Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Klitopsin 150 Mg Kapsül Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

UYARI: CLOSTRIDİUM DIFFICILE ILIŞKILI İSHAL

Klindamisin dahil olmak üzere neredeyse tüm antibakteriyel ajanların kullanımında hafif ishalden ölümcül kolit derecesine kadar değişebilen

Clostridium difficileC. difficile'inC.difficile,C. difficile'yeC. difficileşekilde uygulanmalıdır.1. BEŞERI TIBBI URUNUN ADI

KLİTOPSİN 150 mg kapsül

2. KALITATIF VE KANTİTATIF BILEŞIMEtken madde:

Her kapsül 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda (169,237 mg) klindamisin hidroklorür monohidrat içerir.

Yardımcı maddeler:

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTIK FORM

Kapsül

Beyaz renkte toz içeren, 2 numara beyaz renkte kapsül

4. KLİNIK ÖZELLIKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

Antibakteriyel. Duyarlı gram-pozitif organizmalar, stafilokoklar (penisilinaz üreten veya üretmeyen), streptokoklar

(Streptococcus faecalis

hariç) ve pnömokokların neden olduğuciddi enfeksiyonlar. Duyarlı anaerobik patojenlerin neden olduğu ciddi enfeksiyonlarda daendikedir.

Klindamisin, kan/beyin bariyerini terapötik olarak etkili olabilecek şekilde geçmez.

4.2 Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler


Orta derecede ciddi enfeksiyonlarda her 6 saatte bir 150-300 mg, ciddi enfeksiyonlarda her 6 saatte bir 300-450 mg.

Uygulama şekli:

Ağızdan alınır. KLİTOPSİN kapsül, her zaman bir bardak suyla alınmalıdır. KLİTOPSİN'in absorpsiyonu, gıda mevcudiyeti ile önemli ölçüde değişmez.

Özel popülasyonlara ilikin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/karaciğer hastalığı olanlarda klindamisin dozunun ayarlanması gerekli değildir.

Not: Beta-hemolitik streptokok enfeksiyonu vakalarında, sonradan görülebilecek romatizmal ateş veya glomerülonefrit olasılığını azaltmak için KLİTOPSİN kapsül ile tedaviye en az 10gün devam edilmelidir.

Pediyatrik popülasyon:

KLİTOPSİN kapsül, sadece kapsül yutabilen çocuklar için kullanılmalıdır.

Klindamisin, obeziteden bağımsız olarak toplam vücut ağırlığına göre dozlanmalıdır.

Enfeksiyonun ciddiyetine göre, her 6 saatte bir olmak üzere 12 - 25 mg/kg/gün uygulanır.

Kapsülün bütün olarak kullanımı gerekli olan mg/kg/gün dozunu sağlayabilmek için uygun olmayabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Klindamisin hidroklorür uygulamasından sonra yarı ömür, dağılım ve klerens hacmi ile emilim derecesi artan yaşla birlikte değişmez. Klinik çalışmalardan elde edilen verilerin analizi,toksisitede yaşa bağlı herhangi bir artış ortaya koymamıştır. Bu nedenle, yaşlı hastalarda dozajgereksinimleri yalnızca yaşa bağlı olarak belirlenmemelidir.

4.3. Kontrendikasyonlar

KLİTOPSİN, klindamisin ya da linkomisin ya da yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir (bkz. Bölüm 6.1).

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Uyarılar


Klindamisin tedavisi sırasında sistemik semptomlar ve eozinofili ile seyreden ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonu (DRESS), Stevens-Johnson sendromu (SJS), toksik epidermal nekroliz(TEN) ve akut generalize ekzantematöz püstülozis (AGEP) gibi şiddetli deri reaksiyonlarıdahil, şiddetli hipersensitivite reaksiyonları raporlanmıştır. Bir aşırı duyarlılık veya ciddi ciltreaksiyonu ortaya çıkarsa, klindamisin kesilmeli ve uygun tedavi başlanmalıdır (bkz. Bölüm

4.3 ve 4.8).

Klindamisin yalnızca ciddi enfeksiyonların tedavisinde kullanılmalıdır. Klindamisin uygulaması sırasında ve hatta uygulamadan 2-3 hafta sonra, kolit vakaları bildirildiğinden,klindamisin uygularken enfeksiyonun türü ve potansiyel ishal tehlikesi göz önündebulundurulmalıdır.

