Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Trodelvy® 200 Mg İnfüzyonluk Çözelti Konsantresi İçin Toz Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'abildirmeleri beklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8 Advers reaksiyonlar nasıl raporlanır?

1. BEŞERI TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

TRODELVY® 200 mg infüzyonluk çözelti konsantresi için toz Steril, sitotoksik

2.

KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

Etkin madde:

Bir flakon toz, 200 mg sacituzumab govitekan içerir. Sulandırma sonrasında, bir mL çözelti 10 mg sacituzumab govitekan içerir.

Sacituzumab govitekan, Trop-2'ye yönelik bir antikor-ilaç konjugatıdır (AİK). Sacituzumab, Trop-2'yi tanıyan hümanize rekombinant bir monoklonal antikordur (hRS7 IgGİK). Küçükmolekül SN-38, hidrolize edilebilir bir bağlayıcı ile antikora kovalent olarak bağlanan birtopoizomeraz I inhibitörüdür. Her antikor molekülüne yaklaşık 7-8 SN-38 molekülü bağlanır.

Yardımcı maddeler:

Yardımcı maddeler için bölüm 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

İnfüzyonluk çözelti konsantresi için toz Beyazımsı ila sarımsı toz.

4.

KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

TRODELVY, aktif beyin metastazı olmayan, önceden en az iki basamak kemoterapi almış (en az bir basamağı metastatik evrede alma şartıyla), rezeke edilemeyen lokal ilerlemiş veyametastatik üçlü negatif meme kanseri olan yetişkin hastaların tedavisinde endikedir (Bkz.Bölüm 5.1).

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

TRODELVY hastalara yalnızca kanser hastalığı tedavilerinin kullanımında deneyimli sağlık mesleği mensupları tarafından reçetelenmeli ve uygulanmalı ve ayrıca eksiksiz resüsitasyonimkanlarının mevcut olduğu bir ortamda uygulanmalıdır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Önerilen sacituzumab govitekan dozu, 21 günlük tedavi sikluslarının 1. gününde ve 8. gününde olmak üzere bir hafta arayla intravenöz infüzyon olarak uygulanan 10 mg/kg vücut ağırlığıdır.Tedaviye, hastalık progresyonu veya kabul edilemez toksisite meydana gelene kadar devamedilmelidir.

Önleyici tedavi


Sacituzumab govitekanın her bir dozunun öncesinde, infüzyonla ilişkili reaksiyonların ve kemoterapinin indüklediği bulantı ve kusmanın (KİBK) önlenebilmesi için tedavi önerilir (Bkz.Bölüm 4.4).

İnfüzyonla ilişkili reaksiyonlara yönelik doz modifikasyonları


Hastada infüzyonla ilişkili bir reaksiyon gelişmesi halinde sacituzumab govitekanın infüzyon hızı yavaşlatılmalı veya infüzyon kesilmelidir. Yaşamı tehdit edici olan, infüzyonla ilişkilireaksiyonlar meydana gelirse sacituzumab govitekan kalıcı olarak kesilmelidir (Bkz. Bölüm 4.4).

Advers reaksiyonlar için doz modifikasyonları


Sacituzumab govitekanın advers reaksiyonlarının yönetilebilmesi için doz modifikasyonları Tablo 1'de açıklanmaktadır. Advers reaksiyon nedeniyle doz azaltımı yapıldıktan sonrasacituzumab govitekan dozu tekrar artırılmamalıdır.

Tablo 1: Advers reaksiyonlar için önerilen doz modifikasyonları

Advers reaksiyon

Ortaya çıkış

Doz

modifikasyonu

Şiddetli nötropeni

4. derece nötropeni >7 gün VEYA

3. derece febril nötropeni

(mutlak nötrofil sayımı <1.000/mm3 ve ateş

>38,5°C)

VEYA

Planlanan tedavi zamanında, <1. dereceye iyileşme için dozlamayı 2 veya 3 hafta geciktiren3.-4. derece nötropeni

Birinci

Granülosit koloni uyarıcı faktör(GKUF) uygulanır

İkinci

%25 doz azaltımı

Üçüncü

%50 doz azaltımı

Dördüncü

Tedavi bırakılır

Planlanan tedavi zamanında, <1. dereceye iyileşme için dozlamanın 3 haftadan fazlageciktirilmesini gerektiren 3.-4. derece nötropeni

Birinci

Tedavi bırakılır

Şiddetli Nötropenik Olmayan Toksisite

Herhangi bir süre boyunca 4. derece hematolojik

olmayan toksisite VEYA

tedaviye bağlı olup antiemetikler ve anti-diyare

ajanlar ile kontrol edilemeyen herhangi bir 3.-4.

derece bulantı, kusma veya diyare

VEYA

Optimal tıbbi tedaviye rağmen >48 saat devam eden diğer 3.-4. derece hematolojik olmayantoksisiteVEYA

Planlanan tedavi zamanında, <1. dereceye iyileşme için dozlamanın 2 veya 3 haftageciktirilmesini gerektiren 3.-4. derece nötropenikolmayan hematolojik veya hematolojik olmayantoksisite

Birinci

%25 doz azaltımı

İkinci

%50 doz azaltımı

Üçüncü

Tedavi bırakılır

3.-4. derece nötropenik olmayan hematolojik veya hematolojik olmayan toksisite halinde, 3 haftaiçinde <1. dereceye iyileşmeyen 3. derece bulantıveya 3.-4. derece kusma

Birinci

Tedavi bırakılır

Uygulama şekli:

Sacituzumab govitekan yalnızca intravenöz kullanım içindir. İntravenöz puşe veya bolus olarak değil, intravenöz infüzyon olarak uygulanmalıdır.

İlk infüzyon: İnfüzyon 3 saatlik bir süre boyunca uygulanmalıdır.

Sonraki infüzyonlar: Önceki infüzyonlar tolere edildiyse, infüzyon 1 ila 2 saatlik bir süre boyunca uygulanmalıdır.

Hastalar, infüzyonla ilgili reaksiyonların belirti ve semptomları için her infüzyon sırasında ve her infüzyondan sonra en az 30 dakika boyunca gözlenmelidir (Bkz. Bölüm 4.4).

Bu tıbbi ürün için uygulamadan önce izlenmesi gereken sulandırma talimatları için bölüm 6.6'ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek yetmezliği:

Sacituzumab govitekan hafif böbrek yetmezliği olan hastalara uygulanırken başlangıç dozunda herhangi bir ayarlama gerekli değildir.

