Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Simulect 20 Mg Liyofilize Toz Iceren Flakon Kısa Ürün Bilgisi

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar » İmmünsupresif Ajanlar » İmmünsupresif Ajanlar » İnterlökin İnhibitörleri » Basiliksimab

KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

SIMULECT liyofilize toz içeren 20 mg flakon

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

20 mg

7,212 mg 0,992 mg1,608 mg

Yardımcı maddeler:

Potasyum dihidrojen fosfat Susuz disodyum fosfatSodyum klorür
Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Flakon
Dondurularak kurutulmuş intravenöz infüzyonluk ya da enjeksiyonluk steril beyaz liyofilize toz halde 20 mg basiliksimab içeren cam flakonlardır.
Flakon içindeki toz sulandırıldıktan sonra renksiz ve berraktan opağa değişen bir görünüm alır.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

SIMULECT, erişkin ve pediyatrik hastalarda

de novo4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Standart toplam doz, her biri 20 mg'lık iki doz halinde verilen 40 mg'dır. İlk 20 mg doz transplantasyon cerrahisinden önceki 2 saat içinde verilmelidir. SIMULECT, hastaya greftve eşlik eden immünosupresyon uygulaması yapılacağı kesin olmadığı takdirdeverilmemelidir. İkinci 20 mg doz transplantasyondan 4 gün sonra verilmelidir.SIMULECT'e şiddetli aşırı duyarlılık reaksiyonları ya da greft kaybı meydana geldiğitakdirde ikinci doz verilmemelidir (bkz. Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

Uygulama şekli:

Sulandırılmış SIMULECT, 20-30 dakikada intravenöz infüzyon olarak ya da bolus enjeksiyon olarak uygulanabilir.
SIMULECT'in sulandırılmasıyla ilgili sağlık personellerine yönelik bilgi için bkz. Bölüm 6.6.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek/karaciğer yetmezliğinde kullanımına ilişkin mevcut veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda ve ergenlerde kullanım (1 -17 yaş): Vücut ağırlığı 35 kg'dan düşük olan pediyatrik hastalarda önerilen toplam doz, her biri 10 mg'lık iki doz halinde verilen 20mg'dır. Vücut ağırlığı 35 kg'dan yüksek olan pediyatrik hastalarda önerilen doz, erişkindozudur; yani her biri 20 mg'lık iki doz halinde verilen 40 mg'dır. İlk doz transplantasyoncerrahisinden önceki 2 saat içinde verilmelidir. SIMULECT, hastaya greft ve eşlik edenimmünosupresyon uygulaması yapılacağı kesin olmadığı takdirde verilmemelidir.İkinci doztransplantasyondan 4 gün sonra verilmelidir. SIMULECT'e şiddetli aşırı duyarlılıkreaksiyonları ya da greft kaybı meydana geldiği takdirde ikinci doz verilmemelidir (bkz.Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

Geriyatrik popülasyon:

SIMULECT'in yaşlılarda kullanımıyla ilgili veriler sınırlıdır, ama yaşlı hastalarda daha genç erişkin hastalardan farklı bir dozaj kullanılması gerektiğiyle ilgili herhangi bir kanıtbulunmamaktadır.

4.3. Kontrendikasyonlar

SIMULECT, basiliksimab veya formülasyondaki diğer herhangi bir bileşene karşı aşırı duyarlılığı bilinen hastalarda kontrendikedir (bkz. Bölüm 6.1 Yardımcı maddelerin listesi).
Gebelik ve laktasyon (bkz. Bölüm 4.6 Gebelik ve laktasyon)

