KISA URUN BILGISI1. BEŞERI TIBBİ ÜRÜNÜN ADI
ANESED-R® 1 mg/10 mL I.V enjeksiyonluk çözelti Steril
2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:
Her bir ampul 1 mg (0,1 mg/mL) flumazenil içerir.
Yardımcı madde(ler):
Disodyum edetat............................1 mg
Sodyum klorür..............................93 mg
Sodyum hidroksit.....................................y.m.
Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.
3. FARMASÖTİK FORM
I.V enjeksiyon için steril çözelti
4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar
ANESED-R benzodiazepinlerin merkezi sedatif etkilerinin tamamen veya kısmen tersine çevrilmesinde endikedir. Bu nedenle, aşağıdaki endikasyonlarda anestezi ve yoğun bakımdakullanılır.
Anestezide:
• Hastanede yatan hastalarda, endüksiyon ve/veya idamesinde benzodiazepinlerinkullanıldığı genel anestezideki hipnosedatif etkilerin sonlandırılması.
• Hem hastanede yatan, hem de ayaktan tedavi gören hastalarda, kısa tanısal ve terapötikişlemlerde kullanılan benzodiazepinlerin sedasyonunun tersine çevrilmesi.
• 1 yaşından büyük çocuklarda benzodiazepinlerin neden olduğu bilinçli sedasyonun tersineçevrilmesi için.
Yoğun bakımda:
• Spontan solunumu geri kazanmak için benzodiazepinlerin merkezi etkilerinin spesifikolarak tersine çevrilmesi için.
• Benzodiazepinin tek başına veya başlıca kullanımındaki zehirlenme veya aşırı doz tanı vetedavisi için (Bkz. Bölüm 4.4).
4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:
Yetişkinler:
Anestezide:
Önerilen başlangıç dozu 15 saniyede i.v. olarak uygulanan 0,2 mg'dır. Eğer 60 saniye içerisinde istenilen bilinç açıklığına ulaşılamazsa, 0,1 mg'lık ikinci bir doz enjekte edilebilir ve gerektiğidurumlarda, toplam doz 1 mg'ı aşmamak kaydıyla, bu işlem 60 saniyede bir tekrarlanabilir.Genellikle uygulanan doz 0,3-0,6 mg'dır fakat uygulanan benzodiazepin ve hasta özelliğinebağlı değişkenlik gösterebilir.
Yoğun bakımda:
Önerilen başlangıç dozu i.v olarak uygulanan 0,3 mg'dır. Eğer 60 saniye içerisinde istenilen bilinç açıklığına ulaşılamazsa, hasta uyanıncaya ya da toplam doz 2 mg'a ulaşıncaya kadar 0,1mg'lık ilave ANESED-R enjeksiyonu uygulanabilir ve 60 saniyelik aralıklarla devam edilebilir.
Eğer uyku hali tekrar ortaya çıkarsa, ikinci bir ANESED-R bolus enjeksiyonu uygulanabilir. Saatte 0,1-0,4 mg i.v. infüzyon olarak uygulanabilir.
İnfüzyon dozu ve hızı, istenilen uyanıklık derecesine göre her hasta için ayrı ayrı ayarlanmalıdır.
Yinelenen ANESED-R dozları sonrasında bilinç düzeyinde ya da solunum fonksiyonlarında önemli bir düzelme sağlanamazsa, benzodiazepinlere bağlı olmayan bir etiyolojidüşünülmelidir.
Sedasyonun yeniden meydana gelip gelmediğini doğrulamak için her 6 saatte bir infüzyon kesilmelidir.
Yoğun bakım ünitesinde yüksek dozlarda benzodiazepin ile uzun süre tedavi edilen hastalarda yoksunluk semptomlarından kaçınmak için, ANESED-R dozu her hasta için ayrı ayrı titreedilmeli ve enjeksiyon yavaşça uygulanmalıdır (Bkz. Bölüm 4.4).
Uygulama şekli:
ANESED-R, bir anestezist ya da anesteziyoloji deneyimi olan bir hekim tarafından sadece intravenöz olarak uygulanmalıdır.
ANESED-R infüzyon olarak uygulanabilir (Bkz. Bölüm 6.6). Suda %5 dekstroz, laktatlı Ringer ve normal salin çözeltileri ile geçimlidir.
