Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Ruconest 2100 U Iv Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır.Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'a bildirmeleribeklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8 Advers Reaksiyonlar nasıl raporlanır?

1. BEŞERI TIBBI URUNUN ADI

RUCONEST 2100 U IV enjeksiyonluk çözelti için toz içeren flakon Steril

2. KALITATIF VE KANTİTATIF BILEŞIM

Etkin madde:

Sulandırılmış her bir flakon 2100 ünite konestat alfa (rhC1INH) içerir. 14 ml enjeksiyonluk su ile sulandırıldıktan sonra oluşan çözelti; ml başına 150 ünite rhC1INH içerir.

Konestat alfa, insan C1 esteraz inhibitörünün (rhC1INH) transgenik tavşan sütünden rekombinant DNA teknolojisiyle elde edilen rekombinant bir analoğudur.

1 ünite rhC1INH aktivitesi, toplanmış 1 ml normal plazmada bulunan C1 esteraz inhibitör aktivitesinin eşdeğeri olarak tanımlanmıştır.

Yardımcı maddeler:

Sükroz............................................................67 mg/ml

Sodyum (sodyum sitrat olarak)......................5.2 mg/ml

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTIK FORM

Enjeksiyonluk çözelti tozu

Toz, beyaz ya da beyazımsı, bütün ya da parçalı kek yapıdadır.

4. KLİNIK ÖZELLIKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

RUCONEST, C1 esteraz inhibitör eksikliğine bağlı olarak herediteranjiyoödemi (HAE) bulunan erişkinlerde, adolesanlarda ve çocuklardaki (2 yaş ve üzeri), akut anjiyoödem ataklarının tedaviedilmesinde endikedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

RUCONEST tedavisine, herediter anjiyoödem tanısında ve tedavisinde deneyimli bir hekimin rehberliği ve gözetimi altında başlanmalıdır.Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinler, adolesanlar ve çocuklar (2 yaş ve üzeri)

-Vücut ağırlığı 84 kg'a kadar olan hastalarBir intravenöz enjeksiyon ile 50 U/kg.

-Vücut ağırlığı 84 kg veya daha fazla olan hastalarBir intravenöz enjeksiyon ile 4200 U (iki flakon).

Olguların çoğunluğunda bir akut anjiyoödem atağını tedavi etmek için tek doz RUCONEST yeterlidir. Klinik yanıtın yetersiz olması durumunda, doktorun takdirine bağlı olarak ek bir doz(4200 U'ye kadar 50 U/kg vücut ağırlığı) uygulanabilir (bölüm 5.1'e bakınız).

- Yetişkinlerde ve adolesanlarda, 120 dakika sonra yeterli cevap alınmazsa ek bir dozuygulanabilir.

- Çocuklarda 60 dakika sonra yeterli cevap alınmazsa ek bir doz uygulanabilir.

24 saat içinde 2 dozdan fazlası uygulanmamalıdır.

Doz hesaplaması


Hastanın vücut ağırlığı belirlenir.

-Vücut ağırlığı 84 kg'a kadar


Vücut ağırlığı 84 kg'a kadar olan hastalarda, aşağıdaki formüle göre uygulanması gereken hacim hesaplanır:

Uygulanacak hacim (ml) = vücut ağırlığı (kg) x 50 (U/kg)/150 (U/ml) = vücut ağırlığı (kg)/3

-Vücut ağırlığı 84 kg veya daha fazla


Vücut ağırlığı 84 kg veya daha fazla olan hastalarda, uygulanması gereken hacim 28 mL'dir ve 4200 U'ya (2 flakon) karşılık gelir.Uygulama şekli:

İntravenöz kullanım içindir.

RUCONEST bir sağlık çalışanı tarafından uygulanmalıdır.

Enjeksiyonun sulandırılması ve gerekli ünite miktarlarının hesaplanması için bölüm 6.6'ya bakınız.

