Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Postpill One 1.5 Mg Tablet Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

POSTPILL ONE 1.5 mg tablet

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

Etkin Madde:

Her bir tablet 1.5 mg levonorgestrel içerir.

Yardımcı maddeler:

Laktoz Monohidrat (sığır kaynaklı laktoz) 120 mg

Yardımcı maddeler için 6.1' e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Tablet

Her bir POSTPILL ONE bir tarafı 'J06' oymalı ve diğer tarafı düz, beyaz veya hafif grimsi beyaz arası, yuvarlak, eğri kenarlı, düz yüzeyli bir tablet.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

POSTPILL ONE,

• korunmasız cinsel temasın ardından veya •kontraseptif metodun etki göstermediği durumlarda,

o kondom yırtılması, o oral kontraseptif alımının unutulması,o spiralin çıkarılması,o diaframın yerinden çıkması,o koitus interruptus metodunun hatalı uygulanması,

o ısı ölçüm yöntemiyle yapılan korunmalarda fertil döneme rastlayan ilişkiler ilişkiden sonraki 72 saat içinde acil kontrasepsiyon amacıyla kullanılır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

Uygulama şekli:

Oral olarak kullanılır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Tek tablet korunulmamış cinsel temastan sonra 72 saatlik (3 gün) bir süreyi aşmaksızın, mümkün olduğunca erken, tercihen ilk 12 saat içerisinde alınmalıdır (bkz. Bölüm5.1).

Tabletin alınmasından sonraki 3 saat içinde kusma olursa, derhal bir tablet daha alınmalıdır. Son 4 hafta boyunca enzim indükleyici ilaç kullanan ve acil kontrasepsiyona ihtiyaç duyankadınlara, hormonal olmayan bir acil konrasepsiyon önerilmelidir (Ör. Cu- RİA kullanılmasıveya Cu-RİA'yı kullanamayan/kullanmak istemeyen kadınlar için levonorgestrelin çift dozuygulanması (ör: 2 tabletin birlikte alınması) (bkz. Bölüm 4.5).

POSTPILL ONE kanamanın sonlanması beklenmeksizin menstruel siklusun herhangi bir anında kullanılabilir.

POSTPILL ONE kullandıktan sonra, bir sonraki menstrüel periyoda kadar bir lokal kontraseptif yöntem (kondom, spermisid, ya da servikal başlık) kullanılması önerilir.POSTPILL ONE kullanımı düzenli hormonal kontrasepsiyona devam edilmesi ile birkontrendikasyon oluşturmaz.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Karaciğer yetmezliği

Ağır hepatik yetmezlikte kullanımı önerilmez

Böbrek yetmezliği

Dozaj ayarlaması gerekli değildir.

Pediyatrik popülasyon:

POSTPILL ONE'nin endikasyonları arasında ergenlik öncesi yaştaki çocuklar için uygun kullanım yoktur.

POSTPILL ONE'nin çocuklarda kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Bu popülasyonda kullanımı endike değildir.

4.3. Kontrendikasyonlar

Etkin madde levonorgestrele veya Bölüm 6.1'de listelenen yardımcı maddelerin herhangi birine karşı aşırı duyarlılık öyküsü olduğu durumlarda ve gebelikte kullanılmamalıdır.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Acil kontrasepsiyon

ara sıra

kullanılan bir yöntemdir. Hiçbir durumda düzenli bir kontraseptif yöntemin yerini almamalıdır.

Acil kontrasepsiyon, özellikle korunmasız cinsel ilişkinin zamanı hakkında bir belirsizlik olduğu durumda, gebeliği her zaman önlemez. Aynı menstrüel siklusta, 72 saatten dahaönce korunmasız bir cinsel ilişki varsa, gebe kalma gerçekleşebilir. Bu durumda, ikincicinsel ilişkiden sonra POSTPILL ONE ile tedavi gebeliği önlemede etkisiz kalabilir.Şüphe durumunda (menstrüel siklusun 5 günden daha uzun süre gecikmesi veya beklenenmenstrüel siklus tarihinde anormal kanama, gebelik belirtileri), bir gebelik testi yaparakgebeliğin olmadığının kontrol edilmesi gerekir.


POSTPILL ONE ile tedaviden sonra gebelik oluşursa bir ektopik gebelik olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. POSTPILL ONE ovülasyonu ve fertilizasyonu önlediğinden,ektopik gebeliğin mutlak riski muhtemelen düşük olacaktır. Uterin kanama olmasına rağmenektopik gebelik devam edebilir. Bu yüzden, ektopik gebelik yönünden riskli hastalarda (dahaönce salpinjit veya ektopik gebelik öyküsü olanlar) POSTPILL ONE önerilmemektedir.

