Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Menquadfi 0,5 Ml Im Enjeksiyonluk Çözelti Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BILGISI

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'abildirmeleri beklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8. Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması.

1. BEŞERI TIBBI ÜRÜNÜN ADI

MENQUADFI 0,5 mL IM Enjeksiyonluk Çözelti

Meningokokal (A, C, Y ve W-135 grupları) Polisakkarit Tetanoz Toksoidine Konjuge Aşı Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin maddeler:

MENQUADFI'nin her bir dozu (0,5 mL) aşağıdaki bileşenleri içerir:

Meningokokal (Serogrup A) Polisakkarit* (Monovalan Konjugat)................................10 mcg

Meningokokal (Serogrup C) Polisakkarit* (Monovalan Konjugat).................................10 mcg

Meningokokal (Serogrup Y) Polisakkarit* (Monovalan Konjugat)................................10 mcg

Meningokokal (Serogrup W-135) Polisakkarit* (Monovalan Konjugat).........................10 mcg

*tetanoz toksoid taşıyıcı proteine konjuge.......................................................................55 mcg

Yardımcı maddeler:

Sodyum klorür................................................................................................................3,35 mg

Sodyum asetat..................................................................................................................1,23 mg

Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1'e bakınız.

Her bir 0,5 mL doz, 3 mcg/mL'den az olmak üzere eser miktarda formaldehid içerebilir.

3. FARMASÖTİK FORMFlakonda enjeksiyonluk çözelti.

Aşı steril, berrak bir çözeltidir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. T erapötik endikasyonlar

MENQUADFI,

Neisseria meningitidis

A, C, W ve Y serogruplarının neden olduğu invazif meningokokal hastalıklara karşı korumak üzere 12 ay ve üzerindeki kişilerin aktif bağışıklamasıiçin endikedir.

MENQUADFI'nin kullanımı mevcut resmi tavsiyelere uygun olmalıdır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Primer Aşılama


• 12 ay ve üzerindeki kişilere tek bir doz (0,5 mL) uygulanır.

Rapel Aşılama


• Daha önce aynı serogrupları içeren meningokokal aşısı olmuş olan gönüllülerin rapelaşılaması için 0,5 mL'lik tek bir MENQUADFI dozu kullanılabilir (bkz. Bölüm 5.1).

• MENQUADFI ile aşılamanın ardından uzun süreli antikor kalıcılığı verileri, aşılamadansonraki 7 yıla kadar mevcuttur (bkz. Bölüm 4.4 ve 5.1).

• MENQUADFI'nin rapel dozunun gerekliliğini veya zamanlamasını gösteren herhangi birveri bulunmamaktadır (bkz. Bölüm 5.1).

Uygulama şekli:

Yalnızca intramüsküler (kas içi) enjeksiyon olarak tercihen alıcının yaşına ve kas kütlesine bağlı olarak deltoid bölgeye veya uyluğun anterolateraline uygulanır.

Aşı, uygulanmadan önce herhangi bir parçacık ve/veya fiziksel özellik değişimi (veya renk değişikliği) açısından görsel olarak incelenmelidir. Bunlardan birinin görülmesi durumunda aşıkullanılmamalıdır.

Aşının hazırlanması

Geçmeli kapak çıkarılır ve uygun enjektör ve iğne kullanılarak 0,5 mL çözelti çekilir, enjeksiyon öncesinde hava kabarcığı bulunmadığından emin olunur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgilerBöbrek/Karaciğer yetmezliği:

Herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

MENQUADFI'nin güvenliliği ve immünojenisitesi 12 aydan küçük çocuklarda henüz belirlenmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

MENQUADFI'nin geriyatrik popülasyondaki güvenliliği ve etkililiği klinik çalışmalarda değerlendirilmiştir (bkz. Bölüm 5.1).

4.3. Kontrendikasyonlar

MENQUADFI, aşı içerisinde bulunan etkin maddelere ya da yardımcı maddelerden herhangi birine karşı ya da daha önce uygulanan herhangi bir aşıya veya aynı bileşenlere sahip bir aşıyakarşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

MENQUADFI subkütan, intravasküler veya intradermal olarak uygulanmamalıdır.

Tıbbi geçmişin (özellikle önceki aşılama ve olası istenmeyen etkilerin ortaya çıkması ile ilgili olarak) gözden geçirilmesi ve bir klinik muayenenin aşılamadan önce yapılması iyi bir klinikuygulamadır.

Aşırı duyarlılık


Tüm enjektabl aşılarda olduğu gibi, aşının uygulanmasından sonra anafilaktik bir olay olması durumunda uygun tıbbi tedavi ve gözetim her zaman hazır olmalıdır.

Araya giren hastalık


Akut şiddetli febril hastalığı olan kişilerde aşılama ertelenmelidir. Bununla birlikte, soğuk algınlığı gibi küçük bir enfeksiyonun varlığı aşılamanın ertelenmesine neden olmamalıdır.

Senkop


Senkop (bayılma) ve diğer anksiyeteye bağlı reaksiyonlar, iğne enjeksiyonuna psikojenik bir yanıt olarak herhangi bir aşılamadan sonra veya hatta önce ortaya çıkabilir. Düşmeyi veyayaralanmayı önlemek ve senkopu yönetmek için yöntemler (prosedürler) mevcut olmalıdır.

Trombositopeni ve pıhtılaşma bozuklukları


MENQUADFI, trombositopenisi veya intramüsküler enjeksiyonun kontrendike olduğu herhangi bir pıhtılaşma bozukluğu olan kişilere, potansiyel yararı uygulama riskinden belirginolarak daha fazla olmadığı sürece dikkatle verilmelidir.

Koruma


MENQUADFI yalnızca

Neisseria meningitidisNeisseria meningitidis

gruplarına karşı koruma sağlamayacaktır.

MENQUADFI ile aşılama, herhangi bir aşıda olduğu gibi aşılanan kişilerin tümünü korumayabilir.

MENQUADFI ve diğer dört valanlı meningokokal aşıları için tayinde insan kompleman kullanılırken serogrup A'ya karşı serum bakterisidal antikor titrelerinde (hSBA) azalmabildirilmiştir. Bu gözlemin klinik önemi bilinmemektedir. Bununla birlikte, bir kişinin serogrupA'ya maruz kalma açısından belirli bir risk altında olması bekleniyorsa ve yaklaşık bir yıldandaha uzun bir süre önce bir MENQUADFI dozu almışsa, bir rapel doz verilmesi düşünülebilir.

Daha önce bebeklik döneminde serogrup C meningokokal konjuge aşısı (MenC-CRM) olmuş olan küçük çocuklara tek doz MENQUADFI uygulandıktan sonra serogrup A'ya karşı dahadüşük hSBA geometrik ortalama titreleri (GOT'ler) gözlemlenmiştir. Bununla birlikte,seroproteksiyon oranları tedavi grupları arasında karşılaştırılabilirdi (bkz. Bölüm 5.1). Bugözlemin klinik önemi bilinmemektedir. Bu durum, yaşamlarının ilk yılında MenC-CRM aşısıalan MenA enfeksiyonu için yüksek risk altındaki kişiler için düşünülebilir.

Bağışıklık yetmezliği


Bağışıklık sistemini baskılayıcı (immünosupresif) tedavi gören hastalarda veya immün yetmezliği olan hastalarda yeterli bir immün yanıt sağlanamayabilir (bkz. Bölüm 4.5). Aileselkompleman eksiklikleri (örneğin, C5 veya C3 eksiklikleri) olan kişiler ve terminal komplemanaktivasyonunu inhibe eden tedaviler (örneğin, eculizumab) alan kişiler, MENQUADFI ileaşılamayı takiben antikor geliştirseler bile

Neisseria meningitidis

grup A, C, W ve Y'nin nedenolduğu artmış invazif hastalık riski altındadır. Bağışıklığı baskılanmış hastalar hakkında verimevcut değildir.

Tetanoz bağışıklaması


MENQUADFI aşısı ile bağışıklama, rutin tetanoz aşısının yerini tutmamaktadır. MENQUADFI'nin tetanoz toksoidi içeren bir aşı ile birlikte uygulanması, tetanoz toksoidineyanıtı bozmamakta veya güvenliliği etkilememektedir.

Yardımcı maddeler

MENQUADFI'nin 0,5 mL'lik bir dozu 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani aslında “sodyum içermez”.

İzlenebilirlik


Biyolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Diğer aşılarla eşzamanlı kullanım


Eşzamanlı uygulama durumunda diğer kol/bacaktaki enjeksiyon yerleri ve ayrı enjektörler kullanılmalıdır.

Sistemik immünosupresif tıbbi ürünlerle birlikte kullanımı


İmmünosupresif tedavi alan hastalarda yeterli bir immün yanıt sağlanamayabilir (ayrıca bkz. Bölüm 4.4).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Pediyatrik popülasyon:

MENQUADFI, 12 ila 23 ay için kızamık-kabakulak-kızamıkçık aşısı (KKK) ve suçiçeği aşısı (V), DTaP-IPV-HB-Hib (tetanoz toksoidine konjuge Hib) aşısı gibi hepatit B (HBV), inaktifpoliovirüs (IPV) veya

Haemophilus influenzae

tip b (Hib) ile kombinasyon DTaP aşıları dahilkombine difteri - tetanoz - asellüler boğmaca (DTaP) aşıları ve 13 valanlı pnömokokpolisakkarit konjuge aşısı (PCV-13) ile birlikte uygulanabilir.

