Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Resolor 1 Mg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

Sindirim Sistemi ve Metabolizma » Gastrointestinal Fonksiyonel Hastalıklar » Bağırsak Hastalıkları » Serotonin Reseptörüne Etkili İlaçlar » Prucalopride

KISA ÜRÜN BİLGİSİ
1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RESOLOR 1 ıng film kaplı tablet
2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM
Her bir film kaplı tablet I mg prukalopride karşılık gelen prukolprid süksinat içerir.
Yardımcı maddeler:
Laktoz monohidrat 150 mg
Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.
3. FARMASÖTİK FORM
Film kaplı tablet
Bir yüzünde “PR.U 1 ” baskılı beyaz ila hafif grimsi beyaz arası, yuvarlak bikonveks tablet
4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar
RESOLOR, laksatifierin yeterli etki sağlamakta başarısız olduğu kadınlarda kronik kabızlığın semptomatik tedavisinde endikedir.
4.2. Pozoloji ve uygulama şekii

Pozoloii


Kadınlar

: günde bir defa 2 mg.

Erkekler.

RESOLOR'un erkeklerde kullanımına yönelik güvenilirliği ve etkililiği kontrollü klinik çalışmalarda belirlenmemiştir, bu nedenle daha fazla veri elde edilmeden RESOLOR'un erkeklerde kullanılması Önerilmemektedir.
Prukalopridin spesifik etki modu (itici hareketin uyarılması) nedeniyle, günlük 2 mg'lık dozun aşılmasının etkililiği artırması beklenmemektedir. Günde bir defa prukaloprİd alımı, 4 haftalık tedavi sonrasında etkili olmazsa, hasta yeniden muayene edilmeli ve tedaviye devam edilmesinin faydası yeniden değerlendirilmelidir.
Prukalopridin etkililiği, 3 aya kadar çift körlü, plasebo kontrollü çalışmalarda belirlenmiştir. Uzun süreli tedavi durumunda düzenli aralıklarla fayda yeniden değerlendirilmelidir.

Uygulama yöntemi


RESOLOR film kaplı tablet oral kullanım içindir ve günün herhangi bir zamanında tok veya aç karnına alınabilir.

Özel popülasyonlara İlişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalar için doz (GFR <30 mi/dL/1,73 m") giinde bir defa 1 mg'dir (bkz. bölüm 4.3 ve 5.2), Hafif ila orta düzey böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarına gerek yoktur.

Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli karaciğer yetmezliği (Child-Pugiı sınıf C) olan hastalarda tedaviye günde i mg ile başlanır. Eğer etkililiğin artırılması gerekiyor ise ve hasta i mg'ı iyi tolere etmişse doz 2 mg'a çıkarılabilir (bkz. bölüm 4.4 ve 5.2), Hafif ila orta düzey karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarına gerek yoktur.

Pediatrik popülasyon:

RESOLOR, daha fazla veri elde edilene kadar 18 yaşından küçük çocuklara ve adolesanlara önerilmemektedir. Şu anda mevcut veriler bölüm 5.2'de açskianmaktadır.

Geriyatrik popülasyon (>65 yaş):

Günde bir defa bir adet 1 mg tablet ile başlanır (bkz. bölüm 5.2); gerekirse doz günde bir defa 2 mg'a çıkarılabilir.

4.3. Kontrendikasyonlar

- Etkin maddeye veya yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılık,
~ Diyaliz gerektiren böbrek yetmezliği,
~ Bağırsak duvarının yapısal veya işlevsel bozukluğu nedeniyle intestinal perforasyon veya obstrüksiyon, obstrüktif iieus, Crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi bağırsak kanalındaki şiddetli inflamatuvar durumlar ve toksik megakolon/megarektum.

