Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Influvac Tetra 0.5 Ml Im/sc Enjeksiyonluk Süspansiyon İçeren Kullanıma Hazır Enjektör Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

Bu tıbbi ürün ek izlemeye tabidir. Bu üçgen, yeni bir güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonlarıTÜFAM'a bildirmeleri beklenmektedir. Advers reaksiyonların nasıl raporlanacağı konusundabölüm 4.8'e bakınız

1. BEŞERİ TIBBİ URUNUN ADI

INFLUVAC® TETRA 0.5 mL IM/SC enjeksiyonluk süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Kuadrivalan grip aşısı (yüzey antijeni, inaktif)

Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin maddeler:

Aşağıdaki suşların influenza virüsü yüzey antijenleri (inaktif) (hemaglutinin ve nöraminidaz)*:

- A/Victoria/4897/2022 (H1N1)pdm09-benzeri suş(A/Victoria/4897/2022, IVR-238)
- A/Darwin/9/2021 (H3N2)-benzeri suş(A/Darwin/9/2021, SAN-010)
- B/Austria/1359417/2021-benzeri suş(B/Austria/1359417/2021, BVR-26)
- B/Phuket/3073/2013-benzeri suş(B/Phuket/3073/2013, yabanıl tip)

15 mikrogram HA**

15 mikrogram HA** 15 mikrogram HA**15 mikrogram HA**

0,5 ml doz başına

* sağlıklı tavuk sürülerinden elde edilen döllenmiş tavuk yumurtalarında üretilmektedir ** hemaglutinin

Bu aşı, 2023/2024 sezonu için Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kuzey yarımküreye ilişkin tavsiyesine ve Avrupa Birliği tavsiyesine uygundur.

Yardımcı maddeler:

0,1 mg 0,1 mg0,67 mg4 mg

Potasyum klorür Potasyum dihidrojen fosfatDisodyum fosfat dihidratSodyum klorür

Yardımcı maddelerin tam listesi için bölüm 6.1'e bakınız.

INFLUVAC® TETRA, üretim prosesinde kullanılan yumurta (örn. ovalbumin, tavuk proteinleri), formaldehit, setiltrimetilamonyum bromür, polisorbat 80 veya gentamisin maddelerinden esermiktarda içerebilir (bkz. Bölüm 4.3).

FARMASOTIK FORM

3.

Kullanıma hazır enjektör içinde enjeksiyon için süspansiyon. Tek dozluk kullanıma hazır enjektör içinde renksiz, berrak sıvı.

4.

KLINIK ÖZELLIKLER4.1 Terapötik endikasyonlar

Özellikle gribe bağlı komplikasyon riskinin yüksek olduğu kişilerde gribe karşı koruma. INFLUVAC® TETRA, erişkinlerde ve 6 ay ve üzeri çocuklarda endikedir.

INFLUVAC® TETRA, resmi tavsiyelere göre kullanılmalıdır.

4.2 Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinler:

0.5 ml'lik bir doz.

Uygulama şekli:

Aşı, intramüsküler veya derin subkutan enjeksiyon yoluyla uygulanmalıdır.

İntramüsküler enjeksiyon için tercih edilen bölgeler, 6 aydan 35 aya kadar olan çocuklarda uyluğun (veya kas kütlesi yeterliyse deltoid kas) anterolateral yönü veya 36 ay ve üstü çocuklardave yetişkinlerde deltoid kastır.

Tıbbi ürünü kullanmadan veya uygulamadan önce alınması gereken önlemler:


Uygulamadan önce tıbbi ürünün hazırlanmasına ilişkin talimatlar için Bölüm 6.6'ya bakınız.

Ozel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği olan hastalar için herhangi bir uygulama farklılığı bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

- 6 ay ila 17 yaş arası çocuklarda: 0,5 ml'lik bir doz.

- Daha önce mevsimsel grip aşısı ile aşılanmamış 9 yaşından küçük çocuklarda: en az 4 haftalıkbir aradan sonra 0,5 ml'lik ikinci bir doz uygulanmalıdır.

- 6 aydan küçük bebeklerde: INFLUVAC® TETRA'nın güvenliliği ve etkililiğikanıtlanmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

Geriyatrik popülasyon için herhangi bir uygulama farklılığı bulunmamaktadır.