10 ila 17 yaş için difteri, tetanoz, boğmaca (aselüler, bileşen) aşısı (adsorbe edilmiş, azaltılmış antijen(ler) içeriği) (Tdap) ve insan papilloma virüsü aşısı (rekombinant, adsorbe edilmiş)(HPV) ile birlikte uygulanabilir.

Bir meningokokal serogrup B aşısı birlikte uygulandığında, MENQUADFI'ye karşı bağışıklık yanıtı üzerinde herhangi bir etki olmamıştır.

MENQUADFI, PCV-13 ile eşzamanlı olarak uygulanabilir. Eşzamanlı verildiğinde serogrup A için doz sonrası 30. günde daha düşük hSBA GOT'leri gözlemlenmiştir. Bu gözlemin klinikönemi bilinmemektedir. Serogrup A hastalığı açısından yüksek risk taşıyan 12 ila 23 ayarasındaki çocuklarda önlem olarak MENQUADFI ve PCV-13 aşılarının ayrı ayrı uygulanmasıdüşünülebilir.

Meningokokal aşısı olmamış 10 ila 17 yaş arası çocuklarda, Tdap aşısı MENQUADFI ve HPV ile eşzamanlı uygulandığında, yalnızca HPV aşısı ile birlikte uygulamaya kıyasla, PT içineşdeğer yanıt ve FHA, PRN ve FIM'e karşı daha düşük antikor yanıtları görülmüştür. Mevcutdört valanlı meningokokal konjugat aşılarında da gözlemlenen boğmaca antijen yanıtlarınınklinik etkileri bilinmemektedir.

Eşzamanlı aşılar her zaman ayrı enjeksiyon bölgelerinde ve tercihen kontralateral olarak uygulanmalıdır.

MENQUADFI ve yukarıda Üstelenenler dışındaki diğer aşıların birlikte uygulanması incelenmemiştir.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin sınırlı düzeyde veri bulunmaktadır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya/embriyonal/fetal gelisim/ve-veya/doğum/ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

MENQUADFI'nin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin sınırlı miktarda veri bulunmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar üreme toksisitesi açısından doğrudan veya dolaylı zararlıetkiler göstermemektedir (bkz. Bölüm 5.3). MENQUADFI gebelik sırasında ancak anne içinbeklenen yararlar, fetüs için olanlar da dahil olmak üzere potansiyel risklerden daha ağır basarsakullanılmalıdır.

MENQUADFI gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

MENQUADFI'nin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. MENQUADFI, emzirme döneminde yalnızca olası avantajların potansiyel risklerinden daha ağır bastığı durumlardakullanılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Dişi tavşanlarda bir gelişimsel ve üreme toksisitesi çalışması yapılmıştır. Çiftleşme performansları veya dişi doğurganlığı üzerinde hiçbir etkisi olmamıştır. Erkek doğurganlığıüzerine herhangi bir çalışma yapılmamıştır (bkz. Bölüm 5.3).

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MENQUADFI'nin araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde hiçbir etkisi yoktur veya ihmal edilebilir düzeydedir. Bununla birlikte, 4.8 "İstenmeyen etkiler" bölümünde belirtilen bazıetkiler, araç veya makine kullanma yeteneğini geçici olarak etkileyebilir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profilinin özeti


MENQUADFI'nin 12 ay ve daha büyük kişilerde tek doz güvenliliği yedi randomize, aktif kontrollü, çok merkezli pivotal çalışmada değerlendirilmiştir. Bu çalışmalarda 6.308 birey,MENQUADFI'nin primer dozunu (N=5.906) veya rapel dozunu (N=402) olmuştur vegüvenlilik analizlerine dahil edilmiştir. Buna 12 ila 23 ay arası 1.389 küçük çocuk, 2 ila 9 yaşarası 498 çocuk, 10 ila 17 yaş arası 2.289 adolesan, 18 ila 55 yaş arası 1.684 yetişkin, 56 ila 64yaş arası 199 yaşlı yetişkin ve 65 yaş ve üzeri 249 yaşlı dahil edilmiştir. Bunlardan 392adolesan, Tdap ve HPV ile birlikte uygulanan MENQUADFI almıştır ve 589 küçük çocuk,MMR+V (N=189), DTaP-IPV-HB-Hib (N=200) veya PCV-13 (N=200) ile birlikte uygulananMENQUADFI almıştır.

Tek başına tek doz MENQUADFI ile 12 ila 23 ay arası küçük çocuklarda aşılamadan sonraki 7 gün içinde en sık bildirilen advers reaksiyonlar, sinirlilik (%36,7) ve enjeksiyon bölgesindehassasiyet (% 30,6) ve 2 yaş ve üzeri çocuklarda enjeksiyon bölgesinde ağrı (%38,7) ve miyalji(% 30,5) olmuştur. Bu advers reaksiyonlar çoğunlukla hafif veya orta şiddetteydi.

En az 15 yaşındaki adolesanlarda ve yetişkinlerde bir MENQUADFI rapel dozundan sonra advers reaksiyon oranları, primer doz MENQUADFI alan adolesanlarda ve yetişkinlerdegörülenlerle benzerdi.

MMR+V, MENQUADFI ile eşzamanlı veya MENQUADFI olmadan verildiğinde ve DTaP-IPV-HB-Hib, MENQUADFI ile birlikte veya MENQUADFI olmadan verildiğinde, aşılamayı takip eden 7 gün içinde küçük çocuklar arasında advers reaksiyon oranları benzerdi. Genelolarak, advers reaksiyon oranları, MENQUADFI ile eşzamanlı verilen PCV-13 alan küçükçocuklarda (% 36,5) tek başına PCV-13 alan küçük çocuklardakine göre (% 17,2) daha yüksekti.

Ek bir klinik çalışmada, 3-6 yıl önce MENQUADFI primer dozunu olmuş13-26 yaşındaki ergenler ve yetişkinlere, meningokokal serogrup B (MenB) aşısı, Trumenba (N=93) veyaBexsero (N=92) ile birlikte MENQUADFI verildi.

Aşılamadan sonraki 7 gün içinde sistemik reaksiyonların oranları ve yoğunluğu, MENQUADFI'nin MenB aşısı ile birlikte verildiği durumda, MENQUADFI'nin tek başınaverildiği duruma göre daha yüksek olma eğilimindeydi. En yaygın istenen sistemik reaksiyon,MENQUADFI ve MenB aşısını birlikte alan adolesanlarda ve yetişkinlerde (Trumenba, % 65,2;Bexsero, % 63) tek başına MENQUADFI alanlara (% 32,8) kıyasla daha sık görülen hafifyoğunlukta miyalji idi.

Advers reaksiyonların listesi


Advers reaksiyonlar aşağıdaki sıklık kategorilerine göre listelenmiştir: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila<1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).Her bir sıklık grubu içinde, advers reaksiyonlar azalan ciddiyet sırasına göre sunulmuştur.

MENQUADFI ile yürütülen klinik çalışmalarda 2 yaş ve üzerindeki bireyleretek başına verildiğinde aşağıda listelendiği gibi aşağıdaki advers reaksiyonlar tanımlanmıştır. 12 ila 23 ayarası küçük çocuklarda gözlemlenen güvenlilik profili, pediyatrik popülasyon bölümündesunulmuştur.

2 yaş ve üzeri bireylerde MENQUADFI uygulamasını takiben klinik çalışmalardan elde edilen advers reaksiyonların özetiKan ve lenf sistemi hastalıkları

Seyrek : Lenfadenopati

Sinir sistemi hastalıkları

Çok yaygın: Baş ağrısı Yaygın olmayan: Baş dönmesi

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın olmayan: Kusma, mide bulantısı Seyrek: İshal, mide ağrısı

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Seyrek: Ürtiker, kaşıntı, döküntü

Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

Çok yaygın: Miyalji Seyrek : Ekstremitede ağrı

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygın: Halsizlik, enjeksiyon bölgesi ağrısı Yaygın: Ateş, enjeksiyon bölgesinde şişme ve eritem

Yaygın olmayan: Yorgunluk, enjeksiyon bölgesinde kaşıntı, sıcaklık, morarma ve döküntü Seyrek: Üşüme, aksiller ağrı, enjeksiyon bölgesinde sertlik

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:


MENQUADFI'nin 2 ila 17 yaş arasındaki çocuklar ve adolesanlardaki güvenlilik profili genellikle yetişkinlerdekiyle benzerdi. MENQUADFI enjeksiyon bölgesinde enjeksiyonbölgesi eritemi ve şişliği, 2 ila 9 yaş arası çocuklarda (çok yaygın) daha büyük yaş gruplarınagöre daha sık bildirilmiştir.

