellikle kardiyak fonksiyon bozukluğu olanlarda, doz gereksinimi dahadüşüktür ve total PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) dozu minimum 1 mg/kg vücutağırlığı propofole indirgenebilir. Bu hastalarda ilacın veriliş hızı düşük olmalıdır (her 10saniyede 20 mg'a tekabül eden yaklaşık 2 mL).

Anestezinin idamesi:


Anestezi sürekli PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) infüzyonu veya tekrarlayan bolus enjeksiyonu ile idame ettirilebilir. Eğer anestezi sürekli bir infüzyon ile idameedilecekse uygulama hızı ve doz hastaya göre ayarlanmalıdır. Eğer tekrarlayan bolusenjeksiyonu tekniği kullanılırsa, 25 mg-50 mg propofol artışı (2,5 - 5 mL PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) klinik gereksinime göre verilebilir. Sürekli infüzyon ileanestezi idamesi için gereken dozlar genellikle 4 - 12 mg/kg vücut ağırlığı/saat arasındadır.Yaşlı hastalarda, genel durumu bozuk olan hastalarda, ASA derecesi III ve IV olanhastalarda ve hipovolemik hastalarda dozaj hastanın durumunun ciddiyetine ve uygulanananestezi tekniğine bağlı olarak daha da düşürülebilir.

1 aylığın üzerindeki çocuklarda genel anesteziAnestezi indüksiyonu:


Anestezi indüksiyonu için hastanın cevabı karşısında anestezinin başladığının klinik belirtileri görülünceye kadar PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) hastaya yavaşçaverilmelidir. Doz yaşa ve/veya vücut ağırlığına göre hesaplanmalıdır.

8 yaşın üzerindeki birçok hasta anestezi indüksiyonu için muhtemelen yaklaşık 2,5 mg/kg vücut ağırlığı propofole gereksinim duymaktadır.

Daha küçük çocuklarda, özellikle 1 aylık ile 3 yaşın arasında, doz gereksinimleri daha yüksek olabilir (2,5 - 4 mg/kg vücut ağırlığı).

Genel anestezinin idamesi:


Gerekli anestezi derinliğini sürdürmek için anestezi, PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) infüzyonu veya tekrarlanan bolus enjeksiyonu uygulanarak sağlanabilir. Gerekliuygulama hızı hastalar arasında oldukça değişmektedir, fakat 9-15 mg/kg/saat dozaralığında genellikle istenen anestezi seviyesine ulaşılır. Daha küçük çocuklarda, özellikle1 aylık ile 3 yaş arasında, doz gereksinimleri daha yüksek olabilir.

Yoğun bakım ünitesinde ventilasyondaki hastaların sedasyonu


Yoğun bakımda ventilasyondaki hastaların sedasyonunu sağlamak için kullanıldığında, propofolün sürekli infüzyon ile verilmesi tavsiye edilmektedir. İnfüzyon hızı istenensedasyon derinliğine göre ayarlanmalıdır. Çoğu hastada 0,3-4 mg/kg/saat propofol dozu ileyeterli sedasyon sağlanabilir (ayrıca bkz. Bölüm 4.4).

Propofol 16 yaşındaki ve daha küçük hastaların yoğun bakımdaki sedasyonu için endike değildir (ayrıca bkz. Bölüm 4.3).

Yoğun bakım ünitesinde propofolün Hedef Kontrollü İnfüzyon (TCI) sistemi üzerinden uygulanması tavsiye edilmez.

Yetişkin hastalarda diagnostik ve cerrahi prosedürlerde sedasyon


Cerrahi ve diagnostik prosedürlerde sedasyonu sağlamak için, dozlar ve uygulama hızları klinik cevaba göre ayarlanmalıdır. Birçok hasta sedasyonun başlaması için 1-5 dakikada0,5-1 mg/kg vücut ağırlığı propofole gereksinim duyar. Sedasyonun idamesi PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) infüzyonunun istenilen sedasyon seviyesine titrasyonu ilesağlanabilir. Birçok hasta 1,5-4,5 mg/kg vücut ağırlığı/saat propofole gereksinim duyar.Eğer sedasyon derinliğinde hızlı bir artış istenirse, infüzyona bolus enjeksiyonu ile 10-20mg propofol (1-2 mL PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)) takviyesi yapılabilir.

55 yaşından yaşlı hastalarda ve ASA derecesi III ve IV olan hastalarda daha düşük dozlarda PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'ye gereksinim olabilir ve veriliş hızınındüşürülmesi gerekebilir.

Bir aylıktan daha büyük çocuklarda diagnostik ve cerrahi prosedürlerde sedasyon


Dozlar ve uygulama hızları gereken sedasyon derinliğine ve klinik cevaba göre ayarlanmalıdır. Çoğu pediyatrik hasta sedasyonun başlaması için 1-2 mg/kg vücut ağırlığıpropofole ihtiyaç duyar. Sedasyonun idamesi PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50mL)'nin infüzyonunun istenilen sedasyon seviyesine titrasyonu ile sağlanabilir. Birçokhasta 1,5-9 mg/kg/saat propofole gereksinim duyar. Eğer sedasyon derinliğinde hızlı birartış istenirse, infüzyona bolus enjeksiyonu ile 1 mg/kg vücut ağırlığına kadar propofoltakviyesi yapılabilir.