4.3 Kontrendikasyonlar

Etkin maddelere, Bölüm 6.1'de listelenen yardımcı maddelerden herhangi birine veya eser miktarda mevcut olabilecek yumurta (ovalbümin, tavuk proteinleri), formaldehit,setiltrimetilamonyum bromür, polisorbat 80 veya gentamisin gibi herhangi bir maddeye karşı aşırıduyarlılık.

Ateşli hastalık veya akut enfeksiyonu olan hastalarda aşı uygulaması ertelenmelidir.

4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Tüm enjektabl aşılarda olduğu gibi, aşının uygulanmasından sonra herhangi bir anafilaktik olayın meydana gelmesi durumunda uygun tıbbi tedaviye ve gözetime her zaman hazır olunmalıdır.

INFLUVAC® TETRA kesinlikle intravasküler yoldan uygulanmamalıdır.

Trombositopeni veya herhangi bir koagülasyon bozukluğu olan bireylerde intramusküler uygulamadan sonra kanama meydana gelebileceği için, intramüsküler yoldan uygulanan diğeraşılarda olduğu gibi INFLUVAC® TETRA da söz konusu bireylerde dikkatle uygulanmalıdır.

İğne kullanılan enjeksiyonlara psikojenik bir yanıt olarak herhangi bir aşı uygulamasını takiben, hatta uygulamadan önce dahi vazovagal reaksiyonlar (senkop), hiperventilasyon veya strese bağlıreaksiyonlar dahil anksiyete ile ilişkili reaksiyonlar meydana gelebilir. Bu durum ile birlikte,iyileşme sırasında geçici görme bozukluğu, parestezi ve tonik-klonik ekstremite hareketleri gibiçeşitli nörolojik belirtiler de görülebilir. Bayılma nedeniyle oluşabilecek yaralanmaları önlemekiçin gerekli prosedürler uygulanmalıdır.

INFLUVAC® TETRA, olası tüm influenza virüs suşlarına karşı etkili olmayıp, sadece aşının hazırlandığı virüs suşlarına ve bunlarla yakından ilgili suşlara karşı koruma sağlamayıamaçlamaktadır.

Herhangi bir aşıda olduğu gibi, aşılanan tüm bireylerde koruyucu bir bağışıklık yanıtı sağlanamayabilir.

Endojen veya iatrojenik immünsupresyonu olan hastalarda antikor yanıtı yetersiz olabilir.

Takip edilebilirlik:


Biyolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

Serolojik testlerle etkileşim: bakınız Bölüm 4.5.

Bu tıbbi ürün doz başına 1 mmol'den (23 mg) daha az sodyum içerir; yani aslında sodyum içermez.

Bu tıbbi ürün doz başına 1 mmol'den (39 mg) daha az potasyum içerir; yani aslında potasyum içermez.

4.5 Dier tıbbi ürünler ile etkileimler ve dier etkileimekilleri

Herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır. INFLUVAC® TETRA'nın diğer aşılarla aynı zamanda uygulanması halinde, enjeksiyonlar farklı ekstremitelere yapılmalıdır. Adversreaksiyonların şiddetlenebileceği unutulmamalıdır.

İmmünsupresif tedavi gören hastalarda immünolojik yanıt azalabilir.

Grip aşısının uygulanmasını takiben, HIV1, Hepatit C ve özellikle HTLVl'e karşı gelişen antikorları tespit etmek üzere ELISA yöntemi kullanılarak yapılan seroloji testlerinde yanlışpozitif sonuçlar gözlenmiştir. Western Blot tekniği yanlış pozitif ELISA test sonuçlarının hatalıolduğunu kanıtlamaktadır. Geçici yanlış pozitif reaksiyonlar, aşı nedeniyle oluşan IgM yanıtındankaynaklanabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Pediyatrik popülasyon:

Herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

Gebelik dönemi

İnaktif grip aşıları gebeliğin tüm evrelerinde kullanılabilir. Birinci trimestere göre ikinci ve üçüncü trimester için daha geniş kapsamlı güvenlilik verileri bulunmaktadır; bununla birlikte, gripaşılarının dünya genelinde kullanımı ile elde edilen veriler, aşıya bağlı olabilecek herhangi biradvers fetal ve maternal sonuç göstermemektedir.