4.4. Kullanıma yöneük özel uyanlar ve önlemler

Böbrek yoluyla atılma, prukalopridin ana eliminasyoıı yoludur (bkz, bölüm 5.2). Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda 1 mg'lık doz önerilmektedir (bkz. bölüm 4.2).
Şiddetli karaciğer yetmezliği (Chiid-Pugh snııf C) olan hastalarda veriler sınırlı olduğundan bu hastalarda RESOLOR reçete edilirken dikkatli olunmalıdır (bkz. bolüm 4.2).
Şiddetli ve klinik olarak stabil olmayan eşzamanlı hastalığı (örn. kardiyovasküler veya akciğer hastalığı, nörolojik veya psikiyatrik bozukluklar, kanser veya AIDS ve diğer endokrin bozukluklar) otan hastalar araştırılmamıştır. Bu koşullara sahip hastalara RESOLOR reçete edilirken dikkatli olunmalıdır. RESOLOR, Özellikle aritmi veya iskemİk kardiyovasküler hastalık öyküsü olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.
Şiddetli ishal vakalarında, oral kontraseptiHerin etkililiği azalabilir, olası bir oral kontrasepsiyon başarısızlığını önlemek için ilave hİr kontruseptif yönteminin kullanılması önerilmektedir (oral kontraseptif reçete etme bilgilerine bakın).
Erkekler: RESOLOR'un erkeklerde kullanımına yönelik güvenilirliği ve etkililiği kontroliü klinik çalışmalarda belirlenmemiştir, bu nedenle daha fazla veri elde edilmeden RESOLOR'un erkeklerde kullanılması Önerilmemekledir.
Tabletler laktoz monohidrat içerir. Nadir görülen kalıtımsa! hastalıklar arasında bulunan galaktoz intoleransı, Lapp-laktoz eksikliği ya da glikoz-gaiaktoz malabsorbsiyonu olan kişiler bu ilacı kullanmamalıdırlar,

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Prukaloprid farmakolojik etkileşim potansiyeli düşük bir ilaçtır. Yaygın olarak idrar ile değişmeden atılır (dozun yaklaşık %60'ı) ve

in viıro

metabolizması çok yavaştır. 8 farklı metaboliti bilinmesine rağmen; bunların en çoğu olan yan zincir oksidatif O-demetilasyon ürünü karboksilik asil, dozun %4'ien daha azını temsil eder.
İnsan karaciğer tnikrozomSarında yürütülen

in vitro

çalışmalarda, prukaloprid ilgili terapötik konsantrasyonlarda spesifik CYP450 aktİvitesini inhibe etmemiştir.
Prukaloprid, P-glikoprotein (P-gp) için zayıf bir subslrat olsa da, klinik olarak önemli konsantrasyonlarda bir P-gp inhibitörü değildir,
Prukaiopridirı diğer ilaçlar üzerindeki farmakokinetik etkileri
Prukalopridle eşzamanlı tedavi sırasında eritromisinin plazma konsantrasyonlarında %30'iuk bir artış bulunmuştur. Bu etkileşimin mekanizması tam olarak bilinmemektedir.
Prukalopridin, varların, digoksiıı, alkol, paroksetin veya ora! kontraseptiflerin farmakokinetik özellikleri üzerinde klinik olarak önemli hiçbir etkisi yoktur.
Diğer ilaçların prukalopridin farmakokinetiği üzerindeki etkileri
CYP3A4 ve P-gp'nin güçlü bir inhibitörü o!an Ketokoııazol (200 mg b.i.d.), prukalopridin eğri altında kalan alanını (AUC) yaklaşık %40 artırmıştır. Bu etki klinik olarak önemli olmak için çok küçüktür. Ketokonazolle gözlenene benzer büyüklükte etkileşimler verapamil, siklosporin A ve kinidin gibi diğer güçlü P-gp inhibitörleriyle de ortaya çıkabilir.
Probenesid, simeısdin, eritromisiıı ve paroksetinin terapötik dozları prukalopridin farmakokinetik özelliklerini etkilememiştir.
Gıdalarla etkileşim gözlenmemiştir.

4.6. Gebelik ve laktasyon Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Gebelik dönemi

Gebelik sırasında prukaloprid ile deneyim Sinirlidir. Diğer risk faktörlerinin varlığında prukaloprid İle ilişki bilinmemesine karşın klinik çalışmalar ssrasmda spontan düşük vakaları gözlenmiştir.
Hayvan çalışmaları, gebelik, embriyo / fetiis gelişimi, doğum veya doğum sonrası gelişimle ilgili herhangi bir doğrudan ya da dolaylı zararlı etki göstermemektedir (bkz. böliinı 5.3).
Gebelik sırasında RESOLOR önerilmemektedir. Çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınlar prukalopridie tedavi sırasında etkili bir kontraseptif kullanmalıdır.

