Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Kybernin P Enjeksiyon Veya İnfüzyon İçin Liyofili... Kısa Ürün Bilgisi

Kan ve Kan Yapıcı Organlar » Antitrombotikler » Antitrombotik İlaçlar » Heparin » Antitrombin III

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

KYBERNİN P 500 IU I.V. enjeksiyon veya inftizyon için liyofilize toz içeren flakon

2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler;

İnsan Antitrombin III Kuru madde (insan plazma fraksiyonu)
500 İU (50 IU/lmL) 309 mg 95 mg

Toplam protein

Yardımcı maddeler:

Sodyum klorür 80 mg Sodyum sitrat 30 mg
Sodyum hidroksit (az miktarda pH ayarlayıcı)
Yardımcı maddeler için, bkz. 6.1.

3.FARMASÖTİK FORM

Intravenöz enjeksiyon veya infuzyon için liyofilize toz.
Çözelti haline geliri kliğinde, berrak ve hafif opak çözelti.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

Aşağıdaki durumlarda meydana gelen tromboembolik komplikasyonların profilaksisinde ve tedavisinde:
Antitrombin Ilfün kalıtımsal eksikliği - Antitrombin 111'ün edinsel eksikliği

4.2.Pozoloji vc uygulama şekli Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Replasman tedavisinin dozu ve süresi hastalığın şiddetine ve hastanın klinik durumuna bağlıdır. Uygulanacak doz ve veriliş sıklığı, her hastada klinik etkiye ve laboratuvar sonuçlarına göre ayarlanmalıdır.
AT III' ün 1 uluslararası ünitesi (IU), lutmıarıUınıniş sıUath normal insan plazmasının İnil.' sinde bulunan antitrombin III'e eşdeğerdir. Bu konsantrasyon % 100 gibi kabul edilir. Vücut ağırlığının her kg'ı başına 1 IU KYBERNİN P verilmesi, antitrombin III aktivitesini yaklaşık % 1,5 arttırır.
Başlangıç dozu aşağıdaki formül kullanılarak belirlenir:
Gerekli ünite - Vücut ağırlığı (kg) x ( 100- gerçek antitrombin aktivitesi [%]) x 2/3.
AT III aktivitesi başlangıçta hedef seviye olan % 100' e yükseltilmelidir. Daha sonra tedavi boyunca % 80'nin üzerinde tutulmalıdır.
Doz laboratuvarda ölçülen antitrombin III aktivitesine dayanarak belirlenmelidir. Bu ölçümler, hasta stabilize edilene kadar günde en az iki kere, bundan sonra da günde bir kere ve sonra KYBERNİN P uygulamadan hemen önce yapılmalıdır.
Antitrombin III'ün yarılanma ömrünün dissemine intravasküler koagülasyon gibi bazı klinik durumlarda Önemli miktarda azalabileceği akılda tutulmalıdır.
KYBERNİN P semptomlar kaybolana kadar ve antitrombin III seviyeleri normale dönene kadar kullanılmalıdır.

Uygulama şekli:

Kuru madde steril şartlarda 10 mL enjeksiyonluk su ile tamamiyle çözünmelidir. Berrak ya da hafif opak bir çözelti elde edilir (bkz. 6.4. saklamaya yönelik özel tedbirler).
6.2. de görüleceği üzere KYBERNlN P' nin infüzyonunda uygun seyrelticiler kullanılmalıdır. Çözelti yavaşça intravenoz yolla enjekte edilir veya infüze edilir (maksimum 4 mL / dakika).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

BÖbrek/Karaciğer yetmezliği:

KYBERNİN P' nin böbrek ve/veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımı ile ilgili yapılan bir kl

inik

çalışma yoktur. Bu nedenle KYBERNİN P' nin bu hastalarda kullanımında tedbirli olunmalı ve hasta açısından yarar/zarar değerlendirmesi yapıldıktan sonra kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda doz ayarlaması vücut ağırlığına göre yapılır. Koagülasyon durumuna bağlı olarak AT III çocuklarda vücut ağırlığının kilogramı başına günde 40 -60 IU' e kadar yükseltilebilir. Klinik duruma göre kişilerde daha yüksek dozlar gerekebilir. Antitrombin III aktivitesi % 120' yi aşmamalı ve AT III aktivitesi yakından izlenmelidir.

