Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Coagadex 500 Iu I.v. Enjeksiyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz ve Çözücü Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BILGISI

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'abildirmeleri beklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8 Advers reaksiyonlar nasıl raporlanır?

1. BEŞERI TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

COAGADEX 500 lU I.V. enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz ve çözücü Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

COAGADEX, her flakonda nominal olarak 500 lU insan koagülasyon faktörü X içeren bir enjeksiyonluk çözelti tozu ve çözücüsü olarak takdim edilir.

COAGADEX, 5 mL sterilize enjeksiyonluk su ile sulandırıldığında yaklaşık 100 IU/mL insan koagülasyon faktörü X içerir.

Yardımcı madde(ler):

COAGADEX bir flakonunda toplam 46 mg sodyum içerir.

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücüsüBeyaz veya kırık beyaz toz içeren ürün flakonuBerrak, renksiz sıvı içeren çözücü flakonu

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1 Terapötik endikasyonlar

Konjenital Faktör X eksikliği olup Plazma Faktör X düzeyinin %10'un altında olduğu gösterilmiş olan ve kanama epizodu gelişen hastalarda kanama kontrolünde ve cerrahi öncesiprofilaksisinde uygundur.

4.2 Pozoloji ve uygulama şekli

Tedaviye, nadir kanama bozukluklarının tedavisinde deneyimli bir doktorun gözetiminde başlanmalıdır.

Her COAGADEX flakonu, Uluslararası Birim (IU) olarak faktör X potensi ile işaretlenir.

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi dozu ve süresi faktör X eksikliğinin şiddetine (yani hastanın başlangıçtaki faktör X düzeyine), kanama yerine ve boyutuna ve ayrıca hastanın klinik durumuna bağlıdır.

Yetişkinlerde ve çocuklarda tedavi dozu ve süresi aynıdır.

Majör cerrahi veya hayati risk oluşturan kanama durumunda replasman tedavisinin dikkatli bir kontrolü özellikle önem taşımaktadır.

Günde 60 IU/kg'dan fazla uygulanmaz.

IU/dl (veya normalin %'si) olarak ifade edilmiş faktör X düzeyindeki beklenen in vivo pik artış aşağıdaki formül kullanılarak tahmin edilebilir:

Faktör X düzeyindeki artış = [toplam doz/vücut ağırlığı] x 2

(IU/dl veya normalin %'si) (IU) (kg)

VEYA

Doz = vücut ağırlığı x istenen faktör X artışı x 0.5

(IU) (kg) (IU/dl veya normalin %'si)

Örnek olarak aşağıdakiler verilebilir (hastanın başlangıçtaki faktör X düzeyi <1 IU/dl olarak farz edilir):

1. 70 kg ağırlığındaki bir hastaya uygulanan 2.000 IU COAGADEX dozunun, infüzyonsonrası pik faktör X artışının 2.000 x {[2 IU/dl]/[IU/kg]}/[70 kg] = 57 IU/dl (yaninormalin %57'si) olması beklenmelidir.

2. 40 kg'lık bir çocuk için normalin %90'ı şeklinde bir pik faktör X düzeyi gereklidir. Budurumda uygun doz şu şekilde olacaktır:

40 kg x 90 IU/dl/{[2 IU/dl]/[IU/kg]} = 1.800 IU

Doz ve sıklık, her hastanın verdiği klinik yanıta göre değişir. Hastaların COAGADEX'e verdikleri farmakokinetik (örn. yarılanma ömrü,in vivogeri kazanım) ve klinik yanıtlardeğişiklik gösterebilir. Doz, yukarıdaki hesaplamalar kullanılarak tahmin edilebilse de,doz ayarlamalarını yönlendirmek için mümkün oldukça seri faktör X tayinleri gibi uygunlaboratuvar testleri gerçekleştirilir.

