Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Levolon % 0.5 Göz ve Kulak Damlası, Çözelti Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI1. BEŞERI TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

LEVOLON % 0,5 göz damlası, çözelti

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

1 mL solüsyon:

Levofloksasin 5 mg

(5 mg levofloksasin'e eşdeğer 5,12 mg levofloksasin hemihidrat içerir).

Yardımcı maddeler:

Benzalkonyum klorür 0,05 mg/mL

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Göz damlası, çözelti.

Açık sarı renkli berrak çözelti.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

LEVOLON (Levofloksasin) % 0,5 göz damlası, 1 yaş ve üzerindeki hastalarda duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu oküler enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Oküler enfeksiyon tedavisi:

Erişkinler ve 1 yaş ve üzerindeki hastalara tedavinin ilk iki gününde, doz günde sekiz kez (2 saatte bir) hasta göz veya gözlerin konjonktival kesesine 1 veya 2 damla LEVOLON damlatılır.Tedavinin 3.-5. gün aralığında doz, günde 4 kez 4 saat ara ile damlatılmalıdır. Tedavi süresi,hastalığın şiddetine ve enfeksiyonun klinik ve bakteriyolojik gelişimine bağlıdır. Tedavi süresigenellikle 5 gündür.

Uygulama şekli:

Göze uygulama:

Damlalık ucunun ve çözeltinin kirlenmesini önlemek için göz kapaklarına, gözün etrafına veya diğer yüzeylere şişenin damlalık ucu ile dokunulmamalıdır. Kullanılmadığı zamanlarda, şişesıkıca kapatılır.

Diğer topikal oküler ürünlerle birlikte tedavi durumunda, birbirini takip eden uygulamalar arasında 15 dakika ara verilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği:

LEVOLON'un bu grup hastalarda çalışması yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

1 yaş ve üzeri çocuklarda pozoloji yetişkinlerle aynıdır.

Levofloksasinin 1 yaşın altındaki hastalarda kullanımı ile ilgili yeterli etkililik ve güvenlilik verisi bulunmadığından, bu hastalarda LEVOLON kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda dozaj ayarlaması yapılmasına gerek yoktur.

4.3. Kontrendikasyonlar

Levofloksasin veya yardımcı maddelerden herhangi birisine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Diğer kinolonlara karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

LEVOLON, sub-konjonktival olarak enjekte edilmemelidir. Çözelti gözün ön kamarasına doğrudan uygulanmamalıdır.

Diğer antibakteriyel preparatlarda olduğu gibi levofloksasinin uzun süreli kullanımı mantar dahil duyarsız organizmaların gelişmesine sebep olabilir.

Enfeksiyonun kötüleşmesi durumunda veya uygun bir süre içinde klinik bir iyileşme gözlenmezse, kullanımı durdurulup alternatif tedaviye başvurulmalıdır.

Klinik değerlendirme gerektirdiğinde, hastanın muayenesinde yarık lamba biyomikroskopisi gibi magnifikasyon teknikleri kullanılmalı ve gerektiğinde floresein boyama işleminebaşvurulmalıdır.

Sistemik kinolon tedavisi alan hastalarda, bazıları ilk dozu takiben, ciddi ve nadiren ölümcül aşırı duyarlılık (anafilaktik) reaksiyonları bildirilmiştir. Bir deri döküntüsü veya herhangi biraşırı duyarlılık bulgusu ilk görüldüğünde LEVOLON kullanımı bırakılmalıdır.

Sistemik florokinolon tedavisi, levofloksasin dahil olmak üzere, özellikle yaşlı hastalarda ve kortikosteroid tedavisi görenlerde tendon inflamasyonu ve rüptürüne neden olabilir. Bunedenle, dikkatli olunmalı ve LEVOLON tedavisi, ilk tendon inflamasyonu belirtisindekesilmelidir.

Kinolon sınıfı bazı ilaçları sistemik olarak kullanan hastalar, direkt güneş ışığına maruz kaldıklarında, aşırı güneş yanığı reaksiyonları gibi orta-ağır fototoksisite bulgularıgöstermişlerdir. Aşırı güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. Fototoksisite oluşursa tedavikesilmelidir.