ASA III ve IV hastalarda daha düşük dozlar gerekebilir.

Uygulama şekli:

İntravenöz uygulanır.

Ambalajlar kullanılmadan önce çalkalanmalıdır.

Kullanılmadan önce flakon tıpası tıbbi alkol ile temizlenmelidir (sprey veya swab). Ambalajlar kullanıldıktan sonra atılmalıdır.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) antimikrobiyal koruyucu içermez ve mikroorganizmaların büyümesini destekler. Bu nedenle, flakon açıldıktan hemen sonraPROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) aseptik bir şekilde steril bir şırıngaya veyainfüzyon setine çekilmelidir. Uygulamaya gecikmeden başlanmalıdır. İnfüzyon süresiboyunca hem PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) hem de infüzyon ekipmanı içinasepsis sürdürülmelidir.

Devam eden PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) infüzyonuna herhangi bir ilacın veya sıvının ilavesi kanüle yakın yerden olmalıdır ve uygulama için Y şeklinde konnektörveya üçlü valf kullanılmalıdır. PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) mikrobiyolojikfiltre içeren infüzyon setleri üzerinden hastaya verilmemelidir.

Bir flakon PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) içeriği ve PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) içeren enjektörlerin içeriği

birtek kullanıma

uygundur.

Seyreltilmemiş PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) infüzyonu


Sürekli infüzyon ile PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) verilirken, büret, damla sayacı, enjektör pompası veya volumetrik infüzyon pompalarının infüzyon hızını kontroletmek üzere kullanılması tavsiye edilmektedir. Çeşitli yağ emülsiyonlarının parenteralkullanımlarında olduğu gibi, PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) bir infüzyonsisteminden sürekli infüzyon süresi 12 saati geçmemelidir. En geç 12 saat sonundainfüzyon seti ve PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) haznesi atılmalı veyenilenmelidir. İnfüzyon sonunda veya infüzyon sistemi değiştirildiğinde geri kalanPROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) atılmalıdır.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'nin seyreltilmesi ve diğer ilaçlarla birlikte uygulanması


Seyreltilmiş PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) verilirken, büret, damla sayacı, enjektör pompası veya volumetrik infüzyon pompalarının infüzyon hızını kontrol etmek vebüyük hacimli seyreltik PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) kazara kontrolsüz birşekilde verilmesi riskini ortadan kaldırmak için kullanılması tavsiye edilmektedir.

Birlikte

uygulama

yöntemi


Ön karıştırma işlemi


Kanüle yakın yerdenbirlikteuygulama


Katkı maddesi veya seyrelticimadde


%5 glukoz I.V.

%0,9 sodyum klorür I.V.


Lidokain
hidroklorür
enjeksiyonu

(%1)


%5 glukoz I.V. infüzyon


%0,9 sodyum klorür I.V.infüzyon


%4 glukoz ve %0,18 sodyumklorür I.V.infüzyon


HazırlamaÖnlemler


Maksimum dilüsyon 1 hacim propofol %1, 4 hacim %5glukoz intravenöz infüzyonçözeltisi ile karıştırılır.Hazırlanan solüsyonunpropofol konsantrasyonu 2mg/mL'den daha azolmamalıdır.


Maksimum dilüsyon 1 hacim PROPOFOL-PF MCT %1(500 mg/50 mL) ile 4 hacim%0,9 sodyum klorür I.V.infüzyon çözeltisi ilekarıştırılır.

Hazırlanan solüsyonun propofol konsantrasyonu 2mg/mL'den daha azolmamalıdır.


20 hacim PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL), 1hacime kadar %1 lidokainenjeksiyonu ile karıştırılır.


%5 glukoz I.V. infüzyonunun ilavesi kanüle yakın yerdenolmalıdır ve uygulama için Yşeklinde konnektör veya üçlüvalf kullanılmalıdır.


%0,9 sodyum klorür I.V. infüzyonunun ilavesi kanüleyakın yerden olmalıdır veuygulama için Y şeklindekonnektör veya üçlü valfkullanılmalıdır.


%4 glukoz ve %0,18 sodyum klorür I.V. infüzyonununilavesi kanüle yakın yerdenolmalıdır ve uygulama için Yşeklinde konnektör veya üçlüvalf kullanılmalıdır.

ı İleimzalanmıştır.-


Karışım uygulama öncesi aseptik olarakhazırlanmalı veçözeltiler

hazırlandıktan sonra 6 saat içindeuygulanmalıdır.


Karışım uygulamadan hemen önce aseptikkoşullardahazırlanmalı vehazırlandıktan sonra 6saat içerisindekullanılmalıdır.


Bu karışım

hazırlandıktan sonra 6 saat içindeuygulanmalıdır.


PROPOFOL-PF MCT

%1 (500 mg/50 mL) mikrobiyolojik filtreiçeren infüzyon setleriüzerinden hastayaverilmemelidir.


PROPOFOL-PF MCT

%1 (500 mg/50 mL) mikrobiyolojik filtreiçeren infüzyon setleriüzerinden hastayaverilmemelidir.


PROPOFOL-PF MCT

%1 (500 mg/50 mL) mikrobiyolojik filtreiçeren infüzyon setleriüzerinden hastayaverilmemelidir.