Kanamanın kontrolü ve önlenmesi


Kanamanın tedavisi için: ilk kanama belirtisi meydana geldiğinde veya menstrüel kanama başlangıcından hemen önce 25 IU/kg COAGADEX enjekte edilir. Kanama durana kadar 24saat arayla enjeksiyon tekrarlanır. Her kanama şiddetine göre değerlendirilir.

Tekrar kanama meydana gelmesine karşı sekonder profilaksi için veya öngörülen fiziksel aktiviteden veya diş randevusundan önce kısa dönem profilaksi için: 25 IU/kg COAGADEXenjekte edilir ve gerekirse tekrarlanır.

Perioperatif Tedavi


Cerrahi öncesi: plazma faktör X düzeyini 70-90 lU/dl'ye çıkaracak COAGADEX dozu hesaplanır. Majör cerrahi durumlarında tedavi dozunun ve süresinin dikkatli kontrolü özellikleönem taşır.

Gerekli doz (lU) = vücut ağırlığı (kg) x istenen faktör X artışı (lU/dl) x 0.5

İstenen faktör X artışı, hastanın plazma faktör X düzeyi ve istenen düzey arasında farklıdır ve IU/kg başına 2 IU/dl şeklinde gözlenen geri kazanıma dayanır.

Örnek: 70 kg'lık bir hastada plazma faktör X düzeyini 15 IU/dl'den 90 IU/dl'ye çıkarmak için uygun doz şu şekildedir:

70 x (90-15) x 0.5 = 2.625 IU

Cerrahi sonrası: hastada, cerrahiye bağlı kanama riski ortadan kalkana kadar faktör X düzeyini minimum 50 IU/dl'de koruyabilmek için gerekli doz uygulanır.

Hemostatik düzeylerin elde edilmesini ve korunmasını sağlamak için cerrahiden önce ve sonra her hasta için infüzyon sonrası plazma faktör X düzeylerinin ölçülmesi tavsiye edilir.

Uygulama şekli:

İlacın çözülmesinin ardından ürün en çok 20 mL/dakika olmak üzere öngörülen 10 mL/dakikalık bir hızda intravenöz yoldan uygulanmalıdır.

Uygulamadan önce tıbbi ürünün sulandırılması ile ilgili talimatlar için bkz. Bölüm 6.6.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda çok düşük konsantrasyonlarda ve pratik olarak mümkün olabilecek en yavaş infüzyon hızında verilir.

Pediyatrik popülasyon:

12 yaşın altındaki çocuklarda COAGADEX'in etkililiği ve güvenliliği henüz saptanmamıştır.

Çocuklarda uygulanacak miktar, yaşına göre farklılık gösterecektir. İnfüzyon hızı yavaş olmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

65 yaş üzeri yaşlılarda doz ayarlaması ve minimum infüzyon hızıyla uygulama gereklidir.

4.3 Kontrendikasyonlar

Etkin maddeye veya Bölüm 6.1'de belirtilen yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık.

Virüs güvenliği

COAGADEX, insan plazmasından elde edilmektedir. İnsan plazmasından elde edilen ilaçlar, virüsler ve teorik olarak Varyant Creutzfeldt-Jacob (v-CJD) gibi, çeşitlihastalıklara yol açabilen enfeksiyon yapıcı ajanlar içerebilirler. COAGADEX'teVaryant Creutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski teorik olarak minimumken,klasik Creutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski hiçbir kanıtla desteklenmez.Alınan önlemlere rağmen, bu tür ürünler halen potansiyel olarak hastalıkbulaştırabilir.

Bu tip ürünlerin enfeksiyon yapıcı ajanları bulaştırma riski, plazma verenlerin belirli virüslere önceden maruz kalıp kalmadığının izlenmesi, belirli virüs enfeksiyonlarınınhalihazırda varlığının test edilmesi ve belirli virüslerin yok edilmesi ve/veyainaktivasyonu ile azaltılmıştır. Bütün bu önlemlere rağmen, bu ürünler hala potansiyelolarak hastalık bulaştırabilirler. Ayrıca, henüz bilinmeyen enfeksiyon yapıcı ajanlarınbu ürünlerin içerisinde bulunma ihtimali mevcuttur.