Sacituzumab govitekan orta şiddette böbrek yetmezliği, şiddetli böbrek yetmezliği veya son evre böbrek hastalığı [Kreatinin klirensi (CrCl) <15 mL/dk] olan hastalarda incelenmemiştir.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif karaciğer yetmezliği (bilirubin <1,5 normalin üst sınırı (NÜS) ve aspartat aminotransferaz (AST)/alanin aminotransferaz (ALT) <3 NÜS) olan hastalara sacituzumab govitekanuygulanırken başlangıç dozunda ayarlama yapılmasına gerek yoktur.

Orta veya şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda sacituzumab govitekanın güvenliliği belirlenmemiştir. Sacituzumab govitekan, serum bilirubin >1,5 NÜS olan hastalarda, karaciğermetastazı olmayan ve AST veya ALT >3 NÜS olan hastalarda veya karaciğer metastazı olanve AST veya ALT >5 NÜS olan hastalarda incelenmemiştir. Bu hastalarda sacituzumabgovitekan kullanımından kaçınılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Sacituzumab govitekanın 0 ile 18 yaş arası çocuklarda güvenlilik ve etkililiği henüz belirlenmemiştir. Bu konuda veri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

65 yaş ve üzeri hastalarda doz ayarlaması gerekmez. 75 yaş ve üzeri hastalarda sacituzumab govitekandan elde edilen veriler sınırlıdır.

4.3. Kontrendikasyonlar

Etkin maddeye veya bölüm 6.1'de listelenen yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılık.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Nötropeni


Sacituzumab govitekan şiddetli veya hayatı tehdit edici nötropeniye neden olabilir (Bkz. Bölüm 4.8). Herhangi bir siklusun 1. gününde mutlak nötrofil sayısı <1.500/mm3'ün altında veyaherhangi bir siklusun 8. gününde nötrofil sayısı <1.000/mm3'ün altında ise sacituzumabgovitekan uygulanmamalıdır. Bu nedenle, tedavi sırasında hastaların kan sayımlarının klinikolarak endike olduğu şekilde izlenmesi önerilir. Sacituzumab govitekan nötropenik ateş halindeuygulanmamalıdır. Şiddetli nötropeni nedeniyle granülosit-koloni uyarıcı faktör ile tedavi vedoz modifikasyonları gerekebilir (Bkz. Bölüm 4.2 ve 4.8).

Diyare


Sacituzumab govitekan şiddetli diyareye neden olabilir (Bkz. Bölüm 4.8). Planlanan tedavi zamanında 3.-4. derece diyare olması halinde sacituzumab govitekan uygulanmamalıdır vetedaviye yalnız <1. dereceye iyileşme sağlandığında devam edilmelidir (Bkz. Bölüm 4.2 ve4.8). Diyare başlangıcında herhangi bir enfeksiyöz neden saptanamazsa loperamid tedavisinebaşlanmalıdır. Klinik olarak endike olduğu ölçüde ek destekleyici önlemler (örn. sıvı veelektrolit replasmanı) uygulanabilir.

Sacituzumab govitekan ile tedaviye aşırı kolinerjik yanıt (örn. abdominal kramp, diyare, salivasyon vb.) gösteren hastalar sonraki sacituzumab govitekan tedavileri için uygunpremedikasyon (örn. atropin) alabilir.

Aşırı duyarlılık


Sacituzumab govitekan şiddetli ve hayatı tehdit edici aşırı duyarlılığa neden olabilir (Bkz. Bölüm 4.8). Sacituzumab govitekan ile yapılan klinik çalışmalarda anafilaktik reaksiyonlargözlenmiş olup sacituzumab govitekana karşı bilinen aşırı duyarlılığı olan hastalardasacituzumab govitekan kullanımı kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.3).

Sacituzumab govitekan alan hastalar için antipiretikler, H1 ve H2 blokerleri veya kortikosteroidler (örn. 50 mg hidrokortizon veya eşdeğeri, oral veya intravenöz) dahil olmaküzere infüzyon öncesi tedavi önerilir. Hastalar infüzyonla ilişkili reaksiyonlara karşı hersacituzumab govitekan infüzyonu sırasında ve her infüzyonun tamamlanmasını takiben en az30 dakika boyunca yakın gözlem altında tutulmalıdır. Hastada infüzyonla ilişkili bir reaksiyongelişmesi halinde sacituzumab govitekanın infüzyon hızı yavaşlatılmalı veya infüzyonkesilmelidir. İnfüzyonla ilişkili hayatı tehdit edici reaksiyonlar ortaya çıkması halindesacituzumab govitekan kullanımı kalıcı olarak bırakılmalıdır (Bkz. Bölüm 4.2).

Bulantı ve kusma


Sacituzumab govitekan emetojeniktir (Bkz. Bölüm 4.8). Kemoterapinin indüklediği bulantı ve kusmanın (KİBK) önlenmesi için iki veya üç tıbbi ürünle (örneğin, bir 5-hidroksitriptamin 3[5-HT3] reseptör antagonisti veya bir Neurokinin-1 [NK-1] reseptör antagonisti iledeksametazon ve ayrıca belirtilen diğer tıbbi ürünler) antiemetik önleyici tedavi önerilir.

Planlanan tedavi uygulama zamanında 3. derece bulantı veya 3.-4. derece kusma olması halinde sacituzumab govitekan uygulanmamalıdır ve tedaviye ancak <1. dereceye iyileşmesağlandığında ek destekleyici önlemler eşliğinde devam edilmelidir (Bkz. Bölüm 4.2). Klinikolarak endike olduğu ölçüde ek antiemetikler ve diğer destekleyici önlemler uygulanabilir.Bulantı ve kusmanın önlenmesi ve tedavisi için tüm hastalara eve götürebilecekleri tıbbi ürünlerve bunların kullanımıyla ilgili anlaşılır talimatlar verilmelidir.

UGT1A1 aktivitesinin azaldığı hastalarda kullanımı


SN-38 (sacituzumab govitekanın küçük moleküllü kısmı), üridin difosfat-glukuronosil transferaz (UGT1A1) yoluyla metabolize edilir. UGT1A1*28 aleli gibi UGT1A1 geniningenetik varyantları, UGT1A1 enzim aktivitesinin azalmasına yol açar. UGT1A1*28 aleli içinhomozigot olan bireyler potansiyel olarak nötropeni, febril nötropeni ve anemi için yüksek riskaltındadır ve sacituzumab govitekan tedavisinin başlatılmasını takiben diğer adversreaksiyonlar için yüksek risk altında olabilir (Bkz. Bölüm 4.8). Siyahi nüfusun yaklaşık %20'si,Beyaz nüfusun %10'u ve Doğu Asya nüfusunun %2'si UGT1A1*28 aleli için homozigottur.UGT1A1*28 dışındaki azalmış fonksiyon alelleri belirli popülasyonlarda mevcut olabilir.UGT1A1 aktivitesinin azaldığı bilinen hastalar advers reaksiyonlara karşı yakındanizlenmelidir. Bilinmiyorsa UGT1A1 durumu için test gerekli değildir çünkü önerilen dozmodifikasyonunu içeren advers reaksiyonların yönetimi tüm hastalar için aynı olacaktır.

