Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Cuvitru 8 G/40 Ml S.c. Uygulama İçin Enjeksiyonluk Çözelti Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

^ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonlarıTÜFAM'a bildirmeleri beklenmektedir. Bakınız: Bölüm 4.8 Advers reaksiyonlar nasılraporlanır?

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

CUVITRU 8 g/40 mL S.C. Uygulama İçin Enjeksiyonluk Çözelti Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Her 1 mL çözelti 200 mg insan normal immünoglobulini (SCIg)* içerir.

*En az % 98 immünoglobulin G (IgG) saflıkta.

Her 40 mL'lik flakon, 8 g insan normal immünoglobulini içerir.

IgG alt sınıflarının dağılımı (yaklaşık değerler):

IgGl >%56,9 IgG2 >%26,6IgG3 >%3,4IgG4 >%1,7

İmmünoglobulin A (IgA) içeriği en fazla 280 mikrogram/mL'dir

.

İnsan bağışçılardan alınan plazmadan üretilmiştir.

Yardımcı maddeler:

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Subkutan Enjeksiyon için Çözelti

Berrak ve renksiz ila açık sarı veya açık kahverengi renkte çözelti pH 4,6 ila 5,1 (salin içinde % 1 oranında seyreltmeyle ölçülür)

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

Subkutan uygulamaya (SCIg) yönelik endikasyonlar

Yetişkin, çocuk ve adölesanlarda (0-18 yaş) replasman tedavisi:


• Antikor üretiminin bozulduğu primer immün yetmezlik sendromları (Bkz Bölüm 4.4).

• Kronik lenfositik lösemi (KLL) tanısı olup, hipogammaglobulinemisi bulunan veprofilaktik antibiyotiklerin yetersiz kaldığı veya kontrendike olduğu, tekrarlayanbakteriyel enfeksiyon gelişen hastalarda.

• Multipl miyelom (MM) tanısı olup hipogammaglobulinemisi bulunan ve tekrarlayanbakteriyel enfeksiyon gelişen hastalarda.

• Allogenik hematopoetik kök hücre transplantasyonu (HSCT) öncesi ve sonrasıhipogammaglobulinemi gelişen hastalarda.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

Replasman tedavisi, immün yetmezlik tedavisinde deneyimli bir doktorun gözetiminde başlatılmalı ve izlenmelidir.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doz ve doz rejimi endikasyona bağlıdır.

Replasman tedavisi


Ürün subkutan yoldan uygulanmalıdır.

Replasman tedavisinde hastadaki farmakokinetik ve klinik yanıta bağlı olarak dozun bireysel olarak ayarlanması gerekebilir. Bir rehber olarak aşağıdaki doz rejimleri verilmektedir.

Doz rejimi, en az 5 ila 6 g/L'lik bir IgG çukur konsantrasyonuna (bir sonraki infüzyondan önce ölçülür) ulaşmalı ve yaşa göre serum IgG'nin referans aralığı içinde tutulmalıdır. En az0,2 ila 0,5 g/kg (1 ila 2,5 mL/kg) vücut ağırlığı kadar bir yükleme doz gerekebilir. Bunun, enfazla 0,1 ila 0,15 g/kg'lık günlük dozla birkaç güne bölünmesi gerekebilir. IgG kararlı durumkonsantrasyonu elde edildikten sonra, 0,3 ila 1,0 g/kg'lık düzeyde bir kümülatif aylık dozaulaşmak için tekrarlanan aralıklarla idame dozlar uygulanır (ayrıntılar için bölüm 5.2'yebakınız). Her bir ayrı dozun farklı anatomik bölgelere enjekte edilmesi gerekebilir.

Plazma çukur konsantrasyonları enfeksiyon insidansı ile birlikte ölçülmeli ve değerlendirilmelidir. Enfeksiyon oranını azaltmak için dozu arttırmak ve daha yüksek plazmaçukur konsantrasyonlarını hedeflemek gerekli olabilir.

Uygulama şekli

Sadece subkutan kullanım içindir.