İlk enjeksiyonda ağrıyı azaltmak için, PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) koruyucu içermeyen %1'lik lidokain enjeksiyonu ile karıştmlabilir (20 hacim PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) 1 hacime kadar %1 lidokain enjeksiyonu ile karıştırılır).

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) takiben aynı setten atracurium veya mivacurium gibi kas gevşeticileri vermeden önce, uygulama öncesinde setin yıkanmasıtavsiye edilmektedir.

Propofol aynı zamanda hedef kontrollü infüzyon ile kullanılabilir. Dozaj tavsiyeleri için piyasada mevcut olan farklı algoritmalar nedeniyle lütfen cihaz üreticisinin kullanımkılavuzuna bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4).

Pediyatrik popülasyon:

Yenidoğanlarda (1 aylığın altındaki çocuklarda) PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) tavsiye edilmez (bkz. Bölüm 4.4).

Geriyatrik popülasyon:

Geriyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

4.3. Kontrendikasyonlar

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) propofol veya yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) soya yağı içerir ve fıstık veya soyaya aşırı duyarlı olan hastalarda kullanılmamalıdır.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) yoğun bakımda 16 yaşında veya daha küçük çocuklarda sedasyonda kullanılmamalıdır.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) sadece anestezi ve reanimasyon uzman doktoru veya yoğun bakım doktoru tarafından veya doğrudan gözetimleri altında hastanelerde yada uygun tedavi birimlerinde uygulanır.

Belge Do

Hastalar sürekli izlenmeli ve hastanın hava yolunun açık tutulması, yapay ventilasyon, oksijen sağlanması ve diğer resüsitasyon işlemleri için gerekli ekipman sürekli hazırbulundurulmalıdır. Propofol cerrahi veya diagnostik prosedürü uygulayan kişi tarafındanverilmemelidir.

Sağlık profesyonelleri tarafından propofolün ağırlıklı olarak kötüye kullanımı ve bağımlılığı bildirilmiştir. Diğer genel anesteziklerde olduğu gibi, hava yolu bakımıyapılmadan uygulanan propofol, ölümcül solunum komplikasyonlarına neden olabilir.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) cerrahi ve diagnostik prosedürlerde bilinçli sedasyon için uygulandığında, hastalar sürekli olarak hipotansiyonun erken belirtileri,solunum yolu tıkanıklığı ve oksijen desatürasyonu açısından takip edilmelidir.

Diğer sedatif ajanlarda olduğu gibi, propofol cerrahi prosedürler sırasında sedasyon için kullanıldığında, hastada istemsiz hareketler oluşabilir. Hareketsizliğin gerekli olduğuprosedürler sırasında bu hareketler ameliyat edilen bölgeye zarar verebilir.

Propofol kullanımından sonra tam bir iyileşme sağlamak için hasta taburcu olmadan önce yeterli bir süre gereklidir. Propofol kullanımı çok nadir olarak ameliyat sonrası kastonusunda bir artışın eşlik ettiği bilinç kaybına neden olabilir. Bu uyanmadan bir süreöncesinde olabilir veya olmayabilir. İyileşme kendiliğinden olmasına rağmen, bilinçsizhastaya uygun bakım uygulanmalıdır.

Propofol uygulaması bitiminden 12 saatten fazla bir süre sonra propofole bağlı bir bozukluk genelde tespit edilememektedir. Propofolün etkileri, prosedürü, birliktekullanılan ilaçlar, yaş ve hastanın durumu dikkate alınarak hastalara aşağıdaki konulardatavsiyede bulunulur:

• Hastanın taburcu olması sırasında yanında eşlik eden bir kişinin bulunması,

• Araba kullanmak gibi, tehlikeli veya yetenek gerektiren görevlerin tekrardanzamanlanması,

• Sedatif etkili olabilen diğer ajanların kullanımı (örn: benzodiazepinler, opiatlar, alkol).

Diğer intravenöz anestezik ajanlarda olduğu gibi, kalp, solunum, böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda veya hipovolemik ya da zayıf bünyeli hastalarda dikkatliolunmalıdır.

Propofol klerensi kan akışına bağlı olduğundan, eş zamanlı verilen kardiyak debiyi azaltan ilaçlar, aynı zamanda propofol klerensini de azaltır.

Propofolün vagolitik aktivitesi yoktur ve bradikardi (bazen şiddetli) ve aynca asistoli raporları ile bağdaştırılmıştır. Özellikle vagal etkinin baskın olduğu veya PROPOFOL-PFMCT %1 (500 mg/50 mL)'in bradikardiye sebep olabilecek diğer ajanlar ile birliktekullanıldığı durumlarda, indüksiyon öncesinde veya anestezi idamesi sırasında intravenözbir antikolinerjik ajan uygulaması düşünülmelidir.

Diğer anestezik ve sedatif ajanlarda olduğu gibi, PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'in uygulanmasından önce ve uygulandıktan sonra en az 8 saat boyunca hastalar alkolalınmaması konusunda bilgilendirilmelidir.

