Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Thromboreductin 0.5 Mg Kapsül Kısa Ürün Bilgisi

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar » Antineoplastik İlaçlar (Kanser İlaçları) » Diğer Kanser İlaçları » Diğer Antineoplastik (Kanser) İlaçlar » Anagrelid

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

THROMBOREDUCTIN 0.5 mg Kapsül

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Anagrelid hidroklorür (0.5 mg anagrelid'e eşdeğer) : 0.57 mg

Yardımcı maddeler:

Laktoz monohidrat: 93.93 mg Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Kapsül
Mavi renkli kapsüller içerisinde, beyaz renkli toz.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasy onlar

THROMBOREDUCTIN, hidroksiüre ve aspirin tedavisine yanıt vermeyen, venöz trombozu olan veya hidroksiüre kullanımı sonrası tolere edilemeyecek derecede anemi ve/veya lökopeni gelişenyüksek vasküler riskli esansiyel trombositemi tedavisinde endikedir.
Ayrıca, THROMBOREDUCTIN, miyeloproliferatif hastalıklar (miyelofibrosiz, polisitemia vera, kronik myeloid lösemi, trombositomozla giden atipik myeloproliferatif/ myelodisplastiksendromlu) seyrinde gelişen trombositoz tedavisinde, yukandaki koşullarda hidroksiüre ile yanıtelde edilemezse kullanılabilir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

THROMBOREDUCTIN tedavisi, trombositemili hastaların tedavisinde deneyimli hekimler tarafından yapılmalıdır.

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

THROMBOREDUCTIN dozu hekim tarafından hastaların durumuna göre düzenlenmeli ve izlenmelidir. Anagrelid5in önerilen başlangıç dozu günde 0.5-1.0 mg'dır. Başlangıç dozu en azbir hafta uygulanmalıdır. Daha sonra doz, trombosit sayısının 600.000///1 altında olmasınısağlayan gerekli en düşük dozu elde etmek için bireysel olarak ayarlanır. 150.000//d-400.000//darasındaki ideal bir trombosit sayısı amaçlanmalıdır. Günlük doz artışı haftada 0.5 mgTaşmamalı ve günlük maksimum tek doz 2.5 mg'ı geçmemelidir. Günde 5 mg'dan daha fazla birdoz uygulanmamalıdır.
Günlük toplam dozun 0.5 mg'dan daha fazla olması halinde, dozlar ikiye (12 saatte bir) ya da üçe (8 saatte bir) bölünerek uygulanmalıdır.
Terapötik yanıt düzenli olarak kontrol edilmelidir.
THROMBOREDUCTIN tedavisinin etkisi düzenli olarak kontrol edilmelidir (bkz. 4.4 Özel kullanım uyanları ve önlemleri).
Tedaviye bağlı olarak, başlangıç trombosit sayısı, bireysel optimal yanıta ulaşılıncaya kadar (trombosit sayısının normalleşmesi veya öOO.OOO/pTnin altına düşmesi) haftalık olarakgözlenmelidir. Trombosit sayısı daha sonra hekimlerin takdirine göre düzenli aralıklarla kontroledilmelidir. Normal koşullarda tedavinin başlangıcından sonraki 14-21 gün içerisinde trombositsayısında bir azalma görülebilir. Çoğu hastada yeterli terapötik yanıta günde 1-3 mg/dozaralığında ulaşılabilir ve idame ettirilebilir.
THROMBOREDUCTIN, sürekli kullanılması halinde endikedir. THROMBOREDUCTIN'in kesilmesi halinde 4-8 gün içerisinde trombosit sayısı azalır ve 10-14 gün içerisinde tedavi öncesideğerlere ulaşılır. Başka bir medikasyon değişikliği, THROMBOREDUCTIN tedavisi ileörtüşerek uygulanmalıdır.

Uygulama şekli:

THROMBOREDUCTIN az miktarda su ile alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalar için özel bir farmakokinetik veri bulunmamaktadır. Bu nedenle böbrek fonsiyon yetersizliği olan hastalarda anagrelid tedavisininpotansiyel riskleri ve yararlan tedaviye başlamadan önce değerlendirilmelidir (bkz. 4.3Kontrendikasyonlar, 4.4 Özel kullanım uyanlan ve önlemleri, 5.1 Farmakodinamik özellikler).