Çalışmalar, klostridyanın (özellikle

Clostridium difficile)in vitro

toksijenikklostridyumun vankomisine duyarlı olduğunu da göstermektedir. Oral yoldan 7-10 günboyunca günde dört defa 125-500 mg dozlarında kullanılan vankomisin tedavisinde,dışkılardan toksinin hızlı bir şekilde kaybolduğu ve aynı zamanda diyarede de klinik iyileşmeolduğu görülmüştür (Hastaya vankomisine ek olarak kolestiramin verildiği durumlarda,uygulama zamanlarının ayrı olduğu düşünülmelidir).

Kolit, hafif, sulu ishale, şiddetli, kalıcı diyare, lökositoz, ateş, şiddetli karın kramplarına, kan ve mukus geçişiyle ilişkili klinik bir spektruma sahip olan bir hastalıktır. Eğer ilerlerse,peritonit, şok ve toksik megakolona yol açabilir. Bu durum ölümle sonuçlanabilir.

Bu tip belirgin ishalin olduğu durumlarda, klindamisin hemen kesilmelidir. Hastalığın, yaşlı veya zayıflamış hastalarda daha şiddetli seyir izlemesi muhtemeldir. Teşhis genellikle kliniksemptomların tanınmasıyla yapılır, ancak psödomembranöz kolitin endoskopisi ile dedoğrulanabilir. Hastalığın varlığı, seçici ortam üzerinde

Clostridium difficileC. difficile

toksini (leri) için test edilmesi ile daha da doğrulanabilir.

Klindamisin dahil olmak üzere neredeyse tüm antibakteriyel ajanlarla tedavide

Clostridium difficileCdifficile'nm

aşırı büyümesine sebep olunur.

C. difficile,

CDİD gelişimine katkıda bulunan toksin A ve B'yi üretir.

Bu enfeksiyonlar antimikrobiyal tedaviye dirençli olabileceği ve kolektomiye gerek olabileceği için,

C. difficile'nin

hipertoksin üreten suşları artmış morbidite ve mortaliteye neden olur,CDİD, antibiyotik kullanımını takiben diyare ile kendini gösteren tüm hastalardadüşünülmelidir. CDİD'ın antibakteriyel ajanların verilmesinden iki ay sonra ortaya çıktığıbildirildiğinden detaylı medikal öykü alınması önemlidir.

Önlemler


Mide-bağırsak hastalığı hikayesi bulunan, özellikle kolit geçirmiş hastalara klindamisin tedavisi uygularken dikkatli olunmalıdır.

Uzun süreli tedavi sırasında periyodik karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri yapılmalıdır. Bu tür izleme, yenidoğanlarda ve bebeklerde de önerilir.

Akut böbrek yetmezliği de dahil olmak üzere nadiren akut böbrek hasarı bildirilmiştir. Önceden böbrek fonksiyon bozukluğu olan veya eşzamanlı nefrotoksik ilaçlar alan hastalarda böbrekfonksiyonunun izlenmesi düşünülmelidir (bkz. Bölüm 4.8).

KLİTOPSİN'in uzun süreli uygulanması, herhangi bir antibiyotikte olduğu gibi, klindamisine dirençli organizmalara bağlı süper enfeksiyona neden olabilir.

Atopik kişilere verilirken dikkatli olunmalıdır.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Klindamisinin, diğer nöromusküler blok yapan ilaçların etkisini güçlendirebilecek nöromusküler blok yapıcı etkiye sahiptir. Bu nedenle bu tür ilaçları kullanan hastalarda dikkatliolunmalıdır.

Vitamin K antagonistleri


Bir vitamin K antagonisti (örneğin varfarin, asenokumarol, fluindion) ile birlikte klindamisin tedavisi alan hastalarda koagülasyon test (PT/INR) sonuçlarında artış ve/veya kanama artışırapor edilmiştir. Bu yüzden, vitamin K antagonisti ile tedavi edilen hastalarda koagülasyonbelirteçleri sık izlenmelidir.

Klindamisinin CYP3A4 ve CYP3A5 inhibitörleri ile birlikte uygulanması

Klindamisin, ağırlıklı olarak CYP3A4 ve daha az ölçüde CYP3A5 tarafından, majör metabolitsülfoksit ve minör metabolit N-demetile metabolize edilir. Bu nedenle CYP3A4 ve CYP3A5inhibitörleri, klindamisinin temizlenmesini azaltabilir ve bu izoenzimlerin indükleyicileriklindamisin atımını arttırabilir. Rifampisin gibi güçlü CYP3A4 indükleyicileri varlığında,etkinlik kaybı için monitörize edilmelidir.