Geriyatrik popülasyon;

KYBERNlN P' nin yaşlılarda kullanımı ile ilgili yapılan bir klinik çalışma yoktur. Bu nedenle KYBERNİN P' nin bu hastalarda kullanımında tedbirli olunmalı ve hasta açısından yarar/zarar değerlendirmesi yapıldıktan sonra kullanılmalıdır.

4.3. Kontrendikasyonlar

KYBERNlN P bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı bilinen hastalarda,
Heparin ile indüklenen trombositopeni hikayesi olan hastalarda kontrendikedir.

4.4.Özel kullanım uyarıları ve önlemleri Virüs Güvenliliği:

İnsan kanı veya plazmasından hazırlanan tıbbi ürünlerin kullanımından kaynaklanan enfeksiyonların önüne geçmek için alman standart önlemler, vericilerin seçilmesini, münferit donörlerin ve plazma havuzlarının belli enfeksiyon belirteçleri için izlenmesini ve virüslerin etkisizleştirilmesi/uzaklaştırılması için etkili üretim basamaklarını kapsamaktadır. Buna karşın, insan kanı veya plazmasından hazırlanan ürünler uygulandığında, enfeksiyona neden olacak ajanların geçişi olasılığı yok edilememektedir. Bu durum bilinmeyen veya gelişmekte olan virüsler ve diğer patojenler için de geçerlidir.

Bu ilacın üretiminde kullanılan plazmalar Creutzfeldt Jacob (CJD; deli dana) ve new variant Creutzfeldt Jacob hastalıklarına karşı teorik enfeksiyon riskini minimize edebilmek için hazırlanmış prosedüre uygun olarak seçilen donörlerden alınmıştır. Yine de insan kanı ve plazmasından elde edilmiş ürünlerde enfeksiyon etkenlerinin bulaşma riski kesin olarak dışlanamaz.

Alınan Önlemlerin HIV, HBV ve HCV gibi kapalı virüsler için etkili olduğu düşünülmektedir.

Alınan önlemler, HAV ve parvovirus B19 gibi kapalı olmayan virüsler için kısmi koruyuculuğa sahiptir.

Parvovirus B19 enfeksiyonu, gebelerde (fetusun enfeksiyonu) ve bağışıklık sistemi yetersiz veya eritropoiesis artışı görülen hastalarda (örn. hemolitik anemi) ciddi seyredebilmektedir.

Düzenli/tekrarlanan plazma kaynaklı AT III ürünleri (KYBERNİN I* gibi} alan hastalar için uygun aşılama düşünülmelidir (Hepatit A ve Hepatit B),
Hasta ile ürün serisi arasındaki bağıntıyı koruyabilmek amacı ile hastaya her KYBERNİN P uygulandığında ürünün ismi ve seri numarasının kayıt edilmesi önemle tavsiye edilmektedir.
KYBERNİN P kullanımında alerjik veya anafılaktik reaksiyonlar görülebilir. Hastalar aşırı duyarlılık reaksiyonlarının neden olacağı ürtiker, göğüs sıkışması, göğüste hırıltı, hipotansiyon ve anafilaksi için bilgilendirilmelidir. Bu semptomlar görüldüğü takdirde hastaya ilacın verilmesi derhal kesilmelidir.
Şok tedavisinde geçerli olan tıbbi standart tedaviler uygulanmalıdır.
Gerektiğinde, aşağıdaki ek tedavilere başvurulabilir.
1. Hafif şiddetteki reaksiyonlarda: Kortikostereoid ve antihistaminik tedavisi uygulanmalıdır.
2. Ciddi veya hayatı tehdit eden reaksiyonlarda (örn; anafılaktik şok), reaksiyonun ciddiyetine bağlı olarak;
• derhal yavaşça i.v. adrenalin enjekte edilmelidir,
• buna ek olarak yavaşça yüksek dozda i.v. kortikosteroid enjeksiyonu;
• gerekiyorsa volüm replasman tedavisi, oksijen.
Klinik değerlendirmelere dayanarak, prematüre bebeklerde IRDS (yeni doğan respiratuar distres sendromu) tedavisi için AT III kullanımı tavsiye edilmemektedir.
KYBERNİN P ile tedavi süresince hastaların antitrombin III plazma düzeyleri düzenli olarak kontrol edilmelidir.
Bu ürün her 500 IU de yardımcı madde olarak 80 mg sodyum klorür ve 30 mg da sodyum sitrat içerir. Kontrollü sodyum diyeti alan kişilerde bu durum göz önünde bulundurulmalı ve ihtiyaç duyulduğunda diyetteki tuz kesilmelidir.