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalar için özel bir farmakokinetik veri bulunmamaktadır. Bununla birlikte, hepatik metabolizma ilaç klerensinin majör yolunu temsileder ve bu nedenle karaciğer fonksiyonunun bu prosesi etkilemesi beklenir. Hafif karaciğeryetmezliği olan hastaların tedavisinde öncelikle anagrelid ile tedavinin potansiyel riskleri veavantajları düşünülmelidir (bkz. 4.3 Kontrendikasyonlar, 4.4 Özel kullanım uyanlan veönlemleri).
Orta ve ciddi düzeyde karaciğer yetmezliği olan hastalann anagrelid ile tedavisi önerilmez (bkz. 4.3 Kontrendikasyonlar, 4.4 Özel kullanım uyanlan ve önlemleri).

Pediyatrik popülasyon:

Sınırlı sayıda çocuk THROMBOREDUCTIN ile tedavi edildiği için çocuklardaki deneyim sınırlıdır. Yetişkinlere verilen doz ile karşılaştırdığında belirli bir farklılıkbulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:4.3.Kontrendikasyonlar

• Daha önce anagrelid'e, laktoza ya da diğer yardımcı maddelere karşı tolerans göstermemiş hastalarda,
• 4. derece veya negatif yarar/risk değerlendirmeli 3. derece kalp rahatsızlığı olanlarda(South West Oncology Group),
• Ciddi böbrek yetersizliğinde (kreatin klerensi <30 ml/dk),
• Ciddi karaciğer yetersizliğinde.

4.4.Özel kullanım uyarılan ve önlemleri

Genel


Tedavi, tam kan sayımı (hemoglobin, lökosit ve trombosit sayılan) ve karaciğer fonksiyon (örneğin, GPT/ALAT ve GOT/ASAT) ve böbrek fonksiyonu (serum kreatinin) ile ilgili testleriiçeren hastanın yakın klinik denetimini gerektirir.
Trombositler:
THROMBOREDUCTIN tedavisinin kesilmesinden sonraki 4 gün içinde trombosit sayısı yükselir ve 10 ile 14 gün içinde tedavi öncesi düzeylere döner.

Kardiyovasküler etkiler:


Anagrelid ile tedavisi sırasında kardiyomiyopati, kardiyomegali, konjestif kalp yetmezliği ve kardiyak ritim bozukluklan da dahil olmak üzere ciddi kardiyovasküler advers olaylar raporedilmiştir (bkz. 4.8 İstenmeyen etkiler).
Bilinen ya da şüphe edilen kalp rahatsızlığı olan hastalarda anagrelid hastanın yaşından bağımsız olarak dikkatle uygulanmalıdır. Ayrıca, şüpheli kalp hastalığı olmayan ve normalkardiyovasküler tedavi görenlerde de ciddi kardiyovasküler advers olaylar gözlemlenmiştir.
Anagrelid, sadece tedavinin potansiyel yararlan potansiyel risklerden fazla geliyorsa kullanılmalıdır.
Anagrelid, siklik AMP-fosfodiesteraz IIFü inhibe eder ve pozitif inotropik etkisinden dolayı tedaviye başlamadan önce kardiyovasküler incelemeler (örneğin, ekokardiyografı veelektrokardiyogramı içeren) önerilir. Tedavi süresince hasta, ilave kardiyovasküler incelemelerigerektirebilecek kardiyovasküler değişiklikler için izlenmelidir.
Tedavinin başlangıcında çarpıntı ve baş ağnsı sık olarak gözlenmiştir. Günde 0.5-1.0 mg başlangıç dozunun ardından dozajın yavaş arttırılması sonucunda bu gibi istenmeyen yan etkilerazaltılabilir ve normalde birkaç hafta içerisinde ortadan kalkar.

Karaciğer yetmezliği (bkz. 4.2 Pozoloji ve uygulama şekli ve 4.3

Kontrendikasyonlar):
Yetersiz karaciğer fonksiyonlu hastalarda karaciğer fonksiyon testlerinin özellikle tedavinin başlangıcında sık olarak yapılması gerekir.
Anagrelid, transaminaz düzeyi üst sınırın 5 katından daha fazla olan hastalarda önerilmemektedir.

Böbrek yetmezliği (bkz.4.2 Pozoloji ve uygulama şekli ve 4.3

Kontrendikasyonlar).
Yetersiz böbrek fonksiyonlu hastalarda, böbrek fonksiyon testlerinin, özellikle tedavinin başlangıcında sık olarak yapılması gerekir.