HIV, HBV, HCV gibi zarflı virüsler ve HAV gibi zarflı olmayan virüsler için etkili önlemlerin alınmasına dikkat edilmelidir. Parvovirüs B19 gibi zarflı olmayan virüslerekarşı alınan tedbirler sınırlı sayıda olabilir. Parvovirüs B19 enfeksiyonu, gebelikte(fetal infeksiyon) ve immün yetmezlik ya da kırmızı kan hücresi üretiminde artış olanhastalarda tehlikeli olabilir (hemolitik anemi gibi).

Doktor, bu ilacı hastaya reçete etmeden veya uygulamadan önce hastası ile risk ve yararlarını tartışmalıdır.


Ayrıca;

COAGADEX kullanılması gerekiyorsa hekim tarafından, hastalık yapıcı etkenlerin hastaya bulaşmasını önlemek için uygun aşıların (Hepatit A, Hepatit B vb.) yaptırılması önerilebilir.

Hastalar açısından COAGADEX her uygulandığında, hastayla ürünün seri numarası arasındaki bağlantının korunabilmesi için, ürünün adı ve seri numarası kaydedilmelidir.

Aşırı duyarlılık reaksiyonları


Herhangi bir intravenöz protein ürünü ile olduğu gibi anafilaksi dahil alerjik tipte aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. COAGADEX, faktör X dışında eser düzeyde insanproteinleri içerir. Hastalar anjiyoödem, infüzyon yeri enflamasyonu (örn. yanma, kaşınma,eritem), üşüme, öksürük, baş dönmesi, ateş, kızarma, yaygın ürtiker, baş ağrısı, kurdeşen,hipotansiyon, letarji, kas-iskelet ağrısı, bulantı, prurit, döküntü, huzursuzluk, taşikardi, göğüstesıkışma hissi, karıncalanma, kusma, hırıltılı solunum dahil aşırı duyarlılık reaksiyonlarınınerken belirtileri konusunda bilgilendirilmelidir. Hastalara, bu semptomlar meydana gelirse ürünkullanımını derhal bırakmaları ve doktorlarına haber vermeleri tavsiye edilmelidir.

Aşırı duyarlılık semptomları oluşursa COAGADEX kesilir ve uygun acil tedavi uygulanır.

İnhibitör gelişimi


Faktör X'a karşı nötralize edici antikor (inhibitör) oluşumu, faktör X eksikliği olan bireylerin tedavisinde olası bir komplikasyondur.

Genelde COAGADEX uygulanan tüm hastalar, inhibitör gelişimi açısından uygun klinik gözlemler ve laboratuvar testleri yoluyla dikkatlice izlenmelidir. Beklenen faktör X aktivitesidüzeyine ulaşılamazsa veya kanama beklenen doz ile kontrol altına alınamazsa faktör Xinhibitör konsantrasyonunu ölçen bir tayin gerçekleştirilir.

Sodyum içeriği


COAGADEX, bir flakonunda toplam 46 mg sodyum içermektedir (hesaplanmış değer). Bu durum, kontrollü sodyum diyeti olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır.

4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

COAGADEX'in faktör Xa inhibitörleri tarafından doğrudan veya dolaylı olarak etkisiz hale getirilmesi muhtemeldir. Bu antitrombotik ajanlar, faktör X eksikliği olan hastalardakullanılmamalıdır. COAGADEX, faktör X eksikliğine sahip olmayan hastalarda doğrudan oralantikoagülanların (DOAC'lar) etkilerine karşı bir antidot olarak kullanılmamalıdır.

