Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Equagam 50 Mg/ml İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Konsantre Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'abildirmeleri beklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8 Advers reaksiyonlar nasıl raporlanır?

1. BEŞERI TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

EQUAGAM 50 mg/ml İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak için Konsantre Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Her ml başına 50 mg at kaynaklı anti t-lenfosit immünoglobülin (eATG) içerir.

Her 5 ml'lik ampul 250 mg eATG içerir.

Ağırlıklı olarak monomerik lgG olmak üzere, insan timus lenfositleriyle immünize edilmiş hiperimmün at serumundan elde edilmiş, saflaştırılmış, konsantre, steril gama globulindir.

Yardımcı maddeler:

y.m.

Sodyum hidroksit çözeltisi

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

İnfüzyonluk Çözelti Konsantresi (steril konsantre madde).

Şeffaf ile hafif opalesan arası, renksiz ile açık pembe veya açık kahverengi arası renkte, uygulama öncesinde seyreltme işlemine yönelik steril sulu çözelti.

Çözeltinin pH'ı 6,4-7,2 aralığındadır.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1 Terapötik endikasyonlar

EQUAGAM, hematopoietik kök hücre nakli (HKHN) için uygun olmayan veya uygun bir HKH donörü bulunmayan yetişkinlerde ve 2 yaş ve üzeri çocuklarda, standart immünsupresiftedavinin parçası olarak, immünolojik etiyolojisi bilinen ya da şüphelenilen, edinilmiş orta ileşiddetli aplastik aneminin tedavisinde endikedir.

4.2 Pozoloji ve uygulama şekli

Yalnızca immünosupresyon tedavisinde deneyimli doktorlar EQUAGAM'ı kullanmalıdır. Yeterli laboratuvar ve destekleyici yatan hasta tıbbi kaynakları ile donatılmış ve yeterlipersonele sahip tesisler kullanılmalıdır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkin hastalar ve 2 yaş ve üzeri çocuklar

Dozaj önerileri vücut ağırlığına dayalıdır.

Önerilen toplam doz 160 mg/kg vücut ağırlığıdır ve aşağıdaki gibi, immünsupresif standart tedavinin parçası olarak uygulanır (bkz. Bölüm 4.4, 4.8 ve 5.1):

• 10 gün boyunca 16 mg/kg vücut ağırlığı/gün ya da

• 8 gün boyunca 20 mg/kg vücut ağırlığı/gün ya da

• 4 gün boyunca 40 mg/kg vücut ağırlığı/gün

Advers olayların izlenmesi ve yönetimi


Hastalar, advers olaylar için tedavi sırasında ve sonrasında dikkatle izlenmelidir.

Advers olayların izlenmesi ve yönetimi için öneriler Tablo 1'de belirtilmiştir. Advers olayların tedavisi, yerel kılavuzlara uygun şekilde düzenlenmelidir.

Tablo 1. Advers Olayların izlenmesi ve Yönetimi için Öneriler

Advers olay

İzleme ve yönetim için öneriler

Anafilaksi, solunum zorluğu içeren
Sistemik anafilaksi riski en yüksek olanları tanımlamak için, özellikle hasta atopik ise tedaviye başlamadan önceilacın uygulanacağı potansiyel kişilerde deri testiönemle tavsiye edilir.
Hastalar anafilaksi açısından dikkatli bir şekilde izlenmeli ve eğer anafilaksi meydana gelirse tedaviyedevam edilmemelidir (bkz. Bölüm 4.4).
Sitokin salınım sendromu (CRS)
CRS oluştuğunda, tedavinin kesilmesi düşünülmelidir (bkz. Bölüm 4.4).
Trombositopeni ve nötropeni
Şiddetli ve aralıksız trombositopeni veya nötropeni kanıtı varsa, tedavinin kesilmesi düşünülmelidir (bkz.Bölüm 4.4).

Uygulama şekli:

EQUAGAM intravenöz kullanım içindir ve tercihen yüksek akışlı bir santral damardan uygulanmalıdır.

Premedikasyon

Yerel tedavi kılavuzlarına göre EQUAGAM infüzyonu öncesinde, kortikosteroidler ve antihistaminlerle premedikasyon uygulanması önerilir. Anti-piretikler de EQUAGAMinfüzyonunun tolere edilebilirliğini arttırabilir (bkz. Bölüm 4.4).

Uygulama

EQUAGAM, infüzyondan önce seyreltilmelidir ve uygun aseptik teknik kullanılarak uygulanmalıdır (bkz. Bölüm 6.3 ve 6.6).

Seyreltilen EQUAGAM infüzyon öncesinde oda sıcaklığında (20°- 25°C) olmalıdır. EQUAGAM, yüksek akışlı santral damar içine ya da vasküler anastomoz veya arteriyel venözanastomoz içine, hat içi filtreyle (0,2-1,0 mikron) uygulanmalıdır. Hat içi filtre (uygulanmamışolan), saklama sırasında üründe oluşabilecek çözünmeyen maddelerin uygulanmasını önlemekiçin tüm EQUAGAM infüzyonlarında kullanılmalıdır. Yüksek akışlı damarların kullanılması,flebit ve tromboz insidansını en aza indirir.