Şiddetli siklus bozukluğu olan hastalarda POSTPILL ONE önerilmemektedir.

Crohn hastalığı gibi şiddetli malabsorbsiyon sendromları POSTPILL ONE'nin etkinliğini bozabilir.

POSTPILL ONE alımından sonra, tromboemboli vakaları bildirilmiştir. Geçmişinde diğer tromboembolik risk faktörleri (özellikle trombofiliyi düşündürten kişisel ya da aileselgeçmiş) bulunan kadınlarda bir tromboembolik bir olayın meydana gelme olasılığı gözönünde bulundurulmalıdır.

Vücut ağırlığının veya vücut kitle indeksinin (VKİ) artmasıyla POSTPILL ONE'nin etkinliğinin azalabileceğini gösteren sınırlı ve kesin olmayan veriler vardır (bkz. Bölüm5.1).Tüm kadınlarda, kadının kilosuna veya VKİ'ne bakılmaksızın, acil kontraseptifkorunmasız cinsel temastan sonra mümkün olan en kısa zamanda alınması gerekir.

Acil kontrasepsiyon kullanımı cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı gerekli önlemlerin yerini tutmaz.

POSTPILL ONE ve ulipristal asetat içeren ilaçların birlikte kullanımı önerilmemektedir (bkz. Bölüm 4.5).

POSTPILL ONE alımından sonra, menstrüel sikluslar genellikle normal düzeydedir ve beklenen tarihte gerçekleşir. Bazen beklenenden birkaç gün önce veya sonra oluşabilir.Düzenli bir kontrasepsiyon yönteminin başlatılması veya adapte edilmesi için tıbbi bir vizitönerilmektedir. Düzenli hormonal kontrasepsiyondan sonra POSTPILL ONE kullanımınıtakiben sonraki ilaçsız periyotta menstrüel siklusun olmaması durumunda, gebelik olasılığıekarte edilmelidir.

Hasta için yüksek hormon yükü ve şiddetli siklus bozuklukları olasılığı nedeniyle, bir menstrüel siklusta tekrarlanan uygulamalar önerilmemektedir. Acil kontrasepsiyonuygulamasına tekrar tekrar başvuran kadınlara, uzun süreli doğum kontrol yöntemlerinidüşünmeleri önerilmelidir.

NORLEVO laktoz monohidrat içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktaz eksikliği veya glukoz-galaktoz malabsorpsiyonu problemleri olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

Levonorgestrelin metabolizması, karaciğer enzimlerini indükleyen ilaçlarla (esas olarak CYP3A4 enzim indükleyiciler) birlikte kullanılması durumunda artar. Efavirenz ile birliktekullanıldığında levonorgestrel plazma seviyelerinde (AUC) yaklaşık %50 düşüş olduğusaptanmıştır.

Levonorgestrelin plazma düzeylerini benzer şekilde azaltma kapasitesine sahip olduğundan şüphelenilen ilaçlar; barbitüratlar (pirimidon dahil), fenitoin, karbamazepin,

Hypericumperforatum

(St. John's wort) içeren bitkisel ilaçlar, rifampisin, ritonavir, rifabutin,griseofulvin'dir.

Son 4 hafta boyunca enzim indükleyici ilaç kullanan ve acil kontrasepsiyona ihtiyaç duyan kadınlarda, hormonal olmayan bir acil konrasepsiyonun (ör: Cu-RİA) kullanımıdüşünülmelidir. Cu-RİA kullanamayan veya kullanmak istemeyen kadınlar için çift dozlevonorgestrel almak (yani korunmasız cinsel ilişkiden sonraki 72 saat içinde 3000 mcg) birseçenektir, ancak bu spesifik kombinasyon (bir enzim indükleyicisinin eşzamanlı kullanımısırasında çift doz levonorgestrel) ile ilgili çalışma yapılmamıştır.

Ulipristal asetat, bir progesteron reseptör modülatörü olup, levonorgestrelin progestasyonel etkinliği ile etkileşebilir. Bu nedenle, levonorgestrel ile ulipristal asetat içeren ilaçlarınbirlikte kullanımı önerilmemektedir.

Levonorgestrel içeren ilaçlar, siklosporin metabolizmasının muhtemel inhibisyonundan dolayı siklosporin toksisitesi riskini artırabilmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlarda etkileşim çalışmaları ile ilgili bilgiye rastlanmamıştır.