Sulandırılmış çözelti, yaklaşık olarak 5 dakika süren, yavaş bir intravenöz (IV) enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek yetmezliği:

Konestat alfa böbrekler yoluyla atılmadığından, böbrek yetmezliği bulunan hastalarda herhangi bir doz ayarlaması gerekli değildir.Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda RUCONEST ile ilgili klinik deneyim bulunmamaktadır. Karaciğer yetmezliği konestat alfanın plazma yarı ömrünü uzatabilir, ancak klinik bir sorunolduğu düşünülmemektedir. Doz ayarlamasına ilişkin bir öneri yapılamamaktadır.Pediyatrik popülasyon:

RUCONEST pediyatrik hastalarda (2 yaş ve üzeri) erişkinlerle aynı dozda (50 U/kg vücut ağırlığı) kullamlabilir.

RUCONEST'in 2 yaşın altındaki çocuklarda güvenliliği ve etkililiği belirlenmemiştir. Klinik veri mevcut değildir.Geriyatrik popülasyon:

65 yaşın üzerindeki hastalarla ilgili veriler yetersizdir.

65 yaş üzeri hastaların RUCONEST'e farklı yanıt vermesi için makul bir gerekçe yoktur.4.3. Kontrendikasyonlar

• Tavşanlara karşı bilinen ya da kuşkulanılan alerji durumlarında (bölüm 4.4'e bakınız).

• Etkin maddeye veya Bölüm 6.1'de listelenen yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı

duyarlılıkta.4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Konestat alfa transgenik tavşanların sütünden elde edilir ve eser miktarlarda tavşan proteini içerir. RUCONEST ile tedaviye başlamadan önce hastalara, tavşanlara önceden maruz kalma vealerjik reaksiyonu düşündüren belirti ve semptomlar hakkında sorular sorulmalıdır.

Aşırı duyarlılık reaksiyonları gözardı edilemez. Uygulamanın yapıldığı süre boyunca ve sonrasında tüm hastalar aşırı duyarlılığa ilişkin semptomlar için yakından izlenmeli ve dikkatlegözlenmelidir. Hastalar ürtiker plakları, yaygın ürtiker, göğüste sıkışma hissi, hırıltılı solunum(wheezing), hipotansiyon ve anafilaksi gibi aşırı duyarlılık reaksiyonlarının erken belirtilerihakkında bilgilendirilmelidir. Bu semptomlar eğer uygulamadan sonra ortaya çıkarsa hastalarhekimlerini uyarmalıdır.

Anafilaktik reaksiyonların veya şokun ortaya çıkması halinde standart acil tedavi uygulanmalıdır.

İnek sütü ile tavşan sütü arasında çapraz reaksiyon olasılığı bulunmasa da, inek sütüne klinik alerji bulgusuna rastlanmış bir hastada böyle bir çapraz reaksiyon olasılığı dışlanamaz ve hastaRUCONEST uygulamasını takiben aşırı duyarlılık belirti ve semptomları için gözlenmelidir.

Bu tıbbi ürün her 1 ml'sinde 5.2 mg sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır.

Bu tıbbi ürün sukroz içermektedir. Kullanım yolu nedeni ile herhangi bir uyarı gerekmemektedir.

Takip edilebilirlik


Biyolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Diğer tıbbi ürünler ile birlikte kullanımını değerlendiren etkileşim çalışması bulunmamaktadır.

Literatür, doku tipi plazminojen aktivatörü (tPA) ve C1INH ürünleri arasında bir etkileşim olduğunu göstermektedir. Bu nedenle RUCONEST, tPA ile aynı anda uygulanmamalıdır.Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin etkileşim çalışması bulunmamaktadır.Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin etkileşim çalışması bulunmamaktadır.4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi BÇocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar üzerindeki etkisi bilinmemektedir. Hasta hamile kaldığında veya hamilelik kararı aldığında doktorunu bilgilendirmesi gerektiği hususundauyarılmalıdır.Gebelik dönemi