Flumazenil diğer resüsitatif önlemlerle birlikte kullanılabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek / Karaciğer yetmezliği:
Flumazenil esas olarak karaciğerde metabolize olduğundan, karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dozun dikkatli titrasyonu önerilir. Böbrek yetmezliği olan hastalarda dozayarlamasına gerek yoktur.
Pediyatrik popülasyon:
1 yaşın üzerindeki çocuklar:
Bir yaşın üzerindeki çocuklarda benzodiazepinlerle indüklenen bilinçli sedasyonun geri döndürülmesi için, önerilen başlangıç dozu 15 saniye içinde i.v. olarak 0,01 mg/kg (0,2 mg'akadar) uygulamasıdır. Ek olarak 45 saniye bekledikten sonra istenen bilinç düzeyisağlanamamışsa, ilave 0,01 mg/kg'lık (0,2 mg^'a kadar) enjeksiyonlar verilebilir ve gerektiğinde
Buİ7elg67güvenh elektromk imza ile imzalanmıştır/
Belge Dtmaksimümı iotaİ2dfflKr0y05mg/ıkg 3v®ywykmg'a (haffigisirdüşükse)tfcadar\60risaq^^ikar-al<^klarta
(maksimum 4 kez) tekrarlanabilir. Doz hastanın cevabına göre ayarlanmalıdır. Yeniden sedasyon için çocuklara flumazenilin tekrarlanan uygulamasının güvenliliği ve etkililiğihakkında veri mevcut değildir.
1 yaşın altındaki çocuklar:
1 yaşın altındaki çocuklarda flumazenil kullanımı hakkında yeterli veri yoktur. Bu nedenle, 1 yaşından küçük çocuklara ANESED-R sadece potansiyel yararlar olası riske ağır bastığındauygulanmalıdır.
Geriyatrik popülasyon:
Yaşlı hastalarda flumazenil kullanımı ile ilgili verilerin yokluğunda, bu popülasyonun genellikle tıbbi ürünlerin etkilerine karşı daha duyarlı olduğu ve dikkatle tedavi edilmesigerektiği unutulmamalıdır.
4.3. Kontrendikasyonlar
• Flumazenil veya ilacın içerdiği diğer yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırıduyarlılığı olduğu bilinen hastalarda (Bkz. Bölüm 6.1).
• Kafa içi basıncı kontrolü veya status epileptikus gibi hayatı tehdit edici potansiyeldurumların kontrolü için benzodiazepin verilmiş olan hastalarda ANESED-Rkontrendikedir.
4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri
Çocuklarda bilinçli sedasyonun tersine çevrilmesi dışında başka endikasyonlar için
kullanılması ile ilgili kontrollü bir çalışma olmadığı için önerilmemektedir. Yeterli veri elde
edilene kadar ANESED-R, sadece potansiyel yararlar olası risklerden (özellikle kazara aşırı doz
durumunda) ağır bastığında 1 yaşın altındaki çocuklara uygulanmalıdır.
• Karaciğer yetmezliği olan hastalarda eliminasyon gecikebilir.
• Hasta, kullanılan benzodiazepinin dozuna ve etki süresine (EKG, nabız, oksimetre, hastauyanıklığı ve kalp hızı, solunum hızı ve kan basıncı gibi diğer hayati belirtiler) göre yeterlibir süre boyunca izlenmelidir.
• ANESED-R'nin antagonistik etkisi benzodiazepinlere özgüdür; bu nedenle, 'uyanmama'başka maddelerden kaynaklanıyorsa bir etki beklenemez.
• Ameliyat sonunda anesteziyolojide kullanıldığında, periferik kas gevşeticilerin etkileritamamen geçinceye kadar ANESED-R verilmemelidir.
• Flumazenilin etkisi genellikle benzodiazepinlerden daha kısa olduğundan ve sedasyontekrarlayabileceği için, hasta tercihen yoğun bakım ünitesindeyken ANESED-R'nin etkisiyok olana kadar yakından izlenmelidir.
• Yüksek riskli hastalarda, benzodiazepin kaynaklı sedasyonun faydaları hızlı uyanmarisklerine karşı tartılmalıdır. Hastalarda (örneğin kalp problemleri olan) belirli bir sedasyonseviyesinin korunması tamamen uyanık olmasına tercih edilebilir.