Embriyo-fetal toksisite


Etki mekanizmasına bağlı olarak, sacituzumab govitekan gebe bir kadına uygulandığında teratojeniteye ve/veya embriyofetal ölüme neden olabilir. Sacituzumab govitekan, genotoksikbir bileşen olan SN-38 içerir ve hızla bölünen hücreleri hedefler. Gebe kadınlar ve çocukdoğurma potansiyeli olan kadınlar, fetüse yönelik potansiyel risk konusundabilgilendirilmelidir. Sacituzumab govitekan tedavisine başlanmadan önce çocuk doğurmapotansiyeli olan kadınların gebelik durumu kontrol edilmelidir (Bkz. Bölüm 4.6).

Sodyum


Bu tıbbi ürün, sodyum içeren çözeltiyle birlikte uygulanmak üzere hazırlanacaktır (Bkz. Bölüm 6.6) ve bu, hastanın günlük olarak tüm kaynaklardan aldığı toplam sodyumla ilişkili olarakdeğerlendirilmelidir.

İzlenebilirlik


Biyoteknolojik ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Etkileşim çalışması yapılmamıştır. UGT1A1 inhibitörleri veya indükleyicilerin SN-38 maruziyetini sırasıyla artırması veya azaltması beklenmektedir.

UGT1A1 inhibitörleri


Sacituzumab govitekanın UGT1A1 inhibitörleri ile eş zamanlı uygulanması, SN-38'e sistemik maruziyetteki potansiyel artış nedeniyle advers reaksiyonların insidansını artırabilir. UGT1A1inhibitörleri (örn. propofol, ketokonazol, EGFR tirozin kinaz inhibitörleri) alan hastalardasacituzumab govitekan dikkatle kullanılmalıdır.

UGT1A1 indükleyicileri


Eş zamanlı olarak UGT1A1 enzim indükleyicilerini alan hastalarda SN-38 maruziyeti büyük oranda azalabilir. UGT1A1 indükleyicilerini (örn. karbamazepin, fenitoin, rifampisin, ritonavir,tipranavir) alan hastalarda sacituzumab govitekan dikkatle kullanılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Herhangi bir etkileşim çalışması bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Herhangi bir etkileşim çalışması bulunmamaktadır.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, tedavi sırasında ve son dozdan sonra 6 ay boyunca etkili bir kontrasepsiyon kullanmalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınların partneri olan erkek hastalar sacituzumab govitekan tedavisi sırasında ve son dozdan sonra 3 ay boyunca etkili bir kontrasepsiyonkullanmalıdır.

Gebelik dönemi

Sacituzumab govitekanın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin veri bulunmamaktadır. Ancak, etki mekanizmasına bağlı olarak sacituzumab govitekan gebelik sırasında uygulandığındateratojeniteye ve/veya embriyo-fetal ölüme neden olabilir. Sacituzumab govitekan, genotoksikbir bileşen olan SN-38 içerir ve hızla bölünen hücreleri hedefler.

Sacituzumab govitekanın gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.

Klinik durumu sacituzumab govitekanla tedavi gerektirmediği sürece, gebelik sırasında kadınlarda sacituzumab govitekan kullanılmamalıdır.

Sacituzumab govitekan başlanmadan önce, çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınların gebelik durumu kontrol edilmelidir.

Gebe kalan kadınlar hemen doktorlarıyla iletişime geçmelidir.

Laktasyon dönemi

Sacituzumab govitekan veya metabolitlerinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Anne sütü ile beslenen yeni doğanlar/bebekler için risk göz ardı edilemez. Sacituzumabgovitekan tedavisi sırasında ve son dozu takiben en az 1 ay süresince emzirmeye araverilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalardan elde edilen bulgulara göre, sacituzumab govitekan üreme potansiyeli olan kadınlarda fertiliteye zarar verebilir (Bkz. Bölüm 5.3). Sacituzumabgovitekanın fertilite üzerindeki etkisine ilişkin insan verileri bulunmamaktadır.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Sacituzumab govitekan baş dönmesi ve yorgunluk gibi etkiler sebebiyle araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde hafif etkilere neden olabilir (Bkz. Bölüm 4.8).

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profilinin özeti


Sacituzumab govitekan ile tedavi edilen hastalar için en sık bildirilen advers reaksiyonlar diyare (%64,5), bulantı (%64,2), nötropeni (%64,2), yorgunluk (%52,5), alopesi (%44,3), anemi(%43,2), kusma (%38), konstipasyon (%36,3), iştahta azalma (%28,1), öksürük (%22,7) vekarın ağrısı (%20,8) olarak kaydedilmiştir.

Sacituzumab govitekan ile tedavi edilen hastalar için en sık bildirilen ciddi advers reaksiyonlar febril nötropeni (%4,5) ve diyare (%3,6) olarak kaydedilmiştir.

En yaygın 3. derece veya daha yüksek advers reaksiyonlar nötropeni (%49,5), lökopeni (%12), diyare (%10,7), anemi (%10,1), febril nötropeni (%6,6), yorgunluk (%5,2), hipofosfatemi(%5,2), mide bulantısı (%4,1) ve kusma (%3) olarak kaydedilmiştir.

Advers reaksiyonların tablo halinde listesi


Sacituzumab govitekan için güvenlilik profili, üçlü negatif meme kanseri (ÜNMK) tedavisi için 10 mg/kg vücut ağırlığı sacituzumab govitekan alan 366 hastayı içeren iki klinik çalışmanınhavuzlanmış verilerinden elde edilmiştir. Bu veri kümesinde sacituzumab govitekana medyanmaruziyet 4,9 ay olmuştur.

Tablo 2, sacituzumab govitekan ile bildirilen advers reaksiyonları sunmaktadır. Advers reaksiyon sıklıkları, tüm nedenlere bağlı advers olay sıklıklarına dayanmaktadır; burada adversreaksiyon olaylarının bir kısmı, hastalık, diğer tıbbi ürünler veya ilgisiz nedenler gibisacituzumab govitekan dışında başka nedenlerden olmuş olabilir. Advers ilaç reaksiyonlarınınşiddeti 1. derece = hafif, 2. derece = orta, 3. derece = şiddetli, 4. derece = yaşamı tehdit edicive 5. derece = ölüm olarak tanımlayan Advers Olaylar için Ortak Terminoloji Kriterleri(AOOTK) temel alınarak değerlendirilmiştir.