Çok sayıda gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin veriler, grip aşısının gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugünekadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

INFLUVAC® TETRA laktasyon döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Fertiliteye ilişkin herhangi bir veri bulunmamaktadır.

4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

INFLUVAC® TETRA'nın araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde herhangi bir etkisi yoktur veya etkisi ihmal edilebilir düzeydedir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Güvenlilik profilinin özeti


INFLUVAC® TETRA'nın güvenliliği, üç klinik çalışmada değerlendirilmiştir.

İki klinik çalışmada, 18 yaş ve üstü sağlıklı erişkinlere ve 3 ila 17 yaş arası sağlıklı çocuklara INFLUVAC® TETRA veya Influvac trivalan grip aşısı uygulanmıştır.

Üçüncü bir çalışmada, INFLUVAC® TETRA'nın güvenliliği, INFLUVAC® TETRA veya influenza dışı aşı kontrolü uygulanan 6 ila 35 aylık sağlıklı çocuklarda değerlendirilmiştir.

Her iki çocuk çalışmasında da, 6 ay ila 8 yaş arası çocuklara, grip aşısı uygulanma öykülerine bağlı olarak bir veya iki doz INFLUVAC® TETRA uygulanmıştır.

Çoğu reaksiyon, genellikle aşı uygulamasından sonraki ilk 3 gün içinde meydana gelmiştir ve ortaya çıkmasından sonraki 1 ila 3 gün içinde spontan olarak düzelmiştir. Bu reaksiyonlarınşiddeti genellikle hafif olarak kaydedilmiştir.

Tüm yaş gruplarında, INFLUVAC® TETRA için yapılan klinik çalışmalarda aşı uygulamasından sonra en sık bildirilen lokal advers reaksiyon enjeksiyon bölgesinde ağrıdır.

INFLUVAC® TETRA için yapılan klinik çalışmalarda aşı uygulamasından sonra en sık bildirilen genel advers reaksiyonlar erişkinlerde ve 6-17 yaş arası çocuklarda bitkinlik ve baş ağrısı, 3 ila 5yaş arası çocuklarda ise uykulu olma hali, irritabilite ve iştah kaybıdır.

INFLUVAC® TETRA için 6 aydan 35 aya kadar olan çocuklarda yapılan klinik çalışmalarda aşılamadan sonra en sık bildirilen genel advers reaksiyonlar, irritabilite/huysuzluktur.

Geri bildirimlerden elde edilen advers reaksiyonlar, INFLUVAC® TETRA ve Influvac trivalan grip aşısı uygulanan kişilerde benzer oranlarda gözlemlenmiştir.

Geri bildirimlerden elde edilen sistemik advers reaksiyonların oranları, INFLUVAC® TETRA ve grip aşısı dışında aşı uygulanan kişilerle benzer bulunmuştur, INFLUVAC® TETRA uygulanankişilerde lokal advers reaksiyon oranları ise daha düşük bulunmuştur.

Advers reaksiyonların özeti


Aşağıdaki istenmeyen etkiler, INFLUVAC® TETRA ile en azından muhtemel ilişkili olarak kabul edilmekte olup, INFLUVAC® TETRA ile yapılan klinik çalışmalar sırasında gözlemlenmiş veyaINFLUVAC® TETRA ve/veya Influvac trivalan grip aşısı ile pazarlama sonrası dönemdebildirilmiştir.

İstenmeyen etkiler, aşağıdaki sıklık kategorilerine göre sınıflandırılmıştır: çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek(>1/10000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10000), bilinmiyor (pazarlama sonrası deneyimdebildirilen advers reaksiyonlar; eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

INFLUVAC® TETRA ile Bildirilen Advers Reaksiyonlar

MedDRA Sistem Organ Sınıfı

Çok yaygın1/10

Yaygın1/100 ila< 1/10

Yaygın olmayan1/1000 ila< 1/100

Bilinmiyor

a

(eldeki verilerden hareketle tahminedilemiyor)