4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye:

Gebelik kategorisi C'dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

COAGADEX ile hayvan üreme çalışmaları yürütülmemiştir. Kalıtsal faktör X eksikliği nadir bir hastalık olduğundan, COAGADEX kullanımı ile edinilmiş deneyimler bulunmamaktadır.Bu nedenle çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar için herhangi bir bilgi söz konusudeğildir.

Gebelik dönemi:

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/embriyonal/ fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Kalıtsal faktör X eksikliği nadir bir hastalık olduğundan, gebelik döneminde COAGADEX kullanımı ile edinilmiş deneyimler bulunmamaktadır. Bu yüzden COAGADEX, gebelikdöneminde sadece kesinlikle endike olduğunda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi:

Emziren kadınlarda COAGADEX'in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Kalıtsal faktör X eksikliği nadir bir hastalık olduğundan, emzirme döneminde COAGADEX kullanımı ile edinilmiş deneyimler bulunmamaktadır. Bu yüzden COAGADEX, emzirmedöneminde sadece kesinlikle endike olduğunda kullanılmalıdır.

Üreme Yeteneği/ Fertilite:

COAGADEX ile hayvan üreme çalışmaları gerçekleştirilmemiştir. COAGADEX'in insanlarda üretme yeteneği/fertiliteyi etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.

4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

COAGADEX'in, araç ve makine kullanımı üzerinde hiçbir etkisi yoktur veya ihmal edilebilir bir etkisi vardır.

4.8 İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profilinin özeti


En sık görülen advers reaksiyonlar, infüzyon yeri eritemi, infüzyon yeri ağrısı, yorgunluk ve sırt ağrısıdır.

Aşırı duyarlılık veya alerjik reaksiyonlar (anjiyoödem, infüzyon yerinde yanma, kaşınma, üşüme, kızarma, baş ağrısı, yaygın ürtiker, kurdeşen, hipotansiyon, letarji, bulantı, huzursuzluk,taşikardi, göğüste sıkışma hissi, karıncalanma, kusma, hırıltılı solunum olabilir) diğer hemofilitedavileri ile seyrek gözlenmiştir ve bazı vakalarda ciddi anafilaksiye kadar ilerleyebilir (şokdahil). COAGADEX ile yapılan klinik çalışmalarda aşırı duyarlılık reaksiyonları, alerjikreaksiyonlar ve anafilaksi bildirilmemiştir.

Bulaşıcı ajanlarla ilgili güvenlilik bilgisi için bkz. Bölüm 4.4

Advers reaksiyonların tablolaştırılmış listesi


COAGADEX uygulanan 18 hastayı kapsayan klinik çalışmalarda aşağıdaki advers reaksiyonlar bildirilmiştir. Sıklıklar, aşağıdaki düzene göre değerlendirilmiştir: çok yaygın (>1/10 hasta);yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10000 ila<1/1000) veya çok seyrek (<1/10000) şeklindeki sıklıklar mevcut verilerden hareketle tahminedilememektedir.

COAGADEX uygulanan 18 hastadaki advers reaksiyonların (ADR'ler) listesi

MedDRA Sistem Organ Sınıfı

Advers Reaksiyon

Sıklık (Çok yaygın,

yaygın, yaygın olmayan, seyrek, çokseyrek)

Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları
Sırt ağrısı
Yaygın
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar
İnfüzyon yerinde eritem, yorgunluk,infüzyon yeri ağrısı
Yaygın

Pediyatrik popülasyon


Pediyatrik popülasyonda advers reaksiyonların sıklığı, tipi ve şiddetinin erişkinlerdeki ile aynı olması beklenir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir. (www.titck.gov.tr; e-posta: [email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

Bir kişinin klinik çalışmalarda kanamayı tedavi etmek için kaza sonucu yaklaşık 80 lU/kg aşırı doz COAGADEX aldığı bildirilmiştir. Bu aşırı doz ile ilgili herhangi bir advers olaybildirilmemiştir. Doz aşımı, tromboembolizm için bir potansiyel oluşturmaktadır.