Pediyatrik hastalar:

Pediyatrik popülasyonda anagrelid kullanımına ilişkin kısıtlı veri bulunmaktadır ve anagrelid bu hasta grubunda dikkatli kullanılmalıdır.

Laktoz uyarısı:


THROMBOREDUCTİN laktoz monohidrat içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikozgalaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

4.5.Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Anagrelid ve diğer tıbbi ürünler arasındaki olası etkileşimleri araştıran kısıtlı sayıda farmakokinetik ve/veya farmakodinamik çalışmalar mevcuttur.
Aşağıdaki ilaçlar THROMBOREDUCTİN ile birlikte kullanılmıştır: asetilsalisilik asit,
parasetamol, fiırosemid, demir, ranitidin, hidroksiüre, interferon alfa, allopurinol, digoksin, enalapril, pentoksifilin, kaptopril, amoksisilin, isosorbid, lisinopril, atorvastin, omeprazol,tiyamin, verapamil, enoksaparin sodyum, molsidomin. Asetilsalisilik asit dışında (kanama içinyüksek risk), hiçbir önemli etkileşme gözlenmemiştir.

Anagrelid üzerinde dizer maddelerin etkileri:


Anagrelid, teofilin gibi klerans mekanizmasını paylaşan, birlikte uygulanan diğerilaçlarla etkileşim için teorik potansiyel gösterebilen CYPlA2'ye karşı bazı sınırlıinhibitör aktivite göstermiştir.
• Anagrelid, öncelikle CYP1A2 tarafından metabolize edilir. CYP1A2, fluvoksamin veomeprazolün de dahil olduğu birtakım ilaçlar tarafından inhibe edildiği için, bu gibiilaçlar anagrelidin klerensini olumsuz yönde etkileyebilir.
• Anagrelid, PDE IITün bir inhibitörüdür. İnotrop milrinon, enoksimon, amrinon, olprinonve silostazol gibi benzer özellikli ilaçların etkileri anagrelid ile şiddetlendirilebilir.
• İnsan tam kanındaki

in vitro

bir çalışma, asetilsalisilik asitin antiagregatör etkilerinin,anagrelid varlığı ile sineıjik olarak artmadığını göstermesine rağmen aditif olarakarttığım göstermektedir. Anagrelid ve asetilsalisilik asitin bir arada kullanımıyla tedaviedilen bazı esansiyel trombositemi hastalarında majör hemoraji oluşmuştur. Bu nedenletedaviye başlamadan önce, özellikle yüksek hemoraji risk profili taşıyan hastalarda,anagrelid ve asetilsalisilik asitin bir arada kullanımının potansiyel risklerideğerlendirilmedir.
• Esansiyel trombositemi tedavisinde kullanım için tavsiye edilen dozlarda, anagrelid,asetilsalisilik asit gibi trombosit fonksiyonunu inhibe eden veya azaltan diğer ilaçlarınetkilerini teorik olarak artırabilir. Klinik geliştirme esnasında, asetilsalisilik asit ile bugibi etkiler gözlenmemiştir.
• İnsanlarda yapılan in vivo etkileşim çalışmaları; varfarin ve digoksinin, anagrelidinfarmakokinetik özelliklerini; anagrelidin de varfarin ve digoksinin farmakokinetiközelliklerini etkilemediğini göstermiştir.

Dizer ilaçlar üzerinde anasrelidin etkileri:


Anagrelid bazı hastalarda bağırsak bozukluğuna neden olabilir ve hormonal oralkontraseptiflerin absorpsiyonunu azaltabilmektedir.

Gıda etkileşmeleri:


Gıdalar, anagrelidin absorpsiyonunu geciktirir, fakat sistemik maruziyeti önemli ölçüde değiştirmez. Klinik olarak anagrelid'in biyoyararlanımı üzerinde gıdaların etkili olduğudüşünülmemektedir. Greyfurt suyunun CYP1 A2'yi inhibe ettiği gösterilmiş olup, bu nedenleanagrelidin klerensini azaltabilir.
Son zamanlarda heparinle tedavi görüldüyse, THROMBOREDUCTIN kullanılmaya başlamadan önce hekim bu konuda bilgilendirilmelidir.

4.6.Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

THROMBOREDUCTIN için hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonel/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkilerbakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu nedenle bu ilacıkullanan hastalar etkin doğum kontrolü uygulamalıdırlar.

