Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Glucagen Hypokit 1 Mg Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz ve Çözücü Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

1. BEŞERI TIBBI URUNUN ADI

GlucaGen® HypoKit 1 mg enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

İnsan glukagonu*.............................1 mg (1 lU)

*Rekombinant DNA teknolojisiyle

Saccharomyces cerevisiae'de

üretilmiştir.

Bir flakon rekonstitüye edildikten sonra 1 mg (1 IU) glukagon/ml'ye eşdeğer 1 mg glukagon (hidroklorür olarak) içerir.

Yardımcı maddeler:

Sodyum hidroksit (pH ayarı için)..........................................y.m.

Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü.

Karıştırma işlemi öncesinde sıkıştırılmış toz beyaz veya beyaza yakın olmalıdır. Çözücü berrak ve renksiz olmalı ve partikül içermemelidir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1 Terapötik endikasyonlar

Terapötik endikasyon


GlucaGen®, insülin tedavisi gören çocuk ve yetişkin diyabet hastalarında oluşabilen ciddi hipoglisemik reaksiyonların tedavisinde endikedir.

Diyagnostik endikasyon


GlucaGen®, yetişkinlerdeki gastrointestinal kanal incelemelerinde motilitenin inhibisyonunda endikedir.

4.2 Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji:

Terapötik endikasyon (Ciddi hipoglisemi)


Erişkin hastalar için doz: 1 mg, subkütan veya intramüsküler enjeksiyon şeklinde uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

GlucaGen®, böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullamlabilir

Pediyatrik popülasyon:

GlucaGen®, çocuk ve adelosanlarda ciddi hipogliseminin tedavisinde kullanılabilir.

Pediyatrik hastalar için doz: 0,5 mg (25 kg altı veya 6-8 yaşın altındaki çocuklar) veya 1 mg (25 kg üzeri veya 6-8 yaş üzerindeki çocuklar) uygulanır.

Geriyatrik popülasyon:

GlucaGen®, geriyatrik hastalarda kullanılabilir.

Diyagnostik endikasyon (gastrointestinal motilitenin inhibisyonu)


Yetişkin hastalar için doz: Mide, duodenal kök, duodenum ve ince bağırsağın gevşemesi için tedavi edici doz, intravenöz enjeksiyon şeklinde verilen 0,2-0,5 mg veya intramüsküler olarakverilen 1 mg'dır; kolonun gevşemesi için doz, intravenöz olarak 0,5-0,75 mg veyaintramüsküler olarak 1-2 mg'dır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

GlucaGen®, böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılabilir.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda ve adelosanlarda gastrointestinal motilitenin inhibisyonu için GlucaGen®'in güvenliliği ve etkililiği kanıtlanmamıştır. Veri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

GlucaGen®, geriyatrik hastalarda kullanılabilir.

Uygulama şekli:

Sıkıştırılmış tozu beraberindeki çözücü ile Bölüm 6.6'da tarif edildiği şekilde çözünüz.

Terapötik endika^^on (Ciddi hipoglisemi):


Subkütan veya intramüsküler enjeksiyon şeklinde uygulanır. Hasta normalde 10 dakika içinde cevap verecektir. Hasta tedaviye yanıt verdiğinde, hipogliseminin tekrarlamasını önlemek vekaraciğer glikojenini yeniden depolamak için oral karbonhidrat verilir. Eğer hasta 10 dakikaiçinde yanıt vermezse, intravenöz glikoz verilmelidir.

Diyagnostik endikasyon (Gastrointestinal motilitenin inhibisyonu):


GlucaGen® sağlık personeli tarafından uygulanmalıdır. 0,2-0,5 mg intravenöz enjeksiyonu takiben etkisi 1 dakika içinde başlar, etki süresi ise 5 ile 20 dakika arasındadır. 1-2 mgintramüsküler enjeksiyon sonrası etkisi 5-15 dakika sonra başlar ve yaklaşık 10-40 dakikasürer.

Eğer uygulanan diyagnostik işlem için uygun ise, işlemin tamamlanmasını takiben oral karbonhidrat verilmelidir.