40 mg/kg doz rejimi için önerilen infüzyon süresi 12 ile 18 saattir. EQUAGAM, 4 saatten daha kısa bir süre içinde infüze edilmemelidir. İnfüzyon süresinin arttırılması, advers reaksiyonlarıen aza indirebilir. Hasta, infüzyon boyunca ve sonrasında, olası alerjik reaksiyonlar için sürekligözlem altında tutulmalıdır (bkz. Bölüm 4.4 ve 4.8). Uygulama sonrasında intravenöz hattınyıkanması önerilir.

Seyreltilmiş çözeltinin infüzyon hacminde, hastanın hemodinamik durumu, yaşı ve kilosu gibi faktörler dikkate alınmalıdır.

Eş zamanlı immünsupresif tedavi

EQUAGAM, en yaygın olarak siklosporin A ile birlikte uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Renal veya hepatik yetmezliğin EQUAGAM'ın farmakokinetiği üzerindeki etkisini değerlendirmek üzere spesifik klinik çalışmalar yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

18 yaş altı çocuklarla ilgili mevcut veriler Bölüm 4.8 ve 5.1'de belirtilmektedir.

Geriyatrik popülasyon (>65 yaş):

Yaşlı hastalardan (>65 yaş) elde edilen klinik deneyimlere göre yaşlı ve genç hastaların yanıtları arasında fark saptanmamıştır. Bu nedenle, yaşlı hastalar için önerilen doz ayarı yoktur.

4.3 Kontrendikasyonlar

Etkin maddeye veya bölüm 6.1'de listelenen yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık.

Diğer herhangi bir at gama globulin preparatına karşı aşırı duyarlılık

4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Bulaşıcı Ajanlar

EQUAGAM at plazmasından yapılır ve ayrıca, üretim prosesinde insan kanı türevli reaktifler kullanır.

EQUAGAM üretim sürecinde virüslerin etkisizleştirilmesi/giderilmesi için etkili basamaklar kullanılır ve bu basamakların, virüs paneli yaklaşımı kullanılarak insan kanında taşınan ve atkaynaklı virüslerin geniş bir aralığını giderdiği valide edilmiştir. Bu, parovirüsler ve Hepatit Agibi küçük, zarflı olmayan virüslerden, Herpes simpleks virüsü gibi geniş zarflı virüslere kadareksiksiz bir virüs spektrumunu kapsar. Buna rağmen, at ve insan kanından hazırlananmüstahzarlar uygulandığında, infektif maddelerin bulaşabileceği olasılığı tamamen göz ardıedilemez. Bu ayrıca, bilinmeyen veya yeni ortaya çıkan virüsler ve diğer patojenler için de

geçerlidir.

_

EQUAGAM İnfüzyonu için Özel Hususlar

EQUAGAM, hat içi bir filtre (EQUAGAM ile birlikte verilmez) yoluyla yüksek akışlı bir merkezi damara uygulanmalıdır. EQUAGAM 4 saatten daha kısa bir süre içinde infüzeedilmemelidir. İnfüzyon süresinin arttırılması, advers reaksiyonları en aza indirebilir. Hasta,infüzyon boyunca ve sonrasında, olası alerjik reaksiyonlar için sürekli gözlem altındatutulmalıdır (bkz. Bölüm 4.8)

Enfeksiyon

Hastalığın yapısı ve EQUAGAM'ın bağışıklık sistemini baskılayan etkileri nedeniyle, fırsatçı enfeksiyonlar (bakteriyel ve fungal) çok yaygın görülür. Sepsis de rapor edilmiştir.EQUAGAM diğer immünsupresan maddelerle kombine edildiğinde enfeksiyon riski artar.Viral reaktivasyon riski yüksektir (ör. sitomegalovirüs [CMV], Epstein-Barr virüs [EBV],herpes simpleks virüsü [HSV]). Hastalar enfeksiyon bulgusu bakımından dikkatlice izlenmelive lokal kılavuzlara uygun olarak tedaviye başlanmalıdır.

Bağışıklık aracılı reaksiyonlar

Seyrek olarak, EQUAGAM kullanımıyla birlikte bağışıklık aracılı şiddetli reaksiyonlar rapor edilmiştir. Anafilaksi, infüzyonla bağlantılı diğer reaksiyonlar, serum hastalığı ve döküntü,artralji, pireksi, üşüme ve ağrı gibi ilişkili klinik bulgular rapor edilmiştir (bkz. Bölüm 4.8).

Yaygın döküntü, taşikardi, dispne, hipotansiyon veya anafilaksi gibi bir sistemik reaksiyon, EQUAGAM'ın daha fazla uygulanmasını engelleyecektir.

EQUAGAM infuzyonundan önce, kortikosteroid ve antihistamin uygulanması önerilir (bkz. Bölüm 4.2 ve 4.5). EQUAGAM infüzyonunun tolere edilebilirliğini artırmak için antipiretiklerde uygulanabilir.

