Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Novoseven Rt 2 Mg (100 Kiu) Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz ve Çözücü Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BILGISI1. BEŞERI TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

NovoSeven® RT 2 mg (100 KIU) enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Eptakog alfa (aktifleştirilmiş) (Rekombinant Koagülasyon Faktörü VIIa) 2 mg/flakon (100 KlU/flakon'a eşdeğer), rekonstitüye edildikten sonra 1 mg/mL.

1 KIU, 1000 lU (İnternasyonel Ünite)'ye eşdeğerdir.

Eptakog alfa (aktifleştirilmiş), bebek hamsterların böbrek hücrelerinde rekombinant DNA teknolojisi ile üretilen moleküler kütlesi yaklaşık 50.000 Dalton olan rekombinantkoagülasyon faktörü VIIa (rFVIIa)'dır.

Yardımcı maddeler:

Sodyum klorür 2,3 mg/mL

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü.

Beyaz liyofilize toz.

Çözücü: berrak renksiz çözelti. Rekonstitüye edilmiş çözeltinin pH'ı yaklaşık 6,0'dır.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

NovoSeven® RT, aşağıda belirtilen hasta gruplarının kanama epizodlarının tedavisinde ve cerrahi uygulamalarında ya da invazif girişimlerinde kanamanın önlenmesinde endikedir.

• Pıhtılaşma faktörleri VIII veya IX'a karşı 5 Bethesda ünitesi (BU)'nin üzerindeinhibitör geliştirmiş olan konjenital hemofili hastaları

• Faktör VIII veya faktör IX uygulamasına karşı yüksek anamnestik yanıt vermesibeklenen konjenital hemofili hastaları

• Edinsel hemofili hastaları

Konjenital FVII eksikliği olan hastalar

• Geçmişinde veya halihazırda trombosit transfüzyonlarma refrakter geliştirmişGlanzmann trombastenili hastalarda

• Glanzmann trombastenili hastalarda trombosit süspansiyonun hazırda bulunmadığıhayati kanama varlığında refrakterlik aranmaksızın kullanılabilir.

Şiddetli postpartum kanama


NovoSeven® RT, uterotonikler, hemostazı sağlamada yetersiz kaldığında şiddetli postpartum kanamanın tedavisi için endikedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

Tedavi hemofili ve/veya diğer kanama bozukluklarının tedavisinde deneyimli bir hekimin gözetimi altında başlatılmalıdır.

Şiddetli postpartum kanamanın yönetilmesinde, uygun disiplinler arası uzmanlığa başvurulmalıdır. Doğum uzmanlarının yanı sıra anestezistler, yoğun bakım uzmanları ve/veyahematologlara da başvurulmalıdır. Standart tedavi uygulamalarına, bireysel hastagerekliliklerine göre devam edilmelidir. NovoSeven® RT tedavisinin faydasının optimizeedilmesi için yeterli fibrinojen konsantrasyonunun ve trombosit sayımının sürdürülmesitavsiye edilmektedir.

İnhibitörlü ya da yüksek anamnestik yanıt vermesi beklenen Hemofili A veya B hastaları

Pozoloji:

NovoSeven® RT, kanama epizodunun başlamasından sonra mümkün olduğu kadar erken uygulanmalıdır. Önerilen başlangıç dozu, intravenöz bolus enjeksiyon olarak, 90 mcg/kgvücut ağırlığıdır. NovoSeven® RT'nin başlangıç dozunu takiben enjeksiyonlar tekrarlanabilir.Hemorajinin şiddetine, invazif girişimlere ya da uygulanan cerrahiye bağlı olarak tedavininsüresi ve enjeksiyonlar arasındaki aralık değişecektir.

Çocuklarda doz:

Mevcut klinik deneyim çocuklar ile erişkinler arasında dozun farklılaşmasını gerektirmediği halde, çocuklardaki klerens erişkinlerdekinden daha hızlıdır. Bu nedenle, çocuk hastalardaerişkin hastalardakine benzer plazma konsantrasyonlarının elde edilebilmesi için daha yüksekrFVIIa dozları gerekebilir (bakınız. bölüm 5.2).

Uygulama sıklığı ve süresi:

Doz aralığı:

Hemostazın sağlanması için başlangıçta 2-3 saat aralarla uygulanır.

Eğer tedaviye devam etmek gerekirse, etkili hemostaz sağlandıktan sonra tedavinin sürdürülmesinin endike olduğu düşünülen süre boyunca doz aralığı sırası ile 4, 6, 8 ya da 12saate kadar çıkarılabilir.

Hafif - Orta kanama epizodları (ev tedavisi dahil)

Erken girişimlerin, hafif-orta şiddetteki eklem, kas ve mukokutanöz kanamaların tedavisinde etkili olduğu gösterilmiştir. Dozun iki şekilde uygulanması önerilebilir:

1) Üç saatlik aralarla iki-üç doz 90 mcg/kg vücut ağırlığı.

Tedavinin sürmesi gerekiyorsa, 90 mcg/kg ek bir doz uygulanabilir.

2) Tek doz 270 mcg/kg vücut ağırlığı.

Ev tedavisinin süresi 24 saati geçmemelidir. Eğer sürekli tedavi gerekiyorsa hemofili tedavi merkezine başvurulmalıdır.

Ayda 4 veya dörtten daha sık kanama atağı geçiren inhibitörlü hemofili A veya B hastaları, kanama sıklığını azaltmak için, günde bir kez 90 mcg/kg dozundaki NovoSeven® RT ile 3 aysüre ile tedavi edilebilirler.

Yaşlı hastalarda, kg vücut ağırlığı başına 270 mcg tek doz kullanımına ilişkin klinik deneyim yoktur.