5.

FARMAKOLOJIK ÖZELLIKLER

5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Antihemorajikler, Vitamin K ve diğer hemostatikler, koagülasyon faktörü X

ATC Kodu: B02BD13

Etki mekanizması


Faktör X, faktör IXa (intrinsik yolak aracılığıyla) veya faktör VIIa (ekstrinsik yolak aracılığıyla) ile aktive olabilen inaktif bir zimojendir. Faktör X, 52-kalıntılı peptidin ağırzincirden ayrılmasıyla inaktif formdan aktif forma (faktör Xa) dönüşür.

Faktör Xa, kalsiyum iyonları varlığında protrombini trombine aktive eden protrombinaz kompleksi oluşturmak için fosfolipid yüzeydeki faktör Va ile birleşir. Daha sonra trombin,çapraz bağlı bir pıhtı oluşturmak üzere çözünür fibrinojen ve faktör XIII'e etki eder.

Farmakodinamik etkiler


COAGADEX, insan plazmasından elde edilir ve kalıtsal faktör X eksikliği olan hastalarda doğal olarak mevcut koagülasyon faktör X için bir replasman olarak kullanılır.

Klinik etkinlik ve güvenlilik


COAGADEX'in farmakokinetiğini, güvenirliğini ve etkililiğini değerlendirmek için yapılan çok merkezli, açık etiketlii randomize olmayan bir klinik araştırmada, spontani travmatik vemenorajik kanama ataklarını tedavi etmek için orta ila ağır derecede kalıtsal faktör X eksikliği(FX:C <5 IU/dL) olan 16 gönüllü (12 yaş ve üstü) 25 IU/kg dozunda COAGADEX almıştır.

Kanamanın tedavisinde COAGADEX'in etkililiği, önceden belirlenmiş kanamaya spesifik sıralı derecelendirme skalası (iyi, kötü ve değerlendirilemeyen) kullanılarak her yeni kanamadagönüllü ve/veya araştırmacı tarafından değerlendirilmiştir. COAGADEX ile tedavi edilen 208kanamanın 15 gönüllüde görülen 187 kanama etkinlik açısından değerlendirilmiştir. 98'i (%53)majör kanama ve 88'i (%47) minör kanamadır (bir kanama değerlendirilmemiştir).COAGADEX, kanamaların %98'ini tedavi etmede iyi (%7) veya mükemmel (%91) olarakkabul edilmiştir. Etkinlik analizindeki 187 kanamanın 155'i (%83) bir infüzyonla, 28'i (15) ikiinfüzyonla, 3'ü (%2) üç infüzyonla ve 1'i (%0.5) dört infüzyonla tedavi edilmiştir. İnfüzyonbaşına ortalama doz ve toplam COAGADEX dozu sırasıyla 25.4 IU/kg ve 30.4 IU/kg'dır. İkiolgudaki dört kanama, tedavi başarısızlığı olarak düşünülmüştür. Bir kanamayı tedavi etmekiçin önerilen 25 IU/kg'lık COAGADEX dozu, 16 gönüllüden 14'ünde çalışma sırasında idameettirilmiştir. Diğer iki gönüllü, 30 IU/kg ve 33 IU/kg'a kadar doz kullanmıştır.

Koruyucu bir önlem olarak COAGADEX toplam 184 infüzyon olarak verilmiştir. İki kişide rutin profilaksi uygulanmıştır. Bir gönüllü 8 hafta boyunca haftada bir kez 28 IU/kg ve daha

sonra 5 aydan daha fazla bir süre iki haftada bir 25 lU/kg kullanmıştır. Diğer hasta 8.5 ay boyunca haftada bir 24.6 IU/kg kullanmıştır. Bu dönemde gönülUülerde kanama görülmemiştir.