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Genel:
SIMULECT yalnızca, organ transplantasyonundan sonra uygulanan immünosupresif tedavi alanında deneyim sahibi doktorlar tarafından reçete edilmelidir.
SIMULECT kullanan hastalarda şiddetli aşırı duyarlılık reaksiyonları görüldüğü takdirde bununla başa çıkabilecek yeterlilikte laboratuvar ve destek olanaklarının ve personelininbulunduğu hastanelerde uygulanmalıdır.
İlaç kombinasyonları da dahil olmak üzere immünosupresif rejimler, aralarında fırsatçı enfeksiyonlar, ölümcül enfeksiyonlar ve sepsisin de yer aldığı enfeksiyonlara duyarlılığıartırır; risk toplam immünosupresif yükle artmıştır.
SIMULECT hasta için greft ve eşzamanlı immünosupresyon kesinleşmedikçe
uygulanmamalıdır.
Aşırı duyarlılık reaksiyonu:
SIMULECT'e hem ilk maruziyette, hem de daha sonraki tedavi sırasındaki maruziyette 24 saatten daha kısa sürede ortaya çıkan, şiddetli akut aşırı duyarlılık reaksiyonlarıbildirilmiştir. Bunlara, deri döküntüsü, ürtiker, kaşıntı, hapşırma, hırıltılı solunum,hipotansiyon, taşikardi, dispne, bronkospazm, pulmoner ödem, kalp yetmezliği, solunumyetmezliği ve kapiler sızdırma sendromu gibi anafilaktoid tipte reaksiyonlardanoluşmaktadır. Eğer şiddetli aşırı duyarlılık reaksiyonları gelişirse, SIMULECT tedavisinekesin olarak son verilmeli ve bir daha kullanılmamalıdır. Daha önce SIMULECT uygulananhastaların daha sonra bu ilaçla tedaviye yeniden maruz kalması durumunda dikkatliolunmalıdır.
Bir hasta alt grubunda aşırı duyarlılık reaksiyonlarının gelişme riskinin artmış olduğuna dair kanıtlar artmaktadır. Bunlar, ilk SIMULECT uygulamasından sonra eşlik edenimmünosupresyonun -örneğin transplantasyonun yarıda kesilmesi ya da greftin erken kaybınedeniyle- erken sonlandırıldığı hastalardır. Bu hastaların bazılarında, daha sonraki birtransplantasyon için tekrar SIMULECT uygulandığında akut aşırı duyarlılık reaksiyonlarıgözlenmiştir.
Neoplazmalar ve enfeksiyonlar:
SIMULECT içeren ya da içermeyen kombinasyonların uygulandığı bağışıklık sistemi baskılayıcı rejimler almakta olan transplantasyon hastaları, lenfoproliferatif bozukluklar(LPD'ler) (örneğin lenfoma gibi) ve fırsatçı enfeksiyonlar (örneğin sitomegalovirüs, CMVgibi) geliştirme açısından daha yüksek risk altındadır. Klinik çalışmalarda fırsatçıenfeksiyonların insidansı, SIMULECT içeren ya da içermeyen bağışıklık sistemi baskılayıcırejimler alan hastalar arasında benzer olmuştur. Beş yıllık iki uzatma çalışmasınınbirleştirilmiş analizinde, SIMULECT içeren ya da içermeyen bağışıklık sistemi baskılayıcırejimler arasında maligniteler ve LPD'lerin insidansı bakımından herhangi bir farklılıkbulunmamıştır (bkz. Bölüm 4.8 İstenmeyen etkiler)
Aşılama:
SIMULECT almakta olan hastalarda canlı veya inaktif aşıların etkilerine ya da canlı aşılar ile enfeksiyon bulaşmasına dair veri mevcut değildir. Yine de bağışıklık sistemi baskılanmışolan hastalarda canlı aşılar önerilmez. Bağışıklık sistemi baskılanmış olan hastalara inaktiveaşılar uygulanabilir ancak aşıya verilecek yanıt, immünosupresyonun derecesine bağlı olarakdeğişiklik gösterebilir.
Basiliksimab, daklizumab veya diğer monoklonal antikorların kullanılması ile ilişkili istenmeyen olaylar öyküsü olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.
Basiliksimab sadece diğer immünosupresanlarla (siklosporin kortikosteroidler) bağlantılı olarak endikedir; bu ajanlar için tüm nispi/mutlak kontrendikasyonlar ayrıca herbasiliksimab uygulamasında da geçerlidir.
SIMULECT yaşlı hastalara reçete edilirken dikkat gösterilmelidir.
Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ve 1mmol (39mg)'dan daha az potasyum ihtiva eder; yani sodyum ve potasyum içermediği kabul edilebilir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