CUVITRU, uygulama öncesinde partiküler madde ve renk değişimi açısından görsel olarak incelenmelidir. Partiküler madde ve/veya renk değişikliği gözlenirse kullanılmamalıdır.

İnfüzyon, CUVITRU'nun enjektörün içine aktarılmasından hemen sonra başlatılmalıdır. Uygulamanın iki saate kadar sürmesi öngörülmektedir. CUVITRU'nun gerekli doz veyauygulama hızına bağlı olarak iki saatten daha kısa bir süre uygulanması mümkün değil ise,gerekli doz bölünmeli ve farklı infüzyon bölgelerine uygulanmalıdır. CUVITRU iki saattenuzun bir süre silikonlu enjektörlerde kalırsa, görünür parçacıklar oluşabilir. Daha fazla bilgiiçin bölüm 4.4'e bakınız.

CUVITRU seyreltilmemelidir.

Subkutan infüzyonun, düzenli takiplerle evde tedavi olarak uygulanması, hastalara kılavuzluk etmekte deneyimli bir hekim tarafından başlatılmalı ve ilk olarak izlenmelidir.İmmünoglobulinlerin subkutan uygulanması için uygun olan infüzyon pompaları kullanılabilir.Hasta veya hasta bakıcı, enjektör pompasının kullanımı, infüzyon teknikleri, tedavigünlüğünün tutulması, olası ciddi advers reaksiyonların tanınması ve bu reaksiyonlarıngörülmesi durumda alınacak önlemler konusunda eğitilmelidir.

CUVITRU, batın, uyluk, üst kol ve yan kalça gibi bölgelere enjekte edilebilir.

Her bir bölge için infüzyon hızının ve infüzyon hacminin ayarlanması, hastanın tolerabilitesine bağlıdır.

İlk uygulama hızının 10 mL/saat/infüzyon bölgesi olarak kullanılması tavsiye edilir. İyi tolere edildiyse (bakınız bölüm 4.4), uygulama hızı en az 10 dakika aralıklarla ilk iki infüzyon içinmaksimum 20 mL/saat/infüzyon bölgesine kadar arttırılabilir. Aynı anda birden fazla pompakullanılabilir. Belirli bir bölgeye uygulanan ürün miktarı değişir. Bebeklerde ve çocuklardainfüzyon bölgesi her 5-15 mL'de bir değiştirilebilir. Yetişkinlerde 30 mL'nin üzerindeki dozlarhasta tercihine göre bölünebilir. İnfüzyon bölgelerinin sayısı için bir sınır bulunmamaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:

CUVITRU'nun böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenlilik ve etkililiği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklar ve adölesanlardaki (0-18 yaş) pozoloji, her bir endikasyon için vücut ağırlığına göre verildiğinden ve yukarıda belirtilen endikasyonların klinik sonuçlarına göre ayarlandığındanyetişkinlerden farklı değildir.

CUVITRU ile 0 ila 2 yaş arası çocuklarda hiçbir klinik çalışma yapılmamıştır, ancak immünoglobülinlerle ilgili deneyimler, 0 ila 2 yaş arası çocuklarda CUVITRU ile tedaviyeyönelik hiçbir zararlı etki beklenemeyeceğini düşündürmektedir.

Geriyatrik popülasyon:

CUVITRU'nun yaşlı hastalardaki güvenlilik ve etkililiği incelenmemiştir.

4.3. Kontrendikasyonlar

• Etkin maddeye veya bölüm 6.1'de listelenen yardımcı maddelerden herhangi birinekarşı aşırı duyarlılık (bkz. Bölüm 4.4).

• Ciddi IgA yetmezliği ve insan immünoglobulin tedavisine aşırı duyarlılık öyküsü olanhastalarda.

• CUVITRU intravasküler veya intramüsküler olarak verilmemelidir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

CUVITRU yanlışlıkla kan damarı içine uygulanırsa hastalar şok geliştirebilir.