• ANESED-R'nin hızlı enjeksiyonundan kaçınılmalıdır. ANESED-R uygulamasından öncekihaftalar içinde herhangi bir zamanda sona eren yüksek doz ve/veya uzun sürelibenzodiazepinlere maruz kalan hastalarda, 1 mg'a eşit veya daha yüksek dozların hızlı
enjeksiyonu, çarpıntı, ajitasyon, anksiyete, duygusal değişkenlik, hafif konfüzyon ve duyusal bozulmalar dahil olmak üzere yoksunluk semptomlarına yol açmıştır.
• Preoperatif anksiyete olan veya kronik ya da epizodik anksiyete öyküsü olan hastalardaANESED-R dozu dikkatlice ayarlanmalıdır.
• Majör cerrahiden sonra postoperatif ağrı dikkate alınmalıdır ve hastayı hafif sedasyondatutmak tercih edilebilir.
• Uzun süre yüksek dozlarda benzodiazepin ile tedavi edilen hastalarda, ANESED-Rkullanımının avantajları, yoksunluk belirtileri riskine karşı tartılmalıdır. Dikkatli dozlamayarağmen yoksunluk belirtileri ortaya çıkarsa, benzodiazepinler her bir kişi için titre edilendüşük dozlarda (diazepam veya midazolam) yavaş intravenöz enjeksiyonla verilmelidir.
• Resedasyon ve solunum depresyonu potansiyeli nedeniyle, daha önce midazolam ileyatıştırılmış çocuklar ANESED-R uygulamasından sonra en az 2 saat boyunca izlenmelidir.Diğer sakinleştirici benzodiazepinlerde, izleme süresi beklenen süreye göre ayarlanmalıdır.
• Uzun süre benzodiazepin ile tedavi edilen epilepsili hastalarda antagonistin kullanılmasıönerilmez. Flumazenilin bazı intrinsik anti-epileptik etkileri olsa da, ani antagonize edicietkisi epilepsili hastalarda konvülsiyonlara neden olabilir.
• Benzodiazepinlerin etkilerini tersine çevirmek için ANESED-R alan şiddetli beyin hasarı(ve/veya kararsız kafa içi basıncı) olan hastalarda, artan kafa içi basıncı gelişebilir.
• Karma ilaç doz aşımı vakalarında ANESED-R kullanırken özellikle dikkatli olunmalıdır.Özellikle benzodiazepinler ve siklik antidepresanlar ile zehirlenme durumunda, buantidepresanların neden olduğu, ancak benzodiazepin ile birlikte uygulamayla daha zorortaya çıkan, konvülsiyonlar ve kardiyak aritmiler gibi belirli toksik etkiler, flumazeniluygulamasıyla alevlenir.
• Benzodiazepin etkilerinin tersine çevrilmesi için ANESED-R alan hastalar, kullanılanbenzodiazepinin dozuna ve etki süresine bağlı olarak uygun bir süre için resedasyon,solunum depresyonu veya diğer rezidüel benzodiazepin etkileri açısından izlenmelidir.Altta yatan karaciğer yetmezliği olan hastalar yukarıda bahsedilen gecikmiş etkileryaşayabileceğinden, daha uzun bir gözlem süresi gerekebilir.
• ANESED-R, benzodiazepin bağımlılığının tedavisi veya uzun süreli benzodiazepinyoksunluğu sendromlarının tedavisi için önerilmez.
• Panik bozukluğu öyküsü olan hastalarda flumazenil kullanımından sonra panik atakbildirilmiştir.
ANESED-R, alkolizm ve diğer ilaç bağımlılığı olan hastalarda, benzodiazepin toleransının ve
bağımlılığının artması nedeniyle dikkatli kullanılmalıdır.
ANESED-R, her 10 ml'lik ampulde 1,61 mmol (37 mg) sodyum ihtiva eder. Bu durum,
kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.