4.3 Kontrendikasyonlar

- Etkin maddeye veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık (bkz.Bölüm 6.1).

- Feokromositoma.

4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

GlucaGen® çözelti içinde stabil olmadığı için, ürün karıştırıldıktan hemen sonra kullanılmalıdır ve intravenöz infüzyon şeklinde verilmemelidir.

Terapötik endikasyon


Hipogliseminin tekrarlamasını önlenmek için, hasta tedaviye yanıt verdiğinde karaciğer glikojenini yeniden depolamak için oral karbonhidratlar verilmelidir.

Karaciğer glikojeni tükenmiş hastalarda glukagon etkili olmayacaktır. Bu nedenle, uzun süren açlık, adrenal yetmezlik, kronik hipoglisemi veya alkole bağlı hipoglisemi durumlarındaglukagonun etkisi çok azdır veya hiç yoktur.

Glukagonun adrenalinden farklı olarak kas fosforilazı üzerinde bir etkisi yoktur ve bu nedenle, iskelet kasında mevcut olan daha büyük glikojen depolarının karbonhidratadönüşümünde yardımı olamaz.

Diyagnostik endikasyon


Diyagnostik işlemler doğrultusunda glukagon verilen kişiler, özellikle açlık durumunda iseler rahatsızlık yaşayabilirler. Bu durumlarda bulantı, hipoglisemi ve kan basıncı değişiklikleribildirilmiştir. Diyagnostik işlemlerin tamamlanmasını takiben, eğer uygulanan diyagnostikprosedüre uygunsa, açlık durumunda olan hastalara oral karbonhidratlar verilmelidir.İnceleme sonrası hastanın aç olması gerekiyorsa veya ciddi hipoglisemi durumunda,intravenöz glikoz verilmesi gerekebilir.

GlucaGen® miyokardiyal oksijen ihtiyacını, kan basıncını ve kalp atım hızını artırabilir. Diyagnostik yardımcı olarak GlucaGen® kullanımı sırasında kalp hastalığı olan hastalaryakından izlenmeli ve endike ise tedavi edilmelidir.

GlucaGen® diyabetes mellituslu hastalarda diyagnostik yardımcı olarak kullanıldığında kısa süreli hiperglisemiye neden olabilir. Diyabetli hastaları kullanım sırasında kan şekeriseviyelerindeki değişiklikler için yakından izlenmeli ve endike ise tedavi edilmelidir.

Glukagonomlu hastalarda diyagnostik yardımcı olarak kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.

Terapötik ve diyagnostik endikasyonlar


Glukagon insüline karşı antagonist olarak etki göstermektedir ve insülinoma hastalarında GlucaGen® kullanılırsa dikkatle izlenmelidir.

Glucagon katekolaminlerin salınımını stimüle eder. Feokromositoma varlığında glukagon tümörden çok fazla katekolamin salınımına neden olabilir, bu da akut hipertansif reaksiyonayol açabilir. Glucagon feokromositoması olan hastalarda kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3).

GlucaGen® HypoKit'te bulunan enjektörün ucundaki kapak, doğal kauçuk lateks içermektedir, latekse duyarlı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Bu tıbbi ürün her “doz”unda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani aslında “sodyum içermez”.

Takip edilebilirlik


Biyoteknolojik ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

İnsülin: Glukagona karşı antagonistik olarak etki etmektedir.

İndometazin: Glukagon kan glikozunu yükseltici etkisini kaybedebilir veya paradoksal olarak hipoglisemi bile oluşturabilir.

Varfarin: Glukagon, varfarinin antikoagülan etkisini artırabilir.

Beta blokörler: Beta blokör alan hastalarda hem nabzın hem kan basıncının daha fazla yükselmesi beklenmektedir, bu artış glukagonun kısa yarılanma ömrü nedeniyle geçicidir.Kan basıncındaki ve nabız hızındaki artış, koroner arter hastalığı olan hastalarda tedavigerektirebilir.