Sitokin salınım sendromu

Ölümcül olabilen (bkz. Bölüm 4.2) potansiyel sitokin salınım sendromu riski mevcuttur.

Anafilaksi/cilt testleri

Özellikle atopik hastalarda, sistemik anafilaksiye ilişkin en yüksek risk altında olanları belirlemek amacıyla, tedaviye başlanmadan önce, uygulama yapılacak potansiyel kişilerde ciltyüzeyinde prick testi yapılması önemle tavsiye edilir. Koruyucu, konvansiyonel yaklaşımdaöncelikle, seyreltilmemiş EQUAGAM ile cilt yüzeyinde test yapılacaktır. Prick testindensonraki on dakika içinde 8 hastada kabarcık oluşmazsa, benzer hacimde ayrı bir salin kontrolenjeksiyonuyla, EQUAGAM salin dilüsyonunun (1:1000 h/h) 0,02 ml'lik kısmıyla intradermal(cilt altı) teste devam edilir. 10 dakika sonra sonucu okunur. EQUAGAM bölgesindekikabarcığın çapının, salin kontrol bölgesindeki kabarcığın çapından 3 mm veya daha büyükolması (veya pozitif prick testinin), klinik hassasiyet belirtisidir ve ilacın intravenöz yollauygulanmasının sistemik alerjik reaksiyona yol açma olasılığının yüksek olduğunu gösterir.

Bu testin prediktif değeri klinik olarak kanıtlanmamıştır. Cilt testi negatif sonuç veren hastalarda da alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Ayrıca yukarıda açıklanan cilt testleri,ileride serum hastalığı gelişmesi olasılığına karşı bir öngörü sunmaz. EQUAGAM için cilttestinin lokal olarak pozitif sonuç vermesi halinde, alternatif tedavi biçimleri uygulanmalıdır.

Risk/fayda oranı dikkatlice değerlendirilmelidir. Lokal olarak pozitif sonuç vermiş bir cilt testinden sonra EQUAGAM ile tedavinin uygun görülmesi halinde, hayati tehlikeoluşturabilecek alerjik reaksiyonların tedavisi konusunda tecrübeli bir doktorun ve yoğunbakım yaşam destek olanaklarının hazır bulunduğu bir ortamda tedavi uygulanmalıdır (bkz.Bölüm 4.2).

Trombositopeni ve nötropeni

EQUAGAM tedavisi trombositopeni ve nötropeniyi şiddetlendirebilir (bkz. Bölüm 4.2). Böbrek ve karaciğer fonksiyon testleri

Aplastik anemi veya diğer hematolojik anormallikleri bulunan EQUAGAM kullanan hastalarda, anormal karaciğer fonksiyonu ve böbrek fonksiyonu test sonuçları gözlemlenmiştir.

Aşılar ile eş zamanlı kullanımı

EQUAGAM ile tedavi ve canlı atenüe viral aşının birlikte ile immünizasyonun güvenliliği ve etkililiği incelenmemiştir. Aşıların etkililiği azalabileceğinden, EQUAGAM tedavisi ile birlikteaşılama yapılması önerilmez. İmmünosupresif tedaviyle ilgili olarak uygun aşı aralığınıbelirlemek için ilgili aşının reçete bilgilerine başvurulmalıdır.

Yardımcı Maddeler

Sodyum içeriği


Bu müstahzar, toplam doz başına 1 mmol'den az sodyum (23 mg) içerir ve bu bakımdan, 'sodyum içermediği' kabul edilir.

EQUAGAM, sodyum içeren solüsyonlarla uygulama için ayrıca hazırlanabilir (bkz. Bölüm 6.6) ve bu, hastaya uygulanacak tüm kaynaklardan alınan toplam günlük alımla ilgili olarakdüşünülmelidir.

Biyolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Kortikosteroidlerin ve diğer immünosupresanların dozu azaltıldığında, EQUAGAM'a karşı daha önceden maskelenmiş bazı reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Bu koşullar altında hastalar,EQUAGAM tedavisi sırasında ve sonrasında dikkatle gözlemlenmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Mevcut değildir.

4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi sırasında ve tedavi bırakıldıktan sonraki 10 hafta boyunca etkili kontrasepsiyon yöntemleri kullanmalıdır.

Gebelik dönemi

At kaynaklı anti t-lenfosit immünoglobülinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

EQUAGAM gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

At kaynaklı anti t-lenfosit immünoglobülinin anne sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlarda mevcut olan toksikolojik veriler, at kaynaklı EQUAGAM'ın insan sütünegeçtiğini göstermemiştir (bkz. Bölüm 5.3). Emzirilen çocuğa yönelik risk göz ardıedilemeyeceğinden, emzirmenin çocuğa faydası ve tedavinin anneye faydası göz önündebulundurularak, emzirmenin bırakılmasına ya da Equagam tedavisinin bırakılmasına kararverilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Sinomolgus maymunlarına (Macaca fascicularis) klinik çalışmalarda kullanılanlarla benzer dozlarda uygulanan EQUAGAM, erkek veya dişi fertilitesinde bozulmaylailişkilendirilmemiştir (bkz. Bölüm 5.3).