Operatif prosedürler için bolus uygulanması sırasında, akut pulmoner yetmezliği veya

Belge DtreapiEatuva^depresyonuolam faastatapdiaaöHellikle d^ikkatlii i

olumia

lhdhrww.tiirkiye.gov.tr/sagiik-titck-ehys

Alkol, genel anestezikler, narkotik analjezikler gibi merkezi sinir sistemi depresanlarının eş zamanlı kullanılması bu ilaçların sedatif etkilerinin artmasına sebep olacaktır.PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) parenteral uygulanan merkezi depresan ilaçlarile kombine edilirse, şiddetli solunum depresyonu ve kardiyovasküler depresyongelişebilir. PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'in analjezik ajanı takibenuygulanması ve dozun hastanın cevabına göre dikkatlice titre edilmesi önerilir (bkz. Bölüm4.5).

Anestezi indüksiyonu sırasında, premedikanların ve diğer ajanların dozuna ve kullanımına bağlı olarak hipotansiyon ve geçici apne görülebilir.

Bazen hipotansiyon, anestezinin idamesi sırasında intravenöz sıvıların kullanılmasını ve PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'in uygulanma hızının azaltılmasınıgerektirebilir.

Propofol epileptik hastaya uygulandığında, konvülsiyon riski söz konusu olabilir. Elektrokonvülsif tedavi ile kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Diğer anesteziklerde olduğu gibi, iyileşme sırasında, cinsel disinhibisyon oluşabilir.

Klinik öncesi çalışmalarda nörotoksisite raporları bulunduğundan, önerilen prosedürün yararları ve riskleri, küçük çocuklarda (<3 yaş) ve hamile kadınlarda tekrarlanan veya uzunsüreli (>3 saat) propofol kullanımına geçilmeden önce göz önünde bulundurulmalıdır (bkz.Bölüm 5.3).

Pediyatrik popülasyon


Propofol, yenidoğan bebeklerde tam olarak araştırılmadığı için, bu hasta popülasyonunda kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Farmakokinetik veriler, yenidoğanlardaki klerensin önemli ölçüde azaldığını ve bireyler arası çok yüksek derecede bir değişkenliğe sahip olduğunu göstermektedir (bkz. Bölüm

5.2). Daha büyük yaşlardaki çocuklar için tavsiye edilen dozların uygulanması bağıl aşırı doz oluşumuna ve ciddi kardiyovasküler depresyona neden olabilmektedir.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'in, küçük hacimleri titre etmedeki zorluk nedeniyle 3 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez.

Propofolün 16 yaş ve altındaki hastalarda, yoğun bakım sedasyonu için güvenliliği ve etkililiği kanıtlanmadığından, bu yaş grubunda yoğun bakım için sedasyon amacıylapropofol kullanılmamalıdır (bkz. Bölüm 4.3).

Yoğun Bakım Ünitesi Yönetimine İlişkin Tavsiyeler

Yoğun bakım sedasyonu için propofol infüzyonluk emülsiyonun kullanımı, ölüme sebebiyet verebilecek organ sistem yetmezliklerinin ve metabolik bozukluklarınkonstelasyonu ile ilişkilendirilmiştir.

Raporlar; metabolik asidoz, rabdomiyoliz, hiperkalemi, hepatomegali, böbrek yetmezliği, hiperlipidemi, kardiyak aritmi, brugada-tipi EKG (yüksek ST-segmenti ve cove T-dalgası)ve genellikle destekleyici inotrop tedaviye tepkisiz hızlı ilerleyen kalp yetmezliğikombinasyonları verilerinden alınmıştır. Bu olayların kombinasyonları, Propofolinfüzyonu sendromu olarak adlandırılmıştır. Bu etkiler çoğunlukla ciddi kafa travmalarıolan hastalarda ve yoğun bakım yetişkinlerin sedasyonu için önerilenden daha fazla dozalan solunum yolu enfeksiyonuna sahip çocuklarda görülmüştür.

Aşağıdakiler bu olayların gelişmesindeki en büyük risk faktörleri gibi gözükmektedir: dokulara oksijen iletiminin azalması, ciddi nörolojik hasar ve/veya sepsis;vazokonstriktörler, steroidler, inotroplar ve/veya propofol (genellikle 48 saatten fazla 4mg/kg/saatten yüksek doz oranlarında) gibi farmakolojik ajanların bir veya birkaçınınyüksek dozları en önemli risk faktörleri olarak sayılmaktadır.

Doktorlar yukarıdaki risk faktörleri ile gelişebilen bu olaylar konusunda tetikte olmalı ve semptomların görüldüğü ilk anda derhal propofolü durdurmalıdırlar. Yoğun bakımünitesinde kullanılan bütün sedatif ve terapötik ajanlar, optimum oksijen iletimini vehemodinamik parametreleri sürdürmek için titre edilmelidir. Bu tedavi değişikliklerisırasında kafa içi basıncı artmış olan hastalarda, serebral perfüzyon basıncını desteklemekiçin uygun tedavi uygulanmalıdır. Tedaviyi yürüten doktorlara mümkünse 4 mg/kg/saatdozunu aşmamaları hatırlatılmalıdır.

Yağ metabolizması bozukluğu olan hastalarda ve lipid emülsiyonlarının dikkatli kullanılması gereken diğer durumlarda uygun bakım uygulanmalıdır.