SIMULECT'in bir immünoglobülin olması nedeniyle, metabolik bir ilaç-ilaç etkileşimi beklenmemektedir.
Organ nakillerinde rutin olarak kullanılan ilaçlarla beraber kullanım:
Klinik çalışmalar sırasında, mikroemülsiyon siklosporin, steroidler, azatiyoprin ve mikofenolat mofetilin yanı sıra, organ transplantasyonunda rutin olarak kullanılan diğerilaçlar da advers reaksiyonlarda herhangi bir artış olmaksızın kullanılmıştır. Birliktekullanılan bu ilaçlar, sistemik antiviral, antibakteriyel ve antimikotik ilaçlar, analjezikler,beta-bloker ajanlar veya kalsiyum kanal blokerleri gibi antihipertansif ilaçlar ve diüretikleriiçermektedir.
Transplantasyonu izleyen ilk 3 ay içerisinde yapılan orijinal faz 3 çalışmalarında; SIMULECT grubundaki hastaların %14'ünde ve plasebo grubundakilerin %27'sinde, antikor(OKT 3 veya ATG/ALG) tedavisiyle tedavi edilen akut rejeksiyon gelişmiş; SIMULECTgrubundaki advers olaylarda veya enfeksiyonlarda, plasebo grubuna kıyasla artışgözlenmemiştir.
SIMULECT'in, azatiyoprin veya mikofenolat mofetil içeren üçlü bir tedavi rejimiyle birlikte kullanılması, 3 klinik çalışmada incelenmiştir. Mikroemülsiyon siklosporin vekortikosteroidleri içeren tedavi rejimine azatiyoprin ilave edildiğinde, SIMULECT'in totalvücut klerensi, ortalama %22 oranında azalmıştır. Mikroemülsiyon siklosporin vekortikosteroidleri içeren tedavi rejimine mikofenolat mofetil ilave edildiğindeSIMULECT'in total vücut klerensi ortalama %51 oranında azalmıştır. Azatiyoprin veyamikofenolat mofetil içeren üçlü tedavi rejiminde SIMULECT kullanılması, SIMULECTgrubunda, plasebo grubuna kıyasla advers olayların ya da enfeksiyonun artmasına nedenolmamıştır (bkz. Bölüm 4.8 İstenmeyen etkiler).
Ekinezya basiliksimabın etkililiğini azaltabilir.
Eşzamanlı takrolimus ve basiliksimab kullanımında artmış plazma takrolimus çukur konsantrasyonları ve artmış takrolimus toksisitesi görülebilir.
İnsan antimurin antikor (HAMA):
SIMULECT ile tedavi edilen 172 hastanın katıldığı bir klinik çalışmada insan antimurin antikor (HAMA) yanıtları klinik tolerabilite için prediktif değer olmaksızın bildirilmiştir.İnsidans, muromonab-CD3'e maruz kalmayan 138 hastada 2, eş zamanlı olarak muromonab-CD3 kullanılan 34 hastada 4'tür. SIMULECT kullanılması, daha sonra murin antilenfositantikor preparatlarının kullanılmasına engel teşkil etmez.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin hiçbir klinik etkileşim çalışması yürütülmemi ştir.

Pediyatrik popülasyon:4.6. Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeline sahip olan kadınlarda gebeliğin önlenmesi için yeterli korunma sağlanmış olmalı ve bu korunma SIMULECT'in son dozundan itibaren 4 ay dahadevam etmelidir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalısmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim/ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz.Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel riskbilinmemektedir.
Gebe kadınlarda kontrendikedir. Gebe kadınlara verilmemelidir.

Laktasyon dönemi

Hayvanlarda ve insanlarda basiliksimabın anne sütüne geçtiğine dair herhangi bir veri bulunmamaktadır. Ancak SIMULECT bir immünoglobülin G antikoru (IgGiK) olduğundan,insan plasentasından geçebilir ve anne sütü ile atılabilir.
Basiliksimab'ın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Basiliksimab'ın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır.
SIMULECT laktasyonda kontrendikedir.
SIMULECT kullanan kadınlar, son dozu izleyen 4 ay boyunca bebeklerini emzirmemelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme yeteneği üzerine etkileri hakkında çalışma yapılmamıştır.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerindeki etkiler konusunda yapılmış herhangi bir çalışma yoktur. SIMULECT'in araç ya da makine kullanma yeteneğini etkilemesibeklenmemektedir.