Bölüm 4.2 'de önerilen infüzyon hızı ve uygulama talimatları yakından takip edilmelidir. Hastalar infüzyon süresi boyunca herhangi bir semptom için yakından izlenmeli ve dikkatlegözlemlenmelidir. Ürün iki saatten uzun bir süre silikonlu bir enjektörde kalırsa, görünürparçacıklar oluşabilir.

İnsan normal immünoglobulinini ilk kez alan hastalarda veya nadiren insan normal immünoglobulin ürününün değiştirildiği veya bir önceki infüzyondan sonra uzun bir araverilen hastalarda belirli advers reaksiyonlar daha sık ortaya çıkabilir.

Aşağıdaki kurallara uyulması ile olası komplikasyonlar genellikle engellenebilir

• Ürün başlangıçta yavaşça enjekte edilmelidir (bkz. bölüm 4.2)

• Hastaların infüzyon süresi boyunca semptomlar açısından dikkatle izlendiğinden eminolunmalıdır. Özellikle, daha önce insan normal immünoglobulini almamış hastalar, birbaşka üründen geçiş yapmış hastalar veya bir önceki infüzyonundan beri uzun bir süregeçmiş hastalar, olası advers belirtilerin tespit edilmesi için ilk infüzyon süresince veilk infüzyondan sonra bir saat süreyle izlenmelidir.

Diğer tüm hastalar uygulama sonrası en az 20 dakika süreyle gözlenmelidir.

Advers reaksiyon durumunda, uygulama hızı düşürülmeli veya infüzyon durdurulmalıdır. Şiddetli aşırı duyarlılık veya anafilaktik tip reaksiyonların şüphesi, enjeksiyonun derhaldurdurulmasını gerektirir. Gerekli tedavi, advers reaksiyonun niteliğine ve şiddetine bağlıdır.Şok durumunda şok için standart medikal tedavi uygulanmalıdır.

Aşırı duyarlılık


Gerçek alerjik reaksiyonlar seyrektir. Bu reaksiyonlar, özellikle dikkatli tedavi edilmesi gereken anti-IgA antikorları olan hastalarda ortaya çıkabilir. Anti-IgA antikorları olan,subkutan IgG ürünleri ile tedavinin tek seçenek olduğu hastalar, sadece yakın tıbbi gözetimaltında CUVITRU ile tedavi edilmelidir. CUVITRU eser miktarda IgA içerir (280mikrogram/ml'den fazla değildir).

İnsan normal immünoglobulini nadiren, insan normal immünoglobulin ile daha önce tedaviyi tolere eden hastalarda dahi, anafilaktik reaksiyon ile birlikte kan basıncında düşüşüindükleyebilrr.

Tromboembolizm


İmmünoglobülinlerin kullanımı ile miyokard enfarktüsü, inme, derin ven trombozu ve pulmoner emboli dahil olmak üzere arteriyel ve venöz tromboembolik olaylarilişkilendirilmiştir. Trombotik olaylar için daha önceden risk faktörleri (ileri yaş,hipertansiyon, diabetes mellitus ve vasküler hastalık veya trombotik epizod öyküsü, edinilmişveya kalıtsal trombofilik bozuklukları olan hastalar, uzun süreli immobilizasyonu olanhastalar, ağır hipovolemik hastalar, kan viskozitesini artıran hastalıkları olan hastalar gibi)bulunan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Hastalar, nefes darlığı, ekstremitelerde ağrı ve şişlikfokal nörolojik defisitler ve göğüs ağrısı dahil olmak üzere tromboembolik olayların ilksemptomları hakkında bilgilendirilmeli ve hastalara semptomların başlaması halinde hemenhekimleri ile iletişime geçmeleri tavsiye edilmelidir.

Uygulamadan önce hastalarda yeterli hidrasyon sağlanmalıdır. Hiperviskozite riski taşıyan hastalarda tromboz bulguları ve semptomları izlenmeli ve kan viskozitesideğerlendirilmelidir.