4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç veya makine kullanma yeteneğine yönelik etkiler üzerinde çalışma yapılmamıştır. At kaynaklı anti t-lenfosit immünoglobülin araç sürme ve makine kullanımım orta düzeyde etkiler.Karşılaşılabilecek potansiyel advers etkiler (örn. baş dönmesi, konvülsiyon, konfüzyondurumu, senkop) göz önüne alındığında, bu ilaç alındığında araç veya makine kullanılırkendikkatli olunmalıdır (bkz. Bölüm 4.8).

4.8 İstenmeyen etkiler

Advers reaksiyonlar sistem organ sınıfı ve sıklık gruplandırma (çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ile <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ile <1/100); seyrek (>1/10.000 ile <1/1.000); çokseyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Her frekans içinde gruplandırmada, istenmeyen etkiler azalan ciddiyet sırasına göre sunulmuştur.

Klinik çalışmalarda en sık bildirilen advers reaksiyonlar (hastaların %10'undan fazlasında görülür) enfeksiyonlar, nötropeni, serum hastalığı, baş ağrısı, hipertansiyon, ishal, döküntü,artralji, pireksi, üşüme, ağrı, ödem ve anormal karaciğer fonksiyon testidir (bkz. bölüm 4.4).'Bilinmiyor' şeklinde listelenen advers reaksiyonlar, pazarlama sonrası deneyimden alınmıştır.

Bulaşıcı ajanlarla ilgili güvenlilik bilgileri için Bölüm 4.4'e bakınız.

Klinik çalışmalar sırasında veya pazarlama sonrası deneyimde EQUAGAM ile bildirilen advers ilaç reaksiyonlar aşağıda (Tablo 2) sunulmuştur.

Tablo 2. Advers Reaksiyonlar

Sistem Organ Sınıfı

Çok Yaygın

Yaygın

Yaygın

Olmayan

Bilinmiyor

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar

Enfeksiyon,
bölgesel
enfeksiyon
Sepsis,
Herpes
simpleks

Viral hepatit, Epstein-Barrvirüsü
Sitomegalovirüs

enfeksiyonu

Kan ve lenf

sistemi

hastalıkları

Nötropeni
Hemoliz,
Lökopeni,
Lenfadenopati
Trombositopeni

Pansitopeni,
Granülositopeni,

Hemolitik

anemi,

Anemi,

Eozinofili

Bağışıklık

sistemi

hastalıkları

Serum hastalığı

Anafilaktik

reaksiyon


Metabolizma ve

beslenme

hastalıkları

-Bu belge, ğuveı)

Hiperglisemi

İl elektronik imza ile imzalı!

ıımısLif.-'


Belge Do

Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

Psikiyatrik

hastalıklar



Ajitasyon
Zihin karışıklığı
durumu,
dezoryantasyon
Sinir sistemi hastalıkları
Baş ağrısı
Konvülsiyon,
Senkop,
Parestezi,
Baş dönmesi

Ansefalit,
Diskinezi,
Tremor
Göz hastalıkları


Periorbital

ödem


Kardiyak

hastalıklar


Bradikardi,

Taşikardi


Konjestif kalp yetmezliği

Dolaşım

hastalıkları

Hipertansiyon

Hipotansiyon,

Tromboflebit


Vaskülit, İliyak venoklüzyonu,Derin ventrombozu
Solunum, göğüs hastalıkları vemediastinalhastalıklar

Plevral efüzyon, Dispne,Epistaksis,Öksürük

Laringospazm, Pulmoner ödem,Apne,
Orofaringeal
ağrı,
Hıçkırık

Gastrointestinal

hastalıklar

İshal
Gastrointestinal
hemoraji,
Karın ağrısı,
Üst karın ağrısı,
Kusma,
Stomatit,
Mide bulantısı

Gastrointestinal perforasyon,Oral ağrı
Deri ve deri altı
dokusu
hastalıkları
Döküntü
Kaşıntı,
Ürtiker
Alerjik dermatit
Toksik
epidermal
nekroliz,
Gece
terlemeleri,
Hiperhidroz
Kas-iskelet bozuklukları,bağ dokusu vekemikhastalıkları
Artralji
Miyalji, Sırt ağrısı

Kas sertliği, Yan ağrısı,Ekstremiteağrısı
Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

Proteinüri

Akut renal
yetmezlik,
Böbrek arter
trombozu,
Böbrek
büyümesi
Konjenital, ailesel ve genetikhastalıklar

-Bu belge, güveı

li elektronik imza ile imzak

nmıştır.-

Aplazi

Belge Do

Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

Genel
bozukluklar ve uygulamabölgesine ilişkinhastalıklar
Ödem, Yüksek ateş,
Ağrı,
Üşüme
Göğüs ağrısı, Halsizlik
İnfüzyon yerinde eritem
İnfüzyon
bölgesinde
şişkinlik,
İnfüzyon
yerinde ağrı,
Asteni
Araştırmalar
Anormal hepatikfonksiyon testi
Anormal renal fonksiyon testi


Yaralanma, Zehirlenme veProsedüre BağlıKomplikasyonlar



Böbrek rüptürü, Arteriyovenözfistül trombozu,Yara açılması

Pediyatrik popülasyon

Yayınlanmış farklı çalışmalardan elde edilen veriler, yetişkinlerde kullanılanlara benzer dozlarda ve benzer sürelerde tedavi uygulandığında, EQUAGAM'm aplastik anemili pediyatrikhastalarda güvenliliğinin yetişkinlerdekine benzer olduğunu göstermektedir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi'ne (TÜFAM) bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e- posta:[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).