4.8. İstenmeyen etkiler

SIMULECT, böbrek transplantasyonlu hastalarda çift-kör, plasebo kontrollü randomize 4 çalışmada test edilmiştir. Bu çalışmaların ikisinde hastalara aynı zamanda mikroemülsiyonsiklosporin ve kortikosteroidler (sırasıyla 346 ve 380 hasta); birinde aynı zamandamikroemülsiyon siklosporin, azatiyoprin ve kortikosteroidler (340 hasta); birinde ise aynızamanda mikroemülsiyon siklosporin, mikofenolat mofetil ve kortikosteroidler (123 hasta)verilmiştir.
SIMULECT ayrıca, böbrek transplantasyonlu hastalarda yapılan aktif kontrollü bir çalışmada, bir poliklonal anti-T-lenfosit immünoglobülin preparatı (ATG/ALG) ilekarşılaştırılmıştır; bu çalışmaya katılan hastaların hepsine (135 hasta) aynı zamanda ayrıcamikroemülsiyon siklosporin, mikofenolat mofetil ve kortikosteroidler verilmiştir. Pediyatrikhastalardaki güvenlilik verileri, böbrek transplantasyonlu 41 hastanın katıldığı, açık etiketlibir farmakokinetik ve farmakodinamik çalışmasından elde edilmiştir.
Advers Olayların İnsidansı:
SIMULECT, organ transplantasyonlu hastalarda, altta yatan hastalığın, immünosupresiflerin ve diğer ilaçların birlikte kullanılmasının sonucu olarak görülen advers olaylarınfazlalaşmasına yol açan bir ilaç olarak görünmemiştir. Plasebo kontrollü 4 çalışmada,önerilen SIMULECT dozlarıyla tedavi edilen 590 hastadaki advers olay paterni, plaseboverilen 595 hastadaki advers olay paterninden ayırt edilememiştir. SIMULECT, plaseboylakıyaslandığında ciddi advers olay insidansında artışa neden olmamıştır. Bütün hastalarda,tedaviye bağlı advers olayların genel insidansı bakımından SIMULECT kullananlar (%7.1-%40) ile plasebo kullananlar (%7.6-%39) arasında anlamlı bir fark görülmemiştir. Aktifkontrollü çalışmada, tedaviye bağlı advers olaylar, SIMULECT grubunda (%11.4)ATG/ALG kullanan gruba (%41.5) kıyasla daha az görülmüştür.
Advers ilaç reaksiyonları, en sık görülen advers reaksiyon ilk sırada olacak şekilde sıklıklarına göre aşağıda sıralanmıştır.
Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek >1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000), sıklığı bilinmeyen (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor).

Çok yaygın: İdrar yolu enfeksiyonu1,2, üst solunum yolu enfeksiyonu1,2, viral enfeksiyon2, sepsis2Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Çok yaygın: Anemi1Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Çok yaygın: Hiperkalemi1, hiperkolesterolemi1, kilo artışı1Sinir sistemi hastalıkları

Çok yaygın: Baş ağrısı1

Vasküler hastalıklar

Çok yaygın: Hipertansiyon1,2

Solunum, göğüs ve mediastinal hastalıklar

Çok yaygın: Rinit2

Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın: Kabızlık1,2, bulantı1, diyare1

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Çok yaygın: Postoperatif yara komplikasyonları1, hipertrikoz2 Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygın: Ağrı1, periferik ödem1, pireksi2 Araştırmalar

Çok yaygın: Serum kreatininde yükselme1, hipofosfatemi1

1 Erişkin hastalarda

2 Pediyatrik hastalardaMalign Neoplazma İnsidansı:

Sözü edilen çalışmaların her birinde hastalardaki bir bütün olarak malignite insidansı, SIMULECT kullanan hastalarda ve karşılaştırma tedavi gruplarında birbirine yakınbulunmuştur. Bir bütün olarak lenfoma/lenfoproliferatif hastalık, SIMULECT grubunda%0.1 (1/701), plasebo kullananlarda %0.3 (2/595) oranında görülmüş ATG/ALG kullananhastalarda ise hiç görülmemiştir.

Bildirilen diğer malignite insidansları ise SIMULECT kullananlarda %1.0 (7/701), plasebo kullananlarda %1.2 (7/595), ATG/ALG kullananlarda %4.6 (3/65) olmuştur.

Beş yıllık iki uzatma çalışmasının toplu analizinde, malignite insidansı ve lenfoproliferatif hastalıkların (LPD) insidansında SIMULECT kullananlar %7 (21/295) ile plasebokullananlar %7 (21/291) arasında hiçbir fark bulunmamıştır.