Liiklasyon dönemi

Prukaloprid anne sütüyle atıisr. Ancak, RESOLOR'un terapötik dozlarında anne sütüyle beslenen yeni doğanlar/bebeklerde hiçbir etki beklenmemektedir. İnsanlara ilişkin veriler bulunmadığından, emzirme döneminde RESOLOR kullanılması önerilmemektedir.

Üreme yeteneği / Fertilile

Hayvan çalışmaları, erkek veya kadın fertilitesi üzerine hiçbir etki olmadığım göstermektedir.

4.7. Araç veya makine kullanabilme üzerindeki etkileri

Prukalopridin araç veya makine kullanma üzerindeki etkileri hakkında hiçbir çalışma gerçekleştirilmemiştir. RESOLOR, özellikle tedavinin ilk gününde baş dönmesi ve bitkinlikle ilİşkilendirilmiştir, bu da araç veya makine kullanımım etkileyebileceğinden, araç ve makine kullamrken dikkatli olunmalıdır (hkz. bölüm 4.8).

4.8. İstenmeyen etkiler

RESOLOR, kontrollü klinik çalışmalarda kronik kabızlık geçiren yaklaşık 2700 hastaya orai yolla verilmiştir. Bu hastalardan yaklaşık 1000 tanesi günlük önerilen 2 mg dozunda RESOLOR ahrken, yaklaşık 1300 hasta günde 4 mg prukaloprid ile tedavi edilmiştir. Klinik geliştirme planındaki toplam maruz kalma 2600 hasta yılını aşmıştır. RESOLOR ile ilişkili en sık rapor edilen advers reaksiyonlar, her biri hastaların yaklaşık %20'sinde görülen baş ağrısı ve gastrointestinal semptomlardır {karm ağrısı, mide bulantısı veya ishal). Advers reaksiyonlar temelde tedavinin başlangıcında görülmekte ve tedavinin devamında genellikle birkaç gün içinde kaybolmaktadır. Başka advers reaksiyonlar zaman zaman bildirilmiştir. Advers olayların çoğu hafif ila orla şiddettedir.
2 mg'lık önerilen dozda yapılan kontrollü klinik çalışmalarda Çok yaygın (> 1/10), Yaygın (> 1/100 ila <f/İÜ), Yaygın olmayan {> 1/1.000 ila <1/100), Seyrek (> 1/10.000 ila <1/1.000) ve Çok seyrek (< 1/i 0.000) durumlarına karşılık gelen sıklıklarla aşağıdaki advers reaksiyonlar rapor edilmiştir. Her bir sıklık grubunda, istenmeyen etkiler azalan ciddiyet sırasında sunulmuştur. Sıklıklar, plasebo kontrollü klinik çalışma verilerine dayanarak hesaplanmıştır.

Metabolizma ve beslenme hastalıklar*

Yaygın olmayan: Anorek.si

Sinir sistemi hastalıkları

Çok yaygm: Baş ağrısı
Yaygm: Baş dönmesi
Yaygm olmayan: Titreme

Kardiyak hastalıklar

Yaygın olmayan: Çarpıntı

Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygm: Mide bulantısı, ishal, karın ağrısı
Yaygm: Kusma, dispepsi, rektal kanama, flatulans, anormal bağırsak sesleri

Böbrek ve üriner bozukluklar

Yaygm: Pollakiüri

Gene! bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yaygm: Bitkinlik
Yaygın olmayan: Ateş, kırıklık
Tedavinin İlk gününden sonra, RESOLÖR tedavisi sırasında hala daha sık ancak daha az belirgin şekside (prukaloprid ile plasebo arasındaki insidanstaki fark %1 ile 3 arasındadsr) görülen mide bulantısı ve ishal hariç, en yaygın advers reaksiyonlar plasebo verildiğinde olduğu gibi RESOLOR tedavisi sırasında benzer sıklıklarla (insidans prukaloprid ile plasebo arasında %1'den az) rapor edilmiştir.
Çarpıntı plasebo hastalarının %0,7'sinde, 1 mg prukaloprid hastalarının %1,0'mda, 2 ıııg prukaloprid hastalarının %0,7'sinde ve 4 mg prukaloprid hastalarının % 1,9'unda rapor edilmiştir. Hastaların çoğu prukaloprid kullanmaya devam etmiştir. Herhangi bir yeni semptomda olduğu gibi hastalar yeni çarpıntı başlangıcını hekimleriyle görüşmelidir.