Özellikle aşırı yağ yüklenmesi riski taşıdığı düşünülen hastalara propofol uygulanması durumunda, hastanın kan-lipid düzeylerinin izlenmesi önerilir. İzleme, yağın vücuttanyeterince temizlenemediğini gösteriyorsa, propofol uygulaması uygun şekildeayarlanmalıdır. Hasta aynı anda başka intravenöz lipid alıyorsa, propofol formülasyonununbir parçası olarak infüze edilen lipid miktarını hesaba katmak için miktarda bir azaltmayapılmalıdır; 1,0 mL Propofol-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) yaklaşık 0,1 g yağ içerir.

İlave önlemler

Mitokondriyal hastalığı olan hastaları tedavi ederken dikkatli olunmalıdır. Bu hastalar anestezi, ameliyat ve YBÜ bakımı sırasında rahatsızlıklarının alevlenmesine karşı duyarlıolabilirler. Bu tür hastalar için narmotermi bakımı, karbonhidratların ve iyi hidrasyonunsağlanması tavsiye edilmektedir. Mitokondriyal hastalığın alevlenmesinin ve “propofolinfüzyon sendromunun” erken dönemdeki belirtileri benzer olabilir.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) antimikrobiyal koruyucu içermez ve mikroorganizmaların büyümesini destekler.

Propofol aspire edilecekse, flakon açıldıktan hemen sonra aseptik bir şekilde steril bir şırıngaya veya infüzyon setine çekilmelidir. Uygulama gecikmeden başlamalıdır. İnfüzyonsüresi boyunca hem propofol hem de infüzyon ekipmanı için asepsis sürdürülmelidir.Devam eden propofol infüzyonuna herhangi bir infüzyon sıvısının ilavesi kanüle yakınyerden olmalıdır. Propofol mikrobiyolojik filtre üzerinden uygulanmamalıdır.

Propofol ve propofol içeren her bir enjektör bir hastada tek kullanımlıktır. Diğer lipit emülsiyonlarının belirlenen kılavuzlara uygun olarak, tek bir propofol infüzyonu 12 saatigeçmemelidir. Uygulamadan sonra veya 12 saat sonunda, hangisi daha önce ise, infüzyonseti ve propofol haznesi atılmalı ve uygun bir şekilde yenilenmelidir.

Bu tıbbi ürün her doz'unda 1 mmol'den (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder, yani aslında “sodyum içermez”.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileimler ve dier etkileimekilleri

Propofol spinal ve epidural anestezi ve genelde premedikasyon için kullanılan ajanlar, nöromüsküler bloke edici ilaçlar, inhalasyon ajanları ve analjezik ajanlar ile beraberkullanılmıştır; hiçbir farmakolojik uyuşmazlık ile karşılaşılmamıştır. Rejyonal anestezitekniklerine ilave olarak genel anestezi kullanıldığında, daha düşük PROPOFOL-PF MCT%1 (500 mg/50 mL) dozları gerekebilir. Rifampisin ile tedavi edilen hastalarda propofolile anesteziyi takiben şiddetli hipotansiyon bildirilmiştir.

Premedikasyon ilaçları, inhalasyon ajanları, analjezik ajanlar gibi diğer MSS depresanların birlikte uygulanması PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'in sedatif, anestezik vekardiyorespiratuvar deprese edici etkilerini artırabilir (bkz. Bölüm 4.4).

Valproat alan hastalarda daha düşük propofol dozlarına ihtiyaç gözlenmiştir. Birlikte kullanıldığında propofol dozunun azaltılması düşünülebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Propofolün özel popülasyonlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Pediyatrik popülasyon :

Propofolün pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk dourma potansiyeli bulunan kadınlar/Doum kontrolü (Kontrasepsiyon)

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'nin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/embriyonal/fetal gelişim /ve-veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50mL) gerekli olmadıkça (bunun koşulları belirtilmelidir) gebelik dönemindekullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Propofolün gebelikte güvenirliği kanıtlanmamıştır. Bu nedenle, propofol zorunlu olmadıkça hamile kadınlara verilmemelidir. Ancak, propofol indüklenmiş düşük sırasındakullanılabilir. Hayvanlarda yapılan çalışmalar üreme toksisitesi göstermiştir (bkz. Bölüm

5.3) . Propofol plasentadan geçer ve neonatal depresyona neden olabilir. Gerekmedikçeobstetrik anestezi için kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Emziren annelerde yapılan çalışmalar propofolün düşük miktarlarda anne sütüne geçtiğini göstermiştir. Bu nedenle, propofol verilmesini takip eden 24 saat boyunca kadınlaremzirmemelidir. Bu süre içerisinde oluşan süt atılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

nen bir etkisi yoktur.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Propofol, araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde orta derecede etkiye sahiptir. Araç veya makine kullanımı gibi, yetenek gerektiren işlerin propofol kullanımından sonra bellibir süre bozulabileceği konusunda hastalar uyarılmalıdır.

12 saatten sonra propofole bağlı bir bozukluk genelde tespit edilememektedir (bkz. Bölüm

4.4) .

4.8. İstenmeyen etkiler

Propofol ile anestezi veya sedasyonun indüksiyonu ve idamesi minimal eksitasyon bulgusu ile genelde kolaydır. En yaygın rapor edilen advers ilaç reaksiyonları, hipotansiyon gibi,anestezik/sedatif bir ajanın farmakolojik olarak tahmin edilebilen yan etkileri arasında yeralmaktadır. Propofol uygulanan hastalarda gözlenen advers etkilerin doğası, şiddeti ve oluşsıklığı hastaların durumuna ve yapılan cerrahi veya terapötik prosedürlere bağlıdır.