İkili ve üçlü tedavi altındaki hastalarda enfeksiyöz epizotların genel insidansı ve profili; SIMULECT ve plasebo gruplarında birbirine yakın bulunmuştur (SIMULECT = %75.9,plasebo ya da ATG/ALG = %75.6). SIMULECT ve karşılaştırılan gruplar arasında ciddienfeksiyon ,nsidansları benzer bulunmuştur (%26.1 vs %24.8). Sitomegalovirüs (CMV)-enfeksiyon insidansları, ikili ya da üçlü tedavi rejimini takiben her iki grupta benzerbulunmuştur (% 14.6 ve % 17.3).
İkili veya üçlü tedaviden sonraki ölüm insidansı ve nedenleri de, SIMULECT (%2.9) ve plasebo veya ATG/ALG (%2.6) gruplarında birbirine yakın bulunmuş ve her iki tedavigrubunda da en sık rastlanan ölüm nedeni enfeksiyonlar olmuştur (SIMULECT = % 1.3,plasebo veya ATG/ALG = % 1.4). Beş yıllık iki uzatma çalışmasının toplu analizinde, ölüminsidansı ve nedenleri her iki tedavi grubunda benzer olmaya devam etmiş (SIMULECT =%15, plasebo %11); başlıca ölüm nedeni kalple ilgili bozukluklar olmuştur (SIMULECT%5, plasebo %4).
Pazarlama sonrasındaki spontan raporlardaki advers ilaç reaksiyonlarının listesi:
Pazarlama sonrasında gelen spontan raporlar doğrultusunda aşağıdaki advers ilaç reaksiyonları tanımlanmıştır. Bu advers ilaç reaksiyonları sistem organ sınıflarına göresınıflandırılmıştır. Bu reaksiyonlar, büyüklüğü net olarak bilinmeyen bir popülasyondangönüllü olarak bildirildiği için, bu reaksiyonların sıklığına ilişkin güvenilir tahminlerdebulunmak her zaman mümkün olmamaktadır.

Enfeksiyon ve enfestasyonlar

Sıklığı bilinmeyen: Sitomegalovirus enfeksiyonları

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Seyrek: Deri döküntüsü, ürtiker, kaşıntı, hapşırma, hırıltılı solunum, bronkospazm, dispne, pulmoner ödem, kalp yetmezliği, hipotansiyon, taşikardi, solunum yetmezliği ve kapilersızdırma sendromu gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları/anafilaktoid reaksiyonlar bildirilmiştir.
Çok seyrek: Sitokin salım sendromu
Sıklığı bilinmeyen: Akut alerjik reaksiyonlar

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Sıklığı bilinmeyen: Anemi

Sinir sistemi hastalıkları

Sıklığı bilinmeyen: Asteni, baş dönmesi, uykusuzluk

Solunum hastalıkları

Sıklığı bilinmeyen: Candidiasis, öksürük, dispne

Gastrointestinal bozukluklarBöbrek ve idrar yolu bozuklukları

Sıklığı bilinmeyen: Disüri

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Klinik çalışmalarda SIMULECT insanlara 24 günlük bir süre boyunca 150 mg'a kadar çoklu dozlarda ve 60 mg'a kadar tekli dozlarda herhangi bir istenmeyen akut etki olmaksızınuygulanmıştır.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: İnterlökin inhibitörleri ATC kodu: L04AC02
SIMULECT, T-lenfositlerin yüzeyinde antijen maruziyetine yanıt olarak eksprese edilen interlökin-2 reseptör alfa zincirine (CD25 antijeni) yönelik bir murin/insan şimerikmonoklonal (IgG1K) antikorudur. Yüksek afiniteli interlökin-2 reseptörlerini eksprese edenaktive T-lenfositleri üzerindeki CD25 antijenine spesifik olarak yüksek afinite (KD değeri0.1 nM) ile bağlanır ve dolayısıyla T-hücre proliferasyonu için sinyal görevi göreninterlökin-2'nin bağlanmasını engeller. İnterlökin-2 reseptörleri, basiliksimab düzeyleri 0.2mikrogram/ml'nin üzerinde olduğu sürece, tam ve devamlı olarak bloke durumda kalır.Konsantrasyonlar bu değerin altına indikçe, CD25 antijen ekspresyonu 1-2 hafta içindetedavi öncesindeki düzeylere döner. SIMULECT, miyelosupresyona neden olmaz.
Klinik çalışmalar
SIMULECT'in