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Sağlıklı gönüllülerle yapılan bir çalışmada, prukaloprid ile tedavi günde bir defa 20 mg'a kadar yukarı tkrasyon planında (önerilen terapötik dozun 10 katı) verildiğinde İyi tolere edilmiştir. Aşırı doz, tıbbi ürünün bilinen farmakodinamik etkilerinin aşırı artmasından kaynaklanan semptomlara yol açabilir ve bu semptomlar baş ağrısı, mide bulantısı ve ishali içermektedir.

Önerilen tedavi


RESOLOR aşın dozu için spesifik bir tedavi yoktur.
Aşırt doz durumu oluştuğunda, hasta semptomatik olarak tedavi edilmeli ve gerektiğinde destekleyici önlemler alınmalıdır. İshal veya kusma nedeniyle aşırı sıvı kaybı, elektrolit bozukluklarının düzeltilmesini gerektirebilir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5,1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Serotonin reseptörleri üzerinde etkili i Saçlar,
ATC kodu: AÜ3AE04

Etki mekanizması


Prukaloprid, ga.siroinlestinal prokinetik aktivitelere sahip bir dihidrobenzolurankarboksamiddir. Prukaloprid, prokinetik etkilerini açıklayabilecek seçici, yüksek afi niteli serotonin (5-HT4) reseptör agonistidir.

İn vitro,in vivo 5

mg/kg'ın üzerindeki dozlarda prukaloprid (klinik maruz kalmanın 30-70 katı ve üzeri), D2 reseptöründe antagoııistik etkiden kaynaklanan hiperprokıktinemiyi indüklemiştir.
Köpeklerde prukaloprid, serotonin 5-HT4 reseptörünün uyarımı yoluyla kolon hareketlilik modellerini değiştirmektedir: proksima! kolon hareketliliğini uyarır, gastroduodenal hareketliiiği artırır ve gecikmiş mide boşalmasını hızlandırır. Ayrıca, prukaloprid hareket eden güçlü kasılmaları indükler. Bunlar insanlarda kolon kütlesi hareketlerine eşdeğerdir ve atta itici defekasyon gücünü sağlamaktadır. Köpeklerde, gastroin testi nal kanalda gözlenen bu etkiler selektif S-HT-ı reseptör antagomstleriyle blokaja duyarlı olup gözlenen etkilerin 5-HT4 reseptörlerindeki seçici etki aracılığıyla sergilendiğini göstermektedir.

Klinik denevim


Prukalopridin etkililiği, kronik kabızlık geçiren hastalarda çok merkezli, randomize, çift körlü, 12 haftalık plasebo kontrollü üç çalışmada belirlenmiştir (prukaloprid n~1279, 1124 kadın ve 155 erkek). Bu iiç çalışmanın her birinde çalışılan prukaloprid dozları günde bir defa 2 mg ve 4 mg'ı içermiştir. Birincil etkililik son noktası, İ2 haftalık tedavi dönemi boyunca haftada ortalama üç veya daha dazla spontaıı, tam bağırsak hareketi (SCBM) olarak tanımlanan bağırsak hareketi norrnalizasyonuna erişen hasta yüzd esidir (%). Hedefi enen popülasyon için sonuçlar şöyiedir: Önerilen 2 mg prukaloprid ile tedavi edilen (n=458) ve hafta başına ortalama >3 SCBM'ye erişen hasta yüzdesi % 31 (4. hafta) ve