4.5.Diğer tıbbi ürünler ile etkileşim ve diğer etkileşim şekilleri

Antitrombin III'ün koagülasyonu inhibe edici etkisi, heparin ile birlikte kullanımında büyük ölçüde artmaktadır. Bu durum AT III'ün yanlanma ömrünü önemli miktarda azaltabilir. Hastaların antitrombin III aktivitesini normalize etme sırasında heparin tedavisi uygulanması kanama riskini artırır.
Aynı zamanda heparin uygulanması kanama riski yüksek olan hastalarda dikkatle yürütülmelidir. Eğer heparin kullanılırsa, sadece düşük bir doz standart heparin uygulanmalıdır (saatte <500 IU standart heparin). Antitrombin III aktivitesinin koagülasyon parametreleri üzerindeki etkisi yakından takip edilmelidir.
Antitrombin III ile diğer koagülasyonu önleyici ürünlerin (Örn: aktive Protein C) birlikte kullanımında kanama riski artacağından dolayı sadece özel durumlarda birlikte kullanılmalıdırlar.
Antitrombin 111'ün trombolitik ajanlar, oral antikoagülanlar (varfarin), treprostinil ve trombosit fonksiyonunu etkileyen ilaçlar (aspirin, NSAli'ler, dipiridamol, tiklopidin, klopidogrel ve Ilb/IIIa antagonistleri) ile birlikle kullanılması kanama riskini arttırır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6.Gebelik ve Laktasyon Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü ( Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda planlanmış bir gebelikten önce uygun bir alternatif tedaviye geçilmelidir.
Gebelik dönemi
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir, insanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. KYBERNİN P gebelik döneminde gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Etkin maddenin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Etkin maddenin süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına yada KYBERNİN P tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken emzirmenin çocuk açısından faydası ve KYBERNİN P tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

KYBERNİN P' nin fertilite üzerine doğrudan veya dolaylı olarak zararlı etkilerinin olduğu bilinmemektedir.

4.7.Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler açısından çalışma yapılmamıştır.

4.8.1stenmeyen etkiler

Aşağıdaki istenmeyen etkiler klinik çalışmalara ve pazarlama deneyimlerine göre belirlenmiştir. Aşağıda standart frekans kategorileri kullanılmıştır.
Çok yaygın ( >1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Çok seyrek:
• Alerjik (hipersensitivite) reaksiyonlar; anjioödem, enjeksiyon veya infüzyon bölgesinde yanma, batma, üşüme hissi, al basması, baş ağrısı, ürtiker, hipotansiyon,
letarji, mide bulantısı, huzursuzluk, taşikardi, göğüste daralma, titreme, kusma, hırıltılı soluma.
Bazen bu yan etkiler şok içeren ciddi anafüaksiye neden olabilir.

Sinir sistemi hastalıkları

Çok seyrek:
• Baş ağrısı
• Uyuşukluk
• Huzursuzluk
• Sersemlik ve yorgunluk
• Üşüme hissi

Kardiyak hastalıkları

Çok seyrek:
• Taşikardi
• Hipotansiyon
• Göğüste sıkışma
• Göğüs ağrısı

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları

Çok seyrek:
• Dispne
• Hırıltılı soluma

Gastrointestinal hastalıkları

Çok seyrek:
• Mide bulantısı
• Kusma
• Bağırsak dolgunluğu

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Çok seyrek:
• Ürtiker
• Kaşıntı
Hematom

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları

Çok seyrek:
• Geçici deri reaksiyonları
• Ateş
• Bayılma hissi
• Ağızda kötü tat

Bulaşıcı maddelere karşı güvenlik için bölüm 4.4'e bakınız.


4.9 Doz aşımı ve tedavisi

Şu ana kadar K YBERNİN P do/ aşımının belirtilerine dair bilgi yoktur.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1.Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik gurup: Antitrombotik ilaç, Heparin gurubu ATC Kodu:B01AB02
Etki Mekanizması:
Antitrombin III, kanditki başlıca koagülasyon inhibitörüdür. İnhibitör aktivitesi antitrombin III ile serin proteazların aktif merkezleri arasında oluşan kovalent bağ aracılığıyla Lierçckteşir, Bu inhibitör-koagülasyon- enzim kompleksleri retiküloendotelyal sistem tarafından temizlenir. En güçlü inhibe olan faktörler trombin ve faktör Xa dır. Diğerleri faktör IX, XI ve XII' nin aktif formlarıdır.
Heparin tarafından daha da hızlandırılan geniş inhibitör etkisinden dolayı AT

III,

hemostaz dengesinde çok önemli bir rol oynamaktadır.
Antitrombin III aktivitesi yetişkinlerde % 80-120, yeni doğanda ise bu aktivite %40-60 kadardır.