de novo

böbrek transplantasyonunda akut organ reddinin profilaksisindeki etkililiği çift-kör plasebo kontrollü çalışmalarda gösterilmiştir. SIMULECT'in plasebo ilekarşılaştırıldığı 12 aylık çok merkezli iki pivotal çalışmada elde edilen veriler,mikroemülsiyon siklosporin ve kortikosteroidlerle eş zamanlı olarak uygulananSIMULECT'in akut rejeksiyon epizotlarının insidansını transplantasyondan sonraki 6 ayiçinde (oranlar %31 ve %45, p < 0.001) ve 12 ay içinde (oranlar %33 ve %48, p < 0.001)anlamlı ölçüde azalttığını göstermektedir. SIMULECT ve plasebo ile tedavi edilen hastalararasında 6 ve 12 ay sonra greft sağkalımı açısından anlamlı bir fark görülmemiştir [12. aydaSIMULECT grubunda 32 greft kaybı (%9), plasebo grubunda ise 37 greft kaybı (%10)].Akut rejeksiyon epizotlarının insidansı, SIMULECT ve üçlü immünosupresif rejimle tedaviedilen hastalarda önemli oranda daha düşük bulunmuştur.
SIMULECT'in plasebo ile karşılaştırıldığı çok merkezli, çift-kör iki çalışmada elde edilen bulgular, mikroemülsiyon siklosporin, kortikosteroidler ve azatiyoprin (%21 ve %35,p=0.005 Fisher kesin testi) ya da mikofenolat mofetil (%15 ve %27, p=0.046 K-M) ilebirlikte kullanıldığında SIMULECT'in transplantasyondan sonraki 6 ay içinde akut redataklarının insidansını plaseboya kıyasla anlamlı ölçüde azalttığını göstermiştir. 6 aya kadarSIMULECT grubundaki hastaların %6'sında, plasebo grubundaki hastaların da %10'undagreft kaybı meydana gelmiştir. Advers olay profili, tedavi grupları arasında karşılaştırılabilirdüzeyde kalmıştır.
Yapılan 12 aylık, aktif kontrollü, randomize, açık etiketli bir çalışmada, erken dönemde mikroemülsiyon siklosporin ile eş zamanlı olarak uygulanan SIMULECT ile geç dönemdemikroemülsiyon siklosporin ile uygulanan poliklonal anti-T-lenfosit immünoglobülinpreparatı (ATG/ALG) karşılaştırılmıştır. Her iki gruba kortikosteroidler ve mikofenolatmofetil verilmiştir. Transplantasyondan sonraki 12 ay içinde, SIMULECT ile tedavi edilenhastaların %19'unda, ATG/ALG ile tedavi edilen hastaların ise %20'sinde biyopsi ilekanıtlanan rejeksiyon meydana gelmiştir.
Beş yıllık, açık etiketli iki uzatma çalışmasının toplu analizinde, (toplam 586 hasta) SIMULECT ile plasebo grupları arasında birleşik greft ve hasta sağkalım oranları açısındanistatistiksel olarak anlamlı bir fark görülmemiştir. Uzatma çalışmaları, transplantasyondansonraki ilk yıl içinde bir akut rejeksiyon epizodu görülen hastalarda beş yıllık takip periyodusırasında greft kaybı ve ölüm oranının rejeksiyon gözlenmeyenlere göre daha fazla olduğunuda göstermiştir. SIMULECT bu olayları etkilememiştir.
Pediyatrik

de novo

böbrek transplantasyonlu hastalarda yapılan kontrol grubuna yer verilmeyen bir çalışmada, SIMULECT mikroemülsiyon siklosporin ve steroidlerle eşzamanlı olarak uygulanmıştır. Transplantasyondan sonraki 6 ay içinde hastaların%14.6'sında, 12 ay içinde ise %24.3'ünde greft kaybı meydana gelmiştir. Bir bütün olarakadvers olay profilinin pediyatrik böbrek transplantasyon popülasyonundaki genel klinikdeneyimle ve kontrol grubuna yer verilen erişkin transplantasyon çalışmalarında elde edilenprofille uyumlu olduğu görülmüştür.
SIMULECT ile tedavi edilerek anti-idiyotip antikorlar açısından test edilen 339 böbrek transplantasyonlu hastanın yalnızca 4 (%1.2) tanesinde anti-idiyotip antikor reaksiyonugelişmiştir. SIMULECT kullanan 172 hastanın katıldığı bir çalışmada, böbrektransplantasyon vakalarında HAMA (insan anti-murin antikor) insidansı, birliktemuromonab-CD3 kullanılmayan vakalarda 2/138; muromonab-CD3 kullanan vakalarda 4/34olmuştur. Daha önce SIMULECT kullanmış olan hastalarda muromonab-CD3kullanılmasıyla ilgili elimizdeki klinik veriler, SIMULECT sonrasında bunun veya diğerkemirgen anti-lenfositer antikor preparatlarının sakıncalı olmadığı izlenimini vermektedir.

5.2. Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Böbrek transplantasyonu uygulanan hastalarda tekli ve çoklu doz farmakokinetik çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarda kullanılan kümülatif doz, 15-150 mg arasında değişmiştir.