12 ila 23 ay arası küçük çocuklarda, MENQUADFI enjeksiyon bölgesinde enjeksiyon bölgesi eritemi ve şişliği (çok yaygın), kusma (yaygın) ve ishal (yaygın), daha büyük yaş gruplarınagöre daha sık bildirilmiştir. Aşağıda listelendiği gibi aşağıdaki ek reaksiyonlar, klinik çalışmalarsırasında küçük çocuklarda MENQUADFI uygulamasını takiben çok yaygın veya yaygınolarak bildirilmiştir:

12 ila 23 ay arası küçük çocuklarda MENQUADFI uygulamasını takiben klinik çalışmalardan elde edilen advers reaksiyonların özetiMetabolizma ve beslenme hastalıkları

Çok yaygın: İştah kaybı

Psikiyatrik hastalıklar

Çok yaygın: Sinirlilik Yaygın olmayan: Uykusuzluk

Sinir sistemi hastalıkları

Çok yaygın: Uyuşukluk

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın: Kusma, ishal

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Ürtiker

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygın: Anormal ağlama, enjeksiyon bölgesinde hassasiyet/ağrı, eritem ve şişme Yaygın: Ateş

Yaygın olmayan: Enjeksiyon bölgesinde kaşıntı, sertlik, morarma ve döküntü

Geriyatrik nonülasvon:


Genel olarak, tek doz MENQUADFI ile aşılamayı izleyen 7 gün içerisinde, yaşlı (56 yaş ve üzeri) ve daha genç yetişkinlerde (18 ila 55 yaş arası) yaşlı yetişkinlerde daha sık (yaygın) olanenjeksiyon bölgesi kaşıntısı dışında daha düşük sıklıkta aynı enjeksiyon bölgesi ve sistemikadvers reaksiyonlar gözlemlenmiştir. Bu advers reaksiyonlar çoğunlukla hafif veya ortaşiddetteydi.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr, e- posta:[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Tek dozluk bir flakon olarak sunulması nedeniyle MENQUADFI ile doz aşımı olası değildir. Doz aşımı durumunda hayati fonksiyonların izlenmesi ve olası semptomatik tedavi önerilir.

5.

FARMAKOLOJIK ÖZELLIKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Aşılar, bakteriyel aşılar, menengokok aşıları, saflaştırılmış tetravalent konjuge meningokokal A,C,Y,W-135 antijen polisakkaridlerATC Kodu: J07AH08

Etki mekanizması

Anti-kapsüler meningokokal antikorları, kompleman aracılı bakterisidal aktivite aracılığıyla meningokokal hastalıklarına karşı koruma sağlar.

MENQUADFI,

N. Meningitidis

A, C, W ve Y serogruplarının kapsüler polisakkaritlerine spesifik bakterisidal antikorların üretimini harekete geçirmektedir.

İmmünojenisite


Küçük çocuklarda (12 ila 23 ay arası), çocuklarda ve adolesanlarda (2 ila 17 yaşında), yetişkinlerde (18 ila 55 yaş) ve yaşlı yetişkinlerde (56 yaş ve üzeri) primer aşılama için tek dozMENQUADFI'nin immünojenisitesi altı pivotal çalışmada ve küçük çocuklarda (12 ila 23 ayarası) bir ekçalışmada değerlendirilmiştir. Rapel aşılama için tek doz MENQUADFI'ninimmünojenisitesi (15 ila 55 yaş arası yetişkinler) bir pivotal çalışmada değerlendirilmiştir. İlaveolarak, primer aşılamadan sonra antikor kalıcılığı ve bir destek dozunun immünojenitesi,çocuklarda (4 ila 5 yaş), adolesanlarda, yetişkinlerde (13 ila 26 yaş) ve yaşlı yetişkinlerde (59yaş ve üzeri) üç çalışmada değerlendirilmiştir.

Primer immünojenisite analizleri, eksojen kompleman (hSBA) kaynağı olarak insan serumu kullanılarak serum bakterisidal aktivitenin (SBA) ölçülmesiyle gerçekleştirilmiştir. Tavşankomplemanı (rSBA) verileri, tüm yaş gruplarındaki alt kümelerde mevcuttur ve genellikle insan

komplemanı (hSBA) verileriyle gözlemlenen eğilimleri takip eder. İlave olarak, tüm bireyler MEQ00065 çalışmasında [NCT03890367] serogrup C için hSBA ve rSBA ile ölçülen birincilimmünojenisite açısından değerlendirilmiştir.

Çocuklarda (4-5 yaş), adolesanlar ve yetişkinlerde (13-26 yaş) ve yaşlı erişkinlerde (> 59 yaş) MENQUADFI ile birincil aşılamadan > 3 yıl sonra antikor yanıtının kalıcılığına ilişkin klinikveriler mevcuttur.. MENQUADFI ile bu bireylerderapel aşılamaya dair klinik veriler demevcuttur.

12 ila 23 ay arası küçük çocuklarda immunojenisite


12 ila 23 ay arası küçük çocuklarda immünojenisite, üç klinik çalışmada değerlendirilmiştir (MET51 [NCT02955797], MET57 [NCT03205371] ve MEQ00065[NCT03890367]).

MET51, meningokokal aşısı olmamış veya bir yaşında tek monovalanlı meningokokal C konjugat aşıları ile aşılanmış küçük çocuklarda yürütülmüştür (bkz. Tablo 1).

Tablo 1: 12 ila 23 ay arası sadece meningokokal aşısı olmamış (naif) küçük çocukların veya kombine (naif + primer MenC aşılı) küçük çocukların aşılanmasından 30 gün sonraMENQUADFI ve MenACWY-TT aşısına verilen bakterisidal antikor yanıtlarınınkarşılaştırılması (çalışma MET51*)

Serogruba göre
sonlanım
noktası

MENQUADFI (% 95 GA)Naif

MenACWY-

TT

(% 95 GA) Naif

MENQUADFI (% 95 GA)Kombine (Naif +İlk MenC Aşılı)

MenACWY-TT (% 95 GA)Kombine (Naif +Primer MenC Aşılı)

A

N=293

N=295

N=490

N=393-394

% >1:8
(Seroproteksiyon
)**

90,8

(86,9; 93,8)

89,5

(85,4; 92,7)

90,4

(87,4; 92,9)

91,6

(88,4; 94,2)

% Seroyanıt

76,8

(71,5; 81,5)

72,5

(67,1; 77,6)

76,5

(72,5; 80,2)

77,1

(72,6; 81,2)

hSBA GOT

28,7

(25,2; 32,6)

28

(24,4; 32,1)

29,9

(26,9; 33,2)

34,5

(30,5; 39)

C

N=293

N=295

N=489

N=393-394

% >1:8
(Seroproteksiyon
)**

99,3

(97,6; 99,9)

81,4

(76,4; 85,6)

99,2

(97,9; 99,8)

85,5

(81,7; 88,9)

% Seroyanıt

98,3

(96,1; 99,4)

71,5

(66; 76,6)

97,1

(95,2; 98,4)

77,4

(72,9; 81,4)

hSBA GOT

436

(380; 500)

26,4

(22,5; 31)

880

(748; 1035)

77,1

(60,7; 98)

W

N=293

N=296

N=489

N=393-394

% >1:8
(Seroproteksiyon
)**

83,6

(78,9; 87,7)

83,4

(78,7; 87,5)

84,9

(81,4; 87,9)

84

(80; 87,5)

% Seroyanıt

67,6

(61,9; 72,9)

66,6

(60,9; 71,9)

70,8

(66,5; 74,8)

68,4

(63,6; 73)

hSBA GOT

22

(18,9; 25,5)

16,4

(14,4; 18,6)

24,4

(21,8; 27,5)

17,7

(15,8; 19,8)

Y

N=293

N=296

N=488-490

N=394-395

% >1:8

93,2

91,6

94,3

91,6

(Seroproteksiyon

)**

(89,7; 95,8)

(87,8; 94,5)

(91,8; 96,2)

(88,5; 94,2)

% Seroyanıt

81,9

(77; 86,1)

79,1

(74; 83,5)

84,8

(81,3; 87,9)

78,9

(74,6; 82,9)

hSBA GOT

38

(33; 43,9)

32,2 (28; 37)

41,7

(37,5; 46,5)

31,9

(28,4; 36)

* Klinik çalışma kimlik numarası NCT02955797

N: Geçerli seroloji sonuçlarıyla protokol başına analiz setindeki birey sayısı.

Katılımcı sayısı, zaman noktalarına ve serogruplara bağlı olarak değişir.

Kesin binom yönteminden hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı.

** Non-inferiorite kriteri karşılanmıştır.

Bir yaşında, daha önce MenC konjuge aşıları ile aşılanmış küçük çocuklardaki yanıt:


MET51 çalışmasında (NCT02955797) ilk monovalanlı meningokokal C konjugat aşısı ile aşılanan küçük çocukların (12 ila 23 ay arası) çoğunluğunda, D30 aşılama sonrasındaMENQUADFI grubunda (N=198) (> % 86,7) ve MenACWY-TT grubunda (N=99) (> % 85,7)hSBA titreleri >1:8 idi. Bu küçük çocuklar bebekliklerinde MenC-TT veya MenC-CRMaşılarıolmuştur. Aşılama sonrası seroproteksiyon oranları, ilk aşı geçmişine bakılmaksızın tümserogruplar için MENQUADFI ve MenACWY-TT arasında benzerdi.

Primer MenC-CRM ile aşılanmış küçük çocuklarda, serogrup A için GOT'ler MENQUADFI grubunda (N=49) MenACWY-TT grubuna (N=25) göre daha düşüktü [12 (8,23; 17,5) ve 42,2(25,9; 68,8)]. MENQUADFI uygulamasından sonra, primer MenC-CRM ile aşılanmış küçükçocuklar için seroproteksiyon oranları (>1:8 hSBA titreleri), MenACWY-TT grubundakilerlekarşılaştırıldığında düşük olmakla birlikte hala A ve W serogrupları için benzerdi [A: %68,8 (53,7; 81,3) ve % 96 (79,6; 99,9); W: % 68,1 (52,9; 80,9) ve % 79,2 (57,8; 92,9)].Serogrup Y için oranlar daha yüksekti ama yine de MenACWY-TT grubundakilerlekarşılaştırılabilirdi [% 95,8 (85,7; 99,5) karşılık % 80 (59,3; 93,2)]. Serogrup C için oranlar heriki grupta da benzerdi [% 95,7 (85,5; 99,5) ve % 92 (74; 99)]. Bu sonuçların klinik önemibilinmemektedir. Bu durum, bir yaşında MenC-CRM aşısı olmuş MenA enfeksiyonu içinyüksek risk taşıyan kişiler için düşünülebilir.