Advers reaksiyonlar Sistem Organ Sınıfı ve sıklık kategorisine göre listelenmiştir. Sıklık kategorileri şu şekilde tanımlanmıştır: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygınolmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000),bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Her sıklık grubunda advers reaksiyonlar, tüm şiddet derecesi sıklıklarının azalan düzeninde sunulmaktadır.

Tablo

2:

Advers reaksiyonların listesi

MedDRA Sistem organ sınıfı

Tüm şiddet

dereceleri

Sıklık

Tüm şiddet dereceleri (%)n=366

Şiddet derecesi >3

(%)

n=366

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar




İdrar yolu enfeksiyonu

Çok yaygın

15,3

1,1

Üst solunum yolu enfeksiyonu

Çok yaygın

13,1

0,3

Nazofarenjit

Yaygın

5,2

0

Sinüzit

Yaygın

4,4

0

Bronşit

Yaygın

3,8

0,3

İnfluenza

Yaygın

2,5

0,5

Oral herpes

Yaygın

2,5

0

Kan ve lenf sistemi hastalıkları




Nötropeni

Çok yaygın

64,2

49,5

Anemi

Çok yaygın

43,2

10,1

Lökopeni

Çok yaygın

19,4

12

Lenfopeni

Çok yaygın

10,9

2,5

Febril nötropeni

Yaygın

6,6

6,6

Bağışıklık sistemi hastalıkları




Aşırı duyarlılık1

Çok yaygın

36,6

1,9

Metabolizma ve beslenme hastalıkları




İştah kaybı

Çok yaygın

28,1

1,4

Hipokalemi

Çok yaygın

16,7

2,5

Hipomagnezemi

Çok yaygın

15

0,3

MedDRA Sistem organ sınıfı

Tüm şiddet

dereceleri

Sıklık

Tüm şiddet dereceleri (%)n=366

Şiddet derecesi >3

(%)

n=366

Hiperglisemi

Çok yaygın

11,7

1,6

Hipofosfatemi

Yaygın

8,7

5,2

Hipokalsemi

Yaygın

7,1

0,8

Psikiyatrik hastalıklar




Uykusuzluk

Çok yaygın

11,7

0

Anksiyete

Yaygın

6,3

0,3

Sinir sistemi hastalıkları




Baş ağrısı

Çok yaygın

19,4

0,8

Baş dönmesi

Çok yaygın

13,7

0

Disguzi

Yaygın

9

0

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar




Öksürük

Çok yaygın

22,7

0

Rinore

Yaygın

6,6

0

Burun tıkanıklığı

Yaygın

6

0

Epistaksis

Yaygın

5,2

0

Eforla dispne

Yaygın

4,1

0

Balgamlı öksürük

Yaygın

3,8

0

Üst hava yolu öksürük sendromu

Yaygın

2,7

0

Gastrointestinal hastalıklar




Diyare

Çok yaygın

64,5

10,7

Bulantı

Çok yaygın

64,2

4,1

Kusma

Çok yaygın

38

3

Konstipasyon

Çok yaygın

36,3

0,5

Abdominal ağrı

Çok yaygın

20,8

2,2

Stomatit

Yaygın

9,6

0,8

Üst abdominal ağrı

Yaygın

6,8

0,3

Gastroözofageal reflü hastalığı

Yaygın

5,7

0

Abdominal distansiyon

Yaygın

5,5

0

Deri ve deri altı doku hastalıkları




Alopesi

Çok yaygın

44,3

0

Döküntü

Çok yaygın

15,8

1,1

Kaşıntı

Çok yaygın

12

0

Deride kuruluk

Yaygın

9

0

Makülopapüler döküntü

Yaygın

6,8

0

Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları




Sırt ağrısı

Çok yaygın

18,3

0,8

Artralji

Çok yaygın

13,7

0,3

Kas-iskelet göğüs ağrısı

Yaygın

6,3

0

Kas spazmları

Yaygın

5,2

0

MedDRA Sistem organ sınıfı

Tüm şiddet

dereceleri

Sıklık

Tüm şiddet dereceleri (%)n=366

Şiddet derecesi >3

(%)

n=366

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları




Dizüri

Yaygın

4,4

0,3

Hematüri

Yaygın

2,7

0,3

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar




Yorgunluk

Çok yaygın

52,5

5,2

Ağrı

Yaygın

7,1

0,8

Ürperme

Yaygın

5,5

0

Araştırmalar




Kilo kaybı

Çok yaygın

10,1

0

Kan alkalen fosfataz artışı

Yaygın

8,5

1,4

Aktive parsiyel tromboplastin zamanında uzama

Yaygın

4,1

0,5

1: Tedavi uygulandıktan sonraki günün sonuna kadar bildirilen aşın duyarlılık olayları. Şu tercih edilen terimlerle kodlanmış olayları içermektedir: Dispne; hipotansiyon; kızarma; eritem; göğüsterahatsızlık; hırıltı; ödem; ürtiker; anafilaktik reaksiyon; ağız içi ülserleri; cilt eksfoliyasyonu; dildeşişme; boğazda tıkanıklık.

Seçili advers reaksiyonların tanımı


Nötropeni


Birinci tedavi siklusunun başlangıcını takiben nötropeninin başlangıcına kadar geçen medyan süre 15 gün olarak kaydedilmiştir. Nötropeninin medyan süresi 8 gün olmuştur.

Hastaların %49,5'inde 3.-4. derece nötropeni dahil olmak üzere, sacituzumab govitekan ile tedavi edilen hastaların %64,2'sinde (235/366) nötropeni ortaya çıkmıştır. Hastaların%6,3'ünde (23/366) doz azaltımının nedeni nötropeni olmuştur.

Sacituzumab govitekan ile tedavi edilen hastaların %6,6'sında (24/366) febril nötropeni ortaya çıkmıştır. Hastaların %1,9'unda (7/366) doz azaltımının nedeni febril nötropeni olmuştur.

UGT1A1 akti'vitesinin azaldığı hastalarda kullanım


3.-4. derece nötropeni insidansı UGT1A1*28 aleli için homozigot hastalarda %57 (40/70), UGT1A1*28 aleli için heterozigot hastalarda %47 (115/246) ve vahşi tip alel için homozigothastalarda %45 (117/261) olmuştur. 3.-4. derece febril nötropeni insidansı UGT1A1*28 aleliiçin homozigot hastalarda %19 (13/70), UGT1A1*28 aleli için heterozigot hastalarda %4(10/246) ve vahşi tip alel için homozigot hastalarda %4 (10/261) olmuştur. 3.-4. derece anemiinsidansı UGT1A1*28 aleli için homozigot hastalarda %24 (17/70), UGT1A1*28 aleli içinheterozigot hastalarda %8 (20/246) ve vahşi tip alel için homozigot hastalarda %10 (26/261)olmuştur.