RUCONEST'in gebe kadınlarda kullanılmasına ilişkin bir deneyim yoktur.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir (bkz. kısım 5.3). Bir hayvan çalışmasında üreme sistemi toksitesi gözlenmiştir(bölüm 5.3'e bakınız). Tedaviyi uygulayan hekim tedavinin faydasının olası risklere ağırbastığına karar vermediği sürece gebelik veya emzirme sırasında kullanılması önerilmez.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Tedaviyi sürdüren hekim elde edilecek yararların olası risklerden daha fazla olduğuna karar vermedikçe, RUCONEST'in gebelik sırasında kullanılması önerilmez.Laktasyon dönemi

RUCONEST'in anne sütüne geçip geçmediği ile ilgili çalışmalar yapılmamıştır.

Tedaviyi sürdüren hekim elde edilecek yararların olası risklerden daha fazla olduğuna karar vermemişse, RUCONEST'in emzirme sırasında kullanılması önerilmez.Üreme Yeteneği/Fertilite

RUCONEST'in erkek veya kadın fertilitesi üzerindeki etkilerine ilişkin veriler mevcut değildir.4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

RUCONEST'in bilinen farmakoloji ve advers etki profiline dayanılarak, araç ve makine kullanma yeteneği üzerine etki beklenmemektedir. Bununla birlikte, RUCONEST kullanımınıtakiben baş ağrısı,vertigo ve sersemlik bildirilmiştir; ancak bu durum herediter anjiyoödematağının bir sonucu da olabilir. Baş ağnsı,vertigo ve sersemlik görülmesi halinde hastaların arabaveya makine kullanmamaları istenmelidir.4.8. İstenmeyen Etkiler

Güvenlilik profilinin özeti


RUCONEST ile yürütülen klinik çalışmalarda bir aşırı duyarlılık vakası gözlenmiştir. RUCONEST uygulamasından sonra gözlenen en yayın advers etki bulantıdır.

Advers reaksiyonların tablo halinde listesi


RUCONEST ile akut atak tedavisini takiben herediter anjiyoödem hastalarında yapılan klinik çalışmalardan elde edilen advers reaksiyonlar aşağıda tablo halinde verilmiştir. Adversreaksiyonlar genellikle hafif ila orta şiddette olmuştur. Advers reaksiyonların insidansı, tüm dozgrupları için benzer bulunmuş ve tekrarlanan uygulamalarda artmamıştır.

Advers reaksiyonlar aşağıdaki kategoriler kullanılarak sistem organ sınıfında, sıklık başlıkları altında listelenmiştir:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahminedilemiyor).

Sistem Organ Sınıfı

Advers reaksiyon

Sıklık

Sinir sistemi hastalıkları

Baş ağrısı

Yaygın olmayan

Vertigo

Yaygın olmayan

Hipoestezi

Yaygın olmayan

Sersemlik

Yaygın olmayan

Kulak ve iç kulak hastalıkları

Auriküler şişme

Yaygın olmayan

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları

Boğazda iritasyon

Yaygın olmayan

Gastrointestinal hastalıkları

Bulantı

Yaygın

Diyare

Yaygın olmayan

Abdominal rahatsızlıklar

Yaygın olmayan

Oral parestezi

Yaygın olmayan

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Ürtiker

Yaygın olmayan

Pediyatrik popülasyon


Klinik geliştirme programında, herediter anjiyoödemi olan 37 çocuk ve adolesan (5 ila 17 yaş arası), 124 akut anjiyoödem atağı için tedavi edilmiştir. Çocuklarda ve adolesanlarda adversreaksiyonların sıklığı, türü ve şiddeti erişkinlerdekine benzer bulunmuştur.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanaksağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir(www.titck.gov.tr; e-posta:[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99) tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

Doz aşımı vakası bildirilmemiştir.5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik Özellikler

Farmakoterapötik grup: Herediter Anjiyoödem Tedavisinde Kullanılan İlaçlar ATC Kodu: B06AC04

Plazma proteini C1INH,in vivoolarak kontakt ve kompleman sistemlerinin aktif hale getirilmesinin esas düzenleyicisidir. Herediter anjiyoödem hastalarında, plazma proteini C1INHaçısından heterozigot bir eksiklik vardır. Bunun sonucu olarak bu hastalar, kontakt vekompleman sistemlerin kontrolsüz şekilde aktivasyonundan dolayı, enflamatuvar mediyatörlerinoluşmasından muzdariptir ve bu da, klinik olarak akut anjiyoödem ataklarının ortaya çıkmasınayol açar.