4.9 Doz aşımı ve tedavisi

Biyolojik yapısı nedeniyle EQUAGAM'ın tolere edilebilen maksimum dozunun hastadan hastaya değişiklik göstereceği düşünülmektedir.

Maksimum tedavi dozu belirlenmediğinden EQUAGAM için doz aşımı tanımı açık bir şekilde tanımlanmamıştır. Aplastik anemili hastaların bazıları, ilaveten 14 gün boyunca alternatiftedavi olarak 21 doza kadar almıştır. Bu rejimlerin hiçbirinde toksikolojik belirtilerin görülmesıklığı artmamıştır; ancak hastanın yakından takip edilmesi önerilir.

EQUAGAM kullanan ve böbrek nakli yapılacak bir kişide 7000 mg'lık tek dozda akut intoksikasyon veya geç komplikasyonlar gözlenmemiştir.

Bilinen bir antidotu yoktur. Semptomatik tedavi uygulanmalıdır.

5. FARMAKOLOJIK ÖZELLIKLER5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Antilenfosit immünoglobulin (at)

. ^ -1jA ABu belge, güvenli elektroniK İmza İle İmzalanmıştır.

Belge DcA^iCakSdui ;L054AAZmxXSHY3aklUQ3NRZmxXS3kO Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

Etki mekanizması


EQUAGAM, lenfositlerin yüzeyinde çok çeşitli proteinlere bağlanan antikorlardan oluşur. EQUAGAM ayrıca, granülositlere, trombositlere ve kemik iliği hücrelerine bağlanır.EQUAGAM ile tetiklenen immünosupresyon mekanizması belirlenmemiştir. Yayınlananveriler primer mekanizmanın, T lenfositlere en yüksek oranda etki ile dolaşımdaki lenfositlerinazalması olduğunu göstermektedir. Lenfosit azalmasına, kompleman bağımlı lizis ve/veyaaktivasyonla indüklenen apoptoz neden olabilir. Ayrıca, antikorların lenfositlere bağlanmasıylabağışıklık sistemi baskılanabilir ve bu, T lenfosit anerjisinin kısmi aktivasyonu ve indüksiyonuile sonuçlanır.

Aplastik anemi tedavisinde EQUAGAM mekanizması, immünsupresif etkilere dayandırılır. Ayrıca EQUAGAM, hematopoietik kök hücre büyümesini ve interlökin 3 vegranülosit/makrofaj koloni uyarıcı faktör gibi hematopoietik çoğalma faktörlerinin salınmasınıdoğrudan uyarır.

Klinik etkililik ve güvenlilik


Orta ile şiddetli aplastik anemi tedavisi için EQUAGAM kullanımı, yayınlanmış raporlara ve beş adet klinik çalışmadan elde edilen verilere dayanmaktadır.

EQUAGAM, aplastik anemisi olan toplamda 332 hastanın kaydedildiği 5 klinik çalışmada değerlendirilmiştir. Bu hastalar, idiyopatik veya nedeni belirlenemeyen immünolojik etiyolojiliaplastik anemi, sekonder etiyolojili (post hepatit, hamilelik, paroksismal nokturnalhemoglobinüri (PNH) ve bazı diğer nedenler) aplastik anemili hastalar dahil olmak üzereetkililik açısından değerlendirilebilir hastalardır. Bu hastaların 252'si, eşit şekilde bölünmüşdozlar halinde 4, 8 veya 10 gün boyunca 160 mg/kg EQUAGAM ile tedavi görmüştür. 115hasta (%46), tek immünsupresif ajan olarak EQUAGAM alırken, 137 hastaya (%54) eş zamanlıolarak CsA uygulanmıştır.

Her bir çalışmadaki yanıt oranı %39 ile %68 arasında değişmiştir ve en yüksek oranlar, CsA uygulanan en yakın tarihli çalışmalarda görülmüştür (bkz. Tablo 3). EQUAGAM, kısmi veyatam hematolojik iyileşmeyi indüklemiş ve kemik iliği nakline uygun olmayan, bilinen veyaşüphelenilen immünolojik etiyolojiye sahip aplastik anemili hastalarda sağ kalımı arttırmıştır.

8 veya 10 gün boyunca 160 mg/kg (toplam doz)


Çalışma 3-197, Çalışma 3-198, Çalışma 5000


1980'li yıllarda tamamlanan kontrollü 3 klinik çalışmada, orta düzey (Çalışma 3-197 ve Çalışma 5000) ile şiddetli (3 çalışmanın hepsi) aplastik anemisi olan ve kemik iliği nakli adayıolmayan yaşları 1 ile 76 arasında değişen 115 değerlendirilebilir hastaya, 8 gün veya 10 günlüksüre ile 160 mg/kg dozda eATG uygulanmıştır. Bu üç çalışmada eATG ile tedavi edilenhastalarda hematolojik yanıt oranları %39 ile %52 arasında değişmiş ve sağ kalım oranları %50veya üzeri olmuştur. Daha fazla bilgi için Tablo 3'e bakınız.