4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri
Flumazenil reseptör düzeyinde kompetitif etkileşimle benzodiazepinlerin merkezi etkilerini tersine çevirir. Benzodiazepin agonisti olmayan ancak benzodiazepin reseptörü üzerinden etkigösteren zopiklon, triazolopiridazin ve diğerleri de flumazenil ile antagonize edilir. Diğer
BelgeilaçlWfflEffi^4ii®Ö5ğdteffl'öl'k©ifgf''iö^fkM-S'iBir
sistemi depresanları ile etkileşim gözlenmemiştir. Eş zamanlı olarak alınan diğer psikotropik tıbbi ürünlerin (özellikle trisiklik antidepresanlar) toksik etkileri benzodiazepin etkisininazalmasıyla artabileceğinden, kazara aşırı doz durumunda flumazenil kullanılırken özellikledikkat edilmelidir. Benzodiazepinler midazolam, flunitrazepam ve lormetazepam ilekombinasyon halinde iken flumazenil farmakokinetiğinde herhangi bir değişiklikgözlenmemiştir. Flumazenil, bu benzodiazepinlerin farmakokinetiğini etkilemez. Etanol ileflumazenil arasında herhangi bir farmakokinetik etkileşim yoktur.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler
Herhangi bir etkileşim çalışması bulunmamaktadır.
Pediyatrik popülasyon
Herhangi bir etkileşim çalışması bulunmamaktadır.
4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye
Gebelik kategorisi: C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
İnsanlara yönelik risk bilinmemektedir.
Gebelik dönemi
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (Bkz. Bölüm5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
ANESED-R, gebelik sırasında yalnızca hasta için yarar fetüs için potansiyel risklerden ağır bastığı durumlarda kullanılmalıdır.
Laktasyon dönemi
Flumazenilin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, emzirme döneminde ANESED-R kullanıldığında emzirmeye 24 saat ara verilmelidir.
Üreme yeteneği / Fertilite
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar embriyo toksisitesi veya teratojenisite kanıtı göstermese de, hamilelik sırasında flumazenil kaynaklı olası risk insanlar için belirlenmemiştir (Bkz.Bölüm 5.3).
4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Benzodiazepin sedasyonunun etkilerini tersine çevirmek için MAZENİL alan hastalar, benzodiazepin etkisi geri dönebileceğinden, en az 24 saat boyunca araç ve makinekullanmamaları veya fiziksel ya da zihinsel efor gerektiren diğer aktivitelere katılmamalarıkonusunda uyarılmalıdır.
4.8. İstenmeyen etkiler
Flumazenil ile ilişkili herhangi bir yan etki genellikle özel tedaviye gerek kalmadan hızla
azalmaktadır
. Flumazenilin yan etkileri organ ve sistemler sınıflaması ve sıklığına göreaşağıda listelenmiştir. Sıklık dereceleri şu şekilde tanımlanmıştır:
Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1,000 ila <1/100); seyrek (>1/10,000 ila <1/1,000); çok seyrek (<1/10,000), bilinmiyor (eldeki veriler ile hareketedilemiyor)
Bağışıklık sistemi hastalıkları
Yaygın: Alerjik reaksiyonlar
Seyrek: Ciddi hipersensitivite reaksiyonları (anafilaksi dahil)
Psikiyatrik hastalıkları:
Yaygın: Anksiyete*, duygusal değişkenlik, insomnia, somnolans Yaygın olmayan: Korku
Bilinmiyor: Flumazenil uygulamasından önceki haftalar içinde herhangi bir zamanda sonlanan yüksek dozda ve/veya uzun süreli benzodiazepin maruziyeti olan hastalarda 1 mg veya dahafazla dozun hızlı enjeksiyonunu takiben yoksunluk belirtileri (ör. ajitasyon, anksiyete, duygusaldeğişkenlik, konfüzyon, duyusal bozulmalar, taşikardi, baş dönmesi, terleme) (Bkz. Bölüm4.4); panik ataklar (panik reaksiyon öyküsü olan hastalarda); anormal ağlama, ajitasyon, agresifreaksiyonlar (çocuklarda yan etki profili genellikle yetişkinlere benzemektedir. Flumazenilbilinçli sedasyonun tersine çevrilmesi için kullanıldığında, anormal ağlama, ajitasyon ve agresifreaksiyonlar rapor edilmiştir).
Sinir sistemi hastalıkları:
Yaygın: Vertigo, baş ağrısı, ajitasyon*, tremor, ağız kuruluğu, hiperventilasyon, konuşma bozukluğu, parestezi Yaygın olmayan: Konvülsiyonlar (epilepsi veya şiddetli karaciğeryetmezliği olan hastalarda, özellikle benzodiazepinler ile uzun süreli tedaviden veya birçoktıbbi ürünün kötüye kullanılmasından sonra, bkz. Bölüm 4.4).