Yan etkiler aşağıdaki şekilde sınıflandırılır:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Çok seyrek: Anjio ödemi de içerebilen anafilaksi, bronkospazm, eritem ve hipotansiyon.

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

nmiyor(9): Metabolik asidoz(5), hiperkalemi (5), hiperlipidemi (5)

Psikiyatrik hastalıklar

nmiyor(9): Öforik ruh hali, ilaç suistimali (8) ve ilaç bağımlılığı (8)

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: Uyanma periyodu süresince baş ağrısı

Seyrek: Anestezi indüksiyonu, idame ve iyileşme sırasında konvülsiyonlar ve opistotonus dahil epileptiform hareketlerÇok seyrek: Postoperatif bilinç kaybınmiyor(9): İstemsiz hareketler

Kardiyak hastalıklar

Yaygın: Bradikardi (1)

Çok seyrek: Pulmoner ödem

nmiyor(9): Kardiyak aritmi (5), kardiyak yetmezlik (5), (7)

Vasküler hastalıklar

Yaygın: Hipotansiyon (2)

Yaygın olmayan: Tromboz ve flebit

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Yaygın: Anestezi indüksiyonu esnasında geçici apne nmiyor : Solunum depresyonu (doza bağlı)

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın: Uyanma periyodu sırasında bulantı ve kusma Çok seyrek: Pankreatit

Hepato-bilier hastalıklar

nmiyor(9): Hepatomegali (5)

Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

nmiyor(9): Rabdomiyoliz (3),

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

Çok seyrek: Uzun süreli uygulamasını takiben idrar renginde değişiklik

^ BıFbeTge, ^vemı el^troniK imza İle ımzalanrMşfır.^ ^

Belge DonimÜreme sistemi ve meme hastalıkları

Çok seyrek: Seksüel disinhibisyon nmiyor(9): Priapizm

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygın: İndüksiyonda lokal ağrı

Çok seyrek: Kazara damar dışı uygulamayı takiben doku nekrozu(10)

nmiyor (9): Kazara damar dışı uygulamayı takiben lokal ağrı, şişme

Araştırmalar

nmiyor(9): Brugada-tipi EKG

Yaralanma, zehirlenme ve prosedüre bağlı komplikasyonlar

Çok seyrek: Post-operatif ateş

(1) Şiddetli bradikardiler seyrektir. Asistole kadar ilerlemesi ile ilgili izole vakalar raporedilmiştir

(2) Bazen hipotansiyon intravenöz sıvıların uygulanmasını ve propofolün uygulanmahızının azaltılmasını gerektirebilir.

(3) Yoğun bakım ünitelerinde propofol sedasyon için 4 mg/kg/saatten fazla dozdaverildiğinde, çok seyrek rabdomiyoliz ile ilgili raporlar alınmıştır.

(4) Önkoldaki geniş damarları ve antecubital fossa'yı kullanarak azaltılabilir. PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) ile lokal ağrı ayrıca eşzamanlı lidokain enjeksiyonu ileazaltılabilir.

(5) "Propofol infüzyon sendromu" olarak rapor edilen bu olayların kombinasyonu, sık sıkbu olayların gelişmesi için bir çok risk faktörüne sahip, şiddetli bir şekilde hastaolanlarda görülebilir. (daha detaylı bilgi için bölüm 4.4.'e bakınız).

(6)

Brugada-tipi EKG -EKG'de yükselmiş ST-segmenti ve coved (çadır tipi) T-dalgası

(7) Yetişkinlerde hızlı ilerleyen kardiyak yetmezlik (bazı vakalarda ölüm ile sonuçlanan).

Bu vakalarda kardiyak yetmezlik genelde inotropik destekleyici tedaviye cevap vermemiştir.

(8) İlaç suistimali, özellikle sağlık çalışanları tarafından

(9) Mevcut klinik çalışma verilerinden tahmin edilemediği için bilinmiyor.

(10) Doku canlılığının bozulduğu yerde nekroz bildirilmiştir.

Distoni / diskinezi rapor edilmiştir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonuTürkiyeFarmakovijilansMerkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir.

(www.titck.gov.tr e- posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0312 218 35 99)

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Kazara doz aşımının kardiyo-respiratuvar depresyona neden olması muhtemeldir. Solunum depresyonu oksijenli yapay ventilasyon ile tedavi edilmelidir. Kardiyovaskülerdepresyonda hastanın bacaklarını yukarıya kaldırmak gerekebilir ve eğer kardiyovaskülerdepresyon şiddetli ise, plazma genişletici ve uyarıcı ajanların kullanımım gerektirebilir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Diğer genel anestezikler ATC kodu: N01AX10

Etki mekanizması ve farmakodinamik etki


PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'nin intravenöz verilişinden sonra, hipnotik etkinin başlaması hızlıdır. Enjeksiyon hızına bağlı olarak, anestezi indüksiyonunun zamanı30 - 40 saniye arasındadır. Hızlı metabolizma ve atılım nedeni ile tekli bolus verilmesindensonra etki süresi kısadır (4 - 6 dakika).