Perioperatif tedavi için COAGADEX'in güvenirliği ve etkililiği, hafif (n=2), orta (n=1) ve şiddetli (n=2) hastalığı olan toplam yedi cerrahi işlem geçiren 14-59 yaşlarındaki beş kişidedeğerlendirilmiştir.

Tüm cerrahi prosedürler için, cerrahi işlem sırasında ve sonrasında kan kaybının kontrolünde COAGADEX mükemmel olarak değerlendirilmiştir (cerrahi sonrası kanama yok, kantransfüzyonu gerekmemiştir ve kan kaybı 'beklenenden' fazla değildir). Büyük cerrahidehemostazı korumak için ortalama 13 infüzyon (2 ila 15 ünfüzyon arasında) ve 181 IU/kgortalama kümülatif doz (45 ila 210 IU/kg arasında) gerekmiştir. Küçük cerrahide hemostazıkorumak için ortalama 2.5 infüzyon (1 ila 4 arası infüzyon) ve 89 IU/kg (51 ila 127 IU/kgarasında) ortalama kümülatif doz kullanılmıştır.

5.2 Farmakokinetik özellikler

Şiddetli veya orta düzeyde faktör X eksikliği (bazal FX:C <5 IU/dL) olan 16 gönüllü ile yapılan COAGADEX'in bir klinik çalışmasında, 25 IU/kg şeklindeki nominal bir dozunuygulanmasının ardından COAGADEX'in farmakokinetikleri değerlendirilmiştir.Farmakokinetik (PK) parametreleri, doz öncesi değerin çıkartılmasından sonra plazma faktörX:C aktivitesinden hesaplanmıştır.

Emilim


Ortalama (%CV) maksimum plazma konsantrasyonu (Cmaks) 0.504 (17.2) IU/mL'dir.

Dağılım


İnsan koagülasyon faktörü X, büyük oranda vasküler kompartımanda tutulmaktadır: ortalama görünen dağılım hacmi (Vss) 56.3 (24.0) mL/kg'dır.

Biyotransformasyon


Başlangıç vizitinde 16 gönüllü için FX:C için olan IR değerleri ile Tekrarlanan PK Değerlendirmesi (n=15) birleştirildiğinde, uygulanan IU/kg başına 2.07 IU/kg'lik genel birgeometrik ortalama IR ortaya çıkmıştır (n=31).

Artımlı geri kazanım için ortalama (%CV) 2.08 (18.1).

Eliminasyon


Başlangıç vizitinde t1/2 değerleri ve Tekrar PK Değerlendirmesi birleştirildiğinde 29.36 saatlik genel bir geometrik ortalama t1/2 elde edilmiştir. Tüm PK parametreleri içintekrarlanan/başlangıç oranları %90 ila %110 aralığında olduğu için, Tekrar PK vizitinde (en az6 ay sonra) FX:C'ye sistemik maruz kalma başlangıçtaki ile eşdeğerdir.

İnsan koagülasyon faktörü X'in ortalama (%CV) yarı ömrü 30.33 (22.8) saattir ve klerensi 1.35 (21.7) mL/kg/saat'tir.

COAGADEX ile ilgili diğer farmakokinetik parametreler şu şekildedir:

Ortalama (%CV) eğri altında kalan alan (AUC0-144saat) 17.1 (21.0) IU.saat/mL'dir.

Böbrek/Karaciğer yetmezliği


Böbrek/Karaciğer yetmezliği olan hastalarda farmakokinetik çalışmalar yapılmamıştır fakat; COAGADEX'in farmakokinetik profili üzerinde cinsiyet veya renal/hepatik fonksiyonlarınbeklenen bir etkisi yoktur.

Geriyatrik popülasyon


Yaşlılarda farmakokinetik çalışmalar yapılmamıştır fakat; COAGADEX'in farmakokinetik profili üzerinde yaşın beklenen bir etkisi yoktur.