5.2. Farmakokinetik özellikler Genel özellikler

Emilim


Uygulama yeri açısından (intravenöz) ilaç direkt kana karışır. Biyoyararlanımı uygulanan doz ile doğru orantılıdır. Ortalama

in vivo

geri kazanımı 5 sağlıklı gönüllüde %65 bulunmuştur (tma*: 1,15 saatle karili fiye edildiğinde).

Dağılım


KYBERNİN P' nin dağılımı fizyolojik inhibitör ile aynı yoldan olmaktadır.

Biyotransformasvon


KYBERNİN P' nin metabolizması fizyolojik inhibitör ile aynı yoldan olmaktadır.

Eliminasvon


Biyolojik yarılanma ömrü 2.5 gündür ancak akut tüketim şartlarında bu süre saatlere inebilir. Yanlanma ömrü, ameliyatı takiben, hemorajide, akut trombosiste ve heparin tedavisi süresince azalır.

Doğrusallık/ Doğrusal olmayan durum

Doz cevap ilişkisi doğrusaldır.

5.3. Klinik öncesi güvenlik verileri

Toksikolojik özellikleri


Antitrombin 111, insan plazmasının normal bileşenidir. Tek doz toksisitenin incelenmesi akskıl değildir ve toksik veya letal dozların tahminine izin vermez. Hayvanlarda akut toksisite belirtisi görülmemiştir.
Hayvanlarda tekrarlanan doz toksisitesi testleri heterolog proteinlere karşı antikor gelişmesi dolayısı ile uygulanabilir değildir.

Mutaienite


Klinik çalışmalarda embriyo-fetal toksisite belirtisi görülmemiştir. Onkojenik veya mutajenik etki gözlenmemiştir.
6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1.Yardımcı maddelerin listesi

Aminoasetik asit (glisin)
Sodyum klorür Sodyum sitrat
HC1 veya NaOH (pH ayarlanması için az miktarda)
Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

KYBERNİN P infilzyon olarak kullanıldığında

%

5 insan albumin çözeltisi ile seyreltilebilir. Hazırlanan scyrclticilcrdc 1:5' ine kadar aşağıdakiler kullanılabilir: Ringer laktat çözeltisi, fizyolojik şalin çözeltisi, % 5 glukoz çözeltisi ve polijelin.
Hidroksietil nişasta (HES) kullanımı seyreltici olarak tavsiye edilmez.
KYBERNİN P enjektör içinde veya infüzyon setinde diğer ilaçlar ile karıştırılmamalıdır. Dopamin, dobutamine ve furosemid ile aynı intravenöz yol kullanarak uygulanmamalıdır.

6.3. Raf ömrü

36 aydır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Oda sıcaklığında maksimum + 25 °C'de saklanmalıdır. Dondum i man uı lıdır. Donmuş ürün çözüp kullanılmamalıdır. Isı ve ışıktan korunmalıdır.
Kullanıma hazırlandıktan sonra fızikokimyasal stabİHte sonuçlarına göre maksimum 25°C olan oda sıcaklığında 8 saat süre ile saklanabilir. Mikrobiyolojik açıdan bakıldığında KYBERNİN

P

gibi koruyucu içermeyen ürünler hazırlandıktan sonra hemen kullanılmalıdır. Eğer hemen kullanılmayacaksa en fazla 25 °C' de oda sıcaklığında 8 saat süre ile bekletilebilir.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Tip II(Ph. Eur.) camdan yapılmış renksiz ampul
500 1U için:
1 adet kuru madde içeren flakon 1 adet 10 mL enjeksiyonluk su içeren flakon Transfer iğnesi

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelik” lerine uygun olarak imha edilmelidir.'

7. RUHSAT SAHİBİ

Farma-Tek İlaç San. Ve Tic. Ltd.Şti.
Şerifali Mah.Bayraktar Bulvarı. Beyan Sok. No: 12 34775 Ümraniye/İstanbul

8. RUHSAT NUMARASI

64

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 27.12.2010 Ruhsat yenileme tarihi

10. KÜB' ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Kybernin P Enjeksiyon Veya İnfüzyon İçin Liyofili...

Etken Maddesi: Insan Antitrombin Iii

Atc Kodu: B01AB02

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.