Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Berinert P 500 Iu/10 Ml Iv Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz ve Çözücü Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

¡ Bu ilaç ek izlemeye tabidir. Bu üçgen yeni güvenlilik bilgisinin hızlı olarak belirlenmesini sağlayacaktır. Sağlık mesleği mensuplarının şüpheli advers reaksiyonları TÜFAM'a bildirmeleribeklenmektedir. Bakınız Bölüm 4.8 Advers reaksiyonlar nasıl raporlanır?

1. BEŞERI TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

BERINERT® P 500 IU/10 ML IV Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz ve Çözücü Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Her bir flakon etkin madde olarak 500 IU C1-esteraz inhibitörü (insan) içerir.

C1-esteraz inhibitörünün potensi; C1-esteraz inhibitörü ürünleri için Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) geçerli standardı ile ilişkilendirilen, Uluslararası Birim (IU) cinsinden ifade edilir.

10 mL enjeksiyonluk su ile sulandırıldıktan sonra, BERINERT P 50 IU/mL C1-esteraz inhibitörü içerir.

Sulandırılmış 500 IU çözeltisinin toplam protein içeriği 6.5 mg/mL'dir.

Yardımcı maddeler:

Sodyum klorür 85 mg

Trisodyum sitrat dihidrat 30 mg

Yardımcı maddeler için bölüm 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücüsü Beyaz toz

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

BERINERT P kalıtsal anjiyoödem tip I ve II ataklarının (KAÖ) tedavisinde ve prosedür öncesi akut atakların önlenmesinde endikedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

Tedavisi, C1-esteraz inhibitörü eksikliği tedavisinde tecrübeli bir hekim gözetiminde başlatılmalıdır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler

Akut anjiyoödem ataklarının tedavisi:


Her bir vücut ağırlığı kilogramı başına 20 lU (20 lU/kg vücut ağırlığı) uygulanır.

Prosedür öncesi anjiyoödem ataklarının önlenmesi:


Tıbbi, diş veya cerrahi prosedürden 6 saatten daha az bir süre öncesinde 1000 IU uygulanır.

Böbrek/Karaciğer yetmezliği

BERINERT P'nin cinsiyet, ırk, geriatrik yaş ile tanımlanan veya böbrek veya karaciğer yetmezliği olan özel hasta popülasyonlarındaki farmakokinetiğini değerlendirmek için çalışmalaryürütülmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Akut anjiyoödem ataklarının tedavisi:


Her bir vücut ağırlığı kilogramı başına 20 IU (20 IU/kg vücut ağırlığı) uygulanır.

Prosedür öncesi anjiyoödem ataklarının önlenmesi:


Tıbbi, diş veya cerrahi prosedürden 6 saatten daha az bir süre öncesinde vücut ağırlığı kilogramı başına 15 ila 30 IU (15-30 IU/kg vücut ağırlığı) uygulanır. Doz, klinik durumlar göz önündebulundurularak seçilmelidir (örn. prosedür türü ve hastalığın şiddeti)

Geriyatrik Popülasyon

BERİNERT P'nin geriyatrik popülasyondaki etkililiği ve güvenliliği kontrollü çalışmalarda değerlendirilmemiştir.

BERINERT P; ABD ve Avrupa'da gerçekleştirilen bir Kayıt Çalışmasında, kalıtsal anjiyoödemi olan 27 geriyatrik denekte (yaş aralığı 65 - 83) değerlendirilmiştir. Geriyatrik popülasyonda gözlenengüvenlilik profili, çalışılan daha genç popülasyonlarda gözlenen profil ile benzer olmuştur.

Uygulama şekli:

BERINERT P'nin sulandırılmasına ilişkin talimatlar için bölüm 6.6'ya bakınız.

Sulandırılmış çözelti renksiz ve berrak olmalıdır.

Çözelti, yavaş intravenöz enjeksiyon ile uygulanmalıdır. BERINERT P 500 IU/10 ML aynı zamanda infüzyon olarak da uygulanabilir (4 mL/dakika).

4.3. Kontrendikasyonlar

BERINERT P; etkin maddeye, bölüm 6.1'de listelenen yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Virüs güvenliliği


BERINERT P, insan plazmasından elde edilmektedir. İnsan plazmasından elde edilen ilaçlar, virüsler ve teorik olarak Varyant Creutzfeld-Jacob (v-CJD) gibi, çeşitli hastalıklara yolaçabilen enfeksiyon yapıcı ajanlar içerebilirler. BERINERT P'de Varyant Creutzfeld-Jacobhastalığının bulaşma riski teorik olarak minumumken, klasik Creutxfeld-Jacob hastalığınınbulaşma riski hiçbir kanıtla desteklenemez. Alınan önlemlere rağmen, bu tür ürünler halenpotansiyel olarak hastalık bulaştırabilir.