Tavsiye edilen doz aralıklarında, tekrarlayan bolus enjeksiyonlarından veya infüzyondan sonra klinik olarak anlamlı akümülasyon görülmemiştir.

Hastaların bilinci hızla yerine gelir.

Anestezi indüksiyonu sırasında bazen muhtemelen vagolitik aktivite eksikliğine bağlı bradikardi ve hipotansiyon oluşabilir. Kardiyo-sirküler durum genellikle anestezininidamesi sırasında normale döner.

Pediyatrik popülasyon


Çocuklarda propofol bazlı anestezi ile ilgili sınırlı çalışmalar, 4 saatlik süreye kadar güvenliliğin ve etkililiğin değişmediğini göstermektedir. Çocuklardaki kullanımı ile ilgililiteratüre dayalı kanıtlar uzun prosedürler için kullanımını güvenlilik ve etkililiktedeğişiklikler olmadan dokümante etmektedir.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim:


Anesteziyi sürdürmek için kullanıldığında, kan konsantrasyonları verilen uygulama hızı için asimptotik olarak kararlı durum değerine ulaşır.

Dağılım:


Propofol geniş bir şekilde dağıtılır ve vücuttan hızla atılır (toplam vücut klerensi 1,5-2 litre / dakika).

Biyotransformasyon:


Propofol başlıca karaciğerde propofolün glukuronidlerini ve onun yerine geçen kinol glukuronidleri ve sülfat konjugatlarım oluşturmak üzere metabolize edilir. Tümmetabolitleri inaktiftir.

Eliminasyon:


Bir bolus dozunu takiben veya bir infüzyonun sonlandmlmasını takiben propofol konsantrasyonlarındaki düşüş, propofolün zayıf perfüze dokudan yeniden dağılımını temsileden, çok hızlı dağılım, hızlı eliminasyon (yarılanma ömrü 30-60 dakika) ve daha yavaşbir son faz ile üç bölmeli açık bir modelle (yarılanma ömrü 2-4 dakika) tanımlanabilir.

Klerens, idrarla atılan propofol ve buna karşılık gelen kinolün inaktif konjugatlarını oluşturmak için esas olarak kan akışına bağlı olduğu karaciğerde metabolik süreçlerlegerçekleşir.

Pediyatrik popülasyon


İntravenöz 3 mg/kg tek doz uygulamasından sonra, propofol klerensi/kg vücut ağırlığı yaş ile aşağıdaki gibi artmıştır: Daha büyük çocuklara kıyasla (n=36, yaş ortalaması 4 aylık-7yaş) ortalama klerens 1 aydan küçük neonatlarda (n=25) (20 mL/kg/dakika) çok dahadüşüktür. Aynca, neonatlarda bireyler arası değişiklikler önemlidir (3,7 - 78mL/kg/dakika). Büyük bir değişkenliği gösteren bu sınırlı çalışma verilerine göre, bu yaşgrubu için doz tavsiyeleri verilememektedir.

Yetişkinlerde (n=6) 23.6 mL/dakika/kg ile kıyaslayınca, yaşı daha büyük olan çocuklarda,

3 mg/kg tek bolus dozdan sonra ortalama propofol klerensi 37,5 mL/dakika/kg (4-24 aylık) (n=8), 38,7 mL/dakika/kg (11-43 aylık) (n=6), 48 mL/dakika/kg (1-3 yaş) (n=12), 28,2rnL/dakika/kg'dır (4 - 7 yaş) (n=10).

Doğrusallık/Doğrusal olmayan durum:


Farmakokinetik, propofolün önerilen infüzyon hızları aralığında doğrusaldır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Hafiften orta dereceli anesteziyle sonuçlanan dozlarda hayvanlar üzerinde (primatlar dahil) yayınlanan çalışmalar, hızlı beyin büyümesi veya sinaptogenez süresi boyunca anestetikajanların kullanımının, gelişmekte olan beyinde uzamış kognitif eksikliklerle ilişkiliolabilen hücre kaybına yol açtığını göstermektedir.

Türler arası karşılaştırmalara dayanarak, bu değişikliklere karşı savunmasızlık penceresinin, yaşamın ilk birkaç ayı boyunca üçüncü trimesterdeki maruz kalmalarlailişkili olduğuna inanılmaktadır, ancak bu, insanlarda yaklaşık 3 yaşına kadar uzayabilir.Yenidoğan primatlarında, hafif cerrahi bir anestezi düzlemi üreten 3 saatlik bir anestezirejimine maruz kalmak, nöronal hücre kaybını artırmamıştır, ancak 5 saat veya daha uzunBelge Do

Türler arası karşılaştırmalara dayanarak, bu değişikliklere karşı savunmasızlık penceresinin, yaşamın ilk birkaç ayı boyunca üçüncü trimesterdeki maruz kalmalarlailişkili olduğuna inanılmaktadır, ancak bu, insanlarda yaklaşık 3 yaşına kadar uzayabilir.Yenidoğan primatlarında, hafif cerrahi bir anestezi düzlemi üreten 3 saatlik bir anestezirejimine maruz kalmak, nöronal hücre kaybını artırmamıştır, ancak 5 saat veya daha uzunBelge Do6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Rafine soya yağı Orta zincirli trigliseridler

Yumurta fosfolipidi (tavuk yumurtası sarısı tozundan elde edilen)

Oleik asit Gliserol

Sodyum hidroksit Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Bu tıbbi ürün bölüm 6.6'da bahsedilenler haricinde başka ürünlerle karıştırılmamalıdır.