Kan ve lenf

sistemi

hastalıkları




Geçici trombositopeni, geçici lenfadenopati

Baııklık sistemi hastalıkları




Alerjik reaksiyonlar, seyrek vakalarda şok, anjiyoödem

Sinir sistemi hastalıkları

Baş ağrısıb



Nevralji, parestezi, febril konvülziyonlar, nörolojikbozukluklar

(ensefalomiyelit, nevrit ve Guillain Barre sendromugibi)

Vasküler

hastalıklar




Çok seyrek vakalarda geçici renal tutulum ileilişkilendirilen vaskülit

Deri ve deri altı doku hastalıkları


Terleme

Prurit, ürtiker veya spesifik olmayan döküntü dahiljeneralize cilt reaksiyonları

Kas-iskelet bozuklukları, badoku ve kemikhastalıkları


Miyalji, artralji


Genel

bozukluklar ve uygulamabölgesine ilikinhastalıklar

Bitkinlik

Lokal

reaksiyon: ağrı

Malazi, titreme Lokal
reaksiyonlar: kızarıklık,şişme, ekimoz,endürasyon
Ateş

a Bu reaksiyonlar, büyüklüğü belirli olmayan bir popülasyondan gönüllü olarak bildirildiği için, bunların sıklığını güvenilir şekilde tahmin etmek veya ilaç maruziyeti ile nedensel bir ilişki kurmakmümkün değildir

b Yaşlı erişkinlerde (> 61 yaş) yaygın olarak bildirilmiştir

INFLUVAC® TETRA ile 6 Ay 17 YaArası Çocuklarda Bildirilen Advers Reaksiyonlar

MedDRA Sistem Organ Sınıfı

Çok yaygın1/10

Yaygın1/100 ila< 1/10

Yaygın olmayan1/1000 ila< 1/100

Bilinmiyor

a

(eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Kan ve lenf

sistemi

hastalıkları




Geçici trombositopeni, geçici lenfadenopati

Baııklık

sistemi

hastalıkları




Alerjik reaksiyonlar, seyrek vakalarda şok, anjiyoödem

Metabolizma ve

beslenme

hastalıkları

İştah kaybıb




Psikiyatrik

hastalıklar

İrritabilite/huy

suzlukb




Sinir sistemi hastalıkları

Baş ağrısı c Uykulu olmahali b



Nevralji, parestezi, febril konvülziyonlar,

nörolojik bozukluklar (ensefalomiyelit, nevrit ve GuillainBarre sendromu gibi)

Vasküler

hastalıklar




Çok seyrek vakalarda geçici renal tutulum ile ilişkilendirilen vaskülit

Gastrointestinal

hastalıklar

Bulantıc, abdominalağrıc, diyaree,

kusmae




Deri ve deri altı doku hastalıkları

Terlemef



Prurit, ürtiker veya spesifik olmayan döküntü dahil jeneralize ciltreaksiyonları

Kas-iskelet bozuklukları,badoku vekemikhastalıkları

Miyaljic

Artraljic


Genel

bozukluklar ve uygulamabölgesine ilikin

Bitkinlikc, ateşf, malazicLokal

reaksiyonlar:

Titreme c Lokalreaksiyon:ekimoz


Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanaksağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi'ne (TÜFAM) bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e-posta:[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).

4.9 Doz aımı ve tedavisi

Doz aşımının istenmeyen bir etkiye yol açması beklenmemektedir.

ağrı, kızarıklık, şişmed,

endürasyon d


hastalıklar


a Bu reaksiyonlar, büyüklüğü belirli olmayan bir popülasyondan gönüllü olarak bildirildiği için, bunların sıklığını güvenilir şekilde tahmin etmek veya ilaç maruziyeti ile nedensel bir ilişki kurmakmümkün değildir

b 6 ay-5 yaş arası çocuklarda bildirilmiştir c 6-17 yaş arası çocuklarda bildirilmiştird 6-35 ay arası çocuklarda yaygın olarak bildirilmiştire 3-5 yaş arası çocuklarda yaygın olarak bildirilmiştirf 3-17 yaş arası çocuklarda yaygın olarak bildirilmiştir


5.

FARMAKOLOJIK ÖZELLIKLER5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Influenza (Grip) aşısı ATC Kodu: J07BB02.