%%%

9,2 (12, hafta) olmuştur. En Önemli ikincil etkililik son noktası olan, haftada >I SCBM'lİk klinik olarak anlamlı iyileşmeye plasebo hastalarının % 21,7'sinde (4. hafta) ve % 22,6'smda (12. hafta), 2 mg prukaloprid ile tedavi ediieıı hastalarınsa % 51'inde (4. hafta) ve % 44,2'sinde (12. hafta) erişilmiştir. Hedeflenen popülasyon için birincil son noktada prukaloprid plaseboya göre istatistiksel olarak üstündür (p<(),001).
Her üç çalışmada, prukaloprid ile tedavi aym zamanda 4. haftada ve 12. haftada belirlenen karın, dışkı ve rektal semptomlar dahil valide edilmiş ve hastalığa özgü bir semptom ölçümleri kümesinde (PAC SYM) anlamlı iyileşmelerle sonuçlanmıştır. Hem 4. hafta hem de 12. hafta değerlendirme zaman noktalarında tedavi ve bağırsak alışkanlıklarından tatmin derecesi, fiziksel ve psikososyal rahatsızlıkla endişeler ve kaygılar gibi bir dizi Yaşam Kalitesi ölçümü üzerine anlamlı bir fayda gözlenmiştir.
Prukalopridin rebound fenomenine neden olmadığı veya bağlılığa yol açmadığı gösterilmiştir.
Terapötik (2 mg) ve supraterapötik dozlarda (10 mg) prukalopridin QT aralığı üzerine etkilerini değeri en d irmek amacıyla kapsamlı bir QT çalışması gerçekleştirilmiş ve plasebo ve pozitif kontrolün etkileriyle karalaştırılmıştır. Bu çalışma, ortalama QT ölçümleri ve aykırı değer analizine dayanarak her iki dozda da prukaloprid ve plasebo arasında anlamlı farklılık göstermemiştir. Bu da, plasebo kontrollü iki QT çalışmasının sonuçlarım doğrulamıştır. Çift kör klinik çalışmalarda, QT ile ilgili advers olay ve venlriküier aritmi insidaıısı düşük olup plaseboyla benzerdir.
2,6 yıla kadar açık etiketli çalışmalardan elde edilen veriler, uzun süreli güvenilirlik ve etkililik hakkında bazı kanıtlar sunmakta, ancak İ2 haftadan uzun süren tedaviler için plasebo kontrollü etkililik verileri bulunmamaktadır.

5.2. Farmakokinetik Özellikler

Emil im:


Prukaloprid hızla absorbe edilmektedir; 2 mg'lık tek oral dozdan sonra 2-3 saat içinde Cnm değerine erişilmektedir. Mutlak oral biyoyararlanım

%

9Ü'dan fazladır. Eşzamanlı gıda alımı, prukalopridin oral biyoyararlanımmı etkilememektedir,

Da&ılım:


Prukaloprid kapsamlı şekilde dağılmaktadır ve 567 litrelik bir kararlı hal dağılma hacmine (Vd) sahiptir. Prukalopridin plazma proteinine bağlanması yaklaşık %30'dur.

Metabolizma:


Metabolizma, prukalopridin una eliminasyon yolu değildir.

İn vitro,

insan karaciğeri metabolizması oldukça yavaştır ve yalnızca küçük metabolit miktarları bulunmaktadır. İnsanlarda radyoetikeUi prukalopridle yapılan bir oral doz çalışmasında, sekiz metabolit küçük miktarlarda idrarda ve dışkıda geri kazanılmıştır. Ana metabolit (R107504, Ö-demetİlasyonuyla ve elde edilen alkol fonksiyonunun karboksİlik aside oksidasyonuyla oluşmuştur) dozun %4'ten azına karşılık gelmiştir. Değişmeyen etkin madde plazmada toplam radyoaktivitenin yaklaşık %85'sni oluşturmuştur ve yalnızca R107504 küçük bir plazma metabolitidir.

Eliminasyon:


Etkin maddenin büyük bir kısmı değişmeden atılmaktadır (uygulanan dozun yaklaşık %60'ı idrarda ve en az %6'sı dışkıda). Değişmeyen prukalopridin böbrekten atılması, pasif fikrasyon ve aktif salgılamayı içermektedir. Prukalopridin ortalama plazma klerensi 317 ml/dk'dır. Terminal yarı ömrü yaklaşık bir gündür. Kararlı hale üç ila dört gün içinde erişilmektedir. Günde tek doz 2 mg prukaloprid tedavide kararlı ha! plazma konsantrasyonları vadi-tepe değerleri sırasıyla 2,5 ve pik 7 ng/mL arasında değişmektedir. Günde bir defa dozlarımdan sonra birikim oranı 1,9 ila 2,3 arasında değişmiştir. Prukalopridin farmakokinetik özellikleri, terapotik doz aralsğmda ve üstün dozla orantılıdır (20 mg'a kadar test edilmiştir). Günde bir defa prukaloprid, uzun süreli tedavi sırasında zamandan bağımsız kinetik özellikler sergiler.