Ağır kanama epizodları

Başlangıç dozu olarak 90 mcg/kg vücut ağırlığı önerilmektedir ve hasta tedavi edildiği hastaneye giderken uygulanabilir. Takip eden dozlar hemorajinin tipi ve ağırlığına bağlıolarak değişir. Başlangıçtaki ilaç verilme sıklığı klinik bir gelişme gözlenene kadar her ikisaatte bir olacak şekilde ayarlanmalıdır. Kesintisiz tedavi endike olduğunda, doz aralığı 1-2gün için 3 saate yükseltilebilir. Takip eden günlerde de doz aralığı, tedavinin devam etmesininendike olduğu düşünülen süre boyunca, 4, 6, 8 ya da 12 saat olacak şekilde artırılabilir. Büyükbir kanama epizodu 2-3 hafta tedavi edilebilir ve klinik olarak gerektiğinde bu süre uzayabilir.

İnvazif girişim/cerrahi

Müdahale öncesinde başlangıç dozu olarak 90 mcg/kg vücut ağırlığı hemen verilmelidir. Aynı doz iki saat sonra ve yapılan müdahalenin tipine ve hastanın klinik durumuna bağlı olarak ilk24-48 saat için 2-3 saatlik aralıklarla tekrarlanmalıdır. Büyük cerrahi girişimlerde, doz 2-4saatlik aralıklarla tekrarlanarak, 6-7 gün devam edilmelidir. Doz aralığı, bundan sonraki ikihaftalık tedavi için 6-8 saate artırılabilir. Büyük bir cerrahi girişim geçirecek hastalar iyileşmegerçekleşinceye kadar 2-3 hafta süreyle tedavi edilebilirler.

Edinsel Hemofili

Pozoloji:

NovoSeven® RT, kanama epizodunun başlamasından sonra mümkün olduğu kadar erken uygulanmalıdır. Önerilen başlangıç dozu, intravenöz bolus enjeksiyon olarak, 90 mcg/kgvücut ağırlığıdır. NovoSeven® RT'nin başlangıç dozunu takiben gerekirse enjeksiyonlartekrarlanabilir. Hemorajinin şiddetine, invazif girişimlere ya da uygulanan cerrahiye bağlıolarak tedavinin süresi ve enjeksiyonlar arasındaki aralık değişecektir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Başlangıçtaki doz aralığı 2-3 saat olmalıdır. Hemostaz sağlandıktan sonra, tedavinin sürdürülmesinin endike olduğu düşünülen süre boyunca doz aralığı sırası ile 4, 6, 8 ya da 12saate kadar çıkarılabilir.

Faktör VII eksikliği

Doz, doz aralığı ve doz verme sıklığı

Cerrahi ya da invazif girişim uygulanacak kanama epizodlarının tedavisi ve kanamanın önlenmesi için önerilen doz miktarı, hemostaz sağlanıncaya kadar her 4-6 saatte bir 15-30mcg/kg vücut ağırlığıdır. Doz ve enjeksiyon sıklığı her hasta için uyarlanmalıdır.

Çocuklarda doz

Uzun dönem profilaksi için, ağır klinik fenotipi olan 12 yaş altı çocuklardan elde edilmiş klinik deneyim sınırlıdır (bakınız bölüm 5.1).

Profilaksi için doz ve enjeksiyon sıklığı klinik yanıta göre ve her hastaya göre uyarlanmalıdır.

Glanzmann trombastenisi

Doz, doz aralığı ve doz verme sıklığı

Cerrahi ya da invazif girişim uygulanacak hastalarda kanama epizodlarının tedavisi ve kanamanın önlenmesi için önerilen doz miktarı iki saatlik (1.5-2.5 saat) aralıklarla kg vücutağırlığı başına 90 mcg'dır (80-120 mcg aralığında). Etkili hemostaz sağlanabilmesi için en azüç doz uygulanmalıdır. Devamlı infüzyona bağlı olarak etkinliğin olmadığı durumlargörülebileceğinden önerilen uygulama şekli bolus tarzında enjeksiyondur.

Dirençli olmayan hastalar için Glanzmann trombastenisi'nde ilk basamak tedavi tercihi trombosit uygulamasıdır.

Şiddetli postpartum kanama

Doz aralığı ve dozlama aralığı:

Kanama tedavisi için tavsiye edilen doz aralığı, intravenöz bolus enjeksiyonla uygulanan, kg vücut ağırlığı başına 60-90 gg'dır. Pik koagülant aktivite, 10 dakikada beklenebilir.Hastaların klinik yanıtına göre ikinci bir doz uygulanabilir.

Yetersiz hemostatik yanıt durumunda, 30 dakika sonra ikinci bir dozun uygulanması tavsiye edilmektedir.

Uygulama şekli:

Çözelti, Bölüm 6.6'da anlatıldığı gibi rekonstitüye edilerek hazırlanır ve intravenöz bolus enjeksiyon şeklinde 2-5 dakikada uygulanır.

Tedavinin izlenmesi - laboratuvar testleri

NovoSeven® RT tedavisinin izlenmesine gerek yoktur. Doz gereksinimini, kanama durumunun ağırlığı ve NovoSeven® RT uygulamasına alınan klinik yanıt yönlendirmelidir.

rFVIIa uygulamasından sonra, protrombin zamanı (PT) ve aktive parsiyel tromboplastin zamanında (aPTT) kısalma olduğu gösterilmiştir, ancak rFVIIa'nın klinik etkinliği ve PT veaPTT arasında korelasyon gözlenmemiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

NovoSeven® RT'nin böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda özel kullanımına ilişkin bilgi yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyonda kullanım dozu için “Pozoloji” başlığı altında yer alan “Çocuklarda doz” bölümlerine bakınız.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda, kg vücut ağırlığı başına 270 mcg tek doz kullanımına ilişkin klinik deneyim yoktur.

4.3. Kontrendikasyonlar

Etkin maddeye veya yardımcı maddelerin herhangi birine karşı veya fare, hamster veya sığır proteinlerine karşı aşırı duyarlılık (bakınız bölüm 6.1).

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Doku faktörünün normalden çok daha yoğun bir şekilde salgılandığı patolojik durumlarda, NovoSeven® RT tedavisi ile ilişkili trombotik olayların gelişme veya Dissemine İntravaskülerKoagülasyon'un (DİK) indüklenme potansiyel riski olabilir.