Pediyatrik popülasyon

Pediatrik popülasyonlarda etkileşim çalışmaları ile ilgili bilgiye rastlanmamıştır.

4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi X' tir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrolü uygulamak zorundadırlar.

Gebelik dönemi

POSTPILL ONE önceden oluşmuş gebelik durumunda endike değildir.

POSTPILL ONE var olan gebeliği sonlandırmaz.

POSTPILL ONE uygulamasının başarısızlığı sonucu oluşan ve devam eden bir gebelik durumunda, epidemiyolojik çalışmalar progestinlerin fetüs üzerine malformatif bir etkisiolmadığını göstermektedir (bkz. Bölüm 5.3).

1.5 mg'dan daha yüksek levonorgestrel dozları alınmasının doğacak çocuk için sonuçlarıhakkında herhangi bir bilgi mevcut değildir.

POSTPILL ONE gebelik döneminde kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3).

Laktasyon dönemi

Levonorgestrel anne sütüne geçmektedir.

Emziren annenin POSTPILL ONE tableti emzirmenin hemen ardından alması ve tablet alımını takiben en az 8 saat boyunca emzirmeye ara verilmesi bebeğin levonorgestrelepotansiyel maruziyetini azaltabilir.

Üreme yeteneği / Fertilite

POSTPILL ONE ile acil kontrasepsiyon tedavisini takiben fertilitede hızlı bir geri dönüş olasıdır, bu yüzden gebelikten korunmak için POSTPILL ONE kullanımını takiben mümkünolan en kısa süre içinde düzenli bir kontrasepsiyona devam edilmeli veya başlanmalıdır.

Klinik çalışmalarda, insanlarda levonorgestrel kullanımı sonrası fertilite üzerinde herhangi bir etki gözlenmemiştir. Benzer şekilde klinik olmayan çalışmalar hayvanlarda herhangi biradvers etki göstermemiştir (bkz. Bölüm 5.3).

4.7 Araç ve makine kullanma yeteneği üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı becerileri üzerindeki etkisi konusunda yapılmış hiçbir çalışma bulunmamaktadır. Bununla birlikte, yorgunluk veya baş dönmesi hissederseniz, araç ya damakine kullanımından kaçınmalısınız.

4.8 İstenmeyen etkiler

İstenmeyen olaylar aşağıda sistem organ sınıfına (MedDRA) göre listelenmiştir. Sıklıklar su şekilde tanımlanmıştır:

Çok yaygın (>1/10), yaygın (> 1/100, < 1/10), yaygın olmayan (> 1/1000, < 1/100), seyrek (>1/10.000, < 1/1000), çok seyrek (< 1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor).

Aşağıdaki tabloda, POSTPİLL ONE 1,5 mg alan kadınlar ile yapılan klinik çalışmalar* sırasında bildirilmiş yan etkilerin sıklığı yer almaktadır.

Vücut Sistemi

Advers reaksiyonların sıklığı

Çok yaygın (>1/10)

Yaygın (>1/100-1/10)

Sinir sistemi hastalıkları

Baş dönmesi Baş ağrısı


Gastrointestinal hastalıkları

Bulantı Karın ağrısı

İshal1

Kusma

Üreme sistemi hastalıkları ve meme hastalıkları
Uterin ağrı

Memelerde hassasiyet Adetlerde gecikme4Ağır adet kanaması2Kanama1

Dismenore3

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar
Yorgunluk1

* Çalışma 1 (n=544): Contraception, 2002, 66, 269-273

* Çalışma 2 (n=1359): Lancet, 2002, 360:1803-10

* Çalışma 3 (n=m7): Lancet 2010; 375:555-62

* Çalışma 4 (n=840): Obstetrics and Gynecology 2006; 108:1089-1097

1 Çalışma 1'de kaydedilmedi

2 Çalışma 2'de kaydedilmedi

3 Çalışma 1 veya 2'de raporlanmadı

4 Gecikme 7 günden daha uzun süre olarak tanımlandı

Yukarıdaki istenmeyen etkiler genellikle POSTPİLL ONE alındıktan sonraki 48 saat içinde kaybolmaktadır. Memelerde hassasiyet, lekelenme ve düzensiz kanamahastaların yaklaşık %30'unda bildirilmiş olup, gecikebilen sonraki menstrüel siklusakadar sürebilir.

POSTPİLL ONE alımından sonra farinks/yüz ödemi ve kutanöz reaksiyonları gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir.