İn vitroÖzel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

KLİTOPSİN ile yapılan çalışmalarda klinik olarak anlamlı farmakokinetik ilaç-ilaç etkileşimi görülmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması tespit edilmemiştir.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik Kategorisi: İlk trimesterde C, ikinci ve üçüncü trimesterde B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Klindamisinin hamile kadınlardaki güvenliliği kanıtlanmadığından, KLİTOPSİN korunma yöntemi uygulamayan kadınlarda dikkatle kullanılmalıdır. KLİTOPSİN kullanan kadınlaruygun bir doğum kontrolü yöntemi uygulamalıdır.

KLİTOPSİN ile tedavi sırasında ve tedaviden 7 gün sonra hastalar oral kontraseptiflere ek olarak diğer kontraseptif önlemleri de (örneğin kondom) kullanmalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvan çalışmalarında maternal toksisite ve embriyofetal toksisite gözlenmiştir (bkz. Bölüm 5.3).

Klindamisin insanlarda plasentaya geçmektedir. Çoklu dozlardan sonra, amniyotik sıvı konsantrasyonları maternal kan konsantrasyonlarının yaklaşık %30'u olarak tespit edilmiştir.Sıçanlarda ve tavşanlarda yapılan oral ve subkutan reprodüktif toksisite çalışmalarında,maternal toksisiteye neden olan dozlar dışında, klindamisin nedeniyle oluşan bozulmuş fertiliteya da fetüse zarar görülmemiştir. Hayvan reprodüksiyon çalışmaları, insan cevapları konusundaher zaman belirleyici değildir.

Gebe kadınlar ile yapılan klinik çalışmalarda, ikinci ve üçüncü trimesterde sistemik olarak uygulanan klindamisin, konjenital abnormalitenin sıklığında artış ile ilişkilendirilmemiştir.

KLİTOPSİN'in gebeliğin ilk trimesterinde kullanımı ile ilgili yeterli ve kontrollü çalışma yoktur. Dolayısıyla, KLİTOPSİN gebelik durumunda sadece kesinlikle gerekli isekullanılmalıdır.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Oral ve parenteral uygulanan klindamisinin anne sütüne <0,5-3,8 pg/ml konsantrasyonlarında geçtiği bildirilmiştir.

Klindamisin, emzirilen bebeğin gastrointestinal florası üzerinde ishal, dışkıda kan veya döküntü gibi yan etkilere neden olma potansiyeline sahiptir. Emziren bir annenin oral veya intravenözklindamisin kullanması gerekiyorsa, bu durum emzirmenin durdurulması için bir nedendeğildir. Ancak alternatif bir ilaç tercih edilebilir. Emzirmenin gelişimsel ve sağlık açısındanyararları ile annenin klindamisine olan klinik ihtiyacı ve klindamisinin ya da temel maternaldurumun bebeğe olası olumsuz etkileri birlikte değerlendirilmelidir.

Üreme yeteneği/ Fertilite:

300 mg/kg/gün doza kadar (mg/m2 bazında erişkin insanda tavsiye edilen en yüksek dozun yaklaşık 1,1 katı) oral olarak tedavi edilen sıçanlarda fertilite testleri sonucunda, üreme veçiftleşme yeteneği üzerinde herhangi bir etkisi olmadığı görülmüştür.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

KLİTOPSİN'in araç veya makine kullanma yeteneği üzerinde etkisi yoktur veya etki ihmal edilebilir düzeydedir.

4.8. İstenmeyen etkiler

KLİTOPSİN ile tedavi edilen hastalarda raporlanan reaksiyonları içeren istenmeyen etkiler aşağıda listelenmiştir.

Klindamisin ile gözlemlenen etkiler genellikle doz veya konsantrasyona bağlıdır.

Sıklık şu şekilde tarif edilmiştir: çok yaygın(> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000),bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.)