4 gün boyunca 160 mg/kg (toplam doz)


(Scheinberg 2009)


Şiddetli aplastik anemili, 4 ile 78 yaş aralığındaki toplam 77 hasta, eATG/siklosporinin (CsA)/sirolimus ile, immunsupresif standart eATG/CsA tedavisinin karşılaştırıldığı prospektif,randomize bir çalışmaya katılmıştır. 35 hasta eATG/CsA/sirolimus ve 42 hasta standarteATG/CsA tedavisi almıştır. İntravenöz eATG, 4 gün boyunca 40 mg/kg dozda ve CsA, 10


ün)

mg/kg/gün (12 yaş alt

boyunca

/.turkiye.gov.tr/saglik-titc


a 6 a


istir.

eoys


ı

m

Belge Do


Randomizasyona göre, oral sirolimus yetişkinlerde 2 mg/gün veya çocuklarda (40 kg'dan az) 1 mg/m2/gün dozda 6 ay boyunca uygulanmıştır. Çalışmanın primer sonlanım noktası, şiddetliaplastik anemi kriterlerinin artık karşılanmaması olarak tanımlanan, 3. aydaki hematolojik yanıtoranı olmuştur.

Her koldaki değerlendirilebilir 30 hastanın planlanan ara analizinden sonra, sıfır hipotezinin reddedilmesine ilişkin koşullu güç %1'den düşük olduğundan, eATG/CsA/sirolimus kolunaalım kapatılmıştır. Genel sağ kalım oranı 3. ayda eATG/CsA/sirolimus için %37 ve eATG/CsAiçin %57; 6. ayda eATG/CsA/sirolimus için %51 ve eATG/CsA için %62 olmuştur. 3. yıldakigenel sağ kalım eATG/CsA/sirolimus kolundaki hastalar için %97 ve eATG/CsA kolundakileriçin %90 olmuştur. Daha fazla bilgi için Tablo 3'e bakın.

(Scheinberg 2011)


Şiddetli aplastik anemisi olan, 2 ile 77 yaş aralığında, tedavi görmemiş toplam 120 hasta (her kolda 60) randomize edilerek 4 gün boyunca 40 mg/kg/gün dozda eATG veya 5 gün boyunca3,5 mg/kg dozda tavşan anti timosit globulin (rATG) almıştır. Her tedavi kolu ayrıca, en az 6ay boyunca 12 saatte bir uygulanan dozlara bölünerek, 200 ile 400 ng/ml'lik dip kanseviyelerinin korunması için doz ayarlaması yapılarak uygulanan, 10 mg/kg/gün (12 yaş altıçocuklar için 15 mg/kg/gün) dozda CsA da içermiştir. Primer sonlanım noktası, şiddetli aplastikanemi kriterlerinin artık karşılanmaması olarak tanımlanan, 6. aydaki hematolojik yanıtolmuştur.

6. aydaki hematolojik yanıtın gözlenme oranı, rATG'ye kıyasla eATG'nin lehine olmuştur(sırasıyla %37'ye karşılık %,68 [p<0,001]). 3. yıldaki genel sağ kalım oranı iki rejim arasındaönemli ölçüde farklılık göstermiştir: kök hücre nakli esnasında veriler sansürlendiğinde eATGgrubunda %96'ya karşılık rATG grubunda %76 (p=0,04) ve kök hücre nakli olaylarısansürlenmediğinde ilgili gruplarda %94'e karşılık %70 (P=0,008). Daha fazla bilgi için Tablo3'e bakınız.

Tablo 3. Aplastik Anemi Tedavisi için EQUAGAM ile Yapılan Başlıca KlinikÇalışmalar*


Çalışma

eATG+

karşılaştırma ilacı veya diğer tedavi

Analiz

edilen

Yanıt oranı (sonlanımnoktası)a

P


Değeri

Sağkalım

oranı

(zaman

noktası)

P


Değeri

gönüllü

Sayısı

8 veya 10 günde uygulanan 160 mg/kg (top

am doz)

Çalışma 3197

(8 gün boyunca20 mg/kg)

eATG

21

%47b/ %52c

(3 ay)

<0,01b/

<0,01c

%62d (12 ay)

G/D

Yalnızca

destekleyici bakım

20

%6b/ %0c (3

ay)

Çalışma 3198

(10 gün boyunca16 mg/kg)

eATG + OXY + Kemik iliğiinfüzyonu

23

%43b/ %39c

(3 ay)

%44b/ %39c

(3 ay)

Rapor

edilme

miştir

%83 (12

ay)

= 0,14

eATG + OXY

18

%59 (12

ay)