GlucaGen® onaylanan endikasyonlarda kullanıldığında, diğer ilaçlarla arasında başka bir etkileşme bilinmemektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel popülasyonlarda etkileşimlere dair bir çalışma yürütülmemi ştir.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyonlarda etkileşimlere dair bir çalışma yürütülmemiştir.

4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Glukagon insan plasenta engelini geçmez. Diyabetli hamile kadınlarda glukagon kullanımı bildirilmiştir, hamileliğin gidişatı ve fetüs ile yenidoğan sağlığı ile ilgili zararlı bir etkisibilinmemektedir.

Sınırlı sayıda gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin veriler, GlucaGen Hypokit'in gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunugöstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir.Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya dadoğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir (bkz. Bölüm 5.3).

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Glukagon kandan çok hızlı uzaklaştırılır (başlıca karaciğer tarafından) (t1/2= 3-6 dakika); böylece ciddi hipoglisemik reaksiyonların tedavisini takiben emziren annelerin sütüne geçenmiktarın oldukça düşük olması beklenmektedir. Glukagon sindirim sisteminde yıkıldığı vebozulmamış formu absorbe edilemediği için, çocuklarda herhangi bir metabolik etkioluşturmayacaktır. GlucaGen®, laktasyon döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği/Fertilite

GlucaGen® ile hayvan fertilite çalışmaları yapılmamıştır.. Sıçanlarda yapılan çalışmalar pankreatik glukagonun fertilitede bozulmaya yol açmadığını göstermiştir.

4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Ciddi bir hipoglisemik olaydan sonra, hastanın konsantre olma ve tepki verme yetenekleri zayıflayabilir. Bu nedenle ciddi bir hipoglisemik olay sonrası hasta stabilize olana kadar, araçveya makine kullanmamalıdır.

Diyagnostik işlemler sonrasında hipoglisemi nadiren bildirilmiştir. Bu nedenle karbonhidrat içeren bir öğün alana kadar hastanın araç veya makine kullanması engellenmelidir.

4.8 İstenmeyen etkiler

Güvenlilikprofilinin özeti


Bulantı, kusma ve abdominal ağrı ara sıra oluşsa bile, ciddi advers reaksiyonlar çok nadirdir. Anafilaktik reaksiyonları içeren, aşırı duyarlılık reaksiyonları “çok seyrek” (10.000 hastadabir vakadan az) olarak raporlanmıştır. Diyagnostik endikasyon için kullanıldığında, özellikleaç kalan hastalarda hipoglisemi/hipoglisemik koma raporlanmıştır. Taşikardi ve kan basıncıdeğişiklikleri gibi kardiyovasküler advers olaylar sadece, GlucaGen® endoskopik veyaradyografik prosedürlerle ilişkili kullanıldığında raporlanmıştır.

Advers reaksiyon tablosunun özeti


Klinik çalışmalar ve/veya pazara veriliş sonrasındaki deneyimlerde GlucaGen® tedavisiyle ilişkili olduğu kabul edilen istenmeyen etkilerin sıklığı aşağıda verilmektedir. Klinikçalışmalarda gözlenmeyen ancak, spontan olarak raporlanan istenmeyen etkiler “çok seyrek”olarak verilmiştir. Pazardaki kullanımı süresince bildirilen advers ilaç reaksiyonları çokseyrektir (<1/10.000). Ancak, pazara sunuş sonrası deneyimler az bildirilmektedir ve buraporlama oranı bu bilgi ışığında değerlendirilmelidir.

İstenmeyen etkilerin sınıflandırılmasında aşağıdaki sıklık grupları kullanılmıştır:

Çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000), çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor).

Terapötik endikasyonBağışıklık sistemi hastalıkları:

Çok seyrek: Anafilaktik reaksiyon/şoku içeren aşırı duyarlılık reaksiyonları

Gastrointestinal hastalıklar:

Yaygın: Bulantı Yaygın olmayan: KusmaSeyrek: Karın ağrısı

Genel hastalıklar ve uygulama bölgesi koşulları:

Bilinmiyor: Uygulama bölgesi reaksiyonları

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Klinik çalışmalar ve pazarlama sonrası deneyimlerden elde edilen verilere dayanarak, yaşlı hastalarda ve böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda gözlenen adversreaksiyonların sıklık, tip ve ciddiyetinin genel popülasyonla aynı olması beklenmektedir

Pediyatrik popülasyon:

Klinik çalışmalar ve pazarlama sonrası deneyimlerden elde edilen verilere dayanarak, çocuklarda gözlenen advers reaksiyonların sıklık, tip ve ciddiyetinin yetişkinlerle aynı olmasıbeklenmektedir.