LEVOLON, koruyucu olarak benzalkonyum klorür içermektedir ve iritasyona neden olabilir. Yumuşak kontakt lenslerde renk değişimine neden olduğu bilinmektedir. Bu nedenle hastalaraLEVOLON uygulanması öncesi kontakt lenslerini çıkarmaları ve LEVOLON uygulamasındansonra, kontakt lenslerini takmak için 15 dakika beklemeleri anlatılmalıdır.

Hastalara, oküler enfeksiyon varlığında kontakt lenslerini takmamaları tavsiye edilmelidir.

Benzalkonyum klorürün göz tahrişine, kuru göz belirtilerine ve gözyaşı filmine ve kornea yüzeyine etkisi bildirilmiştir. Kuru göz hastalarında ve korneası etkilenebilecek durumda olanhastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Uzun süreli kullanımda hastalar izlenmelidir.

Pediyatrik popülasyon:

Özel kullanım uyarı ve önlemleri yetişkinlerde ve 1 yaş ve üstü çocuklarda aynıdır.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Oftalmik levofloksasine özgü ilaç etkileşim incelemeleri henüz yapılmamıştır.

Levofloksasinin oftalmik uygulama sonrasında elde edilen maksimum plazma konsantrasyonları, standart oral dozlarından sonra bildirilen konsantrasyonlardan 1000 kat dahadüşük olduğundan, sistemik uygulama sonrasında belirtilen etkileşimlerin oftalmikuygulamada klinik açıdan anlamlı olması beklenmemektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgilerPediyatrik popülasyon

İlaç etkileşim incelemeleri henüz yapılmamıştır.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara özgü özel bir uyarı bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Levofloksasinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlarda yapılan çalışmalar üreme toksisitesi açısından direkt veya indirekt zararlı etkilere işaret etmemektedir.

İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

LEVOLON hasta için beklenen yararlar risklerden daha fazla olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Levofloksasin anne sütüne geçmektedir. Oküler olarak terapötik dozlarda kullanılması ile emzirilen çocukta herhangi bir etki beklenmemektedir. Hasta için beklenen yararlar bebeğegelebilecek risklerden daha fazla olmadıkça levofloksasin laktasyonda kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Oküler uygulama ile, insanlardaki en yüksek maruziyetleri önemli ölçüde aşan maruziyetlerde sıçanların fertilitesinde herhangi bir bozulma saptanmamıştır.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Herhangi bir göz damlası kullanımında olduğu gibi, görmenin geçici bulanıklaşması veya diğer görme rahatsızlıkları nedeniyle, araba veya diğer makinelerin kullanımı etkilenebilir.Damlatma sırasında görme bulanıklığı oluşursa hasta, araba veya diğer makineleri kullanmadanönce görme netleşene kadar beklemelidir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Levofloksasin ile yapılan klinik çalışmalarda görülen yan etkiler sistem organ sınıflarına ve sıklık gruplarına göre aşağıda verilmiştir.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000 ve <1/1.000) ve çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor).

En sık görülen istenmeyen etkiler genellikle hafif veya orta dereceli, geçici ve genellikle göz ile sınırlıdır. Hastaların yaklaşık %10'unda istenmeyen etkiler görülmektedir.

Kontakt egzama ve/veya tahriş, LEVOLON' un aktif bileşenine veya koruyucu olarak bulunan benzalkonyum klorüre bağlı olarak gelişebilir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Seyrek: Cilt döküntüleri dahil ekstra-oküler alerjik reaksiyonlar.

Çok seyrek: Anafilaksi.

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın olmayan: Baş ağrısı.

Göz hastalıkları

Yaygın: Gözde yanma hissi, görmenin azalması, gözde mukus iplikleri.

Yaygın olmayan: Göz kapağında çapaklanma/kristallenme, kemozis, konjonktival papiller reaksiyon, göz kapağında ödem, gözde rahatsızlık hissi, gözde kaşıntı, gözde ağrı, konjonktivalenjeksiyon, konjonktival folikül, gözde kuruluk, göz kapağında eritem, fotofobi.

Klinik çalışmalarda korneal çökelti gözlenmemiştir.

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları

Yaygın olmayan: Rinit.

Çok seyrek: Larinks ödemi.