POSTPİLL ONE'nin pazarlama sonrası döneminde tromboembolik olaylar bildirilmiştir (bkz. Bölüm 4.4).

Şüpheli Advers Reaksiyonların Raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonların raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/ risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)' ne bildirmeleri gerekmektedir. (www.titck.gov.tr; e-posta:

[email protected]:

tel:0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

4.9 Doz aşımı ve tedavisi

Oral kontraseptiflerin yüksek dozlarının akut alımını takiben ciddi yan etkiler bildirilmemiştir.Aşırı doz, bulantıya neden olabilir ve kesilme kanaması oluşabilir. Spesifikantidotu yoktur ve tedavi semptomatik olmalıdır.

5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Sistemik kullanılan hormonal kontraseptifler, Acil kontraseptifler ATC Kodu: G03AD01

Etki Mekanizması

POSTPILL ONE'ın etkin maddesi olan levonorgestrelin başlıca etki mekanizması, lüteinizan hormon (LH) pikinin baskılanması yoluyla ovülasyonun önlenmesi ve/veya geciktirilmesidir.Levonorgestrel, ancak LH miktarındaki artıştan önce uygulandığında, ovülasyon süreciüzerinde etkili olabilmektedir. Levonorgestrel, menstrüel siklusta daha sonraki bir zamandaalındığında acil kontraseptif etki göstermemektedir.

Klinik Etkililik ve Güvenlilik

Klinik çalışmalarda, levonorgestrel kullanımı sonrası önlenen olası gebeliklerin oranı %52'den (Glasier, 2010) %85'e (Von Hertzen, 2002) dek değişmektedir. Korunmasız cinsel ilişkidensonra levonorgestrelin alımı geciktikçe, ilaç etkinliğinin azaldığı görülmektedir.

Yüksek vücut ağırlığı / VKI'nin gebelik önleme etkinliği üzerindeki etkisi hakkında kesin olmayan ve sınırlı veriler vardır. Üç WHO (Dünya Sağlık Örgütü) çalışmasında artan vücutağırlığı/ VKİ ile birlikte ilacın etkinliğinde azalma eğilimi gözlemlenmemiştir (Tablo 1); diğeriki çalışmada (Creinin ve ark., 2006 ve Glasier ve ark., 2010) ise artan vücut ağırlığı veya VKİile birlikte gebelik önleme etkinliğinde bir azalma gözlemlenmiştir (Tablo 2). Ancak bu iki meta-analizde de korunmasız cinsel ilişkiden 72 saat sonra ilaç kullanan (levonorgestrel'in endikasyondışı kullanımı) ve başka korunmasız cinsel ilişkiler de yaşamış olan kadınlar kapsam dışıbırakılmıştır. Obez kadınlarda yapılan farmakokinetik çalışmalar için Bölüm 5.2'ye bakınız.

Tablo 1:

Üç WHO araştırmasını (Von Hertzen ve ark., 1998 ve 2002: Dada ve ark., 2010) kapsayan meta-analiz

VKI (kg/m2)

Düşük kilo 0-18,5

Normal kilo 18,5-25

Fazla kilo 25-30

Obez

>30

Toplam sayı

600

3952

1051

256

Hamilelik sayısı

11

39

6

3

Hamilelik Oranı

%1,83

%0,99

%0,57

%1,17

Güven Aralığı

0,92-3,26

0,70-1,35

0,21-1,24

0,24-3,39

Tablo2:

Creinin ve ark. 2006 ve Glasier ve ark. 2010 araştırmalarını kapsayan meta-analiz

VKI (kg/m2)

Düşük kilo 0-18,5

Normal kilo 18,5-25

Fazla kilo 25-30

Obez

>30

Toplam sayı

64

933

339

212

Hamilelik sayısı

1

9

8

11

Hamilelik Oranı

%1,56

%0,96

%2,36

%5,19

Güven Aralığı

0,04-8,40

0,44-1,82

1,02-4,60

2,62-9,09

Levonorgestrelin, önerilen dozda, kan pıhtılaşma faktörlerinin, lipid ve karbonhidrat mekanizmasının önemli düzeyde bir modifikasyonu indüklemesi beklenmemektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Pediatrik popülasyon:

Yapılan bir prospektif gözlemsel çalışma, levonorgestrel içeren acil kontraseptif tabletler ile 305 kadında yapılan tedavide, totalde % 2.3 başarısızlık oranı ile yedi kadının gebe kaldığınıgöstermiştir.