Bu tip ürünlerin enfeksiyon yapıcı ajanları bulaştırma riski, plazma verenlerin belirli virüslere önceden maruz kalıp kalmadığının izlenmesi, belirli virüs enfeksiyonlarının halihazırdavarlığının test edilmesi ve belirli virüslerin yok edilmesi ve/veya inaktivasyonu ile azaltılmıştır.

HIV, HBV, HCV gibi zarflı virüsler, HAV ve Parvovirüs B19 gibi zarflı olmayan virüsler için alınan önlemlerin etkili olduğu düşünülmektedir. Bütün bu önlemlere rağmen, bu ürünler halapotansiyel olarak hastalık bulaştırabilirler. Ayrıca, henüz bilinmeyen enfeksiyon yapıcıajanların bu ürünlerin içerisinde bulunma ihtimali mevcuttur.Doktor, bu ilacı hastaya reçete etmeden veya uygulamadan önce hastası ile risk ve yararlarını tartışmalıdır.

Alerjilere karşı bilinen eğilimi olan hastalarda; antihistaminler ve kortikosteroidler profilaktik olarak uygulanmalıdır.

Alerjik veya anafilaktik türde reaksiyonlar meydana gelirse; BERINERT P uygulaması derhal durdurulmalı (örn. enjeksiyon/infüzyon kesilmeli) ve uygun bir tedavi başlatılmalıdır. Terapötikönlemler, istenmeyen etkinin türüne ve şiddetine bağlıdır. Şok tedavisi için mevcut tıbbi standartlargözlemlenmelidir.

Laringeal ödemi olan hastalar, destek olarak acil tedavi ile birlikte özellikle yakından izleme gerektirir.

BERINERT P ile Kapiler Kaçış Sendromu (KKS) tedavisi veya izinsiz kullanımı önerilmemektedir (ayrıca bkz. bölüm 4.8.).

Evde tedavi ve bireysel uygulama


Bu tıbbi ürünün evde veya bireysel kullanımına ilişkin veriler kısıtlıdır. Evde tedavi ile ilişkili potansiyel riskler; uygulamanın kendisi ve özellikle aşırı duyarlılık gibi advers ilaç reaksiyonlarınınyönetilmesi ile ilişkilidir. Bireyin evde kullanımına ilişkin karar; uygun eğitimin verildiğini vekullanımın düzenli aralıklarla incelendiğini sağlayacak olan, uygulamayı yapan hekim tarafındanverilmelidir.

Ayrıca;

BERINERT P kullanılması gerekiyorsa hekim tarafından, hastalık yapıcı etkenlerin hastaya bulaşmasını önlemek için uygun aşıların (Hepatit A, Hepatit B vb.) yaptırılması önerilebilir.

Hastalar açısından BERINERT P her uygulandığında, hastayla ürünün seri numarası arasındaki bağlantının korunabilmesi için, ürünün adı ve seri numarası kaydedilmelidir.

BERINERT P her 100 mL çözeltide 486 mg'a kadar (yaklaşık 21 mmol) sodyum içerir. Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Herhangi bir etkileşim çalışması gerçekleştirilmemiştir.

4.6. Fertilite, Gebelik ve LaktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Veri yoktur.

Gebelik dönemi

BERINERT P'nin gebe kadınlarda kullanımından kaynaklanan risk artışı olmadığını gösteren veriler kısıtlıdır. BERINERT P insan plazmasının fizyolojik bir bileşenidir. Bu nedenle hayvanlarüzerinde üreme ve gelişim toksisitesine ilişkin çalışmalar gerçekleştirilmemiştir ve insanlardagebelik, doğum öncesi ve sonrası gelişime ilişkin advers etki beklenmemektedir. Bu nedenle,BERINERT P gebelik döneminde yalnızca açık bir şekilde gerekli ise kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

BERINERT P'nin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir; fakat yüksek molekül ağırlığı nedeniyle BERINERT P'nin anne sütüne geçmesi olası değildir. Ancak, kalıtsal anjiyoödem şikayetiolan kadınlarda emzirme konusu tartışmaya açıktır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağınaveya BERINERT P tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıpkaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve BERINERT Ptedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/fertilite

BERINERT P insan plazmasının fizyolojik bir bileşenidir. Bu nedenle hayvanlar üzerinde üreme ve gelişim toksisitesine ilişkin çalışmalar gerçekleştirilmemiştir ve insanlarda gebelik, doğum öncesive sonrası gelişime ilişkin advers etki beklenmemektedir.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