Etkin madde olan levofloksasinin sistemik kullanımı ile görülen ve oküler kullanımı ile potansiyel olarak ortaya çıkabilecek istenmeyen etkiler:


Florokinolonları sistemik olarak kullanan hastalarda cerrahi müdahale gerektiren veya uzun süreli sakatlıkla sonuçlanabilen omuz, el, aşil veya diğer tendon yırtılmaları bildirilmiştir.Sistemik kinolonlarla yapılan çalışmalar ve pazarlama sonrası deneyimler, kortikosteroid alanhastalarda, özellikle geriyatrik hastalarda ve aşil tendonu dahil yüksek baskı altındakitendonlarda bu yırtık riskinin artabileceğini göstermektedir.

Pediyatrik popülasyon


Pediatrik popülasyonda beklenen istenmeyen etkiler, bu etkilerin sıklık, tip ve ciddiyetleri erişkinlerdeki ile aynıdır.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e- posta:[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Bir şişe göz damlasındaki toplam levofloksasin miktarı, kazara ağız yoluyla alındığında toksik etkilere neden olmak için çok düşük bir miktardır. Gerekli görülürse hasta klinik olarakgözlenebilir ve destekleyici tedbirler alınabilir.

LEVOLON göz damlası lokal olarak aşırı dozda alındığında, gözler oda sıcaklığında temiz suyla (musluk suyu) yıkanabilir.

Pediyatrik popülasyon

Doz aşımı durumunda yapılması gerekenler, yetişkinlerde ve 1 yaşından büyük çocuklarda aynıdır.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Oftalmolojikler, antiinfektifler, diğer florokinolonlar ATC Kodu: S01AE05

Levofloksasin, florokinolon grubuna ait, oral, parenteral ve oftalmik olarak uygulanabilen geniş spektrumlu bir antibakteriyel ajandır. Levofloksasin, kinolon antimikrobiyal ajanlar grubundayer alan rasemik bir ilaç hammaddesi olan ofloksasinin L-izomeridir. Ofloksasininantibakteriyel aktivitesi primer olarak L-izomerine bağlıdır.

Etki Mekanizması:


Florokinolon grubu bir antibakteriyel ajan olarak, levofloksasin bakteriyel tip II topoizomerazları -DNA giraz ve topoizomeraz IV'ü inhibe eder. Levofloksasin tercihen gram-negatif bakterilerde DNA girazı ve gram-pozitif bakterilerde topoizomeraz IV'ü hedef alır.

Direnç Mekanizmaları:


Bakterilerin levofloksasin'e karşı direnç geliştirmesi, temel olarak iki ana mekanizma üzerinden gerçekleşebilir: İlki, ilacın bakteri içindeki konsantrasyonunun azalması, ikincisi ise ilacınhedef enzimlerindeki değişikliklerdir. Hedef bölge değişikliği, DNA giraz (gyrA ve gyrB) vetopoizomeraz IV (parC ve parE;

Stafılokokkus aureus'ta

grlA ve grlB) genlerini kodlayankromozomal genlerdeki mutasyonlardan kaynaklanır.

Düşük bakteri içi konsantrasyona dayalı direnç, gram-negatif bakterilerde dış membran porinlerinin (OmpF) değişmesi nedeniyle florokinolonların girişinin azalmasından veya dışarıpompalardan kaynaklanabilir.

Dışarı pompalama aracılığıyla gelişen direnç, pnömokoklarda (PmrA), stafilokoklarda (NorA), anaerob bakterilerde ve gram-negatif bakterilerde gözlenmiştir.

Son olarak, kinolonlara karşı plazmid aracılı direnç (qnr geni tarafından belirlenen)

Klebsiella pneumoniaeE. coli

gibi bakterilerde bildirilmiştir.

Çapraz Direnç:


Florokinolonlar arasında çapraz direnç meydana gelebilir. Tek bir mutasyon klinik dirence yol açmayabilir, ancak birden fazla mutasyon genellikle florokinolon sınıfındaki tüm ilaçlara karşıklinik dirence neden olur. Değiştirilmiş dış membran porinleri ve dışarı pompalama sistemlerigeniş bir substrat seçiciliğine sahip olabilir, bu da çeşitli antibakteriyel ajan sınıflarını hedefalabilir ve çoklu dirence yol açabilir.