Bu tür durumlar, ileri aterosklerotik hastalık, ezilme yaralanmaları, septisemi veya DİK'i olan hastaları içerebilir. Tromboembolik komplikasyon riski nedeniyle; koroner kalp hastalığıöyküsü olan, karaciğer hastalığı olan, ameliyat sonrası dönemdeki hastalara, hamile veyaperipartumdaki kadınlara, yeni doğmuş veya trombo-embolik olaylar veya dissemineintravasküler koagülasyon riski taşıyan hastalara NovoSeven® RT uygulanırken dikkatliolunmalıdır. Bu durumlarda, NovoSeven® RT tedavisinin yararı bu komplikasyonlarınriskinden daha fazla olmalıdır.

Şiddetli postpartum kanama ve hamilelikte klinik durumlar (doğum, şiddetli kanama, kan nakli, DİK, cerrahi/invazif prosedürler ve koagülopati) tromboembolik riske, özellikleNovoSeven® RT uygulamasıyla ilişkili venöz tromboembolik riske katkısı olduğu bilinenfaktörlerdir (bakınız bölüm 4.8).

Rekombinant pıhtılaşma faktörü VlIa NovoSeven® RT, eser miktarda fare IgG, sığır IgG ve diğer artık kültür proteinleri (hamster ve sığır serum proteinleri) içerebildiğinden, preparatlatedavi edilen hastalarda bu proteinlere karşı aşırı duyarlılık gelişebilme olasılığı vardır. Böyledurumlarda antihistaminiklerle i.v. tedavi düşünülmelidir.

Alerjik veya anafilaktik tipte reaksiyonlar ortaya çıkarsa, uygulama derhal sonlandırılmalıdır. Şok durumunda, standart medikal şok tedavisi uygulanmalıdır. Hastalar, aşırı duyarlılıkreaksiyonlarının erken belirtileri hakkında bilgilendirilmelidir. Hastalara, bu tür bulgularortaya çıkarsa derhal ürün kullanımını sonlandırmaları ve doktorlarıyla bağlantıya geçmeleriöğütlenmelidir.

Ağır kanama durumunda, preparat, özellikle pıhtılaşma faktörü VIII ve IX inhibitörlü hastaların tedavisinde uzmanlaşmış hastanelerde veya eğer bu mümkün değilse, hemofilitedavisinde uzmanlaşmış bir doktorla yakın işbirliği yapılarak kullanılmalıdır.

Kanama kontrol altına alınamazsa hastanede tedavi uygulanması zorunludur. Hastalar/hastaya bakan kişiler tüm NovoSeven® RT kullanımları ve sonuçları hakkında hemen doktoru/hastayıtakip eden hastaneyi bilgilendirmelidir.

Faktör VII eksikliği olan hastalarda NovoSeven® RT kullanımından önce ve sonra protrombin zamanı ve faktör VII pıhtılaşma aktivitesi izlenmelidir. Faktör VlIa aktivitesinin beklenendüzeye erişemediği ya da önerilen dozlarla tedaviden sonra kanamanın kontrol edilemediğidurumlarda, antikor oluşumundan şüphelenilebilir ve antikor analizi yapılmalıdır. Faktör VIIeksikliği hastalarında cerrahi girişimler sırasında NovoSeven® RT uygulamasının trombozayol açtığı bildirilmiştir. Ancak, NovoSeven® RT ile tedavi edilen faktör VII eksikliğihastalarında tromboz riski bilinmemektedir (bakınız bölüm 5.1).

Bu tıbbi ürün her “doz”unda1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani aslında “sodyum içermez”.

Biyoteknolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

NovoSeven® RT ve pıhtılaşma faktörü konsantreleri arasında potansiyel bir etkileşim riski bilinmemektedir. Aktifleştirilmiş veya aktifleştirilmemiş protrombin kompleks konsantreleriile aynı anda kullanımından kaçınılmalıdır.

Antifibrinolitiklerin, hemofili hastalarında, özellikle ortopedik cerrahide ve ağız boşluğu gibi fibrinolitik aktivite açısından zengin bölgelerde cerrahide, cerrahiye bağlı olarak kan kaybınıazalttığı bildirilmiştir. Postpartum kanama yaşayan kadınlarda kan kaybının azaltılmasındaantifibrinolitikler de kullanılmaktadır. Bununla birlikte, antifibrinolitikler ve rFVIIatedavisinin birlikte kullanılması ile ilgili deneyimler sınırlıdır.

Klinik olmayan bir çalışmaya göre (bakınız bölüm 5.3) rFVIIa ve rFXIn'ün kombine edilmesi önerilmemektedir. rFVIIa ve rFXIII arasındaki etkileşime ait klinik veribulunmamaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda etkileşim çalışması bulunmamaktadır.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik, embriyonal/fetal gelişim, doğum veya doğum sonrası gelişim üzerinde doğrudan veya dolaylı olarak zararlı bir etki göstermemektedir(bakınız. bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Bir önlem olarak, gebelik döneminde NovoSeven® RT kullanımından kaçınılması tercih edilir. Onaylanmış endikasyonlarda rFVIIa'ya maruz kalınmasını bildiren az sayıdaki gebelikverileri, rFVIIa'nın gebeliğe veya fetüse/yeni-doğan çocuğa bir advers etkisinibildirmemektedir. Halen, konuyla ilişkili başka bir epidemiyolojik veri bulunmamaktadır.

rFVIIa'nm gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Laktasyon dönemi

rFVIIa'nın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. rFVIIa'nın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya daNovoSeven® RT tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına karar verilirken, emzirmeninçocuk açısından faydası ve NovoSeven® RT tedavisinin emziren anne açısından faydasıdikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Klinik olmayan çalışmalar ve pazarlama sonrası veriler, rFVIIa'nın kadın veya erkek üreme performansına hiçbir zararlı etkisinin olmadığını göstermektedir.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde araştırma yapılmamıştır. Araç ya da makine kullanırken dikkatli olunmalıdır.

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profilinin özeti


En sık bildirilmiş advers ilaç reaksiyonları terapötik yanıtta azalma, ateş, döküntü, venöz tromboembolik olaylar, kaşıntı ve ürtikerdir. Bu reaksiyonlar yaygın olmayan sıklıktabildirilmiştir (> 1/1.000 ila < 1/100).