Diyare


Birinci tedavi siklusunun başlangıcını takiben diyarenin başlangıcına kadar geçen medyan süre 13 gün olarak kaydedilmiştir. Diyarenin medyan süresi 8 gün olmuştur.

Sacituzumab govitekan ile tedavi edilen hastaların %64,5'inde (236/366) diyare ortaya

çıkmıştır. Hastaların %10,7'sinde (39/366) 3. derece olaylar ortaya çıkmıştır. 366 hastanın biri (<%1) diyare nedeniyle tedaviyi bırakmıştır. Hastaların <%1'inde (1/366) nötropenik kolitgözlemlenmiştir.

Aşırı duyarlılık


Sacituzumab govitekan ile tedavi edilen hastaların %36,6'sında (134/366) dozlamayı takiben günün sonuna kadar bildirilen aşırı duyarlılık reaksiyonları ortaya çıkmıştır. Sacituzumabgovitekan ile tedavi edilen hastaların %1,9'unda (7/366) 3. ve daha yüksek şiddet derecesindeaşırı duyarlılık ortaya çıkmıştır. Sacituzumab govitekanın kalıcı olarak bırakılmasına nedenolan aşırı duyarlılık reaksiyonlarının insidansı %0,3 (1/366) olarak kaydedilmiştir.

İmmünojenisite


Mevcut veriler sınırlıdır. Dolayısıyla, tedaviyle ortaya çıkan anti-ilaç antikorlarının (AİA), sacituzumab govitekanın etkililiği ve güvenliliği üzerindeki etkisi hakkında herhangi bir sonucavarılamamaktadır.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir

(www.titck.gov.tr:4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Klinik çalışmalarda 18 mg/kg'a kadar olan dozlar (önerilen maksimum 10 mg/kg vücut ağırlığı dozun yaklaşık 1,8 katı) şiddetli nötropeni insidansının daha yüksek olmasına yol açmıştır.

Doz aşımında, hastalar advers reaksiyonların bulgu veya semptomlarına, özellikle de şiddetli nötropeniye karşı yakından izlenmeli ve uygun tedavi uygulanmalıdır.

5.

FARMAKOLOJIK ÖZELLIKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Antineoplastik ajanlar, monoklonal antikorlar ve antikor ilaç konjugatları, diğer monoklonal antikorlar ve antikor ilaç konjugatlarıATC kodu: L01FX17

Etki mekanizması


Sacituzumab govitekan, Trop-2 eksprese eden kanser hücrelerine bağlanır, hücre içine alınır ve daha sonra hidrolize edilebilir bağlayıcıdan SN-38 salınır. SN-38, topoizomeraz I ileetkileşimde bulunarak topoizomeraz I indüklü tek zincir kırıklarının tekrar ligasyonunu önler.Oluşan DNA hasarı apoptoz ve hücre ölümüne yol açar.

Klinik etkililik ve güvenlilik


Sacituzumab govitekanın etkililiği ve güvenliliği, meme kanseri için önceden en az iki kemoterapi (üst sınır yok) sonrasında nüksetmiş rezeke edilemeyen lokal ileri veya metastatiküçlü negatif meme kanseri olan (mÜ^^MK) 529 hastada yürütülen uluslararası Faz 3, çokmerkezli, açık etiketli, randomize bir çalışma olan ASCENT'te (IMMU-132-05)değerlendirilmiştir. Daha sınırlı hastalık için daha erken adjuvan veya neoadjuvan tedavi,kemoterapinin tamamlanmasından sonraki 12 aylık bir süre içinde rezeke edilemeyen lokal ileriveya metastatik hastalık gelişmesi durumunda gerekli önceki rejimlerden biri olaraknitelendirilmiştir. Kontrendikasyonları veya taksanlara karşı intoleransları olmadığı sürece, tümhastalar adjuvan, neoadjuvan veya ileri evre koşullarında önceden taksan tedavisi almıştır.Kanıtlanmış bir germline BRCA1/BRCA2 mutasyonu olan hastalar için önceki ikikemoterapiden biri olarak poli-ADP riboz polimeraz (PARP) inhibitörlerine izin verilmiştir.

Hastalar, 21 günlük bir tedavi döngüsünün 1. ve 8. günlerinde intravenöz infüzyon olarak 10 mg/kg sacituzumab govitekan veya vücut yüzey alanına ve onaylanmış ürün bilgisine göreuygun dozda Hekimin Tercih Ettiği Tedaviyi (HTET) almak üzere randomize edilmiştir (1:1).HTET, aşağıdaki tek ajan rejimlerinden birinin randomizasyonundan önce araştırmacıtarafından belirlenmiştir: eribulin (n=139), kapesitabin (n=33), gemsitabin (n=38) veyavinorelbin (hastanın > 2. derece nöropatisi olması dışında, n=52). Stabil beyin metastazı olanhastalar (önceden tedavi edilmiş, progresyon göstermemiş, nöbet önleyici tıbbi ürünler olmadanve en az 2 hafta boyunca stabil kortikosteroid dozu alarak) çalışmaya alınmak üzere uygunbulunmuştur. Beyin metastazını saptamak amacıyla yapılan manyetik rezonans görüntüleme(MRG) yalnızca bilinen veya şüpheli beyin metastazı olan hastalar için istenmiştir. BilinenGilbert hastalığı, “yalnız kemik” hastalığı, bilinen kararsız angina geçmişi, miyokardenfarktüsü veya konjestif kalp yetmezliği, aktif kronik inflamatuar bağırsak hastalığı veyagastrointestinal (GI) perforasyonu, insan immün yetmezlik virüsü (HIV), aktif hepatit B veyaC enfeksiyonu veya 30 gün içinde canlı aşı olan ya da daha önce irinotekan almış olan hastalarçalışma dışı bırakılmıştır.

Hastalar hastalık progresyonu veya kabul edilemez toksisite gelişene kadar tedavi almaya devam etmiştir. Primer etkililik sonlanım noktası başlangıçta beyin metastazı olmayan (yani,BM(-)) hastalarda, radyoloji uzmanlarından oluşan körlenmiş, bağımsız, merkezi birdeğerlendirme kurulu (BICR) tarafından Solid Tümörlerde Yanıt Değerlendirme Kriterleri(RECIST) v1.1 kullanılarak ölçülen progresyonsuz sağkalım (PS) olarak belirlenmiştir.Sekonder etkililik sonlanım noktaları, beyin metastazı olan ve olmayan tüm hastalar dahil genelpopülasyon için BICR'ye göre PS'yi, genel sağkalımı (GS), objektif yanıt oranını (OYO), yanıtsüresini (YS) içermiştir.