Pediyatrik popülasyon


12 yaşın altındaki çocuklarda farmakokinetik çalışmalar yapılmamıştır. Artımlı geri kazanım ile ilgili veriler sınırlıdır ancak 12 yaş ve üzerindeki hasta popülasyonunda görülenle benzergibi görünmektedir.

Uzun süreli kullanım


Uzun süreli kullanım ile ilgili sınırlı veri bulunmaktadır.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Güvenlilik farmakolojisi, tekli ve tekrarlayan doz toksisitesi, trombojenisite ve lokal tolerans gibi konvansiyonel çalışmalara dayalı olarak klinik olmayan veriler, COAGADEX'in insanlarayönelik özel bir tehlike oluşturmadığı göstermiştir.

İnsan plazma koagülasyon faktörü X (COAGADEX içinde yer aldığı şekliyle), endojen bir protein olduğu için genotoksisite, karsinojenisite ve üreme veya gelişimsel toksisiteyle ilgiliherhangi bir çalışma yapılmamıştır.

6.

FARMASOTIK ÖZELLİKLER

6.1 Yardımcı maddelerin listesi

Sitrik asit

Sodyum hidroksit (pH ayarı için)

Disodyum fosfat dihidrat Sodyum klorürSükroz

Çözücü


Enjeksiyonluk su

6.2 Geçimsizlikler

Geçimsizlik çalışmaları bulunmadığından bu tıbbi ürün, başka tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.

Sadece paket içinde verilen Transfer Cihazı (Mix2Vial™) kullanılarak sulandırılmalıdır.

6.3 Raf ömrü

36 ay

Sulandırıldıktan sonra mikrobiyolojik açıdan ürün derhal kullanılmalıdır. Bununla birlikte, kimyasal ve fiziksel kullanımda kararlılık, oda sıcaklığında (25°C +/-2°C'ye kadar) 1 saatboyunca gösterilmiştir.

6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler

30°C'nin altındaki sıcaklıklarda saklayınız.

DONDURMAYINIZ.

Orijinal ambalajında saklanır. Işıktan korumak için dış ambalajının içerisinde saklanır.

Tıbbi ürünün sulandırıldıktan sonra saklama koşulları için bkz. Bölüm 6.3.

Ürünün son kullanma tarihi etiketin üzerindedir.

Sterilize enjeksiyonluk su (Ph.Eur.), etiket üzerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra veya herhangi bir partiküllü madde belirtisi görülürse kullanılmamalıdır.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

COAGADEX, sterilize enjeksiyonluk su ile sulandırmak için liyofilize konsantre toz olarak nominal 500 IU insan koagülasyon faktör X içeren tek kullanımlık bir flakon olarakbulunmaktadır.

1 COAGADEX ambalajı şunları içerir:


İçerisinde 500 IU insan koagülasyon Faktör X bulunan 1 flakon. Flakonlar halobütil kauçuk tıpa ile kapatılmış, koparmalı polipropilen kapak ve alüminyum laklı kenar ile üst contasıtakılmış Tip I, Ph.Eur. camdır.

Çözücü (sterilize enjeksiyonluk su) içeren 5 mL'lik 1 flakon. Flakonlar halobütil kauçuk tıpa ve bir üst conta ile kapatılmış Tip I, Ph.Eur. camdır.

Ürünün sterilize enjeksiyonluk su ile iğnesiz, kolay ve güvenli bir şekilde sulandırılmasına imkan sağlayan 1 adet Transfer Cihazı (Mix2Vial™).

Tüm ambalaj boyutları pazarlanmayabilir.

6.6 Beşeri tıbbi ürünlerden arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

COAGADEX, sadece ürünle birlikte sağlanan Sterilize enjeksiyonluk su ile sulandırılmalıdır. 500 IU'lik sunum, 5 mL Sterilize enjeksiyonluk su kullanılarak sulandırılmalıdır.

COAGADEX veya Sterilize enjeksiyonluk su, kabın üzerinde yazılı son kullanma tarihinden sonra kullanılmamalıdır. Son kullanma tarihi, o ayın son günüdür.