Etki mekanizması:


INFLUVAC® TETRA, dört influenza virüsü suşuna karşı aktif immünizasyon sağlar: bir A/(H1N1) suşu, bir A/(H3N2) suşu ve B/(Victoria) ve B/(Yamagata) olmak üzere (her soydan bir)iki B suşu. Influvac trivalan grip aşısı ile aynı prosese göre üretilen INFLUVAC® TETRA,hemaglutininlere karşı hümoral antikorların oluşumunu indüklemektedir. Bu antikorlar influenzavirüslerini nötralize eder. İnaktif influenza virüsü aşılarının uygulanmasından sonrakihemaglutinasyon inhibisyonu (HI) antikor titresinin spesifik seviyeleri, influenza hastalığındankorunma ile korelasyon göstermemiş, ancak HI antikor titreleri, aşı aktivitesinin bir ölçüsü olarakkullanılmıştır.

İmmün yanıt genellikle 2 ila 3 hafta içinde elde edilir. Aşı uygulamasından sonra homolog suşlara veya aşı suşlarıyla yakından ilişkili suşlara bağışıklık süresi değişiklik göstermekle birliktegenellikle 6 ila 12 aydır.

Farmakodinamik etkiler:


6 - 35 aylık çocuklarda INFLUVAC® TETRA'nın etkililiği:


INFLUVAC® TETRA'nın etkililiği, 2017-2019 yılları arasında 3 grip sezonunda Avrupa ve Asya'da yürütülen, randomize, gözlemci-kör, influenza dışı aşı kontrollü bir çalışmada(INFQ3003) değerlendirilmiştir. 6 - 35 aylık sağlıklı deneklere, yaklaşık 28 gün arayla iki dozINFLUVAC® TETRA (N=1005) veya influenza dışı kontrol aşısı (N=995) uygulanmıştır.INFLUVAC® TETRA'nın etkililiği, ters transkripsiyon polimeraz zincir reaksiyonla (RT-PCR)doğrulanmış, herhangi bir influenza suşunun neden olduğu influenza A ve/veya B hastalığınıönlenmesi açısından değerlendirilmiştir. Tüm RT-PCR-pozitif numuneler, hücre kültüründecanlılık ve dolaşımdaki viral suşların aşıdakilerle eşleşip eşleşmediğini belirlemek için ayrıca testedilmiştir.

Tablo: 6 - 35 aylık çocuklarda etkililik:


INFLUVAC®


TETRA


N=1005

Influenza dışıkontrol aşısıN=995

Aşıetkililiği

(%95 CI)

Laboratuvar tarafından doğrulanmış influenzasebepleri:

n

n


-Herhangi bir influenza A veya B suşu

59

117

0,54 (0,37 - 0,66)

-Kültürle doğrulanmış aşıile eşleşen suşlar

19

56

0,68 (0,45 - 0,81)

Aşı etkililiği: aşı ile önlenen influenza vakalarının oranı N=aşılanan denek sayısın= influenza vaka sayısıCI=güven aralığı

INFLUVAC® TETRA'nın immünojenisitesi:


18 yaş ve üzeri erişkinlerde (INFQ3001) ve 3 ila 17 yaş arası çocuklarda (INFQ3002) yapılan klinik çalışmalarda, INFLUVAC® TETRA'nın güvenliliği ve immünojenisitesi ve aşı sonrası HIGeometrik ortalama antikor titresi (GMT) bakımından Influvac trivalan grip aşısına göreeşdeğerliliği değerlendirilmiştir.

Her iki çalışmada da, INFLUVAC® TETRA ile ortak üç suşa karşı elde edilen immün yanıt, Influvac trivalan grip aşısı ile elde edilen yanıta eşdeğerdir. INFLUVAC® TETRA, Influvactrivalan grip aşısına kıyasla INFLUVAC® TETRA'da bulunan ilave B suşuna karşı üstün birimmün yanıt elde edilmesini sağlamıştır.