Böbrek komplikasyonları


Özellikle sukroz içeren ürünler olmak üzere (CUVITRU sükroz içermemektedir) immünoglobulin tedavisi alan hastalarda, böbrekle ilgili şiddetli advers reaksiyonlarbildirilmiştir. Bunlar arasında akut böbrek yetmezliği, akut tübüler nekroz, proksimal tübülernefropati ve ozmotik nefroz vardır. Böbrek komplikasyonları riskini artıran faktörler arasında,bunlarla sınırlı olmamakla birlikte önceden var olan böbrek yetmezliği, diabetes mellitus,hipovolemi, eş zamanlı nefrotoksik ilaç kullanımı, kişinin 65 yaş üzeri olması, sepsis,hiperviskozite ve paraproteinemi bulunmaktadır.

Aseptik Menenjit Sendromu (AMS)


Aseptik menenjit sendromunun (AMS) Cuvitru dahil immünoglobulin tedavileri ile ilişkili olduğu bildirilmiştir (bakınız Bölüm 4.8 İstenmeyen Etkiler - Pazarlama sonrası). AMS kadınhastalarda daha sık görülebilir.

İmmünoglobulin tedavisinin sonlandırılması, AMS'nin birkaç gün içerisinde sekelsiz olarak remisyonuyla sonuçlanabilir. Semptomlar genellikle immünoglobulin tedavisini takip edenbirkaç saat ila 2 gün içinde başlar. Beyin omurilik sıvısı çalışmaları, ağırlıklı olarakgranülositik serilerden mm3 başına birkaç bin hücreye kadar pleositoz ve birkaç yüz mg/dL'yekadar yükselmiş protein düzeyleri açısından sıklıkla pozitiftir.

Hastalar şiddetli baş ağrısı, ense sertliği, uykuya meyilli olma, ateş, fotofobi, bulantı ve kusmayı kapsayan ilk semptomlar hakkında bilgilendirilmelidir.

Hemoliz


CUVITRU, hemolizinler gibi davranabilen ve immünoglobulin ile kırmızı kan hücrelerinin (RBC) in vivo kaplanmasını indükleyebilen kan grubu antikorları içerir. Bu, pozitif doğrudanbir antiglobulin reaksiyonuna (DAT, doğrudan Coombs testi) ve nadiren hemolize nedenolabilir. Gecikmiş hemolitik anemi, artmış RBC sekestrasyonuna bağlı olarakimmünoglobulin tedavisinin ardından gelişebilir. İntravasküler hemoliz ile uyumlu akuthemolitik anemi bildirilmiştir.

Serolojik testler ile etkileşim


İmmünoglobulin enjeksiyonundan sonra, pasif olarak transfer edilmiş çeşitli antikorların hasta kanında geçici olarak yükselmesi, serolojik testlerde yanıltıcı pozitif sonuçlara yol açabilir,örneğin, Hepatit A, Hepatit B, kızamık ve suçiçeği. Eritrosit antijenlerine karşı antikorların(örn. A, B, D) pasif geçişi, kırmızı hücre antikorları için bazı serolojik testlere örneğindoğrudan antiglobulin testine (DAT, doğrudan Coombs testi) engel olabilir.

CUVITRU tedavisi, fungal enfeksiyonların teşhisine yönelik beta-D-glukanların saptanmasına bağlı analizlerde yanlış pozitif okumalara yol açabilir; bu, ürününinfüzyonundan sonraki haftalarda devam edebilir.

Virüs güvenliği

CUVITRU, insan plazmasından elde edilmektedir. İnsan plazmasından elde edilen ilaçlar, virüsler ve teorik olarak Varyant Creutzfeldt-Jacob (v-CJD) gibi, çeşitlihastalıklara yol açabilen enfeksiyon yapıcı ajanlar içerebilirler. CUVITRU'daVaryant Creutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski teorik olarak minimumken,klasik Creutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski hiçbir kanıtla desteklenmez.Alınan önlemlere rağmen, bu tür ürünler halen potansiyel olarak hastalıkbulaştırabilir.