MET57 (NCT03205371), MENQUADFI'nin pediyatrik aşılarla (MMR+V, DTaP-IPV-HB-Hib veya PCV-13) eşzamanlı uygulanmasının immünojenisitesini değerlendirmek için meningokokal aşısı olmamış 12 ila 23 ay arası küçük çocuklarda yürütülmüştür. Genel olarak,MENQUADFI alan küçük çocuklarda aşılama sonrası hSBA seroproteksiyon oranları tümserogruplar için yüksekti (% 88,9 ve % 100 arasında). Serogrup A için seroyanıt veseroproteksiyon oranları, MENQUADFI'nin, PCV-13 ile birlikte ve tek başına uygulandığındabenzerdi (% 56,1, [% 95 GA 48,9; 63,2] ve % 83,7 [% 95 GA 77,7; 88,6] 'ya karşı % 71,9[% 95 GA 61,8; 80,6] ve % 90,6 [% 95 GA 82,9; 95,6]). MENQUADFI, PCV-13 ile birlikteuygulandığında (n=196), tek başına MENQUADFI uygulanmasıyla karşılaştırıldığında (n=96)serogrup A için hsBA GOT'lerinde farklılıklar vardı (24,6 [% 95 GA 20,2; 30,1] ve 49 [% 95GA 36,8; 65,3]). Bu sonuçların klinik önemi bilinmemektedir, ancak bu gözlem MenAenfeksiyonu için yüksek risk altındaki kişiler için dikkate alınabilir ve sonuç olarakMENQUADFI ve PCV13 ile aşılama ayrı ayrı yapılabilir.

MEQ00065 (NCT03890367) çalışması, MenACWY-TT veya MenC-TT'ye kıyasla tek doz MENQUADFI uygulamasının ardından hSBA ve rSBA testleri kullanılarak serogrup C'ninimmünojenisitesini değerlendirmek için 12 ila 23 aylık meningokok aşısı uygulanmamış küçükçocuklarda yürütülmüştür.

MENQUADFI'nin meningokokal serogrup C'ye göre hSBA seroproteksiyon oranı ve hSBA ve

10

rSBA, GMT'ler açısından MenACWY-TT aşısına kıyasla üstünlüğü gösterilmiştir. rSBA seroproteksiyon oranı için meningokokal serogrup C'ye göre non-inferiorite gösterilmiştir.

MENQUADFI'nin MenC-TT aşısına kıyasla rSBA ve hSBA GMT'leri için meningokok serogrup C'ye üstünlüğü ve rSBA ve hSBA seroproteksiyon oranları için meningokokalserogrup C'ye non-inferiorite gösterilmiştir (bkz. Tablo 2)

Tablo 2: Meningokok aşısı uygulanmamış 12 ila 23 aylık küçük çocukların aşılanmasından 30 gün sonra MenQuadfi, MenACWY-TT ve MenC-TT aşılarınaserogrup C için hSBA ve rSBA bakterisidal antikor yanıtlarının karşılaştırılması (çalışmaMEQ00065*)

Sonlanım

noktası

MenQuadfi (% 95 GA)

MenACWY- TT (% 95GA)

MenC-TT (% 95 GA)

MenQuadfi (% 95 GA)

MenACWY- TT (% 95 GA)

MenC-TT (% 95 GA)

hSBA

rSBA


N=214

N=211

N=216

N=213

N=210

N=215

% >1:8

(Seroproteksi-

yon)

99,5# § (97,4; 100)

89,1

(84,1; 93)

99,5

(97,4; 100)

100$

(98,3; 100)

94,8

(90,8; 97,4)

100

(98,3; 100)

% Seroyanıt

99,5

(97,4; 100)

83,4

(77,7; 88,2)

99,1

(96,7; 99,9)

99,5

(97,4; 100)

92,9

(88,5; 95,9)

99,5

(97,4; 100)

GOT'ler

515$

(450; 591)

31,6

(26,5; 37,6)

227

(198; 260)

2.143¥

(1.870; 2.456)

315

(252; 395)

1.624

(1.425; 1.850)

* Klinik araştırma kimlik numarası NCT03890367

# MENQUADFI'nin MenACWY-TT'ye karşı üstünlüğü kanıtlanmıştır (hSBseroproteksiyon oranları).

§ MENQUADFI'nin MenC-TT'ye karşı non-inferiorite gösterilmiştir (hSBA seroproteksiyon oranları).

$ MENQUADFI'nin MenACWY-TT ve MenC-TT'ye karşı üstünlüğü gösterilmiştir (hSBA GOT'ler).

^ MENQUADFI'nin MenACWY-TT ve MenC-TT'ye karşı non-inferiorite gösterilmiştir (rSBA seroproteksiyon oranları).

¥ MENQUADFI'nin MenACWY-TT ve MenC-TT'ye karşı üstünlüğü gösterilmiştir (rSBA GOT'ler).

N = Geçerli seroloji sonuçlarıyla protokol başına analiz setindeki küçük çocuk sayısı

Kesin binom yönteminden hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı

2 ila 9 yaş arası çocuklarda immunojenisite


2 ila 9 yaş arası çocuklarda immünojenisite, MENQUADFI veya MenACWY-CRM uygulamasını takiben seroyanıtları karşılaştırarak MET35 çalışmasında (NCT03077438) (2 ila5 yaş ve 6 ila 9 yaş arası olarak sınıflandırılan) değerlendirilmiştir.

Genel olarak, 2 ila 9 yaş arası çocuklar için, dört serogrubun tümü için MenACWY-CRM ile karşılaştırıldığında MENQUADFI için hSBA seroyanıtına dayanılarak immün non-inferioritegösterilmiştir.

Tablo 3: Meningokokal aşısı olmamış 2 ila 5 yaş ve 6 ila 9 yaş arası çocuklarda aşılamadan 30 gün sonra MENQUADFI ve MenACWY-CRM'ye karşı bakterisidal antikoryanıtlarının karşılaştırılması (çalışma M

E

T35 *)

2 ila 5 yaş

6 ila 9 yaş

Serogruba göre sonlanımnoktası

MENQUADFI (% 95 GA)

MenACWY-CRM (% 95 GA)

MENQUADFI (% 95 GA)

MenACWY-CRM (% 95 GA)

A

N=227-228

N=221

N=228

N=237

% >1:8 (Seroproteksi-
n)

84,6

(79,3; 89,1)

76,5

(70,3; 81,9)

88,2

(83,2; 92)

81,9

(76,3; 86,5)

% Seroyanıt

52,4

(45,7; 59,1)

44,8

(38,1; 51,6)

58,3

(51,6; 64,8)

50,6

(44,1; 57,2)

hSBA GOT

21,6

(18,2; 25,5)

18,9

(15,5; 23)

28,4

(23,9; 33,8)

26,8

(22; 32,6)

C

N=229

N=222-223

N=229

N=236

% >1:8 (Seroproteksi-
yon)

97,4

(94,4; 99)

64,6

(57,9; 70,8)

98,3

(95,6; 99,5)

69,5

(63,2; 75,3)

% Seroyanıt

94,3

(90,5; 96,9)

43,2

(36,6; 50)

96,1

(92,7; 98,2)

52,1

(45,5; 58,6)

hSBA GOT

208

(175; 246)

11,9

(9,79; 14,6)

272

(224; 330)

23,7

(18,2; 31)

W

N=229

N=222

N=229

N=237

% >1:8 (Seroproteksi-
yon)

90,8

(86,3; 94,2)

80,6

(74,8; 85,6)

98,7

(96,2; 99,7)

91,6

(87,3; 94,8)

% Seroyanıt

73,8

(67,6; 79,4)

61,3

(54,5; 67,7)

83,8

(78,4; 88,4)

66,7

(60,3; 72,6)

hSBA GOT

28,8

(24,6; 33,7)

20,1

(16,7; 24,2)

48,9

(42,5; 56,3)

33,6

(28,2; 40,1)

Y

N=229

N=222

N=229

N=237

% >1:8 (Seroproteksi-
yon)

97,8

(95; 99,3)

86,9

(81,8; 91,1)

99,1

(96,9; 99,9)

94,5

(90,8; 97)

% Seroyanıt

88,2

(83,3; 92,1)

77

(70,9; 82,4)

94,8

(91; 97,3)

81,4

(75,9; 86,2)

hSBA GOT

49,8

(43; 57,6)

36,1

(29,2; 44,7)

95,1

(80,2; 113)

51,8

(42,5; 63,2)

* Klinik çalışma
kimlik numarası NCT03077438

N: Geçerli seroloji sonuçlarıyla protokol başına analiz setindeki çocuk sayısı.
Katılımcı sayısı, zaman noktalarına ve serogruplara bağlı olarak değişir.

Kesin binom yönteminden hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı.

10 ila 17 yaş arası çocuklar ve adolesanlarda immunojenisite


MENQUADFI uygulamasını takiben, 10 ila 17 yaş arası çocuklar ve adolesanlarda immünojenisite MenACWY-CRM (MET50 [NCT02199691]) veya MenACWY-DT (MET43[NCT02842853])'e kıyasla seroyanıtları karşılaştırarak iki çalışmada değerlendirilmiştir.

MET50, meningokokal aşısı olmamış bireylerde yürütülmüştür ve seroyanıt tek başına MENQUADFI, tek başına MenACWY-CRM, MENQUADFI'nin Tdap ve HPV ile birlikteuygulanması veya tek başına Tdap ve HPV ile uygulamayı takiben değerlendirilmiştir.