Kırılma noktaları:


Avrupa Antimikrobiyal Duyarlılık Testi Komitesi (EUCAST) 'nin kırılma noktalarına göre duyarlı ve ara duyarlı organizmalar ile ara duyarlı ve dirençli organizmaları ayıran MİK(Minimum İnhibisyon Konsantrasyonu) kırılma noktaları aşağıdaki gibidir:

Pseudomonas spp., Staphylococcus spp. Streptococcus A,B,C,G:


Duyarlı: <1 mg/L, dirençli: >2 mg/L

Streptococcus pneumoniae:.Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis:Antibakteriyel Spektrum:


Edinilmiş direncin prevalansı seçilmiş türler için coğrafi olarak ve zaman içinde değişebilir ve özellikle ciddi enfeksiyonların tedavisinde yerel direnç bilgisi istenebilir.

Bu nedenle sunulan bilgiler, mikroorganizmaların levofloksasine duyarlı olup olmayacağına dair olasılıklar hakkında yalnızca yaklaşık bir yönlendirme sağlar. Gerektiğinde, ajanın enazından bazı enfeksiyon türlerinde etkililiği sorgulanan durumlar söz konusu olduğunda, yereldirenç prevalansı bu kadar belirgin olduğunda, uzman görüşü alınmalıdır.

Levofloksasinin etkili olduğu mikroorganizmalar aşağıda belirtildiği şekildedir:

Kategori I (Yaygın görülen mikroorganizmalar):


Gram pozitif aerob mikroorganizmalar:

Staphylococcus aureusStreptococcuspneumoniae, Streptococcus Pyogenes,streptokoklar


Gram negatif aerob mikroorganizmalar:

Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Pseudomonas aeruginosa

(toplum kaynaklı)

Diğer mikroorganizmalar:

Chlamydia trachomatis

(Klamidya konjonktiviti olan hastaların tedavisi, eşzamanlı sistemik antimikrobiyal tedavi gerektirir).

Kategori II (Edinilmiş direnç sorunu olan türler):


Gram pozitif aerob mikroorganizmalar: MRSA (metisiline dirençli

Staphylococcus aureus), Staphylococcus epidermidis


Gram negatif aerob mikroorganizmalar:

Pseudomonas aeruginosa

(hastane kaynaklı)

Yukarıda sunulan direnç verileri, Haziran-Kasım 2004 tarihleri arasında Almanya'da göz enfeksiyonu geçiren hastalardan elde edilen bakteri izolatlarının direnç yaygınlığı üzerineyapılan çok merkezli bir gözetim çalışması (Göz Hastalıkları Çalışması) sonuçlarınadayanmaktadır.

Organizmalar, in-vitro duyarlılık ve sistemik tedavi sonrasında ulaşılan plazma konsantrasyonlarına dayanarak levofloksasin'e duyarlı olarak sınıflandırılmıştır. Topikaltedavi, plazmada bulunanlardan daha yüksek tepe konsantrasyonlarına ulaşır. Ancak, gözetopikal uygulama sonrası ilacın kinetiğinin levofloksasin'in antibakteriyel aktivitesini nasıldeğiştirebileceği veya değiştirip değiştirmediği bilinmemektedir.

Pediyatrik popülasyon

1 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlerde farmakodinamik özellikler aynıdır.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim:


İnsanlarda topikal oküler uygulamayı takiben, levofloksasinin penetrasyonu mükemmeldir. Levofloksasinin topikal olarak uygulanmasından 4 ve 6 saat sonra erişilen gözyaşı filmikonsantrasyonu sırasıyla 17 ve 6,6 pg/mL'dir.

Dağılım:


Levofloksasin 5 mg/mL göz damlası ile 15 sağlıklı yetişkin üzerinde 15 gün süren çalışmada levofloksasinin plazmadaki konsantrasyonu değişik zamanlarda ölçülmüştür. Uygulamanın 1saat sonrasında levofloksasinin plazma konsantrasyonu 1. günde 0,86 ng/mL iken, bu değer 15.günde 2,05 ng/mL seviyesine yükselmiştir. Günde 8 defa (2 saatte bir) olacak şekildeuygulamanın yapıldığı 4. günde en yüksek maksimum konsantrasyon olan 2,5 ng/mLseviyesine ulaşmıştır. Levofloksasinin, maksimum konsantrasyonu uygulamanın 1. gününde0,94 ng/mL iken, 15. günde 2,15 ng/mL seviyesine yükselmiştir. Bu değer levofloksasininstandart oral dozunun binde biri kadardır.

Biyotransformasyon:


Veri bulunmamaktadır.

Eliminasyon:


Veri bulunmamaktadır.