Bu tip ürünlerin enfeksiyon yapıcı ajanları bulaştırma riski, plazma verenlerin belirli virüslere önceden maruz kalıp kalmadığının izlenmesi, belirli virüs enfeksiyonlarınınhalihazırda varlığının test edilmesi ve belirli virüslerin yok edilmesi ve/veyainaktivasyonu azaltılmıştır. Bütün önlemlere rağmen, bu ürünler hala potansiyelolarak hastalık bulaştırabilirler. Ayrıca, henüz bilinmeyen enfeksiyon yapıcıların buürünlerin içerisinde bulunma ihtimali mevcuttur.

HIV, HBV, HCV gibi zarflı virüsler veHAV gibi zarflı olmayan virüsler için etkili önlemlerin alınmasına dikkat edilmelidir. Parvovirüs B19 gibi zarflı olmayanvirüslere karşı alınan tedbirler sınırlı sayıda olabilir. Parvovirüs B19 enfeksiyonu,gebelikte (fetal infeksiyon) ve immün yetmezlik ya da kırmızı kan hücre üretimindeartış olan hastalarda tehlikeli olabilir (hemolitik anemi gibi).

Doktor, bu ilacı hastaya reçete etmeden veya uygulamadan önce hastası ile risk ve yararlarını tartışmalıdır.


Ayrıca;

CUVITRU kullanılması gerekiyorsa hekim tarafından, hastalık yapıcı etkenlerin hastaya bulaşmasını önlemek için uygun aşıların (Hepatit A, Hepatit B vb.) yaptırılması önerilebilir.

Biyolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

Pediyatrik popülasyon


Listelenen uyarılar ve önlemler hem yetişkinler hem de çocuklar için geçerlidir.

4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Zayıflatılmış canlı virüs aşıları:


İmmünoglobulin uygulaması, kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve suçiçeği gibi canlı zayıflatılmış virüs aşılarının etkililiğini en az 6 hafta olmak üzere, 3 aya kadar bir süre içinbozabilir. CUVITRU uygulamasından sonra zayıflatılmış canlı virüs aşıları ile aşılamadanönce 3 aylık bir zaman geçmelidir. Kızamık durumunda, bu bozulma 1 yıla kadar devamedebilir. Bu nedenle kızamık aşısı alan hastalarda antikor durumları kontrol edilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon

Listelenen etkileşimler hem yetişkinler hem de çocuklar için geçerlidir.

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Etkileşim çalışması bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

Etkileşim çalışması bulunmamaktadır.

4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve-veya / embriyonal / fetal gelişim / ve-veya / doğum / ve-veya / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Cuvitru gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

CUVITRU'nun çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Hekimler potansiyel riskleri dengelemeli ve sadece şüphesiz ihtiyaç duyulduğunda CUVITRU reçetelemelidir.

CUVITRU'nun insan gebeliğinde kullanımının güvenliliği kontrollü klinik çalışmalarda değerlendirilmediğinden hamile kadınlarda dikkatli kullanılmalıdır. İmmünoglobulinürünlerinin plasentadan geçtikleri ve bu geçişin üçüncü trimesterde giderek arttığıgösterilmiştir. İmmünoglobülinlerle olan klinik deneyimlere göre, hamilelik sürecinde veyafetüs ve yenidoğanda zararlı etkilerin beklenemeyeceğini düşündürmektedir.

Laktasyon dönemi

CUVITRU'nun insan gebeliğinde kullanımın güvenliliği kontrollü klinik çalışmalarda değerlendirilmediğinden, emziren annelerde dikkatli kullanılmalıdır.

İmmünoglobulinler anne sütüne geçer ve yenidoğanın mukozalarından girebilecek patojenlerden korunmasında yardımcı olabilir.

Üreme yeteneği / Fertilite

İmmünoglobülinlerle olan klinik deneyimlere göre, fertilite üzerinde zararlı etkilerin beklenemeyeceğini düşündürmektedir.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkileri

Araç ve makine kullanma yeteneği, CUVITRU ile ilişkili bazı advers reaksiyonlardan dolayı bozulabilir. Tedavi sırasında advers reaksiyonlar yaşayan hastalar, araç ve makinekullanmadan önce bu reaksiyonların düzelmesini beklemelidir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profilinin özeti


Titreme, baş ağrısı, baş dönmesi, ateş, kusma, alerjik reaksiyonlar, bulantı, artralji, düşük kan basıncı ve orta şiddette bel ağrısı gibi advers reaksiyonlar zaman zaman ortaya çıkabilir.