Primer analiz, sacituzumab govitekan grubundaki 235 BM(-) hastasını ve HTET grubundaki 233 BM(-) hastasını; genel popülasyon analizi ise sacituzumab govitekan grubundaki 267hastayı ve HTET grubundaki 262 hastayı içermektedir.

Genel popülasyonun (n=529) demografik verileri ve başlangıç özellikleri şu şekildedir: medyan yaş 54 (aralık: 27-82 yıl) ve %81 < 65 yaş; %99,6 kadın; %79 beyaz; %12 siyah; öncekisistemik tedavilerin medyan sayısı 4; %69'u daha önce 2 ila 3 kemoterapi almış; %31'i önceden> 3 kemoterapi almış; %42'sinde hepatik metastaz mevcut; %12'sinde beyin metastazı mevcutveya beyin metastazı geçmişi var; %8'inin BRCA1/BRCA2 mutasyon durumu pozitif; 339hastada BRCA durumu mevcut. Çalışma girişinde, tüm hastaların ECOG (Eastern CooperativeOncology Group) performans durumu 0 (%43) veya 1 (%57) olarak kaydedilmiştir. 4. evretanısından çalışma girişine kadar geçen medyan süre 16,2 ay (aralık: -0,4 ila 202,9 ay) olarakhesaplanmıştır. En sık kullanılan önceki kemoterapiler siklofosfamid (%83), antrasiklin (%83),doksorubisin (%53), paklitaksel (%78), karboplatin (%65), kapesitabin (%67), gemsitabin(%36), dosetaksel (%35) ve eribulin (%33) olmuştur. Genel olarak, hastaların %29'u öncedenPD-1/PD-L1 tedavisi almıştır. Genel popülasyonda metastatik koşullarda yalnız 1 seri tedavialan sacituzumab govitekan kolundaki hasta oranı %13 olmuştur.

BM(-) popülasyonundaki etkililik sonuçları, sırasıyla 0,41 (n=468; %95 GA: 0,32, 0,52; p değeri: <0,0001) ve 0,48'lik (n=468; %95 GA: 0,38, 0,59; p değeri: <0,0001) tehlike oranlarıyla(HR) PS ve GS'de sacituzumab govitekanda HTET'ye göre istatistiksel olarak anlamlı düzeydeiyileşme göstermiştir. Medyan PS 5,6 aya karşılık 1,7 ay; medyan GS, sırasıyla sacituzumabgovitekan ve HTET ile tedavi edilen hastalarda 6,7 aya karşı 12,1 ay olmuştur.

Genel popülasyondaki etkililik sonuçları, önceden belirlenen nihai analizde (11 Mart 2020 son tarih) BM(-) popülasyonu ile tutarlı olmuştur ve Tablo 3'te özetlenmiştir.

Tablo 3: Etkililik Sonlanım Noktaları (Genel Popülasyon) - Önceden Belirlenen Nihai Analiz


Önceden Belirlenen Nihai Analiz (11 Mart 2020 son tarih)


Sacituzumab govitekan n=267

Hekimin Tercih Ettiği Tedavi (HTET)n=262

Progresyonsuz sağkalım (PS)1

Olay sayısı (%)

190 (71,2)

171 (65,3)

Ay cinsinden medyan PS (%95 GA)

4,8

(4,1; 5,8)

1,7

(1,5; 2,5)

Tehlike oranı (%95 GA)

0,43 (0,35; 0,54)

p-değeri2

<0,0001

Genel sağkalım

Ölüm sayısı (%)

179 (67)

206 (78,6)

Ay cinsinden medyan GS (%95 GA)

11,8

(10,5; 13,8)

6,9

(5,9; 7,7)

Tehlike oranı (%95 GA)

0,51 (0,41; 0,62)

p-değeri2

<0,0001

Genel yanıt oranı (GYO)

Yanıt veren sayısı (%)

83 (31)

11 (4)

Olasılık oranı (%95 GA)

10,99 (5,66; 21,36)

p-değeri3

<0,0001

Tam yanıt, n (%)

10 (4)

2

(1)

Kısmi yanıt, n (%)

73 (27)

9 (3)

Yanıt süresi (YS)

Ay cinsinden medyan YS (%95 GA)

6,3

(5,5; 9)

3,6

(2,8; NE)

1. PS, randomizasyon tarihinden itibaren ilk radyolojik hastalık progresyonu veya herhangi bir nedene bağlı ölüm (hangisiönce gerçekleşirse) tarihine kadar geçen süre olarak tanımlanmıştır.

2. Önceki kemoterapilerin sayısı, çalışma girişinde bilinen beyin metastazının varlığı ve bölge gibi katmanlandırma faktörleriaçısından düzeltilen katmanlandırmış log-sıra testi.

3. Cochran-Mantel-Haenszel testine dayanmaktadır.

GA = Güven aralığı

Güncellenen etkililik analizinde (nihai veritabanı son tarihi 25 Şubat 2021), sonuçlar önceden belirlenen nihai analizle tutarlı olmuştur. BICR'ye göre medyan PS, sacituzumab govitekan veHTET ile tedavi gören hastalarda sırasıyla 4,8 ay ve 1,7 ay olmuştur (HR 0,41; %95 GA: 0,33,0,52). Medyan GS, sırasıyla 11,8 ay ve 6,9 ay olmuştur (HR 0,51; %95 GA: 0,42, 0,63).BICR'ye göre güncellenen PS ve GS için Kaplan-Meier eğrileri Şekil 1 ve 2'de verilmiştir.

Şekil 1: BICR'ye göre progresyonsuz sağkalım (genel popülasyon; nihai veri tabanı son tarihi 25 Şubat 2021)

100-


80-

60-

40-

20-

^ I II I II-H-h

-TRODELVY

----HTET

+ Sansürlenmiş

¦Mh-


o

t/5

PH


0-


Risk Altındaki Hasta Sayısı TRODELVY267

HTET 262

2

4

6

8

10

12

Süre (ay)

14

16

18

20

22

24

184

135

82

55

34

23

17

11

8

5

1

0

86

36

12

6

3

1

1

0

0

0

0

0

Şekil 2: Genel sağkalım (genel popülasyon; nihai veri tabanı son tarihi 25 Şubat 2021)

100-


80-

60-

40-

20-

-TRODELVY

----HTET

¦•¦Sansürlenmiş

-hh-.


o

t/5

Ü...........