Doğrusallık/Doğrusal olmayan durum:


Veri bulunmamaktadır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Preklinik etkiler sadece LEVOLON göz damlasının uygulamasından sonra elde edilen en yüksek insan maruziyetinin belirgin şekilde üzerindeki maruziyetlerde gözlenmiştir. Bu daklinik kullanım ile ilgisinin sınırlı olduğunu göstermektedir.

Hayvan çalışmalarında, giraz inhibitörlerinin ağırlık taşıyan eklemlerde gelişim bozukluklarına neden olduğu gösterilmiştir.

Diğer florokinolonlarda olduğu gibi, oral yoldan yüksek dozlarda uygulanan levofloksasinin sıçan ve köpeklerin kıkırdak dokuları üzerinde etkili olduğu gözlemlenmiştir.

Kataraktogenik potansiyeli konusunda yeterli çalışma yapılmamıştır.

Hayvanlardaki görme bozuklukları ile ilgili elde yeterli veri bulunmamaktadır.

Üreme toksisitesi:


Levofloksasinin oral olarak 810 mg/kg/gün dozundan az olmak şartıyla sıçanlar üzerinde teratojenik bir etkisi yoktur. Levofloksasin tamamı ile absorbe olduğundan, kinetiğidoğrusaldır. Tekli ve çoklu oral uygulamalar arasında farmakokinetik olarak bir farkgörülmemiştir. Sıçanlara 810 mg/kg/gün dozunun uygulanması sonucu ortaya çıkan sistemiketkiler, insanlarda her iki göze birden 2'şer damla LEVOLON 5 mg/mL göz damlasıdamlatılmasındaki etkilerin 50.000 katı kadardır. Tavşanlarda oral olarak 50 mg/kg/gün veyaintravenöz olarak 25 mg/kg/gün dozlarındaki uygulamalar sonucu teratojenik bir etkiyerastlanmamıştır.

Levofloksasin ile sıçanlar üzerinde yürütülen fertilite çalışmalarında oral yüksek doz 360 mg/kg/gün uygulanması, insanlar üzerinde 8 oküler doz uygulanması sonucu oluşan plazmakonsantrasyonundan 16.000 kat daha fazladır.

Genotoksisite:


Levofloksasin, bakteri ve memeli hücreleri üzerinde gen mutasyonuna neden olmamıştır, fakat in-vitro çalışmalarda 100 gg/mL üzeri dozlarda metabolik aktivasyonun yokluğunda hamsterakciğer hücrelerinde kromozon anormalliklerine neden olmuştur.

In-vivo

testlerde herhangi birgenotoksik etkiye rastlanmamıştır.

Fototoksik potansiyel:


Fareler üzerinde oral ve intravenöz olarak yapılan çalışmalarda, levofloksasinin yüksek dozlarda fototoksik olduğu görülmüştür. Tüysüz hamster derisi üzerine uygulanan %3'lükoftalmik solüsyon, herhangi bir deri altı veya deri üstü fototoksik etkiye neden olmamıştır.

Karsinojenik potansiyel:


2 yıl süre ile sıçanlar üzerinde vücut yüzey alanı baz alınarak en yüksek doz 100 mg/kg/gün olarak yapılan çalışmalarda levofloksasinin karsinojenik bir etkisi olmadığı görülmüştür.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Sodyum klorür Benzalkonyum klorürHidroklorik asitSodyum hidroksitEnjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

LEVOLON'un bilinen herhangi bir geçimsizliği bulunmamaktadır.

6.3. Raf ömrü

24 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında, ışıktan korunarak saklanmalıdır.

Kapağı açılıncaya kadar sterildir. Açıldıktan sonra 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında ışıktan korunarak saklanması koşulu ile 28 gün içerisinde kullanılmalıdır.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

5 mL çözelti içeren, LDPE damlalıklı ve vidalı kapaklı LDPE şişeler, kullanma talimatı ile birlikte karton kutuda sunulmaktadır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHIBI

BİLİM İLAÇ SAN. ve TİC. AŞ.

Beyoğlu-İSTANBUL

8. RUHSAT NUMARASI

2018/572

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 17.10.2018 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Levolon % 0.5 Göz ve Kulak Damlası, Çözelti

Etken Maddesi: Levofloksasin Hemihidrat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Levolon %0.5 5 Ml G/k Damla
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.