Tablo 4: 10 ila 17 yaş arası meningokokal aşısı olmamış çocuklar ve adolesanlarda aşılamadan 30 gün sonra MENQUADFI ve MenACWY-CRM'ye karşı bakterisidalantikor yanıtlarının karşılaştırılması (çalışma MET50*)

Serogruba göre sonlanım noktası

MENQUADFI (% 95 GA)

MenACWY-CRM (% 95 GA)

A

N=463

N=464

% >1:8

( S eroproteksiyon)

93,5

(90,9; 95,6)

82,8

(79; 86,1)

% Seroyanıt**#

75,6

(71,4; 79,4)

66,4

(61,9; 70,7)

hSBA GOT

44,1

(39,2; 49,6)

35,2

(30,3; 41)

C


N=462

N=463

% >1:8

( S eroproteksiyon)

98,5

(96,9; 99,4)

76

(71,9; 79,8)

% Seroyanıt**#

97,2

(95,2; 98,5)

72,6

(68,3; 76,6)

hSBA GOT

387

(329; 456)

51,4

(41,2; 64,2)

W


N=463

N=464

% >1:8

( S eroproteksiyon)

99,1

(97,8; 99,8)

90,7

(87,7; 93,2)

% Seroyanıt**#

86,2

(82,7; 89,2)

66,6

(62,1; 70,9)

hSBA GOT

86,9

(77,8; 97)

36

(31,5; 41)

Y


N=463

N=464

% >1:8

( S eroproteksiyon)

97,2

(95,2; 98,5)

83,2

(79,5; 86,5)

% Seroyanıt**#

97

(95; 98,3)

80,8

(76,9; 84,3)

hSBA GOT

75,7

(66,2; 86,5)

27,6

(23,8; 32,1)

Klinik çalışma kimlik numarası NCT02199691
N: Geçerli seroloji sonuçlarıyla protokol başına analiz setindeki çocuk ve adolesan sayısı.
Kesin binom yönteminden hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı.
** Aşılama öncesi hSBA titreleri < 1:8 olan çocuklar ve adolesanlar için aşılama sonrası hSBA titreleri >1:8 veya aşılama öncesi hSBA titreleri >1:8 olan çocuklar ve adolesanlar için aşılamaöncesinden aşılama sonrasına kadar hSBA titrelerinde en az 4 kat artış.

# Non-inferiorite kriteri karşılanmıştır.

Çocuklarda, adolesanlarda ve yetişkinlerde (10 ila 55 yaş), MENQUADFI'nin MenACWY-DT'ye kıyasla immünojenisitesini değerlendirmek için MET43 çalışması yapılmıştır.

Tablo 5: 10 ila 17 yaş arası meningokokal aşısı olmamış çocuklar ve adolesanlarda aşılamadan 30 gün sonra MENQUADFI ve MenACWY-DT'ye karşı bakterisidal antikoryanıtlarının karşılaştırılması (çalışma MET43*)

Serogruba göre sonlanım noktası

MENQUADFI (% 95 GA)

MenACWY-DT (% 95 GA)

A

N=1.097

N=300

% >1:8 (Seroproteksiyon)

96,2

(94,9; 97,2)

89

(84,9; 92,3)

% Seroyanıt**

74

(71,3; 76,6)

55,3

(49,5; 61)

hSBA GOT

78

(71,4; 85,2)

44,2

(36,4; 53,7)

C

N=1.097-1.098

N=300

% >1:8 (Seroproteksiyon)

98,5

(97,5; 99,1)

74,7

(69,3; 79,5)

% Seroyanıt**

95,6

(94,2; 96,8)

53,3

(47,5; 59,1)

hSBA GOT

504

(456; 558)

44,1

(33,7; 57,8)

W

N=1.097

N=300

% >1:8 (Seroproteksiyon)

98,3

(97,3; 99)

93,7

(90,3; 96,1)

% Seroyanıt**

84,5

(82,2; 86,6)

72

(66,6; 77)

hSBA GOT

97,2

(88,3; 107)

59,2

(49,1; 71,3)

Y

N=1.097

N=300

% >1:8 (Seroproteksiyon)

99,1

(98,3; 99,6)

94,3

(91,1; 96,7)

% Seroyanıt**

95,6

(94,2; 96,8)

85,7

(81,2; 89,4)

hSBA GOT

208

(189; 228)

80,3

(65,6; 98,2)

* Klinik çalışma kimlik numarası NCT02842853
N: Geçerli seroloji sonuçlarıyla protokol başına analiz setindeki çocuk ve adolesan sayısı. Katılımcı sayısı, zaman noktalarına ve serogruplara bağlı olarak değişir.
Kesin binom yönteminden hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı.

**Non-inferiorite kriteri karşılanmıştır.

18 ila 55 yaş arası yetişkinlerde immunojenisite sonuçları


18-55 yaş arası yetişkinlerde immünojenisite, MENQUADFI ile MenACWY-DT'yi karşılaştıran MET43 (NCT02842853) çalışmasında değerlendirilmiştir.

Tablo 6: 18 ila 55 yaş arası meningokokal aşısı olmamış yetişkinlerde aşılamadan 30 gün sonra MENQUADFI ve MenACWY-DT'ye karşı bakterisidal antikor yanıtlarınınkarşılaştırılması (çalışma MET43*)

Serogruba göre sonlanım noktası

MENQUADFI (% 95 GA)

MenACWY-DT (% 95 GA)

A

N=1.406-1.408

N=293

% >1:8

( S eroproteksiyon)

93,5

(92,1; 94,8)

88,1

(83,8; 91,5)

% Seroyanıt**

73,5

(71,2; 75,8)

53,9

(48; 59,7)

hSBA GOT

106

(97,2; 117)

52,3

(42,8; 63,9)

C

N=1.406-1.408

N=293

% >1:8

( S eroproteksiyon)

93,5

(92; 94,7)

77,8

(72,6; 82,4)

% Seroyanıt**

83,4

(81,4; 85,3)

42,3

(36,6; 48,2)

hSBA GOT

234

(210; 261)

37,5

(29; 48,5)

W

N=1.408-1.410

N=293

% >1:8

( S eroproteksiyon)

94,5

(93,2; 95,7)

80,2

(75,2; 84,6)

% Seroyanıt**

77

(74,7; 79,2)

50,2

(44,3; 56)

hSBA GOT

75,6

(68,7; 83,2)

33,2

(26,3; 42)

Y

N=1.408-1.410

N=293

% >1:8

( S eroproteksiyon)

98,6

(97,8; 99,1)

81,2

(76,3; 85,5)

% Seroyanıt**

88,1

(86,3; 89,8)

60,8

(54,9; 66,4)

hSBA GOT

219

(200; 239)

54,6

(42,3; 70,5)

* Klinik çalışma kimlik numarası NCT02842853

N: Geçerli seroloji sonuçlarıyla protokol başına analiz setindeki yetişkin sayısı. Katılımcı sayısı, zaman noktalarına ve serogruplara bağlı olarak değişir.

Kesin binom yönteminden hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı.

** Non-inferiorite kriteri karşılanmıştır.

56 yaş ve üzeri yetişkinlerde immunojenisite


56 yaş ve üzeri yetişkinlerde immünojenisite (ortalama yaş 67,1, aralık 56 - 97,2 yaş), MENQUADFI ile MenACWY polisakkarit aşısının immünojenisitesini karşılaştırarak MET49çalışmasında (NCT02842866) değerlendirilmiştir.

Tablo 7: 56 yaş ve üzeri meningokokal aşısı olmamış yetişkinlerde aşılamadan 30 gün sonra MENQUADFI ve MenACWY polisakkaritine karşı bakterisidal antikoryanıtlarının karşılaştırılması (çalışma MET49*)

Serogruba göre sonlanım noktası

MENQUADFI (% 95 GA)

MenACWY polisakkarit (% 95 GA)

A

N=433

N=431

% >1:8

( S eroproteksiyon)

89,4

(86,1; 92,1)

84,2

(80,4; 87,5)

% Seroyanıt1 2

58,2

(53,4; 62,9)

42,5

(37,7; 47,3)

hSBA GOT

55,1

(46,8; 65)

31,4

(26,9; 36,7)

C

N=4

33

N=431

% >1:8

( S eroproteksiyon)

90,1

(86,9; 92,7)

71

(66,5; 75,2)

% Seroyanıt2

77,1

(72,9; 81)

49,7

(44,8; 54,5)

hSBA GOT

101

(83,8; 123)

24,7

(20,7; 29,5)

W

N=4

33

N=431

% >1:8

( S eroproteksiyon)

77,4

(73,1; 81,2)

63,1

(58,4; 67,7)

% Seroyanıt2

62,6

(57,8; 67,2)

44,8

(40; 49,6)

hSBA GOT

28,1

(23,7; 33,3)

15,5

(13; 18,4)

Y

N=4

33

N=431

% >1:8

( S eroproteksiyon)

91,7

(88,7; 94,1)

67,7

(63,1; 72,1)

% Seroyanıt2

74,4

(70; 78,4)

43,4

(38,7; 48,2)

hSBA GOT

69,1

(58,7; 81,4)

21

(17,4; 25,3)

dozundan önceki antikor kalıcılığı ve rapel bağışıklık yanıtı, çocuklara 3 yıl önce uygulanan aşıya (MENQUADFI veya MenACWY-TT) göre değerlendirilmiştir (Tablo 8).