-f-HI-.|----

o :

Risk Altındaki Hasta Sayısı TRODELVY26725

HTET 26222

4

6

S

10

12

14

16

18

20

22

24

26

28

30

32







Süre (ay)









232

209

178

152

125

108

79

62

49

37

25

14

7

2

0

174

132

101

66

54

45

34

31

26

12

7

3

2

0

0

Alt grup analizi


Alt grup analizlerinde, sacituzumab govitekan ile tedavi edilen hastalarda HTET'ye kıyasla PS ve GS'deki iyileşmeler, yaş, ırk, BRCA durumu, genel olarak (2 ve >2, 2-3 ve >3) ve metastatikkoşullarda (1 ve >1) önceki sistemik tedavi sayısı, antrasiklin veya PDL1 ve karaciğer metastazıile önceki tedaviden bağımsız olarak hasta alt gruplarında tutarlı olmuştur.

Beyin metastazı


Daha önce tedavi edilmiş, stabil beyin metastazı olan hastalarda PS ve GS'nin keşifsel analizi, sırasıyla 0,65 (n=61; %95 GA: 0,35; 1,22) ve 0,87'lik (%95 GA: 0,47; 1,63) değerinde birkatmanlandırılmış HR göstermiştir. Medyan PS sırasıyla sacituzumab govitekan ve HTET iletedavi edilen hastalarda 2,8 aya karşı 1,6 ay; medyan GS ise sırasıyla 6,8 aya karşı 7,5 ayolmuştur.

Trop-2 ekspresyonu


Tümör Trop-2 ekspresyon düzeyleri ile etkililiği değerlendirmek için ek alt grup analizleri yapılmış ve sonuçlar, kullanılan farklı puanlama yöntemleri arasında tutarlı olmuştur.Çeyreklere göre membran H-skoru kullanılarak Trop-2 düzeyleri düşük hastalarda,sacituzumab govitekanın HTET'ye göre yararı hem PS (HR 0,64; %95 GA: 0,37; 1,11) hem deGS (HR 0,71; %95 GA: 0,42; 1,21) için gösterilmiştir.

Pediyatrik popülasyon


Avrupa İlaç Ajansı meme kanserinin tedavisi için pediyatrik popülasyonun tüm alt kümelerinde sacituzumab govitekan çalışmalarına ilişkin sonuçların sunulmasıyla ilgili zorunluluğukaldırmıştır (pediyatrik kullanım hakkında bilgi için Bkz. Bölüm 4.2).

5.2.Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Sacituzumab govitekan ve SN-38'in serum farmakokinetik özellikleri IMMU132-05 çalışmasında 10 mg/kg vücut ağırlığı dozunda tek ajan olarak sacituzumab govitekan alanmÜNMK hastalarından oluşan bir popülasyonda değerlendirilmiştir. Sacituzumab govitekan veserbest SN-38'in farmakokinetik parametreleri Tablo 4'te sunulmuştur.

Tablo 4: Sacituzumab Govitekan ve Serbest SN-38'in Ortalama PK Parametrelerinin (%CV) Özeti


Sacituzumab govitekan
Serbest SN-38
Cmaks [ng/mL]
240.000 (%22,2)
90,6 (%65)
EAA

Q-I68

[ng*sa/mL]
5.340.000 (%23,7)
2.730 (%41,1)

Cmaks: Maksimum plazma konsantrasyonu

EAAQ.168: 168 saat boyunca plazma konsantrasyonu eğrisi altında kalan alanEmilim:


Bu tıbbi ürün intravenöz olarak uygulandığı için geçerli değildir.

Dağılım:


Popülasyon farmakokinetik analizlerine dayanarak, sacituzumab govitekanın merkezi hacim dağılımı 2,96 L olmuştur.

Biyotransformasyon:


Sacituzumab govitekan ile yapılmış metabolizma çalışması bulunmamaktadır.

SN-38 (sacituzumab govitekanın küçük moleküllü kısmı) UGT1A1 aracılığıyla metabolize edilir.

Eliminasyon:


Sacituzumab govitekan ve serbest SN-38'in ortalama yarılanma ömrü sırasıyla 15,3 ve 19,7 saat olmuştur. Popülasyon farmakokinetik analizlerine dayanarak, sacituzumab govitekanınklirensi 0,14 L/saat'tir.

Doğrusallık/doğrusal olmayan durum:


Konu hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Hastalardaki karakteristik özellikler

Sacituzumab govitekan ile tedavi edilen hastalarda (n=527) yapılan farmakokinetik analizlerde yaşın, ırkın veya hafif derece böbrek yetmezliğinin sacituzumab govitekan farmakokinetiğiüzerinde etkisi saptanmamıştır.

Böbrek yetmezliği:


Renal eliminasyonun sacituzumab govitekanın küçük moleküllü kısmı SN-38'in atılımına minimal olarak katkıda bulunduğu bilinmektedir. Orta derece böbrek yetmezliği, şiddetliböbrek yetmezliği veya son dönem böbrek hastalığı (CrCl <15 mL/dk) olan hastalardasacituzumab govitekanın farmakokinetiği hakkında veri bulunmamaktadır.

Karaciğer yetmezliği:


Hafif derece karaciğer yetmezliği (bilirubin <NÜS ve AST >NÜS veya bilirubin >1,0 ila <1,5 NÜS ve herhangi bir düzeyde AST; n=59) olan hastalarda sacituzumab govitekanın maruziyetinormal karaciğer fonksiyonu (bilirubin veya AST <NÜS; n=191) olan hastalarınkine benzerdir.

Orta şiddette veya şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda sacituzumab govitekan maruziyeti bilinmemektedir. Bu hastalarda hepatik UGT1A1 aktivitesindeki azalma nedeniyleSN-38 maruziyeti artabilir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

SN-38'in Çin hamster overi hücrelerinde

in vitroin vitro

bakteriyel ters mutasyon (Ames) testinde mutajenik olmadığısaptanmıştır.

Sinomolgus maymunları üzerinde yapılan tekrarlanan doz toksisitesi çalışmasında, >60 mg/kg dozlarında (vücut ağırlığı allometrik ölçeklemesine dayanarak insanda önerilen doz olan 10mg/kg vücut ağırlığı dozun 1,9 katı) intravenöz sacituzumab govitekan uygulamasınınendometriyal atrofi, uterus kanaması, overde foliküler atrezi artışı ve vajinal epitel hücrelerindeatrofi ile sonuçlandığı saptanmıştır.

Yeni yardımcı madde 2-(A-morfolino)etan sülfonik asit (MES)'e yönelik klinik olmayan veriler, geleneksel tekrarlanan doz toksisitesi ve genotoksisite çalışmalarına dayalı olarakinsanlar için özel bir tehlike arz etmez.

6.FARMASOTIK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

2-(A-morfolino)etan sülfonik asit (MES) hidrat, pH 6,5 Polisorbat 80 (E 433)

Trehaloz dihidrat

6.2. Geçimsizlikler

Bu tıbbi ürün, bölüm 6.6 kapsamında belirtilenler haricinde hiçbir tıbbi ürünle karıştırılmamalıdır.