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar

Yaygın: Psödomembranöz kolit*#

Bilinmiyor:

Clostridium difficileKan ve lenf sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Agranülositoz*, nötropeni*, trombositopeni*, lökopeni*, eozinofili,

Bağışıklık sistemi hastalıkları

hipersensitivite*, anafilaktik reaksiyon*

Bilinmiyor: Anaflaktik şok*, anaflaktoid reaksiyon*,

Sinir sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Disguzi

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın: Karın ağrısı, ishal Yaygın olmayan: Bulantı, kusmaBilinmiyor: Özofagal ülser* J, özofajit*

Hepato-biliyer hastalıkları

Bilinmiyor: Sarılık*

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Makülopapüler döküntüler, ürtiker

Bilinmiyor: Steven Johnson Sendromu*, toksik epidermal nekroliz*, sistemik semptomlar ve eozinofili ile seyreden ciddi bir ilaç aşırı duyarlılık reaksiyonu (DRESS)*,akut jeneralize ekzantematöz püstülozis(AGEP)*, anjioödem*, eksfoliyatifdermatit, bülloz dermatit*, eritema multiforme, pruritus, morbiliform döküntü*

Böbrek ve idrar hastalıkları

Bilinmiyor: Akut böbrek hasarı*

Araştırmalar

Yaygın: Anormal karaciğer testleri

*Pazarlama sonrası belirlenmiş advers ilaç reaksiyonları J Sadece oral dozaj formlarında geçerli advers ilaç reaksiyonları# bkz. Bölüm 4.4

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi'ne (TÜFAM) bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e- posta:[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda spesifik tedavi gerekli değildir.

Klindamisinin serumdaki biyolojik yarılanma süresi 2,4 saattir. Klindamisin kandan hemodiyaliz ya da periton diyalizi ile kolaylıkla uzaklaştırılamaz.

Alerjik bir reaksiyon görülürse, kortikosteroidler, adrenalin ve antihistaminikler dahil acil tedavi önlemleri uygulanmalıdır.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapotik grup: Makrolidler, Linkozamidler ve Streptograminler/Linkozamidler ATC Kodu: J01FF01

Etki mekanizması


Klindamisin, gram-pozitif aeroblar ve geniş bir anaerobik bakterilere karşı başlıca bakteriyostatik etkiye sahip bir linkozamid antibiyotiktir. Klindamisin, makrolidlere benzerşekilde bakteri ribozomlarının 50S alt birimine bağlanarak, protein sentezini inhibe eder. Temelolarak bakteriyostatik olmakla birlikte, yüksek konsantrasyonlarda duyarlı suşlara karşıbakterisid etki gösterir.

Klindamisin fosfat

in vitroin vivoDirenç

Klindamisine direnç genellikle, temel olan veya indüklenebilir makrolid-linkozamidstreptogramin B (MLSB) direnç tipi aracılığıyla gerçekleşir.

Kırılma noktaları

Minimum inhibitör konsantrasyonları (MİK) kesme noktaları aşağıdaki gibidir:

EUCAST

Staphylococci: duyarlı < 0,25 dirençli> 0,5 Streptococci ABCG ve pneumoniae: duyarlı < 0,5 dirençli> 0,5Gram pozitif anaeroblar: duyarlı < 4 dirençli> 4Gram negatif anaeroblar: < 4 dirençli> 4

PK / PD ilişkisi

Etkinlik, bağlanmamış antibiyotiğin, konsantrasyon-zaman eğrisi alanının, patojen minimum efektif konsantrasyonuna (fAUC / MİK) oranı ile ilgilidir.

Duyarlılık

Kazanılan direncin prevalansı coğrafi olarak ve seçilen türler için zamanla değişebilir. Özellikle ciddi enfeksiyonları tedavi ederken, dirençle ilgili yerel bilgiler istenebilir. Gerekirse, yereldirenç prevalansı en azından bazı enfeksiyon türlerinde ajanın kullanımının sorgulanabilirolması gerektiğinde uzman tavsiyesi alınmalıdır.

Türler

Duyarlı

Gram-pozitif aeroblar

Staphylococcus aureus

*

Staphylococcus epidermidis Streptococcus pneumoniaStreptococcus pyogenesViridans streptococciAnaeroblar

Bacteriodes fragilis grubu


Prevotella (daha önceden Bacteroides melaninogenicus olarak bilinen)


Bifidobacterium spp.


Clostridium perfringens Eubacterium spp.


Fusobacterium spp.


Peptococcus spp.


Peptostreptococcus spp.


Propionibakteri spp.


Veillonella spp.Dirençliler

Clostridia spp.