Nadiren insan normal immünoglobulinler, hasta daha önceki uygulamalarda herhangi bir aşırı duyarlılık göstermemiş olsa dahi, kan basıncında ani bir düşüşe ve izole vakalarda, anafilaktikşoka neden olabilir.

İnfüzyon bölgesinde şişlik, acı, kızarıklık, sertlik, lokalize sıcaklık, lokal ağrı, kaşıntı, morarma ve döküntü gibi lokal reaksiyonlar sıklıkla meydana gelebilir.

Bulaşıcı ajanlara ilişkin güvenlilik bilgileri için Bölüm 4.4. bakınız.

Advers reaksiyonların tablosal özeti


Subkutan olarak uygulanan CUVITRU'nun güvenliliği primer immün yetmezliği (PID) olan 122 hastada iki prospektif, açık etiketli, kontrolsüz, çok merkezli çalışmadadeğerlendirilmiştir.

Lokal advers reaksiyonların (AR'ler) çoğu (% 98,8) hafif şiddetteydi. Bir hasta lokal bir AR (ağrı) nedeniyle tedaviyi bırakmıştır. CUVITRU ile tedavi edilen 122 hastadan 112'siçalışmayı tamamlamıştır. Aşağıda sunulan tablo MedDRA sistem organ sınıflandırmasına(SOC ve Tercih Edilen Terim Seviyesi) göre yapılmıştır.

Advers olayların sıklığı, şu kriterler kullanılarak değerlendirilmiştir: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1,000 ila <1/100); seyrek (>1/10,000 ila<1/1,000); çok seyrek (<1/10,000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahminedilemiyor).

CUVITRU klinik çalışmalarında Advers Reaksiyonların (ADR'lar) sıklığı

MedDRA

Sistem Organ Sınıfı

Advers reaksiyon

Hasta başına sıklıka

İnfüzyon başına sıklıkb

Sinir sistemi hastalıkları

Baş ağrısı
Çok yaygın
Yaygın
Baş dönmesi
Yaygın
Yaygın olmayan
Yanma hissi
Yaygın olmayan
Seyrek
Migren
Yaygın
Seyrek
Somnolans
Yaygın
Seyrek

Vasküler hastalıklar

Hipotansiyon
Yaygın
Seyrek

Gastrointestinal

hastalıklar

Diyare
Çok yaygın
Yaygın
Bulantı
Çok yaygın
Yaygın olmayan
Alt abdominal ağrısı
Yaygın olmayan
Seyrek
Abdominal ağrı
Yaygın
Yaygın olmayan

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Pruritus
Yaygın
Seyrek
Ürtiker
Yaygın
Seyrek

Kas-iskelet

bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

Miyalji
Yaygın
Yaygın olmayan

Genel bozukluklar ve

Lokal reaksiyon

Çok yaygın
Yaygın

uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

• İnfüzyon bölgesinde eritem (Enjeksiyonbölgesinde eritemdahil)

Çok yaygın
Yaygın

• Enjeksiyon bölgesi ağrısı (İnfüzyonbölgesi rahatsızlığıve infüzyon bölgesiağrısı dahil)

Çok yaygın
Yaygın

• İnfüzyon bölgesinde şişlik

Yaygın
Yaygın olmayan

• Enjeksiyon

bölgesinde pruritus (infüzyon bölgesindepruritus dahil)