Gebelik dönemi

THROMBOREDUCTIN gebelik süresince önerilmez. Eğer THROMBOREDUCTIN gebelik süresince kullanılır ise veya ilacı kullanım esnasında hasta hamile kalırsa, fetusa üzerindekipotansiyel risk konusunda bilgilendirilmelidir. THROMBOREDUCTIN'le tedavi sırasındagebeliği önleyici önlemler yeterli düzeyde uygulanmak zorundadır. Bu önlemler doktor önerisidoğrultusunda alınmalı; buna rağmen gebe kalındığı takdirde doktora başvurulmalıdır. Gebelikplanlan konusunda doktorla tartışılmalı; gebelik zamanı ve emzirme dönemi için yeterli terapötikseçenekler üzerinde doktor önerisi göz önünde bulundurulmalıdır.

Laktasyon dönemi

Anagrelidin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Fakat birçok ilacın insan sütüne geçtiği göz önüne alınırsa, anagrelidin emziren bebeklerde ciddi yan etkilere neden olma olasılığıbulunmaktadır. Bu açıdan, emzirme dönemi süresince THROMBOREDUCTINkullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Üreme yeteneği üzerine etkisi bilinmemektedir.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkileri konusunda hiçbir çalışma yapılmamıştır. Klinik geliştirme sırasında, yaygın olarak baş dönmesi bildirilmiştir.
THROMBOREDUCTIN kullanımı sırasında baş dönmesi ile karşılaşanların araç ve makine kullanmamaları tavsiye edilir.

4.8. İstenmeyen etkiler

Terapinin devamı sırasında azalan ve çoğunlukla hafif şiddetli olan THROMBOREDUCTIN'in en sık görülen istenmeyen etkileri baş ağrısı, çarpıntı, ödem, bulantı ve ishaldir.
Bu istenmeyen etkilerin anagrelidin farmakolojik etkisine (fosfodiesteraz III inhibisyonu; bakınız 5.1 Farmakodinamik özellikler) bağlı olduğu düşünülmektedir. Günde 0.5-1.0 mg'hkbaşlangıç dozunun yavaşça arttırılması ile bu etkiler indirgenebilir.
Ciddi yan etkiler nadirdir. Klinik çalışmalarda aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir.
Bunlar; çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100) ve seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000), çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor) olarak sınıflandırılır.

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Yaygın: Anemi, ekimoz
Yaygın olmayan: Trombositopeni, kanama, hematom

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Yaygın: Ödem
Yaygın olmayan: Kilo artışı

Sinir sistemi hastalıkları

Çok yaygın: Baş ağrısı
Yaygın: Baş dönmesi, parestezi, uykusuzluk
Yaygın olmayan: Depresyon, sinirlilik, kserostomi, migren

Göz hastalıkları

Yaygın olmayan: Anormal görüş, konjunktivit
Yaygın olmayan: Kulak çınlaması

Kardiyak/Vasküler hastalıklar

Yaygın: Kalp çarpıntısı, taşikardi
Yaygın olmayan: Aritmi, konjestif kalp yetmezliği, supraventriküler taşikardi, ventriküler taşikardi, senkop, hipertansiyon, atriyal fibrilasyon
Seyrek: Atriyum kasılması, myokard enfarktüsü, anjina pektoris, postural hipotansiyon, kardiyomegali, kardiyomiyopati, perikardiyal efıizyon

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

Yaygın: Burun kanaması
Yaygın olmayan: Dispne, solunum enfeksiyonları Seyrek: Plevral efıizyon, pnömoni, astım

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın: Bulantı, ishal, dispepsi
Yaygın olmayan: Kusma, mide ve bağırsakta aşın gaz, kann ağnsı, kabızlık Seyrek: Gastrit, iştah kaybı

Hepato-biliyer hastalıklar

Yaygın olmayan: Hepatik enzimlerde artış

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın: Deri döküntüsü
Yaygın olmayan: Prurit, saç dökülmesi
Seyrek: Cilt kuruması

Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

Yaygın: Sırt ağnsı
Yaygın olmayan: Artraljİ, miyalji

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

Yaygın olmayan: Böbrek yetmezliği, idrar yollan enfeksiyonu Seyrek: Niktüri

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları

Yaygın: Yorgunluk
Yaygın olmayan: Ağrı, halsizlik
Seyrek: Grip semptomları, kırgınlık
THROMBOREDUCTIN ' le tedavi sırasında başka yan etkiler görülmekle birlikte, ilacın kullanımı ile bu tür yan etkilerin oluşumu arasında nedensel bir ilişki kurulamamıştır:
Pansitopeni, sıvı birikimi, kilo kaybı, konfiizyon, amnezi, uyku hali, koordinasyon kaybı, dizartri, diplopi, vazodilatasyon, plevral efüzyon, pulmoner hipertansiyon, pulmoner infiltratlar,aleıjik alveolit, anoreksi, pankreatit, gastrointestinal hemoraji, gastrointestinal bozukluk, kolit,dişeti kanaması, cilt kuruması, serum kreatininde artış, göğüs ağrısı, ateş, asteni, impotens.

Doz aşımı ve tedavisi

Önerilen dozlarda daha fazla THROMBOREDUCTIN kullanımı taşikardinin yanı sıra hipotansiyona neden olabilen kan basıncında düşmeler meydana getirir. 5 mg anagrelidin tekdozu, genellikle baş dönmesi ile birlikte kan basıncını düşürebilir.
Anagrelid ile doz aşımına ilişkin çok az sayıda rapor vardır. Rapor edilen semptomlar sinüs taşikardisi ve kusmayı içermektedir. Semptomlar konservatif tedavi ile çözümlenmiştir.
Anagrelid için spesifik antidot tanımlanmamı ştır.
Doz aşımı halinde, hastanın yakından klinik gözetimi gereklidir. Bu, trombositopeniyle ilgili olarak trombosit sayısının izlenmesini içerir. Gerekirse trombosit sayısı normal aralığadönünceye kadar doz oram azaltılmalıdır veya uygulamaya son verilmelidir.

5.FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodmamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Trombosit agregasyon inhibitörleri ATC kodu: L01XX35
Anagrelid, bilinmeyen bir etki mekanizması ile doza bağlı olarak trombosit sayısının azalmasını sağlamaktadır. Etki mekanizması insan türü için özel olup, deney hayvanlan üzerinde trombositsayısını düşürme etkisi konusunda herhangi bir bilgi bulunmamak tadır. Anagrelid'in etkisinin,insan tarafından oluşturulan bir metaboliti aracılığı ile sağladığı düşünülmektedir. Anagrelid,hacmi düşürerek ve olgunlaşmanın post mitotik fazındaki megakaryositlerin ploidisi aracılığı ileetki yapar.
Anagrelid, beyaz kan hücreleri ve koagülasyon parametreleri üzerinde anlamlı değişikliklere neden olmaz, kırmızı kan hücreleri üzerinde ise minör değişiklikler gözlenmiştir.
Anagrelid, terapötik olmayan yüksek dozlarda uygulandığı zaman, c-AMP Fosfodiesteraz ve ADP ve kollajen ile indüklenmiş trombosit kümelenmesini inhibe etmektedir.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel Özellikler

Emilim:


Oral uygulamadan sonra anagrelidin yaklaşık % 75'i insanların gastrointestinal sistemi tarafından emilir. Sağlıklı gönüllülerde maksimum plazma düzeyine (Tmax) ulaşma süresi yaklaşık 1.38saat olup, eliminasyon yarı Ömrü de yaklaşık 1.38 saattir.
Farmakokinetik üzerindeki yapılan titiz bir çalışma, başka bir anagrelid içeren ilaçla karşılaştırılan THROMBOREDUCTİN'in gecikmiş bir TmaxTnı ortaya çıkardı. Aym aktiviteyerağmen, THROMBOREDUCTİN etkin maddesinin bu gecikmiş invazyonu, istenmeyen etkilerleilgili farklı profile neden olabilir.
Anagrelidin gastrointestinal sistem tarafından emilimi, eşzamanlı gıda alımıyla geciktirilir. Maksimum plazma düzeyinin bitimi 2 saate kadar uzatılabilir. Bu olgu, biyoyararlılık ve kliniketkililik üzerinde belirgin bir etkiye sahip değildir.

Dağılım:


Anagrelid yüksek dağılım hacmine sahiptir (12 1/kg). Plazma proteinine bağlanması gibi, farklı komponentlerdeki dağılımı konusunda yeterli bilgi bulunmamaktadır.