Advers reaksiyonların tablolaştırılmış listesi


Tablo 1, klinik çalışmalar sırasında bildirilen advers reaksiyonları ve spontan (pazarlama sonrası) raporları listeler.

Her bir sıklık gruplamasında, istenmeyen etkiler, etkinin şiddetindeki azalmaya göre sıralanarak sunulmuştur. Sadece pazarlama sonrasında (örneğin klinik araştırmalar süresinceolmayan) bildirilmiş advers ilaç reaksiyonlarının sıklığı “bilinmiyor” şeklinde sunulmuştur.

Hemofili A ve B, edinsel hemofili, faktör VII eksikliği veya Glanzmann trombasteni ile birlikte 484 hastada (4297 tedavi epizodu dahil olmak üzere) yürütülen klinik araştırmalaradvers ilaç reaksiyonlarının yaygın olduğunu gösterir (>1/100 ila <1/10). Klinikaraştırmalardaki toplam tedavi epizodu sayısı, 10.000'nin altında olduğu için, meydanagelebilecek en düşük advers ilaç reaksiyon sıklığı seyrek olarak belirlenmiştir (> 1/10,000 ila< 1/1.000).

En sık bildirilmiş advers ilaç reaksiyonları yaygın olmayan (> 1/1.000 ila < 1/100) sıklıkta; , ateş ve döküntüdür, ve en ciddi advers ilaç reaksiyonları venöz tromboembolik olayları(yaygın olmayan: > 1/1.000 ila < 1/100) ve arteriyel tromboembolik olayları (seyrek:> 1/10.000 ila < 1/1.000) içermektedir.

Hem ciddi hem de ciddi olmayan advers ilaç reaksiyonlarının sıklıkları, sistem organ sınıflarına göre aşağıda verilmiştir.

Sıklıklar şu şekilde tanımlanmaktadır: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000),bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).


Tablo 1: Klinik Çalışmalardan ve Spontan Raporlardan (Pazarlama Sonrası) Elde Edilen Advers Reaksiyonlar


MedDRA sistem organ sınıfı

Yaygın

olmayan (> 1/1.000 ila <

1/100);

_

Seyrek (> 1/10.000 ila <1/1.000)


Sıklığı
Bilinmiyor

Kan ve lenf sistemi hastalıkları


-Dissemine

intravasküler

koagülasyon

(bkz. bölüm 4.4)

-D-dimer

düzeylerinde

artışı veAT

düzeylerinde

düşüşü de içeren

ilişkili

laboratuvar

bulguları

(bakınız. bölüm

4.4);

-KoagülopatiBağışıklık sistemi hastalıkları


-Hipersensitivite (bakınız. bölüm4.3 ve 4.4)


-Anafilaktik

reaksiyon


Sinir sistemi hastalıkları


-Baş Ağrısı

Vasküler hastalıklar


-Venöz
tromboembolik olaylar (derinven trombozu,i.v. enjeksiyonbölgesindetromboz,pulmoneremboli,karaciğerinportal ventrombozunu daiçeren trombo-embolikolaylar, renalven trombozu,tromboflebit,yüzeyeltromboflebit

-Arteriyel
tromboembolik
olaylar
(miyokard
enfarktüsü,
serebral
enfarktüs,
serebral iskemi,
serebral arter
tıkanıklığı,
serebrovasküler
olay, renal arter
trombozu,
periferik iskemi,
periferik arter
trombozu ve
intestinal
iskemi);

-Anjina pektoris



-İntrakardiyak
trombus


ve intestinal iskemi)


Gastrointestinal hastalıklar


-Bulantı


Deri ve deri altı dokusu hastalıkları

-Döküntü
(alerjik
dermatit ve eritematozdöküntü dahil)-Pruritus veürtiker.

-Yüz
kızarıklığı
-Anjiyo-ödem.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

-Terapötik
yanıtta
azalma*
-Ateş

-Enjeksiyon

bölgesinde

ağrıyı içeren

enjeksiyon

bölgesi

reaksiyonu


Araştırmalar


-Fibrin yıkım

ürünlerinde

artış,

-Alanin

aminotransferaz, alkalen fosfataz,laktat
dehidrogenaz ve protrombindüzeylerindeartış


* Etkinlikte eksiklik (terapötik yanıtta azalma) bildirilmiştir. rejiminin bölüm 4.2'de belirtilen tavsiye edilen dozaj ile uyumlu

NovoSeven® RT'nin dozaj olması önemlidir.

Seçilmiş advers reaksiyonların tanımı


İnhibitör antikor oluşumu


Pazarlama sonrası deneyimde, hemofili A ve B hastalarında NovoSeven® RT veya faktör VlI'ye karşı inhibitör antikor gelişimi bildirilmemiştir. NovoSeven® RT'ye karşı inhibitörantikor oluşumu, konjenital FVII eksikliği olan hastalar ile yapılan pazarlama sonrasıgözlemsel kayıt çalışmasında bildirilmiştir.

Faktör VII eksikliği olan hastalarda yürütülen klinik çalışmalarda, bildirilen tek advers ilaç reaksiyonu NovoSeven® RT ve FVII'ye karşı antikor gelişimidir (sıklığı: yaygın (>1/100 ila<1/10)). Bazı olgularda, antikorlar

in vitro

inhibitör etki göstermiştir. Bu olgularda, dahaönceden insan plazması ve/veya plazma kaynaklı faktör VII ile tedavi, FVII geninde ağırmutasyon ve aşırı doz NovoSeven® RT gibi antikor gelişimine katkıda bulunabilecek olan riskfaktörleri mevcuttu. NovoSeven® RT ile tedavi edilen faktör VII eksikliği hastaları faktör VIIantikorları açısından izlenmelidir (bakınız. bölüm 4.4).