Yaygın
Yaygın olmayan

• İnfüzyon bölgesinde ürtiker

Yaygın
Yaygın olmayan

• İnfüzyon bölgesinde morarma

Yaygın
Seyrek

• İnfüzyon bölgesinde ödem

Yaygın olmayan
Seyrek

Yorgunluk

Çok yaygın
Yaygın olmayan

Ağrı

Yaygın
Seyrek

Araştırmalar

Pozitif Anti-GAD antikor testi

Yaygın olmayan
Seyrek

Pozitif doğrudan Coombs testi

Yaygın olmayan
Seyrek

a Hasta başına sıklık, CUVITRU'ya bağlı olmaksızın tüm AO'larla ilişkili hastaların sayısı kullanılarak hesaplanmaktadır.

b İnfüzyon başına sıklık, CUVITRU'ya bağlı olmaksızın tüm AO'larla ilişkili infüzyonlarm sayısı kullanılarak hesaplanmaktadır.

Tablo 2: Pazarlama Sonrası Advers Reaksiyonlar (AR'ler)


Pazarlama Sonrası Advers Reaksiyonlar (AR'ler)

MedDRA

Sistem Organ Sınıfı

Advers reaksiyon

Sıklık

Enfeksiyonlar ve Enfestasyonlar
Aseptik menenjit
Bilinmiyor

Başka bir subkuan immünoglobulin ürününün pazarlama sonrası kullanımı sırasında tanımlanmış ve bildirilmiş ek advers reaksiyonlar; paraestezi, tremor, taşikardi, dispne,laringospazm, göğüs rahatsızlığı, infüzyon bölgesinde sertleşme ve/veya sıcaklıktır.

Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler:Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyondaki güvenlilik profili, yetişkin bireylere benzerdi.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir. (www.titck.gov.tr; e-posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

CUVITRU'nun doz aşımı sonuçları bilinmemektedir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: immün serum ve immünoglobulinler, normal insan immünoglobulini ATC kodu: J06BA01

Etki mekanizması


İnsan normal immünoglobulini esas olarak, enfeksiyöz ajanlara karşı geniş spektrumlu antikorlar bulunan immünoglobulin G (IgG) içerir.

İnsan normal immünoglobulini, normal popülasyonda bulunan IgG antikorlarını içerir. Bu, genellikle 1000 bağıştan az olmayan plazma havuzundan hazırlanır. Doğal insanplazmasındaki ile benzer orantılı olarak immünoglobulin G alt sınıflarının bir dağılımı vardır.Bu tıbbi ürünün yeterli dozları, anormal derecede düşük immünoglobulin G seviyelerininormal seviyeye geri getirebilir.

Pediyatrik popülasyon:


Çocuklarda immünoglobulinlerin etkisinde yetişkinlere kıyasla teorik veya gözlenen farklılıklar yoktur.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim:


CUVITRU'nun subkutan yoldan uygulanmasını takiben yaklaşık 3 gün sonra pik serum seviyeleri elde edilir.

Dağılım:


CUVITRU ile yapılan bir klinik araştırmada hastalar (n = 48), haftalık medyan 0,125 g/kg'lık dozlar aldığında 52 haftalık bir süre boyunca sürekli IgG çukur düzeylerine (medyan 8,26 g/l)ulaşmıştır.

CUVITRU'nun klinik araştırmasından elde edilen veriler, serum IgG çukur düzeylerinin, 0,3 ila 1,0 g/kg vücut ağırlığı/4 haftalık doz rejimleriyle sürdürülebileceğini göstermektedir.CUVITRU'nun farmakokinetiği, 12 yaş ve üstü 31 PID hastasında faz 3 etkililik ve güvenlilikçalışmasında değerlendirildi. Farmakokinetik sonuçlar aşağıdaki tabloda sunulmaktadır.