Konestat alfa, rekombinant insan kompleman bileşeni 1 (C1) esteraz inhibitörü (rhC1INH), insan CHNH'ının analoğudur ve insan C1INH için kodlayıcı geni bulunduran transgenik tavşanlarınsütünden elde edilmektedir. Rekombinant formun amino asit dizilimi endojen C1INH ile aynıdır.

C1INH kontakt ve kompleman sistemlerindeki pek çok proteaz üzerinde (hedef proteazlar) inhibitör bir etki sergiler. rhC1INH'ın aşağıdaki hedef proteazlar üzerine etkisiin vitroolarakdeğerlendirilmiştir: aktive C1s, kallikrein, faktör XIIa ve faktör XIa. İnhibisyon kinetiklerinin,plazmadan elde edilmiş insan C1INH'ınkilerle gözlenenle karşılaştırılabilir olduğu bulunmuştur.

Kompleman bileşeni (protein) C4, aktive C1s için bir substrattır. HAE bulunan hastalarda dolaşımdaki C4 düzeyleri düşüktür. Plazmadan-elde edilen C1INH için olduğu gibiRUCONEST'in de C4 üzerine farmakodinamik etkileri, normal aralığın alt sınırı olan 0.7U/ml'den yüksek düzeydeki bir C1INH aktivitesinde, doza-bağımlı bir şekilde, HAE hastalarındakompleman homeostazını yeniden düzeltmektir. HAE hastalarında 50 U/kg dozundaRUCONEST C1INH aktivite düzeyini yaklaşık olarak 2 saat için 0.7 U/ml'den daha yüksek birdüzeye çıkarır (bakınız bölüm 5.2).

RUCONEST'in HAE bulunan erişkin ve adolesan hastalardaki akut anjiyoödem ataklarının tedavisi için kullanıldığındaki etkililiği ve güvenliliği iki çift-kör randomize plasebo kontrollü vedört açık etiketli klinik çalışmada değerlendirilmiştir. Bu klinik çalışmalarda incelenmiş olandozlar hasta başına 2100 U tek bir flakon (18-40 U/kg'a karşılık gelir) ile 50 ve 100 U/kgarasında değişmiştir. Akut anjiyoödem ataklarında bir tedavi olarak RUCONEST'in etkililiği,semptomların rahatlamasına kadar geçen süre ile minimal semptomlara kadar geçen süreninbelirgin şekilde daha kısa olmasıyla ve terapötik başarısızlıklardaki farklılıkla gösterilmiştir.Randomize, kontrollü 2 çalışmada elde edilen sonuçlar (birincil ve ikincil bitim-noktaları)aşağıdaki tabloda görülmektedir:

Çalışma

Tedavi

Rahatlamanın başlamasına kadargeçen süre (dakika)

medyan (%95 CI)

Minimal semptomlara kadar geçen süre (dakika)

medyan (%95 CI)

C1-1205

RCT

100U/kg

n=13

68 (62, 132)

p= 0.001

245 (125, 270)

p= 0.04

50U/kg

n=12

122 (72, 136)

P< 0.001

247 (243, 484)

Salin

n= 13

258(240, 720)

1101 (970, 1494)

C1-1304

RCT

100U/kg

n=16

62 (40, 75)

p= 0.003

480 (243, 723)

p= 0.005

Salin

n= 16

508 (70, 720)

1440 (720, 2885)

Açık etiketli çalışmaların sonuçları yukarıdaki bulgularla tutarlıdır ve anjiyoödem ataklarının tedavisinde RUCONEST'in tekrar tekrar kullanılmasım desteklemektedir.