Tromboembolik olaylar (arteriyel ve venöz)


NovoSeven® RT onaylanmış endikasyonları dışında kullanıldığında, arteriyel tromboembolik olaylar yaygın olarak gözlenir (>1/100 ila <1/10). Farklı klinik durumlarda, her biri farklıhasta özellikleri ve bu nedenle farklı risk profilleri olan, halen onaylanmış endikasyonlarıdışında kullanıldığı plasebo kontrollü çalışmalardan toplanan verilerin meta-analizi, arteriyeltromboembolik advers olay riskinin daha yüksek olduğunu göstermiştir (NovoSeven® RTverilen hastalarda % 5,6'ya karşı plasebo verilen hastalarda % 3).

NovoSeven® RT'nin onaylanmış endikasyonları dışında kullanıldığında güvenliliği ve etkililiği gösterilmemiştir ve bu nedenle, bu durumlarda NovoSeven® RT

önerilmemektedir

.

Tromboembolik olaylar kalp durmasına yol açabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:


Edinsel hemofilisi olan hastalar


61 edinsel hemofili hastasının toplam 100 tedavi epizodunda yürütülen klinik çalışmalar, bazı advers ilaç reaksiyonlarının daha sık (tedavi epizodunda %1) bildirildiğini göstermiştir:Arteriyel tromboembolik olaylar (serebral arter tıkanıklığı, serebrovasküler olay), venöztromboembolik olaylar (pulmoner emboli ve derin ven trombozu), anjina pektoris, bulantı,ateş, eritematöz döküntü ve fibrin yıkım ürünleri düzeylerinde artış gösteren tetkikler.

Şiddetli postpartum kanama yaşayan kadınlar


Açık etiketli, randomize bir klinik çalışmada venöz tromboembolik olaylar, tek bir doz NovoSeven® RT (medyan doz 58 gg/kg) verilen 51 hastanın 2'sinde bildirilmiş veNovoSeven® RT verilmeyen 33 hastanın hiçbirinde bildirilmemiştir; hiçbir grupta arteriyeltromboembolik olaylar bildirilmemiştir.

4 girişimsel olmayan çalışmada venöz tromboembolik olaylar, NovoSeven® RT verilen (medyan doz aralığı 63-105 gg/kg) 358 hastanın 3'ünde (% 0,8) ve arteriyel tromboembolikolaylar, NovoSeven® RT verilen 1 hastada (% 0,3) bildirilmiştir.

Hamilelik ve şiddetli postpartum hemoraji ile ilişkili tromboembolik riske katkısı olduğu bilinen riskler için bakınız bölüm 4.4.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir.

([email protected];4.9. Doz aşımı ve tedavisi

NovoSeven® RT'nin doza bağlı toksisitesi klinik çalışmalarda araştırılmamıştır.

16 yılda, hemofili hastalarında dört doz aşımı olgusu bildirilmiştir. 5,5 mg yerine 24 mg rFVIIa alan 16 yaşındaki bir hastada doz aşımı ile ilgili olarak bildirilen tek komplikasyonkan basıncında geçici, hafif bir artış olmuştur.

Edinsel hemofili veya Glanzmann trombastenisi hastalarında doz aşımı olgusu bildirilmemiştir.

rFVIIa'nın önerilen dozunun 15-30 mcg/kg olduğu faktör VII eksikliği hastalarında, önerilen dozun 10-20 katı ile tedavi edilen yaşlı (>80 yaş) bir erkek hastada bir doz aşımı epizodutrombotik olay (oksipital inme) ile ilişkilendirilmiştir. Ayrıca, faktör VII eksikliği olan birhastada NovoSeven® RT ve FVII'ye karşı antikor gelişimi, doz aşımı ile ilişkilendirilmiştir.

Ortaya çıkabilecek ek riske ilişkin bilgi bulunmadığından, önerilen dozların üstüne kasten çıkılmamalıdır.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grubu: Kan pıhtılaşma faktörleri ATC Kodu: B02BD08

Etki mekanizması:


NovoSeven® RT, aktifleştirilmiş rekombinant pıhtılaşma faktörü VII içerir. Etki mekanizması faktör VIIa'nın doku faktörüne bağlanmasını içerir. Bu kompleks, faktör IX'u faktör IXa'yave faktör X'u faktör Xa'ya aktifleştirerek küçük miktarda protrombinin trombine dönüşümüneöncülük eder. Trombin, hasar bölgesinde trombositlerin ve faktör V ve VIII'in aktifleşmesinisağlayarak fibrinojenin fibrine dönüşmesi ile hemostatik tıkacın oluşumuna yol açar.Farmakolojik dozda NovoSeven® RT, hasar bölgesinde bulunan aktif trombositler üzerindekifaktör X'u doğrudan, doku faktöründen bağımsız olarak, aktifleştirir. Bu, protrombinin -dokufaktöründen bağımsız olarak- bol miktarda trombine dönüşümü ile sonuçlanır.

Farmakodinamik etkiler:


Faktör VIIa'nın farmakodinamik etkisi lokal olarak faktör Xa, trombin ve fibrin oluşumunda artışa neden olur.

NovoSeven® RT uygulaması sonrasında pik koagülant aktiviteye kadarki süre, sağlıklı gönüllülerde ve hemofili hastalarında yaklaşık 10 dakika olarak gözlenmiştir.

Altta yatan hastalığa bağlı olarak DİK'e yatkınlığı bulunan hastalarda pıhtılaşma sisteminin sistemik aktivasyonu riski teorik olarak tamamen göz ardı edilemez.

Klinik etkililik ve güvenlilik


Konjenital FVII eksikliği


Konjenital FVII eksikliği olan hastalarla yapılmış gözlemsel kayıt çalışmasında (F7HAEM-3578), FVII eksikliği ve ağır klinik fenotipi olan 22 pediyatrik hastada (12 yaş altı) kanamaya karşın uzun dönem profilaksi için ortalama doz 30 mcg/kg (17 mcg/kg ila 200 mcg/kgaralığında; 10 hastada en sık kullanılan doz 30 mcg/kg) ortalama haftada 3 doz sıklığındadır(1 ila 7; en sık raporlanan doz sıklığı, 13 hastada haftada 3 kez).

Aynı kayıt çalışmasında 91 cerrahi hastanın 3'ünde tromboembolik olay gelişmiştir.