18 yaş ve üstü erişkinler:


INFQ3001 klinik çalışmasında, 18 yaş ve üstü 1535 erişkine tek doz INFLUVAC® TETRA uygulanırken, 442 deneğe tek doz Influvac trivalan uygulanmıştır:

18-60 yaş arası
INFLUVAC® TETRA
Influvac 1
Influvac 2
erişkinler
N=768
N = 112
N = 110

GMT (%95 güven aralığı)
A/H1N1
272,2 (248 ; 298,8)
304,4 (235,1 ; 394,1)
316 (245,1 ; 407,3)
A/H3N2
442,4 (407,6 ; 480,2)
536,5 (421,7 ; 682,6)
417 (323,7 ; 537,1)
B (Y amagata) 3
162,5 (147,8 ; 178,7)
128,7 (100,3 ; 165,2)
81,7 (60,7 ; 109,9)
B (Victoria) 4
214 (195,5 ; 234,3)
85,1 (62,6 ; 115,6)
184,7 (139 ; 245,3)

Serokonversiyon

oranları (%95 güven ara

ığı)

A/H1N1
%59,4 (%55,8 ; %62,9)
%65,5 (%55,8 ; %74,3)
%64,8 (%55 ; %73,8)
A/H3N2
%51,3 (%47,7 ; %54,9)
%61,6 (%51,9; %70,6)
%55,5 (%45,7 ; %64,9)
B (Yamagata)3
%59,2 (%55,7 ; %62,8)
%58,7 (%48,9 ; %68,1)
%40,9 (%31,6; %50,7)
B (Victoria)4
%70,2 (%66,8 ; %73,4)
%51,4 (% 41,6; %61,1)
%66,4 (%56,7 ; %75,1)
61 yaş ve üstü
INFLUVAC® TETRA

Influvac 1

Influvac 2
yaşlılar
N=765

N = 108

N = 110

GMT (%95 güven aralığı)
A/H1N1
127,2 (114,9 ; 140,9)

142,4 (107,6 ; 188,3)

174,2 (135,9 ; 223,3)
A/H3N2
348,5 (316,8 ; 383,5)

361,5 (278,3 ; 469,6)

353,4 (280,7 ; 445)
B (Y amagata) 3
63,7 (57,7 ; 70,4)

57,4 (43,6 ; 75,7)

27,3 (20,7 ; 36)
B (Victoria) 4
109,4 (98,1 ; 122)

48 (34,6 ; 66,6)

106,6 (79,7 ; 142,8)

Serokonversiyon

oranları (%95 güven ara

ığı)

A/H1N1
%50,3 (%46,7 ; %54)
%56,6 (%46,6 ; %66,2)
%58,2 (%48,4 ; %67,5)
A/H3N2
%39,3 (%35,8 ; %42,9)
%44,4 (%34,9; %54,3)
%43,6 (%34,2 ; %53,4)
B (Yamagata)3
%49,9 (%46,2 ; %53,5)
%46,2 (%36,5 ; %56,2)
%30 (%21,6; %39,5)
B (Victoria)4
%53,6 (%50 ; %57,2)
%25 (%17,2; %34,3)
%55,6 (%45,7 ; %65,1)

N = immünojenisite analizine dahil edilen denek sayısı

1 A/HINl, A/H3N2 ve B (Y amagata soyu) içeren

2 A/H1N1, A/H3N2 ve B (Victoria soyu) içeren

3 Trivalan aşılar için kuzey yarımküre 2014-2015 sezonu için WHO tarafından tavsiye edilen B suşu

4 Kuadrivalan aşılar için kuzey yarımküre 2014-2015 sezonu için WHO tarafından tavsiye edilen ilave B suşu

Pediyatrik popülasyon


3-17 yaş arası çocuklar:


INFQ3002 klinik çalışmasında, 3 ila 17 yaş arası 402 çocuğa bir veya iki doz INFLUVAC® TETRA uygulanırken, 798 çocuğa grip aşısı uygulanma öykülerine göre bir veya iki doz Influvactrivalan uygulanmıştır.