CUVITRU'nun Farmakokinetik Parametre

eri

Parametre

CUVITRU

Medyan (% 95 GA), N=31

EAA [g*gün/l]

EAA / (Doz/Ağırlık)

62,52 (57,16 ila 68,86)
[(g*gün/l)/(g/kg)]
589,49 (448,40 ila 638,81)
Görünür klirens [ml/kg/gün]
1,70 (1,57 ila 2,23)
Cmaks [g/l]
9,80 (9,31 ila 10,62)
Cmin [g/l]
8,04 (7,30 ila 8,99)
Tmaks [saat]
73,92 (69,82 ila 120,08)

Haftada Bir kez, İki Haftada bir kez veya daha Sık Dozlama (haftada 2-7 kez)


CUVITRU'nun haftada iki kez veya daha sık dozajının farmakokinetik (PK) karakterizasyonu, popülasyon PK'ine dayalı modelleme ve simülasyon kullanılarakgerçekleştirilmiştir. Serum IgG konsantrasyon verileri, PID olan 32 benzersiz pediyatrik veyetişkin hastadan alınan 724 örnekten oluşuyordu. PK modelleme ve simülasyonu,CUVITRU'nun iki haftada bir iki kat haftalık dozda uygulanmasının haftalık uygulama ilekarşılaştırıldığında, iki haftalık bir aralık boyunca üst üste binen IgG maruziyetine yol açtığınıöngörmüştür. Buna ek olarak, PK modelleme ve simülasyonu ayrıca, aynı toplam haftalık doziçin haftada 2-7 kez verilen CUVITRU infüzyonlarının (sık aralıklı dozlama) da 2 haftalık biraralık boyunca üst üste binen IgG maruziyetine yol açtığını öngörmüştür.

Biyotransformasyon:


IgG ve IgG-kompleksleri retiküloendotelyal sistemin hücrelerinde parçalanır.

Hastalardaki karakteristik özellikler:

Pediyatrik popülasyon:


Çocuklarda immünoglobulinlerin farmakokinetiğinde yetişkinlere kıyasla teorik veya gözlenen farklılıklar yoktur.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

İmmünoglobulinler, insan vücudunun normal bileşenleridir.

İmmünoglobulinler için klinik olmayan veriler, konvansiyonel güvenlilik farmakolojisi ve toksisite çalışmalarına dayanarak insanlar için özel bir risk ortaya koymaz. CUVITRU,hayvanlara subkutan olarak verildiğinde lokal olarak iyi tolere edilmiştir. Hayvanlardatekrarlanan doz toksisitesi ve üreme toksisitesi çalışmaları, heterolog proteinlere karşı antikorgelişiminin uyarılması ve antikor gelişimiyle müdahalesi nedeniyle yapılamaz.

CUVITRU'nun karsinojenik potansiyelini veya fertilite üzerindeki etkisini değerlendirmek için uzun süreli hayvan çalışmaları yapılmamıştır. %10'luk İmmünoglobulin için bir

in vitro6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Glisin

Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

CUVITRU'nun diğer tıbbi ürünlerle uygulanması önerilmemektedir.

Geçimlilik çalışmaları bulunmadığından, bu tıbbi ürün diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.

CUVITRU seyreltilmemelidir.

6.3. Raf ömrü

24 ay.

Açıldıktan sonra hemen kullanılmalıdır.

6.4. Saklamaya yönelik özel uyarılar

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Ürünü dondurmayınız.

Işıktan korumak için flakonu karton kutusunda saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Bromobutil tıpalı Tip I cam flakonda 40 mL çözelti.

Her bir ambalaj 1 flakon içermektedir.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Ürünün buzdolabında saklanması durumunda, açılmamış flakonlar kullanımdan önce en az 90 dakika boyunca oda sıcaklığında bırakılmalı ve uygulama sırasında oda sıcaklığındatutulmalıdır. Mikrodalga fırınlar dahil ısıtma cihazları kullanmayınız.

Bulanık veya birikintili çözeltiler kullanılmamalıdır.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller "Tıbbi Ürünlerin Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri"ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Takeda İlaç Sağlık Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

Esentepe Mah. Bahar Sk. No:13/24 Şişli/İstanbul

8. RUHSAT NUMARASI

2021/61

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 19.03.2021

Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Cuvitru 8 G/40 Ml S.c. Uygulama İçin Enjeksiyonluk Çözelti

Etken Maddesi: İnsan Normal Immünoglobulini

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Cuvitru 8 Gr 40 Ml 1 Flakon
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.