18 yaş altı kadınlardaki başarısızlık oranı (% 2,6 veya 4/153) ile 18 yaş ve üzeri kadınlardaki (% 2,0 veya 3/152) başarısızlık oranı karşılaştırılabilir düzeydedir.

5.2 Farmakokinetik ÖzelliklerGenel Özellikler

Emilim


Oral olarak uygulanan levonorgestrel 1,5 mg'ın plazma terminal yarılanma ömrü yaklaşık 43 saattir. Levonorgestrelin maksimal plazma konsantrasyonları yaklaşık 40 nmol/litre olup bukonsantrasyonlara 3 saatte ulaşılır.

Dağılım / Biyotransformasyon


Levonorgestrel karaciğerde hidroksillenir ve metabolitleri glukuronid konjugatları olarak atılır.

Eliminasyon


Oral olarak uygulanan levonorgestrelin biyoyararlanımı yaklaşık %100'dür. Levonorgestrel, plazmada SHBG (Seks Hormon Bağlayıcı Globulin)'ye güçlü bir şekilde bağlanır.Levonorgestrel vücuttan böbrek (% 60-80) ve karaciğer (%40-50) yolu ile atılır.

Obez kadınlardaki farmakokinetik


Bir farmakokinetik çalışma, obez kadınlarda (VKİ > 30 kg/m^) toplam levonorgestrel konsantrasyonlarının, normal VKİ'si (< 25 kg/m^) olan kadınlara kıyasla azaldığını (Cmaks veAUC0-24 'te yaklaşık %50 azalma) göstermiştir (Praditpan ve arkadaşları, 2017). Başka birçalışmada ayrıca obez ve normal VKİ'li kadınlar arasında toplam levonorgestrel Cmaks'ındayaklaşık %50 azalma rapor edilirken; obez kadınlarda dozun iki katına çıkarılmasının (3 mg),

1,5 mg levonorgestrel alan normal kadınlarda gözlenenlere benzer plazma konsantrasyonseviyeleri sağladığı görülmüştür (Edelman ve arkadaşları, 2016). Bu verilerin klinik önemibelirsizdir.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik olmayan veriler; güvenilirlik farmakolojisi, tekrarlanan doz toksisitesi, genotoksisite, karsinojenisite potansiyelinin konvansiyonel çalışmaları doğrultusunda insanlar üzerindediğer bölümlerde yer alan bilgilerin ötesinde hiçbir tehlike oluşturmadığını ortaya koymuştur.

Levonorgestrel ile yapılan hayvan deneylerinde, yüksek dozlarda dişi fetuslarda virilizasyon saptanmıştır.

Farelerde yapılan bir klinik öncesi araştırma, levonorgestrel uygulanan yavruların doğurganlığı üzerinde herhangi bir etki göstermemiştir. İmplantasyondan önce ön-embriyogelişimi üzerinde levonorgestrele maruz kalmanın sonucunu araştıran iki çalışma,levonorgestrelin döllenme ve fare ön embriyolarının in vitro büyümesi üzerinde advers biretkiye sahip olmadığını göstermiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1 Yardımcı maddeler listesi

Laktoz monohidrat (sığır kaynaklı laktoz)

Mısır nişastası Patates nişastasıKolloidal silikondioksit TalkMagnezyum stearat

6.2 Geçimsizlikler

Geçerli değildir.

6.3 Raf ömrü

36 ay

6.4 Saklamaya yönelik özel önlemler

POSTPILL ONE 250C' nin altındaki oda sıcaklığında orijinal ambalajı içinde saklanmalıdır. Işıktan uzak tutulmalıdır.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

Bir tablet içeren blister ambalajlarda.

6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHIBI

DKT INTERNATIONAL İstanbul Sağlık Ürünleri İthalat Tic. Ltd. Şti. Talatpaşa Bulvarı No:35 Akgün Apt. Kat:5 Daire:5Alsancak/İZMİR/TÜRKİYE Tel: 0 232 422 26 80Faks: 0 232 422 26 88

8. RUHSAT NUMARASI

2018/32

9. İLK RUHSAT TARIHI/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk Ruhsat Tarihi:Ruhsat Yenileme Tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Postpill One 1.5 Mg Tablet

Etken Maddesi: Levonorgestrel

Pdf olarak göster

Kullanma talimatı ve kısa ürün bilgileri

  • Postpill One 1.5 Mg Tablet - KUB
  • Postpill One 1.5 Mg Tablet - KT
  • Google Reklamları

    Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.