Tüm serogruplar için, hSBA GOT'leri, MENQUADFI veya MenACWY-TT için D30 primer doz sonrasında D0 rapel dozu öncesinden daha yüksekti. Rapel öncesi GOT'ler, immün yanıtınuzun süreli kalıcılığının göstergesi olarak primer doz öncesine göre daha yüksekti.

MENQUADFI ile primer aşılanan çocuklarda rapel dozun ardından tüm serogruplar için seroproteksiyon oranları % 100'e yakın bulunmuştur.

Tablo 8: MET54* çalışmasında, 3 yıl önce MENQUADFI veya MenACWY-TT ile primer aşılanan çocuklarda (4-5 yaş) rapel aşılamadan 30 gün sonra bakterisidal antikoryanıtının ve kalıcılığın karşılaştırılması - (MET62 çalışması**)

Sonlanım

noktasına

göre

serogruplar

MENQUADFI ile primer aşılamada MENQUADFI ile rapel aşılama (%95 GA)

MenACWY-TT ile primer aşılananda MENQUADFI ile rapel aşılama (%95 GA)

MENQUADFI ile primer aşılama + MenACWY-TT ile primer aşılamadaMENQUADFI ile rapel aşılama (% 95GA)


Kalıcılık # N=42

Rapel $ N=40

Kalıcılık #

N=49

Rapel $ N=44

Kalıcılık # N=91

Rapel $ N=84

D30

Primer

doz

sonrası

D0-

Rapel

öncesi

doz

D30 Primer doz sonrası

D0-Rapel öncesi doz

D30 Primer doz sonrası

D0- Rapel öncesi doz

A







% >1:8

(Seroproteksi-

yon)

97,6

(87,4;

99,9)

66,7

(50,5;

80,4)

100

(91,2; 100)

89,8

(77,8; 96,6)

83,7

(70,3; 92,7)

100

(92; 100)

93,4

(86,2; 97,5)

75,8

(65,7; 84,2)

100

(95,7; 100)

% Seroyanıt

-

-

100

(91,2; 100)

-

-

95,5

(84,5; 99,4)

-

-

97,6

(91,7; 99,7)

hSBA GOT

83,3

(63,9; 109)

11,9

(8,11;

17,4)

763

(521; 1.117)

49,6

(32,1; 76,7)

14,7

(10,7; 20,2)

659

(427; 1.017)

63

(48,3; 82,2)

13,3

(10,5; 17)

706

(531; 940)

C







% >1:8 (Seroproteksi-

yon)

100

(91,6; 100)

100

(91,6;

100)

100

(91,2; 100)

87,8

(75,2; 95,4)

57,1

(42,2; 71,2)

100

(92; 100)

93,4

(86,2; 97,5)

76,9

(66,9; 85,1)

100

(95,7; 100)

% Seroyanıt

-

-

95

(83,1; 99,4)

-

-

100

(92; 100)

-

-

97,6

(91,7; 99,7)

hSBA GOT

594

(445; 793)

103

(71,7;

149)

5.894

(4.325;

8.031)

29,4

(20,1; 43,1)

11,6

(7,28; 18,3)

1.592

(1.165;

2.174)

118

(79,3; 175)

31,8

(21,9; 46,1)

2.969

(2.293;

3.844)

W







% >1:8 (Seroproteksi-

yon)

100

(91,6; 100)

97,6

(87,4;

99,9)

97,5

(86,8; 99,9)

95,9

(86; 99,5)

83,7

(70,3; 92,7)

100

(92; 100)

97,8

(92,3; 99,7)

90,1

(82,1; 95,4)

98,8

(93,5; 100)

% Seroyanıt

-

-

97,5

(86,8; 99,9)

-

-

100

(92; 100)

-

-

98,8

(93,5; 100)

hSBA GOT

71,8

(53,3;

96,7)

50

(35,9;

69,5)

2656

(1.601;

4.406)

40,1

(30,6; 52,6)

21,2

(14,6; 30,9)

3.444

(2.387;

4.970)

52,5

(42,7; 64,5)

31,5

(24,2; 41)

3.043

(2.248;

4.120)

Y







% >1:8 (Seroproteksi-

yon)

100

(91,6; 100)

97,6

(87,4;

99,9)

100

(91,2; 100)

100

(92,7; 100)

89.8

(77,8; 96,6)

100

(92; 100)

100

(96; 100)

93,4

(86,2; 97,5)

100

(95,7; 100)

% Seroyanıt

-

-

100

(91,2; 100)

-

-

100

(92; 100)

-

-

100

(95,7; 100)

hSBA GOT

105

(73,9; 149)

32,5

(24,8;

42,7)

2013

(1.451;

2.792)

75,8

(54,2; 106)

18,2

(13,8; 24)

2.806

(2.066;

3.813)

88,1

(69,3; 112)

23,8

(19,4; 29,1)

2.396

(1.919;

2.991)

* Klinik araştırma kimlik numarası MET54 - NCT03205358. Çalışma 12-23 aylık küçükçocuklarda yapılmıştır.

** Klinik araştırma kimlik numarası MET62 - NCT03476135

$ N, geçerli seroloji sonuçlarımla protokol başına analiz seti (PPAS) kullanılarak hesaplanmıştır; rapel doz = D30 MET62.

# N, geçerli seroloji sonuçlarıyla kalıcılık için tam analiz seti (FASP) kullanılarakhesaplanmıştır; primer doz sonrası = D30 MET54, rapel doz öncesi = D0 MET62.

Aşı seroyanıtı: Başlangıçta titre < 1:8 ve aşılama sonrası > 1:16 dır veya başlangıçta titre > 1:8 ve aşılama sonrası > 4Aat artış göstermiştir.

Tek oranın % 95 GA'sı kesin binom yönteminden hesaplanmıştır.

Adolesanlarda ve 13 ila 26 yaş arası yetişkinlerde bağışıklık yanıtının kalıcılığı ve MENQUADFI rapel yanıtı

^^^^^^^

MET59 (NCT04084769) çalışmasında, MET50 veya MET43 çalışmasında tek doz MENQUADFI aşısı olmuş veya MET50 çalışmasında veya Sanofi Pasteur çalışmalarınındışında 3-6 yıl önce MenACWY-CRM aşısı olmuş adolesanlarda ve 13 ila 26 yaş arasıyetişkinlerde birincil dozun antikor kalıcılığı, MENQUADFI rapel dozunun immünojenisitesi vegüvenliliği değerlendirildi. MENQUADFI rapel dozundan önceki antikor kalıcılığı ve rapelbağışıklık yanıtı, bireylerin 3-6 yıl önce almış olduğu aşıya (MENQUADFI veya MenACWY-CRM) göre değerlendirildi (bkz. Tablo 9).

Tüm serogruplar için hSBA GMT'leri, MENQUADFI ve MenACWY-CRM ile prime edilmiş bireyler için D30 prime sonrası dozda D0 prime öncesine göre daha yüksekti. Prime öncesiGMT'ler, bağışıklık yanıtının uzun süreli kalıcılığının göstergesi olarak, prime öncesi dozdandaha yüksekti

Rapel dozdan sonra, MENQUADFI ile prime edilmiş adolesanlarda ve yetişkinlerde tüm serogruplar için seroproteksiyon oranları yaklaşık % 100 olmuştur.

Tablo 9: MET50*, MET43** çalışmasında veya Sanofi Pasteur çalışmaları dışında 3-6 yıl önce MENQUADFI veya MenACWY-CRM ile prime edilmiş adolesanlarda veyetişkinlerde (13 ila 26 yaş arası) rapel aşılamadan 6 ve 30 gün sonra bakterisidal antikoryanıtının ve kalıcılığın karşılaştırılması denemeler - (çalışma MET59***)

Serogruba göre Sonlanım Noktası

MENQUADFI ile primer aşılamada MENQUADFI ile rapel aşılama(% 95 GA)

MenACWY-CRM ile primer aşılamada MENQUADFI ile rappel aşılama (% 95 GA)


Kalıcılık^

Rapel*

Kalıcılık^

Rapel*


D30 - İlk doz sonrası

D0 - Rapel doz öncesi

D06 - Rapel doz sonrası

D30 - Rapel doz sonrası

D30 İlk doz sonrası

D0-Rapel doz öncesi

D06- Rapel doz sonrası

D30 - Rapel doz sonrası


N=376

N=379-380

N=46

N=174

N=132-133

N=140

N=45

N=176

A



% >1:8

(Seroproteksiyon)

94,7 (91,9; 96,7)

72,8 (68; 77,2)

91,3 (79,2; 97,6)

99,4 (96,8; 100)

81,2 (73,5; 87,5)

71,4 (63,2; 78,7)

95,6 (84,9; 99,5)

99,4 (96,9; 100)

% Seroyanıt

-

-

82,6 (68,6; 92,2)

94,8 (90,4; 97,6)

-

-

77,8 (62,9; 88,8)

93,2 (88,4; 96,4)

hSBA GMT

45,2 (39,9; 51,1)

12,5 (11,1; 14,1)

289 (133; 625)

502 (388; 649)

32,8 (25; 43,1)

11,6 (9,41; 14,3)

161 (93; 280)

399 (318; 502)

C


% >1:8

(Seroproteksiyon)

98,1 (96,2; 99,2)

86,3 (82,4; 89,6)

100 (92,3; 100)

100 (97,9; 100)

74,2 (65,9; 81,5)

49,3 (40,7; 57,9)

97,8 (88,2; 99,9)

100 (97,9; 100)

% Seroresponse

-

-

89,1 (76,4; 96,4)

97,1 (93,4; 99,1)

-

-

93,3 (81,7; 98,6)

98,9 (96; 99,9)

hSBA GMT

417 (348; 500)

37,5 (31,6; 44,5)