Hastalardaki karakteristik özellikler

Popülasyon farmakokinetik özellikleri


Bir popülasyon farmakokinetik analizi, belirgin toplam prukaloprid klerensinın, kreatinin klerensiyle ilişkili olduğunu ancak yaş, vücut ağırlığı, cinsiyet veya ırkın etkili olmadığım göstermiştir.

Yaslılar


Günde bir defa 1 mg dozunun ardından, yaşlı hastalarda prukalopridin pik plazma konsantrasyonları ve AUC değeri, genç yetişkinlere kıyasla %26 ve %28 daha yüksektir. Bu etki, yaşlılarda azalan böbrek fonksiyonuna atfedilebilir.

Böbrek fonksiyon bozuklu&u


Normal böbrek fonksiyonu olan hastalarla karşılaştırıldığında, tek bir 2 mg dozun ardsndan prukalopridin plazma konsantrasyonları hafif (CI

C

Karaciğer fonksiyon bozukluğu


Böbrek dışı elİminasyon toplam eliminasyonun yaklaşık %35'ini oluşturmaktadır. Küçük bir farmakokinetik çalışmada, prukalopridin ortalama C,,,^ ve AUC değerleri orla veya şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda sağlıklı olan bireylere oranla % 10-20 daha fazladır (bkz. bölüm 4.2 ve 4.4).

Pediyatrik pontilasvon


4 İle 12 yaşlan arasındaki pediyatrik hastalarda tek bir 0,03 mg/kg dozunun ardından, prukalopridin Cni3S değeri tek bir 2 mg dozun ardından yetişkinlerdeki Ct!iax değeriyle benzerdir, ancak bağlanmamış AUC değeri yetişkinlerde 2 mg'dan sonra %30-4ö oranında daha düşüktür. Bağlanmamış maruz kalma, tüm yaş aralığında (4-12 yaş) benzer olmuştur. Pediyatrik hastalarda ortalama terminal yarı ömür yaklaşık 19 saattir (11,6 İle 26,8 saat aralığında) (bkz. bolüm 4.2).

5.3. Klinik öncesi güvenilirlik verileri

Klinik dışı veriler; güvenilirlik farmakolojisi, tekrarlanan doz toksisitesi, genotoksisite, karsİnojenik potansiyel ve üreme ve gelişime karşı toksısİte gibi konvansiyonel çalışmalar temelinde insanlar için özel bir tehlike sergilememektedir. Kardiyovasküler parametreler üzerinde özel öneme sahip kapsamlı bir dizi güvenilirlik farmakolojisi çalışmasına göre, hemodinamik ve EKG türevli parametreler (QTc) anestezi altındaki köpeklerde ve benzer plazma düzeyleri göstererek hiçbir değişiklik sergüenıernişkeıı IV uygulanan anestezi altındaki domuzlarda kalp hızı ve kan basıncında orta düzeyde artış ve IV bolus uygulanan bilinci yerinde köpeklerde kan basıncında artışla sonuçlanmıştır.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Tablet çekirdeğiKaplama

Hipromelloz Laktoz monohidrat Triasetin
Titanyum dioksit (E S 7 i)
Makrogol 3000

6.2. Geçimsizlikler

Geçerli değildir.

6.3. Raf Ömrü

36 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

3Û°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Neme karşı korumak için orijinal blisteri içinde saklayın.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

7 tablet içeren alüminyum/alüminyum gözenekli birim doz blister. Her bir paket 14 veya 28 adet film kaplı tablet içerir.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer Özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetınelik”lerine uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Johnson and Johnson Sıiıhi Malzeme San. ve Tic. Ltd. Şti.t Kavacık Mahallesi Ertürk Sokak Keçeli Plaza No:13 Kavacık, Beykoz-İstanbu!
Tel: 0 216 538 20 00
Faks: 0 216 538 23 69
8. RUHSAT NUMARASI
135/48
9. İLK RUHSAT TARİIIİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ
ilk ruhsat tarihi: 04.02,2013 Ruhsat yenileme tarihi:
10. KÜB'iin YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Resolor 1 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Prukaloprid Süksinat

Atc Kodu: A03AE04

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.