6.3. Raf ömrü

Raf ömrü 24 ay'dır.

Ürün açıldıktan sonra hemen kullanılmalıdır. Seyreltildikten hemen sonra uygulanmalıdır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Dondurmayınız.

Işıktan korumak için flakonu dış ambalajında saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Beyaz renkli emülsiyon içeren;

Kutu içerisinde 1 adet, 32 mm gri kauçuk tıpalı, 32 mm mavi flip off kapak ile kapatılmış 50 mL Tip II renksiz cam flakon.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği“ ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği” ne uygun olarak imha edilmelidir.

Yalnızca tek kullanımlıktır. Kullanılmayan kısmı atılmalıdır.

Kullanmadan önce çalkalayınız.

Emülsiyonu çalkaladıktan sonra iki faz görülüyorsa, ürün kullanılmamalıdır.

Sadece hasar görmemiş ambalajlardaki homojen ürünler kullanılmalıdır.

Yalnızca berrak, partikülsüz ve ambalaj bütünlüğü bozulmamış ürünler kullanılmalıdır. Kullanmadan önce, flakon tıpası alkolle veya alkole batırılmış pamuk çubuklatemizlenmelidir. Kullanım sonfiasındaıboşıafflibâlajiiatfclmâlıdlff.

Belge Do



PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'nin seyreltilmeden infüzyonu bütün yağ emülsiyonları için geçerli olduğu gibi 12 saati aşmamalıdır. İnfüzyon seti 12 saat sonraatılmalıdır.

Karışım uygulama öncesi aseptik olarak hazırlanmalı ve çözeltiler hazırlandıktan sonra 6 saat içinde uygulanmalıdır.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) intravenöz olarak ya seyreltilmeden ya da aşağıdaki çözeltiler ile seyreltilerek enjeksiyon veya sürekli infüzyon ile uygulanır:

Maksimum seyreltme;

- 1 hacim PROPOFOL %1 MCT (500 mg/50 mL) ve

- 4 hacim %5 glukoz, %0,9 sodyum klorür intravenöz infüzyon çözeltileri (en az 2mg propofol/mL) şeklinde olmalıdır.

Enjeksiyon bölgesindeki ağrıyı azaltmak için;

- 20 hacim PROPOFOL %1 MCT (500 mg/50 mL),

- 1 hacime kadar %1 lidokain enjeksiyonu ile karıştırılır.

Detaylı bilgi için, “4.2. Pozoloji ve uygulama şekli” bölümüne bakınız.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)'nin % 5 glukoz çözeltisi veya % 0,9 sodyum klorür çözeltisi veya % 0,18 sodyum klorür ve % 4 glukoz çözeltisi ile beraber uygulanmasıY-konnektörü üzerinden enjeksiyon bölgesine yakın bir yerden mümkündür.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) antimikrobiyal koruyucu içermez ve mikroorganizmaların hızlı çoğalmasını kolaylaştırır.

Emülsiyon, flakon açılır açılmaz aseptik olarak steril şırınga ve infüzyon setine çekilir. Uygulama vakit kaybetmeden yapılmalıdır.

Asepsi, infüzyon süresince PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) ve infüzyon ekipmanının her ikisi için de sağlanmalıdır. PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL)mikrobiyolojik bir filtre ile uygulanmamalıdır.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) infüze edildiği zaman, infüzyon hızınının; büret, damla sayıcı, şırınga pompası veya volumetrik infüzyon pompası gibi aletlerlekontrol edilmesi tavsiye edilir.

PROPOFOL-PF MCT %1 (500 mg/50 mL) uygulanmış infüzyon alanının kızarmasından sonra, sadece atrakuryum ve mivakuryum gibi kas gevşeticiler uygulanabilir.

Alkol, genel anestezikler, narkotik analjezikler gibi santral sinir sistemi depresanların eş zamanlı kullanılması bu ilaçların sedatif etkilerini kuvvetlendirir. PROPOFOL-PF MCT%1 (500 mg/50 mL) parenteral uygulanan. , santral deprese edici ilaçlar ile kombine

^ ^^ ^13u Delge, guVeSlı ereKiromk imza ile ımzafanmıştır.*

Belge Dcidilirseo (şiddgtif asotutfamve ifeardiyovasküter depresyoffgelrştebilitrBsP/ROPOFOL-PEMCtT-ebys

%1 (500 mg/50 mL)'nin analjezik ajanı takiben uygulanması tavsiye edilir ve doz dikkatlice hastanın cevabına göre titre edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

POLİFARMA İLAÇ SAN. VE TİC. AŞ.

Vakıflar OSB Mahallesi,

Sanayi Caddesi, No:22/1 Ergene/TEKİRDAĞTel : 0282 675 14 04Faks : 0282 675 14 05

8. RUHSAT NUMARASI

2022/733

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 12.12.2022 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Propofol-pf Mct %1 500 Mg/50 Ml I.v. Enjeksiyonluk/infüzyonluk Emülsiyon

Etken Maddesi: Propofol

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.