BERINERT P'nin, araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır veya ihmal edilebilir etkiye sahiptir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Aşağıdaki advers reaksiyonlar, pazarlama sonrası deneyimlere ve bilimsel literatürlere dayanmaktadır. Advers reaksiyonların sıklığı şu şekilde listelenmektedir: (çok yaygın >1/10, yaygın(>1/100 ila <1/10, yaygın olmayan >1/1.000 ila <1/100, seyrek >1/10.000 ila <1/1.000, çok seyrek(<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

BERINERT P ile istenmeyen reaksiyonlar seyrek görülmektedir.

Organ sınıfı

Çok

yaygın

Yaygın

Yaygın

olmayan

Seyrek

Çok

seyrek

Vasküler hastalıklar




Tromboz gelişimi*


Bağışıklık sistemi hastalıkları




Alerjik veya anafilaktik reaksiyonlar (örn. taşikardi, hiper- veyahipotansiyon, kızarıklık, ürtiker,dispne, baş ağrısı, baş dönmesi,bulantı)

Şok

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesineilişkin hastalıklar




Sıcaklık artışı, enjeksiyon bölgesinde reaksiyon


*Fatal sonuçlu tekli vakalarda, ekstrakorporal dolaşım altında kalp ameliyatı öncesinde, sırasında veya sonrasında Kapiler Kaçış Sendromu profilaksisi veya tedavisi için yüksek BERINERT P dozları ile tedavi girişimlerinde.

Bulaşıcı ajanlara ilişkin güvenlilik için bölüm 4.4.'e bakınız.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlıkmesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir

([email protected]. Doz aşımı ve tedavisi

BERINERT P ile doz aşımına ilişkin herhangi bir vaka rapor edilmemiştir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: ATC kodu:

Diğer hematolojik ajanlar, Herediter anjiyoödemde kullanılan ilaçlar B06AC01

C1-esteraz inhibitörü, 105 kD molekül ağırlığına ve % 40 oranında bir karbonhidrat parçasına sahip bir plazma glikoproteinidir. İnsan plazmasındaki konsantrasyonu 240 mg/L civarında değişiklikgöstermektedir.

İnsan plazmasında bulunmasının yanı sıra; plasenta, karaciğer hücreleri, monositler ve plateletler de C1-esteraz inhibitörü içerir.

C1-esteraz inhibitörü; antitrombin III, alfa-2-antiplazmin, alfa-1-antitripsin ve diğerleri gibi diğer proteinlerde olduğu üzere, insan plazmasının serin-proteaz-inhibitör (serpin) sistemine aittir.

Fizyolojik koşullar altında; C1-esteraz inhibitörü, C1s ve C1r gibi enzimatik aktif bileşenleri inaktive ederek kompleman sisteminin klasik yolağını bloke eder. Aktif enzim, 1:1 oranında stokiyometrideinhibitör ile bir kompleks oluşturur.

Ayrıca; C1-esteraz inhibitörü, faktör XIIa ve fragmentlerini inhibe ederek, koagülasyonun kontak aktivasyonunun en önemli inhibitörünü temsil eder. İlave olarak; alfa-2-makroglobulinin yanı sıra,plazma kallikreinin ana inhibitörü olarak da görev yapar.

BERINERT P'nin kalıtsal anjiyoödemdeki terapötik etkisi, zayıf C1-esteraz inhibitör aktivitesinin ikamesi ile indüklenmektedir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Ürün intravenöz olarak uygulanmalıdır ve plazmada uygulanan doza karşılık gelen plazma konsantrasyonu ile hemen mevcut hale gelir.

BERINERT P'nin farmakokinetik özellikleri iki çalışmada incelenmiştir.

15 sağlıklı, yetişkin gönüllüler üzerinde yürütülen bir Faz I çalışmasında; BERINERT P 1500 ve BERINERT P 500'ün ilgili biyoyararlanımını değerlendirmek için kullanılan farmakokinetik verilersağlanmıştır. BERINERT P'nin iki dozaj büyüklüğünün karşılaştırılabilir biyoyararlanıma sahipolduğu gösterilmiştir. C1-INH antijen konsantrasyonları için; Cmaks ve EAAo-son geometrik ortalamaoranları (% 90 güven aralıkları) sırasıyla 1.02 (0.99, 1.04) ve 1.02 (0.99, 1.05) olmuştur. Yarılanmaömrü bölmeli olmayan farmakokinetik analizler kullanılarak gönüllülerin bir alt grubundadeğerlendirilmiştir. BERINERT P 1500 ve BERINERT P 500'ün ortalama yarılanma ömrü sırasıyla87.7 saat ve 91.4 saat olmuştur.