Randomize kontrollü çalışmalarda RUCONEST ile tedavi edilen 39/41 (%95) hasta 4 saat içinde iyileşme başlangıcına kadar gereken süreye erişmiştir. Açık etiketli bir çalışmada, tek doz 50U/kg ile tedavi edilen 146/151 (%97) atak, 4 saat içinde iyileşme başlangıcına kadar gerekensüreye erişmiştir. 17/168 (%10) atak için fazladan 50 U/kg doz uygulanmıştır.

Pediyatrik popülasyonÇocuklar


HAE hastası 20 çocuk (5 ile 14 yaş arası) açık etiketli bir çalışmada, tek doz 50 U/kg ile tedavi edilen 64/67 (%96) atak, 4 saat içinde iyileşme başlangıcına kadar gereken süreye erişmiştir. 3/73(%4) kriz için fazladan 50 U/kg doz uygulanmıştır.

Adolesanlar


On ergen HAE hastası (13 ile 17 yaş arası) 27 akut anjiyoödem atağı için 50 U/kg ve 7 hasta (16 ile 17 yaş arası) 24 akut anjiyoödem atağı için 2100 U ile tedavi edilmiştir.

Çocuklarda ve adolesanlarda güvenlilik ve etkililik sonuçları erişkinlerdeki ile uyumludur.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Genel Özellikler

Emilim:rhC1INH intravenöz yoldan uygulanmalıdır.

Dağılım:


Dağılımla ilgili herhangi bir resmi çalışma gerçekleştirilmemiştir. Konestat alfanın dağılım hacmi, plazma hacmine benzer şekilde yaklaşık 3 L'dir.

Biyotransformasyon:


Hayvan verilerine göre, konestat alfa karaciğerde reseptör aracılı endositoz ve ardından tam hidroliz/parçalanma yoluyla dolaşımdan temizlenir.

değeri 1.36

Asemptomatik HAE hastalarına RUCONEST (50 U/kg) uygulamasından sonra Cn U/ml bulunmuştur. Konestat alfa'nın eliminasyon yarı ömrü yaklaşık 2 saatti.

Eliminasyon:


Konestat alfa dolaşımdan, reseptörle yönetilen endositozun ardından tam hidroliz/degradasyon (bozunma) ile karaciğer tarafından temizlendiği için atılma yoktur.

Hastalardaki karakteristik özellikler Pediyatrik popülasyonÇocuklar

50 U/kg'lık bir konestat alfa dozu aldıktan sonra, toplam 18/20 çocuğun dozdan sonraki 5. dakika ve/veya 2-4. saatlarde normalin >%70'i (normal aralığın alt sınırı) olan fonksiyonel C1-INHkonsantrasyonları olmuştur. İlk atak için aritmetik ortalama fonksiyonel C1-INH Cmax normalin%123'ü (%62 ila %168 aralığında) ve AUC0-3normalin %171'i (%95 ila %244 aralığı)bulunmuştur.

Bir popülasyon PK modeli, 50 U/kg'lık bir dozun, 2 ila <13 yaşındaki çocukların %96.0'ında ve 2 ila <5 yaşındaki çocukların %90.5'inde normalin >%70'i olan fonksiyonel C1-INHkonsantrasyonlarına ulaşacağını göstermektedir.5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Preklinik veri, aralarında sıçanlar, köpekler, tavşanlar ve sinomolgus maymunlarının bulunduğu çeşitli hayvan türleri üzerinde yapılmış olan güvenlilik farmakolojisi, tekli-doz toksisite, ikihaftalık subkronik toksisite ve lokal tolerans çalışmalarına dayanan klinik-dışı veriler konestatalfanın insanlarda kullanılmasında güvenlilikle ilgili herhangi bir sorun düşündürmemektedir.Genotoksik ve karsinojenik potansiyelin bulunması beklenmemektedir.