Diyagnostik endikasyonBağışıklık sistemi hastalıkları:

Çok seyrek: Anafilaktik reaksiyon/şoku içeren aşırı duyarlılık reaksiyonları

Metabolizma ve beslenme hastalıkları:

Yaygın olmayan: Hipoglisemi*1 Çok seyrek: Hipoglisemik koma

Kardiyak hastalıklar:

Çok seyrek: Taşikardi*2

Vasküler hastalıklar:Gastrointestinal hastalıklar:

Yaygın: Bulantı Yaygın olmayan: KusmaSeyrek: Karın ağrısı

Genel hastalıklar ve uygulama bölgesi koşulları:

Bilinmiyor: Uygulama bölgesi reaksiyonları

*^ Diyagnostik bir işlem sonrasında, açlık halindeki hastalarda bu durum daha fazla belirgindir (Bkz. bölüm 4.4).

*2 Kardiyovasküler advers olaylar sadece, GlucaGen® endoskopik veya radyografik işlemler işlemlerde kullanıldığında bildirilmiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Klinik çalışmalar ve pazarlama sonrası deneyimlerden elde edilen verilere dayanarak, yaşlı hastalarda ve böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda gözlenen adversreaksiyonların sıklık, tip ve ciddiyetinin genel popülasyonla aynı olması beklenmektedir.

Pediyatrik popülasyon:

GlucaGen®'in çocuklarda diyagnostik kullanıma dair veri mevcut değildir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir.

(www.titck.gov.tr;[email protected];4.9 Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda, hastada bulantı ve kusma görülebilir. Glucagonun kısa yarılanma ömrü nedeniyle, bu semptomlar geçicidir.

Onaylanmış dozlar büyük ölçüde aşıldığında, serum potasyum değeri azalabilir; eğer gerekiyorsa takip edilmeli ve düzeltilmelidir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Pankreas hormonları, Glikogenolitik hormonlar ATC kodu: H04AA01

Etki mekanizması


Glukagon, kana glikoz olarak salınan karaciğer glikojenini harekete geçiren bir hiperglisemik ajandır.

Glukagon gastrointestinal sistemdeki düz kasların tonüs ve motilitesini inhibe eder.

Farmakodinamik etkiler


Ciddi hipoglisemi tedavisinde kullanıldığında, kan glikozu üzerinde etkisi genellikle 10 dakika içerisinde görülür.

İntravenöz enjeksiyondan sonra gastrointestinal motilite üzerine inhibitör başlangıç etkisi 1 dakika içinde başlar. Etki süresi, doza bağlı olarak 5-20 dakika aralığı içindedir.İntramüsküler enjeksiyon sonrası etkisi 5-15 dakika içinde başlar ve 10-40 dakika sürer.

5.2 Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim:


GlucaGen® farmakokinetikleri 12 sağlıklı yetişkin erkek bireylerde (Çalışma 1), iki bölüm çapraz, çift kör, karşılaştırmalı biyoyararlanım çalışmasında tespit edilmiştir. Çalışma 1'de, 1mg i.m. glukagon enjeksiyonunu takiben ve GlucaGen® uygulamasından 0.167 saat sonradolaşımdaki glukagon düzeylerinde hızlı bir artışla birlikte ortalama 3975.38 pg/mL plazmakonsantrasyonuna ulaşıldığı gösterilmiştir.

Dağılım:


Glukagon dağılım hacmi, yaklaşık 0,2 L / kg'dır.

Biyotransformasyon:


Glukagon, kan plazması içinde ve dağıldığı organlarda enzimatik yolla parçalanır. Karaciğer ve böbrek, glukagon klirensinin en büyük oranda gerçekleştiği organlardır, her bir organtoplam metabolik klirense ortalama % 30 oranında katkıda bulunur.