Bivotransformasvon

:
Anagrelid yoğun olarak birkaç metabolite metabolize olur. Anagrelidin 2 ana metaboliti 2-amino-5,6-dikloro-3,4-dihidrokinazolin ve 3-hidroksi anagrelid'dir. 2-amino-5,6-dikloro-3,4-dihidrokinazolin biyolojik olarak inaktif olmasına rağmen, 3-hidroksi anagrelid, megakaryopoieze anagrelid gibi etki eder ve hatta fosfodiesteraz III inhibisyonu bakımındandaha iyi bir etki gösterir.

Eliminasvon:


C14 etiketli anagrelidin uygulanmasından sonra 6 gün içerisinde radyoaktivitenin % 75'i idrarla, % 10 feçes ile atılır. Uzun süre kullanılmasına rağmen, kısa olan yan ömrü nedeniyle anagrelidbirikmesi oluşmaz. Bu varsayım klinik deneyimle desteklenir. Tedavinin kesilmesinden sonraki4-8 gün içerisinde trombosit sayısı tedavi öncesi düzeyine ulaşır.

Hastalardaki karekteristik özellikler

Yaslı hastalar

: Anagrelid ile 4 hafta tedavi gören miyeloproliferatifli hastaların farmakokinetik verileri analiz edildi. Plazma seviyeleri 65 yaşın altındaki 16 hasta ve 65 yaş ve üzeri 18 hastadakarşılaştırıldı.

Pedivatrik hastalarKlinik öncesi güvenlilik verileri

Tekrarlanan doz toksisitesi


Anagrelidin 1 mg/kg/gün ya da daha yüksek (maksimum terapötik dozun 12-16 katı) dozlarda tekrarlanan uygulamasının ardından, köpeklerde subendokardiyal hemoraji ve fokalmiyokardiyal nekroz oluşmuştur.
Matemal olarak anagrelidin sıçanlar ve tavşanlardaki toksik dozları (>60 mg/kg/gün; terapötik dozun 720 katından daha fazlasına eşdeğer), artan embriyo rezorpsiyonu ve fetal mortalite ileilişkilendirilmiştir.

Mutajenik ve karsinojenik potansiyel


Anagrelidin genotoksik potansiyeli üzerinde yapılan çalışmalar, mutajenik veya klastojenik etkiler göstermemiştir.
İki yıllık sıçan karsinojenite çalışmasında neoplastik olmayan bulgular gözlenmiş olup, aşın bir farmakolojik etkiye bağlandı ya da atfedildi. Bunlar arasında, adrenal feokromositoma insidansıtüm doz düzeylerinde (£3 mg/kg/gün) erkeklerde ve 10 mg/kg/gün ve üzerinde doz alankadınlarda, kontrole göreceli olarak artmıştır. Erkeklerdeki en düşük doz (3 mg/kg/gün), gündeiki kez 1 mgTık dozdan sonra oluşan insan AUC'sinin 37 katma karşılık gelmektedir. Epijenetikorijinin uterus adenokanserleri, CYP1 ailesinin bir enzim indüksiyonuyla ilişkili olabilir. Bunlargünde iki kez 1 mg dozdan sonra oluşan insan AUC'sinin 572 katına karşılık gelen 30mg/kg/gün doz alan kadınlarda gözlendi.
Mevcut durumda, bu bulguların insanlarda kullanımı ile ilişkili klinik kanıt mevcut değildir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLERİ6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Laktoz monohidrat PovidonKrospovidonMikrokristal selülozMagnezyum stearatTitanyum dioksitİndigo karminJelatin

6.2. Geçimsizlikler

Bilinen herhangi bir geçimsizliği bulunmamaktadır.

63.Raf ömrü

36 ay

6.4.Saklamaya yönelik özel tedbirler6.5.Ambalajın niteliği ve içeriği

Çocukların açmasına karşı dirençli, çevrilerek açılan kapaklı polietilen şişe içerisinde 100 kapsül bulunmaktadır.

6.6.Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Ürünlerin Kontrolü Yönetmeliği” ve '"Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğine uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Dem İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Dem Plaza İnönü Mah. Kayışdağı Cad.
No: 172 34755 Ataşehir-İstanbul Tel: 0216 428 40 29Faks: 0216 428 40 69

8. RUHSAT NUMARASI

118/63

0 9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 04.01.2006 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

11

İlaç Bilgileri

Thromboreductin 0.5 Mg Kapsül

Etken Maddesi: Anagrelid Hidroklorür

Atc Kodu: L01XX35

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2025 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.