Çalışma 5

Kodu: 12

eATG + AndPdİeft gü

W56aklUZmxXSHY3aklU03NR

/enli e26ronik

^mxXS3kO

im%42n(6iayi)ştıı Belse Takin Adr

¦ >0,9

isi:httns://ww

%55e (24

v.turkiv^^^ . tr/sasli

= 0,65

c-titck-ebvs

Çalışma

eATG+

karşılaştırma ilacı veya diğer tedavi

Analiz

edilen

Yanıt oranı (sonlanımnoktası)a

P


Değeri

Sağkalım

oranı

(zaman

noktası)

P


Değeri

gönüllü

Sayısı

(8 gün boyunca20 mg/kg)

eATG + Plasebo

27

%44 (6 ay)


%50e (24

ay)


4 günde uy

gulanan 160 mg/kg (toplam doz'


Scheinber g 2009

eATG + CsA + sirolimus

35

%51 (6 ay)

Rapor

edilme

miştir

%97 (36

ay)

=0,30

(l°g-

sıra)

eATG + CsA

42

%62 (6 ay)

%90 (36

ay)

Scheinber g 2011

eATG + CsA

60

%68 (6 ay)

<0,001

96g/94h (36 ay)

=0,04g/

=0,008

h

rATGf + CsA

60

%37 (6 ay)

76g/70h (36 ay)

OXY: Oksimetolon

* Bu klinik çalışmalar 1979 yılından 2010 yılına kadar gerçekleştirilmiştir.

a Hematolojik yanıt farklı çalışmalarda farklı şekilde tanımlanmıştır, mevcut olduğunda güven aralıkları eklenmiştir. b Sponsorun yanıt değerlendirmesic Araştırmacının yanıt değerlendirmesi

d Bu sağkalım tahmini, eATG almak üzere randomize edilen 21 gönüllü ile kontrol grubundan geçirildikten sonra eATG alan 11 gönüllüyü içermektedir.

e Yalnızca şiddetli aplastik anemisi olan hastalar. f CsA, rATG grubunda 6. ayda kesilmiştir.g Kök hücre nakli olan gönüllüler sansürlenmiştir.h Kök hücre nakli olan gönüllüler sansürlenmemiştir.

At kaynaklı IgG'ye karşı antikor, EQUAGAM ile tedavi gören böbrek nakli hastaları ile gerçekleştirilen iki klinik çalışmada değerlendirilmiştir. Tedavi uygulanan hastaların %9 ile%37'si, tespit edilebilir düzeylerde anti-at kaynaklı IgG antikorları göstermiştir. Aplastikanemili hastalarda anti-at kaynaklı antikor oluşumu insidansı ve bunların nötralizasyonpotansiyeli bilinmemektedir ve klinik açıdan anlamlılığı belirlenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon


Yayınlanmış farklı çalışmalardan elde edilen veriler, yetişkinlerde kullanılanlara benzer dozlarda ve benzer sürelerde tedavi uygulandığında, EQUAGAM'ın aplastik anemili pediyatrikhastalarda etkililiğinin yetişkinlerdekine benzer olduğunu göstermektedir.

Bununla birlikte, bir insani amaçlı ilaca erken erişim programından elde edilen verilere dayanarak, hematolojik yanıta ulaşmak, 2 ile 11 yaş arasındaki alt grupta bulunan çok şiddetliaplastik anemi pediatrik hastalarda, çok şiddetli aplastik anemisi olan yetişkin hasta veya dahabüyük çocuklara oranla daha az başarılı olmuştur.

5.2 Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim:


Veri yoktur.

BU BELGE, GÜVENIL ELEKTRONIK IMZA ILE IMZALANMıŞTıR.

Belge Do Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

Dağılım:


10-15 mg/kg/gün infüzyon sırasında en yüksek ortalama pik plazma at immünoglobulin seviyesi (n=27 renal transplant hastası) 727 ± 310 ^g/mL olarak bulunmuştur.

Biyotransformasyon:


Veri yoktur.

Eliminasyon:


Bir grup alıcıda, at kaynaklı anti t-lenfosit immünoglobülin infüzyonundan sonra at immünoglobülininin yarılanma ömrü 5,7 ± 3,0 gün olarak saptanmıştır. Yarılanma ömrü aralığı1,5 ile 13 gündür.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Tekrarlı doz toksisite, genotoksisite ve fertiliteye ilişkin konvansiyonel çalışmalara göre klinik dışı veriler, insanlar için tanımlanan hiçbir özel tehlike göstermemektedir.

At kaynaklı anti t-lenfosit immünoglobülin üzerinde prenatal/postnatal gelişim ve karsinojenite çalışmaları yapılmamıştır.

Gebelik


EQUAGAM, insanlarda kullanılan dozlara benzer dozlardan sonra, sıçanlarda embriyotoksik, fetotoksik veya teratojenik olmamıştı. Maymun üreme çalışmalarında ise, EQUAGAMembriyotoksik ve fetotoksik idi. Bu etkiler maternal toksisite varlığında meydana gelmiştir (20mg/kg/gün EQUAGAM dozlarında gözlenmiştir, 40 mg/kg/gün dozlarında maternal ölümlerimeydana gelmiştir). Fetüs ölümleri, organojenezin ilk döneminde tedavi edilen dişilerdemeydana gelmiş, ancak organojenezin sonraki bölümünde tedavi edilen dişilerdegörülmemiştir. Maternal ve fetal ölümler, insanlarda bulunmayan kırmızı kan hücre antijeninebağlı maternal anemiye dayandırılmıştır. Bu nedenle, bu toksisitenin insan fetüs gelişimiyleilgili olmadığı kabul edilmektedir.