Açılmamış flakon

36 ay

Sulandırma sonrası


Seyreltilmiş infüzyonluk çözelti hazırlamak için sulandırılmış çözelti hemen kullanılmalıdır. Hemen kullanılmayacaksa, seyreltilmiş çözelti içeren infüzyon torbası buzdolabında (2°C ila8°C) 4 saate kadar ışıktan korunarak saklanabilir.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Buzdolabında (2°C-8°C) saklayınız.

Dondurmayınız.

Işıktan korumak için flakonu dış ambalajı içinde saklayınız.

Tıbbi ürünün sulandırılmasından ve seyreltilmesinden sonraki saklama koşulları için bölüm 6.3'e bakınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

200 mg sacituzumab govitekan içeren, gri renkli elastomerik (IIR bütil) tıpalı ve alüminyum geçmeli üst kapak ile kapatılmış tip I, renksiz, şeffaf cam, 50 mL flakon.

Her ambalaj bir flakon içerir.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

TRODELVY sitotoksik bir tıbbi üründür. Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller, yerel düzenlemelere uygun olarak atılmalıdır.

Sulandırma


• Her tedavi siklusunun başlangıcında (veya önceki uygulama itibariyle hastanın vücut ağırlığı%10'dan daha fazla değiştiyse daha sık olarak) hastanın vücut ağırlığına göre gerekliTRODELVY dozunu (mg) hesaplayınız.

• Gerekli sayıda flakonun oda sıcaklığına (20°C ila 25°C) gelmesini bekleyiniz.

• Steril bir şırınga kullanarak her bir flakonun içerisine yavaşça 20 mL 9 mg/mL (%0,9)sodyum klorür enjeksiyonluk çözeltisi enjekte ediniz. 10 mg/mL'lik bir konsantrasyon eldeedilecektir.

• Flakonları nazikçe döndürerek karıştırınız ve 15 dakika boyunca çözünmesini bekleyiniz.Çalkalamayınız. Ürün uygulama öncesinde partikül madde ve renk değişimi olupolmadığının anlaşılması için görsel olarak incelenmelidir. Çözelti gözle görünür partiküliçermemeli, saydam ve sarı olmalıdır. Bulanık veya rengi değişmiş sulandırılmış çözeltilerkullanılmamalıdır.

• Seyreltilmiş bir infüzyon çözeltisi hazırlamak için derhal kullanınız.

Seyreltme


• Hastanın vücut ağırlığına göre uygun dozun elde edilmesi için gereken sulandırılmışçözeltinin hacmini hesaplayınız.

• 1,1 mg/mL ila 3,4 mg/mL'lik bir sacituzumab govitekan konsantrasyon aralığında uygundozu vermek için infüzyon çözeltisinin son hacmini belirleyiniz.

• Son infüzyon torbasından, gereken sulandırılmış çözelti hacmine eşdeğer 9 mg/mL (%0,9)sodyum klorür enjeksiyonluk çözeltisini çekip atınız.

Sulandırılmış çözeltinin hesaplanan miktarını bir şırınga kullanarak flakon(lar)dan çekiniz. Flakon(lar)da kalan kullanılmamış kısmı atınız.

Köpüklenmeyi en aza indirmek için gerekli hacimde sulandırılmış çözeltiyi polivinilklorür, polipropilen veya polipropilen kopolimer infüzyon torbasına yavaşça enjekte ediniz. İçeriğiçalkalamayınız.

Gerekirse, 1,1 mg/mL ila 3,4 mg/mL'lik bir sacituzumab govitekan konsantrasyonu elde etmek için infüzyon torbasındaki hacmi sodyum klorür 9 mg/mL (%0,9) enjeksiyonlukçözeltisi ile gerektiği gibi ayarlayınız (toplam hacim 500 mL'yi geçmemelidir). İnfüzyontemelli diğer çözeltiler ile sulandırılan ürünün stabilitesi belirlenmediğinden, yalnız sodyumklorür 9 mg/mL (%0,9) enjeksiyonluk çözeltisi kullanılmalıdır.

Vücut ağırlığı 170 kg'ı aşan hastalar için, toplam TRODELVY dozunu iki adet 500 mL'lik infüzyon torbasına eşit olarak bölünüz ve ilk infüzyon için sırayla 3 saatten fazla ve sonrakiinfüzyonlar için 1-2 saatten fazla infüze ediniz.

Hemen kullanılmayacaksa, seyreltilmiş çözelti içeren infüzyon torbası buzdolabında 2°C-8°C arasında 4 saate kadar ışıktan korunarak saklanabilir. Dondurmayınız. Soğutulduktan sonra seyreltilmiş çözeltiyi 4 saat içinde uygulayınız (infüzyon süresi dahil).

Uygulama


• Hastaya infüzyon uygulanırken, dozlama tamamlanana kadar, infüzyon torbasının üzeriörtülmelidir. İnfüzyon sırasında infüzyon hortumunun üzerinin örtülmesi veya ışıktankoruyucu hortum kullanılması gerekmez.

• TRODELVY'yi intravenöz infüzyon olarak uygulayınız. İnfüzyon torbasını ışıktankoruyunuz.

• İnfüzyon pompası kullanılabilir.

• TRODELVY'yi başka tıbbi ürünlerle karıştırmayınız veya başka tıbbi ürünlerle birlikteinfüzyon şeklinde uygulamayınız.

• İnfüzyonun tamamlanmasını takiben intravenöz hattı 20 mL sodyum klorür 9 mg/mL (%0,9)enjeksiyonluk çözeltisi ile yıkayınız.

İmha


Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

Sitotoksik ve sitostatik beşeri tıbbi ürünlerin kullanımları sonucu boşalan iç ambalajlarının atıkları TEHLİKELİ ATIKTIR ve bu atıkların yönetimi 2/4/2015 tarihli ve 29314 sayılıResmi Gazetede yayımlanan Atık Yönetimi Yönetmeliğine göre yapılır.

7. RUHSAT SAHİBİ

Gilead Sciences İlaç Tic. Ltd. Şti.

İçerenköy Mah. Umut Sk. Quick Tower Sitesi No: 10-12 İç Kapı No: 21

Ataşehir/İstanbul

Tel: 0216 559 03 00

Faks: 0216 504 87 39

8. RUHSAT NUMARASI(LARI)

9. ILK RUHSAT TARTHT/RUHSAT YENILEME TARIHI

İlk ruhsat tarihi: 25.01.2023 Ruhsat yenileme tarihi: -

10. KÜB'ÜN YENILENME TARIHI


İlaç Bilgileri

Trodelvy® 200 Mg İnfüzyonluk Çözelti Konsantresi İçin Toz

Etken Maddesi: Sacituzumab Govitekan

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.