COAGADEX ve Sterilize enjeksiyonluk su flakonu kapakları çıkarılmadan önce oda sıcaklığına getirilmelidir (30°C'nin üstünde olmamalıdır).





1. Adım

• Ürün flakonununkapağını çıkartın vetıpanın tepesinialkollü mendil iletemizleyin.

• Bu adımı steril suflakonu içintekrarlayın.

• Transfer Cihazıambalajınınüzerindeki kılıfısıyırın fakat cihazıambalajdançıkarmayın.



2. Adım

• Transfer Cihazınınmavi ucunu suflakonu üzerineyerleştirin ve çıkıntıkısmı kauçuk tıpayagirene kadar ve yerineoturana kadar aşağıyadoğru bastırın.

• Transfer Cihazındanplastik dış ambalajıçıkartın ve cihazınaçığa çıkan ucunadokunmamaya dikkatederek, bu ambalajıatın.


3. Adım

• Cihaz takılıdurumdayken, suflakonunu baş aşağıçevirin.

• Transfer Cihazınınşeffaf ucunu ürünflakonu üzerineyerleştirin ve çıkıntıkısmı kauçuk tıpayagirene kadar ve yerineoturana kadar aşağıyadoğru bastırın.



4. Adım

• Steril su, içindekivakum yoluyla ürünflakonu içineçekilecektir.

• Ürünün iyicekarıştığından eminolmak için flakonuyavaşça sallayın.Flakonuçalkalamayın.

Genellikle 1 dakikadan daha kısa sürede (enfazla 5 dakika) berrakveya hafif inci renginebenzer bir solüsyon eldeedilmelidir.


5. Adım

• Boş su flakonunu vemavi kısmı, saat yönütersine çevirerekşeffaf kısımdanayırın.

• Şırınga pistonunueklenmesi gereken suhacmine kadarçekerek, şırınga içinehava doldurun.

• Şırıngayı beyazfiltreye takın.

Şırınga içindeki havayı

flakon içine ittirin.



6. Adım

• Solüsyon flakonunuhemen ters çevirin,böylece bu solüsyonşırınga içineçekilecektir.

• Dolu şırıngayıcihazdan ayırın.

• Artık ürün uygulamaiçin hazırdır.Uygulama için rutingüvenlilik adımlarınıizleyin.


Not:

Uygulanması gereken dozu elde etmek için birden fazla flakon kullanmanız

gerekiyorsa, 1. ila 6. Basamakları flakondaki solüsyonu aynı şırıngaya çekerek tekrarlayın.


Ürün ile tedarik edilen Transfer Cihazı sterildir ve birden fazla kullanılmaz. Sulandırma işlemi tamamlandığında Transfer Cihazı, “delici madde atık kutusuna” atılmalıdır.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller, yerel düzenlemelere uygun olarak atılmalıdır.

Çözelti, uygulandığı sırada berrak veya hafif opak olmalıdır. Bulanık olan veya tortu içeren çözeltiler kullanılmamalıdır. Sulandırılan ürünler, uygulanmadan önce partiküllü madde verenk değişimi açısından görsel olarak kontrol edilmelidir.

COAGADEX, sulandırıldıktan sonra bir saat içinde kullanılmalıdır.

Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerde saklayın.

7. RUHSAT SAHİBİ

Vitalis Sağlık Ürünleri Danışmanlık ve Tic. A.Ş.

Birlik Mahallesi 448.Cad. no:89/A 06610

Çankaya/Ankara/ Türkiye

Tel: 0312 49660 96

Faks: 0312 496 60 97

e-mail: [email protected]

8.

RUHSAT NUMARASI2023/171

9.

İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 10.05.2023 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Coagadex 500 Iu I.v. Enjeksiyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz ve Çözücü

Etken Maddesi: İnsan Koagülasyon Faktörü X

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.