Emilim:


20 mg'lık dozun intravenöz infüzyon şeklinde 30 dakikada verilmesinden sonra elde edilen pik serum konsantrasyonu, 7.1 ± 5.1 mg/l'dir. Tek doz olarak test edilen en yüksek doz olan60 mg'a doğru çıkıldıkça, bununla orantılı olarak Cmaks ve EAA değerleri de artar.

Dağılım:


Kararlı durumdaki dağılım hacmi, 8.6 ±4.1 litredir. Çeşitli vücut kompartımanlarına dağılımın kapsamı ve derecesi tam olarak incelenmemiştir. İnsan dokularının kullanıldığı

invitro

çalışmalar SIMULECT'in yalnızca lenfositlere ve makrofajlara/monositlerebağlandığını göstermektedir.

Biyotransformasyon:


Uygulanabilir değildir.

Eliminasyon:


Terminal yarılanma ömrü, 7.2 ± 3.2 gündür. Total vücut klerensi, 41 ± 19 ml/saattir.

Doğrusal/Doğrusal olmayan durum:


Veri bulunmamaktadır.

Hastalardaki karakteristik özellikler

Transplantasyonlu hastalar:


Karaciğer transplantasyonlu erişkin hastalardaki dispozisyon, kararlı durum dağılım hacminin 7.5 ± 2.5 litre, yarılanma ömrünün 4.1 ± 2.1 gün ve klerensin 75 ± 24 ml/saatolması şeklinde karakterize edilmiştir. Drene olan assit sıvısı ve postoperatif kanama, ilacınklerensine katkıda bulunmuştur. Bu hasta popülasyonunda reseptörleri doymuş durumagetiren konsantrasyon eşiğinin daha düşük (0.1 mikrogram/ml) olması ilacın daha hızlıklerensini dengelemiştir. Bu nedenle belirli bir SIMULECT dozuyla sağlanan IL-2Ralfablokajının süresi, böbrek transplantasyonlu erişkin hastalarınkine yakındır.

Pediyatrik popülasyon:


SIMULECT'in farmakokinetiği, 39

de novo

böbrek transplantasyonlu pediyatrik hastada değerlendirilmiştir. Yaşları 1-11 arasında değişen bebeklerde ve çocuklarda (n=25); kararlıdurum dağılım hacmi 4.8 ± 2.1 litre, yarılanma ömrü 9.5 ± 4.5 gün ve klerens 17 ± 6 ml/saatbulunmuştur. Dağılım hacmi ve klerens, böbrek transplantasyonlu erişkin hastalardakinekıyasla %50 daha azdır. Bu yaş grubunda dispozisyon parametreleri, hastanın yaşından (111 yaş grubu), vücut ağırlığından (9-37 kg) veya vücut yüzey alanından (0.44 -1.20 m2),klinik olarak önemli ölçüde etkilenmemiştir. Adolesan çağındakilerde (12-16 yaş, n=14),kararlı durum dağılım hacmi 7.8 ± 5.1 litre, yarılanma ömrü 9.1 ± 3.9 gün, klerens 31±19ml/saat olmuştur. Bu yaş grubundaki dispozisyon, böbrek transplantasyonlu erişkinhastalardakine yakın olmuştur. Serum konsantrasyonuyla reseptör satürasyonu arasındakiilişki, 13 hastada değerlendirilmiş ve böbrek transplantasyonlu erişkin hastalardakine benzerözellikte bulunmuştur.

Kilo:


Erişkin hastalarda vücut ağırlığının dağılım hacmi veya klerens üzerinde klinik önemi olan herhangi bir etkisi gözlenmemiştir.

Cinsiyet :

Erişkin hastalarda cinsiyetin dağılım hacmi veya klerens üzerinde klinik önemi olan herhangi bir etkisi gözlenmemiştir. Cinsiyet, eliminasyon yarılanma ömrünü deetkilememiştir.

Yaş:

Hastanın yaşı (20-69 yaş grubu) eliminasyon yarılanma ömrünü etkilememiştir.