Göz hastalıkları:
Yaygın: Diplopi, strabismus, artan lakrimasyon
Kulak ve iç kulak hastalıkları:
Yaygın olmayan: Anormal işitme
Kardiyak hastalıkları:
Yaygın: Çarpıntı*
Yaygın olmayan: Taşikardi ya da bradikardi, ekstrasistol
Vasküler hastalıkları:
Yaygın: Kızarma, hipotansiyon, ortostatik hipotansiyon, geçici artan kan basıncı (uyanma sırasında)
^ Bu belge
Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları
Yaygın olmayan: Dispne, öksürük, burun tıkanıklığı, göğüs ağrısı
Gastrointestinal hastalıkları
Çok yaygın: Mide bulantısı (anestezi boyunca)
Yaygın: Kusma (anestezi boyunca), hıçkırık
Deri ve deri altı doku hastalıkları
Yaygın: Terleme
Genel ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları:
Yaygın: Enjeksiyon bölgesinde ağrı Yaygın olmayan: Titreme
Seyrek: Ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonları (anafilaksi dahil)
*Hızlı enjeksiyondan sonra, genellikle tedavi gerektirmez
Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması:
Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)' ne bildirmeleri gerekmektedir.
Özellikle siklik antidepresanlar ile karma ilaç doz aşımı vakalarında, toksik etkiler (konvülsiyonlar ve kardiyak disritmiler gibi), flumazenil tarafından benzodiazepin etkilerinintersine çevrilmesi ile ortaya çıkabilir. İnsanlarda flumazenil ile akut doz aşımı ile ilgili çoksınırlı deneyim vardır. Flumazenil ile doz aşımı için spesifik bir antidot yoktur. Flumazenil iledoz aşımının tedavisi, hayati belirtilerin takip edildiği ve hastanın klinik durumunun gözlendiğigenel destekleyici ölçümlere dayanmalıdır. İntravenöz olarak 100 mg'lık dozlardauygulandığında bile hiçbir doz aşımı semptomu gözlenmemiştir.
5. FARMAKOLOJK ÖZELLKLER5.1. Farmakodinamik özellikler
Farmakoterapötik grup: Diğer tüm terapötik ürünler, antidotlar ATC kodu: V03AB25
Bir imidazobenzodiazepin olan flumazenil, rekabetçi etkileşim yoluyla benzodiazepin-reseptörü aracılığıyla etki eden maddelerin etkilerini bloke eden bir benzodiazepin antagonistidir. Benzodiazepinlerin paradoksal reaksiyonlarının nötrleştirildiği bildirilmiştir.Hayvanlar üzerindeki deneylere göre, benzodiazepin-reseptörü yoluyla etki etmeyenmaddelerin (barbitüratlar, GABA-mimetikleri ve adenosin-reseptör agonistleri gibi) etkileriflumazenil tarafından enge^nteefflekteÖir^Sik^^öpffö^nlarYzopiklon} ve triazolopiridazinler
gibi benzodiazepin agonisti olmayan maddeler, flumazenil tarafından bloke edilmektedir. Benzodiazepinlerin hipnosedatif etkileri, intravenöz uygulamadan sonra hızla (1-2 dakikaiçinde) bloke edilir. Agonist ve antagonist arasındaki eliminasyon süresindeki farka bağlıolarak, etki birkaç saat sonra tekrarlanabilir. Flumazenil muhtemelen hafif bir agonistik,antikonvülsif etkiye sahiptir. Flumazenil, uzun süreli flumazenil tedavisi gören hayvanlardakonvülsiyonlar da dahil olmak üzere yoksunluk semptomlarına neden olmuştur.
5.2 Farmakokinetik özellikler Genel özellikler
Emilim:
Flumazenil, intravenöz yolla uygulandığından emilim söz konusu değildir
Dağılım:
Zayıf lipofilik bir baz olan flumazenil, plazma proteinlerine yaklaşık %50 oranında bağlanır. Plazma proteinlerine bağlanan kısmın üçte ikisi albümine bağlanır. Flumazenil ekstravaskülerbölgede yaygın olarak dağılır. Flumazenilin plazma konsantrasyonları dağılım fazında 4-15dakikalık bir yarı-ömürle azalır. Kararlı durumda dağılım hacmi (Vss) 0,9-1,1 L/kg'dır.