Glanzmann trombastenisi


Gözlemsel bir hasta kaydı (F7HAEM-3521), Glanzmann trombastenisi olan ve NovoSeven® RT ile tedavi edilen 133 hastayı kapsamıştır. 333 kanama epizodunun tedavisi için infüzyonbaşına medyan doz 90 mcg/kg idi (aralık 28 ila 450 mcg/kg). NovoSeven® RT, 157 cerrahiprosedürde kullanılmış ve medyan doz 92 mcg/kg olmuştur (270 mcg/kg'a kadar). Tek başınaveya antifibrinolitikler ve/veya trombositlerle kombinasyon halinde NovoSeven® RT tedavisi,kanama en az 6 saat süreyle durdurulduğunda etkili olarak tanımlanmıştır. Etkililik oranlarıtrombosit transfüzyonlarına pozitif veya negatif direnç gösteren hastalarda sırasıyla % 81 ve% 82 iken, trombosit antikorları için test sonucu pozitif veya negatif olan hastalarda isesırasıyla % 77 ve % 85 idi. Pozitif durum, herhangi bir hastaneye kabulde en az bir pozitif testanlamına gelir.

Şiddetli postpartum kanama


NovoSeven® RT'nin etkililik ve güvenliliği, çok merkezli, açık etiketli bir klinik çalışmada, şiddetli postpartum kanama yaşayan 84 kadında değerlendirilmiştir. Hastalar, uterotonikler(sulproston) başarısız olduktan sonra ya tek bir doz 60 ^g/kg NovoSeven® RT (standarttedaviye ek olarak; N=42) ya da referans tedavi (tek başına standar tedavi; N=42) ile tedaviyerandomize edilmiştir. Tedavi grupları demografik özellikler ve randomizasyon öncesindekipostpartum kanama tedavisi bakımından dengeli olmuştur. Fibrinojen ve traneksamik asit,standart tedavinin birer parçası olmuştur. Fibrinojen/traneksamik asit kullanımına ilişkinbilgiler, NovoSeven® RT grubundaki hastaların yaklaşık % 57'si ve referans grubundakihastaların % 43'ü için mevcut bulunmuştur. Her iki gruptaki hastaların yaklaşık %40'ı,fibrinojen ve/veya traneksamik asit almıştır. Tahmini kan akışı, randomizasyon sonrasında 30dakika içinde, 10 dakika başına 50 ml'den aza düştüğü takdirde kanamanın durmuş olduğu(yani tedavi başarısı) kabul edilmiştir. Kanama kontrol edilmediği veya inatçı olduğu takdirdeinvazif prosedürler düşünülmüştür.

Primer analizde NovoSeven® RT grubunda, referans grubuna kıyasla daha az kadında (21 vs 35) en az bir embolizasyon ve/veya ligasyon prosedürü gerçekleştirilmiştir; bu, NovoSeven®RT grubu için referans grubuna kıyasla riskten istatistiksel olarak anlamlı %40'lık bir bağılazalmaya karşılık gelmiştir (bağıl risk = 0,60 (% 95 güven aralığı: 0,43 - 0,84, p=0,0012)).

Referans grubunda 42 hastanın 8'i, kurtarma histerektomisinden kaçınılması için insani amaçlı tedavi olarak geç NovoSeven® RT almış, 2 olguda başarı sağlanmıştır.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Sağlıklı kişiler


rFVIIa'nın farmakokinetik özellikleri, beyaz ırktan ve Japon ırkından 35 sağlıklı kişide bir doz artırma çalışmasında FVII pıhtılaşma testi kullanılarak incelenmiştir. Kişilercinsiyetlerine ve etnik gruplarına göre tabakalandırılmış ve (her birine 3 doz) 40, 80 ve 160mcg/kg NovoSeven® RT ve/veya plasebo uygulanmıştır. Farmakokinetik profiller dozorantısallığı göstermiştir. Farmakokinetik özellikler cinsler ve etnik gruplar arasındabenzerdir.

Ortalama sabit durum dağılım hacmi 130 ile 165 mL/kg arasında ve ortalama klerens değerleri saatte 33,3 ile 37,2 mL/kg ve ortalama terminal yarılanma ömrü 3,9 ile 6,0 saatarasında değişmiştir.

Farmakokinetik profilleri, doz orantısallığını göstermektedir.

İnhibitörlü hemofili A ve B


rFVIIa'nın farmakokinetik özellikleri, kanaması olmayan (2-12 yaşlarında) 12 pediyatrik hastada ve 5 erişkin hastada FVIIa testi kullanılarak çalışılmıştır. Çocuklarda araştırılmış olan90 ve 180 mcg/kg dozlarında doz orantısallığı elde edilmiştir ki bu, daha önceki daha düşükdoz (17,5-70 mcg/kg rFVIIa) bulgularıyla uyumludur.

Emilim:


Uygulanabilir değil.

Dağılım:


Kararlı durumda ortalama dağılım hacmi pediyatrik hastalarda 196 mL/kg olmasına karşın erişkin hastalarda 159 mL/kg olarak saptanmıştır.

Biyotransformasyon:


Uygulanabilir değil.

Eliminasyon:


Ortalama klerens, erişkinlerle göreceli olarak çocuk hastalarda yaklaşık %50 daha yüksekken (saatte 78 mL/kg'a karşın saatte 53 mL/kg), ortalama terminal yarılanma ömrü her iki grupta2,3 saat olarak saptanmıştır. Klerens ile yaş ilişkili görünmektedir, bu nedenle daha gençhastalarda klerens % 50'den daha fazla artabilir.

Faktör VII eksikliği


Emilim:


Uygulanabilir değil.

Dağılım:


rFVIIa'nın, kg vücut ağırlığı başına 15 ve 30 mcg kullanıldığındaki tek doz farmakokinetik özellikleri kullanılan iki doz arasında kararlı durumda dağılım hacmi (280-290 mL/kg),ortalama rezidens zamanı (3,75-3,80 saat) gibi dozdan bağımsız parametrelerle ilişkili olarak,anlamlı farklılık göstermemiştir.

Biyotransformasyon:


Uygulanabilir değil.