Laktasyon


Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, emziren sinomolgus maymunlarının sütünde miktar tayini sınırında EQUAGAM saptanmamıştır.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1 Yardımcı maddelerin listesi

Glisin (E640)

Enjeksiyonluk Su

Sodyum Hidroksit Çözeltisi (pH ayarlayıcı)

Hidroklorik Asit Çözeltisi (pH ayarlayıcı)

6.2 Geçimsizlikler

Bu müstahzar, Bölüm 6.6'da belirtilenler dışındaki müstahzarlarla karıştırılmamalıdır.

6.3 Raf ömrü

Açılmamış Ampuller 36 ay.

EQUAGAM normal serum fizyolojik, H normal serum fizyolojik içinde %5 dekstroz ve ^ normal serum fizyolojik içinde %5 dekstroz ile seyreltildiğinde oda sıcaklığında 24 saatiçerisinde kullanılmalıdır.

6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler

Açılmamış ampuller

2-8°C arasındaki sıcaklıklarda buzdolabında saklayınız.

Dondurmayınız. Işıktan korumak için ampulleri karton ambalajı içinde saklayınız.

Seyreltilmiş çözeltinin saklama koşulları için Bölüm 6.3 ve 6.6'ya bakınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Ampul içinde (Tip 1 cam) 5 ml konsantre çözelti.

1 kutuda 5 ampul bulunmaktadır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Seyreltme talimatları


Seyreltildiğinde yalnızca intravenöz uygulama içindir.

Aşırı köpüklenme ve/veya protein denatürasyonu meydana gelebileceğinden, EQUAGAM (seyreltilmiş veya seyreltilmemiş) çalkalanmamalıdır. Seyreltilmemiş EQUAGAM, infüzyonöncesinde steril bir taşıyıcının ters çevrilmiş şişesinde, içerideki havayla temas etmeyecekşekilde seyreltilmelidir.

Ürün normal serum fizyolojik, H normal serum fizyolojik içinde %5 dekstroz ve ^ normal serum fizyolojik içinde %5 dekstroz ile seyreltildiğinde oda sıcaklığında 24 saat içerisindekullanılmalıdır.

EQUAGAM'ın çökelme olasılığı nedeniyle, tek başına glukoz çözeltisiyle seyreltilmesi önerilmez (bkz. Bölüm 6.2).

İyice karışması için, seyreltilmiş çözelti nazikçe daireler çizerek döndürülmelidir.

Seyreltilmiş EQUAGAM'ın önerilen konsantrasyonu, %0,9 sodyum klorür çözeltisi içinde 1 mg/ml'dir. Konsantrasyon 4 mg/ml EQUAGAM'ı aşmamalıdır.

Seyreltilen EQUAGAM'm infüzyon öncesinde oda sıcaklığına (20°C - 25°C) gelmesine izin verilmelidir.250 ml ile 500 ml infüzyon hacimleri kullamlabilir. EQUAGAM, yüksek akışlı birsantral damar içine ya da vasküler anastomoz veya arteriyel anastomoz içine, hat içi filtre(0,2-1,0 mikron) kullanılarak uygulanmalıdır.

Hat içi filtre (uygulanmamış), saklama sırasında üründe oluşabilecek çözünmeyen maddelerin uygulanmasını önlemek için tüm EQUAGAM infüzyonlarında kullanılmalıdır.

Seyreltildiğinde, çözeltinin hemen kullanılması önerilir. Seyreltilmiş EQUAGAM, hemen kullanılmayacaksa oda sıcaklığında (20°C - 25°C) saklanmalıdır. Seyreltmedeki toplam süre24 saati aşmamalıdır (infüzyon süresi dahil).

Mikrobiyolojik açıdan bakıldığında, açma ve seyreltme esnasında mikrobiyal kontaminasyon riski ihtimal dışı bırakılmadıkça ürün hemen kullanılmalıdır.

EQUAGAM uygulanmadan önce partikül madde ve renk değişikliği açısından görsel olarak kontrol edilmelidir. EQUAGAM şeffaf ile hafif opalesan arası, renksiz ile açık pembe ya daaçık kahverengi arası olabilir ve saklama esnasında hafif granüler ya da pul pul birikintigelişebilir.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri”ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Pfizer PFE İlaçları A.Ş.

Esentepe Mah. Büyükdere Cad.

Levent 199 Blok No: 199 İç Kapı No: 106 Şişli / İstanbul

8. RUHSAT NUMARASI

2018/582

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 18.10.2018 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Equagam 50 Mg/ml İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Konsantre

Etken Maddesi: Anti T-lenfosit Immünoglobülin (eatg)

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.