Farmakokinetik özellikler, kalıtsal anjiyoödemi olan hastalarda (18 yaşından büyük 34 hasta, 18 yaşından küçük 6 hasta) incelenmiştir. Buna, hastalara profilaktik tedavi altına alınan 15 hasta(sık/şiddetli atak geçiren) ve daha az sıklıkta/hafif atak geçiren ve “isteğe bağlı” tedavi alan 25 hastadahil olmuştur. Veriler, ataksız bir aralıkta oluşturulmuştur.

Medyan

in vivo

geri kazanım (IVR) % 86.7 olmuştur (aralık: % 54.0 - 254.1). Çocuklar için IVR oranı (% 98.2, aralık: % 69.2 - 106.8), yetişkinlere göre (% 82.5, aralık: % 54.0 - 254.1) az miktardadaha yüksek olmuştur. Şiddetli atak geçiren hastalar, hafif derecede atak geçiren hastalar ilekarşılaştırıldığında (% 75.8, aralık: % 57.2 - 195.9) daha yüksek bir IVR'ye (% 101.4) sahip olmuştur.

Aktivitedeki medyan artış % 2.3/IU/kg vücut ağırlığı olmuştur (aralık: % 1.4-6.9/IU/kg vücut ağırlığı). Yetişkinler ve çocuklar arasında anlamlı bir farklılık gözlenmemiştir. Şiddetli atak geçirenhastalar, hafif atak geçiren hastalara göre aktivite bakımından az miktarda daha yüksek artışgöstermiştir (2.9, aralık: 1.4 - 6.9'a karşı - 2.1, aralık: % 1.5 - 5.1/IU/kg vücut ağırlığı).

C1-esteraz inhibitör aktivitesinin plazmadaki maksimum konsantrasyonuna, hasta grupları arasında herhangi bir anlamlı farklılık olmaksızın, BERINERT P uygulamasından sonra 0.8 saat içerisindeulaşılmıştır.

Medyan yarılanma ömrü 36.1 saattir. Bu, çocuklarda yetişkinlere göre (36.1 saate karşı 32.9 saat) ve şiddetli atak geçiren hastalarda hafif dereceli atak geçiren hastalara göre (37.0 saate karşı 30.9 saat)biraz daha kısa olmuştur.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

BERINERT P etkin madde olarak C1-esteraz inhibitörü içerir. İnsan plazmasından elde edilir ve plazmanın endojen bir bileşeni gibi görev yapar. Sıçanlar ve farelerde tek doz ve sıçanlardatekrarlanan doz BERINERT P uygulaması herhangi bir toksisite belirtisi göstermemiştir.

Karsinojenite ve üreme toksisitesini araştırmak için tekrarlanan doz uygulaması ile gerçekleştirilen preklinik çalışmalar; heterolog insan proteinlerinin uygulanmasını takiben antikor gelişimi nedeniyle,konvansiyonel hayvan modellerinde gerçekleştirilemediğinden dolayı yürütülmemiştir.

Gine domuzlarında

in vitroin vivo

PCA modeli, pastörizasyonu takiben BERINERT P'de ortaya çıkan yeni antijenik belirleyici faktörlerin bulunmadığını göstermiştir.

Tavşanlar üzerindeki

in vivo

trombojenite testleri 800 IU/kg'a kadar BERINERT P dozları ile gerçekleştirilmiştir. 800 IU/kg'a kadar intravenöz BERINERT P uygulaması ile ilişkili herhangi birpro-trombotik risk mevcut değildir.

Tavşanlar üzerinde gerçekleştirilen lokal tolerans çalışmaları; BERINERT P'nin intravenöz, subkutan, intraarteriyel ve intramusküler uygulama sonrasında klinik, lokal ve histolojik olarak iyitolere edildiğini kanıtlamıştır.

FARMASOTIK ÖZELLİKLER

6.6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Toz:


Glisin

Sodyum klorür Trisodyum sitrat dihidrat

Çözücü:


Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

Geçimsizlik çalışmaları yapılmadığından dolayı; bu tıbbi enjektör/infüzyon setinde başka tıbbi ürünler ve seyrelticiler ile karıştırılmamalıdır.

6.3. Raf ömrü

36 ay

BERINERT P sulandırma sonrası 25°C'nin altındaki oda sıcaklıklarında 8 saat içinde kullanılmalıdır. Dondurulmamalıdır. Sulandırılmış ürün sadece flakonda saklanmalıdır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

30 oC altındaki oda sıcaklığında ve orijinal ambalajında ışıktan koruyarak saklayınız. Dondurmayınız.