Sıçan ve tavşanlardaki embriyofetal çalışmalar: Çiftleştirilmiş sıçanlara ve tavşanlara günlük tek doz taşıyıcı (vehicle) veya 625 U/kg/konestat alfa uygulaması intravenöz yoldan verilmiştir.Sıçanlarda yapılan çalışmada konestat alfa veya kontrol grubunda malforme fetüsgözlenmemiştir. Bir tavşan embriyo toksitesi çalışmasında, fetal kalp damarı kusurlarınıninsidansında, konestat alfa uygulanan hayvanlarda bir artış gözlenmiştir (tedavi grubunda 1.12,tarihsel kontrollerde 0.03).

6.FARMASOTIK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

- Sükroz

- S odyum sitrat (E331)

- Sitrik asit (E330)6.2. Geçimsizlikler

bu tıbbi ürün aynı enjeksiyonda diğer tıbbi

Geçimlilikle ilgili çalışmalar bulunmadığından, ürünlerle karıştırılmamalıdır.

36 aySulandırılmış solüsyonlar:

Sulandırılmış ürün 5°C-25°C arasında saklamak koşulu ile derhal veya 8 saat içinde kullanılmalıdır.6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'nin altında dondurmadan saklayınız.

Işıktan korumak için, orijinal ambalaj içinde saklayınız.

Sulandırılmış tıbbi ürünü saklama koşulları için bakınız bölüm 6.3.6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

RUCONEST 25 ml'lik renksiz, Tip I cam flakon içinde sunulmuştur. Kapak silikonize bir klorobütil lastik tıpa (silikonize klorobutil lastik) ve aluminyum ve renkli plastikten bir geçmekapak mühürden(flip-off seal)oluşur.

Paketin boyutu: 1 karton kutuda 350 mg liyofilize toz içinde 2100 U rhC1INH içeren 1 flakon bulunur.6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller 'Tıbbi Ürünlerin Kontrolü yönetmeliği' ve 'Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü' yönetmeliklerine uygun olarak imha edilmelidir.

Her bir flakon RUCONEST yalnızca tek bir kullanım içindir.

Solüsyonları sulandırmak, birleştirmek ve karıştırmak için aseptik bir teknik kullanılmalıdır.Sulandırma


Her bir flakon RUCONEST'i (2100 U) 14 ml enjeksiyonluk su ile sulandırınız. Toz üzerine ani ve sert etkiyi önlemek için enjeksiyonluk steril suyu yavaşça ekleyiniz ve solüsyonunköpürmesini önlemek için nazikçe karıştırınız. Sulandırılmış solüsyon, 150 U/ml rhC1INH içerirve berrak, renksiz bir solüsyon şeklinde görünür.

Her bir flakondaki sulandırılmış solüsyonu, parçacık içerip içermediği ya da berraklık açısından gözle inceleyiniz. İçinde parçacıklar bulunan ya da tamamen berrak olmayan solüsyonukullanmayınız. Tıbbi ürün hemen kullanılmalıdır (bölüm 6.3'e bakınız).

İmha işlemi için özel bir gereklilik yoktur.7. RUHSAT SAHİBİ

TRPHARM İlaç Sanayi Ticaret AŞ.

Büyükdere Cad. Kanyon Ofis Bloğu. No:185 K:14 34394 Levent-Şişli/İSTANBULTel: 0 212 386 31 52Faks: 0 212 355 13 80

8. RUHSAT NUMARASI2021/426

9. ILK RUHSAT TARTHT/RUHSAT YENILEME TARIHI

İlk ruhsat tarihi: 10.11.2021 Ruhsat yenileme tarihi: -

10. KÜB'ÜN YENILENME TARIHI

İlaç Bilgileri

Ruconest 2100 U Iv Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz İçeren Flakon

Etken Maddesi: Konestat Alfa (rhc1inh)

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.