3.799 (2.504; 5.763)

3.708 (3.146; 4.369)

49,7 (32,4; 76,4)

11 (8,09; 14,9)

919 (500; 1.690)

2.533 (2.076; 3.091)

W


% >1:8

(Seroproteksiyon)

100 (99; 100)

88,9 (85,3; 91,9)

100 (92,3; 100)

100 (97,9; 100)

93,2 (87,5; 96,9)

76,4 (68,5; 83,2)

100 (92,1; 100)

100 (97,9; 100)

% Seroyanıt

-

-

97,8 (88,5; 99,9)

97,7 (94,2; 99,4)

-

-

88,9 (75,9; 96,3)

98,9 (96; 99,9)

hSBA GMT

82,7 (73,6; 92,9)

28,8 (25,1; 33)

1.928 (1.187; 3.131)

2.290 (1.934; 2.711)

45,1 (34,3; 59,4)

14,9 (11,9; 18,6)

708 (463; 1.082)

2.574 (2.178; 3.041)

Y


% >1:8

(Seroproteksiyon)

97,9 (95,9; 99,1)

81,8 (77,5; 85,5)

97,8 (88,5; 99,9)

100 (97,9; 100)

88,7 (82,1; 93,5)

52,1 (43,5; 60,7)

100 (92,1; 100)

100 (97,9; 100)

% Seroyanıt

-

-

95,7 (85,2; 99,5)

98,9 (95,9; 99,9)

-

-

91,1 (78,8; 97,5)

100 (97,9; 100)

hSBA GMT

91 (78,6; 105)

21,8 (18,8; 25,1)

1.658 (973; 2826)

2.308 (1.925; 2.767)

36,1 (27,2; 47,8)

8,49 (6,5; 11,1)

800 (467; 1.371)

3.036 (2.547; 3.620)

*MET50 - Çalışma adolesanlarda gerçekleştirilmiştir (10 ila17 yaş arası).

**MET43 - Çalışma çocuklarda, adolesanlarda ve yetişkinlerde gerçekleştirilmiştir (10 ila 55 yaş arası).

***MET59 - NCT04084769

$N, geçerli seroloji sonuçları ile protokol başına analiz seti (PPAS 1 ve 2) kullanılarak hesaplanmıştır; takviye sonrası doz = D06 veya MET59'un D30'u

^ N, geçerli seroloji sonuçlarıyla kalıcılık için tam analiz seti (FASP) kullanılarak hesaplandı. Katılımcı sayısı zaman noktalarına ve serogruba göre değişir; birincil sonrası doz = D30 MET50veya MET43, takviye öncesi doz = D0 ^^İT59.

Aşı seroyanıtı: titre başlangıçta <1:8, aşılama sonrası titre > 1:16 veya titre başlangıçta > 1:8 ve aşılama sonrasında >4 kat artış.

Kesin binom yöntemi kullanılarak hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı

59 yaş ve üzeri erişkinlerde bağışıklık yanıtının kalıcılığı ve MENQUADFI rapel yanıtı MEQ00066 (NCT04142242), tek doz aşı olmuş > 59 yaşındaki yetişkinlerde ve MET49 veyaMET44 çalışmasında > 3 yıl önce tek doz MenQuadfi veya MenACWY-PS olmuş > 59 yaşındakiyetişkinlerde MENQUADFI'nin primer dozun antikor kalıcılığını, immünojenisitesini veMenQuadfi rapel dozunun güvenliğini değerlendirildi.

3 yıllık kalıcılık


MENQUADFI rapel dozundan önceki antikor kalıcılığı ve rapel bağışıklık yanıtı, bireylerin MET49'da 3 yıl önce almış oldukları aşıya (MENQUADFI veya MenACWY-PS) göredeğerlendirildi (bkz. Tablo 9).

Tüm serogruplar için hSBA GMT'leri, hem MENQUADFI ile prime edilmiş hem de MenACWY-PS ile prime edilmiş yetişkinler için D30 primer sonrası dozda D0 rapel öncesidozdan daha yüksekti. Ek olarak, her iki kullanıma hazır grup için rapel öncesi GMT'ler C, W veY serogrupları için primer dozdan daha yüksekti (bu serogruplar için uzun süreli bağışıklıktepkisinin kalıcılığının göstergesi) ve serogrup A için benzerdi.

Tablo 10: MET49* çalışmasında 3 yıl önce MENQUADFI veya MenACWY-PS ile prime edilmiş yetişkinlerde (> 59 yaş) rapel aşılamadan 6 ve 30 gün sonra bakterisidal antikoryanıtının ve kalıcılığın karşılaştırılması - (MEQ00066# çalışması)


Serogruba göre

Sonlanım

Noktası

MENQUADFI ile primer aşılamada MENQUADFI ile rapel aşılama(% 95 GA)

MenACWY-CRM ile primer aşılamada MENQUADFI ile rappel aşılama (% 95 GA)


Kalıcılık^

Ra

pel*

Kalıcılık^

Ra

pel*


D30 -

D0 - Rapel

D06 - Rapel

D30 - Rapel

D30 Primer

D0-Rapel

D06 - Rapel

D30 - Rapel


Primer doz

doz öncesi

doz sonrası

doz sonrası

doz sonrası

doz öncesi

doz sonrası

doz sonrası


sonrası






N=62



N=212

N=214

N=58

N=145

N=168

N=169


N=129-130

A



% >1:8

(Seroproteksiyon)

89,6

(84,7;

93,4)

65 (58,2; 71,3)

91,4 (81; 97,1)

93,8

(88,5;

97,1)

85,7

(79,5;

90,6)

65,7 (58; 72,8)

72,6

(59,8;

83,1)

87,7

(80,8;

92,8)

% Seroyanıt

-

-

36,2 (24; 49,9)

79,3

(71,8;

85,6)

-

-

8,1 (2,7; 17,8)

60,8

(51,8;

69,2)

hSBA GMT

48,9 (39; 61,5)

12,2

(10,2;

14,6)

43,7

(26,5;

71,9)

162 (121; 216)

37,7

(29,3;

48,7)

11,6

(9,53;

14,1)

13,1

(9,60;

17,8)

56,6

(41,5;

77,2)

C


% >1:8

(Seroproteksiyon)

88,2

(83,1;

92,2)

73,4

(66,9;

79,2)

98,3

(90,8;

100)

99,3

(96,2;

100)

71,4 (64; 78,1)

47,9

(40,2;

55,7)

51,6

(38,6;

64,5)

85,3 (78; 90,9)

% Seroyanıt

-

-

77,6

(64,7;

87,5)

93,1

(87,7;

96,6)

-

-

8,1 (2,7; 17,8)

55 (46; 63,8)

hSBA GMT

84,8 (64; 112)

17,7

(14,3;

21,9)

206 (126; 339)

638 (496; 820)

26,7

(19,8; 36)

8,47

(6,76;

10,6)

11,1

(7,17;

17,1)

56 (39,7; 78,9)

W


% >1:8

(Seroproteksiyon)

78,8

(72,6;

84,1)

66,8

(60,1;

73,1)

89,7

(78,8;

96,1)

98,6

(95,1;

99,8)

60,1

(52,3;

67,6)

39,6

(32,2;

47,4)

46,8 (34; 59,9)

80,8

(72,9;

87,2)

% Seroyanıt

-

-

70,7

(57,3;

81,9)

90,3

(84,3;

94,6)

-


6,5 (1,8; 15,7)

49,2

(40,4;

58,1)

hSBA GMT

28 (22,2; 35,3)

14,2

(11,6;

17,4)

118(64; 216)

419 (317; 553)

14,7 (11; 19,8)

6,54

(5,28;

8,11)

9,89

(6,45;

15,2)

31 (22,6; 42,6)

Y


% >1:8

(Seroproteksiyon)

92,5 (88; 95,6)

68,2

(61,5;

74,4)

94,8

(85,6;

98,9)

100 (97,5; 100)

65,5 (578; 72,6)

40,8

(33,3;

48,6)

45,2

(32,5;

58,3)

81,5

(73,8;

87,8)

% Seroyanıt

-

-

72,4

(59,1;

83,3)

92,4

(86,8;

96,2)



8,1 (2,7; 17,8)

49,2

(40,4;

58,1)

hSBA GMT

65,3

(51,8;

82,2)

15,3

(12,3;

19,1)

151 (83,4; 274)

566 (433; 740

19,6

(14,4;

26,7)

7,49

(5,72;

9,82)

11,1

(6,31;

19,4)

40,5 (29; 56,4)

* Klinik çalışma numarası NCT02842866

#

Klinik çalışma numarası NCT04142242

^ Kalıcılık için tam analiz seti (FAS3) ve geçerli seroloji sonuçları kullamlarak hesaplanan N; Primer sonrası doz = MET49'un D30'u, Takviye öncesi doz = MEQ00066'mn D0'ı$ N, geçerli seroloji sonuçları ile protokol analizi Set 2 ve 1 (PPAS2 ve PPAS1) kullanılarakhesaplandı. Katılımcı sayısı zaman noktalarına ve serogruba göre değişir; Destek dozu sonrası =MEQ00066'nın D06 veya D30'u

Aşı seroyanıtı - titre başlangıçta < 1:8, aşılama sonrası titre > 1:16 veya titre başlangıçta > 1:8 ve aşılama sonrası > 4 kat artış.

Kesin binom yöntemi kullanılarak hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı

6-7 yıllık kalıcılık


Antikor kalıcılığı, MET44 çalışmasında bireylerin 6-7 yıl önce almış olduğu aşıya (MENQUADFI veya MenACWY-PS) göre değerlendirildi (bkz. Tablo 11).