Eliminasyon:


rFVIIa'nın, kg vücut ağırlığı başına 15 ve 30 mcg kullanıldığındaki tek doz farmakokinetik özellikleri kullanılan iki doz arasında, yarılanma ömrü (2,82-3,11 saat) ve toplam vücutklerensi (70,8-79,1 mL/saat x kg) gibi dozdan bağımsız parametrelerle ilişkili olarak, anlamlıfarklılık göstermemiştir.

Ortalama

in vivo

plazma geri kazanım oranı yaklaşık % 20'dir.

Glanzmann trombastenisi


Glanzmann trombastenisi olan hastalarda NovoSeven® RT'nin farmakokinetik özellikleri araştırılmamıştır, ancak hemofili A ve B hastalarındaki farmakokinetik özelliklere benzerolması beklenmektedir.

Şiddetli postpartum kanama


NovoSeven® RT'nin şiddetli postpartum kanama hastalarındaki farmakokinetiği araştırılmamıştır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Preklinik güvenlilik programındaki tüm veriler NovoSeven® RT'nin farmakolojik etkileri ile ilişkili bulunmuştur.

Sinomolgus maymununda oluşturulan gelişmiş bir kardiyovasküler modelde, rFXIII ve rFVIIa ile kombine tedavinin potansiyel sinerjistik etkisi, bu bileşiklerin tek başınauygulandığındakinden daha düşük dozda daha abartılı bir farmakoloji (tromboz ve ölüm) ilesonuçlanmıştır.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Toz


Sodyum klorür

Kalsiyum klorür dihidrat

Glisilglisin

Polisorbat 80

Mannitol

Sukroz

Metiyonin

Hidroklorik asit (pH ayarlaması için)

Sodyum hidroksit (pH ayarlaması için)

Çözücü


Enjeksiyonluk su Histidin

Hidroklorik asit (pH ayarlaması için)

Sodyum hidroksit (pH ayarlaması için)

6.2. Geçimsizlikler

NovoSeven® RT, infüzyon çözeltileri ile karıştırılmamalı veya damla infüzyonu şeklinde uygulanmamalıdır.

6.3. Raf ömrü

Preparatın raf ömrü, 25°C altında saklandığı takdirde 36 aydır.

Flakonda


Rekonstitüsyon sonrasında 25°C'de 6 saat ve 5°C'de 24 saat süreyle kimyasal ve fiziksel stabilitesi gösterilmiştir.

Mikrobiyolojik açıdan, preparatın hemen kullanılması gerekir. Eğer hemen kullanılmazsa, kullanımdan önceki saklama zamanı ve saklama koşulları, kullanıcının sorumluluğundadır vekontrollü ve valide edilmiş aseptik koşullarda rekonstitüye edilmemişse, 2°C - 8°C'de 24saatten uzun süreli saklanmamalıdır. Rekonstitüye edilen çözelti flakonda saklanır.

Yalnızca hastane uygulamaları için enjektörde (50 ml polipropilen)


Rekonstitüsyon, yeterli eğitim almış personel tarafından kontrollü ve valide edilmiş aseptik koşullarda gerçekleştirilmelidir. Bu koşullar altında kimyasal ve fiziksel stabilite, 50 mLenjektörde (polipropilen) saklandığında 25°C'de 24 saat boyunca gösterilmiştir. Hemenkullanılmaması durumunda kullanım öncesindeki koşullar kullanıcının sorumluluğundadır vekullanım saklama süresi, yukarıda belirtilenden uzun olmamalıdır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

- NovoSeven® RT toz ve çözücü 25°C'nin altında saklanmalıdır.

- NovoSeven® RT toz ve çözücü ışıktan korunarak saklanmalıdır.

- Dondurulmamalıdır.

- Rekonstitüye edilen tıbbi ürünün saklanması için, bölüm 6.3'e bakınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

NovoSeven® RT çözücüsü, kullanıma hazır enjektörde tedarik edilir

NovoSeven® RT kutusunun içinde, polipropilen geri kaçma kilidi ve bromobutil kauçuk piston içeren Tip I cam enjektör bulunur. Enjektör başlığı bromobütil kauçuk içerir vepolipropilen emniyet belirteci ile muhafaza edilmiş şekildedir. Piston kolu propilendenyapılmıştır.

Her bir NovoSeven® RT kutusunun içinde aşağıdakiler bulunur:

- Enjeksiyonluk çözelti için beyaz toz içeren 1 adet flakon (2 mL)

- Rekonstitüsyon için çözücü içeren 1 adet kullanıma hazır enjektör (3 mL)

- 1 piston kolu

- 1 flakon adaptörü, gözenek boyutu 25 mikrometre olan entegre partikül filtreli

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

NovoSeven® RT çözücüsü, kullanıma hazır enjektörde tedarik edilir.

Enjektörü, flakonu ve kullanılmamış herhangi bir ürünü emniyetli bir şekilde atınız. İmhasına yönelik özel bir gereksinim yoktur. Kullanılmamış olan ürünler ya da atık maddeler “TıbbiAtıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği” gereklerineuygun olarak imha edilmelidir.

Her zaman aseptik teknik kullanılır.

Rekonstitüsyon:


Rekonstitüsyon sırasında, NovoSeven® RT toz ve kullanıma hazır enjektör içerisindeki çözücü oda sıcaklığında olmalıdır. Flakonun plastik kapağını çıkarınız. Eğer plastik kapakyoksa veya gevşekse, bu flakonu kullanmayınız. Alkollü pamukla flakon üzerindeki lastiktıpayı siliniz ve kullanmadan önce birkaç saniye kurumasını bekleyiniz. Sildikten sonra lastiktıpaya dokunmayınız.

Flakon adaptörünü koruyucu kılıfından çıkarmadan koruyucu kağıdını kaldırınız. Eğer koruyucu kağıt tamamen kapanmamışsa veya bozuksa, flakon adaptörünü kullanmayınız.Koruyucu kapağı çeviriniz, flakon adaptörünü flakon üzerine yerleştiriniz. Hafifçe başparmakve işaret parmağı ile koruyucu kılıfı sıkınız. Koruyucu kılıfı flakon adaptöründen çıkarınız.