Biyotransformasyon:
Flumazenilgeniş ölçüde karaciğerde metabolize edilir. Karboksilik asit metaboliti plazmada (serbest formda) ve idrarda (serbest ve konjuge formda) en önemli metabolittir. Farmakolojiktestlerde, bu ana metabolit benzodiazepin agonist ya da antagonisti olarak inaktiftir.
Eliminasyon:
İdrarda neredeyse hiç değişmemiş flumazenil bulunmamaktadır. Bu, aktif maddenin vücutta tamamen metabolik bir şekilde parçalandığını gösterir. Radyoaktif madde ile işaretlenmiş ilacıneliminasyonu esasen 72 saat içinde tamamlanır, bunun % 90-95'i idrarda, %5-10'u dışkıdadır.40-80 dakikalık yarılanma ömrü ile gösterildiği gibi eliminasyon hızlıdır. Flumazenil totalplazma klirensi 0,8-1,0 l/saat/kg'dır ve neredeyse tamamen hepatik metabolizmayabağlanabilir.
Doğrusallık/doğrusal olmayan durum:
Veri bulunmamaktadır.
Flumazenilin farmakokinetiği, terapötik doz aralığı içinde ve 100 mg'a kadar doz orantılıdır. I.V. flumazenil infüzyonu sırasında gıda alımı muhtemelen bu döneme eşlik eden yüksekhepatik kan akımına bağlı olarak klirenste %50 artışla sonuçlanır.
Hastalardaki karakteristik özellikler
Yaşlılar:
Flumazenilin yaşlılarda farmakokinetiği, genç erişkinlerden farklı değildir.
Karaciğer yetmezliği:
Orta ila şiddetli karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda flumazenilin yarı ömrü artar (%70-210 artış) ve toplam klirens normal sağlıklı gönüllülere kıyasla daha düşüktür (%57 ila74 arasında).
Böbrek yetmezliği:
Flumazenilin farmakokinetiği, böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda veya hemodiyaliz uygulanan hastalarda normal sağlıklı gönüllülere göre farklı değildir.
Pediyatrik popülasyon:
Bir yaşın üzerindeki çocuklarda yarı ömür eliminasyonu daha kısadır ve değişkenlik yetişkinlerden daha yüksektir (20-75 dakika aralığında değişen, ortalama 40 dakika). Vücutağırlığına göre ayarlandığında klirens ve dağılım volümü erişkinlerde görüldüğü gibidir.
5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri
Geç prenatal, perinatal ve postnatal flumazenil maruziyeti sıçan yavrularında hem davranışsal değişikliklere hem de hipokampal benzodiazepin reseptör yoğunluğunda bir artışa nedenolmuştur. Ürün belirtildiği gibi çok kısa bir süre kullanılırsa, bu bulguların etkisi görülmez.
6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi
Disodyum edetat Glasiyel asetik asitSodyum klorür
Sodyum hidroksit (pH ayarı için)
Enjeksiyonluk su
6.2. Geçimsizlikler
Bu tıbbi ürün bölüm 6.6'da belirtilenler dışında başka tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.
6.3. Raf ömrü
24 ay
6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler
25°C altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.
ANESED-R enjektöre çekildikten veya normal salin veya %5 dekstroz ile karıştırıldıktan sonra
25 °C altındaki oda sıcaklığında saklamak koşuluyla 24 saat içinde kullanılmalıdır (Bkz.Pozoloji ve uygulama şekli)
Optimum sterilite için; ANESED-R kullanılmadan hemen öncesine kadar ampulde kalmalıdır.
6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği
Kutuda, Tip I, 10 mL renksiz cam ampul, 5 adet
6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler
Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.
7. RUHSAT SAHİBİ
POLİFARMA İLAÇ SAN. VE TİC. AŞ.
Vakıflar OSB Mahallesi Sanayi Caddesi No:22/1 Ergene/ TEKİRDAĞ Tel : 0282 675 14 04Faks : 0282 675 14 05
8. RUHSAT NUMARASI
2019/251
9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ
İlk ruhsat tarihi: 09.05.2019 Ruhsat yenileme tarihi:
10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