Tüm serogruplar için hSBA GMT'leri, MENQUADFI ile prime edilmiş yetişkinler için primer D30 sonrası dozda D0 rapel öncesi dozdakinden daha yüksekti. Rapel öncesi GMT'ler,MENQUADFI ile hazırlanmış yetişkinlerde serogrup C, W ve Y için primer öncesi dozdan dahayüksekti; bu, bu serogruplar için bağışıklık tepkisinin uzun süreli kalıcılığının göstergesidir veserogrup A için karşılaştırılabilirdi.

Tablo 11: MET44^'de 6-7 yıl önce MENQUADFI veya MenACWY-PS ile prime edilmiş yetişkinlerde (> 59 yaş) bakterisidal antikor kalıcılığının karşılaştırılması - (MEQ00066#çalışması)

Serogruba göre Sonlanım Noktası

6-7 Yıllık Kalıcılık^


MENQUADFI ile prime edilmiş (% 95 GA)

MenACWY-PS ile prime edilmiş (% 95 GA)


D30 - Primer doz sonrası$

D0 - Rapel doz öncesi#

D30 - Primer doz sonrası$

D0 - Rapel doz öncesi#


N=58

N=59

N=26

N=26

A

% >1:8 (Seroproteksiyon)

91,4 (81; 97,1)

55,9 (42.4; 68.8)

76,9 (56,4; 91)

50 (29,9; 70,1)

GMT

48 (30,6; 75,4)

9 (6,44; 12,6)

27,3 (13,8; 54)

9.64 (5,18; 17,9)

C

% >1:8 (Seroproteksiyon)

74,1 (61; 84,7)

59,3 (45,7; 71,9)

76,9 (56,4; 91)

42,3 (23,4; 63,1)

GMT

52,2 (27,4; 99,7)

11,9 (7,67; 18,5)

23,9 (11,9; 48,1)

7,58 (4,11; 14)

W

% >1:8 (Seroproteksiyon)

75,9 (62,8; 86,1)

66,1 (52,6; 77,9)

73,1 (52,2; 88,4)

38,5 (20,2; 59,4)

GMT

31,2 (18,8; 52)

11,9 (7,97; 17,8)

18,8 (10,1; 34,9)

4,95 (3,39; 7,22)

Y

% >1:8 (Seroproteksiyon)

81 (68,6; 90,1)

59,3 (45,7; 71,9)

73,1 (52,2; 88,4)

46,2 (26,6; 66,6)

GMT

45,8 (26,9; 78)

11,2 (7,24; 17,5)

25,9 (12,4; 53,8)

7,19 (4,09; 12,6)

^Klinik ça

ışma numarası NCT01732627

#Klinik çalışma numarası NCT04142242

N: Geçerli seroloji sonuçları ile kalıcılık (FAS3) için ayarlanmış tam analizdeki birey sayısı

$ Primer doz sonrası = D30 of MET44

# Rapel doz öncesi = D0 of MEQ00066

Kesin binom yönteminden hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı.

Diğer MenACWY aşıları ile prime edilmiş en az 15 yaşındaki adolesanlarda ve yetişkinlerde rapel yanıt


Çalışma MET56 (NCT02752906)'da en az 15 yaşındaki bireylerde bir MENQUADFI rapel dozunun immünojenisitesi, bir MenACWY-DT rapel dozu ile karşılaştırılmıştır. Bu bireyler 4ila 10 yıl önce dörtlü (kuadrivalan) bir meningokokal konjugat aşısı (MenACWY-CRM (%11,3) veya MenACWY-DT (% 86,3) ile hazırlanmıştır.

Başlangıçta, hSBA seroproteksiyon ve GOT; A, C, W ve Y serogrupları için benzerdi.

Tablo 12: 4 ila 10 yıl önce MenACWY-CRM veya MenACWY-DT ile prime edilmiş en az 15 yaşındaki bireylerde rapel aşılamadan 30 gün sonra MENQUADFI ve MenACWY-DT'ye karşı bakterisidal antikor yanıtlarının karşılaştırılması (çalışma MET56*)

Serogruba göre

MENQUADFI

MenACWY-DT (% 95 GA)

Sonlanım

(% 95 GA)


Noktası



A

N=384

N=389

% >1:8

( S eroproteksiyon)

100

(99; 100)

99

(97,4; 99,7)

% Seroyanıt**

92,2

(89; 94,7)

87,1

(83,4; 90,3)

hSBA GOT

497

(436; 568)

296

(256; 343)

C

N=384

N=389

% >1:8

( S eroproteksiyon)

99,5

(98,1; 99,9)

99

(97,4; 99,7)

% Seroyanıt**

97,1

(94,9; 98,6)

91,8

(88,6; 94,3)

hSBA GOT

2.618

(2.227; 3.078)

599

(504; 711)

W

N=384

N=389

% >1:8

( S eroproteksiyon)

100

(99; 100)

99,7

(98,6; 100)

% Seroyanıt**

98,2

(96,3; 99,3)

90,7

(87,4; 93,4)

hSBA GOT

1.747

(1.508; 2.025)

723

(614; 853)

Y

N=384

N=389

% >1:8

( S eroproteksiyon)

99,7

(98,6; 100)

99,5

(98,2; 99,9)

% Seroyanıt**

97,4

(95,3; 98,7)

95,6

(93,1; 97,4)

hSBA GOT

2.070

(1.807; 2.371)

811

(699; 941)

* Klinik çalışma kimlik numarası NCT02752906

N: Geçerli seroloji sonuçlarıyla protokol başına analiz setindeki birey sayısı.

Kesin binom yönteminden hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı.

** Non-inferiorite kriteri karşılanmıştır.

Avrupa İlaç Kurumu, 12 aydan küçük pediyatrik popülasyonun bir veya daha fazla alt kümesindeki çalışmaların sonuçlarını sunma yükümlülüğünü ertelemiştir (pediyatrik kullanımhakkında bilgi için bkz. Bölüm 4.2).

5.2. Farmakokinetik özellikler

Herhangi bir farmakokinetik çalışma yapılmamıştır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Dişi tavşanlarda yapılan bir gelişimsel ve üreme toksisitesi çalışmasına dayalı olarak klinik dışı güvenlilik verileri, insanlar için özel bir risk ortaya koymamıştır.

MENQUADFI'nin dişi tavşanlara tam insan dozunda uygulanması, çiftleşme performansı, dişi doğurganlığı, teratojenik potansiyel ve doğum öncesi veya sonrası gelişim üzerinde hiçbir etkimeydana getirmemiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Sodyum klorür Sodyum asetatEnjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Geçimlilik araştırmaları olmadığı için bu aşı diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.

21

6.3. Raf ömrü

48 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

2°C - 8°C arasında buzdolabında saklayınız. Aşı dondurulmamalıdır. Aşı donmuş ise kullanmayınız.

Son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

MENQUADFI tek dozluk flakonlar (USP Tip I borosilikat cam) şeklinde 5 flakon içeren paketler halinde kullanıma sunulmaktadır. Flakon tıpası klorobütil sentetik poliizopren karışımıbir tıpadır, doğal kauçuk lateksten yapılmamıştır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Aşı uygulanmadan önce herhangi bir parçacık ve/veya fiziksel özellik değişimi (veya renk değişikliği) açısından görsel olarak incelenmelidir. Bunlardan birinin görülmesi durumunda aşıkullanılmamalıdır.

Aşının hazırlanması

Geçmeli kapak çıkarılır ve uygun enjektör ve iğne kullanılarak 0,5 mL çözelti çekilir, enjeksiyon öncesinde hava kabarcığı bulunmadığından emin olunur.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

7.

RUHSAT SAHIBI

Sanofi Pasteur Aşı Tic. A.Ş. Şişli /İstanbul

8.

RUHSAT NUMARASI

2022/579

9. İLK RUHSAT TARIHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 14.10.2022

Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

1
Klinik çalışma kimlik numarası NCT02842866
N: Geçerli seroloji sonuçlarıyla protokol başına analiz setindeki yetişkin sayısı.
Kesin binom yönteminden hesaplanan tek oranın % 95 GA'sı.
2

Non-inferiorite kriteri karşılanmıştır.

Bağışıklık yanıtının kalıcılığı ve MENQUADFI rapel yanıtı


Çocuklar (4-5 yaş), ergenler ve yetişkinler (13-26 yaş) ve yaşlı yetişkinler (> 59 yaş) üzerinde yapılan üç çalışmada birincil aşılamadan sonra antikor kalıcılığı ve bir MENQUADFI rapeldozunun immünojenitesi değerlendirilmiştir.

4 ila 5 yaş arası çocuklarda bağışıklık yanıtının kalıcılığı ve MENQUADFI rapel yanıtı


MET62 (NCT03476135)'de, 4-5 yaş arası çocuklarda MENQUADFI için primer dozun antikor kalıcılığı, immünojenisitesi ve rapel dozun güvenliliği değerlendirilmiştir. Bu çocuklar, 12-23aylık olduklarında, faz II çalışması MET54'ün bir parçası olarak 3 yıl önce tek dozMENQUADFI veya MenACWY-TT ile daha önce primer aşılanmıştır. MENQUADFI rapel

15

İlaç Bilgileri

Menquadfi 0,5 Ml Im Enjeksiyonluk Çözelti

Etken Maddesi: Meningokok A Polisakkariti, Meningokok C Polisakkariti, Meningokok W135 Polisakkariti, Meningokok Y Polisakkariti, Tetanoz Toksoid Taşiyici Proteine Konjuge

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.