Piston kolunu, kullanıma hazır enjektör içindeki pistona doğru direnç hissedinceye kadar saat yönünde çevirerek birleştiriniz. Enjektör başlığını, perforasyon kırılana kadar aşağı doğrubükerek kullanıma hazır enjektörden çıkarınız. Enjektör başlığı altındaki enjektör iğnesinedokunmayınız. Eğer enjektör başlığı gevşek veya yoksa, kullanıma hazır enjektörükullanmayınız.

Kullanıma hazır enjektörü direnç hissedilinceye kadar flakon içerisine güvenli bir şekilde vidalayınız. Flakon aşağı bakacak şekilde hafifçe eğimli olarak kullanıma hazır enjektörütutunuz. Flakon içerisine bütün çözücüyü enjekte etmek için piston kolunu itiniz. Pistonkolunu aşağı doğru tutmaya devam ediniz ve tüm çözücü çözünene dek flakonu hafifçeçeviriniz. Köpük oluşmasına neden olacağından flakonu çalkalamayınız.

Daha fazla doza ihtiyaç varsa, prosedürü ek flakonlar, kullanıma hazır enjektörler ve flakon adaptörleri ile tekrarlayınız.

Rekonstitüye edilen NovoSeven® RT çözeltisi renksizdir; partiküler madde ve renk değişikliği için uygulanmadan önce gözle kontrolü yapılmalıdır.

NovoSeven®RT'nin rekonstitüsyondan hemen sonra kullanılması önerilmektedir.

Rekonstitüye edilen tıbbi ürünün saklama koşulları için Bölüm 6.3'e bakınız.

Uygulama:


Piston kolunun tamamen itilmiş olduğundan emin olunuz. Flakonlu enjektörü baş aşağı tutunuz. Piston kolunu itmeyi durdurunuz ve rekonstitüye edilen çözeltinin enjektöre dolarkenhareket etmesine izin veriniz. Enjektörün içine karışmış çözeltiyi çekmek için hafifçe aşağıyadoğru piston kolunu çekiniz.

Flakonu baş aşağı tutarken, herhangi bir hava kabarcığının yukarıya yükselmesine izin vermek için enjektöre hafifçe vurunuz. Hava kabarcıkları yok olana kadar piston kolunuyavaşça itiniz.

Eğer dozun tamamı gerekli değilse, ne kadar karışmış çözelti çektiğinizi görmek için enjektördeki göstergeyi kullanınız.

Flakon adaptörünü flakondan çıkartınız.

NovoSeven® RT artık enjeksiyona hazırdır. Uygun bir yer seçiniz ve iğneyi enjeksiyon yerinden çıkarmadan 2-5 dakikada damar içine yavaşça NovoSeven® RT enjekte ediniz.

Kullanılan materyalleri güvenle imha ediniz. Kullanılmamış olan tıbbi ürün ya da atık materyaller, lokal gerekliliklere uygun olarak imha edilmelidir.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

Yalnızca hastane kullanımı için flakonların toplanmasına yönelik prosedür


İn vitro

çalışmalar sırasında, kimyasal ve fiziksel kullanım stabilitesi, 50 mL enjektörde (polipropilen) 25°C'de 24 saat boyunca gösterilmiştir. Ürünle geçimlilik, 50 ml enjektör(polipropilen) bir adet 2 m infüzyon tüpü (polietilen) ve 5 mikrometre por boyutuna sahip inline filtreden oluşan sistem için gösterilmiştir.

Flakonların toplanması (yalnızca hastane kullanımı):


• Tüm adımlar, yeterli eğitim almış personel tarafından kontrollü ve valide edilmiş aseptikkoşullar altında tamamlanmalıdır.

• Önerildiği gibi rekonstitüye edilmemesi, toplanmaması veya kullanılmaması durumundakullanım süreleri ve kullanım öncesindeki koşullar kullanıcının sorumluluğundadır.

• Flakon adaptörünün kullanıldığından emin olunuz.

• Ürünü yukarıda

Rekonstitüsyon

altında tanımlandığı gibi sulandırınız. Boş enjektörü flakonadaptöründen sökünüz ve rekonstitüye ürünü içeren flakona bir flakon adaptörününtakıldığından emin olunuz.

• Prosedürü, uygun sayıda ek flakon, kullanıma hazır enjektör ve flakon adaptörü ile tekrarediniz.

• 50 ml enjektöre (polipropilen) yaklaşık 5 ml steril hava çekiniz. Enjektörü direnç hissedenekadar flakon adaptörüne sabit şekilde vidalayınız. Flakon aşağı doğru bakacak şekildeenjektörü hafif eğik tutunuz. Flakona çok az hava enjekte etmek için piston çubuğuna hafifçebastırınız. Flakon ters olarak enjektörü çevriniz ve flakonun içeriklerini enjektöre çekiniz.

• Enjektörde istenen hacmi elde etmek için yukarıdaki prosedürü rekonstitüye ürüne sahipkalan flakonlarla tekrar ediniz.

• Uygulama için 5 mikrometre por boyutuna sahip in-line filtre olduğundan emin olunmalıdır.Enjektör, infüzyon tüpü ve in-line filtrenin uygulamadan önce hazırlandığından ve havabulunmadığından emin olunuz.

• Yeterli şekilde sulandırılmış ürüne sahip enjektör, CE-işaretli infüzyon pompasında (50 ml enjektör kabul edilerek) artık uygulama için hazırdır.

• İnfüzyon pompası, yalnızca eğitimli hastane personeli tarafından çalıştırılmalıdır.

7. RUHSAT SAHIBI

Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic. Ltd. Şti.

Nispetiye Cad. Akmerkez E3 Blok Kat 7 34335 Etiler - İstanbul TürkiyeTel:0 212 385 40 40

Fax: 0 212 282 21 20

8. RUHSAT NUMARASI

124/88

9. İLK RUHSAT TARIHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 30.05.2008 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Novoseven Rt 2 Mg (100 Kiu) Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz ve Çözücü

Etken Maddesi: Eptakog Alfa

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.