Irk:5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

4 mg/ml'ye kadar basiliksimab enjekte edilen hassas bir tavşan modelinde herhangi bir lokal iritasyon potansiyeli gözlenmemiştir.
Rhesus maymunlarına 4 hafta boyunca haftada 2 kez intravenöz yolla 5 mg/kg'a kadar basiliksimab dozları verilmiş ve bunu 8 haftalık çekilme periyodu takip etmiş, ya da 39 haftaboyunca haftada 24 mg/kg basiliksimab verilmiş ve bunu 13 haftalık çekilme periyodu takipetmiştir. Bu çalışmada hiçbir toksisite gözlenmemiştir. En yüksek doz düzeyi, eş zamanlıimmünosupresif tedaviyle birlikte önerilen klinik dozların verildiği böbrek transplantasyonluhastalarda gözlenen sistemik maruziyet değerinin (EAA) 1.000 katından yüksek bir değereulaşılmasını sağlamıştır.
Sinomolgus maymunlarında, organojenez periyodu sırasında 5 mg/kg'a kadar dozlarda uygulanan intravenöz bolus enjeksiyonları takiben çiftleşmeden 100 gün sonra hiçbirmaternal toksisite, embriyotoksisite ya da teratojenite gözlenmemiştir.
İn vitro mutajenik potansiyel gözlenmemiştir.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Potasyum dihidrojen fosfat
Susuz disodyum fosfat
Sodyum klorür
Sükroz
Mannitol
Glisin
Enjeksiyonluk su Koruyucu eklenmemiştir.

6.2. Geçimsizlikler

Bilinen bir geçimsizliği yoktur.
SIMULECT'in başka intravenöz maddelerle geçimliliği ile ilgili hiçbir veri bulunmadığından, SIMULECT başka ilaçlarla/maddelerle karıştırılmamalıdır ve her zamanayrı bir infüzyon seti yoluyla verilmelidir.

6.3. Raf ömrü

2-8°C'de orijinal ambalajında saklandığında SIMULECT'in raf ömrü 36 aydır. Sulandırıldıktan sonra 2-8°C'de 24 saat, oda sıcaklığında 4 saat saklanabilir.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Soğutma koşulları altında (2-8°C) taşınmalı ve saklanmalıdır.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

SIMULECT flakon
Renksiz cam flakon (6R), hidrolitik cam tip I, Ph. Eur.'a uygun şekilde, gri flüor-reçine kaplı bütil lastik tıpa, flanşlı alüminyum şeritle bağlanmış, mavi polipropilen geçme kapaklı
Her bir flakon 20 mg etkin madde içermektedir.
Enjeksiyonluk su
Renksiz cam ampul, hidrolitik cam tip I, Ph. Eur.'a uygun şekilde.
Her bir ampul 5 ml enjeksiyonluk su içermektedir.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

İnfüzyon/enjeksiyon çözeltisini hazırlamak için, ilaçla birlikte gelen ampulden 5 ml enjeksiyonluk su alarak SIMULECT toz içeren flakona aseptik olarak ekleyiniz.
Flakonu yavaşça çalkalayarak tozun çözülmesini sağlayınız. Sulandırılmış, renksiz, berraktan opağa çözeltiyi mümkün olan en kısa sürede kullanınız, ancak bu çözelti 2°-8°C'de 24 saat ya da oda sıcaklığında 4 saat saklanabilir. Sulandırılmış çözelti 24 saat içindekullanılmadıysa atınız.
Sulandırılmış çözelti izotoniktir. Bolus enjeksiyon olarak verilebilir ya da infüzyon için serum fizyolojik ya da %5 dekstroz ile 50 ml ya da daha büyük bir hacme seyreltilebilir.
SIMULECT'in başka intravenöz maddelerle geçimliliği ile ilgili hiçbir veri bulunmadığından, SIMULECT başka ilaçlarla/maddelerle karıştırılmamalıdır ve her zamanayrı bir infüzyon seti yoluyla verilmelidir.
Aşağıdaki infüzyon setleriyle geçimliliği doğrulanmıştır:

İnfüzyon torbası

• Baxter minibag NaCl %0.9

İnfüzyon setleri

• Luer Lock, H. Noolens
• Sterile vented i.v. set, Abbott
• Infusion set, Codan
• Infusomat, Braun
• Infusionsgerat R 87 plus, Ohmeda
• Lifecare 5000 Plumset Microdrip, Abbott
• Vented basic set, Baxter
• Flashball device, Baxter
• Vented primary administration set, Imed
Ticari olarak satılan diğer cihazlarla geçimliliği test edilmemiştir.
Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imhaedilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

Novartis Ürünleri 34912 Kurtköy - İstanbul

8. RUHSAT NUMARASI

108/38

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat-tarihi:Ruhsat yenileme tarihi:10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

12 / 12

İlaç Bilgileri

Simulect 20 Mg Liyofilize Toz Iceren Flakon

Etken Maddesi: Basiliksimab

Atc Kodu: L04AC02

Pdf olarak göster

Google Reklamları

İlgili İlaçlar

  • Simulect 20 Mg 1 Flakon
  • Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

    Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
    Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
    Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.