Tıbbi ürün sulandırıldıktan sonraki saklama koşulları için bölüm 6.3.'e bakınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriğiBirincil ambalaj

Tıpalı (bromobütil kauçuk), contalı (alüminyum) ve geçmeli kapaklı (plastik) toz içeren flakon (tip II cam) ve tıpalı (klorobütil ya da bromobütil kauçuk), contalı (alüminyum) ve geçmeli kapaklı(plastik) 10 mL'lik çözücü içeren flakonda (tip I cam) kullanma talimatı ile birlikte karton kutudasunulur.

Takdim:

Her bir kutuda:

1 adet toz içeren flakon 1 adet 10 mL'lik çözücü1 adet filtre transfer cihazı 20/20

Uygulama seti (dahili kutu):

1 adet tek kullanımlık 10 mL'lik enjektör

1 adet kelebek infüzyon seti

2 adet alkollü mendil1 adet plaster

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Uygulama şekli


Genel talimatlar


-

BERINERT P 500 çözeltisi renksiz ve berrak olmalıdır.

- Filtrelendikten/enjektöre çekildikten (aşağıdaki bölüme bakınız) sonra, sulandırılmış ürün,uygulama öncesinde, partiküler madde ve renk değişimi açısından görsel olarak incelenmelidir.

- Bulanık ya da tortulu çözeltiler kullanılmamalıdır.

- Sulandırma ve enjektöre çekme işlemleri aseptik koşullar altında gerçekleştirilmelidir. Ürün ilebirlikte sunulan enjektör kullanılmalıdır.

Sulandırma


Çözücü oda sıcaklığına getirilir. Ürün ve çözücü flakon kapaklarının çıkarıldığından, tıpaların antiseptik bir çözelti ile muamele edildiğinden ve Mix2Vial ambalajı açılmadan önce kurumayabırakıldığından emin olunur.

1


Mix2Vial ambalajını kapağını sıyırarak açınız. Mix2Vial'ı blister ambalajından

çıkarmayınız

!

2

Çözücü flakonunu düz, temiz bir yüzeye yerleştiriniz ve flakonu sıkıca tutunuz. Mix2Vial'ı blister ambalajı ile birlikte kavrayıp mavi adaptör ucunu, çözücüflakon tıpası içerisinden doğrudan aşağıya doğru itiniz.


3

Blister ambalajı, kenarından tutarak ve dikey olarak yukarı doğru çekerek Mix2Vial'dan dikkatli şekilde çıkarınız. Mix2Vial setini değil, yalnızca blisterambalajını çektiğinizden emin olunuz.


5

6

7




Ürün flakonunu düz ve sabit bir yüzeye yerleştiriniz. Çözücü flakonunu bağlı Mix2Vial seti ile ters çevirip şeffaf adaptör ucunu, ürünün flakon tıpasıiçerisinden doğrudan aşağıya doğru itiniz. Çözücü otomatik olarak ürünflakonu içerisine akacaktır.


Bir elinizle Mix2Vial setinin ürün-kısmını ve diğer elinizle çözücü-kısmını kavrayıp seti dikkatli bir şekilde iki parça halinde çevirerek ayırınız.

İliştirilen mavi Mix2Vial adaptörü ile birlikte çözücü flakonunu çıkarınız.


Madde tamamen çözünene kadar, iliştirilen şeffaf adaptör ile birlikte ürün flakonunu yavaşça karıştırınız. Çalkalamayınız.


Boş steril bir enjektör içerisine hava çekiniz. Ürün ile birlikte sunulan enjektörü kullanınız. Ürün flakonu dikey konumdayken, enjektörü saat yönündeçevirerek takılan Mix2Vial'ın Luer kilidine bağlayınız. Havayı ürün flakonunaenjekte ediniz.


Enjektöre çekme ve uygulama




Kullanılmamış olan tıbbi ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliklerine” uygun olarak imha edilmelidir.

7.

RUHSAT SAHIBI

CSL Behring Biyoterapi İlaç Dış Ticaret Anonim ŞirketiÜ sküdar/İstanbul

8. RUHSAT NUMARASI

2021/37

9.

ILK RUHSAT TARIHI/RUHSAT YENILEME TARIHI

İlk ruhsatlandırma tarihi: 25.02.2021 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENILENME TARIHI

İlaç Bilgileri

Berinert P 500 Iu/10 Ml Iv Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz ve Çözücü

Etken Maddesi: C1-esteraz İnhibitörü, İnsan

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.