3-17 yaş arası çocuklar

INFLUVAC® TETRA N=396

Influvac 1 N = 389

Influvac 2

N = 399


Serokonversiyon oranları (%95 güven aralığı)

A/H1N1

%60,1 (%55,1 ; %65)
%61,8 (%56,7 ; %66,6)
%59,1 (%54,1 ; %64)

A/H3N2

%80,6 (%76,3 ; %84,3)
%82,4 (%78,3 ; %86,1)
%80,7 (%76,5 ; %84,5)

B (Yamagata)3

%79,3 (%75 ; %83,2)
%73,1 (%68,4 ; %77,5)
%28,1 (%23,7 ; %32,8)

B (Victoria) 4

%76,5 (%72 ; %80,6)
%39,5 (%34,6 ; %44,6)
%72,7 (%68 ; %77)

N = immünojenisite analizine dahil edilen denek sayısı

1 A/HINl, A/H3N2 ve B (Y amagata soyu) içeren

2 A/H1N1, A/H3N2 ve B (Victoria soyu) içeren

3 Trivalan aşılar için kuzey yarımküre 2016-2017 sezonu için WHO tarafından tavsiye edilen B suşu

4 Kuadrivalan aşılar için kuzey yarımküre 2016-2017 sezonu için WHO tarafından tavsiye edilen ilave B suşu

6 - 35 aylık çocuklar:


INFQ3003 klinik çalışmasında, INFLUVAC® TETRA'nın immünojenisitesi, 3 influenza sezonu boyunca serokonversiyon oranları açısından değerlendirilmiştir.

Tablo: Serokonversivon oranları

6-35 aylık çocuklar

Influenza sezonu NH 2017-20181N=348

Influenza sezonu NH 2018-20191N=359

Influenza sezonu SH 20191N=225


Serokonversiyon Oranları (% 95 güven aralığı)

A/H1N1

%74,4 (%69,5 ; %78,9)
%76 (%71,3 ; %80,4)
%69,8 (%63,3; %75,7)

A/H3N2

%92,5 (%89,2 ; %95)
%86,6 (%82,7 ;% 90)
%86,2 (%81 ; %90,4)

B (Yamagata)

%35,5 (%30,4 ; %40,8)
%56 (%50,7; % 61,2)
%16,9 (%12,2 ; %22,4)

B (Victoria)

%26,5 (% 21,9; %31,5)
%65,2 (%60 ; % 70,1)
%47,6 (%40,9 ; %54,3)

N= immünojenisite analizine dahil edilen denek sayısı 1 İlgili sezonun kuadrivalan aşısı için WHO tarafından önerilen suşları içerenNH: Kuzey Yarım KüreSH: Güney Yarım Küre

5.2 Farmakokinetik özellikler

Geçerli değildir.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Tekrarlanan doz ve lokal toksisite, üreme ve gelişim toksisitesi ve güvenlilik farmakolojisi ile ilgili konvansiyonel çalışmalara dayanan klinik dışı veriler, insanlar için özel bir tehlikegöstermemektedir.

FARMASOTIK ÖZELLİKLER

6.6.1 Yardımcı maddelerin listesi

Potasyum klorür Potasyum dihidrojen fosfatDisodyum fosfat dihidratSodyum klorürKalsiyum klorür dihidratMagnezyum klorür hekzahidratEnjeksiyonluk su

6.2 Geçimsizlikler

Geçimlilik çalışmaları yapılmadığı için, bu tıbbi ürün, başka tıbbi ürünlerle karıştmlmamalıdır.

6.3 Raf ömrü

12 ay.

6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler

2°C-8°C arasında buzdolabında saklanmalıdır. Dondurulmamalıdır.

Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklanmalıdır.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

İğneli, tip I cam, kullanıma hazır enjektör içinde 0,5 ml enjeksiyon için süspansiyon; 1 ve 10 enjektör.

Tüm ambalaj büyüklükleri pazara sunulmayabilir.

6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanmadan önce aşının oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir.

Kullanmadan önce çalkalanmalıdır. Uygulamadan önce görsel olarak incelenmelidir.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri”ne uygun olarak imha edilmelidir.

7.RUHSAT SAHİBİ

Abbott Laboratuarları İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti. Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Cad., No:2,Kelif Plaza, 34768 Ümraniye-İstanbul

8. RUHSAT NUMARASI

2021/194

9. ILK RUHSAT TARIHI/RUHSAT YENILEME TARIHI

İlk ruhsat tarihi: 30.06.2021 Ruhsat yenileme tarihi :_.

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Influvac Tetra 0.5 Ml Im/sc Enjeksiyonluk Süspansiyon İçeren Kullanıma Hazır Enjektör

Etken Maddesi: Kuadrivalan Grip Aşısı (yüzey Antijeni, Inaktif)

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.