Eliminasyon:


1 mg i.m. GlucaGen® enjeksiyonu takiben, yarılanma ömrü yaklaşık 3-6 dakikadır. İnsanda glukagonun metabolik klirens hızı yaklaşık 10 ml/kg/dak'dır. Glukagon, dokular, plazma,karaciğer ve böbreklerde elimine edilir; ancak ana eliminasyon yolağı henüz tespitedilmemiştir.

Doğrusallık/doğrusal olmayan durum:


Herhangi bir bilgi yoktur.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Reçete eden için yararlı olabilecek bilgi sağlayan konu ile ilgili klinik öncesi veriler mevcut değildir.

6. FARMASOTIK ÖZELLİKLER6.1 Yardımcı maddelerin listesi

Laktoz monohidrat (sığır sütünden elde edilir)

Hidroklorik asit (pH ayarlayıcı)

Sodyum hidroksit (pH ayarlayıcı)

Enjeksiyonluk su

Çözücü (steril enjeksiyonluk su) ile glukagon tozun rekonstitüye edilmesi sonrası her flakon yaklaşık olarak 1 mg/mL glukagon ve 107 mg/mL laktoz monohidrat içermektedir.

6.2 Geçimsizlikler

GlucaGen® ile bilinen bir geçimsizlik yoktur.

6.3 Raf ömrü

Rekonstitüsyon öncesi ürünün raf ömrü 36 aydır.

Rekonstitüye edildikten sonra GlucaGen® hemen kullanılmalıdır.

6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler

Dondurulmamalıdır.

Nadir durumlarda rekonstitüye üründe lif oluşum belirtileri (viskoz görünüm) veya çözünmeyen maddeler gözlendiği durumlarda kullanılmadan atılmalıdır.

GlucaGen® HypoKit buzdolabında (2°C - 8°C arasında) saklanmalıdır. Kullanıcı GlucaGen® HypoKit'i oda sıcaklığında (25°C) 18 aya kadar saklayabilir. Son kullanma tarihiaşılmamalıdır. Işıktan korumak için orijinal ambalajında saklanmalıdır.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriğiGlucaGen® için ambalaj:

Alüminyum kapak ile kaplanmış, bromobütil tıpa ile kapatılmış, Av. Farm. Tip l camdan yapılmış flakon.

Flakon, kullanmadan önce çıkartılması gereken plastik emniyet (tamperproof) kapaklıdır.

Çözücünün ambalajı:

Bromobütil kauçuk pistonla kapatılmış Av. Farm. Tip l camdan yapılmış enjektör ve iğne.

6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemlerRekonstitüye edilmesi (kullanıma hazır hale getirmek)

Enjeksiyonluk suyu (1,1 mL) glukagon sıkıştırılmış tozu içeren flakon içine enjekte ediniz. Flakonu hafifçe çalkalayarak glukagon tam olarak çözününceye ve çözelti berrak oluncayakadar çalkalayınız. Çözeltiyi enjektör içine geri çekiniz.

Diyagnostik prosedürlerde kullanım için daha ince bir iğne ucu ve daha ince ölçeklemeli bir enjektör kullanılması daha uygun olabilir.

Rekonstitüye edilmiş çözelti, berrak ve renksiz görünümdedir ve subkütan, intramüsküler veya intravenöz enjeksiyon uygulanmak üzere her mL'de 1 mg (1 IU) içermektedir.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic. Ltd. Şti.

Nispetiye Cad. Akmerkez E3 Blok Kat 7 34335 Etiler - İstanbul TürkiyeTel: 0 212 3854040Faks: 0 212 2822120

8. RUHSAT NUMARASI

101/96

9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 04.06.1997 Ruhsat yenileme tarihi: 04.06.2007

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Glucagen Hypokit 1 Mg Enjeksiyonluk Çözelti İçin Toz ve Çözücü

Etken Maddesi: İnsan Glukagonu

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Glucagen Hypokit 1 Mg 1 Flakon
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.