Enterococci


Enterobacteriaceae


* %50'ye kadar metisiline duyarlı

S. aureus'un,S.aureus'un5.2. Farmakokinetik ÖzelliklerGenel özellikler:

Emilim:


Bir klindamisin hidroklorür dozunun yaklaşık %90'ı gastrointestinal sistemden emilir; 150 mg'lık bir klindamisin dozundan bir saat sonra serum düzeyi 2-3 mcg /ml konsantrasyona, 6saat sonra ortalama 0,70 mcg/ml konsantrasyona ulaşır. 300 ve 600 mg'lık dozlar sonrasındasırasıyla 4 ve 8 mcg /ml pik plazma konsantrasyonları bildirilmiştir. Yemeklerle birliktealınması midede emilimi önemli ölçüde azaltmaz ancak emilim oranını azaltabilir.

Dağılım:


Klindamisin, vücut sıvılarına ve kemikler dahil dokulara yaygın olarak dağılır fakat beyinomurilik sıvısına (CSF) önemli ölçüde ulaşmaz. Plasenta boyunca fetal dolaşımda yayılırve anne sütü içinde görüldüğü bildirilmiştir. Karaciğerde yüksek konsantrasyonlara ulaşır.Lökosit ve makrofajlarda birikir. Dolaşımdaki klindamisinin %90'ından fazlası plazmaproteinlerine bağlanmış olarak bulunur. İnsan karaciğeri ve bağırsak mikrozomlarındaki

invitro

çalışmalar, klindamisinin CYP3A4 tarafından (CYP3A5'ten küçük bir katkı ile) baskınolarak oksitlendiğini ve sülfoksit ve küçük metabolit olan N-demetil metabolitlerinioluşturduğunu göstermiştir. Yarılanma süresi 2-3 saattir, ancak prematüre yenidoğanlarda veşiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda daha uzun olabilir.

Biyotransformasyon:


Klindamisin, tahminen karaciğerde, aktif N-demetil ve sülfoksit metabolitlerine ve bazı inaktif metabolitlerine metabolize olur.

Eliminasyon:


Alınan dozun yaklaşık %10'u idrar, %4'ü feçesle aktif ilaç ya da aktif metabolitler şeklinde, kalanı ise inaktif metabolitler şeklinde atılır. Atılım yavaştır ve birkaç gün sürer. Diyaliz ilekandan etkili bir şekilde uzaklaştırılamaz.

Doğrusallık/Doğrusal olmayan durum:


Klindamisinin serum konsantrasyonu, dozla doğru orantılı olarak yükselir.

Hastalardaki karakteristik özellikler

Özel bir karakteristik özellik yoktur. (bkz. Bölüm 4.4.)

Farmakokinetik ilişki

2 ila 18 yaş arası obez pediyatrik hastalar ve 18 ila 20 yaş arası obez yetişkinler:


2 ila 18 yaş arasındaki obez pediyatrik hastalarda ve 18 ila 20 yaş arası obez yetişkinlerde farmakokinetik verilerin analizi, klindamisin klerensinin ve toplam vücut ağırlığı ile normalizeedilen dağılım hacminin obeziteden bağımsız olarak karşılaştırılabilir olduğunu göstermiştir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Belirtilmemiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Mısır nişastası Talk

Magnezyum stearat

Beyaz opak kapsül (titanyum dioksit, jelatin (sığır kaynaklı))

6.2. Geçimsizlikler

Bilinen herhangi bir geçimsizlik yoktur.

6.3. Raf ömrü

24 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'nin altında oda sıcaklığında saklayınız.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

Alüminyum folyo/PVC blister

Her kapsülde 150 mg klindamisine eşdeğer miktarda klindamisin hidroklorür bulunan 16 kapsüllük blister ambalajlarda.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller 'Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği' ve 'Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Toprak İlaç ve Kimyevi Mad. San. Ve Tic. A.Ş.

Fatih/İstanbul

8. RUHSAT NUMARASI:

166/59

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 02.11.1993 Ruhsat yenileme tarihi: -

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Klitopsin 150 Mg Kapsül

Etken Maddesi: Klindamisin Hidroklorür Monohidrat

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Klitopsin 150 Mg Kapsül - KUB
  • Klitopsin 150 Mg Kapsül - KT
  • Google Reklamları

    İlgili İlaçlar

  • Klitopsin 150 Mg 16 Kapsül
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.